Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član magicus

Upisao:

magicus

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1057

PUTA

OD 14.01.2018.

Sretan rođendan Irnan!

Sretan rođendan Irnan!
05.03. :)

Irnan    05.03. :)

Irnan | 9.07.2008 14:42h

107. Irnan (38)


Sretan rođendan Irnan!

Miris prvih visibaba

Irnan



Rođena sam u rano proljeće, kada su nad gradom plovili nestašni oblaci čudesnih oblika i potpomognuti vjetrom s juga obgrlili prvi suton. Jednog proljetnog predvečerja, otprilike negdje tamo gdje se sastaje dan na odlasku i topla večer koja se budi.


Kažu mi da su moji koraci prvi puta dotakli travu upravo u proljeće prvog rođendana, dok sam u inat ogrebanom koljenu, jurila ususret davnom praskozorju. Oduvijek sam bila dijete proljeća, iako sam djetinje razdragano voljela prve sniježne pahulje i zimu, ipak sam živjela za proljeće. Ništa na svijetu ne može zamijeniti miris prvih visibaba, nježnu maslačkastu boju prvih jaglaca i onaj posebni, razigrani vjetrić koji sa sobom donosi nostalgiju prvih ljubavi. Nekim čudnim slučajem (ili ipak ne), sva poglavlja mog života započinjala su upravo na proljeće. Stoga i ne čudi što mi se i ovih dana (već mnoga proljeća zaredom ) vrzma glavom Crvena jabuka svojim starim sentimentom »..spuštam ja stare kofere, na perone sudbine, to je miris zrelih godina, moj kaput baš je težak najdraža, nekako s proljeća....« Kako prikladno, već i to da znam što je Crvena jabuka, već dovoljno govori o mirisu zrelih godina, a i tekst se baš odlično ukalupljuje u moje rano postrođendansko raspoloženje. Ove godine po prvi puta propustih svoj mali, intimni obred proljetnog »čišćenja« u rascvjetalim, bijelim poljima nježnih visibaba, život me, nažalost, usmjerio nekim drugim, manje romantičnim tokovima. Ali, ipak, ma kamo me život nosio i ma kako hladan sjeverac rezao zrak ovih dana, moj unutrašnji kalendar srca i čežnje, ništa ne može prevariti. Nepogrešivo osjećam onaj dobro znani trepet, koji poput nježno rastvorenih krila leptira, mreška površinu mog brižno glumljenog spokoja. Za mene proljeće nije tek godišnje doba, kojeg volim zato što sunčane zrake svojim zlatnim daškom prkose Ledenoj kraljici…Već više od četiri desetlijeća svakoga proljeća iznova »umirem« i ponovo se rađam. Čak bi mi i mačke mogle pozavidjeti na tolikim životima. Nije svijet oko mene taj što se mijenja. To sam ja, u svojem sve vremešnijem odijelu koje je ovog proljeća dobilo zakrpu više.

Prolazim gradom i promatram ulice koje se bude, prodavačicu cvijeća koja strpljivo stoji na hladnoći s buketićima ubranih proljetnica, pantomimičara koji prkosi vjetru u svojoj vječitoj igri, mladića koji sjedi na uglu i prebire nježne žice na svojoj dotrajaloj gitari, majku koja vodi djecu na popodnevnu igru u obližnjem parku, zaljubljeni par koji skrivajući se od znatiželjnih pogleda prolaznika pokušava ukrasti pokoji poljubac prije rastanka….

Zastajem za trenutak, udišem punim plućima i zatvaram oči dok me prožima radost ponovnog buđenja. I doista, za trenutak, jedan kratki trenutak čini mi se, da bih ganuta mogla poletjeti. Poželim zapjevati, viknuti, smijati se i plakati, poželim biti sve i ništa, poželim se opet, makar za trenutak, vratiti na prag svoga djetinjstva. I poželim bosonoga potrčati onim starim, dobro znanim travnjacima, u rano jutro dok samo blistave i nježne kapljice rose titraju na zelenim vlatima prošlosti. Poželim biti dijete, velikog srca i ljubopitljiva pogleda, nevino i čisto, baš kao nekad…napraviti »anđela« u travi, moleći je da mi ne zamjeri što je u svojoj djetinjoj razigranosti lomim pod težinom svog djetinjeg tijela…uprijeti pogled u nebo i u neraspoznavnim oblicima sladolednih oblaka tražiti smisao kojeg nema.

Dijete u meni i ja, sa zahvalnošću ponovno slavimo proljeće. Dok mi ono daruje prvi nevini cvjetak visibabe, ja ga uvijam u kašmirastu sigurnost iskustva kojeg donose godine. I iako sve bliže jeseni života, u grudima i dalje  nosim proljeće.


Profil autora: Irnan

Maleno dijete u meni i ja prijateljujemo sa riječima, igramo se njima, loptamo i dodajemo, i u svakom trenutku pokušavamo pronaći boje i tamo gdje ih naizgled nema. Ponekad se izgubim u knjižnici i ne znam pronaći izlaz. :) Često "zamrznem" u trenutku, sa željom da ga prenesem u vječnost. Još uvijek učim svoje tijelo, da slijedi mojoj nemirnoj i radoznaloj duši, radoznala kamo će nas odvesti. Volim sanjati budna i boraviti među zvijezdama. Problem je samo da se ponekad spotaknem, jer ne gledam kuda hodam.:)))

Ooooo, davno, sad već zbilja davno si se privremeno s nama pozdravila...

Predugo te nema za bilo kakvu privremenost...

Previše nedostaješ, ali, ako svratiš, naše najbolje želje za tebe su tu...

Koračala si s nama u našim prvim danima i bilo je kao na tvoj prvi rođendan...

Bilo je hrabro, veselo i zaigrano...

"Dijete u meni i ja, sa zahvalnošću ponovno slavimo proljeće."

A mi se puna srca sjećamo svih tvojih tekstova...

Tvoja riječ, tvoj stil i potpis nedostaju...

Nedostaje tvoja neupitna sposobnost da na jednostavan način kažeš velike i važne stvari...

Sretan rođendan Irnan!


Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Sretan rođendan mexpert! Sretan rođendan biby!