Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član irida

Upisao:

irida

OBJAVLJENO:

PROČITANO

8667

PUTA

OD 14.01.2018.

ŠTO MI GOVORI MOJ SAN? - SNOVI O SMRTI

ŠTO MI GOVORI MOJ SAN? - SNOVI O SMRTI
Osobe koje se stvarno približavaju organskoj smrti, nagovještaj smrti će češće sanjati kao neko skoro putovanje ili čak vjenčanje ili samo kao bijelo platno (simbol mrtvačkog pokrova). Prolazak kroz zrcalo u snu može imati nagovještaj smrti, ali je češće samo duboki uvid u nešto što je u budnom stanju sakriveno. Prazan ekran u snu ili puno cvijeća i svijeća mogu se također povezati sa nagovještajima skore smrti, ali snovi se doista vrlo rijetko bave smrću kao krajem ljudske egzistencije.

Smrt u snovima, bilo da je u pitanju prirodna ili nasilna smrt (ubojstvo, samoubojstvo itd) treba posebno pažljivo analizirati, jer takvi snovi najčešće nemaju nikakve veze sa stvarnim umiranjem nego obično navješćuju promjenu i preobrazbu. Iznimka su prekognicijski (proročki) snovi u kojima nam može biti pokazana nečija smrt i telepatski snovi u kojima možemo osjetiti, doživjeti i vidjeti moguću smrt bliskih nam i dragih osoba s kojima smo naročito povezani. Takvi snovi su posljedica naše ljubavi i brige za važne osobe u našem životu kad su pogođene bolešću i drugim nevoljama. No, ponavljam; takvi eksplicitni snovi o smrti su zbilja rijetki. Promjene u našem životu su jedna od važnijih zadaća i funkcija naših snova, Naime, nijedan životni zadatak ne možemo izbjeći, možemo ga samo rješavati nekim zaobilaznim putevima. Kad god izbjegavamo nešto što trebamo i moramo učiniti, pokušavajući statično zaustaviti postojeće stanje iako zapravo više nemamo što čuvati, naši snovi se posluže simbolima smrti da nam ukažu na nužnost promjene.

Istina, motiv smrti u našim snovima može biti povezan sa našim zdravstvenim stanjem, ali češće je to samo umiranje iluzija o nama samima, razbijanje slike koju smo izgradili o sebi ili upozorenje na neku opasnost koja nam zaista prijeti u stvarnom životu. Često nas takvi snovi upozoravaju na emocionalne gubitke, svađe, raskide, gubitke nekih drugih vrijednosti: posla, novca, imovine i sl. Ovisno o kontekstu sna i ostalim simbolima i elementima konkretnog sna.

Osobe koje se stvarno približavaju organskoj smrti, nagovještaj smrti će češće sanjati kao neko skoro putovanje ili čak vjenčanje ili samo kao bijelo platno (simbol mrtvačkog pokrova). Prolazak kroz zrcalo u snu može imati nagovještaj smrti, ali je češće samo duboki uvid u nešto što je u budnom stanju sakriveno. Prazan ekran u snu ili puno cvijeća i svijeća mogu se također povezati sa nagovještajima skore smrti, ali snovi se doista vrlo rijetko bave smrću kao krajem ljudske egzistencije.

Možemo se pitati da li to znači da je fizička smrt Bogu ili Jastvu ili Univerzumu tako malo važna. To su ozbiljna pitanja i za znanost i za religiju i duhovne prvake, a i za svakog pojedinca, jer svi sanjamo. Ja mislim da nas naš Izvor jednako vidi bez obzira na to da li smo „s ove strane rijeke“ ili čekamo prelazak preko nje ili smo već „na drugoj obali“. Život i smrt su samo dva pola stvaranja, postojanja i postajanja, možda međusobno udaljeni, ali neodvojivi jedno od drugoga.

U snovima ne mora biti razmatrana samo smrt ljudi, mogu to biti uvenule i osušene biljke, ubijene ili ljudskim nemarom uginule životinje; tema smrti u snovima se proteže na cijeli živi svijet. Nedavno sam dobila pismo koje se baš dotiče smrti kućnih ljubimaca, vrlo je ilustrativno, pa ga objavljujem u cijelosti.

 

 

Bok Irida,

evo jednog mog sna kojeg sam sanjala ovaj vikend a rezultat je moje neodlučnosti da li da starom nabavim kunića. U stvarnosti, moj stari je liječeni alkoholičar, koji s vremena na vrijeme, kad dobije mirovinu, nekoliko dana za redom pije, onda se smiri i tako do sljedeće mirovine. Nakon nesretne smrti kunića kojeg smo imali 5 god, on je rekao da će nabaviti drugog kad prođe izvjesno vrijeme. Ne želi ni psa ni mačku, samo kunića - znam i zašto - jer mu kunić pruža privrženost i ljubav koju on želi, a ne dobiva od ljudi budući je vrlo iskompleksiran - traži ljubav i poštovanje drugih, no on ne poštuje druge.

Inače, davno, kad smo imali kanarince, kupio je , u pijanom stanju, jednu kanarinku, staru i jadnu koja je nakon nekoliko mjeseci uginula. Zbog tog iskustva, a poznavajući ga da će stvarno nabaviti novog kunića, povezala sam se email-om s jednim gospodinom koji uzgaja kuniće. On mi je krajem ovog tjedna poslao slike 3 mala kunića koje sam dala starom. Stari je oduševljen i želi ga, no ja nisam sigurna je li to pametno. U subotu mi je mama rekla da je razmišljala i misli da nije pametno nabaviti kunića jer je stari neodgovoran po pitanju njihova održavanja - daje im svašta - što oni nesmiju jer su kunići vrlo osjetljiva bića te da se ona ne osjeća dobro i ne može se brinuti o kuniću i stalno nadzirati oca.

Nakon svih tih događaja i svojih nedoumica glede nabavke novog kunića, prije spavanja sam postavila pitanje da li nabaviti kunića i sanjam sljedeći san:U kući u kojoj sam odrasla, mali kunić (bijeli sa smećkastom mrljom, zaletio se iz kuće (prizemnice) i s terase pao u travu u dvoristu. Uplašeno idem do njega, uzimam u naručje i govorim mu: "Ludice, znam da si uplašen – kamo si se zaletio?".

Onda sanjam starce u mojoj sobi u ZG, kao da su bili u posjetu s malim sivo-smeđim kunićem – pitam ih da ga malo ostave kod mene, no mama odlučno govori: "NE, ti imaš drugog posla – on je naš i ide s nama".

Zatim sanjam neku zabavu koja je na nekom katu, no ja silazim stepenicama dolje, u prizemlje – i vidim 2 dečka, jedan iza drugog, penju se i svaki od njih nosi po jednu zelenu salvetu – jedna je tamno zelena, a druga malo vuče na maslinastu i čudim se kako to da dečki kupuju salvete. Zatim sam opet na katu, ali sad kao da sam u nekom dućanu i na pultu primjećujem ogrlicu (od perlica koje inače koristim za izradu nakita) s privjeskom u obliku krokodila (u stvarnosti sam prije puno godina napravila ogrlicu s tim krokodilima i svi su me zamjećivali upravo po toj ogrlici). U snu se odlučujem kupiti tu ogrlicu upravo zbog tog privjeska-krokodila - jer je on stručno izrađen, i iako je onaj kojeg sam ja napravila, također dobro izrađen, kao da tog novog krokodila-privjeska želim usporediti s onim kojeg sam ja radila kako bih se uvjerila da sam dobro usavršila tehniku izrade krokodila od perlica. 
Zeleni krokodil

Ovaj san si ne mogu protumačiti jer nisam objektivna. S jedne strane, budući jako volim životinje, voljela bih ga imati, no ja ga osobno ne mogu imati jer puno stvari rješavam u životu i ne mogu malu životinjicu ostavljati samu po cijeli dan u stanu. Osim toga, bojim se emotivnog vezivanja za nju i ne želim patiti ako mu se nešto dogodi. Isto tako sam svjesna da je moj otac gori od djeteta i da će toj životinjici svašta davati kako bi što više pridobio njezinu privrženost. I treće, jedna stara gospođa je rekla mojom mami da nije dobro imati kunića u kući jer po nekom praznovjerju, u kući nema blagostanja, a i da trudna žena ne smije hraniti kunića jer će joj nerođeno dijete imati zečju usnicu.

Eto, što ti kažeš na ovo? Ja nisam pametna. Tom gospodinu trebam javiti hoću li uzeti životinjicu, a s druge strane mi je neugodno, nakon toliko dopisivanja o tome da želim, sad otkazati.

Puno pozdrava, Zeleni krokodil

Zaboravila sam ti napisati svoje asocijacije:

kunić - može predstavljati transformaciju, ali isto tako i brzopletost. U mom snu mislim da predstavlja strah od nepromišljenog poteza.Točno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mama koja mi govori NE - mislim da mi to moj autoritet govori upravo to - NE nabavljaj kunića.Točno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zabava - potisnuta želja (stepenicama dolje) za zabavom. Igra ispod praga svijesti.

salvete (zelene) - emocije - potreba za nekom vrstom pročišćenja - boljim uvidom? 2 salvete - moje dvojbe i to kroz:Točno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1. ogrlica - nezadovoljene želje kroz bezuvjetnu ljubav (privjesak) - Grlena čakra (ogrlica), problem ti je izričito odbiti i oca i uzgajivača. Krokodili su nemilosrdne životinje, pa i ti moraš nemilosrdno postupiti (uzela si ogrlicu, pregrizi to). Dva dečka (muškarca) su otac i uzgajivač, ali i tvoja dvojba. Zelene boje salveta simboliziraju tvoj strah da ih ne povrijediš.

i

2. krokodil - strah od potencijalne opasnosti - "da ne ronim poslije krokodilske suze" Krokodile sam već objasnila.

privjesak krokodila koji je u snu identičan u stvarnosti - povezano kroz kunića kojeg sam već imala Ponovit će se priča s kunićem, ako energično ne odbiješ. Posredno ćeš izazvati još jednu smrt.

Hmm... no još uvijek ne znam da li da starom nabavim životinjicu ili ne? Možda je ipak bolje NE! Ne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zanima me tvoje tumačenje.

 

 

draga irida...

trenutno sam u situaciji..jako bolnoj...prije 15 dana sam izgubila tatu...koji je napustio svet bas na moj rodjendan...a bili smo jako puno vezani...i cini mi se kao da mi se svet slomio pred ocima...nisam jos potpuno svestna da ga nema...jer svugde osecam njegovo prisustvo... po duhu sam realista, iako vjerujem u neke vislje entitete...koje znanstveno dokazane nisu...

.jasno mi je, da snovi mogu biti odraz naseg zivota...nasih secanja, osjecanja...problema, koji nas okupiraju i slicno....svaku noc pozelim da se s tatom susretnem u snu i da popricamo kao nekad...ali nikako da ga usnim...poslednji put sam ga sanjala tu noc kada je "otisao"...zdrav i raspolozen u snu je rekao da se nece vise vratiti u bolnicu (te noci je bio u bolnici)...

jutros mi je majka rekla da ga je usnila...da je lezao pored nje u krevetu i zagrlio ju i rekao ...nema senke sa sanjom nigde (senka je moja sestra)....i rekao joj da je jako sam..usamljen...i da bi trebao jos neku zensku povesti sa sobom...pri tim recima se ona uplasila i probudila se.....majka je isto tako nekoliko dana pred tatin "odlazak" sanjala veliki plutajuci krst na bistroj mirnoj vodi... a tatin brat je sanjao noc pre njegovog "odlaska" tatinu pokojnu sestru, koja ga je upitala dali je tata vec umro?...mozda su i svi ti snovi bili neko predkazanje?? .ako je smrt neko novo rodjenje nekdje drugde...po narodnim obicajima dusa luta 40 dana posle napustanja tjela....pa me boli to, da je u snu majke mozda dusa njegova trenutno usamljena...ili sama...mozda znate sta vi vise o tome?...ili ste imali neka slicna pitanja do sad u vezi smrti bliske  osobe?. VEČNI SAN

„Snovi mogu biti odraz naseg zivota...nasih secanja,osjecanja...problema, koji nas okupiraju i slicno...“ Točno, oni to uvjek jesu, a često su i puno više. Teško se rastati od onih koje smo voljeli, no, to je bio njegov način da se pozdravi s vama, naime umirući su naizmjenično na astralu i u objektivnoj stvarnosti sve dok agonija traje, sve dok se ne otisnu na svoje dugo putovanje koje se nama čini kratko, a zovemo ga smrt. Sa astrala mogu doći u naše snove ili se mi u snu otisnemo na astral i tamo ih susretnemo. Možda ga je brinulo nešto u vezi s vama.

Sjenka obično znači nešto drugo, iako uvjetno može biti i simbol za vašu sestru. Ovo može biti najava još nečijeg „odlaska“ iako mislim da se više radi o majčinom strahu, tuzi i nelagodi, zato se i probudila.

San i jest bila najava skorog odlaska (umiranja). Pokojna sestra je vašem stricu najavila da je vrijeme „odlaska“ za još nekog iz obitelji.

Duše umrlih često neko vrijeme lutaju, vrzmaju se u poznatom okruženju, zbunjene, ne shvaćajući da su zapravo umrle, pogotovo ako se radi o iznenadnim smrtima izazvanih nesrećama i sl. Ali za dušu svoga oca se ne biste trebali brinuti, jer na drugom svijetu znaju za njegov dolazak (pokojna sestra). Nakon 40 dana će ovu vašu uznemirenost zamijeniti samo tuga i bol zbog gubitka drage osobe, koje su sasvim prirodne i normalne za nas koji ostajemo.Neka vam svima, sjećanja na sve ono lijepo što ste proživjeli sa svojim ocem, mužem i bratom olakšaju tu bol i skrate vrijeme tugovanja.

Eto, draga V.S. ovim kratkim tumačenjem ujedno izražavam i sućut zbog vašeg gubitka.

 

 

SAN:

Sanjala sam da mi je tata umro, nisam to vidjela nego mi je netko rekao. Netko mi je rekao da je slomio kraljeznicu a netko drugi da se otrovao ali bez nekih detalja. U cijelom snu je bilo puno ljudi oko mene i bili smo u nekoj meni nepoznatoj kuci u zatvorenom prostoru ali u snu mi nije bila nepoznata. Sve je izgledalo kao party ili nesto slicno. Zidovi su bili bijeli. Bila sam tuzna ali ne onako kako bi bila u stvarnosti jer tatu obozavam. MIslila sam si kako cemo napokon ocistiti kucu od razno raznih njegovih sitnica kojima nije tamo mjesto a on ih je uporno dovlacio. U jednom trenutku sam ga ugledala kako stoji medju ljudima naslonjen na zid i to mi je bilo cisto normalno pa sam dosla do njega i pitala ga kako je umro, sto je u tom trenutku mislio i da li je znao da ce umrijeti. On mi je pricao kako je umro ali se ne sjecam sto mi je rekao i da je znao da ce umrijeti ali mu nije bilo vazno jer ionako ostaje s nama. Bas kad sam ga htjela pitati da li je vidio Boga i da li zbilja postoji raj probudila sam se.
Slomljena kralježnica

Draga S. K.! Muški likovi u snovima žene su uvjek slika Animusa, tj. muške snage u ženi koja joj pomaže funkcionirati u stvarnosti.Tvoj san priča o tome da se nemaš snage nikome i ničemu suprostaviti (otac-Animus je umro, otrovan ili je slomio kralježnicu). Ne znam što si po horoskopu, ali zadnji je čas da se uspraviš i suprostaviš. Bijela soba, iz sna lako može postati bolnica. Puno ljudi (party...?), ti tužna. Tuga i party....?Tvoja tuga je stvarna, a od tuge se možemo i razboljeti. Čišćenje kuće od sitnica koje tata dovlači, je micanje (ušutkivanje) unutarnjeg glasa koji te opominje da nešto krivo radiš. Nisi dobra prema sebi, ne boriš se za sebe. Pristaješ na tajnstvenu vezu....? Zašto....? Nisi sretna. Veza koja rađa tugu nije dobra. Pobuni se! Nemaš dovoljno samopouzdanja (slomljena kičma), nemaš dovoljno snage (otrovana) ili nešto treće? U snu je na kraju tvoj otac ipak živ. Znači da je tvoj Animus, tvoja snaga još uvjek tu, pa upotrijebi je. Ne pristaji na odnos koji te ne zadovoljava. Čemu skrivanje, zar niste već odavno odrasli, zreli ljudi? Ljudi čistih namjera se nemaju potrebe skrivati. Sretni i zaljubljeni ljudi žele svoju sreću saopćiti cijelom svijetu. Tvoja veza je čudna, rasčisti to, odredi pravila igre, uspravi kičmu.

 

 

Irida 

Zadnjih godina često sanjam da moram skriti nekog mrtvaca, kojeg sam ponekad sama ubila, ali ne znam ni zašto ni kako, samo ga moram skriti.Obično je to u nekim tmurnim zgradama, labirintima, močvari ili tamnoj šumi....Isto tako ponekad skrivam ljude koji su drugi ubili. Labirint

Svaki put kad napravite kompromis sa sobom, odreknete se svojih želja imate novog mrtvaca. Jedan dio (aspekt) vas je umro. Pošto pred okolinom ne želite pokazati razočarenje, tugu ili ljutnju, možda čak i bijes, vi to potiskujete. To je vaše skrivanje mrtvaca. Ne želite ljudima pokazati da su vas razočarali, rastužili, povrijedili., pa to skrivate (skrivanje mrtvaca). Tmurne zgrade, labirinti, močvara i tamna šuma su samo slike vaše podsvijesti.

Ponekad sanjam i svoje mrtve, ali su to obično neke epizode koje su se i dogodile, tako da san izgleda jako realno i treba mi više vremena da se razbudim. Ne sjećam se nekih poruka. Sanjam svakoga osim jedne osobe koju bi volila da mi se javi u snovima. Labirint

San uvjek posuđuje slike iz naše stvarnosti, pa i kad se radi o mrtvima, ali uvjek nosi poruku sanjaču. Snovi o smrti, mrtvima i sl. su zasebna tema i uvjek treba razmatrati svaki za sebe.

Sjetila sam se još jednog "veselog" sna: odvija se u selu gdje sam živjela U B. oko kuće mojih roditelja. Iz nepoznatog razloga u snu živim gore, nemam djecu uz sebe i tražim ih. U dvorištu se izlila septička jama i trebaju doći neki ljudi sa cisternom da je isprazne. Međutim, ja sam se sjetila da je u jami mrtvac kojeg nisam poznavala, niti znam odkuda on u jami. Znam samo da ga moram nekako izvaditi i sakriti prije nego što ga otkriju. Uzalud sam pokušavala dići poklopac i izvaditi ga. Bilo je jako naporno i jako sam se plašila, jer sam znala da bi mene optužili za njegovu smrt. Nisam ga uspjela skriti i došli su čistači, otvorili poklopac...nagnula sam se da pogledam unutra...jama uopće nije bila puna i na dnu sam vidjela truplo. Niko osim mene nije ga vidio. Cijelo vrijeme sam se čudila kako ga ne vide i s nestrpljenjem čekala da završe. Labirint

Mrtvaci su odricanje od tvojih snova i želja. Ljudi koji ne vide truplo su vjerovatno osobe koje ne vide šta se događa sa tobom. Snovi se odvijaju negdje drugo i u nepoznatoj okolini: to je bijeg od stvarnosti. To što se san odvija oko kuće tvojih roditelja bi mogla povezati sa time da si se doista rano zatvorila u sebe, jer nisi imala neku podršku sa njihove strane. Odricanje od vlastite moći i snage, odbijanje da se borimo za sebe (lakše se je zauzimati za druge....!?). Nisu mrtvi samo neke želje i planovi, čini se da je i jedan dio tebe mrtav i to onaj hrabriji dio.

 

 

I ja sam jedna od onih koji sanjaju tmurne snove, uglavnom su to more, kojih se najradije ne bi ni sjećala.Melankolija

Tmurni snovi mogu biti odraz vlastite istraumatiziranosti.

 

 

Često sanjam da idem u školu, ali je to obavezno povezano s nekim problemima, kao npr.: ulazim u autobus u piđami, ili nemam zadaću, ili nisam naučila. Rijetko kada se san i završi, obično me izmore ti problemi , nakon kojih se probudim i moram se neko vrijeme održati budnom , da ne bi zaspala i nastavila san.Slika u zrcalu

Pa, trebali ste školovanje odavno završiti, ali nikad nije kasno, naime učimo cijeli život. Ovdje je prisutan strah od tuđeg mišljenja, strah da niste na visini povezan sa kompleksom inferiornosti (manje vrijednosti), možda strah da se osramotite.

 

 

 

Jedan od snova koji sam sanjala prije nekih 10 godina mi je ostao u sjećanju jako slikovito. Kroz neku mračnu sredinu ide svadbena povorka, ja sam mladenka i navodno znam za koga se udajem, međutim sve osobe u povorci nemaju lice, osim mene. U jednom trenutku sam pogledala mladoženju i shvatila da ni njega ne poznajem.Cijeloim putem smo išli ispod luka od zmija. Nisam se plašila od zmija ( i njih često sanjam i ne plaše me). Ni taj san srećom nije završen...Ljudi bez lica

Iako snovi o vjenčanju mogu biti multiznačni, pa čak ponekad biti povezani sa smrću, sa ovim snom to nije slučaj. Bilo bi zanimljivo znati što se u proteklih 10 g. nakon tog sna bitnoga dogodilo u vašem životu. San priča o mogućim problemima u transpersonalnoj komunikaciji, ali i o potrazi za vlastitim identitetom (ljudi bez lica). Vi jeste mladenka, ali kao da ne znate ni tko ste ni što ste, a ni što možete postati, kao da u očima drugih ljudi ne vidite povratnu informaciju o vlastitoj vrijednosti. Reakcije vaše okoline na vas su bezlične i beskrvne što dovodi do osjećaja svojevrsne nevidljivosti (neprimjećenosti).

 

 

Većina mojih snova je vezana uz vodu, često mutnu, ali ponekad i bistru u kojoj se vide ribe koje ne spadaju u tu vodu. Ili su riječne u morskoj ili morske u rijeci ili potoku.Kompas

Voda simbolizira naše nesvjesno, a krive ribe u pravoj vodi ili prave ribe u krivoj vodi pričaju o tome da se brinete oko pogrešnih stvari, a zanemarujete prave probleme, dakle patite od svojevrsne zamjene teza.

 

 

U zadnje vrijeme su to snovi u kojima živim u nekoj drugoj zemlji, nepoznatom mjestu, moj muž je neka druga osoba, ili moj muže odvede djecu od mene u nepoznatom pravcu, pa je to onda potraga za njima. U jednom takvom snu, baš kada sam ih našla, odnekud se stvorila bujica i odnjela cijelu kuću u kojoj smo bili, držala sam dijete dok nas je nosila...da bi na kraju završili u nekoj drugoj kući, nije više bilo ni vode niti ičega...san je krenuo drugim tijekom, i zaključila sam u snu da sam sve ono prije sanjala...naravno, dok se nisam razbudila i sjela na krevet... Bujica 

Očito je stvarnost postala preteška pa su u takvim snovima naglašeni elementi bijega od svega (druga zemlja, druga osoba i sl.). Možda je zadnji čas da se probudite, bijeg ne rješava ništa, a ako i dalje budete odbijali suočiti se, konfrontirati i početi rješavati probleme, bujica bi doista mogla otplaviti i ono što imate, a mogla bi i vas preplaviti. Naime bujicu tvore vaše psihičke snage koje se mogu okrenuti i protiv vas, ako uporno odbijate boriti za sebe. Tako nastaju većina bolesti.

 

 

Tumač snova!!! Poznajem tek nekoliko narodnih tumačenja. Npr.kada sanjam buket cvijeća, neko koga poznajem će umrijeti ili se razboliti. Ili probleme sa zubima, loša vijest , čak i smrt. To mi se više puta dogodilo. Sanjarica

Ne Sanjarice, ova značenja ne bih uzimala zdravo za gotovo. buket cvijeća nije samo buket cvijeća. Važno je kakv je to buket, od kojih vrsta cvijeća i kojih boja. Tko ga je donio ili kuda ga nosiš ili gdje stoji. Cvijeće je svakako uvjek vezano za srčanu čakru i osjećaje. Cvijeće simbolizira naša raspoloženja i duševna stanja.Ovisi o kontekstu sna kako ćemo ga tumačiti. Ponekad se tumačenje slučajno može poklopiti sa tim narodnim tumačenjem, to ovisi o d rugim elementima sna, ali to nije neko sveto pravilo za svaki buket u svakom i svačijem takvom snu. Treba naučiti čitati simbole, pa ćeš vidjeti koliko je svaki sa značenjski fino iznijansiran. I ovo o zubima nije baš uvjek tako. Zubi su simbol naše volje, hrabrosti i odluka. Ako ispadaju doista mogu značiti smrt. Ako bole pri ispadanju onda to može biti netko bliski. Nauči se ne izvlačiti jedan simbol iz sna i onda na temelju njega donositi pogrešna tumačenja. Što više teoretskog znanja prođeš, to ćeš lakše i brže uspjevati sagledati i cjelovit san i potpunije tumačenje. Ovo po sanjaricama je moguće, ali zapamti da to nije pravilo.

 

 

Dugo mi se ponavlja san u kojem moram poloziti neki ispit na fakultetu ili diplomirati iako sam to davno ucinila. Cesto sanjam tadasnju kolegicu i prijateljicu s kojom nemam vise kontakata i koja je sada u Njemackoj. Sanjam, takodjer, i stanove i kuce u kojima sam zivjela.Kontakt

Vjerojatno se i u stvarnosti tako osjećate; kao da ste na nekom probnom roku ili testiranju. Možda traumatične situacije ostavljate napola razriješene, možda ih ne dovršavate jer je prebolno. Možda živite onako kako mislite da trebate, a ne onako kako želite. Pitanje osobne hrabrosti i ziheraštva.....?

Drugi likovi u našim snovima su obično pojedini aspekti, nas samih, u ovom slučaju lik vaše prijateljice je samo daleki eho vaših snova, planova i želja. Imate još samo sjećanje o tome što ste htjeli i ono progovara iz vaših snova. Nemate kontakta sa svojim dubljim (onim hrabrijim) ja. Kuće u kojima ste živjeli su možda propuštene ili potrošene prilike.

 

 

 

SAN (prije nego će zazvoniti sat, oko 6 h ujutro)

Prvi dio sna: Kolegica Sanja uzima malu djecu na ruke i žurno odlazi s njima. Vičam za njom da me čeka. Silazim niz stepenice i osjećam da sam se nametnula i sad smišljam kakao da se iz te situacije izvučem.

Drugi dio sna: Izlazim kroz prozor s neke prilične visine, ali to na kraju bude sasvim lako i bezazleno. Slažem zastor da izvana bude lijepo i uredno složen. Krećem nekamo???? U Danskoj sam. Nailazim na grupu mladih ljudi, jedan mladić ima bocu alkohola, ja to probam i to je više slatka voda nego alkohol, slatki alkoholizirani sok. Mladić je Danac. Nastaju neki problemi, ali i to brzo savladam. On, ja i neka grupa (prisutna ali nejasna) idemo u povorci koja prati lijes ili mrtvaca. On me pita: „Zašto ne možemo pričati?“, a ja odgovaram: „Pričamo“.Netko kaže:“ Neću jesti pecivo sada, uzet ću ga za ručak.“. Izlazak

Što bolje i dublje uranjate u sebe (silazak niz stepenice) sve vas vas više plaši vlastita hrabrost (strah od nametanja). Svakako rješavate probleme na neuobičajene načine (izlazak kroz prozor s prilične visine).

„Nešto je trulo u državi Danskoj“, ni alkohol nije alkohol, a tko je Danac (stranac) u vašem životu? Mnogo držite do forme i vanjštine (slaganje zastora). Bojim se da je netko umro u vašem srcu. Iskreno se nadam da to nije vaš Animus- vaša muška snaga koja bi vam trebala biti izvor životne hrabrosti.

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 30.04.2008. 08:05h

  Član geminiMerlin4 Većina nas ima bar jednu sanjaricu (ja i više) pa sami pokušavamo povezivati simbole. Ali mislim da bi bilo vrlo mudro otići na seminar o snovima kod Iride, što ću nadam se učiniti čim bude moguće. Ne samo da nam tumačenje snova govori o budućnosti, nego i o stanju podsvijesti. Kao astrolog znam da mi slijedi duži period noćnih mora i čudnih snova, pa bi i to bilo zanimljivo razjasniti kad oni dolaze. (Spavam vrlo čvrsto i noćne more su mi vrlo rijetke). Kad sam radila eksperimente s Eckankarom, imala sam vrlo ugodne zanimljive snove kojih se ne sjećam, ali bojim se nastaviti jer me nema tko uputiti da li su oni OK.
 • 03.05.2008. 23:05h

  Član archerMerlin0 Ja sam sanjao vlastiti sprovod, bdijenje u mrtvacnici stajao sam pored svojeg mrtvog tijela, no kad sam se probudio shvatio sam da je takvo sto nemoguce jer sam u izvrsnoj zdravstvenoj i fizickoj kondiciji i relativno mlad. Neznam zbog cega mi se javljaju tako cudni snovi.. Pazio sam taj dan da ne stradam na ulici u prometu i slicno. Valja biti pripravan
 • 05.06.2008. 09:40h

  Član dulibaMerlin1 Trebalo bi znati razlikovati znakovite snove od onih \"običnih\". Imala sam nekoliko puta u životu snove koji su nešto značili što sam tek poslije shvatila.
 • 05.06.2008. 10:55h

  Član iridaMerlin32 Duliba, pošalji mi svoje snove na; irida@online.hr i napiši nešto o sebi....
 • 12.06.2008. 23:00h

  Član stellastarMerlin0

  Papa Ivan Pavao II i Trudnoća

  Evo emisiju slušam na 101, i rekoh idem odmah vidjet web i sve naj mogu samo reći!a moji učestali snovi su trudnoća-uvijek je osjećaj ugodan, veseo, osim što me ulovila briga u snu zadnji puta jer sam u stvarnosti bila na terapiji summamedom i brinulo me kako ce to na plod utjecati......osim toga takoder znam ucestalo sanjati papu ivana pavla II, koji mi se osmijehom obraca, u crvenoj halji, i dotice moje rame ali ne uspijevam razumijet koju i kakvu poruku mi zeli prenijeti... eto lijep pozdrav a ja idem dalje slusat 101!!!
 • 13.06.2008. 00:29h

  Član iridaMerlin32 stellastar, dobrodošla među magicuse! nadam se da ćeš često dolaziti, pa ćemo moći popričati o svemu što te zanima, a možeš mi konkretne snove poslati i na: irida@online.hr
 • 17.05.2009. 19:10h

  Član vulkano1Merlin0

  ako mozete da mi objasnite...:/

  Sanjala sam da je moja bliska drugarica umrla, i kao mi smo se svi skupili...bla,bla...,probudila sam se sva mokra...! sutradan je umro njen rodjak...!!! Ali nigde ne mogu da nadjem, sta znaci to kad sanjam smrt bliskog prijatelja...kakve to veze ima sa mnom?? Unapred hvala...
 • 17.05.2009. 19:23h

  Član iridaMerlin32 Vulkani1, da bih mogla ispravno protumačiti tvoj san morala bih ipak ponešto znati o tebi...u pravilu snovi o smrti navješćuju umiranje naših iluzija o ljudima...
 • 17.11.2009. 14:21h

  Član noniMerlin0

  često sanjam rat

  S vremena na vrijeme sanjam snove ravne horor fimovima, uglavnom ratovi. Eto sinoć sam sanjala lika koji je drugog pogodio velikim nožem u vrat u namjeri da ga ubije,krvi posvuda, da bi se u konačnici uvjerio da je ovaj mrtav krene ga tražiti. Nedavno sam sanjala majke u automobilma s djecom,majke sjedu na mjestu vozača, a djeca na njima i svi mrtvi, a umrli su na način da ih je razularena rulja zapalila. Eto uglavnom ratovi i smrt. Napominjem da ja rat nisam iskusila.
 • 17.11.2009. 15:10h

  Član iridaMerlin32 Draga noni, dobro došla među magicuse! Molim te da ne ostavljaš snove u komentarima, napiši ih i objavi kao zaseban tekst a ja ću ih protumačiti kad stignem...jako sam zauzeta, ali uvijek protumačim vaše snove...no oni moraju biti objavljeni kao zasebni tekstovi... Prije objave svoga sna obavezno pročitaj članak: Dragi moji sanjači i sanjačice! Članak je na naslovnici...
 • 11.12.2009. 11:42h

  Član girl1988Merlin0

  urok

  pomozite mi protumačiti ovaj san: sanjam da sam na svom radnom mjestu (u uredu) prolazi moj dečko pored mog stola (on ne radi tu inače) i daje mi nekakvu kuvertu, govori mi da je bacim, penje se on na kat zgrade, a ja da ću otvoriti kuvertu kad ono na onom ljepljivom dijelu zaljepljen nekakav smotuljak, od kose, končića i ko zna čega, ostala sam skamenjena i probudila se u goloj vodi! tražila sam u sanjarici pod pojmom urok - ali nigdje ništa, molim nekoga za pomoć!
 • 10.11.2010. 11:46h

  Član kksandraMerlin0

  kobile

  Sanjala sam raznobojne kobile okružene sa mnoštvom ždrebadi koja skakuću oko njih i jednog nepoznatog čovjeka koji mi pokazuje kako se obrezuju kopita. Inače radila sam sa konjima, sada radim sa magarcima i nikada nisam obrezivala kopita. Trenutno imam problema s roditeljima i jako sam uznemirena. Možete li mi protumačiti ovaj san.
 • 10.11.2010. 15:58h

  Član iridaMerlin32 Dragi moji svi, koji mi u komentare stavljate svoje snove...., ne tumačim snove ostavljene u komentarima...ispričajte san u članku koji ćete postaviti kao i bilo koji drugi članak...napišite nešto o sebi i protumačit ću vaš san čim stignem....preporuka svima, obavezno pročitajte članak: DRAGI MOJI SANJAČI I SANJAČICE:::::: https://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=27113&
 • 14.02.2013. 22:35h

  Član niveska15Merlin0

  Nesto strasno

  Pozdrav imala sam jedan san koji je bio sinoc ovako je bilo tata mi je uletio u sobu i rekao macka je pregazio auto..i naravno samo sam iskocila iz tog sna..
  I dns dođem iz skole i moji mi kazu da je macka pregazio kombi..:( dali mi je to bilo upozorenje? ja sam u takvom soku mozda sam ja to mogla sprjeciti :S 

 • 14.02.2013. 22:54h

  Član iridaMerlin32

  Niveska15,

  ne tumačim snove ostavljene u komentarima...

  Molim te pročitaj ova dva članka i napiši obaavezno nešto više o sebi..

   

  Dragi moji sanjači i sanjačice!   

   

  Promjene u rubrici TUMAČENJE SNOVA - VAŽNO!!!   

  Tumačenje sna je 30,00kn ...

  Uplata na:

  Magicus Br. Žiro računa 2340009-3102599743

  Za svrhu uplate upisati riječ: SAN

  Drugi je prijedlog da se učlaniš u Udrugu Magicus kao prijatelj udruge (godišnja članaarina 100,00kn) i cijelu godinu imaš pravo na besplatno tumačenje snova...

   

  https://www.magicus.info/hr/magicus/
  tekst.php?id=86431
   

   

  https://www.magicus.info/hr/magicus/
  tekst.php?id=86429

   

  https://www.magicus.info/hr/magicus/
  tekst.php?id=86555

  eto, škicni malo pa odluči sama što ti je najprihvatljivije...

SADRŽAJ UPISAO

Član iridaMerlin32 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana irida dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

VELJAČA...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član Luce malaLuce mala

  Lp svima! :)

  23.02.2021. 19:59h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  za Iridu: ostvarilo se tumačenje mog sna, draga Irodo, san o bijelim ljiljanima

  23.02.2021. 19:20h
 • Član Luce malaLuce mala

  Ja nisam tu. :) Odnosno upravo idem.. :) Ugodna večer! :)

  18.02.2021. 21:23h
 • Član iridairida

  tko nije prisutan, molim neka se javi....

  16.02.2021. 19:40h
 • Član iridairida

  gdje su ovo troje nestali..., otišli u maškare...:)))

  16.02.2021. 12:18h
 • Član DeVeTDeVeT

  naravno da je sve u redu...:))))...

  12.02.2021. 20:16h
 • Član Luce malaLuce mala

  Onda je sve u redu. :))))))

  12.02.2021. 19:00h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

ŠTO MI GOVORI MOJ SAN? - NESANICA ŠTO MI GOVORI MOJ SAN? - ČUDAN SAN