Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član roladaodkokosa

Upisao:

roladaodkokosa

OBJAVLJENO:

PROČITANO

603

PUTA

OD 14.01.2018.

Ja, roladaodkokosa II

Ja, roladaodkokosa II

Jučer je bila zamišljena, moja kreatorica. Par njenih prijateljica reklo joj je da nisam dobra, ja roladaodkokosa. Da neka izvoli izbaciti jaja iz mene. Da moja jajna energija remeti njihovu mirnu i blaženu. Da ako misli i dalje biti njihova prijateljica neka se izvoli uskladiti s njihovom željama ili… Što ili, upitala je ona sa srcem u petama? Ili jaja ili mi, biraj! Tako su joj rekle.

I sad je stajala na sred kuhinja , sva neka bezvezna s nakanom da me ovaj put učini bez jaja. Kad je otvorila frižider i povadila sve sastojke i kad sam vidjela što radi, znala sam točno u što ću ispasti ali, nisam stvorena da govorim i savjetujem, pa sam se samo mirno predala u njene bezvoljne ruke.

Ne moram vam niti reći da sam to doživjela kao osobu kastraciju. Jer to više neću biti ja.

Nedostatak jaja nastojala je nadoknaditi povećanom dozom margarina i šećera. Što reći nego užas. Umijesila je to čudo od tkz. roladeodkokosa i strpala me u frižider. A tu više niti frižider nije pomagao. Onaj margarin u meni skrutio se ko kamen i bolje bi mi pristajao naziv roladaodkamena.

Te prijateljice su stigle u popodnevnim satima na dozu blebetanja ali ponajviše na procjenu moje bezjajne rolade. Narezala me bez po muke s debelim tragovima masti i kokosa na nožu.

Prvo me zagrizla ova što je rekla da ne voli kokos i jaja.

-MmmMMMm, odlična je – slaže samo tako. A onaj margarin u meni zalijepio joj se za nepca i nije se dao dolje niz grlo. Mrvice kokosa koje su joj se zavukle među zubima nastojala je istjerat pomahnitalim jezikom i još punim ustima je progovorila:

-Što imaš za piti – opet je slagala jer nije bila žedna nego je to sranje od mene trebalo pogurat dolje, a ja sam zapela.

- Hoćeš soka? – naivno je upitala kreatorica

-Daj čaja, ako imaš, boli me grlo – treba li reći da je i po treći put slagala.

Naravno da masnoću i debeli sloj margarina ne možeš pogurat hladnim napitkom nego toplim.

Ova druga, što je isto rekla da ne voli jaja i slatko, gutala me u majušnim dozama kao da je ptica a ne žena. Dok joj je poduplana doza šećera uništavala besprijekornu liniju, rekla je:

-Izvrsna je, sad je to TO. Bravo!

A treća? Treća me nije niti okusila, nego me poput vudu lutka nabadala vilicom, rekavši da joj kao nije baš najbolje i da ne može jesti. Zato je pomno i napeto pratila reakcije svojih frendica, pa je dodala:

-Slušaj, da bi bile prijateljice, naše energije bi trebale biti usklađene, moraju vibrirati na podjednakim frekvencijama. Moram li ti reći što jaja učine od kolača? I kad takav kolač sa snažnom jajnom energijom dospije u čovjeka, energija postane negativna.( ja negativna?samo zbog jaja?) I mi te, da se razumijemo, bez obzira na sve, stvarno volimo i to, bezuvjetnom ljubavlju, ali daj se prilagodi! Budi ptica našeg jata! Budi vila naše šume!Pravi kolače po našim receptima!Razumiješ ili ne?

Kreatorica bi bila nešto rekla ali zavladalo je neko bezglasje u njenom osrčju. Oćutje neke jebene nedorečenosti u tim ispraznostima.

U zadnje vrijeme je pušila snažno ovu foru s energijama, duhovnošću, ljubavlju i zato se kretala raznim portalima, čitala sve knjige do kojih je mogla doći ne bi li postala bolja i plemenitija osoba. I zato je blenula u ovu treću, razmišljajući, zar je u jajima stvar? I po prvi put poželi da je nitko ne voli. Jebeš ti takvu ljubav! Bezuvjetna ali s uvjetom.

Na kraju su se sve tri izljubile, ostavivši joj obraze pune tragova roladne masnoće.

Čim su ove tri otišle a ja i kreatorica ostale same, ona sva mekana i mlitava ko štraca za pod a ja nabildana umjetno od margarina, neko vrijeme samo smo se gledale u tišini. A kad je ustala točno sam znala što će napraviti. Ušla je u WC, bacila me u zahod i potegnula vodu.

Prala je ruke i lice dugo i temeljito, kao da želi uništiti tuđe tragove na sebi i kao da će kad  sve ispere s vodom na kraju pronaći sebe. Napokon je ušla u kuhinju, otvorila frižider, izvadila sve sastojke na stol i tek onda posegnula za jajima. Uzela ih je u ruke, ta dva malena jaja. Bila su hladna. Čekala je da joj se stople u rukama jer hladna nisu dobra ni za što, a najmanje za kreaciju. Napokon su postigla sobnu temperaturu pa ih je razbila o stol, ubacila u kreativnu smjesu, i bacila se na stvaranje prave roladeodkokosa.

Vaša roladaodkokosa

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 24.11.2011. 10:17h

  Član amroseMerlin2

  saturnice,ne znam iz kog razloga si otišla sa magicusa..čini mi se da koji god razlog bio, da je ostao u roladi..volim čitati tvoje priče jer stvarno izvrsno pišeš, ali ovakve priče mi se ne sviđaju, bile opravdane ili ne..

 • 24.11.2011. 11:01h

  Član ljubicaMerlin4

  ?????

  Zašto upitnici?

   

  Zbog komentara Amrose

  a o tekstu naknadno   :-))

 • 24.11.2011. 11:08h

  Član roladaodkokosaMerlin2

  ...amrose, niti meni se ne sviđa, da ti pravo kažem....a i tko bi svakom ugodilo....

 • 24.11.2011. 12:15h

  Član ljubicaMerlin4

  priča je dobra, iznešeno je osobno viđenje na poseban naćin

  Pažljivo sam čitala --- eto mog mišljenja i osječaja na priču ...

  MOG,SAMO MOG - i to samo zato da se situacija razjasni .... Ne opravdavam se

  - Sa ničijim željama se ne treba usklađivati

  - Od mene je bilo nepotrebno iznositi što ja volim, što ne volim, to je odvelo dijalog u krivom smjeru, Ispala je netrepeljivost prema OSOBI- a ja govorila o stvarnom kokosu...razumijem (ne lažem, nemam razloga) a niti se ne ljutim,niti sam mislila povrijediti svojom izjavom zbog tog kokosa

  -  energije bliskih se usklađuju - odgovorno tvrdim da moja energija nije bila loša spram tebe kad sam spomenula kokos

   -svatko treba biti svoj, bez obzira dali si u jatu ili ptica samica

  - po meni radi se o nesporazumu koji je izazvao burne reakcije.

  Točno da volim sve vas,no ako se sa nekim osobno družim - To je moje druženje, samo moje i nema veze ni utjecaja na ostatak \"jata\"

  Ispalo je da su se 3 M  udružile i navalile na \"jato\",možda su se mišljenja poklopila ali i jato je besprijekorno kljucalo ::neću ocjenjivati svoje mišljenje, učinite to vi i ti rolado

  - Rolado od kokosa,iznjela sam svoje mišljenje, a ti prosudi ..pozdrav, pusa

  P:S;


  3M  Urednice --- zašto bi samo Vi bile 3M?

 • 24.11.2011. 12:44h

  Član roladaodkokosaMerlin2

  Ljubice....a što ja znam...sve to tako bude zapravo, svak iz nekog svog ugla sagledava stvari i gleda kroz prizmu vlastitih očala navučenih na očima, može biti da je tako, slažem se...i znaš što....sad si mi malo razbila koncepciju i uništila kolumnu u korijenu... a tako mi se činilo da sam puno obećavala....:(

 • 24.11.2011. 12:56h

  Član ljubicaMerlin4

  Ma nisam-- izvrsno je napisano, ...(ma rekla ja da sam naopaka)....

  Obečavaš puno ne sumnjaj u to.ništa ti nisam razbila, niti uništila kolumnu - hajde uzmi to ovako, mola sam zalijala korjanje da bolje raste ... valjda nitko neće moje rijeći shvtiti laskanjem....:-))

 • 24.11.2011. 13:06h

  Član jednaod3mMerlin1

  \"Ispalo je da su se 3 M udružile i navalile na \"jato\",možda su se mišljenja poklopila ali i jato je besprijekorno kljucalo ::neću ocjenjivati svoje mišljenje, učinite to vi i ti rolado\"

  Ljubazno molim obrazloženje gornjeg citata...pojma vi nemate s čim se redakcija bakće da bi magicus opstao...i uredništvo doista nema vremena ni volje raditi i graditi sudnicu za bilo čije razmirice...kad se pretjera čut će se... tišinom... !!!

 • 24.11.2011. 13:19h

  Član ljubicaMerlin4

  Ajm3 M znala sam da će ovako ispasti...

  ali prebrzo je bilo \"klik\" Zato sam na kraju stavila:::::::

  3M  Urednice --- zašto bi samo Vi bile 3M?

   

  U ovom slučaju--komentaru 3 M su ljubica tanja i Shadow,

  koje nemaju nikakve veza sa uredništvom

   

   

  Eto --nespretno izraženo--- upotrebila sam vaš nik i ispadne svašta

   

  Moja isprika uredništvu zbog greške

  a i ostali su valjda shvatitli ovo objašnjenje

  sory

 • 24.11.2011. 13:20h

  Član ljubicaMerlin4

  idem proč.... danas mi nejde

 • 24.11.2011. 13:53h

  Član amroseMerlin2

  ljubice nešto si me htjela pitati upitnicima?..ili ne?

 • 24.11.2011. 13:54h

  Član wendy.tanjaMerlin9

  Nemam namjeru uopće biti u ovom trenutku ni branitelj ni tužitelj.Pokušat ću objektivno objasniti kako sam sve ovo shvatila.. Prvo: dugo razmišljam da je zaista uredništvo ovdje krajnje pošteno i tolerantno i ne upliće se u ničije razmirice, jer bi to značilo postavljanje na nečiju stranu. Tu dajem veliki plus..Treba održavati u svemu ovome red i ravnotežu, bez osjećaja da je netko policajac..

  Drugo: rekla sam sam sebi da neću dolaziti pod ovu kolumnu, jer sam dovoljno u svojoj rekla, ali činim izuzetak, jer sam i ja shvatila i osjetila istinu u ovom što je Ljubica rekla..Odmah sam pomislila na nas troje, iako to spajanje nije bilo namjerno..Tako se sada dogodilo, recimo da smo osjetili neku lijepu zajedničku crtu..Zlobnici bi možda nadodali neke pridjeve, ali to ostavljam njima.. Mislim da je Ljubica samo nespretno izrazila taj broj 3 tri mušketira, tri dame, ili tri sestre, svejedno.. Opet, bez konotacije da ikog uvrijedi, a posebno da ne upliće uredništvo.. S dužnim poštovanjem trima damama koje drže ovdje blagoslovljeni red.. Da njih nema, ne bi ni nas bilo..

  Ljubica nije  ovo tražila, zna se braniti sama, da ne ispadne da ja govorim u njeno ime. ovo je čisto moj i samo moj osvrt.

 • 24.11.2011. 13:56h

  Član roladaodkokosaMerlin2

  Ljubice u biti sam ja jako skromna osoba ( kolač, što god ) i ne volim se hvaliti...ali jako dobro znam i osjećam kada napišem dobar tekst a tako je i ovaj put ispalo, i ne da sam ga dobro napisala, već sam to učinila genijalno....ali neka bude kako vi kažete...nije lijep.... to stoji bez daljenjeg....nije lijep ali je i dalje dobar!...

   

 • 24.11.2011. 13:57h

  Član srceMerlin3

  Wendy i ja sam tako shvatila Ljubicin komentar. nije leteo na 3M iz uredništva.

 • 24.11.2011. 14:01h

  Član roladaodkokosaMerlin2

  Kako god....Uredništvo ja bih ipak ako možete da mi povežete ovu moju roladicu...nekako je ispala fetasto i odvojeno....vaša vrckava roladica...:)))

 • 24.11.2011. 14:51h

  Član ljubicaMerlin4

  amrose

  Nisam ništa htjela pitati tebe... sebe sam upitala što to tvoj komentar govori dali je to rolada od kokosa ili netko drugi ...rolada od kokosa JE...eto

   

  Rolado od kokosa oprosti ako sam previše pisala...tvoj teks je genijalan kao što si rekla( pa već sam se izjasnila zaboga da je izvrsno napisano...

  idemmmmm svima pozdrav :-)))))

 • 24.11.2011. 15:10h

  Član ljubicicaMerlin4

  ma roladica....ti si najbolja kad si sa svim pripadajućim sastojcima...:))))

 • 24.11.2011. 15:13h

  Član roladaodkokosaMerlin2

  Ljubice nema na čemu....eto mene k tebi na kavu s mislima i primislima....:))))))

 • 24.11.2011. 20:44h

  Član bibyMerlin3

  5+ 

 • 25.11.2011. 12:06h

  Član boris_pecigosMerlin2

  roladodkokosa, možda si se trebala nazvati durmašica ili baklava, jer bi bolje pristajala uz ovaj bosanski lonac! :-)

  Priča je super, prava satira, nasmijao sam se i uživao!

  I fakat ne vjerujem komentarima ispod... :-)

 • 25.11.2011. 12:13h

  Član roladaodkokosaMerlin2

  Borise, ma niti ja!!!!! ( kocka!)

SADRŽAJ UPISAO

Član roladaodkokosaMerlin2 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana roladaodkokosa dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

RUJAN...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Hahaha...

  22.09.2021. 00:24h
 • Član DeVeTDeVeT

  kiša kiši pada mi po piši, padaj kišo narast će mi pišo....

  21.09.2021. 13:02h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Kiša kiši -skini masku i slobodno diši.

  20.09.2021. 21:20h
 • Član Luce malaLuce mala

  Neka. :) Skoro sam zaboravila kako izgleda i zvuči... kiša... :)

  17.09.2021. 20:58h
 • Član med.mlijekomed.mlijeko

  iiii stigle su nam kiše jesenje <3

  17.09.2021. 17:49h
 • Član iridairida

  ❤ ❤

  17.09.2021. 12:32h
 • Član Luce malaLuce mala

  Lijep pozdrav i svima ostalima! :)

  16.09.2021. 18:18h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Ja, roladaodkokosa Ja, roladaodkokosa III