Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član kozmologija

Upisao:

kozmologija

OBJAVLJENO:

PROČITANO

7872

PUTA

OD 14.01.2018.

KRALJEVSTVO SINA BOŽJEG. ANĐELI ČUVARI U SVIJESTI ZEMLJE

KRALJEVSTVO SINA BOŽJEG. ANĐELI ČUVARI U SVIJESTI ZEMLJE
Ovo Martinusovo predavanje govori o našoj odgovornosti prema svim živim bićima u našem organizmu. O našim odlukama, navikama i željama ovisi dobrobit bezbrojnih živih bića koja žive i postoje u našem fizičkom tijelu.

        KRALJEVSTVO  SINA  BOŽJEG.  ANĐELI  ČUVARI  U  SVIJESTI  ZEMLJE

                                                  Martinus

Kada jezgre talenata ostvare svoju misiju, dnevna svijest je slobodna za druge stvari

Analizirajući kako nastaju jezgre talenata mi dobivamo živi uvid u to kako se postupno izgrađuje organizam. Kada se živo biće, kao rezultat određenog interesa, posveti ovom ili onom obliku manifestacije i time ponavlja različite vrste kretanja ili oslobađanja energije na kojima se temelji taj naročiti oblik manifestacije, ove vrste kretanja ili energije postaju navika. Jednom kada vrsta kretanja postane navika to znači da se ono može manje ili više pokrenuti bez da dotično živo biće sudjeluje u procesu. Na taj je način živo biće steklo sposobnost kretanja bez da mora svjesno sudjelovati u kretanju. Mi možemo šetati ulicom i istovremeno razgovarati sa nekime bez da kretanju naših nogu moramo poklanjati budnu, dnevno-svjesnu pažnju. Tek kada se dogodi nešto neuobičajeno mora se uključiti naše Jastvo, koje se može opisati kao otac-Jastvo.  Noge bole na onom području na kojem se dogodilo nešto neobično. I pomoću bola otac-Jastvo postaje svjesno te pojave i mora učiniti ono što je neophodno kako bi uklonilo nevolju. Jednom kada je to bilo uklonjeno dnevna svijest je ponovno slobodna od funkcioniranja nogu. One ponovno mogu ostvarivati svoju misiju ili što god se od njih traži.

Naš organizam je kombinacija inkarniranih bića iz nižih spirala

Svaki organ u organizmu zapravo je izgrađen i održavan na mjestu pomoću jezgre talenta. Na taj način funkcioniranje srca, funkcioniranje pluća i disanje, funkcioniranje žlijezda i tako dalje, koncentrirani su oko i temelje se na svojoj vlastitoj jezgri talenta, što zapravo podrazumijeva Jastvo i njegovu nad-svijest. Takva jezgra talenta je živo biće. Prema tome, organizam živog bića zapravo se sastoji od niza živih bića koja su međusobno vezana zahvaljujući svojoj sposobnosti suradnje u korist veće cjeline. Dakle, pojava našeg vlastitog organizma kao živog bića kombinacija je inkarniranih živih bića iz nižih spirala. Na taj način svi organi, od mozga, srca, pluća i želuca i sve do najmanjih funkcija žlijezda i stanica, živa su bića koja su se inkarnirala u našem organizmu i međusobno su vezana u skladu sa naročitim stavom, željom i stupnjem u spiralnom ciklusu našeg Jastva. Oni koriste suradnju ovih nižih živih bića kako bi mogli ostvariti svoje naročite želje po pitanju stvaranja i doživljavanja. I s obzirom da ta niža živa bića također koriste ovu suradnju i nikako ne mogu zadovoljiti svoje doživljavanje manifestacije i želje osim upravo kroz takvu suradnju, možemo vidjeti koliko je božanstven čitavi životni princip i koliko je neophodno da sva ta mikro-Jastva zajedno surađuju za korist cjeline, isto kao što također možemo vidjeti koliko je apsolutno neophodno da makro-Jastvo stvara uslove koji su potrebni kako se ne bi remetila ova suradnja.

Makro-Jastvo ima najvišu moć odlučivanja o svojem organizmu

Dakle, može li makro-Jastvo poremetiti suradnju tih bića a time i njihov život? Da može, u vrlo velikoj mjeri. To je glavno Jastvo i ono ima suverenu moć nad čitavim organizmom. Ono odlučuje da li se o tom organizmu brine u skladu sa zakonima zdravlja i dobrobiti ili se on zanemaruje i zloupotrebljava kroz konzumaciju alkohola ili bilo koje druge nesretne upotrebe otrovne ili štetne tvari koja nikako ne služi kao hrana. Ono također odlučuje da li organizam dobiva dovoljno odmora i sna koji su mu potrebni. Ono može zanemariti stvaranje uslova za savršenu suradnju svojih mikro-bića i tada organizam postaje bolestan i bespomoćan. Prema tome, organizam je zapravo društvo koje održavaju različite grupe živih bića. Dakle, svaka grupa bića zapravo su stručnjaci za izvršavanje određenog oslobađanje energije ili naročitog posla koji je neophodan za cjelinu. Ova cjelina je organizam makro-Jastva, koji je svemir za ta mikro-bića. Prema tome, organizam živog bića je boravište, svijet u kojem je nebrojenim bićima dano mjesto za život i mogućnost zaposlenja, a time i uslovi koje oni trebaju za život i stvaranje svoje sudbine.  

Makro-Jastvo je kralj u mikrokozmosu

Organizam je grupa živih bića na različitim stupnjevima koja predstavljaju različite više i niže spiralne cikluse. Jastvo postoji kao vrhovni autoritet nad tom grupom živih bića i najviši je vladar organizma, to jest „makro-Jastvo“. U odnosu na ovo Jastvo sva ostala Jastva su „podređena“, jer sva ona pripadaju nižim kozmičkim spiralnim ciklusima. Rezultat toga je da mi opažamo i smatramo ova bića kao mikrokozmos. Stoga je makro-Jastvo istovjetno „kralju“ ili najvišem vladaru u ovom okupljanju živih bića koja sačinjavaju njegov organizam.  No, s obzirom da njegovo područje interesa predstavljaju mnoge različite vrste želja i težnji, mnogi različiti oblici životnog iskustva i stvaralačkih procesa, on mora imati mnogobrojne pomagače, zapravo ne tisuće, već toliko bića da se ona broje u milionima. No makro-Jastvo nikako ne može komunicirati sa svakom pojedinom jedinkom među tim milionima bića. Suradnja makro-Jastva sa njima održava se kroz čitavi niz „nižih kraljeva“, koji za uzvrat imaju ispod sebe pomagače, upravitelje i vođe među bićima u nižim spiralama unutar čitavog organizma. Svaki od ovih nižih kraljeva makro-bića ima svoje vlastito područje kojima upravlja i koje vodi u korist cjeline ili makro-Jastva, na isti način na koji je makro-Jastvu bilo dano vrhovno zapovjedništvo nad čitavim tim ogromnim kraljevstvom kako bi ono njime moglo upravljati i voditi ga u korist cjeline, ne samo prema unutra u unutarnjim područjima ovog univerzuma već također i prema van, na takav način da je sveukupnost ili pojava ovog organizma država, kraljevstvo, univerzum, galaksijski sustav koji je u potpunom skladu sa vanjskim svijetom i dobrobiti cjeline.  

Jezgre talenata Jastva Zemlje za princip ubijanja

Naši niži kraljevi, to jest upravitelji područja naših karakteristika i talenata, jesu Jastva jezgara talenata. S obzirom da je posao ovih nižih kraljeva upravljati njihovim područjem u skladu sa sveukupnošću organizma, mi ih možemo zvati „anđeli čuvari“. S obzirom da je Zemlja organizam koji se nalazi na stupnju zemaljskog čovjeka u svojem spiralnom ciklusu, ona stvara iste životne uslove u tom spiralnom ciklusu kao što zemaljski čovjek stvara u svojem. Mi stoga možemo, promatrajući Jastvo Zemlje i njen organizam, koji je naš privremeni dom u svemiru, vidjeti područje našeg vlastitog organizma, a time i područje našeg vlastitog carstva.

     Prema tome, Jastvo Zemlje je naš anđeo čuvar broj jedan, naš kralj. Nakon toga dolaze jezgre talenata Jastva Zemlje za oslobađanje principa ubijanja, koje su do sada bile najmoćnije i prevladavajuće unutar područja njenog organizma. Ovaj anđeo čuvar tijekom vremena bio je nazvan „zli“ ili „Sotona“. To je anđeo čuvar i apsolutno je neophodan u cikličnom principu stvaranja iskustava i manifestacije života. Gledano iz kozmičke perspektive ovaj anđeo čuvar stoga nije Sotona ili nešto apsolutno zlo, već je po prirodi jednako božanstven kao anđeli u svjetlosti. Bez takvog anđela čuvara ne bi bilo apsolutno nikakvog doživljavanja života. Da li u tom slučaju treba zahvaljivati Bogu i slaviti Boga da postoji takav anđeo čuvar, čak iako je izvor svega što se smatra mentalnom tamom? Da naravno, jer ako se to biće ne bi izražavalo, ne bi postojala nikakva osnova za doživljavanje svjetlosti. Kako bi bića mogla doživjeti sebe i svoju okolinu bez kontrasta? Sva iskustva u životu samo su nijanse ili stupnjevi kombinacija svjetlosti i tame. Ovaj je anđeo čuvar u Bibliji nazvan „zmija“ i on je naveo Adama i Evu, ili živa bića, da jedu sa drveta spoznaje o dobru i zlu. Upravo se ovaj anđeo čuvar nalazi iza stvaranja sveg modernog oružja i posljedičnog savršenog, vrhunskog znanja koje zemaljsko čovječanstvo sada predstavlja na tom području.

Jezgre talenata Zemlje za manifestaciju svjetlosti

Sada je stvorena krajnje snažna, mračna pozadina u mentalitetu ili psihi zemaljskog čovječanstva prema kojoj može svjetlost doći do izražaja, a time i postati dostupna osjetilima i iskustvu. Rezultat toga je da mračni anđeo čuvar postupno više nije potreban u psihi Jastva Zemlje. U onoj mjeri u kojoj je ta pozadina rasla i postajala kompaktna i snažna, svjetlost je mogla doći do izražaja i mogla se doživjeti. I područje interesa Zemlje tada je postalo, u odgovarajućoj mjeri, svjetlo. Rezultat toga je bio sve veći broj ponavljajućih manifestacija svjetlosti, što je omogućilo inkarnaciju kralja svjetlosti, to jest jezgre talenta koja je mogla preuzeti odgovornost za područje interesa Zemlje koje je povezano sa stvaranjem svjetlosti na njenom području. Takav je kralj izaslanik dakle inkarniran u psihi Jastva Zemlje i on je anđeo čuvar broj jedan za sve svijetle manifestacije. Ovaj kralj i anđeo čuvar je odgovoran za početno stvaranje svih humanih religija, zapravo za sve humane pojave. Sve što spada pod kategoriju više kulture, obećanog novog neba i nove Zemlje, što je zapravo istovjetno svjetskom miru za kojim čeznu svi ljudi na Zemlji, postat će stvarnost pod tim anđelom čuvarom čovječanstva ili jezgrom talenta Zemlje za manifestaciju svjetlosti. Spasitelji svijeta dolaze iz područja ovog anđela čuvara, isto kao što mračni spasitelji svijeta dolaze od mračnog anđela čuvara.

Fizička inkarnacija anđela čuvara

Ovdje bi se mogli zapitati da li se ovi svijetli i mračni anđeli čuvari inkarniraju i gdje su njihova fizička tijela. Naravno, ovi su anđeli čuvari također podređeni zakonu reinkarnacije i moraju se inkarnirati u materiji poput svih ostalih živih bića. Oni također moraju na svojem području koristiti mikro-bića, jer inače ne bi mogli stvoriti organizam, a bez organizma oni ne bi mogli obavljati svoj posao. Mikro-bića ovih anđela čuvara su živa fizička bića koja pronalaze inspiraciju u njihovom duhu ili bića za koja je oživljavajuće izražavati naročiti oblik manifestacije koja odgovara svijetlim ili mračnim anđelima čuvarima. Kada je u pitanju fizičko tijelo ili organizam mračnog anđela čuvara ono je istovjetno svim živim bićima koja svrstavamo u životinje. Životinje pokreće svijest mračnog anđela čuvara i one predstavljaju fizičko tijelo tog anđela. S obzirom da svijest mračnog anđela čuvara također dobrim dijelom doseže i do područja zemaljskog čovječanstva i pronalazi instrumente i jezgre talenta za manifestaciju tame u psihi zemaljskih ljudskih bića, ova bića su također u odgovarajućoj mjeri mikro-bića u svijesti ili psihi mračnog anđela čuvara. Prema tome oni su zapravo djeca tog anđela čuvara. Samo pomislite na Valhallu i druge oblike religije koji uključuju ubijanje. Gdje god se javile, zone principa ubijanja predstavljaju područje mračnog anđela čuvara. Dok inkarnacija mračnog anđela čuvara počinje kod biljaka mesožderki i nastavlja se do životinja i zemaljskih ljudi, gdje će ona odumrijeti, rođenje svijetlog anđela čuvara počinje kod zemaljskih ljudi koji postaju humani i koji vole svoje bližnje. Područje svijetlog anđela čuvara predstavlja sve što spada pod kategoriju stvaranja kulture, ukidanja rata, poticanja humanosti i ljubavi prema bližnjem. Ovaj je duh inkarniran u svim onim bićima koja u različitim stupnjevima od sebe čine instrumente za manifestaciju svjetlosti i ljubavi.  

Najviše iskustvo života

Ako makro-Jastvo izražava svoj status kao kralj u korist cjeline unutra na područjima mikro-bića svojeg organizma i na van prema svojoj okolini i bližnjima, ovo makro-Jastvo će postojati kao živo biće na Božju sliku. Razumjeti odgovornost ovog makro-Jastva prema mikro-bićima, bližnjima i makro-bićima znači razumjeti misterij života. Razumjeti misterij života pri budnom, dnevno-svjesnom stanju istovjetno je posjedovanju „kozmičke svijesti“, koja je zapravo istovjetna Svetom duhu ili Božjoj svijesti. S obzirom da ovo stanje pruža biću najviše iskustvo života, najviše iskustvo dobrobiti, naviše iskustvo znanja, moći i sposobnosti, to je sami vrhunac života i cilj prema kojem idu svi ljudi na Zemlji. Svaki pojedini od nas je kralj u svojem vlastitom kraljevstvu i teži prema obliku upravljanja unutar tog carstva koje odgovara obliku upravljanja koji koristi najviše makro-biće, kralj svemira, vječni Bog.

 

Ovaj članak je kopija rukopisa za predavanje koje je održao Martinus na Martinusovom institutu na nedjelju 24. travnja 1949.

Originalni naslov i izdanje:  Gudesønnens kongerige. Skytsengle i jordbevidstheden.

Danski Kozmos 1998/3.

Preveo: Andrew Brown, 2014

Preveo sa engleskog na hrvatski: Davorin Gruden (26.04.2015.)

Copyright © Martinus Institut    

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SRPNJU...

SRPANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi, jedan podatak o posjećenosti naše stranice., sa 21.07.2024.g. posjetilo je magicus 61.065.690 čitatelja. JUčer je bilo 22.352 pregleda. Lijepo zar ne?

  21.07.2024. 06:54h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi, kako proživljavate ovu vručinu? Želim vam svako dobro. Lp

  13.07.2024. 06:32h
 • Član iridairida

  Ugodnu nedjelju želim svima koji posjećuju naš plavi dom...-:)))

  16.06.2024. 08:54h
 • Član iridairida

  Ugodnu nedjelju želim svima koji posjećuju naš plavi dom...-:)))

  16.06.2024. 08:54h
 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav, drago mi je da si ovdje. Lp

  13.06.2024. 22:00h
 • Član med.mlijekomed.mlijeko

  Pozdrav :)

  13.06.2024. 21:22h
 • Član iridairida

  da, lete dani...

  10.06.2024. 12:18h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info