Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član magicus

Upisao:

magicus

OBJAVLJENO:

PROČITANO

607

PUTA

OD 14.01.2018.

Tema mjeseca lipnja 2012.g. - Žene - jučer, danas, sutra

Tema mjeseca lipnja 2012.g. - Žene - jučer, danas, sutra
Svakoj ženi koja je na portalu čitala Shantijev post s Babinim obraćanjem ženama morao se dići tlak. A onda rezignacija jer tekst nema veze s našom sadašnjošću.

Svakoj ženi koja je na portalu čitala Shantijev post s Babinim obraćanjem ženama morao se dići tlak. A onda rezignacija jer tekst nema veze s našom sadašnjošću, ni sa našim podnebljem.

"Gdje je slatkoća, poniznost tako očaravajuća u jučerašnjoj ženi?

Današnja žena je ponosna i bahata, sebična i nadmena, te očekuje da ju se uzdiže do boginje, a ne da bude spuštena samo na svoje kućanske zadatke. No i njih je sve predala sluškinjama," grmi Swami i nastavlja:

"Ne kažem da žene ne bi trebale zapošljavati sluškinje, one to mogu ako misle da moraju, ali pojedini zadaci kao što je kuhanje za kućedomaćina i briga o djeci trebali bi biti samo ženina briga. Ako je briga o djeci povjerena dadiljama, djeca će postati razmažena i razvijat će navike slugu. Gubiti će poštovanje za roditelje, postati otuđena od njih i kasnije, u opakoj bijedi i potpunoj frustraciji zbog pomanjkanja ljubavi i majčinog razumijevanja, ona se mogu okrenuti pušenju, alkoholu, drogi i drugim porocima.

Nesretni domovi, gdje je otac sve vrijeme odsutan zbog poslovnih stvari i putovanja, a majka zauzeta svojim društvenim krugom i takozvanom socijalnom službom, jesu glavni uzroci mladenačke delikvencije danas.

Zašto bi majka trebala gubiti vrijeme u klubovima i druženju? Ona svoje vrijeme može bogatije i vrednije provesti sa svojom djecom. Zašto da razbacuje svoju snagu u društvenoj službi, obilazeći siročad i domove staraca, dok su njena djeca malo bolja od siročadi i njeni ostarjeli roditelji i roditelji njenog muža nisu ništa bolje od onih u staračkim domovima?

Shvaća li ona da "milosrđe počinje kod kuće"? Pustite ju da prvo "popravi" svoje kućanstvo - tek onda može razmišljati o "popravljanju" nacije. Pustite ju da upravlja svojom djecom na prikladan način, prije nego uopće počne pomišljati na upravljanje državom. Pustite ju da brine o potrebama svoje djece, prije nego će se boriti na izborima za mjesto premijerke!"


A onda kroz cijeli govor nabraja što su ženine dužnosti i obaveze. O muškima ni zbora.
"Kao mlade djevojke, njezina je dužnost da sluša roditelje, bude puna ljubavi za njih, dobra pouzdanica i prijateljica svojoj braći i sestrama i dobra učenica u školi. Ona bi trebala naporno raditi na svojoj naobrazbi, ne samo za svoje dobro nego i zato što treba imati znanje koje treba prenijeti svojoj djeci kasnije u životu.

Kada procvjeta u blistavoj ženstvenosti, njeni će je roditelji dati u brak dostojnom mladiću. Od tada njen dom je muževljev dom, njegovi roditelji su njeni roditelji, ona bi njima trebala biti kao kćer i brinuti o njihovim potrebama. Oni također trebaju nju tretirati kao kćer i ne učiniti njen život bijednim kao što je to navika današnjih svekrva.

Žena uvijek mora ići ruku pod ruku sa svojim mužem, trebaju biti usklađeni. Oni bi trebali biti puni ljubavi jedno za drugo, brinuti jedno o drugom, trebali bi razumjeti jedno drugo kao same sebe. Žena bi sama trebala ispunjavati muževljeve želje i potrebe, a ne dozvoljavati da to za njega čine sluge.

Kojeg li većeg blaženstva ili radosti za čovjeka nego kada
njegova žena stoji pred njim rano ujutro, sa šalicom mirisne kave koja se još puši, u jednoj ruci, i dnevnim novinama u drugoj! I koju veću zahvalnost može dobiti žena nego što je osmijeh radosti i zadovoljstva na licu njena muža i njegovo nježno tapšanje po obrazu.

Imati na stolu toplo, tek priređeno jelo, kada obitelj dođe kući, posluženo s puno ljubavi od nje same - to je znak raspoznavanja svake dobre domaćice. Ne prepuštajte te zadatke slugama."

Zbog hrpe komentara na sadržaj toga posta, zaključili smo da je muško/ženska tema živa i neuništiva, uvijek intrigantna. I stoga je tema mjeseca lipnja 2012.

Naslov?

ŽENA - JUČER, DANAS, SUTRA

Na prvo čitanje, Swamijev govor je izraz najzadrtijeg arhaičnog
patrijarhata kojeg je vrijeme davno pregazilo i opovrglo. Međutim, samo na prvo čitanje. Potražimo i druge stavove i primjere, recimo prvo iz životinjskog svijeta. Iako je čovjek životinja, nezahvalno je vući paralele s drugim bićima.

Ali evo jednog primjera iz života primata, iz društva pavijana. U nekom dokumentarcu, nedavno je neki znanstvenik istraživao
izrazito nasilno društvo pavijana. Alfa mužjaci ugnjetavali su nježnije mužjake, ženke i mladunčad. A onda im se dogodi nesreća; agresivni se mužjaci nažderu pokvarenog mesa s otpada i svi redom uginu. Nekoliko godina kasnije ista pavijanska skupina cvate; preostali su mužjaci nježni, susretljivi, uviđavni...svi se odlično slažu i zajedno odgajaju potomstvo s ženkama.

Pouka? Agresija se ne isplati. Možda nam bliska budućnost donosi čišćenje nasilnika u ljudskom društvu?

A sad idemo u drugu krajnost - neofeminističku religiju  "Povratak Božice"! Donosimo dijelove Manifesta ženskih grupa okupljenih oko ideja povratka Velike Majke, zemaljske božice Gaje.

Svijetom danas kruži sila, koju se u nizu različitih društva, može najbolje predočiti kao strukturirano vjerovanje koje snažno sugerira scenarij koji se jedino može opisati kao Povratak Božice.

Velika je Božica vladala svijetom otprilike 22 tisuće godina. Život se na planetu odvijao pod njenim skutima, a svi arheološki nalazi iz tog davnog doba sugeriraju kako je upravo ona bila dominantna vladarica.

Iz nalaza se može zaključiti kako je njenu vladavinu prožimala vizija života koji je živa cjelina; poimanje univerzuma kao jednog. Život je bio organska, živa i sveta cjelina dok su čovječanstvo, i sav život na Zemlji bili svi zajedno utkani u jednu istu kozmičku mrežu – mrežu života.

Prije otprilike četiri tisuće godina Veliku su Božicu počeli poistovjećivati s "prirodom", kaotičnom silom kojom se trebalo
ovladati. Muški se Bog posvetio toj ulozi da osvoji i uredi tu kaotičnu prirodu i svede je na strukturirano pravo i red.
Duhovni i fizički svjetovi razdvojili su se, a time se um odvojio od tvari, duša od tijela, razmišljanje od osjećaja, intelekt od intuicije i razum od instinkta. Božica se u svim svojim djelatnim aspektima povukla u ilegalu, izgubila iz vida, i skrila se iza tamnog vela.

Ženski princip, koji se davno manifestirao u mitologiji kao "Božica" - čije su glavne vrijednosti bile spontanost, osjećaj, instinkt i intuicija - izgubile su pravo na izražavanje svoje svetosti i cjelovitosti života. One nisu bile zaboravljene nego  omalovažene, odbačene i gurnute u stranu iz matice života društva.

Rezultat tog dualizma, pojave su poput zagađivanja svega što je ranije bilo sveto, razaranje okoliša, natjecanje umjesto suradnje, specijalizacija umjesto cjelovitosti i još niz odvajanja od onoga što je nekad bilo jedinstvo. Bila je to muška scena i stoga je polovica stanovništva njome bila relativno zadovoljna. Ili je barem mislila da je  zadovoljna.

Zamislite samo tada kako su se iznenadili kad je njihova fundamentalna znanost fizika - ponos muške dominantne i isključive paradigme orijentirane Bogu - otkrila da je promatrač uključen u proces promatranja, kad su shvatili da se cjelina života ne može rascijepati na specijalizacije i da su svi sudionici dinamički živi i međusobno povezani. Esencijalna istina Velike Božice otkrivena u kvantnom svijetu uskrsnula je preko noći u makro svijet!

Božica se iz praha u koji se bila pretvorila, sad vraća u svijet.

Možda se energija Božice s razlogom posljednjih nekoliko tisuća godina bila povukla iz svijeta. Možda se radilo o privremenoj i planiranoj diverziji, namjernom odsustvu kako bi se dalo prostora muškoj energiji da ovlada i u tom procesu iznjedri neke fascinantne  i inspirativne tehnologije. Možda je to bio više tisućljetni izlet s namjerom da se postigne svrha, a zatim da se nanovo spoji u još bolju cjelinu: komparativno blaženo Božičino društvo sad opskrbljeno "modernim dostignućima za ugodan život".
U svakom slučaju, sada se snažno probija ideja o potrebi sklapanja Svetog Braka između Božice i Boga; vrijeme kad se priroda, čovječanstvo i sve ostalo može regenerirati u sveto Jedno.

Vratimo se na Sai Babin govor ženama. Evo kako ga privodi kraju, s kakvim zaključcima:

"Kako djeca rastu njihova potreba za majkom opada i ona konačno odlaze. Sada je žena slobodna da svoje vrijeme provede u religiji, unutarnjem preispitivanju i duhovnoj aktivnosti. Ne samo ona - ona treba pokušati navesti i svog muža na duhovni put. Zajedno, ruku pod ruku, oni trebaju koračati duhovnim putem, voleći sve, služeći svima, sve dok ne
nađu put do Boga. Pravo je značenje braka to - da oba partnera pomažu jedan drugom u traženju Boga i da, koračajući zajedno putem, postignu cilj. Samo razumijevanje jedno drugog i ljubav jednog za drugo ne čine istinski brak. Svaki partner ima dužnost pomagati drugom na Božjem putu i u traženju samoostvarenja.

Ponavljam: istinski brak nije tek dobro prilagođavanje, uzajamna ljubav i poštovanje među partnerima. Istinski brak je onaj u kome muž i žena, pošto su ispunili svoje dužnosti, idu ruku pod ruku na duhovnom putu.
Prvenstveno je uloga žene da utječe na muža u tom pogledu i u tome ona treba biti vođa, a on sljedbenik."

I tu se stavovi tek izdaleka dodiruju na neutralnom terenu duhovnosti...Tu se Babin govor može drukčije iščitavati jer vodi
zajedništvu i jednom.

Onome što zagovara i Povratak Božice, koji, međutim, predlaže drugi put k duhovnosti i prosvjetljenju. A taj put je seks. Upravo ono na podvrgavanju čega je patrijarhat stvorio svoju moć i carstva!

Mogu li se ta dva suprotstavljena svjetonazora ikad naći?

Odgovor je na vama u ovoj temi mjeseca. A uredništvo www.magicus.info  magazina u suradnji sa članovima portala, odabrat će najbolje radove i bogato ih nagraditi.
Želimo vam puno uspjeha!

Vaši Magicusi

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

  • 31.05.2012. 22:29h

    Član cyberbakaMerlin4

    a je li u tih 22 tisuće godina vladavine Božice bilo braka?

    očito o tom razdoblju ne znam puno.

  • 31.05.2012. 22:37h

    Član cyberbakaMerlin4

    Je li vrijeme o kojem znamo više,  muška osveta za žensku dominaciju u te 22 tisuće godina? 

  • 31.05.2012. 22:41h

    Član ljubicaMerlin4

    Draga cyberbako to ti je ovako izgledalo

     

  • 31.05.2012. 22:47h

    Član cyberbakaMerlin4

    zato sad izgleda ovako:

  • 31.05.2012. 22:50h

    Član cyberbakaMerlin4

    ali, čini se da se neke žene još sjećaju tog vremena (DNK memorija), samo ne znam zašto su ga ostale zaboravile...

  • 31.05.2012. 22:56h

    Član ljubicaMerlin4

    Bez obzira na sve

    Samo da budučnost nebi izgledala

    OVAKO

  • 31.05.2012. 23:07h

    Član cyberbakaMerlin4

    Moglo bi se dogoditi Ljubice, jer su muškarci zauzeti s ovima:

  • 01.06.2012. 00:54h

    Član mgracanMerlin3

     

    Ha, ha, ha! Cure, odlično se zabavljate, prava prijateljska partija ping-ponga!

    Promatrajući svijet, zaključujući iz viđenog, sve mi je bliža pomisao da svemirski Bog koji je otišao nekamo na praznike i ostavio nas same da se snalazimo u materiji baš i nije najbolje rješenje za budućnost života na Zemlji. Stoga je zemaljska Božica, ona širokih bokova s guzicama i cicama, i srcem veličine autobusa, mnogo bliža nego odsutan svemirski otac čije postojanje sve više dovodimo u sumnju. Postoji li on doista?

  • 01.06.2012. 05:25h

    Član srceMerlin3

    meni bi bila interesantnija tema. Gde žene greše. Komentari i slikice neprimerni, neukusni. ne priliči vam.

  • 01.06.2012. 05:57h

    Član srceMerlin3

    žena na muškarca, muškarac na ženu prevaljuju krivicu a retko ko se zapita šta treba učiniti svako posebno. gde greši, šta je to što partnera/partnerucu smeta, da bi se popravio odnos. i kada bi svako preuzeo svoju odgovornost bilo bi manje problema. to nije lako a potrebno je.

  • 01.06.2012. 08:52h

    Član kajaMerlin5
    Eh, moja ljubljena Mirjančice,
     
    sada u četvrtak na Tijelovo biti će
    peta godina kako naš Otac
    koji nas je stvorio i diše kroz nas
    daje magicusu ovu poruku;


     

    POZIV NEBA ZA NAS - MUŠKE I ŽENSKE

     

     

     

    Kad bi se ispružile sve muške ruke

     i istovremeno

    ispružile sve ženske ruke

    te se dodirnule,

    stisnule

    a potom zagrlile anđeoskim zagrljajem

     

    premostile bi se sve prepreke

    nestali bi svi prividi

    koprene bi sa očiju spale

    razmaknula bi se zavjesa iluzije

    kao zastor na pozornici

     

    I

    Kao što sjaj sunca

    i toplina njegovih zraka

    milujući dah života

    unosi u sve što dotakne

    čak ni stijenu granita

    ne ostavlja ravnodušnom ni istom

     

    Isto bi se dogodilo i sa srcima ljudskim

     

    I tada bi u samo jednom djeliću vremena

    u trenutku što se duboko sa vječnošću spaja

    ta ista srca prepoznala

    u dodiru i zagrljaju

    te spoznala da sama sebe dodiruju i grle.

     

    ( I ) Ne bi više bilo

    niti muško a niti žensko

     

    ko anđeli nebeski

    u sjaju božanskih očiju

    kad ih pogledom svojim dotakne

     

    nestale bi sve razlike

    poništile bi se sve suprotnosti

    jer njih zapravo ni nema.

     

    Nadišao bi se um u svom kraljevanju

    što sije predrasude, procjene,

    strah prije svega

    prepun laži i nesigurnosti.

     

     


     

    I, budimo pošteni pa po srcu prosudimo
    gdje je greška...
    koga čovjek sluša-slijedi …
     
    a zar nije najpogubnija manipulacija
    čovjeka
    koji manipulira sam sebe …
     
    zar nije najveći apsurd predrasuda
    o vlastitom Životu
    zbog kojih ga se ubija
    i u isto vrijeme se proklinje
     
    ... a samo zbog svojih predrasuda o Njemu
    kojih neće da se odreče
    umjesto da isproba kako se Živi
    a ne mre ….


    ***
    Iz unutrašnje stvarnosti
    u kojoj smo svi isti
    šaljem ti tople zagrljaje... :-))) !

  • 01.06.2012. 09:38h

    Član ljubicaMerlin4

    Dobro jutro....

    ljepo smo se zabavljale sinoć,no ja sam otišla,al ne mogu da se ne javim ponovno:

    Srce dobili smo temu mjeseca piši svoja mišljenja

    Znam tvoje stavove ...al stalno govoriti nekome to je neprimjereno dokazuje da gledaš zatvorenih čiju.

    Žene ne žele OVO

    Ne žele to ni muški...koga bi gledali po ulicu Vreće

    Zašto toliki teroristi samoubice?

    Natrpaju se bombama umjesto zagrljajem žene..usput ubiju mnoge nedužne

    Nesmiju alkohol

    nesmiju meso i da dalje ne nabrajam dalje što sve ne smiju

    valjda se ni ne sexsaju,jer ih na nebu čekaju djevice.

    Pa nije ni čudo kad ženu gledaju u vreći.

    kissss :-)

  • 01.06.2012. 10:25h

    Član mgracanMerlin3

    Mnogo je razina, mnogo je drugih svjetova s kojima srećom nemamo niti dodira niti zajedničku sudbinu. i ovaj naš zemaljski je previše za većinu. Pogubno je očekivati pomoć iz apstraktnih razina i uljuljkavati se u uvjerenje deus ex machina...

    Jedino je ispravno surađivati, miriti se s nepomirljivim. 

  • 01.06.2012. 10:37h

    Član ljubicaMerlin4

    Točno Mirjana - surađivati, imati razumijevanja za sve i svakog i gledati sebi stvoriti dobar život

    burne diskusije su neminovne .... ali tko je otvorenog srca i razumjevanja nešto iz diskusija može i naučiti...pusa :-))

  • 04.06.2012. 11:42h

    Član kajaMerlin5
    Ovo je zapisano po Vizijama Ken Kerija
    od onog dijela nas koji nije ušao u izdvojenost- Pad,

    - ANĐEOSKA RASA BOGA - ,
     
    ... tko želi neka se prisjeti :




     

    PROBUDITE SE U TOČNOM OPAŽANJU UNIVERZUMA

     
    Vaša pradjedovska isprogramiranost
    nema nikakvu vrijednost.
     
     Primitivne predstave o sukobu
     između muškog i ženskog
     dovode do stvaranja
    ne tako primitivnog oružja.
     
    Umjesto toga neka vaš svijet
     odražava istinu velike Ljubavi
    u kojoj lebdite u svakom trenutku.
     
     Probudite se u novom opažanju
     i shvaćanju stvarnosti:
     
     stvarnosti
     
    – ne onakve kakvu su je pogrešno tumačila
    ratnička plemena –
     
    već onakve
    kakvu je shvaćamo mi,
     
     anđeoske rase Boga
    kroz cijelu vječnost.
     
     Probudite se u točnom opažanju
     univerzuma u kome živite.
     

     

  • 04.06.2012. 11:47h

    Član kajaMerlin5
    MUŠKO I ŽENSKO OD SADA
     PRESUDNO DLIJETO STVARANJA
     
     
    Odavno je predskazano,
     čak i prije udaranja temelja
     ovom materijalnom svijetu
     na kome vi sada stojite,
     
    da će doći dan
     kada će ljubavni odnos
     između planete i zvijezde
    dovesti do postojanja
                                samostalnih, samoponavljajućih,
                                     inteligentnih stvorenja,
     
         bioloških stvorenja - muškog i ženskog,
     prema Tvorčevoj zamisli i obličju.
     
     Oni
    ne samo što će postati naši suučesnici
     u ovom neprekidnom procesu
     božanskog otkrivenja,
     
     već će od sada  biti i vodeće,
     presudno dlijeto
     u svim budućim stvaranjima
    na fizičkoj ravni.
  • 04.06.2012. 11:52h

    Član kajaMerlin5
    MUŠKO I ŽENSKO INKARNIRANI
     
     U FIZIČKIM TIJELIMA



         
    Biološka  Stvorenja - muškog i ženskog,
     prema Tvorčevoj zamisli i obličju
                             razumjeti će i otjeloviti ravnotežu.
     
     Oni će shvaćati nuklearnu energiju zvijezda
    kao i geološke formacije
     kristala u srcu planina.
     
    Oni će razumjeti organsku herniju,
     nuklearnu biologiju, astronomiju i sve nauke.
     
    Oni će biti inkarnirani u tijelima –
    fizičkim oblicima  
    koji su lijepi za gledanje,
     dražesni za posmatranje,
     živa umjetnička djela sami po sebi,
     
     modelirani kao biološke kontrolne sobe,
    misaono-moždano
     planirajući centri za istraživanje
     i razvijanje načina i sredstava
    za dalje širenje potencijala
    ovog univerzuma.
     
    Oni će postati instrumenti
     kroz koje će se stvoriti
    sva buduća biološka tvorevina.
               
  • 04.06.2012. 11:57h

    Član kajaMerlin5
    STVARALAČKI NABOJ IZMEĐU
    ŽENE I MUŠKARCA
     NA ZEMLJI



       
    Na nivou ove zemlje,
     u kasnom 20. stoljeću sadašnje ere,
    postoje biološka stvorenja
    muškog i ženskog,
     
     u ljudskom obličju
     na obje strane ove duboke među površine
     muškog i ženskog aspekta Boga.
     
     Ista ta podjela
    između vječnog jedinstva
    koje posjeduje moć
     da stvori zvijezde
    koje su deset tisuća  puta veće
     od vašeg Sunca,
     
     isti takav stvaralački naboj
    postoji
    između žene i muškarca
    na vašoj planeti.
       
    U zdravom stanju,
     moć ove stvaralačke energije
     je neizmjerna.
     
     Svjesno kanalizirana,
     ona može biti upotrebljena
    za stvaranje ljepote jedinstvenog reda,
     
     prirode koja prelazi sve
    što je postojalo ranije,
     
     čineći vidljivom
    nevidljivu ljepotu Boga.
     
     Nikada ranije na materijalnoj ravni
     dijalog između
     božanskog muškog i božanskog ženskog
     nije imao tako jasan, 
     tako jezgrovit
     i svjestan potencijal
     
     kakav može postojati
    između muškarca i žene
    u vašoj ljudskoj porodici.
           
  • 04.06.2012. 12:03h

    Član kajaMerlin5
    MUŠKE I ŽENSKE TOČKE
     
    NA KOJIMA SE SREĆE BOG SA BOGOM
         




    Kada se muško i žensko sretnu
     na Kotaču medicine,
     svako od njih nosi drugačiji,
     stvaralački naboj.
     
     Iako njihovo korijenje
    zajedno krivuda i izvire iz istog izvora
     u istom Velikom Duhu,
     
     oni se inkarniraju na Zemlji
     da bi se suočili jedno sa drugim
     sa drugačijim polnim nabojima,
     
     koji se snažno privlače, 
     sa neizmjernom sposobnošću stvaranja  
    kroz univerzumsku moć Ljubavi
    koja protječe kroz njih.
     
    Svaka žena pliva u energetskoj struji,
     a njena tradicija je toliko drugačija
    od tradicije muškarca
    koliko je to
     i prva stvaralačka podjela
    koju je načinio Bog.
     
    I premda ste vi muškarci i žene
     živjeli zajedno u istim kolibama
    i pod svojim stopalima
    osjećali zemlju istih sela,
     
     iako ste imali ista tumačenja
     i spavali zajedno u istim iluzijama,
     
     vi se nalazite
     na uočljivo različitim točkama
    velikog Kotača medicine.
     
     Premda različiti
     koliko su to ove točke,
    one su duboko podudarne,
     modelirane različito
     da bi podstakle maksimalno stvaralaštvo.
     
    To su upravo one točke
    na kojima se Bog sreće sa Bogom.
         
  • 04.06.2012. 12:07h

    Član kajaMerlin5
    MAJKA BOG
    I
    OTAC BOG
       
    SNAŽNO ZALJUBLJENI




     
    Za nas koji smo pratili ovaj proces
     dvadeset milijardi godina,
    nema ničeg neshvatljivijeg
    nego što je to ideja,
     koja je bila prihvaćena
    u ratničkim društvima,
     
    da mogu postojati
    sukob i suprotstavljanje
     između ženskog aspekta Boga
     i muškog aspekta Boga.
     
    Shvaćate li koliko snažno ograničenje
    predstavlja ova ideja
    za vas koji je prihvaćate?
       
    Vi nećete pronaći svoje mjesto
     u ovom univerzumu,
     
     niti ćete stvoriti osnovu
    za razumijevanje njegovih misterija,
     
     dok ne odbacite takvu praznovjercu
     
     i ne shvatite
     
    da su
     
    Majka Bog
    i
     Otac Bog
     snažno zaljubljeni.
               
  • 04.06.2012. 12:15h

    Član kajaMerlin5
    ŽENSKO I MUŠKO SE OBOŽAVAJU

     
     
    Sve u ovom univerzumu
     što je žensko
     obožava ono
     što je muško.

       
     I jedina svrha svega muškoga
    u ovom univerzumu je
     da služi ženskome
     kroz slavljenje i
    oživljavanje ljepote
     koja leži u srcu ženskog.
     
     
     Žensko i muško se nalaze u ravnoteži
     u svakoj zdravoj pojavi,
     ravnopravni partneri,
     ljubavnici,
     dva najiskrenija prijatelja.
       

     

     

    p.s.
    voljene moje urednice,
    oprostite mi na ovom 'ispadu'
    jednostvano ne odoljeh,
    ponavljanju ove lekcije !
     
    Ljubim Vas.
  • 08.06.2012. 15:26h

    Član magicusMerlin28

    Nije tema: komentar mjeseca

     

  • 10.06.2012. 20:23h

    Član shadowofsoulMerlin11

  • 12.06.2012. 16:13h

    Član srceMerlin3

    bilo bi korisno i zanimljivo da neko od muških članova napiše članak, ili da, svoje mišljenje o ženama. kako ih oni doživljavaju, njihovu ulogu i šta im smeta. a možda sledeća tema da bude o njima.

SADRŽAJ UPISAO

Član magicusMerlin28 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana magicus dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝

Napiši nešto, ostavi trag

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Tema mjeseca svibnja 2012.g. - Odraslo dijete i roditelj Tema mjeseca srpnja 2012.g. - Vi ni-ste svoje tijelo