Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član borivoj

Upisao:

borivoj

OBJAVLJENO:

PROČITANO

428

PUTA

OD 14.01.2018.

Tehnika "JA"

Tehnika
Opustite se. Nebitan je položaj u kojem sjedite. Ako vam je udoban taj u kojem ste sada onda je on idealan za ovo...

"Tehnika" JA  

Posted by Bhairava in Tehnike

Opustite se. Nebitan je položaj u kojem sjedite. Ako vam je udoban taj u kojem ste sada onda je on idealan za ovo.
Prepustite se nekoliko trenutaka prostom posmatranju tijela i uma. Bez mješanja u proces koji traje. Taj proces je samo odraz trenutnih vibracija koje prožimaju vaš um. Tijelo prosto reaguje na njih. Stoga ništa ne mjenjate samo posmatrajte što se zbiva.
Nakon nekoliko minuta obratite pažnju na sam proces posmatranja. Na sam čin posmatranja. Pratite posmatranje do njegovog Izvora.
Nebitno je koliko duboko to osjećate.

Sada, dok je vaša pažnja usmjerena na posmatrača i osjećaj koji duboko u sebi osjećate kao JA. Ne kao Ja Jesam, jer je to definicija i ona će vas vrlo brzo izbaciti na površinu, zbog identifikacije.
Jedna od "zamki" jeste prostor koji možete osjetiti dok se "konektujete" na osjećaj JA. Ne obraćajte pažnju na njega, to je proces koji se zbiva obrtanjem pažnje.
Taj prazan prostor će se uskoro pretvoriti u punoću koju prožima JA osjećaj. Samo nastavite da idete ka Izvoru tog osjećaja, bez obzira na ekstazu koja će se vjerovatno javiti i ona je samo u ovom trenutku ometajući faktor.
Ostanite u tom osjećaju JA koliko možete. Ako se izgubi, što je normalno u početku, ponovo se vratiti na taj osjećaj JA.

Jedan od načina da se također priđe tom osjećaju jeste da uskladite dah sa osjećajem JA.
Osjetite kako svaki udah i izdah ulazi i izlazi iz tog osjećaja JA.
Veoma brzo će vas uvesti u isti prazan prostor koji ispunjava osjećaj JA.
Što dah postaje suptilniji i laganiji, jedva osjetan, više ćete osjećati "konekciju" sa JA.

Taj "dodir" sa JA-osjećajem jeste prvi korak u apsorbovanju u Sebe. I on je najbliži osjećaj onom što se zove Buđenje ili Samospoznaja. No, znajte da ni osjećaj JA nije Probuđenje. On je najbliži "osjećaju" koji se zbiva u trenutku dodira sa Apsolutnim u sebi.

Sljedeće što sljedi iza toga osjećaja JA jeste lagani gubitak, lagani nestanak sve percepcije koja se može desiti na nekoliko trenutaka, apsorbcijom u JA.
Nemojte ga ganjati, jer će sama intencija da ga odagna. Sama intencija je pomjeranje uma. I to vas vraća nazad na početak.

Redovnom praksom ovog gore što sam napisao, većina će jako brzo da dotakne onaj unutrašnji duboki osjećaj Sebstva.
Iz ove "tehnike" meditacije ćete izlaziti osvježeni kao poslje dubokog sna. (Duboki san je boravak u onom Što Jeste.) Ako je radite odmah nakon ustajanja osjećaj JA koliko god da bude izbljedio dnevnim aktivnostima neće u potpunosti nestati. Kasnije će se događati nešto veoma interesantno a to je da u nekim trenutcima taj osjećaj JA "sam" dođe u polje vaše svakodnevne percepcije u bilo kojoj aktivnosti koju trenutno radite.

Još nešto.

Pre nego što se bilo šta pojavi, bilo to vanjski svijet ili unutrašnji svijet mora postojati JA koje svjedoči postojanju toga. Osjećaj JA je ispoljenje Apsoluta. Ne i sam Apsolut. No to je najbliži osjećaj koji možete percepirati. Iza njega nastaje potpuna APSORBACIJA u Apsolutu. Ili ti Nirvikalpa Samadhi. On može trajati par minuta ili par dana. Nebitno.
JA osjećaj je sam Život. I on prožima ovu kreaciju.

Ovo je jedan od najdirektnijih puteva.
Nema potrebe da zamišljate Apsolut, niti da meditirate na kvalitete Saguna Brahmana niti da meditirate na vrline. Uđite u osjećaj JA i odbacite sve ostalo, jer JA osjećaj je JEDINA STVARNOST koja postoji. Budnost koja se posle toga javlja je ono što većina osjeti nakon niza godina meditacije sa tehnikama Afirmacije. Sa ovom "tehnikom" to je mnogo brže, da ne kažem tri ili četri puta brže od klasičnih pristupa.

Kasnije ovaj osjećaj JA možete svesno dovoditi u sve aktivnosti koje radite, što će vas održavati u povišenom stanju svesti. A i za to postoji jedan način koji je dosta jak i brz. No o njemu malo kasnije, kada odradite ovo ovdje napisano.

Ako štogod nije jasno, rado ću odgovoriti.
Niti jedno iskustvo koje se javlja tokom ovoga a biće ih mnogo, nije previše bitno. Dapače, sve je to ometanje i odvračanje pažnje sa JA osjećaja. Znači sve ih odbacite.

Pozdrav
Bhairava Deva

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 25.02.2009. 09:17h

  Član borivojMerlin3 djelotvorno je! hvala ti draga meri. puseeeeeeeeeeeeeee...
 • 25.02.2009. 12:32h

  Član noviMerlin1 Dali je dobro isprazni misli ne mislit na ništa i bit u ležećen položaju ili ako imaš nemirne misli mislit na neku svetost npr. Sai Baba. Hvala
 • 25.02.2009. 12:39h

  Član srcemsrcuMerlin1 jako je važan položaj u kojem sjedimo i jako je važan položaj iz kojeg krećemo na to čudesno putovanje. krivi položaji tijela izazivaju blokade životne energije, a onda ona ne struji cijelim tijelom, a \"JA\" onda može prestati strujiti tijelom i postaje smetnja spoznaji SEBSTVA. početni položaj je jako važan da bi uistinu dozvoli da \"JA\" dotakne sve dijelove naše spoznaje.
 • 25.02.2009. 13:03h

  Član vernonMerlin1 borivoj Već čitajući sam tekst osjećaj blaženstva i ispunjenja je divan PUNO HVALA Iz svog iskustva meditiranja uočila sam da položaj i nije toliko bitan koliko je važno da je ugodan i energija je pametnija od nas i od položaja u kojem se nalazimo i bez brige pronalazi put Pusa
 • 25.02.2009. 13:09h

  Član lupiopaxMerlin1 ukoliko se odabere sjedeći položaj, važno je da je kralježnica ravna - što znači da je potrebno prethodno vježbama učvrstiti mišiće leđa kako bi kralježnica mogla stajati ravno i omogućiti nesmetan protok energije i pravilno disanje (duboko potpuno disanje iz ošita) - ako vam kralježnica nije ravna odnosno ako sjedite pognutih leđa vrlo brzo će doći do zamora, pluća se neće moći potpuno puniti zrakom (plitko disanje - što uzrokuje nervozu). može se odabrati i položaj shavasane - ležanje na leđima, no pri ovom položaju možete se uspavati i zadrijemati... neudoban položaj uzrokovat će nestrpljenje i bolove u tijelu. iz mog iskustva - kad su mišići leđa dovoljno snažni da drže kralježnicu ravnom, tada uopće nije problem sjediti i dulje vrijeme u meditaciji (sat, dva i više...)
 • 25.02.2009. 13:23h

  Član srcemsrcuMerlin1 najvažnije je spoznati geometriju prostora zglobova jer se u njoj nalaze i uzroci blokada životne energije. ako geometrija prostora nije idealna, slično građevinama, naša životna energija nema svoj pravilni tok. Dakle, VAŽAN JE PLOŽAJ ZGLOBOVA, a prema tome i položaj tijele iz kojeg krećemo ka spoznaji svoga \"JA\".
 • 25.02.2009. 13:29h

  Član srcemsrcuMerlin1 tekst je draga Vernon napisan, od nekoga tko ne zna što je biokinematikai napisan za one koji nemaju pojma da je spoznaja GEOMETRIJE TIJALA I POKRETA jedan od osnovnih uvijeta da se doista spozna tijek energije koja struji tom harmonijom i da tek onda nema nikakvih prepreka na svom putovanju kroz tijelo. \"JA\" izrasta iz slobodnog tijeka životne energije.
 • 25.02.2009. 14:18h

  Član vernonMerlin1 Sory svima ali ja stvarno kažem iz svog iskustva slažem se da kralježnica mora biti ravna, vjerojatno sam duže u tome i nisam opterećena tehnikama nego osjećajima koje mi daje energija kad prolazi kroz sve zglobove, stanice, organe, međuprostore potpuno prirodno bez zastoja i grča Energija zna svoj put i teško ju je zaustaviti ja jednostavno živim neopterećeno nekim pravilima i sretna sam no svatko ima svoj put i svaki pojedinac ima pravo na svoje tehnike i svoje pronalaženje puta koji je stvoren samo za njega ja podržavam individualan pristup samorazvoju S ljubavlju svima
 • 25.02.2009. 14:44h

  Član dinajaMerlin2 kralježnica ne mora biti ravna nego mora posjedovati svoju spiralnu dinamiku pokreta da bi tijek energije kroz cijelo tijelo mogao bit pravilan. ako je jedan od zglobova blokiran dolazi do zaustavljanja protoka energije, stvara se zatvoreni sustav u kojem dolazi do nastajanja entropije, kaosa koji izaziva bolesti. sama yoga i njeni položaji nas upućuju na to. Vjeruj mi Vernon energija se zaustavlja na branama koje čovjek ne spoznaje, njen tijek postaje vrtlog, dolazi do njenog, za čovjeka ne osjetljivog nagomilavanja, entropije. PLOŽAJI ZGLOBOVA, NAROČITO KRALJEžNICE, su važni da bi protok energije bio doista slobodan. Ako dođe do blokade zgloba između LUBANJE I ATLASA, prvog vratnog kralješka, posljedice su jako opasne. Ti očito imaš sreću da tih blokada kod tebe nema, ali mene uvijek smetaju paušalni tekstovi koji neuke uvode u zablude o tijelu i protoku životne energije. Već godinama radim upravo na tim problemima i vjeruj mi blokade zglobova kralježnice izazivaju po život opasne posljedice. To čudesno \"JA\" prestaje djelovati i razvijaju se i blokade u imunom sustavu iz kojeg proizlaze i cancerogene bolesti. NEMOJMO ZAVARAVATI LJUDE PAUŠALNIM TVRDNJAMA. BIOKINEMATIKA JE ZNANOST koja se bavi upravo tim problemima. S ljubavlju svima.
 • 25.02.2009. 14:57h

  Član vernonMerlin1 Potpisujem sve što ste naveli, eto valjda sam srećković od malena pa to kod mene malo drukčije funkcionira a malo se i zanesem jer zaboravim da ima ljudi s malo iskustva i priznajem da moji komentari mogo dovesti do zablude Hvala svima Vama koji dajete konkretna objašnjenja za sve kojima su potrebni i kojima će dobro doći Pusa i ugodan dan svima
 • 25.02.2009. 15:04h

  Član dinajaMerlin2 Cjelina je uvijek više od zbroja njenih djelova, holistički prilaz čovjeku je jedini način na koji čovjeku možemo pomoći....isključivost i jednoumlje vodi u slijepu ulicu neznanja.........:-))))
 • 25.02.2009. 16:04h

  Član borivojMerlin3

  vernon dušo,

  bhairava deva nije diletant i ništa paušalno ne iznosi... draga vernon, čini kao što si i do sada činila i ničeg se ne boj, svi anđeli i sva božanstva su uz tebe... tebi vernon puseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee... ------------------ meditacije su najbolje na čistome zraku, negdje u brdima na razapetoj zibalici između dva stabla, tako njihajući se pristiće ti božanska energija i obliti te blaženstvom a ti bit ćeš u čaroliji koliko god želiš i kamo si vođena... imaš objavljen film pod mojim nikom \"GOZD\", pogledaj ga i sve ti biva više no jasno... ------------------ s ovim ispisom ja sam okončao ovu temu, i čaos! :-)))
 • 25.02.2009. 16:12h

  Član dinajaMerlin2 Vernon ovdje se ne radi o meditacijama koje umrtvljuju i smiruju \"JA\" nego o protoku energije i to je ono o čemu sam pisala.....meditacijom se postiže duševni mir, ali \"JA\" treba i dinamiku........a spiralnom dinamikom to našem \"JA\" i omogućujemo.........:-)))
 • 26.02.2009. 11:16h

  Član umaMerlin0 Šta je to JA ? JA je nešto što zavisi od položaja tijela, JA je nešto što struju, JA je nešto što će prestati strujati ako nam zglobovi i kičma nisu u pravom položaju! Šta je to JA? JA ćemo doživjeti samo ako dobro mantramo i mislimo na Sai Babu a može i AliBabu! U čemu je razlika?!
 • 26.02.2009. 11:26h

  Član borivojMerlin3 zatraži i pomuči se malo... niš na tacu ne gre gotovanski i kusati bez muke... JA tebi i ne treba, prepuna si do vrška svojim JA... isprazni se suvišnog, gotovanstvo i muktaševinu odbaci, dovedi sebe u normalu, i potom sama potraži... PUTUJ NA TOME PUTU...
 • 26.02.2009. 11:35h

  Član dinajaMerlin2 Uma nema razlike tek kada se sjedini sve što možemo spoznati, kada naučimo uistinu putovati svojim tijelom i dušom, kada spoznamo da je cijelina više od sume njenih dijelove tek onda možemo osjetiti to \"JA\", ali to je isto još uvijek samo možda jer se \"JA\" krije u maglovitom oblaku iznad vrha planine našeg postojanja........sjedinivši biokinematiku sa dušom, slijedeći zakone biofizike i kvantne mahanike mi spoznajemo da je naša duša SCROEDINGOVA mačka zatvorena u metalnoj kutiji našeg neznanja......... čim počenemo mjeriti, razgovoriti o tom \"JA\" ono više nije ono što uistinu je........mjenja se pri mjerenju i dokazuje da smo svi samo KVANTNI ČOVJEK koji još uvijek ne zna tko je...tko tvrdi da zna.......taj nije razumio što su nam tisućljeća ostavila u naslijeđe...:-)))
 • 26.02.2009. 11:37h

  Član umaMerlin0 zatraži i pomuči se malo Šta je ovo - bez muke nema nauke? prepuna si do vrška svojim JA APSOLUTNO!!! isprazni se suvišnog Šta je to suvišno? dovedi sebe u normalu Čiju normalu? Tvoju normalu? Njihovu normalu ili svoju normalu?
 • 26.02.2009. 11:46h

  Član dinajaMerlin2 UMA oprosti onima koji neznaju što pišu.......:-)))
 • 26.02.2009. 13:55h

  Član vajranMerlin3 ...koliko ja-ja-nja.... preduskrsno raspoloženje... idem ja leći i isprobati ovu tehniku... da mi kriva kičma nebi izazvala energetski poremećaj u eteričnom tijelu... iako mi se nekako čini da mi je rezultat poznat... dobro... odbacujem misao... i sve ću zviznuti od sebe... jer na kraju kaže da sve odbacimo. a ne kaže kuda. nadam se da si neću previše pokvariti karmu ako slučajno zviznem nešto na krivo mjesto ili u nekoga i tako pokvarim nečije energije...
 • 26.02.2009. 13:57h

  Član vajranMerlin3 ...i usput pokidati eterične niti. nedaj bože da mi se koja kora od banane vrati nazad po lastik-sistemu...
 • 26.02.2009. 13:58h

  Član vajranMerlin3 ... i tako zvizne moje ja ravno u čelenku...
 • 26.02.2009. 14:01h

  Član vajranMerlin3 ...to nebi išlo... zbog glavobolje. jer nikad me ništa nije bolilo, tablete ne pijem, patiti od boli ne želim... nisam nikad, neću ni sada...
 • 26.02.2009. 14:02h

  Član vajranMerlin3 eh... taj elastika-sindrom... sve se vrati...
 • 26.02.2009. 14:02h

  Član vajranMerlin3 ...nazad.
 • 26.02.2009. 14:03h

  Član vajranMerlin3 ...i tehnika.
 • 26.02.2009. 14:04h

  Član vajranMerlin3 u svakom slučaju, zahvaljujem na misaonom poticanju piscu članka i svim komentatorima.
 • 26.02.2009. 14:06h

  Član vajranMerlin3 ...zahvaljujem i uredništvu na besplatnom korištenju medijskog prostora... sa moje strane. ovi moji u knjižari će se uskoro zapitati što me nema po bilježnice.
 • 26.02.2009. 14:07h

  Član vajranMerlin3 posebno hvala bori na objavi teksta...
 • 26.02.2009. 14:09h

  Član dinajaMerlin2 pa tu smo da konstruktivnim dijalogom nešto iskristaliziramo i na taj način zahvalimo uredništvu na besplatnom korištenju prostora........:-))))
 • 26.02.2009. 14:10h

  Član vajranMerlin3 hvala, hvala, hvala...
 • 26.02.2009. 14:56h

  Član borivojMerlin3 preporuka knjige koju bi trebalo pročitati:: VODIĆ ZA ZBUNJENE od E.F.SHUMACHERA za one koji se tek uče i žele spoznati svoje JA! i za one koji su u sve upučeni i sve im je poznato...
 • 26.02.2009. 15:00h

  Član borivojMerlin3 Profil autora: Uma Slušao sam zvižduk vjetra i glas kiše, urlik lava i krik smrti. Mnogo sam te tražio Gospode. Prošao sam svakom ulicom... a bio si u meni! ------------------------------ Šta je to JA ? JA je nešto što zavisi od položaja tijela, JA je nešto što struju, JA je nešto što će prestati strujati ako nam zglobovi i kičma nisu u pravom položaju! Šta je to JA? JA ćemo doživjeti samo ako dobro mantramo i mislimo na Sai Babu a može i AliBabu! U čemu je razlika?! ----------------------- jako, bogami jako...
 • 26.02.2009. 15:03h

  Član vajranMerlin3 eto i ja preporučam fitipaldijevu knjigu, opstanak nabildanog mozga u nenabildanoj lubanji.
 • 26.02.2009. 15:53h

  Član umaMerlin0 Hvala za preporuke :) Nastale na osnovu vlastitog iskustva ili...? jako, bogami jako... Hahahahah, i previše jako za neke .
 • 26.02.2009. 16:46h

  Član borivojMerlin3

  za sve koji teže znanju,

  Upisao: nihonkichigai Kategorija: Priče Učitelj Yun-men Majstor zena Yun-men (jap.Ummon,864-949) jednom je rekao: \"Naša škola ti dopušta da kreneš kojim god hoćeš putem. On te ubija ili uvodi u život - ili jedno ili drugo.\" Jedan od redovnika upita : \"Kako ubija ?\" Majstor je odgovorio : \"Zima odlazi,a proljeće dolazi.\" \"Kako je to kad zima odlazi,a proljeće dolazi ?\" upitao je redovnik. Majstor mu odgovori : \"Zabaciš štap na rame,lutaš ovuda,onuda,na istok,ili zapad,sjever ili jug,kuckaš po divljim panjevima,ako ti se tako sviđa.\" -------------------- još i ovo: genijalna priča za one koji blude za znanjem, uz put teže za perfekcijom i vodstvom na nepresušnoj stazi znanja... KONFUČIJE: UČITELJ MOŽEŠ BITI TEK POSLIJE 60-TE! KONFUČIJE: U ONIH U KOJI SU BEZ MORALA, ZNANJE SE NE PRIMA! tako vam je to...
 • 26.02.2009. 16:57h

  Član umaMerlin0 Neki ljudi opisuju Zen kao \"Put ka oslobodjenju\". To zvuci jako lepo ali ko ce tu biti oslobodjen i od cega?
 • 26.02.2009. 17:59h

  Član borivojMerlin3 ja od gluposti s kojima se srećem... a ti, neznam?...
 • 26.02.2009. 19:02h

  Član dinajaMerlin2 uh......... jako konstruktivan odgovor na postavljeno pitanje........i doista služi nastavljanju konstruktivnog dijaloga iz kojeg izrasta znanje..........svaka čast!!!!!!!!!!!
 • 26.02.2009. 19:20h

  Član borivojMerlin3 Upisao: nihonkichigai Kategorija: Priče ------------ Tajna zena Kada su učitelja Yun-mena pitali koja je najveća istina budističkog učenja,on je odgovorio : \"Knedlica !\" ----------- tako ispisa moj prijatelj tomislav danas...
 • 26.02.2009. 19:49h

  Član vajranMerlin3 uma, hvala za preporuku.... tako napiši. ja tebi konkretno nisam ništa preporučio... generalno jesam...
 • 26.02.2009. 19:50h

  Član dinajaMerlin2 da, istina je da se neki na ovom portalu kriju iza tuđih misli.....citati davno umrlih pisaca i prebacivanje TUĐIH tekstova s jednog teksta na drugi........smiješna igra, ponavljanje kopiranih originalnih tekstova pretvara cijeli dijalog u grotesku.....koja završava međusobnim djeljem pusa, sa puno aaaaaaaaaaa i ponekim eeeeeeee....bilo bi jako duhovito da nije do kraja komično............a smijeh je doista dobra terapija...........smiješimo se onima koji uistinu ne znaju što bi sami rekli.........da, najjednostavnije je i najlakše je kopiranje tuđih misli..........:-))))
 • 26.02.2009. 20:03h

  Član vajranMerlin3 opustite se.... tako počinje gornji tekst... ako vam je udoban taj u kojem ste sada, onda je on idealan za ovo... ovo je malčice erotski nabijeno... nitko ništa ne čita... opustite se... tako počinje... sve ih odbacite... tako završava... i sve za pet... bez obzira na pozu... u sredini teksta piše, još nešto... onda se ispostavi da nije nešto nego još pola teksta... a onda kaže... ovo je jedan od najdirektnijih puteva... ali ništa od puta bez opuštanja...
 • 26.02.2009. 20:06h

  Član vajranMerlin3 ....što to znači... to znači da ako želim... ako zamišljam, ako umišljam... da je gornji tekst erotsko štivo, on to i je... lijepo je napisano... ja osjećaj je sam život. a život je čudna biljka.
 • 26.02.2009. 21:25h

  Član umaMerlin0 uma, hvala za preporuku.... tako napiši. ja tebi konkretno nisam ništa preporučio... generalno jesam... Ja se i jesam zahvalila, procitaj ponovo ;) A ti jos nisi odgovorio na pitanje, kao ni Borivoj. Tajna zena Kada su učitelja Yun-mena pitali koja je najveća istina budističkog učenja,on je odgovorio : \"Knedlica !\" E za ovo bi u mojoj skoli rekli : :\'\' Zaudaras na zen\".
 • 26.02.2009. 22:07h

  Član vajranMerlin3 u mojoj bi školi rekli da zaudaraš na češnjak...
 • 26.02.2009. 22:08h

  Član vajranMerlin3 ako i ne zaudaraš, zaudarili bi te... nakon toga slijedi glog... ne bobice...
 • 26.02.2009. 22:13h

  Član vajranMerlin3 i to bez preporuke... knjiga... samo iskustvo.
 • 26.02.2009. 22:17h

  Član vajranMerlin3 ...tko god da jesi...
 • 26.02.2009. 22:18h

  Član vajranMerlin3 ...pa i ako nisi... češnjak je majka.
 • 26.02.2009. 22:42h

  Član vajranMerlin3 majka svih majki...
 • 26.02.2009. 22:54h

  Član kajaMerlin5 :-))))
 • 27.02.2009. 08:06h

  Član borivojMerlin3

  dinaja ko obično...

  \"...da, istina je da se neki na ovom portalu kriju iza tuđih misli.....citati davno umrlih pisaca i prebacivanje TUĐIH tekstova s jednog teksta na drugi........smiješna igra, ponavljanje kopiranih originalnih tekstova pretvara cijeli dijalog u grotesku.....koja završava međusobnim djeljem pusa, sa puno aaaaaaaaaaa i ponekim eeeeeeee....bilo bi jako duhovito da nije do kraja komično............a smijeh je doista dobra terapija...........smiješimo se onima koji uistinu ne znaju što bi sami rekli.........da, najjednostavnije je i najlakše je kopiranje tuđih misli..........:-)))) - dinaja preseravanje i neukusno baljezgarenje i dokle tako...
 • 27.02.2009. 08:12h

  Član dinajaMerlin2 počašćena time da ipak pročitaš moje komentare i razmisliš o njima, a odgovor na tvoje pitanje.......pa dok ti ne prestaneš upućivati linkovima na moje komentare, dok ih ne prestaneš citirati i pristaneš na konstruktivan dijalog i tu i tamo odgovoriš na postavljeno ti pitanje.................:-)))
 • 27.02.2009. 08:20h

  Član vajranMerlin3 i... da se nadovežem na moje gornje komentare... kao što je češnjak majka svih majki, tako je vijenac od češnjaka zakon svih zakona... u mojoj je školi tako...
 • 27.02.2009. 08:21h

  Član vajranMerlin3 a glog... to nije za ovo mjesto...
 • 27.02.2009. 08:59h

  Član borivojMerlin3 ljudi moji, nisam ja pristigao pod vaš objavljen tekst, niti ja komentarišem vaše ispise... to je kao da sam ti došao u kuću i djelim savjete, dosoljavam, pametujem, poklopčarim, bockam kulturno ili nekulturno... nisam vas ja zvao. tamo gdje se meni ne dopada, tamo gdje ja ne volim zać,i tu i ne dolazim. s raznima nemam posla i tu se ne pojavljujem. prema tome koji vas vrag tjera da ste ovdje...
 • 27.02.2009. 09:36h

  Član gemini1Merlin2 Dragi Boro, neke smeta što mi stavljamo riječi mudraca, a poznato je da te smeta ono što te kod sebe smeta - navežu se za neku našu riječ i odmah skopiraju i zalijepe cijele tekstove i rečenice nečije. Inače navodim citate pametnih jer ih logično nisam nadmašila, pa bolje da ljudi čitaju pametne stvari nego moja osobna promišljanja. Ali smiješno je opravdavati se bilo kome za svoje mišljenje koje iznosiš. Također zaobilazim u širokom luku tekstove i komentare u kojima se ne nalazim. I da ne zaboravim, neka pati tko ga smeta: Puseeeeeeeee
 • 27.02.2009. 09:38h

  Član gemini1Merlin2 Duhovne kvalitete i znanje su važni, a ne znanje nabiflano i papiri, ili kupljeni fakulteti. A da ne govorimo da je dijaspora zaj... HR. Lako je pričati priče \"Ja volim Hrvatsku i živjeti u luksuzu u inozemstvu, za naše prilike. Meni ni nije do luksuza, nego do slobode.
 • 27.02.2009. 10:02h

  Član borivojMerlin3

  gemini dušo,

  tako draga gemini, nek navrate u pripizdinu i neka se dive, imaju ča za vidjeti... tebi puseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....
 • 27.02.2009. 17:44h

  Član borivojMerlin3

  KOMENTATORI, MOLIM KOREKCIJU U PONAŠANJU

  USLIJEDILA JE PROMJENA, U SKLADU TOGA I PONAŠAJTE SE. ONO ŠTO STE SASULI, TO I POLIŽITE JER VJETAR PUŠE SA DRUGE STRANE... BHARIRAVA DEVA, borivoj 27.02.2009 17:37 h hvala te bože.... svi komentari od danas... stvar se popravlja... NAKON POČETNOG UDARA PO BHARIRAVA DEVI, sad smo se malčice korigirali... tako vas volim... pozdrav prijatelju i drž mi se. :-))) boro
 • 27.02.2009. 18:09h

  Član sirenaMerlin1 Mogla bi napisati komentar -ali neću ..mogla bih i komentirati koji komentar ..ali to se još manje isplati..tolika gužva..samo to mogu reći ..oko jedne metode koja nemože bit jednostavnija nego što jest..te one metoda uma koja je slijedi ..sučeljavanje različitih stajališta ..osporavanje..sudaranje ..razdvajanje..i anihilacija..uvijek je tako..Početak i kraj svake tehnike je- ljubav i SVAKE METODE KOJA IZ TOGA PROIZLAZI ..I OBJAŠNJENJA..ISTO TAKO..A HUMOR JE UVIJEK NAJBOLJI..JER TO ZNAČI DA SI PREVAZIŠAO I SEBE I TU METODU I POSTAO KRALJ SVIH METODA ..LJUBAVI.. POZDRAVI SVIMA..
 • 27.02.2009. 18:32h

  Član sirenaMerlin1 U svakom slučaju..Hvala vam što postojite ..svi vi koje ovdje srećem ..ništa nebi mijenjala na ikome ..SAVRŠENI STE TAKVI KAKVI JESTE..puse
 • 27.02.2009. 18:41h

  Član kajaMerlin5 Da ne mudrujem .... kopiram u potpunosti Sirenu .... U svakom slučaju..Hvala vam što postojite ..svi vi koje ovdje srećem ..ništa nebi mijenjala na ikome ..SAVRŠENI STE TAKVI KAKVI JESTE..puse ..... jedino nadomećem .....ako uživate u sebi ...UŽIVAJTE .... Puse svima !
 • 28.02.2009. 07:25h

  Član dinajaMerlin2 Dobro vam jutro dragi virtualani prijatelji!!!!!!! Dok se svitanje bori sa ostatcima tame i ona daleka svjetlost skida ljepotici noći srebrnu haljinu ja stojim na obali sna i prisjećam se njegove ljepote....... Zavoli dan u kojem se budiš šapuće mi mjesećina pri odlasku zavoli misli i sjećanja šapuće mi sijač zvijezda zaboravljenom muzikom tuge, dozvoli srcu da diše, šapuće mi krilati konj koji me je noćas nosio u daljine........... Za mrkim čempresima dime se iskre ljubićastog svitanja Pred mojim snenim očima izrasta zdenac s krilatim Amorom od kamena koji nijem još uvijek sanja. Zavoli dan u kojem se budiš, ruke sijača zvijezda još uvijek prebiru po harfi tiho, još tiše zvuci tuge postaju cvrkut ptica, miris jasmina pred mojim prozorom........ ljepota dana u kojem, u kojem još snena pozdravljam Danicu i volim............. doista volim dan u kojem se budim.........

SADRŽAJ UPISAO

Član borivojMerlin3 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana borivoj dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

KOLOVOZ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi, lijep i radostan dan vam želim. Lp

  07.08.2020. 04:45h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi. sretan vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Lp

  05.08.2020. 04:51h
 • Član bglavacbglavac

  Nema. Lp

  03.08.2020. 08:28h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Bez slobode - nema života.

  03.08.2020. 00:00h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Ratovi traju i po nekoliko godina. Ljudi se u ratu bore za život. A ćovjek se svaki dan bori za život, bilo rata ili ne. Život bez slobode i nije neki život. Zato , u ovim vremenima oduzimanja slobode, moramo se boriri za slobodu, jer bez slobode - nema

  02.08.2020. 23:59h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Ahoj...

  02.08.2020. 23:54h
 • Član iridairida

  ahoj Edine!

  25.07.2020. 14:45h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info