Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član magy

Upisao:

magy

OBJAVLJENO:

PROČITANO

607

PUTA

OD 14.01.2018.

Imigranti bez liječnika

Imigranti bez liječnika
Loris De Filippi, voditelj djelatnosti Liječnika bez granica u Italiji, izjavio je Reutersu da su MSF napustili Lampedusu 31 listopada, pošto im je Ministarstvo unutrašnjih poslova obustavilo dozvolu za rad.

NEMA NOVCA

Piše: Inoslav Bešker iz Rima
Foto: AFP

www.jutarnji.hr

Liječnici bez granica (MSF) napustili su otok Lampedusu

Talijansko Ministarstvo unutrašnjih poslova odbilo je produljiti sporazum po kojemu je međunarodnoj udruzi Liječnici bez granica (MSF, sa središnjicom u Francuskoj) dosad financiralo rad u prihvatnom centru (zapravo logoru) za ilegalne imigrante koji hrpimice pristižu iz Libije.

Obustava dozvole
Loris De Filippi, voditelj djelatnosti Liječnika bez granica u Italiji, izjavio je Reutersu da su MSF napustili Lampedusu 31 listopada, pošto im je Ministarstvo unutrašnjih poslova obustavilo dozvolu za rad. Prefekt Mario Morcone, načelnik Odsjeka za imigraciju talijanskog Ministarstva unutrašnjih poslova, niječe da je Liječnicima bez granica zabranjen rad ondje ili da su protjerani:
 
Nikome ništa ne zabranjujemo, nego jednostavno ne vidim razloga zašto bismo morali potpisati obnovu sporazuma koji nam više ne služi

“Nikome ništa ne zabranjujemo, nego jednostavno ne vidim razloga zašto bismo morali potpisati obnovu sporazuma koji nam više ne služi”. Taj predstavnik talijanske Vlade tvrdi da Liječnici bez granica mogu mirno nastaviti svoj dobrotvorni rad na Lampedusi, ali da ne očekuju da će Italija to više plaćati, jer je na Lampedusi kadra vlastitim ljudstvom i sredstvima izići na kraj s potrebama. Tu odluku Morcone stavlja i u kontekst drastičnog kresanja talijanskoga državnog proračuna, koje je već izazvalo burne prosvjede učenika, studenata, nastavnika, a gunđaju i policajci.

Ne žele na Sardiniju
S druge strane, Morcone tvrdi da je Italija zamolila Liječnike bez granica da se angažiraju u prihvatnim centrima gdje je veća potreba za njima, npr. na Sardiniji, što bi talijanska država i sufinancirala - ali da oni o tome ne žele ni čuti. Prvaci oporbenih stranaka  zahtijevaju od Vlade da preispita svoju odluku.


Podmukla igra Libije i Gadafija
U posljednjoj godini dana, po podacima koje je ministar unutrašnjih poslova Roberto Maroni  podnio Odboru za nadzor provedbe Schengena, na najjužniji otok Lampedusu iskrcalo se ilegalno oko 23.000 osoba u 330 iskrcaja, tj. operacija spašavanja. Daleko najviše ih je prispjelo s obala Libije, koja je Lampedusi bliža nego Sicilija.

Talijanska Vlada računa da će taj dotok biti smanjen otkako je premijer Berlusconi s libijskim vođom Gadafijem potpisao ugovor po kojemu će Italija u 25 godina dati Libiji 5 milijardi dolara. Rim smatra, naime, da je golem dotok ilegalnih useljenika iz Libije htjela sama ta država, nekadašnja talijanska kolonija, kako bi pritisnula Italiju da joj znatnim sredstvima otplati odštetu za zlodjela kolonijalne vlasti.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info