Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član mgracan

Upisao:

mgracan

OBJAVLJENO:

PROČITANO

569

PUTA

OD 14.01.2018.

STRES - PRIJEDLOG TEME MJESECA RUJNA

Stres je stanje nacije, a i svijeta. Stoga sam pronašla ovaj članak o raznim načinima nošenja s ovom pošasti današnjice.

Stres, stres, stres i kako ga se riješiti…pitanje je sad. Stres bi mogao biti i naša Tema mjeseca za rujan obzirom na vruću jesen koja je pred nama. Pripremite se unaprijed i preduhitrite mogući stres i njegove kobne posljedice. Pred vama je nekoliko ideja iz ženskog časopisa o tomu kako žene mogu potaći svog muškarca da se što bolje nosi sa stresom.

ZDRAVI HOBI ZA OBOJE

Kako god odabrao provesti slobodno vrijeme - u tihom pecanju, uzbudljivom plesanju ili izazovnom šahu - vaš  će  partner biti sretan jer će se opustiti i odmoriti. Pridružite li mu se u njegovom hobiju i vaša će se veza učvrstiti  i poboljšati.

Većina muškaraca zanemaruje zdravlje. Ubace nešto na brzinu u usta, zaborave da bi trebali vježbati i obično ništa ne poduzmu kad im glava vrvi od briga, a tijelo se trese od stresa. Muškarci isto tako vole imati hobi i sretno se satima gube u najdražem hobiju. Psihološka istraživanja pokazuju da muškarci s hobijem žive duže i zdravije. Stoga vam predlažemo nekoliko zdravih načina provođenja slobodnog vremena u kojima će vaš partner duboko uživati, a možete ih i zajedno upražnjavati. Osim što ćete pridonijeti zdravlju, učvrstit ćete i oplemeniti svoju vezu.

Učiti strani jezik

Dobitak: mentalna budnost, poboljšano pamćenje

Istraživanja su pokazala da ljudi koji uče strane jezike imaju bolje pamćenje, mozak im brže radi, povećava im se intelekt i sposobni su obogatiti život većim brojem informacija. Ako niste znali - mentalna gimnastika jednako je važna kao i fizičko vježbanje. Obavljate li posao na kojem ne trošite svoj mozak, a slobodno vrijeme provodite pred televizorom, ne možete očekivati da ćete umno blistati. A učenje stranog jezika pridonosi čak i fizičkom povećanju mozga jer se stvaraju nove neuronske veze između stanica mozga pa onda poruke lete brže i preciznije.

Idealno je upisati se zajedno na tečaj stranog jezika i pomagati jedno drugome u domaćim zadaćama i provjeri vokabulara.

Kontaktirajte centar ili školu stranih jezika u vašoj okolici i saznajte koje vam jezike nude.

Pjevanje

Dobitak: povišeni osjećaj zadovoljstva, smanjeni stres

Tko pjeva zlo ne misli, a uz to se osjeća sretnije. Vaša će veza cvasti pjevate li zajedno, a sitniji zdravstveni problemi nestati. To su zaključci nekih psihologa i učitelja pjevanja. Pjevanjem se možete izraziti i poboljšati komunikacijske vještine te pridonijeti zdravlju svoje veze. Odakle to? Pjevanje poboljšava disanje i opskrbu tijela kisikom čime se smanjuje stres. Ugledajte se u starije ljude koji su često pjevali u društvu prigodom raznih obiteljskih svečanosti. Ne dajte da vas obeshrabre savršene izvedbe s CD-a jer i vi možete pjevati bez obzira na svoju dob.

Kontaktirajte pjevačko društvo, zbor ili potražite na žutim stranicama učitelja pjevanja.

Plesanje

Dobitak: manje stresa, poboljšano zdravlje

Ples potiče rad srca, cirkulaciju krvi i rad pluća. A uz to je i veliki užitak. Kad netko po prvi puta dođe na sat plesa pomalo je stidljiv i nespretan, ali na kraju sata osjeća se sretno i opušteno. Plesanje nije samo za mlade i vitke žene nego je dobro za sve uzraste i oba spola. Sve više se muškaraca upisuje na tečajeve suvremenog plesa, pa zašto ne biste upisali i svog partnera? Lijepo je znati klasične dvoranske plesove ali je isto tako lijepo imati partnera za rock' en roll, jazz ples ili aerobik.

Kontaktirajte školu plesa, fitness centar ili potražite učitelja plesa putem oglasa.

Hodanje i planinarenje

Dobitak: gubitak težine, zaštita protiv srčanih bolesti

Potrebne su vam samo dobre cipele za hodanje i lokalni vodič. Nema jednostavnijeg oblika tjelesnog vježbanja od jednostavnog hodanja. Hodate li svakodnevno samo četrdeset minuta smanjujete napetosti, tjeskobe, stres i krvni tlak. Poboljšavate raspoloženje. Kombinirajte strast prema šetnji prirodom s psom. Nabavite si psa jer vam i on pomaže sniziti krvni pritisak i reducirati stres. Bar tako pokazuju američka istraživanja. Vaš kućni ljubimac mora ići svakodnevno u šetnju pa onda nemate izgovora da i vi ne šećete s njim. I to po svakom vremenu.

Kontaktirajte mjesno planinarsko društvo.

Pecanje

Dobitak: snižavanje stresa, besplatna nabava hrane

Mnogi će ribič potvrditi da je pecanje gotovo poput hipnoze u kojoj se potpuno tale sve brige i tjeskobe. U početku možete pecati jeftinim ili posuđenim štapom, a dobro je isto tako uzeti i nekoliko sati poduke iz pecanja kako biste znali postupate li ispravno s priborom i ulovom.

Kontaktirajte ribičko udruženje.

Biciklizam

Dobitak: snažnije noge, zdravije srce, povećano samopouzdanje

Vozite li redovito bicikl s partnerom oboje ćete biti zdraviji i samopouzdaniji. Neka su istraživanja pokazala da su biciklisti zadovoljniji svojim tijelom nego neki drugi sportaši. Vožnja bicikla iz nekog razloga potiče vašu sigurnost u sebe. Vozite li bicikl samo pola sata dnevno možete biti sigurni da se nećete udebljati i da ćete biti u odličnoj zdravstvenoj formi. Samo treba započeti, a kad se radi o biciklu, onda je to izuzetno lako.

Kontaktirajte lokalni biciklistički klub.

Igranje šaha

Dobitak: oštriji um, poboljšano razumsko razmišljanje

Igranje šaha je odlična vježba uma, utjeha usamljenima, osvježenje nakon radnog dana, poticaj mozgu i dobar način da se zaborave sve brige i  potpuno rastopi mamurluk. Igrate li šah s partnerom riješili ste veliki šahistički problem, a taj je naći adekvatnog suigrača i protivnika. Kad ovladate osnovama šaha pridružite se mjesnom šahovskom klubu. A tko zna nećete li jednog dana zaigrati i na nekom lokalnom, a možda i nacionalnom natjecanju.

Kontaktirajte gradski šahovski klub i potražite informacije o sastancima.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info