Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član vajran

Upisao:

vajran

OBJAVLJENO:

PROČITANO

178

PUTA

OD 14.01.2018.

ŠTO REĆI...

ŠTO REĆI...
NIŠTA. ZAŠTO BI UOĆE NEŠTO REKAO...

Pa ipak, to nije cijela priča. ŠTO REĆI?

 

Što na to reći... Ta je rečenica osnov svega, osnov svake religije i svake filozofije. Da to nije cijela priča, da ima još, da smo glupani kojima treba rastumačiti. Na sto načina. A svatko od nas izabire svoj način koji postaje njegova istina. Sve zbog jedne jedine rečenice. To nije cijela priča.

 

Kako se u zapadnim pričama nailazi na proturječja izraslih još iz vremena kada se grčki logos opirao mitologiji, na istoku takvih opitanja nije bilo i mitovi su sasvim logični. Zato jer su rasli u kontinuitetu. Bez opiranja. Tako je istok navalio na zapad. Sve zbog toga jer je Aristotel rekao da su mitovi o bogovima apsurdni. U tadašnje vrijeme na istoku nitko nije imao pravo reći da je nešto apsurdno. Jer da je, rekao bi.

 

Pisao sam jučer jedan komentar. Evo što sam pisao i što reći na napisano? 

 

Postoji jedna emisija koja se se zove na rubu znanosti, i to da se emisija tako zove, to je istina.

 

Ali.... uvijek ima ali....

 

Ne bi bilo greške ni da se zove na rubu pameti. Taj naziv bi po mom mišljenju puno bolje oslikavao tu stvarnost koju neki zovu alternativom.

 

Svakako, bez obzira na područje ljudskog djelovanja pameti nikad dovoljno.Ili.... jer postoji i ili.... pameti možda i ima ali se gubi u vlastitim navikama i eksplozijama živaca.

 

Zašto su neki eksplozivnih živaca, pojma nemam. Svakako je to njihova alternativa. I tu počinje. Od alternative i tankih živaca. Vrlo malo njih u alternativi nema problem sa živcima.

 

Radio sam malo neka istraživanja. Sada već mogu ispitivati obrvama, ali još mi je drag moj stari visak. Mlatim njime iznad ekrana, iznad ovog portala i svašta pokazuje. Nekog tankih živaca bi glava zaboljela. Neki bi čak i pukli. Kako znam? Nikako, pojma nemam.

 

Radost traje, živci pucaju. Alternativno i svakako. Sada me zanima kako netko tankih živaca može pomoći nekome koji ima malo deblje živce a polu je lud. Na kraju krajeva, ako zna, zašto ne sredi vlastite živce? Ha?... Zato jer ne zna.

 

Glumi... Malo po malo, stigli mi do alternativnih oblika kazališne umjetnosti. Sjećam se vremena kada su i pozorište u kući svrstavali u kazališnu umjetnost. Što se od tada promijenilo? Smanjio se ekran, to se promijenilo. Vrlo malo njih ima ekran veličine televizora a još manje njih ima kompjuter spojen za televizor.

 

Alternativa. Nema alternative. Zdravi su bili zdravi, zdravi su i ostali. Oni koji su malkice prizdravili a bili bolesni, to je današnja alternativa. Čast iznimkama kojih uvijek ima.  Što će biti, to ćemo vidjeti. Što neće biti, to ne bumo gledali.  Uglavnom, alternativa se svodi na to da ti netko nešto izdubi, neku rupicu, ulije ti kroz tu rupicu malo pameti, ta se pamet popije, opet kroz rupicu i.... Što, i? Nema i. Iniciran si. Iniciran si da piliš i da tupiš. Drvosječe u hrvatskim šumama su male bebe za alternativna piljenja pameti. Pila za piljenje (alternativnih) više nego modela motornih pila.

 

Ovih dana na portalu, kao i svih ostalih dana uostalom, odslušao netko predavanje, pročitao knjigu i saznao tajnu. Ma nemoj mi o tome pričati. Daj mi molim te produbi još jednu rupicu.

 

Tajna. Tajna je tko je potakao pisanje te knjige i sa kojim motivima. (he, he... rekao bi moj prijatelj r....) A ja sam to lijepo istražio potaknut Božom. Božo je jedan moj prijatelj koji educira ljude u jednom multinacionalnoj osiguravajućoj kući. Dragi moji, prodavači životnih osiguranja imaju za pod obavezno pogledati film, pročitati knjigu i još i Božek danima tupi o svemu. A onda kreće prodaja.

 

Kako god, taj me događaj potaknuo da istražim korijenje pa sam malo kopao. Šo sam saznao, to neću reći... Jer neću.

 

Napipaj   misao Vajrane. Aha, sjetio sam se. Što reći...

 

 

Mlatim ja tim viskom. Istražujem. Netko skuplja leptire, drugi djetelinu a ja uvijek nešto istražujem. Svatko radi svoje i sve je u redu. Pitam ja visak koliko je točan. Veli on meni da je točan 90%. Aha, kažem ja. Očistim si točku jedan pa točku dva. Koliko si sada točan, pitam ja visak. Sto posto. Super lijepi moj. Sada idemo raditi.

 

I tako... svašta sam saznao ali nemam za to dokaza pa nije za javnost. Tko je još toliko lud da vjeruje komadu koji mlati zrakom. Ja ne. Ne vjerujem više ni komadima koji hodaju na dvije noge i to zbog iskustva. Osim jednom komadu, Bog je blagoslovio. A sada, da završim misao do kraja.

 

Penzija je super stvar. Ima se dovoljno vremena za sve. Preporučam penziju. Oni koji poznaju tajnu, a zdravi su,  neka odu u penziju. Prije svakog vremena. Istina je da u penziji stariš i lapiš ali nekako je utješnije lapiti iz penzije nego radeći. Ili bar osjećaj tako kazuje.

 

Eto, ja imam svoje mišljenje a ti svoje. Po meni, sve je u redu. Ako nije, dam ti sve. I pravo i pravicu a i moje mišljenje. Zgazi ga. Meni je ionako svejedno za mišljenja. Ti pili po svome a ja ću po svome. Samo nemoj poluditi pa da te moram liječiti. Ja evo dosada nisam poludio i toplo se nadam da ni neću. Poludjeti.

 

Što reći...

 

 

 

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 03.09.2009. 10:38h

  Član angelsflyMerlin2 ah, što reći, što reći... krumpir je u vreći... gori plamen na svijeći... što reći... ovca kmeći... voda će i dalje teći... čovjek težit sreći... a prase krumpira vreći;)))))
 • 03.09.2009. 10:38h

  Član angelsflyMerlin2 i ja krumpira vreći....hm...daaaaa...
 • 03.09.2009. 10:42h

  Član vajranMerlin3

  dzorko, viteže...

  uvrijedili nam ovcu i prase.... ovca ne kmeči nego mekeće, a prase ne teži vreći krumpira već svemu jestivom.... blagoslovi ovcama i prascima....
 • 03.09.2009. 10:42h

  Član marinelaMerlin1 Sa ovim dijelom se ne slažem kad kažeš Sada me zanima kako netko tankih živaca može pomoći nekome koji ima malo deblje živce a polu je lud. Na kraju krajeva, ako zna, zašto ne sredi vlastite živce? -------- Po kojem obrascu netko (ti) konstatira da netko ima tanke neko deblje živce. To je obično osoban sud na temelju ovo mi se sviđa ovo ne, ovo mi paše ovo ne. P tanke živce ima onaj koji u lice kaže što nam ne paše?\' A u drugoj temi kažeš sve je škola i svi su učitelji onda, zar onda ne učiš od svakoga. Nekom se sviđa Šiva-Deva koji razara, spaljuje, u lice ti kaže stav,te te rastrga u komadiće, nikakvo podilaženje neće ublažiti te Šiva živce. Znaći što reći----- Najbolje za sve je ne suditi, ne prozivati, i ne komentirati nikoga tko ti se ne sviđa, ne paše ili ne misli kao ti, vec u svoje ime govori (sebi) ili visku.
 • 03.09.2009. 10:43h

  Član vajranMerlin3 blagoslovi svim bićima....
 • 03.09.2009. 10:45h

  Član vajranMerlin3

  marinela

  u dubini svog bića, sasvim iskreno, mislim da si u pravu.... blagoslovi i tebi....
 • 03.09.2009. 10:48h

  Član tigrusMerlin3 Marinela dušo, daj si pročitaj svoju prvu i zadnju rečenicu u komentaru, pa malo razmisli...
 • 03.09.2009. 10:50h

  Član vajranMerlin3 ...i još samo nešto ti želim reći. opet iskreno i iz samog središta svog bića.... uvijek samo sebi govorim i sebi se obraćam. kada pišem, kada govorim, ne mislim. to uvijek samo izlazi iz mene. nadam se da ćeš me sada podržati i poželjeti mi da sve to o čemu govorim, izađe. ne želiš mi valjda tu nesreću da sve to ostane u meni... je li tako da mi to ne želiš....
 • 03.09.2009. 10:50h

  Član ivanaMerlin2

  @tigrus

  ti si pjesma mojeee dušeeeee :) mudrac
 • 03.09.2009. 10:51h

  Član shadowofsoulMerlin9 priča o krumpiru: Krumpir... rozi za krumpir šalaticu i restani, bijeli za pire.. zna se za kaj je koji... i neki dan u Konzumu ja i Davor tražimo rozi krumpir za krumir šalaticu .. i nema i nema i nema... i kaj sad?... vidimo mi bijeli,, velim ja: hajde, uzet ću ga, skuhati, manje ću promiješati šalaticu i valjda se ne bu raspal... I tako skuhala ja krumpir... fino, kao rozi... ogulila, napravila šalaticu i zaboravila ja da je bijeli... i promiješam kao da je rozi... i vidi vraga: krumir bijeli ponaša se kao rozi... Velim ja to mom Davoru, a on filozofski sa kreveta udijeli mudrost: ni svaki krumpir nije isti. A što sam ga bijelo gledala.. Poanta ovog svega: ? :) naravno.... ništa nije onako kako se čini, ljudi nikad nisu onakvi kakvima se prikazuju pa ni krumpiri više nisu što su bili :)
 • 03.09.2009. 10:52h

  Član angelsflyMerlin2 ovca kmeći!i mekeće! glasa se i kmeeeeee i meeeee, zar nije? bar mislim...ako nije, izjest ću vreću krumpira;)a izjest ću je svakako!;) što reći... pojest ću sav krumpir u vreći... hihihi:) rok-rok
 • 03.09.2009. 10:52h

  Član vajranMerlin3

  marinela

  volim te.... a sada ću te nešto zamoliti. učini mi to, lijepo te molim. pročitaj zadnji odlomak teksta...
 • 03.09.2009. 10:54h

  Član vajranMerlin3

  angelsfy

  jedino za što znam da kmeči, to si ti u tvom komentaru. ni za što drugo ne znam da kmeči... možda neka životinja i kmeči.... kad je kolju. ne znam... možda se i sjetim....
 • 03.09.2009. 10:55h

  Član vajranMerlin3 mir tebi, angelsfly....
 • 03.09.2009. 10:58h

  Član vajranMerlin3 i kao što rekoh, dajem vam sva moja razmišljanja na gaženje... gazite, ako vam se da.... meni se to neda.... šteta vremena i živaca.... pozdrav svima od bika koji komentira....
 • 03.09.2009. 10:59h

  Član angelsflyMerlin2 pa kakvo sad klanje?! ma mir, samo mir...Isuse, pa ni našalit se više ne smijem, odmah bi me priklali;(;( :P
 • 03.09.2009. 10:59h

  Član aliusMerlin6 Vajran lakmuuus, ...Vajran lakmuuus..., zna tajnu, ko je lud a ko nije
 • 03.09.2009. 11:00h

  Član vajranMerlin3 pozdrav svima od bića iz porodice yayana.... ma što god to bilo....
 • 03.09.2009. 11:02h

  Član vajranMerlin3 smiješ, angelsfly, naravno da smiješ.... pokušavaj i dalje... svakako ne možeš posuti toliko šale koliko ja blagoslova... i to je tako. :-)
 • 03.09.2009. 11:05h

  Član angelsflyMerlin2 evo recimo da su i moje šale blagoslovi....ne želim da su išta drugo...a šale mora biti! :)
 • 03.09.2009. 11:08h

  Član vajranMerlin3 :)
 • 03.09.2009. 11:08h

  Član marinelaMerlin1 Vajrane Nema gazenja, ahhhh da, ti tako vidis, tanki, debeli, zivci, kratki fitilji. Tko je gazen?????? I dalje ponavljam ne sudi aliti ne shvacas to vrijedi za one koji se osjecaju gazenim ili Zar se visak osjetio gazen??\' ha ha fi fi, li li, lol Meni je sve je divota, razlicitost i sloboda komentiranja sto reci cek da nađem?? sto ti kazes omiljen citat evo Vajran najbolji bisercic ipak treba razmisliti. sve drugo vodi u sranja... uvijek postoji i druga opcija. svijet gdje sranja nema. taj svijet nije ovdje, taj svijet je tamo.... a ja ovdje. ili obrnuto. ili svejedno. alooooo...... ima li koga..... daj dođi bliže da se ne moram derati... trista mu mušica vinskih.... dobro, dobro.... evo me, dolazim.... što se odmah ljutiš.... aha... sto reci sve reci
 • 03.09.2009. 11:16h

  Član vajranMerlin3 tako je marinela... slažem se sa tobom u potpunosti.... sranja su kod tebe velika i sve mora kroz te tvoje rupice van. zlato naše, marinela.... samo ti lijepo ispovraćaj sva sranja koja su u tebi. osjećaj olakšanja nakon povraćanja, neizrecivo je dobar....
 • 03.09.2009. 11:17h

  Član marijasaraMerlin0 Marinela duso potpisujem, citas mi akciju pusic
 • 03.09.2009. 11:18h

  Član vajranMerlin3 ...u komentarima ima bar još metar dubine.... lijepa valika kanta....
 • 03.09.2009. 11:18h

  Član vajranMerlin3 navali narode.....
 • 03.09.2009. 11:19h

  Član ivanaMerlin2 evo i mala pomoćna zdjelica (_____), znam kako je...
 • 03.09.2009. 11:19h

  Član vajranMerlin3 napravio stari vajran lijepu veliku kantu.... lijepo se svi ispovraćajte i sve u redu.....
 • 03.09.2009. 11:20h

  Član vajranMerlin3 eto, napravila ivana i zdjelicu... to je za one iz kojih pršti na sve strane, van kante....
 • 03.09.2009. 11:24h

  Član srceMerlin3 Kada u običnom razgovoru vodimo diskusije oko toga kakvi smo, kako nas drugi doživljavaju i vide, kakvi su drugi itd. velika većina uvek kaže kako bi želela da mu se sve kaže otvoreno, i u lice. A kada im se kaže, onda nalaze 101 razlog, da to pobiju umesto da razmisle o čemu i zašto neko o njemu misli tako. Zar ne? Uvek bih više volela nekoga ko me savetuje, da je \"oštar\" u ocenjivanju moga značaja, nego da mi laže i laska. Istina, zaboli me kada mi neko direktno kaže nešto negativno, ali veoma brzo me prođe (istrenirala sam se) ljutnja i duboko razmislim o izrečenom. Tako da ne treba gledati ko je pisao članak ili kritiku, već razmisliti o sadržaju članka i šta nam on poručuje.
 • 03.09.2009. 11:25h

  Član ivanaMerlin2 ma to je za one kojima je toliko zlo da moraju čak i na ležećke... sve je to za ljude... nije se lako naginjati nad cijeli bazen takvog sadržaja, a i šteta bazena... vi samo vičite koliko zdjelica treba... (____)
 • 03.09.2009. 11:35h

  Član shadowofsoulMerlin9 o, krumpiru moj... :)
 • 03.09.2009. 12:09h

  Član happyMerlin2 Pjena radosti je daleko najbolji izum na cijelom svijetu...
 • 03.09.2009. 12:26h

  Član marijasaraMerlin0 Vajrane sebi si napravio kant, samo sebi sve samo sebi sam radis Ti povracas ne drugi, kako samo spretno sve prebacujes na druge, i guras svoju kantu, Tvoja je za Tebe Ti si kanta i potvrdjujes kad navodis da je osjećaj olakšanja nakon povraćanja, neizrecivo je dobar. Uzivaj TI PRICAS SAMO TI dragi pusacu haaaaaa, haaaaaaa, haaaa pusti druge, prestani druge prozivati na svoje bljuvotine koje samo ti stvras Uzivaj i dalje
 • 03.09.2009. 12:35h

  Član vajranMerlin3 :-)))
 • 03.09.2009. 12:36h

  Član safirisMerlin7

  vaj

  Odaj tajnu svojeg viska:):):)
 • 03.09.2009. 12:39h

  Član tigrusMerlin3 I I I I I I I__________I Evo jedna velika zdjela, mislim da treba... A možda da i septičku iskopamo?
 • 03.09.2009. 12:39h

  Član gemini1Merlin2

  VAJ,

  - jesi li ti onaj gore kad si bio mali? - slažem se da su svi prepametni od portala do alternativaca iz medija, - rado i najradije bih u penziju ali muči me bankrot i od čega ću živjeti, - bojim se da sve ovo što čitam i polazim, je uglavnom bzvz, nije da nisam naučila neke zgodne stvari, ali je ipak bzvz, - osobno moje mišljenje je da je najbolje naučiti osnove nečeg, a najbolje je učenje PRAKSA, a ISKUSTVO JE MAJKA MUDROSTI ... - stavljam se na rang-listu žena kojima možeš vjerovati ...
 • 03.09.2009. 12:45h

  Član tigrusMerlin3 ( ________________) ] [ ] [ ] [ ] [ ] [ ] [ ] [ ]_####################################### i ode sve u Savu, pa u Dunav, pa u Crno more...
 • 03.09.2009. 12:46h

  Član ivanaMerlin2 ooOOoo**oo*OOo o*ooOOO*oo*OOO *ooo**oOO*OOOO O**Oooo*ooOooo ***oo*OOO**ooo *oooOOOOO***oo oo*OO*oOoOOOOO **
 • 03.09.2009. 12:47h

  Član vajranMerlin3 hahaha.... tigus.... evo tebi kramp a meni lopata pa se kasnije mijenjamo.... ajmo kopati.... kanal... ili septičku. možemo mi to...
 • 03.09.2009. 12:48h

  Član ivanaMerlin2 živooooo tigrusssssss ! tigrusa za juru... ups za marinu... ups za ministra, uglavnom ! koja moćna odvodnja ! ljubim te, vrijedni naš, zlato naše :))))))))))))))))
 • 03.09.2009. 12:48h

  Član vajranMerlin3 radna terapija.... pomoć i samopomoć... što reći... aha, sjetio sam se.... :-)
 • 03.09.2009. 12:49h

  Član vajranMerlin3 dakle ovako. ja i tigrus kopamo... do daljnjeg, dok ne iskopamo, molim lijepo, povraćati u kantu i zdjele....
 • 03.09.2009. 12:50h

  Član ivanaMerlin2 ja ću ostati gore puštati mirisne mjehuriće da to sve lakše dolje klizi i da manje smrdi, ali ne birnite, naći ću vremena i za kakvu juhu skuhati...
 • 03.09.2009. 12:50h

  Član vajranMerlin3 inače, šaljemo sanitarnu inspekciju.... je li jasno....
 • 03.09.2009. 12:55h

  Član tigrusMerlin3 Ivana, trebat će PUUUUNO pjene i mirisnih mjehurića... :-)))
 • 03.09.2009. 13:32h

  Član gemini1Merlin2 Vaj, vjerujem ti da ne vjeruješ ženama. Ja ne bih ni s jednom radila a pogotovo živjela.
 • 03.09.2009. 13:33h

  Član gemini1Merlin2 Prvo ubljabljaggggghhhhhhh a onda Penaten: ....oooOOOOOOOOOOO********** radosni mjehurići OOOOOOOOOOOOOOO***************ooooOOOOOOOOOO
 • 03.09.2009. 14:10h

  Član gemini1Merlin2 Nek dugo žive u svakom slučaju bikovi i učitelji ...

SADRŽAJ UPISAO

Član vajranMerlin3 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana vajran dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

LIPANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član iridairida

  ajoooj, bilo bi bolje da sanjaš nešto lijepo, žao mi je

  01.06.2020. 14:31h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  e, draga Irido, nisam dugo trebala čekati - zabijen je nož u leđa i još ga vrti i danas :) :) :) :) stvarno vrhunski tumačiš snove!!!

  31.05.2020. 14:33h
 • Član vanessavanessa

  *

  20.05.2020. 17:31h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi. Sretan dan vam želim. Lp

  19.05.2020. 07:13h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  pa kad stigneš ... :)

  14.05.2020. 11:01h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  https://www.magicus.info/najcesce-prakse/tumacenje-snova/besplatno-tumacenje-snova-shadowofsoul-davorlove-ko-u-prici#comments

  14.05.2020. 11:00h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  evo, draga Irido, dopunila sam Davorov san :)

  14.05.2020. 11:00h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info