Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član mlabos

Upisao:

mlabos

OBJAVLJENO:

PROČITANO

361

PUTA

GORKA ISTINA SA SRETIM ISHODOM

GORKA ISTINA SA SRETIM ISHODOM
Sjećam se jedne prilike kada sam putovao sa svojim Učiteljem.

GORKA ISTINA SA SRETIM ISHODOM

Sjećam se jedne prilike kada sam putovao sa svojim Učiteljem. Upravnik stanice u jednom gradu kroz koji smo prolazili prišao mi je i rekao: „Gospodine, dajte mi nešto da vježbam, i obećavam da ću se toga savjesno pridržavati.”
Učitelj mi je rekao: „Daj mu da vježba nešto određeno”.
Rekoh: „Zašto bi jedan tupan zaveo drugog? Bit će bolje da ga vi uputite”.
Tako mu je Učitelj rekao: „Od danas nemojte lagati. Primjenjujte ovo pravilo naredna tri mjeseca”.
Većina zaposlenih na željeznici u tom kraju su nepošteni i podmitljivi ljudi. Ali, ovaj čovjek je odlučio da više ne laže i ne prima mito.
Iste te nedjelje, inspektor iz uprave došao je da ispita njega i njegove pomoćnike.

Upravnik je iskreno odgovorio na inspektorova istražna pitanja. Ova istraga je zaposlenima donijela grdne probleme. Svi koji su primali mito, uključujući i samog upravnika stanice, optuženi su.

Pomislio je: „Prošlo je tek trinaest dana, a evo u kakvoj sam nevolji. Što će mi se tek dogoditi za tri mjeseca?”
Uskoro su ga žena i djeca napustili. Za mjesec dana njegov život je bio srušen kao kula od karata, samo jednim dodirom.
Tog dana upravnik stanice je bio u teškoj agoniji, a mi smo bili nekih tristo milja daleko, na obali rijeke Narbada.

Učitelj je ležao ispod drveta, a onda se odjednom počeo smijati. Reče: „Znaš li što se dešava? Onaj čovjek kome sam rekao da ne laže, danas je u zatvoru”.
Pitao sam: „Pa zašto se onda smijete?”
Odgovorio je: „Ne smijem se njemu, već blesavom svijetu”.
Dvanaest ljudi zaposlenih u stanici tog čovjeka, udružilo se i reklo da je on lažov, iako je govorio istinu. Jedino su njega optužili da je primao mito. Odveden je u zatvor, a ostali su oslobođeni.
Kada je upravnik stanice došao na suđenje, sudac ga je pogledao i upitao: „Gdje ti je branitelj?”
„Ne”, rekao je upravnik stanice, „ne treba mi branitelj; želim govoriti istinu. Bez obzira koliko godina me bacili iza rešetaka, neću lagati. I ja sam nekada primao mito, a onda sam sreo mudraca koji mi je rekao da nikada, ma što bilo u pitanju, ne lažem. Žena i djeca su me ostavili, izgubio sam posao, nemam ni novca ni prijatelja, i u zatvoru sam. Još dva mjeseca moram govoriti samo istinu, bez obzira što se dogodilo.

Gospodine, bacite me u zatvor, nije me briga”.

Sudac je tada odredio pauzu i tiho pozvao čovjeka u svoju sobu. Pitao je: „Koji ti je mudrac ono rekao?”
Čovjek ga je opisao.

Na sreću, sudac je bio sljedbenik mog Učitelja.

Upravnika stanice je oslobodio optužbe i rekao mu: „Na pravom si putu. Ostani na njemu. Kamo sreće da mogu i ja to učiniti”.
Nakon tri mjeseca čovjek nije više imao ništa.

Onog dana kada je istekao i treći mjesec, šutke je sjedio ispod drveta kada je stigao sljedeći telegram: „Vaš otac je imao ogroman komad zemlje koji su vlasti davno oduzele. Sada žele da vam to nadoknade” Dali su mu milion rupija. Nije ni znao za to zemljište, koje je bilo u drugoj provinciji. Pomislio je: »Danas je točno tri mjeseca kako ne lažem i tako sam bogato nagrađen«.
Dao je odštetu ženi i djeci, a oni su radosno rekli: »Želimo ti se vratiti!«
»Ne«, odgovorio je. »Do sada sam vidio što se događa ako tri mjeseca ne lažem.

Sada želim znati što će se dogoditi ako ne budem lagao do kraja života«.

Istina je krajnji cilj ljudskog života i ako se primjenjuje mislima, riječima i djelom, cilj se može postići.

Istina se može postići nelaganjem i neizvršavanjem svega što je protiv naše savjesti.

Savjest je najbolji vodič.

 

Rad s Osho tarot simbolima, jedna je od najučikovitijih metoda otkrivanja nesvjesnih (potisnutih) obrazaca, kroz 'razgovor' sa samim sobom...dokazano mojim dugogodišnjim radom kroz vlastito iskustvo i iskustvo ostalih sudionika!

 

 

 TEČAJ OSHO ZEN TAROTA!

Prijave i info:

Maja Cvjetanović Laboš

majalabos@gmail.com

 098/953 7245

Grupni i inividaulni tečaj OSHO ZEN TAROTA!

(za one izvan Zagreba, i one koji to žele, također i  putem skype-a!)

https://www.magicus.info/sadrzaj/naslovnica/tecaj-osho-zen-tarota-moja-prica-
 https://www.magicus.info/sadrzaj/naslovnica/nasi-novi-naslovi#.WPXuhV5ZbW8.facebook

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 11.08.2018. 23:05h

  Član emilio-iiMerlin0

  Ništa od Evo-Lucije......

  Zar nije zastrašujuče i pomisliti da bih se kao "Ustaša" rođen u Srbiji zvao "Četnik" a u Bosni i "Balija/Vehabija"!?

  Šta ako smo svi mi u početku i veoma Pobožni koljači ali nam se onda dogodi i Država!

  Na kraju se ipak putem Povijesne istine pretvaramo u Revolucionare i u Miru jedemo svoju Djecu?

  ....dok Adam ne dobije po Rebrima.

  Ili bi rekli ako nam je ovdje Ekologija takva da najčistiji i najviše zagađuju onda i Svemirsku perspektivu treba tražiti iznad najviše Kupaonice??

  Oli je sve to i Igraonica za one koji daju ono najbolje od sebe i bez očekivanja ičega za uzvrat???

  Samo onima koji su več mrtvi svaki trenutak života je poput kapi vode žednom u pustinji.... or To treba i Do-Živjeti?!

 • 12.08.2018. 02:02h

  Član emilio-iiMerlin0

  Ovo je tako.......

  .....obeshrabrujuče jer šta ako se muškarci i pretvore u tetke i strine a žene postanu ujaci i stričevi!

  *"Čarobnjaci su u stanju da se postave u vezu sa namerom, sa duhom jer su se odrekli onoga što definiše njihovu muškost. Oni više nisu muškarci."

  &

  Stvarno uspešne žene su u stvari savršeni preobraženici. One i same gledaju na žene sa nipodaštavanjem."*

  **

  *"Muškarci svoje znanje grade korak po korak,"objasni ona, pokazujući olovkom na crtež muškarca."Muškarci zahvataju uvis, penju se prema znanju.Čarobnjaci kažu da se oni uspinj'u ka duhu; uspinju se prema znanju. Ovaj proces uspinjanja ograničava muškarce u tome dokle mogu da stignu." Ona pokaza vrhom olovke kupu na muškoj figuri. "Kao što vidiš,muškarci mogu da stignu samo do određene tačke.Njihova staza ka znanju se završava u uskoj tačci uvrhu kupe."Ona me oštro pogleda. Obrati pažnju," opomenu me ona i pokaza na drugi crtež,
  onaj sa izvrnutom kupom na glavi. "Kao što možeš da vidiš, kupa je obrnuta,otvorena, kao levak. Žene imaju sposobnost da se otvore direktno izvoru, to jest, izvor dopire direktno do njih, u širokoj' osnovi kupe. Carobnjaci kažu da je spoj žena sa znanjem ekspanzivan. Sa druge strane, spoj muškaraca sa znanjem je strogo ograničen."Muškarci su bliže konkretnom," nastavi ona, "A usmereni su ka apstraktnom. Žene su blizu apstraktnog a ipak se trude da se upoznaj'u sa konkretnim."
  Zašto se žene smatraju inferiornim u odnosu na muškarce ako su toliko otvorene za znanje?" prekinuh je.Esperanca me fascinirano pogleda. Ona brzo ustade, protegnu se dok nisu počeli da joj pucketaju zglobovi, zatim sede natrag na stolicu."To što su žene smatrane inferiornim ili u najboljem slučaju, da se ženske sposobnosti izjednačavaju sa muškim, to je u vezi sa načinom na koji žene i muškarci pristupaju znanju," objasni ona. "Uopšteno govoreći, žene su više zainteresovane za sticanje moći nad samim sobom nego nad drugima; moć nad drugima je ona kojoj teže muškarci.""Čak i među čarobnjacima," upade Nelida i one se sve nasmejaše.Esperanca reče kako ona veruje da žene ne vide potrebu za korišćenjem svoje sposobnosti da se povežu sa duhom široko i direktno. Ne vide potrebu da pričaju o toj svojoj prirodnoj osobini ili da je intelektualizuju jer je za njih dovoljno da mogu da je upotrebe u praksi i da znaju da je poseduju."Nesposobnost muškaraca da se povežu direktno sa duhom, je onošto ih tera da pričaju o procesu dostizanja znanja."istaknu ona. "Oni nikada ne prestaju da govore o tome. I baš to insistiranje na tome da znaju kako teže duhu, insistiranje na analiziranju tog procesa im daje sigurnost da je racionalnost isključivo muška veština."Esperanca dalje ispriča da su konceptualizaciju razuma napravili muškarci i da im to dozvoljava da omalovažavaju žene i isključuju ženske karakteristike iz formulacije ideala razuma."Žene, naravno, već dugo veruju u ono što im je predodređeno," reče ona. "Žene su odgajane da veruju kako samo muškarci mogu biti racionalni i koherentni.Već dugo muškarci sa sobom nose gomilu nezasluženih vrednosti koje ih automatski čine superiornima, bez obzira na njihovu pripremljenost ili kapacitete.""Kako su žene izgubile svoju direktnu vezusa znanjem?" upitah.
  "Nisu žene izgubile svoju vezu," ispravi me Esperanca. "Žene i dalje imaju tu direktnu vezu saduhom. Samo su zaboravile kako da je koriste ili tačnije,one su prihvatile da imitiraju muško uverenje da je uopšte ne poseduju. Hiljadama godina su se muškarci borili da žene to zaborave. Uzmi na primer Svetu Inkviziciju. To je bilo sistematsko čišćenje, uništavanje svesti o tome da žene imaju direktnu vezu sa duhom.Sve organizovane religije nisu ništa dmgo do vrlo uspešan manevar da se žene stave na što nižu poziciju. Religije prizivaju božiji zakon koji kaže da su žene inferiorne."Zapanjeno sam je posmatrala, pitajući se odakle njoj tolika učenost i načitanost."Želja muškaraca za dominacijom i ženski nedostatak interesa da izraze i formulišu šta znaju i kako znaju čine đavolski pakt," nastavi Esperanca. "Taj pakt je otvorio mogućnost da žene od dana svog rođenja budu primoravane da prihvate da ispunjenje njihovih života leži u stvaranju domaćinstva, u ljubavi, braku, deci i samoodricanju. Žene su isključene iz dominantnih formi apstraktne misli i učene da budu zavisne. Toliko su temeljno ubeđivane u ispravnost teorije da muškarci treba da misle za njih, da su najzad stvarno prestale da misle.""Žene su sasvim sposobne da misle," upadoh."Žene su sposobne da formulišu ono što su naučile,"ispravi me Esperanca. "A to što su učile su definisali muškarci. Muškarci definišu i samu suštinu znanja a iz nje su isključili ono što se odnosi na žene. A ono što nije isključeno a odnosi se na žene uvek ima negativne konotacije. A žene su to prihvatile.""Ti kaskaš za vremenom," prekidoh je. "U današnje vreme žene mogu da rade šta im je volja. Imaj'u pristup svim centrima znanja i skoro svim vrstama posla koje muškarci mogu da rade.""Sve to je beznačajno, sve dok nemaj'u sistem podrške,zaštitnu bazu," usprotivi se Esperanca. "Šta im vredi što imaju pristup onome čemu i muškarci, kada su još uvek smatrane inferiornim bićima koja moraju da se prilagođavaju i prihvataju muške stavove i načine ponašanja da bi postigle uspeh? Stvarno uspešne žene su u stvari savršeni preobraženici. One i same gledaju na žene sa nipodaštavanjem."

  "Po muškarcima, materica ograničava žene i mentalno i fizički. To je razlog zašto se ženama ne dozvoljava da, iako imaju pristup znanju, pomognu u formulisanju definicije znanja."Uzmi na primer filozofe," predloži Esperanca. "Čiste mislioce. Neki od njih su ogorčeni protivnici žena. Drugi,nešto suptilniji, voljni su da priznaj'u da bi žene mogle da budu isto tako sposobne kao i muškarci da nije činjenice dasu žene nezainteresovane za primenu racionalnosti. A ako i jesu, ne bi trebalo da budu. Jer ženi mnogo više pristaje dase ponaša u skladu sa svojom prirodom: da bude partner muškarcu koji ga neguje i zavisi od njega."

  Esperanca je sve ovo izlagala sa neospornimautoritetom. Ja sam, međutim, bila opsednutasumnjama. "Ako znanje nije ništa drugo dokonstmkcija muškaraca, zašto onda insistiraš da jatreba da se školujem?" upitah."Zato što si veštica a kao takva treba da znaš šta ikako može da te ugrozi," odgovori ona. "Pre nego stonešto odbiješ, moraš u potpunosti da razumeš zašto točiniš."Vidiš, problem leži u tome što je znanjedanašnjih dana dobijeno čisto logičnim razmišljanjem.Žene imaju drugačiju mogućnost koja se nikada neuzima u obzir. Ta mogućnost može doprineti da se dođedo znanja ali taj doprinos ne bi imao nikakve veze salogičkim razmišljanjem.""Nego sa čime?" upitah."To je na tebi da odlučiš kada ovladaš veštinomlogičnog razmišljanja i razumevanja."Bila sam vrlo zbunjena."Ono što govore čarobnjaci," poče ona, "je damuškarci ne mogu imati ekskluzivno pravo na razum.Sada izgleda kao da ga imaju jer polje na kome oniprimenjuju razum je polje na kojem muškostpreovlađuje. Ali hajde da primenimo razum na poljugde preovlađuje ženskost. To polje je naravno onaobrnuta kupa koju sam ti opisivala. Veza žene sasamim duhom."Ona iskrenu glavu na jednu stranu, razmišljajući."Toj vezi se mora prići sa dmgačijeg aspektarazmišljanja. Sa aspekta nikada ranij'e ne korišćenog:ženske strane razumevanja," reče ona."Šta je ženska strana razumevanja, Esperanca?"

  "To su mnoge stvari. Jedna od nj'ih je svakako sanjanje." Gledala me je upitno ali ja ništa ne rekoh.Iznenadila me je dubokim smehom. "Znam šta ti očekuješ od čarobnjaštva. Ti želiš rituale, baj'anja.Čudne, misteriozne kultove. Želiš da pevaš. Želiš da budeš ona koja je prirodna. Želiš da sarađuješ sa vodenim duhovima. Želiš paganstvo. Nekakav romantičarski pogled na ono što čarobnjaci rade. Vrlo germanski."Da bi uskočila u nepoznato," nastavi ona, "Moraš biti hrabra i razumna. Samo tako ćeš biti u stanju da objasniš sebi i drugima sva blaga koja možeš naći."Ona mi se primaknu u želji da mi saopšti nešto poverljivo. Počeša se po glavi i kinu pet puta u nizu,isto kao što je to činio čuvar. "Moraš da delaš na svojoj čarobnoj strani," reče.

  "A šta je to?"

  "Materica." Ovo je rekla tako hladno i sa odstojanja, kao da nije bila zainteresovana za moju reakciju tako da sam je ja skoro prečula. Iznenada, shvativši apsurdnost njene izjave, j'a se trgoh i pogledah ostale prisutne."Materica!" ponovi Esperanca. "Materica je naj'važniji ženski organ. Materica je ta koja ženama daje dodatnu oštrinu, dodatnu snagu da kanališu svoju energiju."Ona objasni da su muškarci, u svojoj borbi za prevlast,uspeli ženinu misterioznu moć, njenu matericu, da svedu na striktno biološki organ čija je jedina funkcija da reprodukuje, da nosi muško seme.Kao po komandi, Nelida ustade, obiđe oko stola i stade iza mene. "Znaš li priču o Blagovesti?" prošapta mi ona na uvo.Kikoćući se, okrenuh se prema njoj. "Ne znam."Tim istim poverljivim šapatom ona mi ispriča da su po j'udeo hrišćanskoj tradiciji muškarci jedini koji čuju glas Boga.Žene su lišene te privilegije, sa izuzetkom Device Marije.Nelida reče da je sasvim prirodno to što je andeo došao i šaputao Mariji na uvo. Ono što nije bilo prirodno je bila činjenica da j'e sve što je anđeo imao da kaže bila najava daće nositi božije dete. Materica nije primila znanje nego samo obećanje božijeg semena. Muškog boga koji je zauzvrat proizveo još jednog muškog boga.Htela sam da razmislim osvemu tome što sam čula ali mi je um bio uzavrela košnica nepovezanih misli. "A šta je sa muškim čarobnj'acima?"upitah "Oni nemaju matericu a ipak su povezani sa duhom."Esperanca me je posmatrala sa neskrivenim zadovolj'stvom. Zatim se osvrnu oko sebe kao da se boji danas neko prisluškuje i šapnu, "Čarobnjaci su u stanju da se postave u vezu sa namerom, sa duhom jer su se odrekli onoga što definiše njihovu muškost. Oni više nisu muškarci."**

  Znači konačno je jasno da onaj koji govori je Nesposoban???

  ***Nesposobnost muškaraca da se povežu direktno sa duhom, je onošto ih tera da pričaju o procesu dostizanja znanja."istaknu ona. "Oni nikada ne prestaju da govore o tome. I baš to insistiranje na tome da znaju kako teže duhu, insistiranje na analiziranju tog procesa im daje sigurnost da je racionalnost isključivo muška veština."***

  ****."Muškarci su bliže konkretnom," nastavi ona, "A usmereni su ka apstraktnom. Žene su blizu apstraktnog a ipak se trude da se upoznaj'u sa konkretnim."****

  *****Uopšteno govoreći, žene su više zainteresovane za sticanje moći nad samim sobom nego nad drugima; moć nad drugima je ona kojoj teže muškarci."*****

  Il to bijaše misionarska...... poza??

 • 12.08.2018. 02:18h

  Član emilio-iiMerlin0

  Sudeči po tome.....

  ......koliko imamo Željeznica i Autoputeva i njihovih popratnih Sadržaja nama če trebati i čitava vječnost da se vratimo na pravi Kolosijek ili Zemlji bez Staza!?

  Ili je i to muška vizija besmrtnosti...... a žene bi po onoj "radi kao da češ živjeti sto godina i živi kao da češ sutra umrijeti"?!

  Dok bi treča bila prava sreča:*»Ali, to je nemoguće«, prasnula je. »U svemiru ne postoji ni budućnost ni prošlost. Postoji sam trenutak.«

  »Znam da se sve zbilo u prošlosti«, rekao sam. 

  »Promisli za trenutak«, nije se dala smesti. »U svemiru postoji samo energija i to energija ovdje i sada, beskrajno i uvijek prisutno ovdje i sada.*         !o'O! u 02:18 12 VIII 2018 Zemljani Pas

SADRŽAJ UPISAO

Član mlabosMerlin12 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana mlabos dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SRPANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član mkrmarmkrmar

  Dobro jutro svima !

  05.07.2020. 09:44h
 • Član magicusmagicus

  Dobar vam dan dragi magicusi. Lp

  01.07.2020. 18:47h
 • Član tantriktantrik

  Hvala Irida!

  23.06.2020. 07:04h
 • Član iridairida

  Tantrik, dobrodošao na magicus! Nadamo se da ćeš pisati o svome radu...

  18.06.2020. 14:36h
 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav!

  17.06.2020. 14:00h
 • Član tantriktantrik

  Dobro jutro, dragi magicusi!

  17.06.2020. 07:35h
 • Član bglavacbglavac

  Dobar dan gospodine. Lp

  16.06.2020. 20:19h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

MUDRAC I ISTINA HALIL DŽUBRAN