Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Safiris

Upisao:

Safiris

OBJAVLJENO:

PROČITANO

2135

PUTA

OD 14.01.2018.

MISTERIJE EROSA

MISTERIJE EROSA

MISTERIJE EROSA

Luciferska rijeka energija, koja se prva iz beskraja zaputila ovim ledenim prostorima, bila je muško, stvaralačka Snaga. U dijaboličkom silasku zaokrenula je, biblijskim rebrom, u spiralu. Tu gine prw heroj, zatvaraju se pomalo okrugline nebeskih tijela sve do atoma, stvaranje likova Ljepote. U njedrima receptivnih tijela igra se borba polova, radijalnim raspadom rađa se novi princip — muško. Biblij­ska zmija, spirala, biblijsko drvo i plod, neprekidni lanci uzastopnih stvaranja i rastvaranja.

Već u nebuloznoj Zemlji, pri sve gušćim silnicama gravitacije, u neprekidnom letu pravacjspirala, stalnoj izmjeni muško-žemsko, su­sreću se materijalne čestice i već opredjeljuju za neka osmišljenja stvaranja. Privlačnost njihovu učimo po školama kao prozaične ke­mijske valencije. Tako prosto, in numera et mensura, ne sluteći da su tu prsti nestašnog malog bogića starijeg od samoga Zevsa...

Kasnije, u razvoju biljnog carstva, nepregledna igra neda se sa­peti brojevima i mjerama, ali dočarava nam podjelu polova, čak i organe spolova. Plodovi bilja jasno ukazuju na ponovljivost procesa, onu istu koja kola čitavim svemirom. Treća, životinjska etapa, razbuk­tala je carstvo slobode brutalnog seksa, još uvjek mlađahnog malog besmrtnika. Privlačnost polova zovemo prosto nagonom, bez snage da shvatimo šta se sve krije u pojmu nagona. Rastuće proljetno sunce gona bika na oplodnju, mačka goni ledeno sunce februara. Sunčani zraci, elektromagnetski zraci, zračenja neispitanih vrsta, uslovljuju nesagledivi rad žlijezda. To goni bika i mačka, jegulju i obada; ali to više nisu proste kemijske valencije.

Na kraju dođe ljudski rod koji pomalo iščili, nikad dovoljno de-fiinisan ni brojem uhvatljiv pojam — ljubav. Zašto baš jedan čovjek voli jednu određenu ženu, uprkos svih pravila logike, pokušali smo objasniti aspektima. Ali predaleko smo od pomisli da bismo računali sve indekse psiho-fizičkih elemenata koji su tim aspektima u oba bića pokrenuti; popucali bi svi kompjuteri kojima bismo dali takav za­datak.

Dalje, kroz 4 pređene etape naše kratke historije, ljupki Eros zaigra po sjenama 4 elementa sveprirode, usavršavajući strune svoje erotske muzike, kao da nas uči kako smirivati ljudske sudbine. Uzto, iz daleke prethistorije, osamućuju nas fleke legende, (kultovi obojeni erotikom, koji izravno vežu ljudske sudbine sa nebesima... Ko je to u dalekoj prošlosti izmislio put prestavnika Ljepote u tamno pod-

zemlje, potresnu priču Perzefone, Iko je prvi povezao planete Mars i Veneru za proljeće i jesen i polarne odnose među ljudima; otikud tolike priče uz božanstvo Erosa? Možemo li to sve iscrpno izučiti pa naslutiti kakva će u dalekoj budućnosti Venera donijeti blagostanja ili kakva strahotnija Marsova razaranja? Da li će na kraju svih etapa opet nekakav bog kazniti ljudski rod, pa da počnemo ispočetka? Ili ćemo sve dobro proučiti i ljudske i nebeske sile uravnotežiti? Svuda se provlače niti zavodničkog boga; velika je, velika Erosova tajna a mi je olako i banalno tretiramo i maltretiramo. Ova knjiga je na-mjenjena mladoj generaciji da shvati svu odgovornost koju budućnost postavlja. Zato:

—   Ljubujte i umujte istodobno dok ne upoznate diskretne niti koje moralno i tjelesno vežu čovjeka i kosmos;

—   dosadanje svetinje su zaglibile u »slatki život« koji vuče u ne­čistoće i samoubistva, ostanite moralno čisti i skromni, put prema sreći ljepši je od same sreće;

—   i na svim sastancima pogledajte nebo: Večernje nebo u proljeće kad izlazi crveni Antares, večernje nebo u jesen kad izlazi bijeli Al-debaran. Bdijte stalno, i sam i u društvu, da se slađano božanstvo pro­ljeća ne prezasiti okrug] ina blistave Venere, da ne izazove ljutoga jesenjeg boga u oklopu, koji iza ugla stalno ljubomoran vreba da razori sve što je previše nabujalo.

Na kraju Marsova puta je klanje i krv, na kraju Venerina puta je droga i kaljuža. Ostanite na traganju erotskom sredinom, umjereno, suzdržljivo. Na kraju ove knjige, na kraju erotskih lutanja, u zabo­ravi topim dosegnute čulne užitke a s pijetetom čuvam prepadni po­noćni poljub čiste studentese pod Rožnikem. Učite, učite dok sve ne dofleučite; pazite, pazite cvijeće da ne zgazite. Eros je pravac i spirala, poveo je igru do carstva minerala; ljepotu nam kaza u proljetnom bilju, vrhunac slobode u životinjskom nasilju. Kamenje, cvijeće, zvi­jeri i zvijezde vrti, tajnom ljudske se sreće igra s tananim koncem od sanka i smrti. Pazite!

ZVIJEZDE-LJUBAV-SEKS

Upoređenja 12 tipova, sunčanih i ascendentnih. Novi analogni sim­boli: Plamen-, Busen, Dim; Izvor, Svjetlo, Žal; Lahor, Rijeka, Žar; Ka­men, Oblak, Val. Planetni tipovi od Sunca do Plutona. Polje ljubavi 5 braka 7, doma 4 i polje strasti 8. Tajna trabanta Lilit i drastičan upliv na seks. Prognoziranje kad će se javiti nova ljubav, brak, porođaj, skandal, razvod i slično. Astroseksi aforizmi: Abortus, Brak, itd do Začeće, ženskar.

Filozofija erotike. Kama Sutra. Astro-ero Tetragramoton. Misterij muško-zensko. Proljeće-Jesen, Bik-Škorpion i druge prehistorijske op­servacije. Eroteike veze mikrokozma -i makrokozma. Egipatska (kon­cepcija stvaranja. Blagoslov neba: Brak faraona Djeta. Erotski stil kroz 4 etape naše historije. Luciferska uloga u erotici. Itd. Prastara zagubljena upućenost koju je buka civilizacije zagušila. Pogled u budućnost.

Prvi dio je više zabava i razonoda nego nauka, pučka astrologija. Drugi dio je više nauka nego zabava, uvod u ozbiljna astrološka raz­matranja. Treći dio je iskonska filozofija astroerotskih veza ljudi i neba.

Za potpunije shvaćanje materijala u knjizi vrijedno je pročitati spise: »Spiralni putevi gospodnji«, »Filozofija 4 elementa«, »Ne vjerujte provjerite« i »Sfinga govori« a kasnije i »Astromedicina«.

U 20 slika i crteža izraženo je toga više nego što tekst može izraziti. I ikad sve postepeno proučite onda zatvorite ovu knjigu i dugo mislite na Slike na str. 100 i 128. I pitajte se: Zašto Horus po­djeli svijet u dvije polovine, zašto Eros teži da to spaja? I kuda sve to vodi?...


 

ISPRAVAK

NE VJERUJTE PROVJERITE, udžbenik natalne astrologije, jedina oz­biljna knjiga iz ovog područja na našem jeziku. Nažalost štampana je kao rukopis, bez ijedne redakcije, pa molimo ispraviti najnužnije propuste na stranama:

18: Naslov treba da glasi:  MALO HISTORIJE.

96:  Umjesto Napoleon III  treba:  Primo Rivera.

109: Izračunavanje Mlađaka po tabeli str. 235 trebalo je uzeti 1919 godina plus 9 mjeseci: 13,9 + 9,5 + 9,3 + 20,2 + 17 + 0,8 = 70,7 — 59. = 11,7 što znači Mlađak 11. 9. 1920. oko 17 sati.

124 i dalje: 12/2 znači da je prvo polje uvjek i dvanaesto polje drugome polju. Itd.  (Nije  za početnike).

138: Astrolog de Vol namjerno je dao krive podatke, nije mu Mars u 12. polju.

159:   Pri dnu piše  repot,  treba despot.

236: Zenit je izračunat po srednje-evropskom vremenu; položaj Sunca po griničkom. Ne smeta mnogo, ali sve treba raditi po GMT a kasnije okrenuti na SEV.

233: Tabela znači: Ako se Mjesec dnevno pomiče na nebu za 12,00 stepeni onda će za 20 sati pomicanje biti 10,00 Itd.

255: Astro-testovi su tek prvi pokušaj, i to malo vrijedi. Koga zanima može primjenom  usavršiti pravilo.

269: Bellatrix, umjesto Potiorek treba biti Apel, Hanibal, Lin-Piao, Po-ćomkin, Sirovi, Staufenberg, Luj-Anri, Harald.

274: Gen. Franko nema Asc u Vagi nego na 10 Škorpiona.

287: Račun je ispravan i zamoran. Najlakši način za utvrditi MC svoga solarnog horoskopa je ovaj: Iz engleskih efemerlda vidi u koji je čas Sunce ulazilo u dotični znak natusa, zatim u koji čas u isti znak za go­dinu Solara. Razlika daje udaljenost MC u rx i sol. Jednostavno i kontrola sigurna. Naš primjer: Rw 11. 9. 1920. MC 21 Ovna, Sunce ulazilo u Djevicu 11 sati 22 min. GT. A 1944. ulazi u 6 sati 47 min. Razlika 4 sata 35 minuta. Pošto je sad ušlo ranije trebamo odbiti za 4 sata 60 a za 35 minuta 9 ste­peni (ekliptika šeće na sat 15 stepeni, svaka 4 minuta 1 stepen). Dolazimo do 21 Ovna na 12 Vodenjaka. (Uzmemo li račun ulaska u Vagu razlika će biti 67, što unatrag od 21 Ovna čini 14 Vodenjaka).

Sunce u rx je bilo na 18 25 34 Djevice u 12 sati GT. 1944 je po GT bilo na 18 36 27. Razlika 10 minuta 53 sek. Za preći 10 minuta Sunce treba 4 sata, za 53 lučne sekunde treba 21 min. (tabela na str. 234). Za 4 sata i 21 minut ekliptika se okrene 65 stepeni. Došli bismo od 21 Ovna na 16 Vodenjaka.

Dakle otkriva se diskretna ali fatalna greška. U dosadnom računu uzete su korekcije Sarajeva ali ne i razlika 15 meridijana, 01 sat. Pravo stanje je 21 07 25 ST čemu odgovara MC 14 Vodenjaka, Asc 11 Blizanaca. (Fatalna, jer se još bolje vidi^ da je eros 5. polja uzrok smrti.) Uvjek treba koristiti gornji prosti račun po lokalnom ili srednje-evropskom vremenu, zatim  sravniti sa cijelim računima GMT i  SEV.

Raphaels Ephemeris za svaku godinu, kao i Tables of houses naručuju se od W. Foulsham Co, Yeovil Road, Slough, Bucks, England. Ili direktno preko deviznog računa ili preko knjižara Mladost Zagreb, Jugoslavenska knjiga Beograd.


 

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SRPNJU...

SRPANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi, kako proživljavate ovu vručinu? Želim vam svako dobro. Lp

  13.07.2024. 06:32h
 • Član iridairida

  Ugodnu nedjelju želim svima koji posjećuju naš plavi dom...-:)))

  16.06.2024. 08:54h
 • Član iridairida

  Ugodnu nedjelju želim svima koji posjećuju naš plavi dom...-:)))

  16.06.2024. 08:54h
 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav, drago mi je da si ovdje. Lp

  13.06.2024. 22:00h
 • Član med.mlijekomed.mlijeko

  Pozdrav :)

  13.06.2024. 21:22h
 • Član iridairida

  da, lete dani...

  10.06.2024. 12:18h
 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav dragi magicusi. Novi tjedan je pred nama. Sretno!

  10.06.2024. 06:45h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

SUDBA BOGA KRILATOGA