Kalendar događanja

Član KARIZMATIK

Upisao:

KARIZMATIK

OBJAVLJENO:

PROČITANO

315

PUTA

OD 14.01.2018.

BLAGOSLOVLJENA STVARNOST U SAMOODGOVORNOSTI

BLAGOSLOVLJENA STVARNOST U SAMOODGOVORNOSTI
VIZUALIZACIJA: SKLAD INTELEKTA, PODSVIJESTI I DUŠE

BLAGOSLOVLJENA STVARNOST U     SAMOODGOVORNOSTI

Sve, što te u tvom životu snađe, to si ti nekada stvorio u svojim mislima i tako donio u svoj život. To su većinom nesvjesne i negativne misli, koje oblikuju našu budućnost. Tvoja je sadašnjost - takva kakva jest – stvorenje onoga, što si jednom očekivao i mislio. Nema dakle nikakvog smisla jadikovati, da ti je to učinio neki čovjek ili da te je neki Bog udario sa teškom sudbinom. On je najmanje odgovoran za tvoje odluke i njihove rezultate. Božanska stvaralačka snaga drži se samo sporazuma, da nikad ne će utjecati na tvoju slobodnu volju. Nijedan čovjek ne bi ti mogao bilo što učiniti, ako ga nekad, u svojim mislima, nisi za to molio.

Ovo, što je gore rečeno, za mnoge je čitatelje neshvatljivo. No to nerazumijevanje ne mijenja činjenicu, da je to istina. Svatko je za sve, što je doživio i iskusio, vlastiti stvaralac i za sve to sam je odgovoran. Sve smo to već možda čuli i čitali u mnogim knjigama, ali smo opet pali u svakidašnje ništarije. često puta nisi možda znao, što bi trebao početi s tom poukom. Ali sada te želim pozvati, prije nego nastaviš dalje čitati, da jednom posve intenzivno razmisliš o ovoj činjenici. Samo tako bit će moguće prekinuti ovaj krvotok, da dalje stvarate  ono, što je nepoželjno. Možda će ti  biti moguće, tvoju budućnost tako oblikovati, da na ovoj zemlji možeš voditi jedan sretan i bogosličan život. Sad stavi knjigu na stranu i najprije vizualiziraj usklađenost svog razuma, duše i svoje podsvijesti. U toj neusklađenosti leže svi tvoji problemi.

VIZUALIZACIJA: SKLAD INTELEKTA, PODSVIJESTI I DUŠE

U v o d: Najbolje dopusti, da te pri vizualizaciji prati jedan čovjek tvog povjerenja, koji će ti biti čitač meditacije. Priredi glazbu opuštanja i neka te prati nježan glas. Daj rukom znak, kad si postigao točku, kad želiš ići dalje. Ti možeš uostalom ovu vježbu također sam govoriti na kateti – CD i tada slušajući kazetu izvoditi meditaciju.

Sjedi opušteno ili legni na pod. Koliko je moguće učini, da ti bude ugodno, opusti svoj duh i svoje tijelo. Uzmi vrijeme za uvodno opuštanje i uzmi dovoljno vremena za slijedeću vježbu:

Zatvori oči i diši mirno i skladno u tvoj donji dio trbuha. Osjeti kako te disanje nosi. Nasluti: Netko kroz tebe diše. Sve što te opterećuje otpada od tebe. Ti si u svojoj nutrini posve miran i prazan. Radostan osjećaj ispunjava tvoj duh, tvoju dušu i tvoje tijelo. Dozvoli si ovaj mir i ovu tišinu naći i osjetiti u samom sebi.

U svojoj predodžbi prebaci se na jedno mjesto, gdje se osjećaš ugodno. Divno mjesto, koje ti kao prvo dolazi u svijest i koje ti se sviđa bit će ispravno mjesto za tebe. Otvori svoje unutarnje oči i gledaj unaokolo. Gledaj svoju okolinu posve točno. Gdje si ? Možda ležiš na divnoj livadi ili ležiš na bijelom pijesku na plaži mora, ili možda jednostavno ležiš na podu svoje sobe. Svejedno, gdje si. To je ispravno. Sve je ispravno i dobro. Uzmi zahvalno prvu sliku, koju ti pruža tvoja podsvijest.

Sad svoju pažnju koncentriraj na šumove oko tebe, prisluškuj šum valova, cvrkut ptica, zujanje pčela, glazbu u pozadini ili tišinu, koja te okružuje. Svejedno je, što čuješ. Sve što čuješ, dobro je, i ako ništa ne čuješ također je dobro. Prihvati to onako, kako ti se daruje i uživaj ove darove. Raduj se svemu, što je divno, što čuješ, vidiš i osjećaš. Osjeti, kako postaješ mirniji i opušteniji u svojoj samoizabranoj sredini.

Sad pogledaj u daljinu. Gle, posve daleko dolaze ti tri pojave. Ti ih još ne možeš prepoznati, jer su posve malene i daleko udaljene. Gledaj prema njima. One dolaze direktno na tvoje mjesto i dolaze bliže i bliže. One dolaze još bliže. One su sada tako blizu, da upravo možeš malo zasjenjeno prepoznati njihova lica. No, što je to ? Svi troje nose tvoje vlastito lice. Ti gledaš svoje vlastite  crte lica. Ti sada napeto gledaš prema njima. Jesi li se prevario ? Sad stoje sve tri pojave direktno pred tobom i gledaju u tebe. Ne, ti se nisi prevario. Sve tri pojave izgledaju jednake. One te gledaju iz tvojih vlastitih očiju. To su tri identične kopije o tebi samom. Ti ih gledaš pitajući.

Ja sam tvoj intelekt – reče prvo biće.

Ja sam tvoja podsvijest – javlja se drugo. Ja sam tvoja duša – govori treće biće.

Gledaj ih točno i ti prepoznaješ, da ipak postoje neke male, ali značajne razlike u izrazu lica, u držanja i u njihovom zračenju. Gledaj im u oči. Kakav im je izraz lica ? Jesu li sretni ? Ili je jedan od njih žalostan, stidljiv, oholo arogantan, uvredljiv ili nešto drugo ? Gledaj točno, kako izgledaju. Pozdravi ih u svom životu i govori s njima. Ti možda prepoznaješ, da je tvoja duša žalosna ? pitaj svoju dušu, zašto je žalosna. Slušaj točno, što ti ona priča. Možda je stidljiva ? Tad joj se ljubazno nasmiji i reci joj, da se može u tebe pouzdati. Ti si je pozvao, jer njoj, i time i samom sebi, želiš pomoći, da postane važan dio tvog života. Daj joj vremena. Ti si je dugo zanemarivao, nisi je slušao. Ona će ti sada sve reći, što je tišti i za čime čezne. Što ti priča tvoja duša ?

( Ako ovu vježbu slušaš snimljenu ili od prijatelja, koji ti čita, tad ovdje uzmi stanku od 5 minuta).

Sada se zahvali kod svoje duše za njenu otvorenost i njeno povjerenje i pitaj je, kako joj možeš pomoći. Što joj je nedostajalo u tvom dosadašnjem životu, u određenim životnim situacijama ?

( Opet 5 minuta stanka – pitanje i odgovori).

Ponovi ovaj proces sa svojim intelektom i svojom podsviješću. Svima daj isto vrijeme.

Sad si uzmi vremena i pričaj trojici o svom  životu. Reci im kako se osjećaš. Koje su te odluke i tokovi misli doveli dotle, gdje se danas nalaziš ? Koje su odluke u tvojoj prošlosti – svi bolni i također radosni događaji – donijele u sadašnjost ? Pitaj ih, na kojoj su odluci značajno sudjelovali. Pomozi si. Oni su došli, da bi s tobom i međusobno sklopili mir. Uzmi si vremena, koliko trebaš.

Zahvali se svoj trojici. Sada  sjednite zajedno u krug. Razgovaraj sa dijelovima svoje ličnosti. Nastojite zajednički naći rješenje.  Kako možete u buduće međusobno harmonizirati, kako bi svatko mogao dati svoj dio. Kako je moguće svima oblikovati sretnu i harmoničnu budućnost  ?  Možda  tvoja  duša  treba  više  slobode  i  više  mogućnosti odlučivanja. Je li tvoj razum s time sporazuman ili ima probleme ? Nađite kompromise tako, da svaki dio dobiva svoju energiju. Uzmi vremena koliko trebaš.

Sada, kad je razgovor  dovršen, pogledaj još jednom u njihova lica. Kako sada izgledaju ? Da li se je nešto izmijenilo ? Da li su crte lica mekše, opuštenije, ljubaznije ? Što osjećaš prema ovoj trojici, koji je svaki jedan dio tvog JASTVA ? Osjećaš se kriv, što si jednog ili drugog zapostavljao ? Tad govori s njima o svojim brigama. Oprostite se međusobno i dogovorite se: od danas  ćemo se međusobno  poštivati, voljeti i njegovati samo misli za opće dobro ličnosti, za jedan bolji i ljepši život.

Sada, kada ste se izmirili i kad je nastala harmonija između podsvijesti, intelekta i duše, pružite si ruke i oprostite se. Dogovorite se, da ćete se češće susresti na ovom mjestu i da želite međusobno živjeti demokraciju u harmoniji.

Oprosti se i gledaj za njima – sve dok nestanu u daljini. Možda dolaze zagrljeni ili rukom u ruci. Jesu li i oni međusobno postali prijatelji ? Ostani još ležati sam i uživaj unutarnji mir, kojeg sada osjećaš. Prepoznaj, da sada ideš u jednu lijepu budućnost. Uz pomoć svojih novih unutarnjih saveznika ti ćeš si stvoriti divnu, božansku budućnost. Ako želiš, tad se vrati i sadašnjicu. Protegni svoje udove, pusti svoje ruke i otvori polako svoje oči. Uzmi si vremena, koje ti je potrebno, da bi bio opet posve budan i opušten.

Ova će ti vježba pomoći prepoznati, kad si i pod kojim utjecajem svoje ličnosti donio odluke, koje se sada manifestiraju u sadašnjosti. Načini ovu vježbu uvijek, kad stojiš pred  jednim  problemom  ili  pred  novom  odlukom,  ili  jednostavno  da  uspostaviš unutarnji kontakt  sa dijelovima svoje ličnosti. Ti ćeš brzo spoznati, da ne možeš smatrati odgovornim svog partnera, svoju majku, oca ili bilo koga, za to što se sada događa s tobom i u tvom životu. Ti si sam   oblikovao svoju sadašnjost. Uz pomoć dijelova svoje ličnosti ti si živio, odlučivao i odabirao. Kome si davao komandu ? Je li to bio tvoj EGO ? Ti smiješ svakog dana ponovo odlučiti, tko smije na tebe utjecati. Tako će   ti postati jasno, kako ti sam nosiš odgovornost za to, što će se događati u tvojoj budućnosti, sa tobom i tvojim životom. Budi odgovoran prema samom sebi. Očekuj samo ono, što je najbolje. Misli samo još pozitivne misli. Svakoj negativnoj misli odmah suprostavi pozitivnu misao. Ti ne moraš  u to vjerovati. Ti moraš postati svjestan svog vlastitog negativiteta, tvog vlastitog negativnog načina mišljenja. Ja nikada  ne  govorim  o  precjenjujućem  pozitivnom  mišljenju.  Iz  raznih  razloga  to većinom ne funkcionira. Čovjek doživljava ono, što misli preko cijelog dana. Shvati, ti stvaraš sebi nebo ili pakao , i to ovdje na zemlji. U tebi je nebo kao i pakao. Zašto se svakog dana ne odlučiš za ono, što je ugodnije ? Mi učimo iz naših iskustava. Kad bi svaki  doživljaj  svog  svakidašnjeg  života  tako  ispitao,  zašto  si  privukao  određenu situaciju i što si iz toga naučio, tad ne bi nikada druge smatrao odgovornim za ono, što  si  doživio.  Stoga  se  ispitaj,  da  li  želiš  iskočiti  iz  udobnog  jada.  Preuzeti odgovornost svakako nije udobno.

Ne reci spontano da ! Razmisli o konsekvencama. Nemoj nikad opet reći: „Ti si kriv, ili okolnosti su krive, da je meni tako loše !“ Ako si shvatio i jasno odlučio, tad počni odmah svoju odluku pretočiti u djelo. Počni sada – ovdje i danas - biti iskren sam sebi. Vodi uvijek brigu o svojim unutarnjim osjećajima. U svakoj se situaciji pitaj, prije nego uputiš krivicu, „što me smeta?  Što se u meni događa ? Zašto se osjećam pogođen ?“ S vremenom ćeš prepoznati, da ti vanjski svijet, u svakoj situaciji, zrcali samog tebe. Ti ćeš uvijek biti konfrontiran sa svojim vlastitim sjenama, svejedno što doživljavaš. Ako ne uslijedi odraz ( odsjaj zrcala), tad nisi pogođen. Ali tad također energetski nisi više na starom mjestu. Jer samo u odrazu drugog ti možeš upoznati samog sebe. Tako će se, prije ili kasnije, sa većim napretkom polako mijenjati tvoja sredina, jer je tvoja samoizabrana zadaća: U č i t i.

Na ovoj planeti, isto tako kao i u cijelom svemiru, važi kozmički zakon o REZONANCI. Ovaj zakon kaže, da isto privlači isto. Mi dakle možemo sredinu, koja nas vrijeđa i smeta posve brzo izmijeniti, ukoliko uzdignemo svoju vlastitu vibraciju. Ako vibriraš visokije, nego tvoja stara sredina, tad ćeš automatski privući novu sredinu sa profinjenijom vibracijom. Ovo  je odraz  jednog od sedam univerzalnih zakona. To dakle znači, da ćeš uvijek svjesnije živjeti svoj život. Ako si povrijeđen, jer se tvoj partner ne ponaša tako, kako očekuješ, tad se pitaj: „Kako može on/ona tako na mene utjecati, da reagiram tako pogođeno ? Gdje se i ja sam tako loše ponašam, da mi se vanjski svijet odražava (zrcali) tako dramatično ?“

Sve to, što si svjesno ili nesvjesno nanio sam sebi, to će ti moći učiniti tvoj partner ili neki drugi čovjek. Samo što ti kod svog sučelnika to brže upada u oči. Tvoj se je sučelnik upravo podigao na više područje, da bi tebi ukazao tvoje loše ponašanje, koje vidiš sebi nasuprot.

Tako, kao što je svaki sučelnik, većinom posebno snažno životni partner, tvoje najbolje ogledalo, tako si to i ti za svakog čovjeka, koji se pojavljuje u tvom životu. Ti trebaš dakle svom sučelniku prije bit zahvalan za ukaze što nanosiš sam sebi, nego da se predaš svađi: tko je koga najprije i najdublje uvrijedio. !

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SIJEČANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član iridairida

  neka ti bude na korist*♥*

  17.01.2020. 15:16h
 • Član iridairida

  hvala da si nam javila!

  17.01.2020. 15:16h
 • Član diastidiasti

  Irida, knjiga je stigla ! Hvala !

  16.01.2020. 18:58h
 • Član iridairida

  ovo srce je za vanessu

  15.01.2020. 19:25h
 • Član iridairida

  *♥*

  15.01.2020. 19:25h
 • Član vanessavanessa

  Hvala Irida*pusa****♥*

  14.01.2020. 14:30h
 • Član iridairida

  https://www.magicus.info/najcesce-prakse/tumacenje-snova/besplatno-tumacenje-snova-axa1407-otmica-stepenice-supa-vatra-romi-2

  14.01.2020. 12:58h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

BITI VJERODOSTOJAN: KONAC POLARNOG MIŠLJENJA UNUTARNJI KONTAKT SA POMOĆNICIMA SVJETLA