Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Safiris

Upisao:

Safiris

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1601

PUTA

OD 14.01.2018.

MAGIJSKA SNAGA ASPEKATA

MAGIJSKA SNAGA ASPEKATA
Ma šta pričate?! On je rođen pod naglašenim Ovnom, ona pod naglašenim Jarcem; Plamen i Kamen, vonuće i ledeno, a ipak se slažu ... Ali zavirite, molim, u horoskope. On je rođen u času zadnje če­tvrti, znači Mjesec u Jarcu; ona za prve četvrti, Mjesec u Ovnu. Svjetla su u naizmjeničnoj konjunkciji. To više spaja nego što jaki znaci raz­dvajaju. Pročitajte ponovo sve o aspektima u knjizi »Ne vjerujte pro­vjerite«.

MAGIJSKA SNAGA ASPEKATA

Ma šta pričate?! On je rođen pod naglašenim Ovnom, ona pod naglašenim Jarcem; Plamen i Kamen, vonuće i ledeno, a ipak se slažu ...

Ali zavirite, molim, u horoskope. On je rođen u času zadnje če­tvrti, znači Mjesec u Jarcu; ona za prve četvrti, Mjesec u Ovnu. Svjetla su u naizmjeničnoj konjunkciji. To više spaja nego što jaki znaci raz­dvajaju. Pročitajte ponovo sve o aspektima u knjizi »Ne vjerujte pro­vjerite«.

O je aspdkt PRIJATELJSTVA, veže dugo i trajno, više duševno nego tjelesno, naročito Svjetla i tešlki planeti. Ipak O sa mailefik je uvijek rizičan.

60 je aspekt SARADNJE, naročito muških planeta, dobro za ortake u (poslovanju, zdrave simpatije bez strasti.

90 je aspekt MRŽNJE, naročito muški planeti, MA SA, i planeti malefika. Erotski se vole i mrze po liniji strasti; kasnije omrzmu; ma-lefik teži za uništenjem partnera, drug druga muči; u težim slučajevima ubija.

120 je aspekt LJUBAVI, čistih simpatija, dopadljivosti, harmonije, naročito erotski planeti. Ljubav trajna; teški planeti znak trajne vjer­nosti.

180 nosi NEPRIJATELJSTVA, izdaju, loš start, naročito malefik.

Po snazi djelovanja idu redom 90, O, 180, 120, pa 60. Naročito jako djeluju dvojni aspekti. Npr. Njegov MA na mjestu njezine VE, njezin MA na mjestu njegove VE. Važniji su aspeikti 1. i 7. polja i njihovih vla­dara, zatim aspekti Svjetla i erotskih planeta. Orbis je: SO 15, MO 12, ME, VE, MA 7, JU, SA9, UR 7, NE 5, PL 2; Asc, MC i manija tijela 1 do 1,5 stepeni.

DOBRI aspekti dobrih planeta, benefika, nose obojici sreću, razu-mjevanje, tjelesno i duševno spajanje, afinitet, i to — bez iznimke.

LOŠI aspekti loših planeta, malefika, nose mržnje, sumnje, nespora­zume, želju za fizičko uništenje. Nikad iznimke nema. Dva kozmonauta s ovim slučajem nebi stigli do Plutona.

Zašto nekoga na prvi pogled, mimo svake logike, jako zavolimo ili jako zamrzimo, objašnjavalo se analizom podsvijesti. Danas već biokemičari tvrde da je po srijedi upliv feromona, emitiranja mole­kularnih čestica koje jedno tijelo šalje drugome. Tu smo. Baš ta emitiranja diktira horoskop, fero-stigmate s lakoćom nalazimo po po­ložaju Marsa; ljubav i mržnja dade se izračunati.

Doduše, nije to uvijek jednostavno. Aspekti se prepliću. Ako se negdje nađu samo dobri ili samo loši onda će i početnik biti siguran u prognozi. Ali i loši aspekti benefika privlače, samo to ide kroz napore i odricanja; dobri aspekti malefika isto tako, ali obično na štetu nekog irećeg. Itd.

SO : MO su ANĐEOSKI aspekti, jednostavno i jako privlačenje počinje od kolijevke i prati do groba. Uvijek tćte-a-tete, glava koja privlači glavu mnogo ljubljenja, premalo obljube; 120 ide sa lakoćom; 90 kroz odricanja za druga.

VE : MA je čisto EROTSKI, aspekt dijelova oko pupka (vidi sliiku) i najčešće djeluje u mladenačko doba; u boljem slučaju traje do kli­makterija. 120 ujeđnačuje obostrana zadovoljstva; 90 veže čvršće ali sa ljubomorom i povremenim erotskim svađama. Bitka oko pupka i ispod njega; simbolički vezan na tjelesni prostor i na životno vrijeme. Sredina života na sredinu, pupak na pupak.

SA : UR je DEMONSKI aspekt koji dva tipa snažno veže bez ob­zira na ikakve društvene konvencije. Čobanka i carević, muslimanika i katolik, babuslkera i mladić. Zato kažu da »svaka žena ima svog fatal­nog muškarca«. Ovaj aspekt veže noge, Lucifersko tijelo zemlje, koit.us brzo i prije ljubljenja; vuče u zemlju, isipoljava se u starosti; 120 za­jedno do groba i u grobu; 90 zajedničke tragedije, saobraćajne nesreće, ubistva po dogovoru ili bez dogovara. Ovakve nesreće pogoršava aspekt drugih malefika, NE, PL, planeti u padu ili detrimentu, konjunkcije sa Algolom, Antaresom, Belatrix i si.

ME : JU nije erotski aspekt, to je saradnja, izmjena misli, biznis, POSLOVNI aspekt koji doduše može nadopuniti ljubav; 120 zajednički uspjesi; 90 jedan nužno mora biti iskorišćen. Tu je igra tjelesnih zona iznad i ispod Erosova polja; ruke, noge, rad, saradnja; svako doba pa do groba.

Ovu okosnicu treba dobro shvatiti prostorno i vremenski prema priloženoj skici, upoređujuci čovjeka i bliži kosmos. Nakon toga lakše će biti definirati golemu složenost svih ostalih aspekata.

LJUBAV je potpuno duševno pripajanje jednog bića drugome; što je dalja evolucija to je veća i finija težnja prvotnom bespolnom tijelu Adam Kadmon. Dvostruki benefik je ničim nenatrunjena ljubav, koja samo dobrim svršava. Zrake Sunca-Mjeseca, niti oca-majke, glava muš/ka-ženska, Horusove oči, cvijet Zemlje, nebom darovana sreća.

EROS je niži oblik ljubavi, tjelesni ugođaj privlačnosti, izazovne o'krugline VE, ljubljenje, pripijanje, milovanje, maženje; igra gornje polovine tjelesa sve do pupka, spiralnog čvora koji veže minulu i bu­duću generaciju.

SEKS je niži oblik erosa, razigrani zraci MA, potsvjesna težnja razoriti drugo tijelo; rupa ispod pupka koja jezivo vuče u mokru du­binu, smrt za novi život;  tajna regeneracije.

MRŽNJA je uplilanje vanjskih razaračkih planeta iz ledenih sfera, aspekti SA-UR koji sile na ubijanja, sječu glava i noga i druge kata­strofe; da bi se ostvarila ravnoteža život-smrt.

Na Horusovoj liniji, kao na uskrsnoj pisanici, sve se to simbolički vidi. Čovjek je izašao na svijet glavom kao cvijet iz zemlje, svjetlo SO-

Na križu raspeta Kosmička žena: Okomito Horusova linija, vo­doravno Erosova; gore SO, MO, nelx.), svj.Mlo, oči, život, pravac . , . dolje SA, UR, zemlja, tama, noge, grob... Sreclma MA, VE, pupak centar, vez generacija, začeće, rađanje, stradanje, kolaps...

MO. Zatim rasle nemirno dijete ME sve do bučne etape puberteta VE. Zemlja je -pupaik, sve se odigrava između pojasa VE i MA, između kojih i kruži planet Zemlja. Da, Eros je sin Vesnere i Marsa. U podzemlju, ispod pupfci, skrivena je tajna Eros-Tanatos. Noge su JU okosnica, pater familias, ljubav održanja. SA-UR su noge izravni korjen iz ze­mlje, tragika palog anđela. Baš u smislu tih pojaseva upliću se zvjezda­ne zrake u naša tkiva, fizičko i psihičko biće njih dvojice koji se od­jednom naglo zavole ili bezrazložno zamrze; tajna magnetizama koji po tragu palih anđela žude stvoriti ljepši život ili razoriti svijet. U čo­vjeku se prepliću zrakcvasione: Dva Svjetla vežu duševno i približuju glave, MA i VE gone erotski spoj, ME-JU su prijatelji, SA-UR ubijaju drug druga — i na kolilko se sve načina prepliću međusobni uplivi tih planetnih kruženja na toliko načina postoje odnosi dvaju ljudskih bića. U glavi je loža ljubavi SO-MO, pod pojasom ležište želja VE-MA, noge vežu početak i svršetak života, nebo-zemlja, SA-UR. Prdko osi Horu-sove presjeea unakrst os Erosova, 0 Ta, 0 Se. Čovjek je raspet na tome križu; za ljubav pada, stradava, uskrsava. Jer čo'vje'k je slika makrokozma — sin božji.

ASPEKTI ASCENDENTA

Za odrediti ove aspekte mora se znati točan sat rođenja, odnosno pravi stepen ©kliptike koji je granjivao na isto&u. Aspekt je vrlo važan jer na istoj liniji stoji i taoka Descendenta, početak 7. polja — toliko važan punkt za brak. Ta linija horizonta ima još jednu čudesnu važnost; po njoj se dade naknadno utvrditi čas rođenja. Kada po primarnim direkcijama Venera (ili rw MA) dodirne ovu liniju javlja se nova ljubav, učvršćuje stara, ili najčešće sklapa se brak.

Asc O Asc znači da su zajedno u dobru i zlu. Obe sudbine često slične. Polarnost doduše nije dovoljno naglašena pa izostaje ona draž polova. Inače upoređenje se vrši slično kao i upoređenje sunčanih znakova.

Asc 90 Asc (isto tako 120, 180) vrijedi nešto više nego što je opisano za sunčane znakove. Njemački astrolozi računaju još i ekvidistanc dva Asc, potom dodavaju i srednje mjesto dva planeta. To nije sa­svim bez osnova; dadu se utvrditi neki istodobni događaji, isto­dobne sreće-nesreće, osjetljivost na neku pojavu itd.

Asc O SO, tj. na mom Asc tačno stoji njezino Sunce, ili obratno. Znak je ravnoteže i saradnje, sloga i drugarstvo, fizičika veza bez strasti, SO nosi čast vlasniku Asc a ovaj drugi pomaže vitalnu snagu SO; 90 borba za dominaciju, sukob gdje jedan mora da se žrtvuje; 180 dobar kompanjon.

Asc O MO osvaja partnera duševno, često brak ali nestabilne čežnje; 120 veza mora i putova; 90 strani osjećaji, nerazumjevanje.

Asc O ME slično ikao MO, uglavnom sve ostaje na riječima; 90 part­ner se pribojava.

Asc O VE ljupkost i odlični odnosi, VE zadrhti pri susretu, VF. ljubi a Asc je ljubljen i kao stariji; privlačnost risana; 120 sreća reć prema znaku VE; 90 nesretne veze, ljubav Ik-7 braka, c.sne odbi­jaju, bi-nebi; 18° lijepa za oboje zabranjena ljubav.

Asc O MA nesložno akcije, sukobi, napad, atentat vlasnika MA. Vlasnik Asc često osjeti strah od tog tipa i instinktivno bje/?, makar bio u pitanju dobričina a ne zločinac. Ljubav i mržnja skroz pomješani. Normalno kao žena MA će. slušati. 120 daje saradnju u poslu i braku; 90 su nesretne veze, prijetnje, udarci, prepirke.

Asc O JU lijepa legalna veza, poslovi i ambicije, alko su znaci polar­ni oboje zadrhte na prvi kontakt, čak i pogled; 120 poput mecene jedan drugog pomažu (prejak MA plane i lako pokvari); 90 raz­like pogleda na javne stvari i ideje, često beznadna ljubav.

Asc O SA dužnost i običaj, svaki svojim putem; 120 veze trajne ali ne baš sretne, zemljani znaci bolje izdrže; 180 ne pasuju i slijedi hladnoća pa mržnja.

Asc O UR originalni ciljevi i dobro dok UR vodi; 120 dobro kod izuzetnih zanimanja UR tipa; vodi k slomu jer svaki uporno sli­jedi svoju stazu.

Asc O NE platonska ljubav, želi koitus a neće, čezne i obmanjuje. Intima bez smisla. 120 kao i 90 jednako loše. Samo alko su znaci reoipročni nešto znači.

Asc O PL sve nekako na silu i strano. Joga, magija. On koristi pa nestane.

Ako je planet u detrknentu onda je vlasnik Asc jači, gospodar je osjećaja partnera. Kao svuda, dobričina tipa Ca, Pi, Ta, zna usa-glasiti dosta loših aspokata svojom žrtvom.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U LIPNJU...

LIPANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav, drago mi je da si ovdje. Lp

  13.06.2024. 22:00h
 • Član med.mlijekomed.mlijeko

  Pozdrav :)

  13.06.2024. 21:22h
 • Član iridairida

  da, lete dani...

  10.06.2024. 12:18h
 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav dragi magicusi. Novi tjedan je pred nama. Sretno!

  10.06.2024. 06:45h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi,, s današnjim danom imamo 60.009.286 pregleda . Dakle prešli smo šezdeset milijona pregleda. Za nas ovo je izvanredan broj posjeta. Budite mi dobro i uživajte u ovom danu. Lp

  06.06.2024. 05:20h
 • Član bglavacbglavac

  Sretan vam Dan Državnosti , dragi magicusi!

  30.05.2024. 06:59h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi, želim vam sretnu i blagoslovljenu nedjelju. Lp

  26.05.2024. 07:00h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

POLJA I LJUDSKI ODNOSI ASPEKTI SUNCA