Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član irida

Upisao:

irida

OBJAVLJENO:

PROČITANO

2201

PUTA

OD 14.01.2018.

ŠTO MI GOVORI MOJ SAN? - TRUDNI SNOVI - odgovor stellistar

ŠTO MI GOVORI MOJ SAN? - TRUDNI SNOVI - odgovor stellistar
Rođenje i smrt su početak i kraj ljudskog života. No kako snovi o smrti često nemaju nikakve veze sa stvarnom smrti u životu sanjača, tako ni snovi o trudnoći i rođenju ne moraju imati nikakve veze sa pravim rođenjem..Nastojat ću obuhvatiti što više simbola vezanih za ovu grupu snova.

Komentar: Evo emisiju slušam na 101, i rekoh idem odmah vidjet web i sve naj mogu samo reći!a moji učestali snovi su trudnoća-uvijek je osjećaj ugodan, veseo, osim što me ulovila briga u snu zadnji puta jer sam u stvarnosti bila na terapiji summamedom i brinulo me kako će to na plod utjecati......osim toga također znam učestalo sanjati papu ivana pavla II, koji mi se osmijehom obraća, u crvenoj halji, i dotiče moje rame ali ne uspijevam razumijet koju i kakvu poruku mi želi prenijeti... eto lijep pozdrav a ja idem dalje slušat 101!!!
Upisao:stellastar 12.06.2008 23:00h
Pripadajući članak: SNOVI O SMRTI
 

Draga stellastar! 

Bez ikakvog znanja o tvojoj objektivnoj stvarnost, bez konkretnog sna sa svim njegovim detaljima, sumnjam da ti mogu dati upotrebljiv i iole točan odgovor. Tvoji „trudni snovi“ meni govore da mi se obraća kreativka koja možda ima puno ideja, koje možda i pokuša provesti u djelo (trudnoća u snu je već tu) no da li ih i ostvari, ne znam jer nemam pred sobom nijedan kompletan san. Trudnoća je uvjek novi početak, novi život, novi poduhvati. 

Ivan Pavao II je duhovna veličina našeg vremena i njegova pojava u snu može značiti ili blagoslov tvojih novih projekata i poduhvata ili tvoje očekivanje naklonosti, razumijevanja i odobravanja od autoriteta o kojima ovise tvoji poduhvati. 

Pošalji na irida@online.hr konkretan san sa svim njegovim elementima, napiši nešto o sebi, a san i tumačenje ćeš naći na portalu, naravno bez iznošenja osobnih detalja. 

Naravno da trudnoća u snovima različitih sanjača ima i različita tumačenja, zato apliciramo svaki san na sanjačevu objektivnu stvarnost. Evo malo komparacija sa narodnim sanjaricama upravo na ovu temu:

 

TRUDNOĆA I ROĐENJE U SNOVIMA

 

Rođenje je najvažniji događaj u ljudskom životu. Trudnoća i rođenje su najuže povezani s našom tjelesnošću.Ljudsko tijelo simbolizira razne aspekte našeg bića, a često ukazuje na arhetip iz kojeg djelujemo u stvarnosti (grudi maternica, jajnici i trbuh-majčinstvo, pupak, središte itd.).

 

Rođenje i smrt su početak i kraj ljudskog života. No kako snovi o smrti često nemaju nikakve veze sa stvarnom smrti u životu sanjača, tako ni snovi o trudnoći i rođenju ne moraju imati nikakve veze sa pravim rođenjem..Nastojat ću obuhvatiti što više simbola vezanih za ovu grupu snova. 

San : Držim dijete u naručju i gledam kroz prozor svoje sobe(u kući u kojoj sam odrasla) i na nebu se pojavljuju 2 duge, prekrasne su i ja im se divim i sretna sam.

Druge stvari iz sna su mi izblijedile, samo je ovo ostalo. 

Ovaj san je od prije 2.god, no u zadnje vrijeme stalno sanjam neku malu djevojčicu kojoj pomažem na različite načine – čuvam ju od zlih ljudi, vodim ju kući, i sl. 

Dva puta sam ju i rodila u snovima, prije 1-2 mjeseca sam ju rodila u kadi, a prije par dana sam sanjala da ju rađam i čudim se kako to ništa ne boli. U tom snu je ona prebrzo narasla u dob od 3-4 godine. Imala je plave loknice (ja imam smeđu kosu) i stvarno je prelijepa bila u tom snu, samo me gledala i smiješila se. 

Ovo su oni „obični“ snovi u kojima se ne probudim.

 

Riječ je o UNUTARNJEM DIJETETU, koje svi imamo u sebi bez obzira na životnu dob.DIJETE je čuvar naše nevinosti, osnovni arhetip u kojem se svi rađamo, mnogo toga u našem životu je ovisno o aspektu Djeteta u nama.Ako je u nama Nezadovoljno (nezadovoljeno) Dijete teško da ćemo biti i zadovoljni odrasli ljudi, jer ćemo čitav život tražiti ono što nam je uskraćeno, a u svijetu odraslih to ne prolazi.U svakom slučaju to je moćan arhetip, a kroz  rad s arhetipovim (Karmički ili arhetipski kotač) učimo kako tu moć najsvrsishodnije koristiti u našem životu. 

Pošto svjesno ljudsko iskustvo počinje rođenjem (prenatalna i regresivna sjećanja ovdje ne razmatramo), u svijet simbola bih vas uvela s ARHETIPOM  DJETETA.To je jedan od najmoćnijih obrazaca, jer se u njemu svi rađamo.Simbol djeteta može imati mnogo aspekata uključujući: Siroče, Ranjeno dijete, Unutarnje dijete,Čarobno ili Nevino dijete, Božansko dijete,Dijete prirode,Sin, Kći, Palčić, i slično.Rijetko koje ljudsko dijete prođe idealno odrastanje i sazrijevanje, a ako je odrastanje iz bilo kojih razloga poremećeno ostajemo zarobljeni u arhetipu djeteta, pa u odrasloj dobi još uvjek na svakakve načine kompenziramo to što nismo dobili u doba kad nam je to trebalo. Dakle, ako u odrasloj, zreloj dobi djelujemo iz arhetipa djeteta, moramo otkriti ranu tog djeteta u nama, očistiti je i zacijeliti da bi mogli izaći iz tog obrasca ponašanja. Naravno, nije uvjek u pitanju trauma, ovisi o drugim osobnim arhetipovima i njihovom međusobnom suodnosu, ponekad arhetip djeteta bude čuvar bezazlenosti, nevinosti u nama.Dijete čuvar vizije nadahnjuje umjetnike i stvaraoce, ali mnogi dopuste da se dijete u njima pretvori u Derište, a njegova hirovitost osobu čini vrlo kompliciranom i ćudljivom. 

Narodna tumačenja uvjek dajem u grupiranim pojmovima. 

ABNORMALNOST - upozorenje
ABORTUS: Oprez! Moguće manje teškoće sa zdravljem ili nesporazumi nastali ogovaranjem vaših bližnjih.
ABORTUS - nesporazumi s okolinom ili problemi sa zdravljem
POBAČAJ: Strahujete bez razloga.

U ovoj grupi su konotacije simbola jasne, no ne odnose se samo na zdravlje. Abnormalna trudnoća obično znači da nešto što želimo i na čemu radimo kreće po zlu, a možda i sami nešto krivo radimo. Namjerni abortus je svjesno prekidanje nečega što smo započeli, a MRTVOROĐENČE uvjek simbolizira loš ishod nečega oko čega smo se jako trudili.
 

BABICA: Bolest u kući. Biti babica - saznat ćete naku tajnu.
BABICA
~ biti babica - otkrit ćete važu tajnu
PRIMALJA (BABICA) - vaše tajne će biti otkrivene

U vremenima u kojima su se sva djeca rađala doma, a ne u bolnici, babica je bila jedina osoba koja je zalazila u sve kuće, zar je onda čudno što je znala sve tajne i što njezinu pojavu u snovima povezuju s otkrivanjem tajni. No, sjetimo se da je ona često (i onda i sada) jedina pomoć uplašenoj rodilji i prihvatimo tu pozitivnu simboliku i u snovima.
 

CARSKI REZ – ako vi rađate – obiteljski problemi, ali rješivi ~ ako ga gledate – ojačajte malo
NARKOZA: Biti u narkozi - želja vam se neće ispuniti.
GINEKOLOG ~ biti – problemi na poslu ~ ići ginekologu – mogući su zdravstveni problemi
GENITALIJE: Imajte više samopouzdanja!
NEPLODNOST ~ biti – opterećeni ste s previše problema, morate se odmoriti
ZAMETAK: Vidjeti zametak - bit ćete prepuni novih, dobrih i uspješnih ideja i planova.

Carski rez je uvjek brzo rješavanje problema u nekoj beizizlaznoj situaciji. Narkoza je neka nužnost. Genitalije prije ukazuju na neku nepriličnu situaciju, aferu i narušavanje ugleda.Neplodnost je znak da treba potražiti neka druga rješenja ili drugo područje djelovanja, povući se iz neke situacije..Sa značenjem zametka se slažem.

TRUDNICA:Vidjeti trudnicu - imat ćete nekih neugodnosti i neprilika sa svojim zdravljem.Žene koje sebe vide kao trudnicu - ostvarit ćete svoj cilj.
TRUDNICA ~ biti - sve što zaželite možete ostvariti ako se potrudite ~ vidjeti - pripazite na zdravlje ~ ako muškarac sanja - sretna ženidba
DEVET: Broj devet znači dobitak, sreću, želju za djetetom i za obitelji.
DEVET - bliži se rješenje vaših problema
ULTRAZVUK – manji zdravstveni problemi

Možda je u vremenima prije kontracepcije i prije planiranja obitelji, u nekim brojnim siromašnim obiteljima trudnoća doista smatrana neugodnošću. Ako se dogodila neudatoj djevojci, možda je čak smatrana i prokletstvom. Jer trudnica u visokoj trudnoći više nije mogla raditi teške poslove, možda je smatrana i bolešću. No danas, kad sterilitet dirigira vantjelesnom i medicinski potpomognutom oplodnjom da bi namolili život da se spusti među nas, trrdnoća u snovima uvjek znači početak nečega novoga u bilo kojem segmentu življenja modernog čovjeka. Znači ideju u nastajanju, koja možda još mora sazrijevati, ali ima u sebi potencijala. Uvjek najvljuje nove planove i nove događaje kojima idemo ususret. Ponekad, iznimno može upozoriti i na bolesti, tumore i slično, ali su takve naznake u snu obično naglašene defektnom trudnoćom ili nekim drugim pokazateljem.Ultrazvuk je prije uvid u ono sakriveno. 

PORODILJA: Velika sreća.
POROD: Vidjeti porod - naći ćete se u neugodnoj situaciji. Prisustvovati porodu - primit ćete poziv za svjedočenje na sudu. Pomagati pri porodu - primit ćete milostinju. Porađati se - bit ćete kažnjeni za učinjeno zlo. Poroditi se - očekuje vas veliki dobitak i obiteljska sreća.
POROD ~ vidjeti - u jednoj situaciji nećete znati kako reagirati ~ porađati se - dugovi stižu na naplatu

Rođenje: novi počeci  eto, našla sam i jedno suvislo tumačenje u jednoj od sanjarica… 

PUPAK: Uskoro ćete imati vrlo neugodan sastanak.
PUPAK - očekujte sitne nelagodnosti
RAĐANJE DJETETA - nove ideje, planovi
BEBA - zaigranost i novosti
ROĐENJE- sanjati da vas netko rađa, dobar predznak. Netko će preuzeti vaše brige na sebe.
ROĐENJE: Neudatim ženama predznak pogoršanja zdravlja. Udate žene očekuje sreća, zadovoljstvo i sloga u braku
NOVOROĐENČE: Vidjeti ga - vašu obitelj pratit će sreća. Nositi ga - očekuje vas bogatstvo.
NOVOROĐENČE ~ biti - nemoć, drugi će se brinuti o vama, povratak kući ako ste bili na putovanju, ako želite putovati nećete otići na put ~ imati muško - povoljan rezultat ~ žensko - kraj će biti gori od početka
ROĐENDAN: Slaviti svoj rođendan - usprkos bolesti, dočekat ćete duboku starost. Slaviti tuđi rođendan - velika radost u obitelji.
ROĐENDAN ~ slaviti svoj ili tuđi - sreća, dobro razdoblje

Imamo opet zanimljivu situaciju, da se trudnica i trudnoća oprečno tumače u odnosu na rođenje i rađanje. Uz to stara patrijarhalna zabluda da je muško dijete znači sreću i dobro, a žensko sluti katastrofu, bi već jedanput trebala biti razbijena. No ovi simboli uglavnom označuju ili rješenje starih problema ili rađanje novih planova, pritom je jedino važno tko u snu rađa i tko je rođen. Ako rađa osoba koja sanja, ona je gospodar svoje situacije, ako je ona rođena, dobit će novu priliku da popravi stvari. Ako je sanjač novorođenče predstoji mu vrlo ranjiva faza u životu. 

DOJENČE: Vidjeti dojenče - očekuje vas radostan događaj u bliskoj budućnosti. Ako hranite dojenče - jako ćete se namučiti dok ne steknete priznanje svoje okoline.
DOJENJE: Vidjeti dojenje - za neoženjene odnosno neudate znači skoro vjenčanje. Ako vi dojite - radosne vijesti i blagostanje. Vidjeti dojkinju - djeci prijeti nesreća.
DOJKE: Loš glas
GRUDI: Ženske grudi - iznenađenje. Djevojačke grudi - ispunjenje želja. Lijepe grudi - sreća u ljubavi. Grudi obrasle dlakom - zdravlje. Ranjene grudi - trajno prijateljstvo. Grudi pune mlijeka - neoženjenima ženidba, neudatima trudnoća. Dijete koje sisa na grudima - sreća u braku.
DOJILJA–pripazite na zdravlje
DOJITI DIJETE - udaja  ili dobit na drugom planu
SISANJE: Sisati nešto - siromašnima predznak poboljšanja stanja, bogatima predznak tuge.
SISE: Ispunit će vam se velika želja.
SISE - ostvarit će vam se želje

Opet nam narodni tumač nudi obilje oprečnih tumačenja. Kao prvo, dojilje ili dojkinje („profesionalne“) u današnje vrijeme vrlo rijetko susrećemo, zamijenile su ih tvornice dječje hrane. Majka koja u snu doji svoje dijete je možda poziv na skrb i brižnost, no ženska prsa imaju i seksualne konotacije, pa ako je vaš partner u snu preuzeo ulogu dojenčeta, vjerojatno se u partnerskom odnosu ponašate pokroviteljski i  to može ugroziti vaš partnerski odnos. Ako ste vi dojenče, možda je vrijeme da iskoračite iz svoje bespomoćnosti. 

DJEČJA KOLICA - imate iskrene prijatelje na koje se možete osloniti
KOLICA - neprilike i novčane poteškoće
KOLIJEVKA ~ vidjeti je – veselje ~ prevrnuta – nesreća ~ prazna – bolest
KOLIJEVKA: Vidjeti kolijevku - zabava i veselje. Ako ste u braku - imat ćete prinovu u obitelji. Ako niste u braku - uskoro ćete ući u brak. Prevrnuta kolijevka - čuvajte se nesreće u kući. Prazna kolijevka - pretkazuje smrt. Zibati kolijevku - provodit ćete besane noći.
DJEČJI VRTIĆ – dobitak
VRTIĆ – razočarenje
KAHLICA: Nenadano veselje.
PELENE: Čuvajte svoju samostalnost!
PELENE - više vjerujte u svoje sposobnosti i moć rasuđivanja
ZVEČKA: Očekuje vas sreća, veselje i zadovoljstvo s djecom.
ZVEČKA - nećete imati nikakvih problema sa djecom
ZVECKATI ~ čuti - nisu svi ljudi oko vas iskreni
ZVECKANJE: Čuti zveckanje - prijatelji će vam uzrokovati neke neugodnosti.
IGRAČKA: Vidjeti igračku - imat ćete novorođenče u obitelji. Igrati se igračkom - žalost. Kupovati igračke - briga. Raditi igračke - veselje u kući. Igračke - dobit ćeš dijete.
IGRAČKA ~ vidjeti je - radosna vijest ~ igrati se s njom - tužna vijest ~ kupovati – problemi
IGRATI: Igrati se s djecom - radost i veselje. Igrati se loptom - bit ćete tužni. Igrati se kartama - očekuj loše vijesti i neprilike. Igrati karte za novac i gubiti - dogodit će vam se nešto loše. Dobiti - dobro. Igra zaloga - doživjet ćete ljubavnu pustolovinu. Igrati na zabavi - platit ćeš.
IGRATI SE  ~ s djecom – sreća ~ s loptom - loše vijesti ~ igrati karte i gubiti - loše vijesti ~ igrati karte i dobivati - dobra vijest

Mislim da je već prilično jasno zašto citiram narodne sanjarice. Jedino kroz citate je vidljivo koliko proturječja je oko pojedinih simbola. Prazna kolijevka u životu snjača koji ima već odraslu djecu vjerojatno znači odlazak iz kuće njegovog odraslog djeteta.Dječja kolica znače da vaša djeca iako odrasla još trebaju vašu pomoć. Dječji vrtić znači da trebate više osamostaljivati svoju djecu. Kahlica može značiti da trebate zavesti više reda i discipline u svom životu. Pelene su privremene mjere, zvečka spada u zavaravanja i samozavaravanja. Igračke i igranje vas pozivaju da drugačije organizirate slobodnog vrijeme i da u svom životu nađete mjesta i za duševna zadovoljstva.
 

Dijete: postati opet jednostavan i pun pouzdanja
Igra: život
Kćer: življi i jednostavniji dio jastva  

Pogađate, ova tumačenja nisu iz zapadne tradicije…. 

DIJETE: Djeca mala - čuvaj se prijevare. Djeca da plaču - netko te kleveće. Vidjeti dijete - brige i nesreća. Vidjeti svoje dijete - velika sreća i znak da imate dobre prijatelje. Malo dijete na prsima - bolest. Mnogo djece u igri - bolest i siromaštvo. Dijete u kolijevci - radost u obitelji zbog neočekivano ostvarene sreće. Zdravo dijete - uspjeh na svim područjima. Bolesno dijete - neprilike. Ako dijete trči - sklopit ćete dobro i korisno poznanstvo. Ako dijete plače - sramota. Dijete koje pada - prolazne teškoće. Dijete koje se igra - sreća i radost u braku. Djeca siročad - sreća. Hraniti djecu - briga u domaćinstvu. Tući ih - svađa sa susjedima.
DIJETE ~ malo dijete – prijevara ~ tući dijete - svađa s okolinom ~ plač djeteta - vama najbliže osobe nisu iskrene ~ sanjati svoje dijete – radost ~ u kolijevci - dobro razdoblje ~ koje trči ili se igra – zadovoljstvo
DJECA - sanjati djecu znak je briga, mada je povoljnije sanjati mušku nego žensku djecu
BLIZANCI: Vidjeti blizance - dugo ćete uživati u obiteljskoj sreći. Dobiti blizance - slijede svađe i razmirice u obitelji sa dugotrajnim posljedicama. Biti u društvu sa blizancima - oženjenima znači sreću, neoženjenima brigu.

BLIZANCI
- svoju sreću ćete podijeliti s drugima
KĆI: Imat ćete nepredviđene izdatke.
KĆER - neočekivani troškovi
SIN ~ držati sina u rukama - pokušajte podijeliti svoje brige s drugima
UNUČE: Predznak neočekivane radosti.
UNUK - sreća i veselje
DADILJA: Očekuj zlo u kući.
DADILJA - očekuju vas ozbiljne poteškoće vezane uz obitelj

Gledam simboliku dadilje i babysiterice i na um mi pada film „Ruka koja njiše kolijevku“, možda zato što pokušavam dokučiti šta je navelo narodnog tumača da dadilji prida tako teške karakteristike. Dadilja, naime obično znači da trebate potražiti pomoć i rasterećenje. Nejasno je i zašto su mala djeca prijevara kad mala djeca ne znaju lagati. Snovi o djeci obično govore o nama samima, našem funkcioniranju i našem unutarnjem djetetu. Možda se bojimo biti ono što jesmo. San o blizancima  može simbolizirati izvjesnu podvojenost o nekom pitanju ili u nekoj situaciji. Narodni tumač kćeri u snu vezuje uz izdatke zbog nekadašnjeg obaveznog miraza. Važno je naglasiti da djeca u snovima često znače naše nerazvijene potencijale ili naše strahove da neke zamisli provedemo u djelo. Ženska djeca su poziv da se više koristimo svojom intuicijom, a muška da malo odlučnije ulazimo u životnu arenu.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SIJEČANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član DeVeTDeVeT

  jutro...

  22.01.2021. 14:02h
 • Član iridairida

  evo, meni je sada jutro, imam pokvaren bioritam...

  22.01.2021. 12:37h
 • Član Luce malaLuce mala

  Jutro u 14:49? Kome? :)

  22.01.2021. 10:10h
 • Član DeVeTDeVeT

  jutro....

  21.01.2021. 14:49h
 • Član DeVeTDeVeT

  LN...

  20.01.2021. 22:42h
 • Član bglavacbglavac

  Laku noć magicudi. Snivajte lijepe snove!

  20.01.2021. 21:52h
 • Član DeVeTDeVeT

  eksplozija plina uništila zgradu staračkog doma ...

  20.01.2021. 15:27h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

ŠTO MI GOVORI MOJ SAN? - Napokon sam uspjela zapamtiti san - VUKOVI I LEOPARDI ŠTO MI GOVORI MOJ SAN? - U snovima konji razigrani, a na javi...?