Kalendar događanja

Član irida

Upisao:

irida

OBJAVLJENO:

PROČITANO

610

PUTA

OD 14.01.2018.

POHLEPA I SEKSUALNOST

POHLEPA I SEKSUALNOST
Pohlepa je povezana sa spolnom željom, a njezin energetski centar u tijelu je u drugoj čakri, iza genitalija. Pri tome se ne misli ni na jednu spolnu orijentaciju posebno (hetero, bi ili homoseksualnost), nego na snagu spolne želje u pojedincu, bez obzira na njegovu ili njezinu opredijeljenost. Ovo samo zato da uklonimo dvojbe oko toga što znači ''seksualno''.Razjasnimo na vrijeme da seksualnost označava dimenziju ličnosti, a ne samo sposobnost osobe na erotsko reagiranje.

NEUTOLJIVA GLAD

Tibetanci kažu da je pohlepa sjemenska emocija  koja pripada kraljevstvu gladnog duha.

Pohlepa je izraz pretjerane, mi zapadnjaci bi rekli prisilne, potrebe koju je nemoguće ispuniti.

Pokušaj zadovoljavanja phlepe je nalik ispijanju slane vode da bismo ugasili žeđ. Pohlepnici su uvjek okrenuti izvanjskom, nikada ka unutra. Pohlepa jest neutoljiva glad. Nerijetko su škrtost i pohlepa neodvojive.

 

 

 

 

 

Pohlepa je povezana sa spolnom željom, a njezin energetski centar u tijelu je u drugoj čakri, iza genitalija. Pri tome se ne misli ni na jednu spolnu orijentaciju posebno (hetero, bi ili homoseksualnost), nego na snagu spolne želje u pojedincu, bez obzira na njegovu ili njezinu opredijeljenost. Ovo samo zato da uklonimo dvojbe oko toga što znači ''seksualno''.Razjasnimo na vrijeme da seksualnost označava dimenziju ličnosti, a ne samo sposobnost osobe na erotsko reagiranje.

 

Čakre su, to već znamo, središta čovjekove životne energije. U istočnjačkoj medicini, koja je još davno prije Zapada otkrila «da je sve energija», sustav čakri ili energetskih središta ustanovljen je i priznat već tisućama godina, a danas se sve više uvažava i u zapadnoj kulturi, prije svega među liječnicima.

  

Svaka čakra ima svoju prednju i stražnju stranu. Prednja strana povezana je s čovjekovim osjećajima, stražnja s voljom. Ako je taj voljni centar oslabljen mi gubimo kontrolu nad svojim nagonima, željama i potrebama, pa se dogodi da one upravljaju nama, a ne mi njima.

 

II - Svadhisthana čakra: Energetsko je središte spolnosti i životne radosti. Svadhisthana znači slatkoća i ukazuje na tjelesne i putene radosti. Učestali nazivi su druga čakra, sakralna čakra, središte spolnosti, a smještena je u području sakruma, iznad spolnih organa. Djeluje na spolne žlijezde

 – testisi, jajnici. O funkciji spolnih žlijezda ovisi proizvodnja spolnih stanica i hormona. Utječući na spolne žlijezde, druga čakra utječe i na raspoloženje i osjećaje.
Narančaste je boje, a narančasta boja aktivira impulse koji povećavaju kreativnost i volju za životom, te i samu sposobnost za životne radosti.
Element je voda, a planet Venera.
Glavne teme: spolnost, razmnožavanje, kreativnost, samopouzdanje
Pozitivni duhovni aspekti: svijest o vlastitoj tjelesnosti, vitalnost, kreativnost, iscjeljujuća energija, moć oplođivanja, strast, životna radost, ženska energija
Negativni duhovni aspekti: ovisnost o tjelesnim užicima, nagonsko djelovanje, agresivnost, djelovanje pod pritiskom, destruktivnost, osjećaji krivnje, strah od gubitka, ljubomora
Duhovni pokazatelji poremećaja: gubitak snage, stvaralačke krize, seksualna bezvoljnost, depresivna stanja, sklonost ovisnostima
U tijelu utječe na: spolne žlijezde, spolne organe i organe donjeg dijela tijela, sakrum, prostor zdjelice, maternicu, bubrege, mjehur, krvotok, tjelesne tekućine
Tjelesni pokazatelji poremećaja: menstrualni poremećaji, bolesti prostate, impotencija, frigidnost, tegobe s bubrezima ili mjehurom, infekcije mokraćnih puteva, krvne i limfne bolesti

 

Na materijalnom planu pohlepa se manifestira kao sebičnost, škrtost, sklonost gomilanju, zgrtanju, megalomanija, grandomanija i slični snovi o veličini. Pri tome je teško razlučiti je li u pitanju megalomanija ili stvaralački zanos? Pohlepnici sve rade u džambo stilu i o svemu pričaju na velika zvona, no, ni skim ništa ne dijele, sve je samo spomenik njihovoj veličini. Općenito gledano, pohlepa ubija svako zadovoljstvo u životu. Većina megalomana ne stigne uživati u dobrima koja nemilice zgrće.Tako je i sa seksualno nezasitnim osobama.

 

Na seksualnom planu susrećemo razne poremećaje i disfunkcije kao; hiperseksualnost, seksualna ovisnost (erotomanija) ili kompulzivnost. Ove pojave se ponešto razlikuju kod muškaraca i žena, pa shodno tome imaju i drugačije nazive.

Nimfomanija je laički izraz za ženu čiji se seksualni nagon ili seksualna aktivnost ocijenjuje kao pretjerano intenzivan. Riječ nimfomanija grčkog je podrijetla i znači "djevojačko ludilo". Ovaj izraz nije znanstveno značajan jer ne postoje specifični kriteriji koji definiraju kolika se seksualna želja ili aktivnost može definirati kao prevelika, ali u svakom slučaju govori o pretjerivanju i svojevrsnoj spolnoj nezajažljivosti. Središnje obilježje ovih stanja jest neutaživa potreba za seksualnom aktivnošću koja često utječe na druga područja svakodnevnog funkcioniranja; seks nije osoban, nema emocionalne intimnosti i usprkos čestim orgazmima, seksualna aktivnost općenito nije zadovoljavajuća.

 


Satirijaza ili Don Juanizam: Riječ satirijaza dolazi od latinske riječi satyriasis, odnosno grčke saturiasis, od saturos (satir). Satir je u grčkoj mitologiji šumsko biće zašiljenih ušiju, polu-jarac, polu-čovjek sa sklonošću neograničenom uživanju. Izraz satirijaza se u seksologiji rabi za muškarca s pretjeranom, često nekontroliranom seksualnom željom i/ili aktivnošću te je ekvivalent izrazu nimfomanija kod žena. Satirijaza se ponekad naziva i Don Juanizam. Ovi muškarci imaju neutaživu seksualnu želju koja često remeti svakodnevni život, posao i odnose u obitelji. Usprkos čestim orgazmima i mijenjanju partnera, ironija je da ga to najčešće ne zadovoljava. Zbog ovih razloga oni mogu biti vrlo okrutni u vezi, čak i počiniti kaznena djela.

Iz ove nezasitnosti se često izrodi sklonost spolnom uznemiravanju, zlostavljanju, pa i silovanju kao krajnjem izraza unutarnje prisile u pojedincu koji joj se ne zna ili ne može oduprijeti.

Na materijalnom planu pohlepna osoba obespravljuje druge u žudnji da za sebe pribavi što više dobara, pozornosti i koristi. Krajnji izraz je otimačina, krađa, pljačka i potpuna socijalna i ljudska neosjetljivost spram potreba drugih ljudi.

 

Pohlepa i nezasitnost su prisutni u psihološkoj strukturi mnogih patoloških ličnosti.

 

Znači li to da osobe koje su u stalnoj trci za stjecanjem vjerojatno puno i često i varaju svoje partnere i obratno; oni koji su skloni prevarama (ljubavnim) i čestim promjenama partnera vejrojatno su i „sposobniji“ zaraditi lovu, ali ne uživaju ni u jednom ni u drugom?

 

Uhuhuhuh…ovo baca posve drugačije svjetlo na „velike karijere“ i na karijeriste općenito…

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 26.06.2008. 11:39h

  Član angelsflyMerlin1 Super, irida!naročito mi je dobro ono o pohlepi i slanoj vodi...sličica s čakrama koje se vrte u smjeru kazaljki na satu sjetila me na jednu knjigu na koju sam nedavno naišla...iako vjerojatno znate...zove se Geometrija Božanske Iskre, autorice Serene Albe...zanimljiv pristup čakrama...govori i o energetskom vampirizmu
 • 26.06.2008. 12:26h

  Član dinajaMerlin2 jako interesantno gledanje na univerzum ludskoga uma....... sve, baš sve, zdravlje i bolest, proizlazi iz titraja naših supestruna.. Salutogeneza nas uči da smo sami kovači svoje sreće..........geometrija prostora našega tijela je izrasla iz zakona zlatnoga reza, nazvanog \"božji zakon\"....ja sam neobrazovana u tom svijetu čakri, ne razumijem ih, ali znam da postoje pleksusi iz koji proizlazi naša kinetička energija i znam da postoji energija u nama, energija čijim usmjeravanjem sami stvaramo geometriju svoga tijela, njome je održavamo, njome je čuvamo........ pohlepa je jedno od patoloških \"stanja\" univerzuma našega uma, pohlepa je poguba svjesti i svjesnog postojanja..... usporedba s prirodeom, sa zakonima iz kojih smo svi proizašli....... udav ždere pohlepono sve što mu se nađe na putu, ali kada poždere antilopu..........umire u velikim mukama jer mu njeni rogovi probiju želudac......... naravoučenje..........čini, ali čini sve sa mjerom........
 • 26.06.2008. 14:12h

  Član taraMerlin4 Gramzljivost i pohota...kakve je impresivne riječi narod izabrao da bi opisao kompulziju...
 • 26.06.2008. 15:08h

  Član belichMerlin0 Da li bi djelovanje na stražnji dio ove čakre pomoglo u liječenju ovisnosti?
 • 26.06.2008. 17:15h

  Član geminiMerlin3 Pa postoji i ovisnost o seksu.
 • 26.06.2008. 19:41h

  Član vajranMerlin3 pohlepa je psihicki poremecaj. uspjesno se lijeci pranapsihoterapijom. obicno su kod tog poremecaja kongestionirane sex ali i grlena cakra. isto tako je ajna cakra hiperaktivna, kao i solar plexus. potrebno je tretirati sve ove cakre, ocistiti ih i napuniti. pozeljno je ocistiti i baznu cakru kao i krunsku. neophodno je postaviti stitove na ajnu, grlenu i solar plexus cakru. u vecini se slucajeva pohlepa bilo kog tipa smanjuje bitno vec nakon tri takva tretmana,.
 • 26.06.2008. 19:46h

  Član vajranMerlin3 nimfomanija se obicno bitno sprjecava inhibiranjem sex cakre. vazno je tretirati i baznu i grlenu cakru koje su u najvecem broju slucajeva hiperaktivne.
 • 26.06.2008. 20:12h

  Član iridaMerlin26 dobrodošao među magicuse vajran! iz tvog profila vidim da si terapeut, pa očekujem i tvoje tekstove, a o liječenju pranom ionako do sada nitko nije ozbiljnije pisao...
 • 19.09.2013. 08:08h

  Član unaMerlin1

  odličan serijal...baš dobro da sam naletila na njega....jako zanimljivo objašnjenje čakri....na novi način

 • 11.06.2019. 15:04h

  Član emilio-iiMerlin0

  "Kur'a'j-a".....

  .....Sretnu se dva psihijatra.
  - Dobar dan, dobro ste.
  Kako sam ja?
  - I vi ste dobro.

  &

  Guraju se dva luđaka na krevetu i jedan od njih padne na pod. 
  Drugi se okrene oko sebe, vidi da nema onoga prvog, pa se nagne preko kreveta i 
  veli: 
  - Ej 'ajde amo, vidjet' ćeš koliko sad ima mjesta!

  (u smislu da neki duhovnjaci imaju i još veči ego/libido od pojedinih milijunaša a što opet znači da je razlika između osvajača i zavodnika u zavisnosti od ljepote u očima teritorijalne pretenzije?!)

  A najviše sexualno postignuče je "no flesh,no shadow,no karma":https://www.youtube.com/watch?v=Q046Etdc9Ak

  Pa bi stoga sišli sa:*Charity is something you either have or you don’t. One can, of course, pretend to be charitable, but it is not the same thing, since what counts here is a hard-to-explain feeling which serves to connect one with the spirit. However, in the final analysis, selfishness can be successfully used when applying healing techniques on oneself, with excellent results. *

 • 11.06.2019. 15:28h

  Član emilio-iiMerlin0

  Ili recimo kao "utisci iz Dahau'a".....

  .....u smislu "rađe grob nego rob"!'

  Gospodine/druže/barba Ivane a'a biste li sada nakon što ste dobia i tu inostransku penziju voljeli biti i mladi i lijepi!

  Aaaa ne sinko ni za sve šolde ovega svita nebih volia opet pasati kroz uni "lungo mare" kroz kojega san i pasa'!

  Da stvar bude i gora nakon i cjeloživotnog gladovanja djeca su ga i kao novopečenog bogataša obasipala svakojakom hranom a on je samo zavapio:A di ste bili kad san moga jisti!!

  I sada ako se ovo nekoga nije i Dojmilo onda je moguče i impotentan ili bi rekli kao djeca "nemaštovit"??

 • 11.06.2019. 15:46h

  Član emilio-iiMerlin0

  Metro - Sexualcima.....

  .....bi trebalo preporučiti da recimo:

  Pogledau "Navy CIS" u kontekstu "to je neuhvatljivi život jer svijest koja traga za njime jeste on"!?

  Iliti i "Kosti" u kontekstu "a bi li me vaša uzvišena forenzičnost i skuhala da ju piknem za karlicu"?!

  Tojest pogledajte si "ludi za autima" i vidjeti čete da nema "Auta" nego ste to vi u autu ako ga i sami ne kupite a da biste si ga i kupili morati čete da se i okilavite?

  I sve tako u krug a i nije da bi nas neko tako karao bez kite.... tako da je i opet sve u skladu sa onim da je sexualna energija jedina prava energija koju posijedujemo s time da "sex je stvoren za sanjanje" a ukoliko su nam snovi postali "stvarnost" onda smo i stvarno najebali?

 • 11.06.2019. 16:12h

  Član iridaMerlin26

  Emiliov prijedlog

SADRŽAJ UPISAO

Član iridaMerlin26 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana irida dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

RUJAN...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član iridairida

  hvala da si nam javio!

  20.09.2019. 20:52h
 • Član www.yahoo.comwww.yahoo.com

  Hm...knjiga.

  20.09.2019. 20:45h
 • Član www.yahoo.comwww.yahoo.com

  Knjiha je stigla.Veliko Vam HVALA.

  20.09.2019. 20:33h
 • Član mkrmarmkrmar

  19.9.2019

  19.09.2019. 21:57h
 • Član mkrmarmkrmar

  Dobro veče!

  19.09.2019. 21:41h
 • Član www.yahoo.comwww.yahoo.com

  Knjiga još nije stigla. Sutra ću pokuišati saznati gdje je zapelo.

  19.09.2019. 21:22h
 • Član iridairida

  yahoo, je li stigla knjiga?

  18.09.2019. 20:11h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

LJUTNJA I TABANI ČOVJEK IZMEĐU ŽIVOTINJSKOG I BOŽANSKOG