Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član girija

Upisao:

girija

OBJAVLJENO:

PROČITANO

678

PUTA

OD 14.01.2018.

Djeluj ne djelujući

Djeluj ne djelujući
Taj osjećaj da je cvijet divan, ne pripada cvijetu, već onom tko je to izgovorio, jer mu um postaje dio cvijeta.


Iako kao umno znamo da je Duh (atma) posvuda utjelovljena i u stanju smo osjetiti duh kroz tijelo. Znači, duh nije tijelo, ali ga kroz tijelo možemo osjetiti. To nam govori da su sve tehnike, načini, metode isto tijela, a svjedočenje je duša.

Zato se često događa da, kad slušamo duhovne istine, mislimo da smo razumjeli, ali svačije razumijevanje ostaje u formi zamisli. U našem svijetu ništa ne postoji kao čisti duh, sve je utjelovljeno.
Svjedočenje je duh svih spiritualnih tehnika, dok su sve tehnike i metode samo različita tijela za jedan te isti duh. Kad shvatimo što je svjedočenje, onda shvaćamo i spiritualne tehnike.

Čovjek počinje od nečega što zna, to je mišljenje - znamo što je mišljenje. Mišljenje znači sud.
Nešto vidimo i sudimo o tome, procjenjujemo, kao kad gledamo cvijet i kažemo da je lijep ili nam nije lijep. Isto tako, slušamo pjesmu i ona nam se sviđa ili ne sviđa. Ili nešto osuđujemo. Mišljenje je samo po sebi kategorizacija, i nemoguće je nešto procijeniti bez suda, označavanja, što je ujedno i dio nečega (nije cjelina).

Ako ne sudimo, onda jednostavno ostajemo svjesni. Tada nema misli, nema riječi koje uvijek nose odrečenu vrijednost. To je način u kojem samo gledamo cvijet, ne mislimo.
Svjedočenje je pasivna svjesnost. Mišljenje je aktivno, što znači da čim vidimo nešto, čujemo, ili osjetimo, nismo kao ogledalo. Kad u trenutku radimo bilo što, onda mijenjamo ono s čime smo u odnosu. Svaka prosudba, mišljenje i izgovorena riječ o nečemu, mijenja kvalitetu, u kojoj je sve zamisao ili umišljaj. Onog trenutka kad uzviknemo: cvijet je divan, promijenili smo ga, nešto smo nametnuli cvijetu. Taj cvijet tada postaje mi i naše osjećanje.
Taj osjećaj da je cvijet divan, ne pripada cvijetu, već onom tko je to izgovorio, jer mu um postaje dio cvijeta. Drugim riječima, prosudba (da je cvijet lijep) proizašla je iz prošlog znanja, prošlog iskustva. I tu vidimo prirodu uma, koji je prošlost (pamćenje) donijelo u sadašnjost . Tada više nema cvijeta, jer je izmijenjen nečijom prosudbom (umom). Divan cvijet je nestao ispred nas (mišljenjem, prosudbom) i postao naš um, postao je slika unutar uma, a ne cvijet sam po sebi. Tu univerzalnu istinu duhovni tražitelji bi trebali razumjeti.
Kad pojavu izrazite riječima, tada smo zatvoreni za nova iskustva - kažu mudri spisi.
Zbog toga, mišljenje ne može nikoga dovesti do istine. Zašto?
Jer istina je uvijek nevina , čista i jedna.
Djeluj ne djelujući.

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 20.12.2008. 10:45h

  Član klarisaMerlin1 To bi trebao biti i predmet u odgojnom sistemu. Ne sudi da ti ne bude suđeno. Jedno se govori drugo misli a cini nesto deseto.To je rak rana ove ere, nista se ne uvažava donekle kako je . Jer razumjeti tijek nečega kao sjemena ciji plod ovisi o zalijevanju brizi je vazno da bi karakteri bio ljudski.. A tada je i svijest cista
 • 20.12.2008. 12:05h

  Član hmmMerlin1 \"Kad pojavu izrazite riječima, tada smo zatvoreni za nova iskustva - kažu mudri spisi. Zbog toga, mišljenje ne može nikoga dovesti do istine.\" Baš to je razlog zašto insistiram na onome da uništim svoj popis jer on samo vrti opis poznatog,klasifikacije,definicije i mjerodavnost i ne može se prevaziči razumom jer se on tako hrani.Policajac čuva lopova u zatvoru ali i lopov policajca i obojica su unutra.Kad bi shvatili da obojica gube vrijeme jer ih neko treči vuče za nos zatvor bi propao. Ja u stvari kradem vrijeme i raspirujem maštu drugima tako što povlačim ko zna koje okidače kojih i sam imam jer inače nebih reagovao ovako ili onako.Teško se mirim sa činjenicom da sam u velikom zakašnjenju što automatski znači da je protivnik daleko ispred mene.Danas sam možda više nego ikad uključen u mišljenje o mišljenju i največi je apsurd toga da sam se tako reči vratio u normalu gdje sam uostalom proveo veči dio života.Uvidjam da je nemoguče,nespojivo povezati dvije nespojive strane jer mi u našoj normalnosti trošimo svu raspoloživu energiju da je održimo mada mislimo da čemo je probiti.To je moja groza ali i uglavnom opča situacija koja vrši pritisak na mene.Mi jednostavno držimo jedni druge za gušu,grkljan i ne puštamo jer tako jedni druge definišemo i nalazimo opravdanje za ono što činimo.Jednog sam dana odlučio zinuti jer nisam mogao više izdržati i onda sam uvidio da svakom riječju sabotiram ono o čemu govorim i gubim moč.Od tada ja tražim način da kompletno umuknem o tome jer znam da ne mogu nadigrati igrača.No taj igrač drži neke ljude do kojih mi je stalo i zato sam toliko naoštren na njega i ako bih išta mijenjao onda to nije svijet nego pogled na njega. Taj pogled je sve a da bi se neko odvojio od njega mora se odvojiti i od onih koji tako gledaju.Praktički ostaje sam.Ne postoji kompromis i tu je teškoča i tražim presedan po kojem bih se ja iščupao odavde što bi bio obrazac po kojem bih se iščupao i iz stvarnih okolnosti. Ovdje sam se sam zapleo i riječi su se obavile oko mene i sad je problem da osvijestim zaplitanje da bih se oslobodio.Držim da iako je ovo virtualnost ona je preslika stvarnom životu i da je osnova,ključ, isti.
 • 20.12.2008. 16:14h

  Član dinajaMerlin2 misao je čudesna energija koja može čak i ubijati, ali misao nije uvijek osuda, misao je energija koja naše emocije pretvara u osjećaje koje pamtimo......... čitam tvoje prekrasno napisane tekstove draga Girija i svaki puta se pitam na koji način ti uspijevaš bez MISLI i razmišljanja pretvoriti osjećaj u pamćenje.........na koji način se sjećaš već pročitanog i onoga što si proživjela, kojom energijom se služiš kada pišeš ove tekstove, koju energiju trebamo mi tvoji čitaoci upotrijebiti da bi tvoje tekstove pročitali, preradili u pamćenje.........kojim putem pročitano prelazi u misaone slike koje ostaju u našim sjećanjima....... kako nastaju osjećaji??????
 • 20.12.2008. 21:47h

  Član rodrigoMerlin0 Hmm Dobro si sve izložio, i objasnio gledanje na stanje koje proživljavaš. Imao sam sličan period dugo godina o kojem pišeš. Nakon nekog vremena života u toj takozvanoj borbi sa sobom tko sam ja, odlučio sam čvrsto sve otpustiti i sve prihvatiti. Do kraja bez kompromisa. Shvatio sam da sam ustvari sam i da nema nikog tko nisam ja i da sam ja sam taj igrač. Trebala je hrabrost za to, bez toga ne ide. A svi do kojih mi je stalo ustvari uopće nisu ništa osjetili već kao mehanizmi ponavljali svoje uloge bez njih samih.. Ili si totalno odvojen ili si u svemu.To me otrijeznilo da sva energija za koju mislim da je izvan mene ustvari je moja snaga. Gubim ju samo onda kad pokušavam i dalje ići po starim obrascima kako svi idu, i kad nešto pokušam spojiti ili razdvojiti. Ništa ne možeš uskladiti samo otpustiti. Onda sam jednostavno vježbao biti bez misli, kako je koja dolazila samo sam ju promatrao. To je dugo trajala, bio sam uporan. Postigao sam prijelaz u neopisivi mir. I jednog dana se probudim i shvatim da je sve kako treba biti a da ja, stvarni ja nisam ni svoje misli ni pokušaji, ni zahtjevi, ni igrač, ni pritisak, ni raspoloženje. To je ono što ti donosi pogled s planine. To iskusiti ali do kraja, potpuno, zaustavi misli budi djeluj na način da si sve otpustio sve I tada kao u puzlma sve se složi.
 • 20.12.2008. 23:22h

  Član rodrigoMerlin0 Draga Dinaja Može se odgovoriti u više danom objašnjenu, pokušavam Praktično rečeno, svaki osjećaj bio takozvano jak ili slab ili bilo kakav, puštam da je to što je. Osjetiš tu energiju kakva je, ne uplićeš se. Tada je ona ako ju pustiš i doživiš u punini uvijek na kraju u svom čistom obliku a kao takva je tada čista kvaliteta probuđene svijesti. Tada si u svemu možeš činiti i uzimati iz te energije što hoćeš za djelovanje u čemu jesi ili odabireš.Tako kad s ekoncentriraš ili uđeš u neku temu pitanje sve do dolazi. Najdublji osjećaj sebe, toga tko si, neodvojiv je od spokoja u kojem se sve složi. Moj guru mi je jednom rekao ?Kad se odrekneš znanja postaješ znalac.I sve ti je dostupno\". Kad sam to spoznala, prihvatila i primjenjivala naučeno, iskustvom potvrdila to rečeno postaješ to. Jer svjesnost kao prisustvo o kojoj je uvijek riječ biva opažena i postaje misao. Bez te svjesnosti ne bi bilo opažanja, mišljenja i svijeta. Znam da je ta svjesnost, samo obučena u osobu girija. Svima je jasno da se svi ne slažu u stavovima koje sami ne slijede. I to je sve u redu jer različitosti su i zato to dok s espoznaju kao istost. Moje je iskustvo da su većina izgubljeni u mišljenju. A mišljenje nije u sada. Mnogi čitaju na način da ne čitaju napisano već što oni misle o tome. Malo ih prihvaća da postoji dimenzija svjesnosti koja je daleko dublja od razmišljanja. Pamćenje pročitanog ako nije ugrađeno (popijeno bez zadrške) ne ostaje kao trajno kreativno uskladišteno znanje (ono što jesi).. Um je poput vode - nepokretan je. Na površini ima velikih i malih valova. To su naši osjećaji. Osjećaji odlučuju radi li se o dobrom ili lošem umu. Ako su osjećaji loši, i um je loš. Ako su osjećaji dobri, takav je i um. Zato transcendiranje uma je bitno za sve koji idu tim putem, um stoji kao zapreka na putu prema Bogu. Znaš samo ono što ti jesi. A svi jesu sve, no ne prihvaćaju to tako. Čak ne prihvaćaju činjenicu da je Duhovno buđenje --buđenje iz sna razmišljanja. Kad osjećaš cjelinu, ona raste i povezuje na način da daje ljubav na tom nivou osjetiš tu istinitost i puštaš se da te vodi. Mnogi to osjete ali na kratko, nanovo u nekom momentu kod većine progovori njihov ego. Zašto? Upliv vezanosti za tijelo i misli da je ono što nije ---spušta svijest i ego prisvaja istinu i ponovo se spuštao na niži nivo, na moć i snagu. A ne na svijest. U nama postoji viši um, koji je refleksija čiste neuprljane svijesti. Uvijek se radi o tome koliko stvarno budno sve radiš. Bog nije dokazivanje, već osjećaj dubokog ispunjenja, jer kad smo zadovoljni, ljubav je prisutna i sve je blaženo. Sa relativnog gledišta osjećaji su psihička stanja izazvana nekom umnom reakcijom. Yoga kaže da su mentalni sukobi, sumnja i zbunjenost, osjećaj više i niže vrijednosti te razni drugi osjećaji i stanja jesu psihički okovi. Što se vidi kao tijelo i što se vidi kao ideje, objekti opažanja, prolazno i neprolazno, misli i osjećaji i njihova značenja - sve je to svijest u svijesti, beskonačna svijest. Dualnost postoji samo u očima opsjenjenog i neznalice. Duh, um, ego, kozmički elementi, osjetila i sve ovakve slične pojave samo su svijest. Kao što jedan zvuk stvara između dva brda različite odjeke, jedna svijest doživljava mnogolikost unutar sebe, sa zamislima \"ovo je ja\" i \"ovo je moje\" itd. Jedna svijest vidi mnogolikost unutar sebe kao što sanjač opaža mnoštvo objekata unutar sebe. Samo kada razvijete osjećaj da je sve utjelovljenje svijesti (ili ako imate lik, onda Boga), vaš pogled postaje posvećen. Sve stvoreno je sveto. Sve što vidite samo je svijest manifestacija. Gledate na Boga u obliku svijeta, a ipak osjećate da ga niste vidjeli. Bog nema određen oblik ili prebivalište. On je vječni svjedok i prisutan je u svim oblicima. Na duhovnome putu možete napredovati samo kada razvijete takav osjećaj. Trebamo biti aktivni ali nikada reaktivni. Samo to učini! Bez prisile, učini to I bez odbojnosti da to ne učiniš Samo to učini! To se zove akcijom u neaktivnosti Bez pogleda na plodove učinjenog Bez osjećaja Ja i Moje Samo to učini!
 • 20.12.2008. 23:28h

  Član girijaMerlin4 Draga Dinaja Rodrigo je moj stari znanac Njemu sam juće poslala osobno ovaj odgovor koji je sada on stavio jer sam ga zamolila da ti ga prosljedi. Slobodno pitaj ako nisam sve odgovorila na tvoje pitanje jer je i on pitao isto.
 • 21.12.2008. 05:44h

  Član dinajaMerlin2 Draga Girija, dragi Rodrigo od srca vam hvala na ovako opširnom odgovoru. Već dugo pišem na portalu i objavila sam nekoliko tekstova o osjećanju osjećaja i emotivnom umu. Jedan od njih je https://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=7934 Uistinu me zanima vaše mišljenje o tom tekstu, (eto opet riječ mišljenje) jer pokušavam u okvirima terapije koju nudim pacijentima provesti fukusiranje na osjećanje osjećaja......trenutačno razrađujem metodu MANU PROPRIA POKRET kojom pželim uvesti čovjeka u multidimenzionalnost njegovog istinskog postojanja. Vaši tekstovi draga Girija i dragi rodrigez potvrđuju mja razmišljanja. Ja samo smatram da nam jeziku, ne samo u našem nego u svim jezicima svijeta nedostaju riječi koje bi uistinu simbolizirale osjećaje, to najintimnije u svakome od nas. Filozofska Qualija je to nešto što svatko od nas osjeća, ali to nešto je neusporedivo i često neopisivo....Kako ti draga Girija osjećaš crvenu boju? Ti to možeš opisati riječima, možeš ju i pokazati bojom, ali kako Rodrgez osjeća crvenu boju to zna samo on....... Drgi primjer je Kako svatko od nas osjeća okus mlijeka ili čokolade????? Ta i bezbroj dugih pitanja mi se vrte po glavi, odgovore na neka pronalazim čitajući vaše tekstove. Gadamer nam je ostavio u naslijeđe HERMENEUTIKU, umijeće tumačenja i međusobnog razumjevanja. On u svojoj filozofiji kaže da se ništa ne smije učiti napamet, svaki pročitani tekst mora u nama izazvati pitanja i mi samo trebamo tražiti odgovore na njih da bi onda tekst uistinu i razumjeli. Evo sada pišući služim se osjećajima, pokušavam, bez razmišljanaj osjetiti što pišem. Tu se sukobljavaju u meni znanje o neurofiziologiji i tekstovi koje čitam na portalu. Neurofiziolog Antonio Damasio je napisao odličnu knjigu \"Osjećam dakle postojim\" kojom objašnjava Deskarets- ovu zabludu. Damasio u toj knjizi piše o nastajanju osjećaja u čovjeku. Odlično napisana i svakome pristupačna literatura. Damasio piše kako iz misli nastaju osjećaji i objašnjava nam razliku između instikata, intuicije i svjesno spoznatih osjećaja. Tko uspije pronaći riječi kojima će premostiti jaz između razuma i osjećaja taj će nas uvesti u svijet istinskog postojanja. Novi milenijum ja na svjetskoj pozornici otvorio bezbroj pitanja i emocijama ucrtao puteve ka svjesnoj spoznaji. Freudov sindrom nedostatka sreće postaje ponovo dijagnoza kod pacijenata. Psiholozi i psihijatri sjedinjuju Freudove i Buddine misli u svoja razmišljanja o pacijentima i pokušavaju razviti sve djelotvornije metode za ozdravljenje duše. Još jednom od srca vam hvala na vašem opširnom odgovoru.
 • 21.12.2008. 09:17h

  Član gemini1Merlin2 Ako ne radiš ono što želiš, možeš raditi sve.
 • 21.12.2008. 11:33h

  Član dinajaMerlin2 a što je želja misao ili osjećaj??????????
 • 21.12.2008. 12:45h

  Član arielMerlin0 željam misao, ili osjećaj sve je to buka uma. Ili vrtlog svijesti. Pitaj se kome dolze želje ili misli Tako se počinje samospoznaja idi u izvor pa češ vidjeti da nema onog kome se pojavljuju. Prema tome ne postoje sve je odraz svijesti. Ono što dolazi i odlazi ne postoji. Sve ima dobro objasnjeno na Mgicusu.
 • 21.12.2008. 13:30h

  Član dinajaMerlin2 što je buka uma????????misao ili osjećaj????????????što li je vrtlog svijesti????????a gdjeli se nalazi taj izvor kojem me šalješ dragi ariel?????????tko je uistinu uspio piti spoznaju s tog jo ne otkrivenog izvora????????? Ono što dolazi o odlazi ne postoji..Što je to što dolazi i odlazi??????????Da draga GIRIJA i dragi Rodrigez su mi je puno toga objasnili, ali ovo što si ti napisao jednostavno nema nikakve veze sa objašnjenjima....ovo su samo mrtva slova na zaslonu računala.........:-)))
 • 21.12.2008. 13:38h

  Član arielMerlin0 Što dolazi i odlazi si ti SAD SE PITAJ TKO SAM JA? and game is over
 • 21.12.2008. 21:05h

  Član girijaMerlin4 Draga Dinaja! Sve sto pises je prekrasno i svaki tekst ima svoju vrijednost i sigurno je nekom potreban. Sve razlicitosti su ljepota kreacije. Ovaj dio jos malo pojasnjava u duhu yoge nasu temu. Kao sto zanmo sve je enrgija, tako i misli, i osječanje, i um, i čovjek i zvjezde itd. Pojedinac možda neće biti u stanju doći do Istine samo putem razuma, jer iskustvo i potvrda Istine ne postoji ako je u suprotnosti sa razumom. Direktno iskustvo koje raspršuje sumnju kao i potpuno unutarnje uvjerenje i smirenost daje konačan dokaz Istine u realizaciji. Možemo reći da razum koji funkcionira u krajnostima, stvarajući sumnju nikad ne stiže na cilj. Kružni tok uma može ukazati na mogućnost i vjerojatnost o Konačnoj Stvarnosti, ali ako nije potaknut vjerom nema izlaza iz slijepog kruga. U Vedanti je usklađena religija s filozofijom i vjera s razumom i kao takva univerzalna u primjeni. Istinski religiozna osoba posjeduje osobine intelektualnog razumijevanja i sposobnost uvida. Sve u kreaciji od uma, misli, osjecja proizlazi iz 5 elem. Pet elemenata su dar Božji. Ljudi bez postojanja pet elemenata ne bi mogli živjeti, ali oni ne misle na Onoga tko im ih je dao. Oni Gospodaru okreću leđa i oslanjaju se na sluge. Vi ste Gospodari, a osjetila su samo vaše sluge! Kažete: \"Ovo je moje tijelo. Ovo su moje oči, moje misli, moja ruka.\" Ali tko je taj \"ja\". Vi ste Gospodar. Vaš jezik, vaše uši, vaše oči i vaš nos su samo instrumenti. Svi oni su samo vaši sluge. Oni su vaše oruđe. Želja je uzrok ove Sansare (svijeta). Sam um ne treba kriviti, jer ono što zagađuje um je vezanost za čula. Um je mehanizam želja, gomila misli. Misli nastaju jer postoji mislilac. Mislilac je ego. Um je uvjek okrenut željama, uvjek nešto, nekog traži. Taj predmet želja nalazi se u budućnosti, jer um ne može pojmiti sadašnjost. Moramo razumjeti da je ego prisutan u svim aktivnostima jer je njegova uloga zadovoljenje određenih potreba. Ego ima ulogu posrednika u procjenama i iskustvu u svim željama. Bilo bi pogrešno misliti da je njegovo postojanje-pojavljivanje bez svrhe, jer on na kraju nestaje. On je na putu duše potreban i to kao stepenica u razvoju svijesti. Znamo iz naših učenja, da se ego vezuje za pogrešnu zamisao da je čovjek tijelo i to je uzrok velike zablude koja izobličava iskustvo. Spoznajom istine, ego se rastapa.
 • 21.12.2008. 21:24h

  Član vajranMerlin3 postojanje cvijeta je dokaz postojanja boga. jer može li se ikako drugačije stvoriti takva ljepota. starokineska... vidi plamičaka... vidi onog električno-ljubičastog... pravi mali metalik. vidi i zlatnog... sjaji i plamti na ruci duha aladina. svjetiljke mu njegove....
 • 22.12.2008. 04:35h

  Član dinajaMerlin2 Hvala ti draga Girija na odgovoru. Nadopunjavanjem misli dolazimo do pravih istina. Čovjek se rodio na granici između vjerovanja i znanja, tamo gdje završava stvarnost i počinje san. Noseći u sebi i jedno i drugo čovjek se odlučio za varljivu stvarnost, pohranivši samo rudimente davnog sna u svojoj glavi. Prije nego je dobio tijelo, čovjek je bio samo svijest, roj najsitnijih čestica iz čijeg je treperenja nastajala ljubav i sreća, uzburkana energija u kojoj su se zrcalile želje za novim oblicima. Milijardama godina svijest je stvarala prostor i vrijeme, prelamala se u spektre uvijek novih boja. Iz njenih misli se odvoji najjasnija i zasja sunce. Zvijezde, na tisuće njenih ideja zablještaše i širiše svijest. Iza svake nove eksplozija svijetla je ostajala i energija odbačenih ideja, koja se uvrijeđena odvajala od svijesti i postajala samostalna. Svijest je promatrala kako iz njenih odbačenih misli, otpada njene energije, nastaje besvjesna materija. Vidjela je njeno neorganizirano nagomilavanje u pjesak, kamenje, doline i brda, kontinente. Poludjela u svom bjesu ta energija se počela svetiti i prijetiti sve većim nagomilavanjem do potpunog zgušnjavanja u bezličnu neupotrebljivu masu koja će jednog trena progutati i svijest. Roj čestica svijesti, spreman na obranu se podjeli u dva tabora i tako pored misli nastadoše osjećaji. Osjetivši strah svijest posla svoje glasnike da izgrade metasvijet u kojem se rodi spoznaja i pretvori osjećaj straha u suze. Prazni prostor između gromada poludjele energije se počeo puniti suzama iz kojih potekoše rijeke i proširiše se mora. Tako iz njenih odbačenih ideja nastade zemlja puna sukobljavajućih misli koje počeše samostalno stvarati svoju energiju. Njene suze joj je vraćala oblacima i izazivala oluje, munje i grmljavinu u njenoj spoznaji. Počeo je rat između tek nastale stvarnosti i sna iz kojeg je nastala. Adam, nekadašnji glasnik neba, stvoritelj metasvijeta je nastao iz takve jedne eksplozije boja, kao nesretni slučaj u laboratoriju sna. Probudivši se na zemlji, noseći u sebi još uvijek dvojstvo vala i čestice, on se odluči za česticu. Iz nje se razvi duplo biće, tijelo sa dvije svijesti koje su se sukobljavale. Njegova uzburkana misao dotaknu dušu materije i izazva pucanje atoma, zemljom zagrmi eksplozija svijetla u kojoj se umjesto zvijezda ideja odvojiše samo dvije različite čestice i počeše svaka sebe stvarati. Vjerujem da čovjek griješi kada misli da je prvo bilo tijelo, a onda svijest. Svijest je ono što je stvorilo čovjeka, ono što ga je oblikovalo, što mu je dalo snage da ustraje i preživi sve nedaće i sva razaranja. Ljudska svijesna spoznaja, jedini potomak anima mundi, obučena u tijelo, danas vlada zemljom. Zemlja je do njegovog rođenja bila samo zgusnuta negativna energija čiji se ostatci još uvijek svete vulkanima, tsunamijima, potresima, a kada svijest univerzuma zbog toga zaplače, zemlja joj uzvraća poplavama. Adam se spusto na zemlju da bi svojom pozitivnom energijom stvorio ravnotežu i ostvario harmoniju sličnu univerzumu. Trebao je postati poslanik sna u ovoj nesretnoj stvarnosti. Trebao je pripitomiti nagomilanu materiju i podariti joj osjećaj ljubavi, sreće i spokoja i ostvariti pobratimstvo sa univerzumom i to je na samom početku i činio.

SADRŽAJ UPISAO

Član girijaMerlin4 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana girija dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SRPANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član mkrmarmkrmar

  Dobro jutro svima !

  05.07.2020. 09:44h
 • Član magicusmagicus

  Dobar vam dan dragi magicusi. Lp

  01.07.2020. 18:47h
 • Član tantriktantrik

  Hvala Irida!

  23.06.2020. 07:04h
 • Član iridairida

  Tantrik, dobrodošao na magicus! Nadamo se da ćeš pisati o svome radu...

  18.06.2020. 14:36h
 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav!

  17.06.2020. 14:00h
 • Član tantriktantrik

  Dobro jutro, dragi magicusi!

  17.06.2020. 07:35h
 • Član bglavacbglavac

  Dobar dan gospodine. Lp

  16.06.2020. 20:19h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Odraz Provodite u djelo ono što poučavate