Kalendar događanja

Član wendy.tanja

Upisao:

wendy.tanja

OBJAVLJENO:

PROČITANO

193

PUTA

OD 14.01.2018.

O BUDNOSTI

O BUDNOSTI
Za razliku od drugih mojih članaka,ovaj pišem otvoreno, i s puno povjerenja da će sve biti pravilno posloženo na svoje mjesto..

Za razliku od drugih mojih članaka,ovaj pišem otvoreno, i s puno povjerenja da će sve biti pravilno posloženo na svoje mjesto..

Zašto se osvrćem na budnost? Jer upravo tu, imam osjećaj, svi ponekad zakažemo.. naravno, nikad u punoj negativi..

Moja duša je od početka ovdje bila otvorena, i namjeravam je takvom i ostaviti...No, ponekad mi zasmeta što se od predivnih simbola i alegorija, stvaraju i pripisuju uloge koje to u biti, nisu..

A ja to pretočim u ..jednostavno-ne-budnost..

Orao..kao savršen simbol Duha..koji, ako mu se prepustimo, sagori sve naše iluzije, prikačenosti, okove, koji nam smetaju da licem u lice pogledamo Stvoritelja...

Ma..Ja prva svaki dan sam u Orlovom kljunu, jer uvijek nešto postoji, radi čega sam kod njega.. Ja nikad ne mogu biti on..Ali mogu biti BUDNA i svoje nedostatke njemu prinijeti..

Orao sam priznaje da je samo put...Predivan put.. Još divniji put je čistoća srca i nevinost duše, koju samo hrabri ratnici koji se ne boje umrijeti sebi, imaju..

Ali isto tako,svjesna sam, kao što jedna od vas divnih duša reče...mrtvi-zombiji-ne mogu umrijeti, jer su već mrtvi...Svi mi ovdje imamo vlastite svemire duše, svoje domove duše, i tako se divno dodirujemo i komuniciramo...S punom otvorenošću - i recimo..skromnošću..

Svatko ima svoje blago i dijeli sa svima, no, isto tako, nažalost, postoje i sitni kradljivci toga blaga, koji u biti (dolazimo do toga) nisu organske, nego anorganske duše..

Pojam spominje Castaneda, i nije nepoznat.. Duše koje još u biti ni nisu probuđene od daha Vječnoga, a nastaju kao spoj raznoraznih entiteta, mix svega što nije život -u pravom smislu riječi..Možda čak vuče na sitnu paranoju, no, to je gola istina, i ništa više..Ja i za takva bića osjećam - vjerovali ili ne samilost, i ne bunim se - dok ne počnu svoj smiješni ples samodopadnosti i samoljublja...I dok ne počnu banalizirati čistu, najčišću esenciju univerzuma, koja je jača od sve magije - LJUBAV...

Ponavljam se možda, vrlo često je u tekstovima spominjem, ali, nikad neću prestati o njoj pisati...Ne tražite bilo kakvo spominjanje imena, uloga, sve to možemo jednom postati i mi, ako ne ostanemo budni do kraja..

Kažu u VEDAMA da je pravo značenje Veda (vidya) BITI BUDAN, održati se budnim. Ne uči gledati, ne uči vidjeti, još manje znati. Da bi znao čovjek mora vidjeti; ali da bi vidio treba biti budan. Veda budi iz sna što je ljudski život ,tu, u materijalnom svijetu; probija zatvoreni život i otvara ga; kazuje prvotni smisao stvari, otvara čovjekove oči i kazuje autentični smisao svijeta. Jer učinak onoga što kaže nije da čovjek vidi i poznaje sliku svijeta, nego da se budi iz tog prizora.

U Tibetanskoj knjizi mrtvih piše da dušu dočekuje takva strašna svjetlost da se ošamuti i da stenje. Ali jao njoj ako se uplaši!Jao njoj ako ne prepozna da svjetlost nije drugo nego božanska iskonska slika ljudske budnosti:Vječna budnost.Ako nije dovoljno budna,ako se skupi, okreće, ako je pospana i omamljena, onda je izgubljena.

Duša u Egiptu na svom nadzemaljskom putovanju, ako nije budna, skriva se pred čudovištima i veseli se očaravajućim Bogovima..Pospana i omamljena, trpi da je komadaju krokodili, da joj sudi nadzemaljski sudac, ali ona koja je budna, pada ničice pred slikom i moli se:"Veliki krokodile, znam, ti si ja!Veliki sjajni Hore, Ja sam Hor"..

Od svega što postoji, budnost je najbolja..

Ja sam samo ta, koja iskreno želi kod sebe i svih, upravo tu budnost održati, i ništa više..

Budnost  nije voljnost za djelatnost, nije osobina mišljenja, nije oštrina osjetila, nije napeta snaga, nije inteligencija, nije svjesnost, nije razumijevanje, nije viđenje, nije znanje.. Ona je mekana podatnost svemu što je duša, neodoljiva veza sa svime što je duša..Citiram ulomak iz knjige Bele Hamvasa-"SCIENTIA SACRA"-: "

Ta nehotična i nesavladiva osjetljivost, ta nemoćna privlačnost, mekana podatnost, neodoljiva vezanost prema duši, to je BUDNOST DUŠE, zbiljska budnost, ljubav.

Zato su stari govorili da veliki i lijepi ljudski život nije djelatan, MOĆAN, JAK, UČEN,BOGAT, SLAVAN, ČUVEN, NEGO JE --- BUDAN-----!!! A budnost nije znanje, nije moć, nije snaga, nije djelatnost, nego LJUBAV.

Duša prema duši je budna, osjetljiva, osjetljiva na mekoću, na svjetlost,na podatnost, na privlačnost, na čistoću, na jednostavnost, na ljepotu i mir duše..Ta osjetljivost duše prema duši je LJUBAV..."

Završavam citat, i ova razmišljanja...Sve što ima dušu, predivno oko Orla i u nadubljem bezdanu, primjeti..Orao je LJUBAV...ali tek dio onog svevidećeg OKA koje je još veća ljubav..za one bez-DUŠNE to oko je sklopljeno, jer ih, zapravo, ni ne može vidjeti..

BEZ-dušje je ekvivalent NE-životu, a neživot je sve-osim Ljubavi..Čista ljubav se ne može ni umjetno stvoriti ni ukrasti..Kad tad,maska licemjerja se rastopi...I to je poanta svega stvorenog..Ljubav ili imaš, ili nemaš...

Milost je ta, da je svakom poklonjen titraj te Ljubavi, čak i onima koji ne znaju šta će s njom...Ali, to je već druga priča, i osobna stvar Stvoritelja i stvorenih..

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 20.11.2010. 09:37h

  Član kajaMerlin4 E moja draga alaj si ga zmiksala ! mix svega ? a čega ? Kaj se ti klanjaš krokodilu !? O kojoj to ti LJUBAVI govoriš? ?. ? maska licemjerja se rastopi ??..a što je licemjerje ? Da se ovdje na zemlji bludniči sa sotonom, prenosi čovjeku poruke koje su za njega špansko selo-nerazumljive, ali ih ljuljuška u sferama visina kojih je željan, straši se svako toliko sa nekakvim nemanima iz svemira?. O čemu to ti Wendy !? Kaže naš Stvoritelj, DUH/Dah našega života; ? Zar nimalo Moga Duha nemate?!! - Nemate, jer ne ištete. Dao sam ga obilato, izlio poput gorskih vodopada, a vi odbijate, nećete, borite se svim sredstvima da ga ne primite. Prezirete Duha Moga Svetoga. A rekao sam, sinci: Hula protiv Oca i Sina oprostit će se, ali hula protiv Duha Svetoga NIKADA. Veće hule od ove, narode moj, NEMA! ? *** A ZAŠTO ? Pa jer taj Duh je naš život. A gdje da ga tražimo osim u nama? gdje možemo naći udisaj i izdisaj, gdje možemo disati osim u sebi? Kamo to vodiš čovjeka Wendy?
 • 20.11.2010. 09:48h

  Član emilioMerlin2 Priznajem da sam bezdušan jer pišem...kao misli su mi na Marsu a ja fakat tipkam. Kad bi postojala rubrika Pogrešno moje bi tipkanje bilo Ispravno? Sve je ovo složeno i jednostavno,ali i ako pokazujem Mjesec srednjim prstom Mjesec je tamo a meni ostaje srednjak.Šipak! To je ono što jeste,činim. Teške su ovo stvari ako se sagledava da mi jesmo kako je rekao još i Jung,tvorci svojih okolnosti. Pa sad da idem iz trečeg lica i Emilio je ovo napisao.Tko sam JA? Čovijek bez karaktera jer nisam 1/1 nego bih kao igrao razne uloge 1/0. A Nula je beskonačan broj? Zaista kad se počme misliti onda se može reči i da nismo prevazišli Geocentrični sustav jer je i dalje Ego u središtu a Bog rotira oko njega? Kad se konačno želim konstelirati ne pada mi na pamet Sunčev sustav jer bih eventualno dobio orbitu iza Plutona.Tamo je mračno i hladno. Znači lokalna konstelacija i tu orbitiraju kupus,krompir,salata..... Da bih prešao na lokalno treba izbrisati kao kvazi pretenzije na Heliosustav. Ja ne mogu sve ovo poslati k vragu,ali je obrnuta opcija prihvatljiva. Mene treba poslati u...lokalno. To je dovoljno.Preko TOga do Toga i onda ništa o TOme. Neki nekadašnji izračun bi bio za mene realan.
 • 20.11.2010. 10:02h

  Član wendy.tanjaMerlin7 Nigdje ga Ja ne vodim..vodi se sam samcat..opet pripisivanje uloga..draga Kajo, pročitaj ponovo članak, ako treba više puta..Jednoumlje i krutost ne vodi ničemu..Ja samo budim i želim ostati budna i otvorena..Bit svega je LJUBAV, a ne izdvajanje i svojatanje nečega, pa makar i imalo prizvuk babaroge..Kakvo klanjanje krokodilu? Kakvo klanjanje Kristu? Ja ga OBOŽAVAM,i on je moj učitelj i brat, ali, vjeruj bi,nasmijao bi se na tvoj pretjerani strah koji ipak ne vodi ničemu...Davno davno sam se skoro posvađala sa jednim misionarem-velikim teologom, kad sam rekla da oni koji iskreno , ali sa ljubavlju u srcu, ne imajući mogućnost za spoznaju Krista,a recimo žive u najdubljoj prašumi,i umru tamo,neće otići u pakao, jer, pakao stvaramo mi, našim umom i jednoumljem..Stvar je u slikama i kolektivnoj svijesti, iz koje trebamo izaći, probuditi se...Naša duša je nešto sasvim drugo od našeg uma,a naš um dirikira i caruje,i kod najsvetijih i najdubljih stvari..Kajo..kako ćemo ući u novi eon, novo najljepše doba ako otvorimo samo jedna vrata i puštamo samo one koji imaju ulaznice koje su opet..samo za odabrane..Bit je ljudima pokazati ljubav,a ne im dijeliti ulaznice, ma koliko film u našim očima bio savršen..Ljudi trebaju imati oslonac,sve drugo je proizvod i slika uma..Shvatila ili ne, to je tako..Postoi milijarde svjetova u univerzumu, i svaki svijet ima svoje entitete,i svog anđela, vodiča,ali JEDAN je STVORITELJ i on svakako nije tako uskogrudan i jednouman kao ljudi..shvati..ako želiš shvatiti..Bog je LJUBAV..i to je to..PUSA...
 • 20.11.2010. 10:23h

  Član shadowofsoulMerlin9 Da, primijetila sam da iza nekih tvojih tekstova ? u zadnje vrijeme niču ?nebulozni komentari? tipa: joj kaj sad, velika ti je slika, wendy pa kaj sad hoćeš :) I bilo mi je čudno da se uopće nešto takvog i može napisati ispod tvojih tekstova, bilo poezije ili proze? Na neki običan tekst ? tipa: išla sam na plac, kupila sam jabuke i srela frendicu, - možemo ostavljati obične komentare, konverzacijske komentare..:) Ne pada mi na pamet ispod OVAKVIH tekstova, kao što je tvoj, ispod tvojih pjesama ? ostavljati bilo kakav trivijalan ? običan komentar! Tvoji tekstovi me uvijek ostave da ? zastanem? u prostoru i vremenu, zastanem u sebi, osluškujem odjek tvog teksta u sebi pa kad prepoznam onu milinu, ljepotu ? razvedrim se, jer pogađaš točno u centar svojim riječima? Ima mnogo tekstova koji mi taknu dušu pa ne ostavim komentar. Ima mnogo tektova preko kojih preletim? Istina je, napisala sam kako ne volim dugačke tekstove? Zašto? Zato jer već od početka osjetim da to nije za mene, bio on dugačak ili kratak? tvoji tekstovi kao da su za moju dušu, nije bilo tvog teksta, a da ga ne pročitam sa radošću? Zato mi je jako čudna ??komentarska atmosfera? zadnjih dana koja se vrti ispod tvojih tekstova :) vrlo čudna, ali i vrlo razumljiva, jer čitajući dublje neke izjave ? može se detektirati zašto je to tako :) Neću sad pisati opservaciju o komentarima, neću sad opisivati kakav dojam na mene ima ovaj tvoj tekst ?Budnost? :) Zašto neću pisati? Zato jer želim ostati pod dojmom, onim dojmom, kakav uvijek osjetim kad te čitam :) Hvala ti, draga W.T., što pišeš tako kako pišeš i hvala ti na tvojim biserima koje nam tako nesebično daruješ svaki puta kad u sebi evociraš Ljubav i kad ti se Ljubav pokloni u svojoj uzvišenosti da bi nastala ova niska bisera tvoje poezije i proze.
 • 20.11.2010. 10:34h

  Član shadowofsoulMerlin9 i divno iznenađenje, kad sam (kao slučajno) naletjela na ove riječi, baš na Magicusu: \"I sve je u trenutku, sve prošlo, sve buduće, baš ovaj trenutak je prošao i baš ovaj trenutak je život, sve drugo je samo djelo prošlosti ili san o budućnosti, to i nije ništa drugo do snovi.\" Osho :)
 • 20.11.2010. 10:37h

  Član wendy.tanjaMerlin7 sjenko,rekoh ti..za LJUBAV treba imati hrabrost,i ostati dosljedan do kraja...ne radi se skupljanju pod istu kapu, radi se o darivanju tih kapa da svatko ima svoju,ako studen i led oko duše zavlada..ma...svi smo mi pred ONIM KOJI NAS TAKO NJEŽNO LJUBI-jednaki..mnogi će zadrhtati kad ih to svjetlo obasja,ali,ja od srca želim da to svjetlo rastopi sve suvišne i lažne slike uma,koje su se eonima slagale u našoj duši..A ne moramo čekati trenutak fizičke smrti da to doživimo..Taj trenutak je SAD i ovdje..Treba biti BUDAN i prozreti zamke...Ništa više...pod kapom Ljubavi...Hvala na tvom odgovoru...Pusa...
 • 20.11.2010. 10:39h

  Član sirenaMerlin1 Srećice shadow...još sinoć htjela sam ovo objavit...ali trenutak je -SAD...
 • 20.11.2010. 10:42h

  Član shadowofsoulMerlin9 :) Sireno :) ništa nije slučajno.... W:T., ne volim asimilaciju Života, ali tehničku asimilaciju na nekoj web stranici prakticiram čisto iz komocije :) nadam se da razumiješ :) sve ostalo je nebitno ... :)
 • 20.11.2010. 10:45h

  Član kajaMerlin4 Normalno da je Bog Ljubav, u tome se slažemo. Ali, draga moja, a tko sam ja da vodim brigu o drugim svjetovima ? Ja se ne usudim igrati ulogu Boga. Mene je Stvoritelj, moju dušu stvorio sa svojim Duhom i sinom Kristom koji jesu Jedno, ovdje na Zemlji, i tu je moj Dom, Dom u Srcu Boga koji je jedno sa svime. Ja jesam u Biću sina Boga Krista kao individua sa mnogima?te duše jesu jedno Biće-Krist. U naručju Boga Jednoga, spojeno sa Ocem, to Biće Krist kada bude osposobljeno /a to je i bila nakana igre Stvoritelja/ pod Njegovim vodstvom ići će u drugo stvaranje?ali, to je prevelika stvar da bi ja bila dostojna ulaziti u to kao pojedinac ? Ponavljam, nemogu prihvatiti bilo što od NAČINA života osim onakvog koji mi je zacrtao Stvoritelj, a ON nije svašta, On je ČISTA Ljubav? Kako drugačije tumačiti ljudsku smrt, odnosno odlazak iz tijela?? Što ne znači da nevolim sva Bića svemira koja posjeduju Svijest, jer jako dobro znam da ništa ne može postojati bez Onoga koji stvara. Isto tako volim i ubicu i najtežeg mrzitelja na našoj zemlji, ali znam razlikovati Čovjeka od njegovog djela? Čovječje djelo koje izaziva izlazak iz fizičkog tijela i brani finotvarnoj materiji našeg Bića-Duše da živi ovdje i sada, je izdvojeni ljudski ego koji ne priznaje Sebe vječnoga? Sve ostalo su fantazije ljudskog uma, ili smicalice onih koji čovjeku ne žele dobro? *** Ti zlato moje, samo plahutaj svemirima i puštaj tko god želi da se nastani u tebi, ? isto tako ljubi grijeh kao i čistoću, živi ono što daje smrt i ono što daje život- na sreću bez svjesnosti-pa kaj bu.... ako ti je svejedno živjeti ili umrijeti?tvoj odabir?? Pusa velika
 • 20.11.2010. 11:00h

  Član shadowofsoulMerlin9 Bog ne nudi strah... Bog je Ljubav... nema straha od Ljubavi... strah je u umu, a Ljubav daje Ljubav, rađa Ljubav i ostaje Ljubav... strah je stran Ljubavi, LJubav je Bog... :) vrlo jednostavno, zar ne? :)
 • 20.11.2010. 11:01h

  Član dzorkoMerlin2 ima nade ;)
 • 20.11.2010. 11:02h

  Član kajaMerlin4 \"I sve je u trenutku, sve prošlo, sve buduće, baš ovaj trenutak je prošao i baš ovaj trenutak je život, sve drugo je samo djelo prošlosti ili san o budućnosti, to i nije ništa drugo do snovi.\" Osho :) Postavljam vam pitanje moje drage ljubljene, \' Dali ste dosegnule ovaj stadij života u svakom svojem trenutku vlastite stvarnosti, ili samo maštate o njemu !? Ljubim vas
 • 20.11.2010. 11:06h

  Član shadowofsoulMerlin9 Kajo, uopće nisam dostigla taj trenutak... ma, kajgod! :) naravno da nisam :) moram to iskreno napisati, ali 3 sekunde dnevno sam budna... :) i ponekad duže... :) moram biti iskrena, jer sam takva od glave do pete: ne mogu nikad za sebe reći da sam budna, prosvijetljena, pametna, empatična, dobra, bla bla što već ljudi sebi prikače pa tako hodaju svijetom i životom... ne, ništa od toga nisam ja, ali živeći minutu po minutu svog života, sat po sat, dan po dan... ostvarujem te 3 sekunde, osjećam Ljubav svaki put kad se vratim sebi - u tišinu, svaki put kad otpustim sve sluge ega - rastopim se u vremenu i u sebi - gledajući u Ljubav... ne, Kajo, uopće nisam dosegnula taj stupanj života, zato me tako i fascinira i zato me tako neobjašnjivo uvijek i još uvijek privlači k sebi :)
 • 20.11.2010. 11:11h

  Član kajaMerlin4 Onda draga moja, a što da ti velim osim radi na sebi da to dostigneš ... Ljubim te
 • 20.11.2010. 11:12h

  Član shadowofsoulMerlin9 :) to i činim, Kajo, od 1992. :) ipak se original prepozna, a kopija ima milijarde :)
 • 20.11.2010. 11:16h

  Član kajaMerlin4 Ne zavaravaj se draga,i ne osvrći na kopije, ? original je samo jedan, a to si ti?
 • 20.11.2010. 11:19h

  Član ivanaMerlin1 pod mojim prozorom žvrgolji jedna sjenica... svih vas lijepo pozdravlja... ovdje i sada...
 • 20.11.2010. 11:22h

  Član shadowofsoulMerlin9 Original je Bog i LJubav, a ja sam potekla iz njih i vraćam se tamo - kao svi mi... svi se vraćamo tamo otkud smo došli... pitanje je: samo, kakvi se vraćamo?...
 • 20.11.2010. 11:23h

  Član mlabosMerlin11 Kajo dušo...simboli...Orao...Krist...Krokodil...prispodobe ljudskog izražaja za ono što sama riječ u virtuali, ili napisana, ili izgovorena ne može opisati osim simboličnom slikom dati naslutiti dijelom spoznato onog nespoznatog...normalni ljudski alati...a svaka kultura ima svoje simbole...za ono što zovemo dualnost..zlo i dobro...sotona i anđeo!?...demoni i božanstva...krokodili, zmije, orlovi i leptiri...nevažan je oblik već sadržaj...a tko daje boju samog sadržaja...mi sami...vatra nas grije, održava na životu, ali isto tako možemo izgorjeti?!...važno je u čijim rukama je alat..važna je namjera...ali ona naravno sa više razine svjesnosti...jer put popločen najboljim namjerama znamo gdje može završiti :)))
 • 20.11.2010. 11:27h

  Član shadowofsoulMerlin9 \'zvjezdani orao je Bog, u njegovom perju su skupljena sva pera svijeta, sve sudbine i svi životi\' - piše u 18.-tom pjevanju Danteova Raja.
 • 20.11.2010. 11:30h

  Član shadowofsoulMerlin9 molim, članak \"O BUDNOSTI\" - za Vaš izbor :) hvala :)
 • 20.11.2010. 11:36h

  Član shadowofsoulMerlin9 o, već je u Top člancima :) super :)
 • 20.11.2010. 11:36h

  Član ivanaMerlin1 vrlo je vjerovatno da negdje neki orao u istom tom trenutku guta crva, kao što je vrlo vjerovatno da negdje neki crv guta upravo nekog orla... međutim, meni je Bog poslao jednu sjenicu da me probudi... da nastavim razmatrati teorije i mitologiju ? nekako ne mogu... sjenica me zove... ugodan vam dan...
 • 20.11.2010. 11:45h

  Član kajaMerlin4 Draga moja Majice, nisam u ovom životu proučavale ostale simbole, niti išla u širinu ostalih kultura? Skoncentrirana sam bila na Iskru Života u sebi i uspjela je upaliti?tako sam doživjela da je Duh/Bog koji je svemogući, a koji je moj Život, pretočio se u moju stvarnost i sada je i ovdje na djelu ?Živi u ovoj stvarnosti onoliko koliko mu ja to mogu, još uvijek potpuno ne slobodna, dozvoliti? Ljubim te mila
 • 20.11.2010. 11:50h

  Član shadowofsoulMerlin9 Bog nije strah, Bog ne sije strah, Bog ne sije osvetu, Bog ne sije ubojstva... Bog je Ljubav... sve ostalo je strah, osveta, ubojstva, nasilja, mržnja i druge negativne stvari u koje čovjek zalazi... Bog NIKAD nije strah ... :) samo Ljubav...
 • 20.11.2010. 12:03h

  Član saturn17Merlin2

  sjenko

  ....nikada s tobom nisam disala ko jedno...kao sada....bravo za tvoje kometare....a tebi wendy za predivne stihove i poeziju koju nam podaješ.....:)
 • 20.11.2010. 12:04h

  Član bibyMerlin3 da!
 • 20.11.2010. 12:12h

  Član shadowofsoulMerlin9 Saturnice, draga ptičice :) meni je danas praznik na Magicusu, čitajući ove krasne članke koje nam daruje Wendy.Tanja ... danas mi je praznik! :)
 • 20.11.2010. 12:12h

  Član mlabosMerlin11 razumijem ja tebe Kajo, i ponekad ti i zavidim, jer to je stanje svijesti u kojem se ti osjećaš kod kuće, i koje tebe očito podržava, i koje jest TVOJA istina, ali naravno takva \'stanja\' po samoj svojoj funkciji čine da se više ne može razlikovati...pa mi se evo čini da zapravo \'uzaludno\' pokušavam s moje razine svjesnosti tebi nešto ukazati...po sistemu šuma i drum...ali mogu recimo opisati svoj doživljaj nekih tvojih tvrdnji...nekad te doživljavam kao topli i čvrsti zagrljaj ljubavi i topline, pa i zaštite :)) (osim tog tvoj zagrljaj je provjeren:))) A nekad te doživljavam kao \'bič božji\'...koji utjeruje LJUBAV..kontradikcija na samom početku...nekad pomislim (ako si sklona prihvatiti ideju o prošlim životima) da si u jednom definitivno bila inkvizitor...eto to su ti moji doživljaji nekih tvojih komentiranja Nadam se da ću dobiti pusu a ne po turu ????
 • 20.11.2010. 12:12h

  Član kajaMerlin4 E draga Shadow, pa se onda treba opredijeliti, za strah ili Ljubav?za kim ići, koga slijediti, koga nasljedovati ? Znamo da je strah u svijetu i on nam ga nudi, a znamo i da je Bog Ljubav i kod Njega nema ništa osim sigurnosti, smiraja i savršene ljepote života?. Pusa
 • 20.11.2010. 12:19h

  Član shadowofsoulMerlin9

  Kajo,

  Bog nikad ne nudi strah... ljudi se sami opredjeljuju za strah, jer nemaju povjerenja, ne mogu zaspati od straha... ljudi se boje Boga, a Bog je Ljubav... znači, boje se Ljubavi.. apsurd... ali tako je, na žalost...
 • 20.11.2010. 12:28h

  Član kajaMerlin4 Draga Majice, svašta sam bila u prošlim životima, ali neću sada o tome , svi smo bili svašta? Možda je teško samnom jer sam ti ja obični seljak koji samo živi, i priznaje samo život, bez riječi i filozofija. Nisam učena niti visoko školovana, ali moj život je život bez straha, bez tuge, bez bola, bez i trunke moći utjecaja bilo koga od vanjskih sila?moj je život iskovan u ovoj stvarnosti, ? a zašto želim da i drugi to osjete i dožive, neznam ? ima jedna veća sila koja me vodi u tome ? Tebi velika pusa, a sada odoh uživati sa obitelji u obilasku prekrasne Ljepe Naše.
 • 20.11.2010. 12:34h

  Član reaMerlin3 toliko sam ljuta da uopće nesmijem napisati što mislim... najprije se moram..razvjetriti... wendy, svaka čast.. moj naklon.... kajo..uzmi malo enciklopediju, povijest... pročitaj štogod..više.... i neću više navraćati simo da čitam tvoje komentare jer oni isisaju.... a zna se tko to radi....
 • 20.11.2010. 12:55h

  Član shadowofsoulMerlin9 imam dojam da Kaja uopće ne piše o osveti Boga, strahu od Boga itd. malo sam razmišljala sad o tome i vidim da je Kaja veliki emotivac, ali u virtualnom komuniciranju je to malo drugačije pa Kajini komentari izgledaju \"inkvizitorski\", kao ??osveta Boga koji širi strah?? :) čitati između redova, nastojati prevesti napisano na unutarnji jezik i pokušati si to rastumačiti što je netko želio reći, to je poanta, a okomiti se na nekoga tko je pisao pod dojmom teksta, lako je? lako se okomiti na takvu osobu koja je u tom raspoloženju trenutka pisanja i u tom trenutku toj osobni i nije ni bitno adekvatno se izraziti, tako da je cijeli svijet razumije? :) razumije onaj tko želi razumjeti, tko osjeća i želi osjetiti? zato sam i pisala, Bog je Ljubav :) cmok svima koliko nas ima :) pa i meni i mojoj sjeni :) (samo mojoj sjeni duše... uskoro će se sve objelodaniti) :)
 • 20.11.2010. 13:05h

  Član helanaMerlin2 Nisam imala namjeru reagovati, ali ipak, iskreno reći što mislim, nadam se da neće nikog povrijediti... Sve mi se čini o.k. samo se meni, možda samo meni, ne sviđa simbol orla za Boga, jer rekoste da Bog ne sije strah, a orao?.. I simbol orla za budnost, jer budnost orla je usmjerena samo na plijen... Kao djevojčica bila sam svjedok kad se jedan orao ustremio na pile, kvočka je zagraktala, moja tetka zavrištala i orao ispustio pile, ali je bilo kasno. Pile je palo, ali je imalo duboku ranu od orlovog kljuna i neje preživjelo...
 • 20.11.2010. 14:37h

  Član vajranMerlin3 jako se čudim...
 • 20.11.2010. 15:06h

  Član mlabosMerlin11 helana...simboli na arhetipskoj razini su univerzalni..bez obzira na kulturu...orao je ptica...ptica....krila...let...visina...panoramski pogled...šira percepcija...u ezoterijskoj simbolici orao je kralj ptica, preporod, sloboda, duhovna spoznaja. Naravno simbol ima i svoje tumačenje kulture kojoj pripada, i osobnog iskustva....ptica grabljivica, i sve što s tim ide...eto i tvoje osobno iskustvo daje pečat tumačenju tog simbola....prva asocijacija je ta dimenzija... zamisli kad pomislimo da na ovom planetu zapravo netko mora umrijeti da bi onaj drugi živio...jer ono pile možda bi završilo u ljudskom tanjuru umjesto u orlovom kljunu....(a čovjek sebi prisvaja \'pravo\' na spiritualnu dimenziju) to su činjenice...sve što je \'živo\'\' ...ljudi i životinje...međusobno se jedu...da bi živjeli...kad malo pogledamo iz ove perspektive...što je to spiritualno a što materijalno..i koja je razlika..ima li je...ili je ona u našem umu..samo o kutu \'gledanja\'
 • 20.11.2010. 16:05h

  Član vajranMerlin3 čudim se...
 • 20.11.2010. 16:57h

  Član safirisMerlin6 Wendy, jesi li sretna kada napišeš tekst? Je li te raduje kada poslažeš slike i oblikuješ riječi? Ako je odgovor potvrdan, sve je na svome mjestu- svaka riječ koju god ti odabereš u datom momentu. Ostatak svemira nake napiše\" svoju priču\" ili \"svoju pjesmu\".
 • 20.11.2010. 23:03h

  Član helanaMerlin2

  mlabos

  Hvala ti puno na pojašnjenju, sada shvatam. Znaš da sam se i sama zapitala, u jednom trenutku dok sam pisala, to kakva je razlika, u orlovom kljunu ili na ljudskom tanjuru...
 • 21.11.2010. 10:35h

  Član yasminMerlin3

  citat

  Duša prema duši je budna, osjetljiva, osjetljiva na mekoću, na svjetlost,na podatnost, na privlačnost, na čistoću, na jednostavnost, na ljepotu i mir duše..Ta osjetljivost duše prema duši je LJUBAV...\"
 • 21.11.2010. 11:09h

  Član kajaMerlin4 He he he moja reice? a zakaj si se zlato tako razjezila, nikako da skužim ? Gle, mila, nikako mi nije jasno a kako to ja tebe usisavam, pa brate nisam ja usisavač. Ja sam puna svega i niš\' mi tuđeg netreba. Evo, malo ti bum opisala jučerašnji moj život možda ti bude jasnije kako to ja živim bez enciklopedije i znanja o povijesti?i uopće o potrebi o bilo kakvom znanju. Jučer je umrla od supruga sestrična. Rak na grlu. Jako smo se imale rad i voljele. Bila sam radosna što je otišla, da se žena ne muči ovdje i sada kad nije uspjela savladati lekciju koju govori očitovanje na grlu. Molim Boga, da uspije doći još na Zemlju - jedinu planetu u kojoj se može završiti škola života, prije nego Zemlja otiđe u više stadije gdje ta škola više neće biti moguća. *** Jučer sam sa mojom mnogobrojnom obitelji bila na jednom famoznom izletu. Ovaj put napravili smo režiju izleta tako da smo podijelili zaduženja kroz igru i smijeh do neba? Najstarija kćerka potrpala nas je u svoju ogromnu makinu (nas samo 9 ovaj put). Ona je bila ujedno i izbornik glazbe?. (pjesma, da se je auto ljuljao zajedno sa nama, a stakla, i ako je ventilacija najmodernija, od naših uzavrelih dahova, svako toliko zamaglila :- )))) Sin je bio zadužen za izbor usputnih stajališta i tu nije bilo pogovora, valjali smo se od smijeha i radosti njegovim izborima. Jedan zet, inače vrsni povjesničar, zadužen je za prezentiranje znamenitosti svakog mjesta?. ? da ne nabrajam dalje, svatko je u tom društvu dobio ili si sam izabrao zaduženje? puna kapa humora?. :- ))) Pao je dogovor, sljedeći izlet, Španjolska. Mislim da ti nemoram naglasiti da uz to životno bogatstvo, u kojemu smo jedna divna cjelina povezana bezuvjetnom ljubavlju, ide i materijalno bogatstvo, koje smo po Božjem obećanju dobili, i na raspolaganju nam je sve što si poželimo?. Savladavamo lekciju samoiscjeliteljske moći tako da nam ostalo društvo iz svijeta uskoro neće biti uopće potrebno ? Na nama se nalazi Božja zaštitnička ruka, te nemamo straha od bilo koje nesreće, jer smo savladali lekciju da je On naši životi. (to je samo jedan mali djelić djelovanja mene u ovom svijetu) Eto, draga tako, da vidiš, da nema straha od mene da bi te usisala u moj život, sada i ovdje ? Nemam ništa protiv,a niti me se ne tiče, da drugi ljudi sami osmišljavaju svoju stvarnost u svojem životu kako god umiju i znaju?. Tebi velika pusa
 • 21.11.2010. 15:38h

  Član vajranMerlin3 sve se više čudim...

SADRŽAJ UPISAO

Član wendy.tanjaMerlin7 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana wendy.tanja dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

KOLOVOZ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Tema mjeseca ti je "Kako se nositi s nepravdom u obitelji, na poslu i općenito u životu". Ako imaš inspiraciju bilo bi nam drago da to napišeš. Lp

  23.08.2019. 15:42h
 • Član www.yahoo.comwww.yahoo.com

  Dogovoreno, Bglavac. Doviđenja.

  23.08.2019. 08:27h
 • Član bglavacbglavac

  Doviđenja yahoo, lijepo nam opet nešto napiši da imam što komentirati. Lp

  23.08.2019. 08:26h
 • Član www.yahoo.comwww.yahoo.com

  Tema mjeseca?

  23.08.2019. 08:19h
 • Član www.yahoo.comwww.yahoo.com

  Radost je čitati članke objavljene na Magicusu, radost je pisati na Magicusu.

  23.08.2019. 08:12h
 • Član www.yahoo.comwww.yahoo.com

  I što je najljepše...ta sreća i dalje traje.

  23.08.2019. 08:10h
 • Član www.yahoo.comwww.yahoo.com

  Kad sam se prijavio na Magicus, bio je to jedan od mojih najsretnijih dana.

  23.08.2019. 08:09h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info