Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član mlabos

Upisao:

mlabos

OBJAVLJENO:

PROČITANO

286

PUTA

PONOVNO ROĐENJE

PONOVNO ROĐENJE
Budući da se u bardou nastajanja, vrijeme za ponovno rođenje približava, vi žudite sve više i više za potporu materijalnog tijela, i tražite bilo koga tko bi mogao biti raspoloživ da bi se u njemu ponovo rodili.

Budući da se u bardou nastajanja, vrijeme za ponovno rođenje približava, vi žudite sve više i više za potporu materijalnog tijela, i tražite bilo koga tko bi mogao biti raspoloživ da bi se u njemu ponovo rodili.

Različiti će se znaci početi pojavljivati, upozoravajući vas na područje u kojemu se čini da ćete se ponovno roditi.

Svjetla različitih boja blistaju iz šest „carstava" postojanja, i vi ćete se osjećati vučeni ka jednom ili drugom, ovisno o negativnim emocijama koje prevladavaju u vašem umu.

Kada ste jednom bili povučeni u jedno od tih svjetala, vrlo je teško vratiti se.

Tada niču slike i priviđenja, povezani sa različitim carstvima.

Kada posta­nete bliskiji sa učenjima, postat ćete oprezniji prema onome što ona doista znače.

Znaci se neznatno razlikuju ovisno o različitim učenjima. 

Neka kažu, ako ćete biti ponovno rođeni kao božanstvo, imat ćete vizije ulaženja u nebesku palaču sa mnogo katova.

Ako ćete se ponovno roditi kao polubožanstvo, osjetiti ćete da ste između kružnog okretanja vatrenog oružja, ili kao da idete na bojno polje.

Ako se budete ponovno rodili kao životinja, nalazite se u pećini, ili rupi u zemlji, ili gnijezdu načinjenom od slame.

Ako imate priviđanje tri panja, duboke šume, ili tkane tkanine, bit ćete ponovno rođeni kao gladni duh.

I ako budete bili ponovno rođeni u paklu, osjetit ćete da ste bili odvedeni, nemoćni, u crnu jamu, tonući u crni put, u tmurnu zemlju sa crnim ili crvenim kućama, ili prema željeznom gradu.

Postoje mnogi drugi znakovi, kao što je način na koji su vaš pogled ili pokret poredani, što označava carstvo prema kojem ste vođeni.

Ako budete bili ponovno rođeni u povoljnom ili ljudskom carstvu, vaš će pogled biti usmjeren prema gore, ako u životinjskom carstvu, gledat ćete ravno ispred sebe, kao i za ptice; a ako u carstvu gladnog duha ili pakla, gledat ćete prema dolje, kao da ronite.

Ako se bilo koji od ovih znakova pojavi, trebat ćete biti nadzirani da ne bi pali niti u jedan od tih nesretnih ponovnih rođenja.

U isto vrijeme, imat ćete snažnu želju i žudnju za određenim carstvima, i vi ste vučeni prema njima potpuno instinktivno.

Učenja nas upozoravaju da u tom trenu postoji velika opasnost da izvan vaše požudne žudnje za ponovnim rođenjem, vi ćete nasrnuti na bilo koje mjesto za koje se čini da pruža nekakvu sigurnost.

Ako je vaša želja osujećena, gnjev koji se pojavi će sam nenadano dovesti bardo do kraja, jer ste vi pometeni u vaše slijedeće ponovno rođenje strujanjem te negativne emocije.

I tako, kao što možete vid­jeti, vaše je buduće ponovno rođenje neposredno odlučeno žudnjom, gnje­vom, i neznanjem.

Predočite si kako bježite prema utočištu, samo da umaknete snažnom naletu bardo iskustava.

Tada, užasnuti da napustite, mogli biste postati vezani i preuzeti novo ponovno rođenje, nije važno gdje, samo da bi ga imali.

Čak bi mogli, Tibetanska knjiga mrtvih objašnjava, postati zbunjeni i zami­jeniti povoljno mjesto rođenja za nepovoljno, ili loše za dobro. 

Ili čuvši gla­sove vaših voljenih kako vas zovu, ili zavodljivo pjevanje, i slijediti ih, da bi se našli namamljeni dolje u nižim carstvima.

Morate biti jako pažljivi da ne biste upali naslijepo u jedno od ovih nežel­jenih carstava.

Ipak je čudesno to da u trenutku kada postanete svjesni što vam se dogodilo, vi možete zaista početi utjecati i mijenjati vašu sudbinu.

Povučeni karmičkim vjetrom, tada ćete stići na mjesto na kojemu su vaši budući roditelji u ljubavnom zagrljaju.

Vidjevši ih, vi postajete emotivno povučeni; i zbog prošlih karmičkih povezanosti, počinjete spontano osjećati snažnu vezanost ili odbojnost.

Privlačnost i čežnja za majkom i odbojnosti ili ljubomora prema ocu, dovest će do toga da budete rođeni kao muško dijete, i obrnuto kao žensko.

Jedino ako podlegnete takovim snažnim stra­stima, ne samo da ćete biti ponovno rođeni, nego vas ta emocija može odvući u rođenje u niže područje.

Možemo li mi sada bilo što učiniti da izbjegnemo ponovno rođenje ili da usmjerimo naše sljedeće ponovno rođenje?

Bardo učenja daju dvije specifične vrste uputstava: postupke za sprječavanje ponovnog rođenja, ili ako se to izjalovi, za odabiranje povoljnog ponovnog rođenja.

Prve su smjernice za zatvaranje ulaza u drugo rođenje:

Najbolji postupak je napustiti osjećaje kao želja, ljutnja, ili ljubomora i prepoznati da niti jedno od tih bardo doživljavanja nemaju nikakvu krajnju stvarnosti.

Ako vi možete to jasno shvatiti i tada smiriti um u njegovoj istinskoj, praznoj prirodi, to će samo po sebi spriječiti ponovno rođenje.

Ovdje nas Tibetanska knjiga mrtvih opominje:

Jao! Otac i majka , velika oluja, vihor, grmljavina, zastrašujuće projek­cije i svi ti očigledni fenomeni, svi su prividni u njihovoj stvarnoj prirodi. 

Koliko god da se pojavljuju, nisu stvarni.

Sve zbilje su prijevarne i neistinite.

One su kao iluzije, nisu trajne, nisu nepromjenljive.

Kakova je korist od želje? Čemu koristi strah? Što se tiče nepostojanja kao postojanja...

Tibetanska knjiga mrtvih nastavlja savjetovati za vas:

„Sve su pojave moj vlastiti um, a taj um je praznina, nenastala i nezapriječena."

Razmišljajući o tome, neka vam um bude prirodan i „nerazvodnjen ", samo-sadržan u njegovoj vlastitoj prirodi kao voda nalijevana u vodu, upravo kao što je, slobodan, otvoren, i opušten.

Ostavljajući ga prirodno i opušteno da miruje, možete biti sigurni da će ulaz,  maternica, u sve različite vrste rođenja sigurno biti zatvorena.

Slijedeći najbolji postupak za onemogućavanje ponovnog rođenja je vidjeti vaše moguće roditelje kao bude, ili kao učitelja ili yidam božanstvo.

A na samom kraju, trebali biste pokušati stvoriti osjećaj opovrgavanja prema bićima vučenim u osjećaje želje, i misliti o čistim carstvima buda.

To će spriječiti ponovno rođenje i moglo bi biti povodom da se ponovno rodite u jednom od budinih carstava.

Ako ne možete ustaliti um dostatno da uopće učini tu vrstu prakse, tada preostaje postupak za odabiranje ponovnog rođenja, koji je povezan s graničnim znamenjima i znakovima različitih područja.

Ako morate prih­vatiti rođenje, ili namjerno želite biti ponovno rođeni da bi nastavili vašim duhovnim putem i bili korisni drugima, ne biste smjeli ući niti u jedan drugi osim ljudskog carstva.

Jedino su tamo uvjeti pogodni za duhovni napredak.

Ako budete bili rođeni u sretnoj situaciji u ljudskom području, učenja nam kažu, vi ćete osjetiti da ste stigli u raskošnu i prekrasnu kuću, ili u grad, ili među mnoštvo ljudi, ili ćete imati viziju para u ljubavnom zagrljaju.

Inače, općenito nemamo izbora.

Vučeni smo prema našem mjestu rođenja „tako neumoljivo kao ptica namamljena u krletku, kao suha trava zahvaćena vatrom, ili životinja tonući u močvaru".

Tibetanska knjiga mrtvih kaže: „O sine / kćeri prosvijetljene obitelji, čak iako nećeš ići, ti nemaš svoje vlastite snage; ti si bespomoćan i primoran da odeš."

Ipak, kao što su nas učenja tako nadahnjujuće podsjećala, uvijek postoji nada; sada je trenutak za molitvu.

Usrdno moleći i snažno se koncentrirajući, čak u ovom času, možete još biti ponovno rođeni u jednom od budinih carstava, ili drugo, možete stvoriti jaku težnju da budete ponovno rođeni u ljudskoj obitelji u kojoj biste bili kadri sresti duhovni put i nastaviti prema oslobođenju.

Ako imate snažnu karmu koja vas prinuđuje prema osobitom području, vi biste mogli ne imati izbor; međutim, vaša prošla težnja i molitve mogu vam pomoći da preoblikujete vašu sudbinu, tako da možete ponovno biti rođeni u životu koji će vas jednog dana dovesti do oslobođenja.

Čak dok ulazite u maternicu, možete nastaviti moliti da se to dogodi.

Upravo sada možete sebe zamišljati kao bilo koje prosvijetljeno biće, po tra­diciji učitelji kažu kao Vajrasattva, blagosloviti maternicu u koju ulazite kao sveto okruženje, „palaču božanstava" i nastaviti prakticirati.

Sada dok bardo nastajanja sviće iznad mene,

Sabrat ću moj um usredotočeno,

i truditi se da produžim posljedice dobre karme,

Zatvoriti ulaz u ponovno rođenje, i nastojati opstati u nerođenju.

To je trenutak kada su ustrajnost i čisto opažanje potrebni;

Napustiti negativne osjećaje, i meditirati o učitelju.

Konačno, to je um koji nas nagoni da nastanimo posebno carstvo, koji nas tjera prema reinkarnaciji, i njegova sklonost da se skruti i da grabi da bi našao svoj konačni izraz u fizičkom ponovnom rađanju.

To je slijedeća etapa u procesu objavljivanja koja se događa kroz sva bardoa.

Ako uspijete u upravljanju uma prema ljudskom ponovnom rođenju, vi ste završili puni krug.

Vi ste uravnotežili da budete ponovno rođeni u prirod­nom bardou ovoga života.

Kada ugledate vašeg oca i majku u spolnom odnosu, vaš um je neizbježivo privučen i ulazi u maternicu.

To označuje konac bardoa nastajanja, dok vaš um hitro ipak ponovno doživljava obilježja faza nestajanja i buđenja Temeljne Svjetlosti.

Tada se iskustvo tame punog postignuća ponovno pojavljuje, i u isto vrijeme veza s novom maternicom je učinjena.

I tako život počinje, kao što i završava, sa Temeljnom Svjetlošću.

Rad s Osho tarot simbolima, jedna je od najučikovitijih metoda otkrivanja nesvjesnih (potisnutih) obrazaca, kroz 'razgovor' sa samim sobom...dokazano mojim dugogodišnjim radom kroz vlastito iskustvo i iskustvo ostalih sudionika!

 

 TEČAJ OSHO ZEN TAROTA!

Prijave i info:

Maja Cvjetanović Laboš

majalabos@gmail.com

 098/953 7245

Grupni i inividaulni tečaj OSHO ZEN TAROTA!

(za one izvan Zagreba, i one koji to žele, također i  putem skype-a!)

https://www.magicus.info/sadrzaj/naslovnica/tecaj-osho-zen-tarota-moja-prica-
 https://www.magicus.info/sadrzaj/naslovnica/nasi-novi-naslovi#.WPXuhV5ZbW8.facebook

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SIJEČANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član DeVeTDeVeT

  M3.9 #earthquake (#potres) strikes 48 km S of #Sesvete (#Croatia) 15 min ago.

  19.01.2021. 06:49h
 • Član DeVeTDeVeT

  evo ga opet....

  19.01.2021. 06:49h
 • Član DeVeTDeVeT

  to za dobro vecer ili laku noc....???

  17.01.2021. 22:15h
 • Član DeVeTDeVeT

  M3.3 #earthquake (#potres) strikes 14 km SW of #Sisak (#Croatia) 15 min ago.

  17.01.2021. 22:14h
 • Član DeVeTDeVeT

  #Earthquake (#potres) M1.5 strikes 25 km S of Velika Gorica (#Croatia) 3 min ago.

  17.01.2021. 04:53h
 • Član DeVeTDeVeT

  ono za dobro jutro...

  17.01.2021. 04:53h
 • Član DeVeTDeVeT

  Felt #earthquake (#potres) M1.7 strikes 26 km W of #Sisak (#Croatia) 13 min ago

  15.01.2021. 06:50h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

MOĆ UMA POMOĆ NAKON SMRTI