Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član dzorko

Upisao:

dzorko

OBJAVLJENO:

PROČITANO

756

PUTA

OD 14.01.2018.

EINSTEIN - veliki ZAGOVORNIK nenasilja i VEGETARIJANSTVA

EINSTEIN - veliki ZAGOVORNIK nenasilja i VEGETARIJANSTVA
Točno prije 130 godina rođen je čovjek čije ime je postalo gotovo sinonim za znanstvenu spoznaju. Pa ipak, gdjekoje njegove misli i poruke još i danas bivaju čak i unutar same znanosti ignorirane i prešućivane. Gotovo kao da su zabranjene. Danas će vam lako oprostiti ako ne znate ništa o specijalnoj teoriji relativnosti ili o ekvivalenciji mase i energije. Međutim, teško će vam oprostiti, i to podjednako "znanstvenici" kao i neuki, ako spomente slijedeće:
EINSTEIN je bio veliki ZAGOVORNIK mira, nenasilja i VEGETARIJANSTVA. Slijedeće njegove poruke još uvijek bivaju ignorirane i potiho zabranjene, čak i u svijetu znanosti, koja je velikim dijelom interesno upregnuta od strane kapitala (multinacionalnih kompanija koje financiraju istraživanja): "PRIJELAZAK NA VEGETARIJANSKI NACIN PREHRANE MOGAO BI KRAJNJE POZITIVNO UTJECATI NA SUDBINU LJUDSKOGA RODA, CISTO FIZICKIM DJELOVANJEM NA TEMPERAMENT LJUDI." Vegetarijanci su prosječno doista manje agresivni i više snošljivi od nevegetarijanaca. "NIŠTA NEĆE TOLIKO POMOĆI LJUDSKOME ZDRAVLJU NITI POVEĆATI IZGLEDE ZA OPSTANAK ŽIVOTA NA ZEMLJI KAO PRIJELAZ NA VEGETARIJANSKU PREHRANU!" Upravo to potvrđuju i na to upozoravaju novija istraživanja, kao i poruke sadržane u knjigama i filmovima, poput "NEUGODNE ISTINE" i sl. "NASA ZADAĆA MORA BITI OSLOBODITI SE ...NEZNANJA I PREDRASUDA, TE PROŠIRITI KRUG SUOSJEĆANJA NA SVE ŽIVOTINJE I SVU PRIRODU I NJENU LJEPOTU!" Doista, poznato je da bi većina ljudi lakše otrpjela da im se kliještima na živo otkidaju komadi tijela, nego što će pristati promijeniti svoje duboko ukorijenjene predrasude i stereotipe, makar bili i sasvim disfunkcionalni i destruktivni. Albert Einstein, naravno, NIJE bio JEDINI poznati zagovornik nenasilja i nejedenja mesa. Gotovo SVI VELIKANI ZAPADA poručivali su isto ili slicno, od Sokrata, Platona, Pitagore, Plutarha i Senece, preko sv. Franjo Asiskoga, Leonarda da Vincija, Isaaca Newtona, Jeana Jacquesa Rosseaua, i Voltairea, do Charlesa Darwina, Lava N. Tolstoja, Marka Twaina, Nikole Tesle, Thomasa A. Edisona, Ralpha W. Emersona, Georga Bernarda Shawa... Svi oni drzali su da je JEDENJE MESA NE SAMO NEPOTREBNO; NEGO I SASVIM POGRJEŠNO I ŠTETNO, kako za tijelo covjeka i za njegov duh, tako i za njegovo ponasanje i za cjelokupni okolis. Novije ZNANSTVENE STUDIJE, objavljene na sluzbenim stranicama UN-a, pokazale su da su UPOZORENJA OVIH VELIKANA VRLO OPRAVDANA: po istraŽivanjima UN-ovih eksperata, industrija mesa je GLAVNI izvor emisije stakleniČkih plinova (puno viŠe nego sva prometala na svijetu zajedno!), te da je industrija mesa ujedno glavni uzrok nestajanja šuma i daleko najveći potrošač pitke vode u svijetu.

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 15.03.2009. 08:51h

  Član mgracanMerlin3 poklanjam pet-šest kila gomolja čičoke vegetarijancima koji se jave na 0915677147, to je slično krumpiru a odlično je za dijabetičare.
 • 16.03.2009. 11:58h

  Član angelsflyMerlin2 svidja mi se kako zboris...
 • 19.06.2009. 03:03h

  Član enko27Merlin0 Adolf Hitler je takodjer bio VEGETERIJANAC. To naravno dokazuje da je Einsten POTPUNO ISPRAVNO objasnio da vegeterijanski nacin ishrane POZITIVNO utjece na TEMPERAMENT ljudi. Da je Einstein POTPUNO ISPRAVNO to zamislio potvrdjuje i njegovo skoro desetogodisnje insistiranje na KOSMICKOJ KONSTATI, koja je trebala da USPJESNO sprijeci, iz njegove teorije relativnosti, uz pomoc drugih naucnika proizaslu teoriju o Big Bengu, teoriju o nastanku svemira (on je ZNAO da je svemir vjecan), o sirenju svemira (on je ZNAO da se svemir ne siri), o crnoj rupi (on je znao da je to NEISPRAVNO) itd... Nadam se da sam BIO dovoljno IRONICAN, da ne bih bio krivo shvacen...
 • 19.06.2009. 08:44h

  Član gemini1Merlin3 Pametan, nego što drugo reći.
 • 19.06.2009. 19:41h

  Član dzorkoMerlin2 da, Enko27, u pravu si... ...to što spominješ, što to pokazuje... ukazuje da prijelaz na prehranu koja ne priziva niti proizvodi nasilje - jest nužan, no ne i dovoljan uvjet...
 • 19.06.2009. 20:19h

  Član ivanaMerlin2 Tek počinjući razmišljati o hrani koja mijenja i određuje vibracije energije koju nosim, zbunjena sam neko vrijeme. Uvijek mi se činilo dovoljno slijediti upute svojeg apetita, osluškivati što mi se u kojem trenutku jede. Hrana nije moja ovisnost, količinu oduvijek mogu kontrolirati. Odavno sam se navikla na periode kad mi se jedu neke neobične stvari po ne znam koliko puta ispočetka. Blagoslovljen je onaj tko kuha za sebe ili za svoju obitelj, jer je on taj koji odlučuje i bira, tek ponekad je u prilici ( ili neprilici ) izlaziti u susret željama onih kojima kuha, preskačući tada svoje želje. Jasno mi je da se kroz meso unosi energija patnje i stresa, ali svi nastojimo to zaboraviti. I sama vrlo namjerno to zaboravljam i potiskujem. Moć navike je velika. Osim toga, naprosto ne želim samu sebe trovati tim mislima. Kod mene zabrane i negativna motivacija nikad nisu imale prolaz. Ne želim stajati iznad štednjaka i razmišljati o tome kako su se stvari odvijale koji dan ranije. Moj je pristup drukčiji. Ja bez mesa mogu, iako me ponekad jako zove. Dođe takav dan. Pokušavam naučiti nove recepte, upoznati nove namirnice, probuditi nove ljubavi. Samim tim ostajesve manje mjesta za one stare. Ne znam kakve ste puteve prolazili vi koji ste davno promijenili svoj način prehrane, ali bih jako rado čula vaša osobna iskustva. Podijelite to s nama koji stojimo jednom nogom na obali, a drugom na barci. Kako je to kod vas bilo ? Meni bi to značilo više nego stotinu teoretskih članaka. Molim, molim ! Ispričavam se ako sam koji takav članak preskočila, a već postoji, tada me uputite na njega. Molim, molim !
 • 19.06.2009. 21:17h

  Član dzorkoMerlin2 Vrlo je jednostavno. Moje osobno iskustvo, kada si već navalila ;) Nakon nekoliko razgovora s prijateljima i kolegama studentima, odlučih probati. Odredih da cu prestati jesti meso tijekom idućih četiri ili pet mjeseci, tijekom kojih postupno izbacivah iz prehrane konzervirane i suhomesnate proizvode. Kada je napokon osvanuo unaprijed određeni dan, sav sam treperio od znatiželje - hoće li se to osjetiti, hoću li imati dovoljno snage i izdržljivosti, hoće li se primijetiti na treninzima. Nije se dogodilo ništa. Točnije, zbilo se jedino da sam osjećao više lakoće, više moći, više elana. I treninzi su to pokazali - više snage, više brzine, više izdržljivosti na testovima. Svejedno, još sam mjesecima očekivao nekakav pad energije, promjene u krvnoj slici... Međutim, ništa. Jednostavno ništa se takvoga, ni u naznakama, nije dogodilo - ni u mjesecima, niti u godinama, čak niti u desetljećima koja su slijedila. Prošlo je od tada 27 godina. I cijelo to vrijeme nikakva posebna skrb o prehrani, pogotovo nikakva briga o tobožnjim nadomjestcima, dodatcima, vitaminima, mineralima i sl. Iz vlastitoga iskustva uvidjeh koliko smo uvjetovani nametnutim \"moranjima\", nametnutostima, strahovima. Nikada, dakle, nisam posebno pazio ni na koji element ili kem. spoj ili namirnicu. I nikada nijedan nije nedostajao. Blagoslov je to na kojemu sam vrlo i neizmjerno zahvalan. Sada, da li bi sve to trebalo bilo kome bilo što značiti? Naravno da ne. Svatko ima svoj put. Svatko ima svoje vrijeme i svoj ritam. Jedino djelotvorna jest ljubav. Uz ispriku radi opširnosti, i s jednom molbom: skromno molim stajati ili na kopnu ili u barci, nikako oboje. Mislim, ako se želi ostati u suhoj odjeći... ;)
 • 19.06.2009. 21:56h

  Član kajaMerlin5 Već sam iznesla svoje iskustvo jednom u vezi toga, ali evo Ivana ? Mnogo puta sam pokušavala prestati jesti meso i inače slijediti ?zdravi? život koji sam često dobivala kao preporuku. No, nije išlo. Svaki put očekivala sam da sve; od tjelesne vježbe, zdrave ishrane i svega što se tiče mojega tijela KRENE IZ NUTRA. Odustajući se boriti sa preporukama, čak i samog mog ljubljenog Babe, uglavnom sam razigrano životno i radosno živjela i blagoslivljala SVE što mi je darovano. Znala sam da će otpadati sve što ne treba i dolaziti ono što je za mene , onaj trenutak kada to bude potrebno. To je bila moja konačna vjera, dogovor sa samim Bogom. U sakom trenutku odrekla sam se svega i konzumirala ono što je dolazilo. Do pred, oko dva mjeseca jela sam meso svaki puta imajući duboki osjećaj, da je i to dio Tvorca i sa posebnom ljubavi sam ga jela. I onda je došlo ? jednostavno, lagano sa toliko ljubavi da ne mogu opisati. Rodio se je u meni kao ritual Ljubavni i pretvorio ga u veliko zadovoljstvo. Samo tijelo vraća se u potrebna kretanja koja sam imala u ranoj mladosti. Mogu zaključiti : VODILA ME JE LJUBAV. Sada još pušim i popijem alkohol, ali, ni to nije moja briga? moja Duša zna?
 • 19.06.2009. 22:00h

  Član ivanaMerlin2

  @kaja

  Ljubljena Kajice, psssst o pušenju :))))). Nemoj sad još i to.... Uh ! Lakše mi je početi s hranom :))))) Odaješ i znaš sve moje tajne :) Hvala ti na podijeljenom iskustvu oko prehrane, očito smo i tu na sličnim stazama. Ljubim te !
 • 19.06.2009. 22:11h

  Član ivanaMerlin2

  @dzorko

  Ma ništa strašno ako u ove vruće dane nadjem nehotice osvježenje u procjepu, zar ne ? :)))) Sad ozbiljno. Kao što sam i slutila, osobna iskustva su meni puno dragocjenija. Meni znači, Stijeno ! Naravno da je svačiji put njegov, ali je lijepo susretati se pritom i prepoznavati. Lijepo je i od nekoga tko poznaje put dobiti dodatno ukazivanje na ljepote koje se putem mogu vidjeti, zar ne ? Eto, ovakav je moj zaključak. Zaista, krivo sam postavila sebi pitanje. Ono će odsad glasiti: A ZAŠTO JESTI MESO ? Tako mi se čini puno prihvatljivije odlučiti se na promjenu. Hvala ti. Sve si mi rekao, sad je na meni. ...ljubav...eh, ljubav...:)))))))) Kako ste krenuli, eto mene začas na prani :))))))) Divni ste mi !
 • 19.06.2009. 23:16h

  Član vajranMerlin5 opet se navlači voda na svoj mlin.... onaj koji vodu navlači, nije da je lopina... samo je mali, sasvim mali... lopovčić...
 • 19.06.2009. 23:28h

  Član vajranMerlin5 ali ipak... lopovčić...
 • 20.06.2009. 01:03h

  Član dzorkoMerlin2 zahvalčić...
 • 20.06.2009. 01:07h

  Član ivanaMerlin2 anđelčić mira i ljubavi među onima za kojima vrijedi noću tapkati...
 • 20.06.2009. 09:20h

  Član vajranMerlin5 molimčić....
 • 20.06.2009. 10:46h

  Član dzorkoMerlin2 to. što se vidi u drugima, što je to ...
 • 20.06.2009. 10:49h

  Član ivanaMerlin2 Uz ispriku što se miješam, ovo mi izgleda kao čisti deja vu. Zar niste već jednom cijeli taj krug zaokružili u zagrljaj ? Ispočetka ?
 • 20.06.2009. 10:57h

  Član ivanaMerlin2 https://www.youtube.com/watch?v=QqVBGv2hpQ4&feature=related nešto lijepo :))))) jako lijepo
 • 20.06.2009. 13:46h

  Član vajranMerlin5 more u valu sebe vidi.... ako je more... ako nije, vidi val...
 • 20.06.2009. 13:48h

  Član vajranMerlin5 ako more nisi more ne vidiš... misliš da ga vidiš....
 • 20.06.2009. 13:49h

  Član vajranMerlin5 a misliš kako misliš...
 • 20.06.2009. 14:20h

  Član dzorkoMerlin2 vaj dragi, u tebi vidim more... i uopće ne smeta što u meni vidiš lopovčića... tvoj izbor... poštujem... bila mi je čast...
 • 20.06.2009. 14:25h

  Član mlabosMerlin14 Tuše! :)))
 • 20.06.2009. 14:38h

  Član ivanaMerlin2 Je li ovo bio primjer kako energetski koja hrana utječe na osobu ? Ovi komentari ? Shvatit ću ih tako. Iako sam htjela postavljati još svojih naivnih pitanja, možda bolje ne.
 • 20.06.2009. 16:58h

  Član dzorkoMerlin2 draga virtualna prijateljice Vanči, sve je hrana... sve što ulazi u naša osjetila... sve što vidimo, čujemo, ... sve što ulazi u naš um i u naše srce, sve je hrana o hrani u užemu smislu i o mom osobnom iskustvu ti napisah... i da... vode ima dovoljno... zapravo beskrajno mnogo... neiscrpna je... beskonačna... kao i ti, kao i svatko... :D očaran prelijepim prilogom... plovi li barka bez mora... uzlijeće li prah bez vjetra... tako i svi putnici put svoj prevaljuju zahvaljujući sili Njegove privlačnosti... neka su blagoslovljeni vodom svi kojima treba... :)
 • 04.12.2010. 13:38h

  Član dzorkoMerlin2 \"Sadašnji način primjene načela fizičke znanosti na ljudski život - ne samo da je u cijelosti pogrješan, već zaslužuje i nedvojbenu osudu.\" (Albert Einstein)

SADRŽAJ UPISAO

Član dzorkoMerlin2 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana dzorko dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝

Napiši nešto, ostavi trag

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U KOLOVOZU...

KOLOVOZ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi radostan dan vam želim. Lp

  07.08.2022. 08:40h
 • Član bglavacbglavac

  djedovi i bake sretan vam današnji dan!

  25.07.2022. 07:13h
 • Član iridairida

  broj članova 12 002....

  19.07.2022. 12:11h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  HVala.

  13.07.2022. 07:33h
 • Član bglavacbglavac

  Ispravljeno. Lp

  13.07.2022. 06:57h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Ako može isšravka u novom članku...Umjesto Bušenje...treba - buđenje. Živjeli.

  12.07.2022. 18:01h
 • Član iridairida

  ajme ljudi, pa chat nam je još u lipnju...hahaha...svi zbrisali na more...ugodan vam dan...!

  09.07.2022. 12:43h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info