Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član klarisa

Upisao:

klarisa

OBJAVLJENO:

PROČITANO

425

PUTA

OD 14.01.2018.

Knjiga "I am that"

Knjiga
Pitanje: Kako je moguće da, unatoč tolikim učenjima i pomoći sa strane, mi ne napredujemo? Maharaj: Sve dok zamišljamo da smo odvojene osobe, da smo u potpunosti odvojeni jedni od drugih, ne možemo shvatiti stvarnost, koja je u svojoj biti neosobna. Najprije moramo spoznati sebe kao svjedoka, kao nedimenzionalno i bezvremeno središte promatranja, a nakon toga spoznat ćemo sebe kao bezgranični ocean čiste svijesti, koji je i um i materija, a istovremeno onkraj obojeg.

      Ako je netko zainteresiran za knjigu "I am that!??
"Ja sam To" 
Imam 15 komada, Hr prevod.


Još je nema u knjžarama
  Cijena je 120 kuna, tko zeli može kontakt za dogovor na mail


klarisarai@gmail.com

 
     _______________________________________________       Zanimljiv  razgovor se dogodio između poznatoga učenog čovjeka našeg vremena i njegova učenika o Bhagavanu Sri Sathya Sai Babi.  Učenik Sri Nisargadatta Maharaja (1897. – 1981.) često je  posjećivao i Prasanthi Nilayam i vremenom je postao oduševljeni poklonik Bhagavana Babe. Jednom je, ponizno služeći svom učitelju koji je živio u Kethwadi u Mumbaiju, postavio sljedeće pitanje: "tko je Sri Sathya Sai Baba?"

Na svoj način umjesto odgovora na pitanje znatiželjnog učenika, guru ga je upitao: "Što Baba kaže o Sebi?"

Učenik od svoga gurua nije očekivao takvo pitanje, te mu odgovorio ono čega se mogao tog trena sjetiti:

"Baba je obznanio da je On utjelovljenje Sai Babe od Shirdija."

 Maharaj; "Kad je Shirdi Baba napustio svoje fizičko tijelo?"

Učenik, "1918. godine."

Maharaj;  "Kad se pojavio Sri Sathya Sai Baba?"

Učenik; "1926. godine."

Maharaj; " Između ta dva razdoblja Baba je božanski princip."

Učenik nije baš odmah shvatio što je učeni čovjek mislio kad je to rekao. Također nije bio  zadovoljan odgovorom kojeg nije takvog očekivao.

Te je nanovo zamolio svoga gurua: "ne razumijem što si rekao o Babi…"

Maharaj; "Sri Sathya Sai Baba je puni univerzalni Apsolut u svom najčišćem obliku - paripurnima parabrahman."

Tada je učenik izrazio  zadovoljstvo tim odgovorom jer je to bilo ono što je želio čuti od svoga gurua.

Ali guru nije bio posve zadovoljan. Želio je poučiti svoga učenika jedino višoj lekciji.

Zato ga je pitao: "Što si sada razumio o Babi?"

Učenik je bio zbunjen pitanjem. Zašutio je.

Tada je guru rekao: "Puka znatiželja i isprazne riječi ne koriste aspirantu. Pokušaj spoznati sebe. Kad shvatiš tko si, znat ćeš i tko je Sri Sathya Sai Baba."

Znaći, mi razumijemo Bhagavana Babu onoliko koliko se On otkriva nama ili do one granice do koje poznajemo sebe! Knjige i razgovori o Njemu mogu poslužiti samo kao vodič, ali na nama je da sami prijeđemo put!

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 20.11.2008. 21:09h

  Član shantiMerlin3 Kad pročitate ovu knjigu, sve druge knjige o duhovnosti možete pokloniti. Nepotrebne su vam.
 • 20.11.2008. 21:35h

  Član vajranMerlin3 shanti, shanti... ovaj je komentar čisto sugestivno djelovanje...
 • 20.11.2008. 21:41h

  Član shantiMerlin3 Nije Vaj, nego moje iskustvo s tom knjigom.
 • 20.11.2008. 21:45h

  Član vajranMerlin3 onda sugestivno djeluješ na osnovu svog subjektivnog shvaćanja...
 • 20.11.2008. 21:55h

  Član vajranMerlin3 kako god... vrijednost knjige je neosporna...
 • 21.11.2008. 09:21h

  Član trivanMerlin0 kod ove knjige nema ni subjektivno ni objektivno vec upravo jedna zbilja jedne istine. Bas ono sto ti stvrno jesi (trebao bi postici). Zato i nije za svakoga, jer ju vecina niti moze razumjeti. TO razumjeti trebas biti TO, ne umamom.
 • 21.11.2008. 10:59h

  Član vajranMerlin3 trivane, nitko nije ni rekao da kod knjige postoji objektivno - subjektivno... to je rečemo za shantija. a on je shvatio za razliku od tebe... a ti opet svojim komentarom sugestivno djeluješ... tj. magijaš...
 • 21.11.2008. 11:01h

  Član vajranMerlin3 a to da je knjiga jedna zbilja jedne istine, to si u pravu...
 • 21.11.2008. 11:02h

  Član gemini1Merlin2 Klarisa, imaš moj mail kojim te molim da mi ju pošalješ. Kad majstori kažu da je to ono pravo. PS Zar i magi ne magijaju? A što onda rade?
 • 21.11.2008. 11:07h

  Član jelenaMerlin1 ..jedne istine....a koliko istina ima? (:
 • 21.11.2008. 11:26h

  Član jivanmuktaMerlin1 Jedina \"greska\" koju je Nisargadatta napravio u toj knjizi jeste sto nije upoznao citaoce kako funkcionise um. Tj. nije poblize pojasnio i razradio funkcionisanje uma. Pod tim mislim na dijelove licnosti i kompletnu licnost. Jer vecina ne moze da drzi dovoljno dugo paznju na sebi kada ga gravitacioni uticaju povuku. No, za nekoga ko je odradio dovoljan staz u radu na sebi, ova knjiga moze ga usmeriti kako da dalje razvija paznju i svesnost. No, ako je Nisargadatta napravio tu \"gresku\" njegov jedan od najpoznatijih ucenika Wolinski ju je ispravio. Tako ako imate prilike progooglati nadjite vide-e od Wolinskog. Njegova \"vrlina\" je zapadni um. Tako da je prilagodio dovoljno dobro ucenje Nisargadatte zapadnom umu i bolje pojasnio funkcionisanje uma koji moze a i jeste prepreka u radu sa Nisargadattinim tehnikama. Sve u svemu, dobra knjiga za procitat. Mnogima je od pomoci. I svi mogu naci koristi za sebe, bez obzira koju praksu rade.
 • 21.11.2008. 11:29h

  Član trivanMerlin0 ovdje se misli na univerzalno, s te razine gledanja. Naravno da je sve istina i ono i ovo. A na relativnoj kako tko odabire. Rijec je o knjizi i stanju svijesti koju svatko moze postici kako Maharaj kroz sebe, sobom i učenjem TO, sto Jeste.
 • 21.11.2008. 11:44h

  Član readykulMerlin3 ........ja sam knjigu procitao na preporuku shantija.,nestrpljivo sam je cekao da dođe.,dosla je.,procitao sam je.,vise puta.,moj stav moze bit kriv ili prav.,al poruka ove knjige nemoze se uoblicit u rijeci...to sto jesam nemogu spoznat.,vec bit......al dok god sam ja uhvacen u svoju mrežu zelja uvjetovanovih stavova dojmova......to sto tribam bit netrebam postic jer ja to vec jesam...samo trebam maknut ono sto nisam...da bi znao sta je radost moran upoznat i bol....
 • 21.11.2008. 12:48h

  Član dinajaMerlin2 Predgovor hrvatskom izdanju knjige. Gita kaže: \"Onaj tko voli istinu i preda sve svoje biće ljubavi prema istini - pronaći će je.\" Čovjek mnogo toga zna, no ne poznaje sebe. Maharaj kroz ovu bezvremenu knjigu otkriva na vrlo suptilan način TAJNE UMA, skidajući tako veo sa lica tišine, vodeći nas od neistine ka istini, od tame ka svjetlosti, od smrti ka besmrtnosti. Autor nas hrabri, poziva na akciju, poručuje da iskustvo istine nije rezervirano samo za posebne i velike. Ono je dano za čitavo čovječanstvo. Otkriti tko sam ja naše je pravo i dužnost. Stoga ne časimo ni časa, zlatna obala zove. Vrlo smo sretni - što smo uspjeli u nakani da je ova knjiga prevedena i na naš jezik. Zahvaljujemo se Tashi Lang Som koja je odradila lavovski dio posla te prevela ovu dragulj-knjigu. Zahvaljujemo se i svima ostalima koji su doprinijeli u realizaciji ove knjige. Dragica i Željko Rašković
 • 21.11.2008. 13:36h

  Član hmmMerlin1 Knjigu nisam citao i opet komentiram....ali za mene je pisanje mozda bas zato jer ga mrzim najdjelotvorniji nacin da se zgusnem,koncentriram na nesto ....nesto. Samo zelim dati jedno svoje razmisljanje o rijeci Prosvijetljenje.Ja kao prvo tu rijec kao ni mnoge druge ne volim ali je-ih postepeno usvajam. Ako kazem prosvijetljenje onda ta rijec po meni ima znacenje i naravno to onda u sirem kontekstu od mene cini kao znalca.Cim sam rekao e onda ispada da i znam.Medjutim po nekoj mojoj uvrnutoj analogiji upravo rijec prosvijetljenje je osnovna prepreka Prosvijetljenju. Uvjek se vracam redovniku koji je valjda znao i bio posten pa je u moru izbora pljunuo bas na svoj kip. Isto tako da budem odvratan do kraja ali zakljucak se namece da bi i neki magicusovac koji ovdje zaista ima brdo stimulansa za spoznaju jednog dana po toj analogiji morao smoci snage i pljunuti posteno. Mozda po obicaju grijesim jer neznam ali prateci neke relacije svog uma tako kontam....drzim da um upravo preko definicije obmanjuje i prikriva pravo stanje stvari. Citav moj svijet je definicija,konstrukcija i ja sam ga izgradio pa kako da ga sad srusim.......da zovem dropulicku sa bagerima? Malo sam prost ali to mi je ostalo od ko zna kad jer mi je to valjda bio nacin da podbadam cistunce koji su to uglavnom samo formalno. Ja sam sebe ne mogu procijeniti i uvjek prepustam cenzuri da odradi svoje.Ona je pozeljna u mom slucaju jer sa razumom ne stojim bas naj bolje.
 • 21.11.2008. 13:39h

  Član trivanMerlin0 Kako sam ja shvatio Maharaj kroz ovu knjigu ne bavi se uopce umom. Naprotiv upucuje, svojim odgovorima bas na \"To\" iza uma, iza velova, iza tišine, iza mraka i svijetla. Iskustvo Istine nema veze s istinom niti prava i dužnosti koje su opet umne tvorevine. Zbog toga ta knjiga nije za svakoga vec samo za one koji su uspjeli uzdici svoju svijest na više razine postojanja budne svijesti.
 • 21.11.2008. 15:58h

  Član dinajaMerlin2 JA SAM TO Razgovori sa SRI NISARGADATTOM MAHARAJOM Adresa: Željko Rašković J. Rakovca 5/A 52210 Rovinj mobilni: +385 958320208 tel.: 052 816 104 E-mail: macaizeljko@yahoo.com -------------------------------------------------------------------------------- KNJIGA JE UISTINU ODLIČNA I VRIJEDNA ČITANJA evo jednog malog dijela iz knjige........ Poklonik: Ipak, mora postojati određena razlika jer sam ja došao k tebi, a ne ti k meni. Maharaj: Ti pretpostavljaš da postoje razlike pa zbog toga ideš ovamo i onamo tražeći \"izuzetne ljude\". P: I ti si izuzetna osoba jer tvrdiš da si spoznao stvarnost, a ja to ne mogu tvrditi. M: Jesam li ikada rekao da ti nisi spoznao stvarnost i da si zbog toga manje vrijedan od mene? Neka oni koji su izmislili takve razlike dokažu da one zaista postoje. Ja ne tvrdim da znam nešto što ti ne znaš. U stvari, znam mnogo manje nego ti. P: Tvoje su riječi mudre, ponašanje plemenito, a milost svemoguća. M: Ja ne znam ništa o svemu tome i zato ne vidim razliku između mene i tebe. Moj je život, kao i tvoj, tek slijed događaja. Jedino što ja nisam vezan za njih pa prolaznu predstavu doživljavam kao prolaznu predstavu, dok ti prianjaš za ono što doživljavaš i nosiš to dalje sa sobom. P: Što je tebe učinilo tako nevezanim? M: Ništa posebno. Naprosto sam imao povjerenja u svoga gurua. On mi je rekao da nisam ništa drugo do sebstvo, a ja sam mu povjerovao da je tako. S potpunim povjerenjem u svojega gurua počeo sam se u skladu s tim i ponašati te se prestao brinuti za ono što nisam \"ja\" i što nije \"moje\". P: Zašto si ti imao toliku sreću da u potpunosti povjeruješ svojemu učitelju, dok je naše povjerenje gotovo neznatno i zasniva se samo na riječima? M: Tko bi to mogao znati? Tako se dogodilo. Stvari se događaju bez uzroka i razloga, a, napokon, je li uopće važno tko je tko? Tvoje visoko mišljenje o meni samo je tvoje mišljenje. U svakom ga trenutku možeš promijeniti. Zašto pridavati važnost bilo čijem mišljenju? Ne treba je pridavati ni vlastitome. P: Ipak, ti si drugačiji. Čini se da je TVOJ UM uvijek miran i sretan. Osim toga, oko tebe se događaju čuda. M: Ja ništa ne znam o čudima i pitam se dopušta li priroda iznimke u svojim zakonima, osim ako ne prihvatimo da je sve čudo. Po mojemu mišljenju, čuda ne postoje. Postoji samo svijest unutar koje se sve zbiva. To je prilično očito i svaka osoba ima takvo iskustvo. Ti samo ne gledaš dovoljno pažljivo. Pogledaj na ispravan način i vidjet ćeš ono što i ja vidim. P: Što ti vidiš? M: Vidim ono što bi i ti mogao vidjeti, ovdje i sada. Ali tvoja je pažnja pogrešno usmjerena, ne usmjeravaš je na svoje \"ja\". TVOJ UM JE u potpunosti zaokupljen stvarima, ljudima i idejama, a nikada tvojim sebstvom. Stavi sebstvo u središte svoje pažnje i postani svjestan svog postojanja. Gledaj kako djeluje, promatraj svoje motive i posljedice svojih akcija. Prouči zatvor koji si oko sebe sam sagradio upravo zbog svoje nesvjesnosti. Saznavajući što nisi, spoznat ćeš što jesi. Odbijanjem i odbacivanjem vratit ćeš se svojem pravom sebstvu. Jedno je sigurno: stvarnost nije nestvarna, ona nije proizvod uma. Čak ni osjećaj \"ja jesam\" nije stalan, iako se radi o korisnom putokazu koji pokazuje gdje treba tražiti, ali ne i Što treba tražiti. Samo ga dobro pogledaj. Kad jednom budeš potpuno uvjeren da o sebi ne možeš reci ništa istinito osim \"ja jesam\", da ne možeš biti ništa na što možeš pokazati, potreba će za \"jesamstvom\" nestati i više nećeš biti usredotočen na verbaliziranje onoga što jesi. Jedino što trebaš napraviti jest osloboditi se nastojanja da definiraš sebe. Sve se definicije mogu primijeniti samo na tijelo i njegovo izražavanje. Kad opsjednutosti tijelom nestane, vratit ćeš se, spontano i bez napora, u svoje prirodno stanje. Jedina je razlika između nas u tome što sam ja svjestan svojega prirodnog stanja, dok si ti zbunjen. Kao što zlatan nakit ni po čemu ne nadmašuje zlatnu prašinu, osim ako um ne stvori razliku između njih, tako smo i mi u svojoj biti jedno - razlikujemo se samo izgledom. To se može spoznati samo ozbiljnim radom, traganjem, istraživanjem, odnosno preispitujući se svakoga dana i sata. Tom otkrivanju treba posvetiti cijeli život.
 • 21.11.2008. 20:25h

  Član vajranMerlin3 jelena, istina je kao dijamant... blješti sa bezbroj bridova i ploha... i iz dubina... sa svih razina njegove dubine i površine. odgovor na pitanje što je istina uvijek glasi: da... to je jedna razina istine...
 • 21.11.2008. 20:32h

  Član vajranMerlin3 ali oprez... trivan kaže da kniga nije za svakoga. zato dobro razmislite prije nego što je nabavite. jer može biti da shvatite da ste glupi. za odabrane je. kao za njega, naprimjer... iako to u knjizi ne piše. ali trivan zna više. a meni se od toga kiše. aaaaaaaaaaa pćihaaaa
 • 22.11.2008. 06:13h

  Član vijnanaMerlin4 Knjiga je za svakoga, ali nećeje svatko razumjeti, jer um najvaće većine ljudi vrlo teško može prihvatiti jednostavnu apsolutnu Istinu da jedino što oduvjek postoji i postojat će je Svijest u kojoj se svi fenomeni (um) događaju.Ja jesam ta Svjesnost, Ti jesi ta Svjesnost....svi su ta Svjesnost, ali koliko ih ima koji tu notornu Apsolutnu Istinu prepoznaju i s njom žive...samo vrhunski iskreni tragaoci....!
 • 22.11.2008. 08:53h

  Član gemini1Merlin2 Tko će mi odgovoriti zašto je činjenica da više muškaraca od žena dožive prosvjetljenje?
 • 22.11.2008. 08:54h

  Član gemini1Merlin2 VAJ uvijek sam bila glupa plavuša. Učit ću dok sam živa a živjet ću vječno pa prema tome učit ću vječno. Učim, dakle postojim.
 • 22.11.2008. 09:06h

  Član gemini1Merlin2 Jednom mi je netko rekao oko 18.-te da se uvijek uhvatim ukoštac sa teškim stvarima. Kad prođeš pobijediš nešto teško, onda si pravi pobjednik. Iako sam sklona svemu jednostavnom, tako se izražavam i trudim se takva biti.
 • 22.11.2008. 09:53h

  Član trivanMerlin0 Vajrane Tvoj smisao tumačenja nekih rečenica kao obično često biva površinski. Uvaži i širinu svega rečenog. Ja sam ponovio smisao ono što i Maharaj kaže na početku knjige, to isto kažu i sveci kad tumače nedvojnu (advaita) mudrost. Ili višu budnosti. Zašto se kaže da Istina uznemiruje, da nije za svakoga reći mu da nije tijelo, itd, itd. Cijelo vrijeme se radi o kontekstu ove knjige u kojoj stalno prevladava duh najviše razine iza pojavnog, iza uma, i postojanja, pa i dalje. Znači u knjizi je stalno duh nivoa Istine, da svijet, ti, um ne postoji,da je sve san., i zato nije za svakoga, jer nisu svi spremni prihvatiti i tu dimenziju postojanja, sebe kao svijesti. No ti si taj smisao odmah uokvirio u dobro-loše, bolje, gore. O čemu nije bila riječ niti viđenje u tom smislu. Isto tako poznato je da i svi ostvareni učitelji, sveci, mudraci oduvijek ponavljaju ?samo je jedan učenik?, Imaš i tekst o tome na Mgicusu. Jer većina iz svog uma poimanja sebe svijeta kreacije sve čita u svojim okvirima gledajući u parovima suprotnosti, ovo mi se sviđa a ovo ne.I naravno da ne mogu tu knjigu razumjeti. Znači vajrane tvoje kihanje uputi Maharaju, i ostalim učiteljima čije sam riječi ponovio da knjiga nije za svakoga.
 • 22.11.2008. 10:00h

  Član shantiMerlin3 Knjiga je za svakog, ali nespremnima može srušiti temelje na kojima su gradili svoje poimanje svijete. Jedan poznanik bio je par dana u lošem stanju kad je pročitao da svijet nije vani, VEĆ U UMU! Za njega je to bilo teško prihvatljivo. Objašnjavao je to na taj način: \"evo, ako sada uzmem kamen koji je van mene i mog uma, i lupim se s njim po glavi, osjetit ču jaku bol\" Da, velim mu ja, hočeš, jer će tvoj um u njemu samom isti tren stvoriti sliku i tebe kako se udaraš kamenom, i osječaj bola. Neki to mogu teško svariti. Zato \"knjiga i nije za svakoga\" Ali, ipak je. Svatko od nje može imati dobrobit.
 • 22.11.2008. 10:05h

  Član shantiMerlin3 Gem, više muškaraca doživi prosvjetljenje, jer se više njih odlučuje za taj put. Žene su više materijalne nego muški. Znaš ono, moja kućica, obitelj, i t.d. Što se tiće tvoga hvatanja u koštac sa teškim stvarima, pazi s čim se hvataš u koštac. Nije sve isto vrijedno.
 • 22.11.2008. 10:32h

  Član jivanmuktaMerlin1 @gemini Zasto vise muskarac dozivi probudjenje? Prvo svijet ne poznaje puno zena koje su dozvijele probudjenje. A ima ih podosta. samo su one tise, povucenije od muskaraca. Drugo, muska energija vlada svijetom, zbog toga mi poznajemo muskarce koje su usli u probudjenje, jer je nas um usmjeren na njih. I oni se vise eksponiraju. Trece. Zenska energija je energija stvaranja, sakupljanja, orijentirana na stvaranje i ekspanziju. Zbog zenske energije i ovaj svijet postoji. Muska energija je energija usmjerenja, agresivnosti i prodornosti. Zenska je podrska, stabilizacija, kreacija.. i sl. da bi iskusila trajno probudjenje, a ne iskustva Satorija ili trenutnog probudjenja, zena mora nauciti kako da usmjeri svoju energiju i svest. Kako da se fokusira na jedan cilj. Muskarcima je to prirodno, da kazem genetski. Zenama je prirodno stvaranje, odrzavanje, sirenje.. i slicno. Zena kada dodje do stepenice kada treba da udje u stanje probudjenja, najcesce \"padnu\" na nekim od neosvestenih mehanizama prirode. Tj. padnu na nekim najnizim mehanizmima. Tipa, zelja za porodicom, zelja za savrsenim odnosom, potreba za sigurnoscu, potreba za muskarcem ili necem tome slicnom. Zena mora izgraditi u sebi, da tako kazem, umjetni cetar za usmejerenje.. mora nauciti kako da sama sebe, u potpunosti usmjeri ka TOME. Muskarac treba nauciti ono sto zena prirodno ima. Kreativnost, osjecaj, saosjecanje, stabilnost, predanost, otvorenost.. itd.. itd. Zena, usmjerenost, agresivnost, prodornost.. itd.. itd.. To su razlozi, ili jedni od najcescih, zasto je na svijetu vise muskaraca probudjenih nego zena.. No, i to uzmi sa rezervom.. :) Jer, tesko ne vidjeti probudjenog. A znam sigurno da ima par zena za koje svijet ne zna, a probudjene su. pozdrav
 • 22.11.2008. 12:11h

  Član girijaMerlin4 Slažem se sa Jivanom. I dodajem da treba uvažiti da na van i na razini uma taj stav i ta činjenica da ima više muškaraca probuđenih, stoji. To tako izgleda. Kao sto je to i dalje misao. No kako znamo da je stanje uma bez misli božansko stanje, jer misao pretvara sve u ništa i ništa u sve.. Kad se uzdignete iznad uma, ne postoji ni muško ni žensko, dobro ni zlo. Povlačenje uma je jedini put da se doživi Svijest. Tada niste ni žena ni muškarac, već samo postojite Kao energije očitovanja svojstva muško-ženska su takva kakva su. I činjenica je da je malo poznatih žena ostvarenih, kao i da se za većinu ne zna, umno nezna. I to je sve. Stoga, kad se vinemo na razinu meditacije, i iza, kad transcendiramo sve te ograničenosti, kad povučemo svoj um iz vanjskoga svijeta, doživjet ćemo duh - ātmana, dušu, Svijest ? parabrahman.Kad jednom doživite Svijest, na toj razini niste različiti od drugih, niste odvojeni od drugih. Vi tada niste muško ni žensko ni VIP! Tko može biti VIP u duhovnosti? Može li postojati VIP pred Bogom? To je nemoguće! Ima li manjeg vala i većeg vala, manjeg mjehurića i većeg mjehurića u oceanu? Uostalom, svi su oni samo voda. .
 • 22.11.2008. 14:27h

  Član gemini1Merlin2 Knjigu sam naručila, pa kad ju pročitam (imam 5 tj. godišnjeg ove zime pa ću ju dobro proučiti), dat ću vam izvješće.
 • 22.11.2008. 14:31h

  Član gemini1Merlin2 Shan, nekako sam ipak milimetar više sklona boraviti s joginima na Himalaji i proučavati duhovno nego kuhati i prati. I uvijek je tako bilo. Ne potcjenjujem nikog, svatko ima svoj izbor. Baš taj izbor i sloboda ono je najvrednije što čovjek ima.
 • 22.11.2008. 18:40h

  Član vajranMerlin3 e moj trivane....
 • 22.11.2008. 18:45h

  Član vajranMerlin3 eto... priznati ću ti da si ipak u pravu. knjiga uistinu nije za svakoga. iskreno mislim da za tebe osobno nije...
 • 23.11.2008. 10:24h

  Član trivanMerlin0 i ja tebe volim vajrane
 • 23.11.2008. 13:47h

  Član readykulMerlin3 Biti u stanju da se smijemo sebi samima i prihvatati čak i smijeh drugih i ne uzimati ga kao uvredu je zaista sami vrh prosvjetljenja.
 • 23.11.2008. 13:58h

  Član vajranMerlin3 nadam se da sada knjižica može dodirnuti dušu svakoga koji to želi...
 • 27.11.2008. 21:30h

  Član nlandekaMerlin4 Draga Klarisa, prije dva dana sam pokušala poslati meil koji mi se vratio, Jelena me zamolila da njoj rezerviraš knjigu, njoj je kompjutor u kvaru pa trenutno ne može biti prisutna na portalu, a ja sam htjela naručiti za sebe, ali nekako me uplašiše komentari da knjiga nije za svakoga, pa se bojim da moja malentkost nije baš toliko mudra da bi mogla upiti znanje iz svake knjige, a naročito onda ne bi mogla iz knjiga koje su teško razumljive, odnosno kako Vajran kaže - nisu za svakoga. No ako imaš još koju, molim te da me obavijestiš da li se plaća unaprijed, ili pouzećem, kad poštar donese, pa da nam pošalješ ako ih još ima. Hvala
 • 11.12.2008. 11:14h

  Član jelenaMerlin1 Ni za jednu knjigu se ne može reći da nije za svakog. Sve može svatko pročitati, a na nama samima je da vidimo jeli je ili nije za nas :))))))))))))))). Hvala Nado, pusa :)
 • 25.09.2016. 19:06h

  Član malenisjajMerlin0

  Znam da je vremena prošlo, ali...

  ...da li se još negdje može nabaviti ova verzija knjige?

   

  Pozdrav!

SADRŽAJ UPISAO

Član klarisaMerlin1 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana klarisa dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

OŽUJAK...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član mkrmarmkrmar

  Svjetlosni zagrljaj

  31.03.2020. 18:40h
 • Član iridairida

  primijetili smo...♥

  31.03.2020. 11:50h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  počela sam pisati pjesme na slikama

  28.03.2020. 14:18h
 • Član iridairida

  svima koji svraćaju na ♥

  27.03.2020. 15:38h
 • Član vanessavanessa

  ♥*

  27.03.2020. 14:49h
 • Član vanessavanessa

  Hvala također☕️♥♥*Lp

  22.03.2020. 11:11h
 • Član aliusalius

  22.03.2020. 09:09h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info