Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član mlabos

Upisao:

mlabos

OBJAVLJENO:

PROČITANO

499

PUTA

STARAC I SMRT

STARAC I SMRT
Neki je starac skupljao u šumi drva za zimu. Jednog dana nosio je na sebi teško breme...

STARAC I SMRT

 
Neki je starac skupljao u šumi drva za zimu.

Jednog dana nosio je na sebi teško breme

Umorio se pod teretom.

Konačno je odložio drva na zemlju da malo odmori i predahne.

“Oh, kad bi me već jednom ova smrt uzela” – jecao je. 

“Na ovoj zemlji samo podnosim muku i bol.”

I smrt se istog trena nađe pokraj njega. 

“Što želiš od mene, starče?” – upita ga smrt.

“Samo da mi ovaj moj teret podigneš opet na ramena” – odgovori starac žurno.

Rad s Osho tarot simbolima, jedna je od najučikovitijih metoda otkrivanja nesvjesnih (potisnutih) obrazaca, kroz 'razgovor' sa samim sobom...dokazano mojim dugogodišnjim radom kroz vlastito iskustvo i iskustvo ostalih sudionika!

 

 

 TEČAJ OSHO ZEN TAROTA!

Prijave i info:

Maja Cvjetanović Laboš

majalabos@gmail.com

 098/953 7245

Grupni i inividaulni tečaj OSHO ZEN TAROTA!

(za one izvan Zagreba, i one koji to žele, također i  putem skype-a!)

https://www.magicus.info/sadrzaj/naslovnica/tecaj-osho-zen-tarota-moja-prica-
 https://www.magicus.info/sadrzaj/naslovnica/nasi-novi-naslovi#.WPXuhV5ZbW8.facebook

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 11.09.2018. 21:28h

  Član emilio-iiMerlin0

  Da bi bili "Istiniti".....

  ......dovoljan nam je i nadmočniji Pokazatelj kojim možemo ubiti Oponente/NeistoMišljenike?

  Samovažiti možemo i putem Razmnožavanja ako imamo Predstavu o Teritoriju ili Podstavi?

  Kada netko i vjeruje u Uskrsnuče ali i paralelno traži "Sveti Grob" tada bi nam on mogao Namontirati i "vražju rabotu"?

  Ako jedan iz tamo neke Garaže zna što je "New York" onda bi i drugi mogao znati sve o "Kini" iako ne poznaje ni jednog Kineza ali bi i največi štos bio kada recimo netko trideset godina repetuje "Hrvatska-Hrvatska" a voli samo Sebe?

  Prizivati "demografsku obnovu" pa onda Novorođencima dati "Igle i Tablete" je tek uvod u "Nogomet" i Vrhunsku-Pasivizaciju a još če i Maddona uložiti svog "MaraDonu" jer "Ronaldo" je več popunio "Rupe"!?

  Govoriti o "Mrtvima" za Života nas može koštati života i zato treba čekati da riknu pa Oplesti po njima?!

  "Na vrhu je odraz dna" se može tumačiti i tako da Lideri ne mare ni za koga a oni koji idu svojim Putem im stalno zahvaljuju na "Svemu"???

  Hvala,hvala,hvala..... i ovi vala s vremenom propadnu kao i oni koji prognoziraju "sutra" misleči na "h2o"??

 • 12.09.2018. 09:33h

  Član emilio-iiMerlin0

  Ma sve to mi več i znamo....

  ....ali na onom bezglasnom nivou jer i nema riječi ni sintakse kojima bi se to opisalo!?

  I' onda samo kažemo "jebiga zakon je zakon i zakon treba poštivati"!

  A onda kao gore pognuti dolje nagazimo tojest vršimo nasilje u obitelji i opet po ugledanju na gore jer i društvo je dizajnirano tako da vrši nasilje nad svojim članovima?

  Čuvari poretka bi bili kao stupovi društva tojest ono najgore u nama u najboljem izdanju odnosno kada su nam "srbi" na periferiji tada če i "prava stvar" u nama biti na njihovu sliku i priliku s time da čemo mi biti i bar za mrvu brži,jači,bolji,ljepši.....

  * ...vežete za krajnju situaciju i postavljate nerazumne zahteve: ispuni me, usreći me, učini da se osećam sigurno, reci mi ko sam. Svet vam ne može pružiti tako nešto, i kada ne budete imali tu vrstu očekivanja, svaka samostvorena patnja će nestati. Svaka takva patnja rezultat je precenjivanja oblika i nesvesnosti dimenzije unutrašnjeg prostora. Kada je ta dimenzija prisutna u vašem životu, možete uživati u stvarima, doživljajima, i zadovoljstvima svih čula, a da se pri tom ne izgubite u njima. Ne morate se vezati za njih na unutrašnjem nivou, tj. ne morate postati zavisni od sveta. Reči I ovo će proći su smernice ka stvarnosti. Pokazujući implicitno na nepostojanost svih oblika, one ukazuju i na večno. Samo ono što je večno u vama može da prepozna prolaznost kao takvu. Kada je dimenzija prostora izgubljena ili, što je češće, neprepoznata, stvari s ovog sveta poprimaju apsolutni značaj, ozbiljnost i težinu koje zapravo i ne poseduju. Kada se svet ne posmatra iz perspektive bezobličja, on postaje opasno mesto i, konačno, mesto očajanja. Prorok iz Starog zaveta sigurno je mislio na to kad je napisao: „Sve je mučno, da čovek ne može iskazati."*

  **" Ono što ti nazivaš svojim razumom uopšte nije tvoj razum. Čarobnjaci su uvereni da je naš razum strana tvorevina, koja je svakom od nas usađena.
  Uzmi to za sada samo na znanje, bez daljih objašnjenja ko nam ga je usadio i kada se to dogodilo."

  "Ako sa tim izađeš u javnost, onda će te stvarno spaliti." Pri tom nije sasvim jasno da li je mislio na lomaču za svog učenika ili na simboličko ili čak i stvarno spaljivanje njegovih knjiga. U svakom slučaju sasvim je dobro znao da se u ovom delu njegovog nasleđa radi o nečemu, što ne samo da niko ne bi trebalo, nego i ne želi da zna.

  Utoliko je važno upozorenje da izjave koje slede mogu zvučati još neverovatnije od ostalih u ovoj knjizi. Mogu se čak učiniti paranoidnim ili izazvati osećaj paranoje, straha i otpora. Po čarobnjacima, to je normalna i sasvim razumljiva reakcija, jer će razum - jezgro naše receptivne svakodnevne svesti – žestoko da se usprotivi prikazu sebe kao strane instalacije grabežljivih bića iz nekog drugog sveta. Izjava te vrste jednaka je osudi samog sebe, a to je nešto što niko rado ili lakog srca ne čini.**

  ***"... Imamo zver koja je došla iz kosmičkih dubina i zavladala našim životima. Ljudska bića su njegovi zatvorenici. Ova zver je naše božanstvo. Mi smo nemoćni pred njom. Ako želimo da protestujemo, ona to suzbija. Ako želimo da se osamostalimo, ona to onemogućava. U našim razgovorima svih ovih godina sam pokušavao indirektno da ti kažem da naš nešto drži zatvorenicima. I zaista, mi jesmo zarobljeni. Za šamane i ljude od znanja drevnog Meksika ovo su bile energetske činjenice. Oni vladaju nad nama, jer smo im mi izvor hrane. Cede nas nemilosrdno. I kao što mi kuvamo kokošije meso u kazanima, tako i ove zveri kuvaju nas u ljudskim kazanima. Na taj način im je hrana uvek na dohvat ruke."
  (Karlos): "Ne, ne, ne, ne. To je apsurdno, don Huane. To o čemu govoriš je monstruozno. To jednostavno ne može biti istina, ni za šamana, ni za običnog čoveka, ni za nikoga."
  "Zašto ne?", upita don Huan tiho. "Zašto ne? Zato što te plaši? Ali, to nije sve. Hoću da se obratim tvom analitičkom umu. Promisli trenutak, i reci mi kako možeš da objasniš sve kontradikcije između čovekove inteligencije i njegovog glupavog sistema verovanja. Ili gluposti njegovog kontradiktornog ponašanja. Šamani veruju da su nam kosmičke zveri usadile svoj sistem verovanja, svoje ideje o dobru i zlu, društvene obrasce u kojima se koprcamo. Oni su ti koji određuju naša očekivanja, nade i snove o uspehu i propasti. Oni su nam razvili požudu i kukavičluk. Oni nas čine snishodljivim, rutinskim, nekreativnim."
  "Ali, kako nam to mogu raditi, don Huane?", Karlos upita, razljućen s onim što čuje. "Da li nam šapuću u uho dok mi spavamo?"
  "Ne, oni to ne rade tako", odgovara don Huan, sa smeškom. "Oni su mnogo efikasniji i bolje organizovani. Da bi nas držali poslušnim i slabim, oni su se poslužili neočekivanim manevrom. Glupim sa vojnog stanovišta, ali užasnim sa stanovišta onih kojima se to događa.

  Oni su nam dali svoj um!

  Njihov um, postaje i naš. Um zveri je kontradiktoran, ispunjen strahom. I upravo kroz um, zveri upumpavaju u naš um ono što im odgovara...

  Ljudi od znanja drevnog Meksika su bili nesigurni u datum kada se ova zver pojavila na Zemlji. Ali su zato bili uvereni da je čovek bio kompletno biće nekada u prošlosti. To svesno biće danas je samo predmet mitova i legendi. U jednom trenutku kao da sve nestaje. I od čoveka ne ostaje nista vise nego drogirano, uspavano biće... Naš protivnik nije za potcenjivanje. Vrlo je pametan i organizovan. Sprovodi kompleksan sistem da od nas napravi beskorisna bića… Čovek je imao sudbinu da postane magično biće svetlosti. Ali, te magije više nema. Trenutno smo samo običan komad mesa…"***

  ****He pointed at something in the sky high above the cathedral. At first I saw nothing, but then something adjusted itself and my eyes took in what he was indicating. It was a black shadow of deformed and sinister appearance, floating like a giant balloon over the buildings. I immediately grabbed don Melchor’s arm. He told me to calm down and not show fear or surprise. He called it 'the shadow', but I knew what it was I was seeing. That ‘shadow’, as he referred to it, was neither more nor less than one of the flyers Carlos Castaneda spoke about. That was the first time I had ever seen one. Trembling from head to toe, I felt nauseated and vomited****

  5*Ponašamo se kao da nikada nečemo umrijeti - to je dokaz naše infantilne arogancije.Pogubnije od tog osječanja besmrtnosti jeste ono što uz to ide:uvjerenje da svojim umom možemo progutati svemir koji nismo u stanju ni da zamislimo.

  Ljudska bića nisu predmeti;ona nemaju čvrstine.Okrugla su,sjajna i bezgranična.Svijet predmeta i čvrstine samo je opis koji je stvoren da im pomogne,da im olakša postojanje na zemlji.
  Razum im smeta da upamte da je opis samo opis i prije nego što shvate,ljudska biča skroz upadnu u začarani krug iz kojega rijetko izađu za života.

  Ljudska biča opažaju ali svijet koji opažaju je obmana;obmana stvorena opisom koji slušaju otkako su se rodili.
  Tako je u suštini svijet koji njihov razum hoče da održi svijet stvoren opisom i njegovim dogmatičnim i neprikosnovenim pravilima,koja njihov razum uči da prihvata i brani.

  Unutrašnji dijalog je ono što prizemljuje ljude u svakodnevnom životu.Svijet je takav i takav ili izgleda tako i tako,samo zato što govorimo sebi da je takav i takav ili izgleda tako i tako.Prolaz u svijet (*) otvara se kada naučimo da zaustavimo unutrašnji dijalog.
  Promijeniti naše shvatanje svijeta ključni je problem.A zaustavljanje unutrašnjeg dijaloga jedini je način da ga riješimo.

  Kad god unutrašnji dijalog prestane,svijet se ruši,a čudni djelići nas izbijaju na površinu,kao da su ih naše riječi čuvale pod jakom stražom.*5

 • 12.09.2018. 11:16h

  Član emilio-iiMerlin0

  Ako ili neka......

  .....i to da su našem Egu potrebni Drugi da bi bio Samosvijestan/Prvi!

  Ali ako uzmemo u obzir da se je on i Institucionalizovao pa mu sad valja kontinuirani dotok u bolnice,ludnice,zatvore,sudove,ispovjedaonice i groblja to bi onda bilo kao i kada bi jednog turista najeli sa nekoliko kokoši ali nam za najesti Turističku Sezonu treba i Sustavno organizovano klanje?

  Tako da je i točno ono da svi doktori žele da svi budu zdravi ali i pod uslovom da oni ne ostanu bez posla,odnosno bi isto tako mogli reče da nema Države na Svijetu koja ne Želi mir ali pod uslovom da se ona Globalizuje!?

  Isto tako možemo shvatiti i zašto se ljudi prodaju najboljem ponuđaču pa makar to značilo i zanemariti ono "ne idi protiv sebe-ne gradi okolnosti protiv sebe-ne idi sa onima koji idu protiv tebe"???

  ***“Na koji način se oni nama hrane?”

  “Preko naših osećanja, koja su uglavnom vođena pomoću unutrašnjeg dijaloga. Oni su oblikovali naše društvene okolnosti na takav način da mi stalno eksplodiramo na talasima osećanja, koja bivaju smesta usisana. Najbolje od svega, ti talasi su poput napada na ego; za njih je to izvrstan zalogaj. Takva osećanja su ista bilo gde u univerzumu koji im je poznat i oni su naučili kako da ih svare.”

  “Neki od njih se nama hrane zbog naše pohlepe, besa ili straha; drugi više vole prefinjenija osećanja kao što su ljubav ili bliskost. Ali, na kraju krajeva, oni su svi isti. Uglavnom nas napadaju u području glave, srca ili stomaka gde smo uskladištili najsjajniji deo naše energije.”

  “Da li oni takođe napadaju i životinje?”

  “Ta stvorenja koriste sve što im je dostupno, ali najviše vole organizovanu svesnost. Oni sisaju životinje i biljke u onom delu njihove pažnje koji nije suviše čvrst. Oni čak napadaju druga neorganska bića, ali ona mogu da ih vide i izbegnu ih, kao što se mi sklanjamo od komaraca. Jedini koji su potpuno u njihovoj zamci su ljudska bića.”

  “Kako je moguće da se sve to dešava a da mi to ne shvatamo?”

  “Zato što mi nasleđujemo razmenu sa tim bićima skoro kao genetsku okolnost, i to osećamo kao nešto prirodno. Kada se neko rodi, majka ga nudi kao hranu, ne shvatajući šta čini, jer je njen um takođe pod kontrolom. Krstiti dete je poput potpisivanja ugovora. Počeviši od toga, ona sebe posvećuje instaliranju prihvatljivih obrazaca ponašanja; ona pripitomljuje dete savlađujući njegovu ratobornu stranu i pretvara ga u krotku ovcu.”

  “Kada dečak ima dovoljno energije da odbaci te obmane, ali nedovoljno da stupi na put ratnika, on postaje buntovnik ili socijalno neprilagođen.”

  “Prednost letača proizilazi iz razlike među našim nivoima svesti. Oni su veoma moćna i velika bića; ideja da ih možemo nadvladati je jednaka ideji da jedan mrav može savladati nas.”

  “Međutim, njihovo prisustvo je mučno i možeš ga izmeriti na razne načine. Na primer, kada nas podstiču na napad racionalnosti ili sumnjičavosti, ili kada smo u iskušenju da prekršimo sopstvene odluke. Ludaci mogu da ih
  - 81 -
  primete vrlo lako – previše lako, rekao bih – jer fizički osećaju kako ta bića sede na njihovim ramenima, stvarajući paranoju. Samoubistvo je zaštitni znak letača, zato što um letača ima ubilačke potencijale.”

  “Rekao si da je u pitanju razmena, ali šta mi dobijamo iz takve otimačine?”

  “U zamenu za našu energiju, letači nam daju naš um, naše sklonosti i naš ego. Za njih, mi nismo njihovi robovi već vrsta plaćenih radnika. Oni su podarili te privilegije primitivnoj rasi i dali nam dar razmišljanja koji nas je unapredio; zaista, oni su nas civilizovali. Da nije njih, mi bi se još uvek skrivali po pećinama ili pravili gnezda u vrhovima drveća.”

  “Letači nas kontrolišu putem naših tradicija i običaja. Oni su gospodari religije, kreatori istorije. Mi slušamo njihov glas na radiju i čitamo njihove ideje u novinama. Oni upravljaju svim našim sredstvima informisanja i našim sistemima verovanja. Njihova strategija je veličanstvena. Na primer, bio jednom jedan pošten čovek koji je govorio o ljubavi i slobodi; oni su to pretvorili u samosažaljenje i poltronstvo. Oni to svima čine, čak i nagualima. Zbog tog razloga, rad čarobnjaka je usamljenički.”

  “Tokom milenijuma, letači su kovali planove da nas kolektivizuju. Bilo je vreme kada su postali toliko bezobrazni da su se čak javno pokazivali i ljudi su načinili njihove prikaze u kamenu. To su bila mračna vremena; oni su bili svugde. Ali sada je njihova strategija postala toliko inteligentna da mi čak ni ne znamo da oni postoje. U prošlosti su nas zgrabili pomoću naše lakovernosti a danas to čine preko našeg materijalizma. Oni su odgovorni za sklonost savremenog čoveka da ne razmišlja o sebi; razmotri samo koliko neko može da istrpi tišinu!”

  “Zašto je došlo do promene u njihovoj strategiji?”

  “Zato što su oni u sadašnje vreme pod velikim rizikom. Čovečanstvo je u vrlo brzom i stalnom kontaktu i informacije su svima dostupne. Zato moraju da nam pune glave, bombardujući nas danju i noću svim vrstama sugestija inače će se pojaviti neko ko će shvatiti šta se događa i upozoriti ostale.”

  “Šta bi se desilo ako bi smo postali sposobni da oteramo ta bića?”

  “Za nedelju dana, povratili bi smo našu vitalnost i ponovo bi smo zablistali. Ali, kao obična ljudska bića, ne možemo razmišljati o toj mogućnosti, zato što bi ona zahtevala da se okrenemo protiv svega što je socijalno prihvatljivo. Na sreću, čarobnjaci imaju jedno oružje: Disciplinu.”***

  Odavno je poznato da popovi grizu na zlato i nije važno je li ono pogansko ili krvavo jer uvijek se može i vatrom pročistiti ali bi zabrinjavala "Udba" koja je još onda kod kuče govorila "tuđe nečemo,svoje nedamo" a onda bila u Australiji kao doma tojest kakvim sve danas sredstvima i saznanjima raspolažu njezini sljedbenici ili učenici-nastavnici jer mi inače mijenjamo samo konfekciju ali ne i čud!

  https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/covjek-koji-tvrdi-da-zna-gdje-je-skriveno-ustasko-zlato-cetrdeset-godina-cuvam-tajne-o-lokacijama-a-sad-sam-sve-otkrio-nadleznim-tijelima/7813950/

  Drago bi nam bilo kada i Ćosić nebi bio kriv jer ako uzmemo u obzir kakvi se sve Novci vrte u tom "Sportu" a koji sponzorira svašta  i kojega svako sponzorira a on godinama urla u prazno!!

  https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-kronika/u-istragu-skandala-koji-je-uzdrmao-prisavlje-ukljucio-se-i-dorh-potvrdili-su-da-su-poceli-s-izvidima-u-slucaju-preprodaje-cosicevih-karata-za-sp/7817199/

  A i ovo je jedan od načina da se prevari smrt ili i "uskrsne" život pa tko zna ili ako ga  ne usmrte "odrastanjem" oli prije nego im bude dorasao?!  https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/zupljani-o-sveceniku-koji-je-iznenada-napustio-crkvu-jer-ceka-bebu-s-vjerouciteljicom-on-je-uistinu-zivio-vjeru-bio-je-konzervativan/7813143/

SADRŽAJ UPISAO

Član mlabosMerlin13 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana mlabos dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

PROSINAC...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  drage urednice :) puno hvala :)

  01.12.2021. 17:35h
 • Član iridairida

  Danas počinje odbrojavanje 2021g...dobar vam dan želim...!!!!...

  01.12.2021. 12:00h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  za Iridu: https://www.magicus.info/najcesce-prakse/tumacenje-snova/san-za-iridu-192

  28.11.2021. 16:20h
 • Član vanessavanessa

  ♥♪♫ ♥*♪♫ ♥Dobar dan svima....❤️ ☕ ☕ ☕PUSA

  28.11.2021. 15:21h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi, sretnu i blagoslovljenu nedjelju vam želim!

  28.11.2021. 06:51h
 • Član iridairida

  ♥♪♫ ♥*♪♫ ♥Dobar dan svima....❤️ ☕ ☕ ☕

  26.11.2021. 10:40h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Dobro veče svima.

  25.11.2021. 18:24h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

TAJNA VJEČNE LJUBAVI DAJ SVE OD SEBE