Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član mlabos

Upisao:

mlabos

OBJAVLJENO:

PROČITANO

460

PUTA

PROZOR U LJEPŠI SVIJET

PROZOR U LJEPŠI SVIJET
Dva vojnika, obojica teško ranjeni zajedno su ležali u bolnici...

PROZOR U LJEPŠI SVIJET


Dva vojnika, obojica teško ranjeni zajedno su ležali u bolnici.

Jedan od njih je svaki dan morao sjediti u svom krevetu da bi mu vadili vodu iz pluća.

Njegov krevet se nalazio tik uz jedini prozor u sobi.

Drugi vojnik je morao stalno ležati na leđima. Brzo su se upoznali i počeli razgovarati po cijele dane.

Pričali su o svojim obiteljima, svojim kućama, poslu, gdje su bili u vojsci, i gdje na odmoru.

Svaki dan je vojnik koji je sjedio uz prozor opisivao drugom vojniku stvari koje je vidio vani.

Vojnik na drugom krevetu počeo je živjeti za te jedinstvene trenutke kada je njegov prijatelj sjedio i pričao o događajima i bojama vanjskog svijeta.

„Vidim park uz jezero s labudovima.“, počeo bi prvi vojnik.

„Patke i labudovi se igraju u vodi, a djeca spuštaju svoje male čamce da plove. Mladi parovi zagrljeni šetaju uz cvijeće raznoraznih boja.

Veliko i snažno drveće uljepšava okoliš, a u daljini se vide svjetla grada.“

Dok bi vojnik uz prozor detaljno objašnjavao sve to, njegov bi prijatelj na drugom krevetu zatvorio oči te zamišljao sve te slikovite prizore.

Jednoga dana mu je vojnik uz prozor opisivao vojničku paradu, koja se kretala uz jezero.

Bez obzira što njegov prijatelj nije čuo tu muziku, on ju je čuo u svom umu. Tako su prolazili dani i mjeseci.

Njihovi razgovori postali su obavezni.

Jednoga jutra medicinska sestra je donijela vodu za umivanje i u krevetu pored prozora pronašla beživotno tijelo vojnika koji je u snu mirno umro.

Pozvala je medicinsko osoblje koje je tijelo iznijelo van.

Drugi vojnik je bio strašno pogođen tim događajem da nije danima progovarao.

Prvi vojnik je bio njegova jedina veza sa vanjskim svijetom i zbog njegove smrti i sam se je osjećao manje živim.

Čim se je malo oporavio, zamolio je medicinsko osoblje da ga premjeste u krevet od onog prvog vojnika, uz prozor.

Osoblje mu je rado izašlo u susret i bio je premješten na isto ono mjesto odakle je prvi vojnik gledao svu ljepotu koja se odigravala iza bolničkih zidova.

Pobrinuli su se da se je udobno namjestio te ga ostavili samog.

Uz veliki napor podigao se polako na laktove kako bi po prvi put ugledao vanjski svijet.

Konačno je imao priliku sam uživati u vanjskim ljepotama.

Pogledao je kroz prozor i ugledao prazan zid!

Prozor je gledao na drugi zid.

Nije bilo nikakvog jezera, ni parka, ni ljudi, ni djece. Mogao je vidjeti samo zid.

Bio je šokiran.

Upitao je odmah sestru, koji je to bio razlog da mu je pokojni prijatelj tako lijepo opisivao stvari u vanjskom svijetu.

Sestra mu je rekla: „Taj vojnik je bio slijep.

Ne znam zašto vam je tako opisivao stvari u vanjskom svijetu.

Možda vas je htio usrećiti!“ 

 

 

 TEČAJ OSHO ZEN TAROTA!

Prijave i info:

Maja Cvjetanović Laboš

majalabos@gmail.com

 098/953 7245

Grupni i inividaulni tečaj OSHO ZEN TAROTA!

(za one izvan Zagreba, i one koji to žele, također i  putem skype-a!)

https://www.magicus.info/sadrzaj/naslovnica/tecaj-osho-zen-tarota-moja-prica-
 https://www.magicus.info/sadrzaj/naslovnica/nasi-novi-naslovi#.WPXuhV5ZbW8.facebook

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 26.11.2018. 20:41h

  Član emilio-iiMerlin0

  *What modern man needs......

  Kada su mirotvorci ratoborni to oni samo opsesivno manipulišu poznatim.....

  Kada je netko poremečen taj se neče smiriti dok stvari ne dovede u red.....

  Kada je sve u redu to može biti i izvanredno.......

  Kada slijepac slijepe vodi tada on pliva a oni u jamu padaju.....

  ****

  Kako funkcionira izmjena gena Crispr-Cas9?

  CRISPR-Cas9 je sustav izmjene gena kojim se inače u prirodi služe bakterije kako bi se obranile od napada virusa. Sastoji se od dvije komponente: CRISPR i Cas9. Naziv CRISPR označava grupirane, pravilno razmaknute, kratke, ponavljajuće nizove u DNA. U blizini tih nizova nalaze se geni Cas koji kodiraju važne enzime sustava. Jedan od njih je i Cas9, enzim koji ima sposobnost da prekida nukleinske kiseline (DNA i RNA).

  Kada virus napadne bakteriju, on u bakterijsku stanicu ubacuje svoju nukleinsku kiselinu (RNA) kako bi njezine mehanizme iskoristio za vlastito razmnožavanje. No, time pokreće proizvodnju enzima Cas koji režu nukleinsku kiselinu virusa na komadiće, kako bi ih ugradili u vlastiti genom na mjesta gdje se nalaze CRISPR nizovi. Na taj način bakterijska stanica stječe imunitet jer će se u sljedećem napadu iste vrste virusa sekvenca CRISPR, zajedno s virusnom nukleinskom kiselinom, kopirati u kratke RNA molekule koje će se povezati s enzimom Cas, a rezultat će biti molekularni mehanizam koji prepoznaje virusnu RNA. Taj mehanizam pronalazit će RNA virusa, a Cas9 će ih rezati i tako onemogućiti da virus iskoristi bakteriju za vlastito razmnožavanje.

  Znanstvenici su isti mehanizam upotrijebili za izrezivanje dijelova DNA, izbacivanje neželjenih i ubacivanje željenih gena. Za sada je metoda našla važnu primjenu u stvaranju GMO-a s poželjnim svojstvima, no sve više se nastoji koristiti i u liječenju. Stručnjaci smatraju da bi se u budućnosti njome čak mogle stvarati dizajnirane bebe sa željenim svojstvima kao što su boja kose ili možda čak povećanim kognitivnim sposobnostima. No, budući da se inteligencija temelji na cijelom mnoštvu gena, a ne samo na jednom ili nekoliko, ovo drugo je za sada još samo znanstvena fantastika.


  __________________________________________


  Radi na ionski vjetar

  Lagani zrakoplov težine samo 2,4 kilograma uspio je preletjeti 60 metara udaljenosti brzinom od 17 kilometara na sat. Let je ponovljen deset puta u jednoj sportskoj dvorani. Radi na ''ionski vjetar'', odnosno na elektroaerodinamički pogon.

  Zrakoplov je opremljen nizom litij-polimerskih baterija. Energija baterija u žicama koje se nalaze u krilima pretvara se u izlaz s visokim naponom od oko 20.000 volti pozitivnog naboja. Pozitivno nabijene žice u prednjem dijelu zrakoplova privlače negativno nabijene elektrone iz molekula dušika iz zraka i izbacuju ih iz njih. Molekule dušika tako postaju pozitivno ionizirane pa ih privlače negativno nabijene elektrode na stražnjem dijelu zrakoplova. Na taj način formira se oblak iona koji teče prema negativno nabijenim žicama u stražnjem dijelu zrakoplova i pritom se sudara s milijunima drugih molekula zraka stvarajući potisak koji letjelicu pokreće prema naprijed.

  No za sada je još uvijek pitanje hoće li se taj tip pogona moći koristiti za komercijalne letove.

  ''Možda će u budućnosti avioni s elektroaerodinamičkim pogonom moći prevoziti ljude. Prerano je, ne mogu to sa sigurnošću tvrditi. Na početku bismo tu vrstu pogona morali kombinirati s tradicionalnim tipovima motora'', rekao je Barrett.

  ''Čak i ako kojim slučajem dođemo do zaključka da je nemoguće koristiti taj pogon u komercijalnim letovima, svejedno ćemo ga moći koristiti u dronovima ili malo većim letjelicama bez posade. Za 10 ili 20 godina naše društvo vrvjet će dronovima i onda će nam dobro doći ovakav tip pogona'', zaključio je.


  __________________________________

  Civilizirati ili ne?

  Upravo s ove divlje plaže dalo bi se krenuti na otok Sentinel, negdje na pučini. Pričali su mi kolege iz istraživačke postaje u kojoj smo spavali da su nedavno dvojica ribara zalutali ondje i da su ih urođenici ubili. To je bilo u vrijeme kada sam ja bio na Andamanima.

  Ostaje pitanje što s tim narodima koje su zapadnjaci nekad pogrdno zvali divljacima. Sentinel se još odupire, a tu su i brojna nekontaktirana plemena iz još uvijek teško dostupnih kutaka planeta. Treba li ih prepustiti sudbini, na milost i nemilost kojekakvim švercerima, gerilcima, narkomafiji ili beskrupuloznim tragačima za zlatom, kao što je slučaj u Amazoni, ili im dati civilizacijske prednosti poput zdravstva i slično? No, s druge strane, u Amazoni sam svjedočio kako su mnoga "civilizirana" plemena jednostavno nestala u globalnom mravinjaku. Nekad ponosni ratnici sada su samo tužne sjene uništenog identiteta, utopljeni u alkoholu. Nestaju brojni svjetski jezici i kulture. To je, bojim se, nerješiv problem, a idealan slučaj bila bi postepena integracija, uz čuvanje izvorne kulture. Na pamet mi padaju Maori s Novog Zelanda.

  U slučaju Andamana, indijska je vlada urođenicima, odnosno pravim vlasnicima otočja, dala pravo na zemlju i slobodu izbora. Samo se bojim što će biti ako se ondje otkrije nafta ili neka druga prirodna bogatstva. Mislim da će se tada malo tko obazirati na etiku...


  Postoji priča da su ti urođenici za vrijeme tsunamija na vrijeme pobjegli u brda, dok su se došljaci Indijci podavili na obali.

  ____________________________________

  https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/hrvatski-astronom-korado-korlevic-na-samom-smo-kraju-civilizacije---539735.html

  .......is to return to dreaming dreams of power and magic.” ???

  The man of reason walks towards his extinction. His egomania, born of self-importance and self-pity, drives Homo Sapiens, or “homo reasonabilis” toward his end. In his place a new race will appear: the “homo perceptibilis”.**??

 • 26.11.2018. 20:46h

  Član emilio-iiMerlin0

  When describing his world.........

  ......... modern man does it in such a methodical and detailed way that it does not leave him even a tiny crack through which to escape; hence his feeling of being hemmed in, having no peace and no way out. This inevitably generates a great amount of depression. The result is mankind’s terrible destructive state. “What modern man needs is to return to dreaming dreams of power and magic.” - !?

SADRŽAJ UPISAO

Član mlabosMerlin14 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana mlabos dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SIJEČANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član iridairida

  ❤️ ☕ ☕♥♪♫

  24.01.2022. 18:13h
 • Član vanessavanessa

  ❤️ ☕ ☕♥♪♫ SAMO ZA DRUŠTVO NA CHATU

  24.01.2022. 15:18h
 • Član vanessavanessa

  https://www.youtube.com/watch?v=kaEfe0FAwGg

  24.01.2022. 15:16h
 • Član vanessavanessa

  i jednom je previše..ne znam zašto je tako oprostite

  23.01.2022. 18:46h
 • Član vanessavanessa

  i jednom je previše..ne znam zašto je tako oprostite

  23.01.2022. 18:46h
 • Član vanessavanessa

  https://www.youtube.com/watch?v=gJJdt0tZZbk

  23.01.2022. 18:45h
 • Član vanessavanessa

  https://www.youtube.com/watch?v=gJJdt0tZZbk

  23.01.2022. 18:45h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

TIŠINA I MIRNOĆA NAŠ NAJVEĆI STRAH