Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član KARIZMATIK

Upisao:

KARIZMATIK

OBJAVLJENO:

PROČITANO

377

PUTA

OD 14.01.2018.

7. ZAKON SPOLNOSTI

7.  ZAKON SPOLNOSTI
„ Spolnost je u svemu, sve ima muške i ženske principe. Spol se objavljuje na svim područjima.“ (Kybalion)

 

7.    ZAKON SPOLNOSTI

„ Spolnost je u svemu, sve ima muške i ženske principe. Spol se objavljuje na svim područjima.“ (Kybalion)

Ovaj princip sadrži istinu, da se u svim pojavnim formama, u i na svim područjima objavljuje ženski i muški princip. Spol nema ništa ni najmanje zajedničko sa spolnošću, seksualnošću, koja počiva na tjelesnim razlikama između ženske i muške pojavne forme.

U istočnoj mudrosti spolu se daju oznake YIN i YANG. U našoj kulturi mi govorimo o pozitivnoj (muškoj) i negativnoj (ženskoj) energiji. Aktivno i pasivno. Zadaća je spola jedino stvaranje, roditi, proizvoditi itd. Učenjaci su dokazali princip spolnosti. Tako se atom sastoji od tjelešaca, elektrona i jona, koji kruže i vibriraju jedni oko drugih. Oblikovanje (rađanje) jednog atoma jest sjedinjenje negativnog (ženskog) tjelešca – korpuskule i jednog pozitivnog (muškog). Iz snage privlačenja i sjedinjenja, pozitivnog i negativnog, začinje se i rađa novi atom. Ja ću u ovoj temi morati ostati kod pozitivnog i negativnog, stoga te molim, da sada odijeliš ove riječi od onoga, što ti normalno pod tim razumiješ.

Jedina je zadaća muškog principa, da određenu energiju usmjeri na ženski princip. Tako je uvijek ženski princip onaj, koji na koncu pruža stvaralački rad. Ova činjenica važi na svim područjima. Ovdje muški princip predstavlja pokretnu snagu. No za ostvarenje svoje pokretne snage ( ideje, predodžbe, misli ) potreban je ženski, primajući i stvarajući princip. Obadva su principa uvijek navezani jedan na drugog i ovisni jedan od drugog. Ideja muškog principa nikada se ne bi mogla ostvariti, kao stvaranje, bez snage ženskog principa. Ženski princip također ne može ostvariti vlastito stvaralaštvo bez muškog impulsa. Stoga postoje tri principa:

1.     princip = duh = muški

2.     princip = duša = ženski

3.    princip = stvaranje, materija = plod muškog i ženskog Time smo opet dospjeli do naše slike:

1.     Duh – ideja, predodžba…

2.     Duša – ostvarenje, osjećaji…

3.   Tijelo – učinak, vozilo za obadvoje

Sama duša nije nikad u stanju, bez duha, oblikovati tijelo i stvarati. No, ni duh ne može bez duše stvoriti ni održati nikakvo tijelo. Tek potpuna zajednička igra duha i duše omogućuje manifestaciju u materiji. Jedno tijelo bez duše isto je tako nezamislivo kao tijelo bez duha. Samo u sjedinjenju Yin i Yanga moguće je stvoriti nešto novo. Ovdje smo opet došli do zakona rezonance. Svaki ljudski duh sadrži Yin i Yang. Stoga smo na početku knjige rekli, da ti možeš biti znatno više muški orijentiran, iako si tjelesno žena i obratno. Kako gore tako dolje, kako dolje tako gore. Kako u velikom tako i u malom. Izbor osobina, koje se pripisuju obojima, želim navesti u nastavku.

Yin i Yang, pozitiv i negativ stoje za polarnost, koja je prisutna u svemu. Iz snažnog zajedničkog djelovanja obojega nastaje sveukupna stvarnost. Postoji uzrečica starih Kineza, koja glasi: „Stvaralačko (yang – duh) i primajuće (Yin – duša) omogućuju nastajanje svih stvari.“

Stvaralačko i stvarajuće sviđa mi se daleko bolje nego pozitivno i negativno. Ti imaš u sebi Yin i Yang. To je aspekt duha blizanca. Otac - majka. Ako si razumio zakon polarnosti, tad spoznaješ, da je važno oboje dovesti u harmoniju i suglasje.

Mnoga  razna  učenja  govore  o  dualnosti  duha,  no  hermetičari  uvijek  govore  o DVOSTRUKOM   (duplom)   duhu.   Oni   su   svojim   učenicima   davali   upute,   da preispituju  svoju  svijest  o  svom  jastvu.  Učenik  uči  upraviti  svoju  pažnju  prema nutrini, da istraži svoje unutarnje Jastvo. Ti si u ovoj knjizi isto tako naučio neke vježbe, koje mogu to potaći. uvijek će se najprije ispoljiti JA, a zatim „JA jesam.“ Ako idemo dalje otkrivamo rascjep unutar  JA- ličnosti, koja živi u suglasju, ali ipak se od svijesti doživljava kao odijeljena. Koristi ovdje vježbu o transformiranju Ega. Hermetičari ova obadva aspekta imenuju JA i MENE. Ovi duhovni blizanci razlikuju se  po  svojim  karakterističnim  osobinama.  Normalan  čovjek  obilježava  svoj  AGO, sastavljen od osjećaja, raspoloženja, sklonosti, navika, vjerskih pravila itd. prosto kao JA. Ja želim – ja ne želim. Ovaj je JA drugima i tebi samom više ili manje poznat. Čovjek prepoznaje svoj EGO – JA.

EGO podliježe zakonima time, što se pokorava raspoloženjima, osjećajima, hirovima itd. Zakonitosti nose ovaj EGO – JA – čovjeka od jednog ekstrema do drugog, od pola do pola. No, ovaj JA isto se tako identificira sa svojim životnim navikama, svojim posjedovanjem, svojim odijevanjem, svojim autom, svojim bankovnim kontom i možda posve naročito sa svojim tijelom i ugledom u društvu; ukratko sa svim, što spada na djelovanje prema vani. Nažalost je za obične ljude često ovaj ja njihov tobože jedini JA. Ako bi ovom dijelu ličnosti bilo nešto oduzeto, zbog nepoštivanja univerzalnih zakona, bilo to novac, njegovo tijelo kroz bolest ili sudar, ili bilo što drugo, tad time EGO – JA biva slomljen.

Nažalost mnogi ljudi moraju iskusiti ovaj stupanj, najprije sve izgubiti, da bi mogli razmisliti i svrgnuti pažnju na njihovo duševno-duhovno JA. Ja sam osobno također pripadala ovdje. Mnogi ne poduzimaju ovo razmišljanje i čine samoubojstvo, razbojstvo ili što već ne, da ne bi morali osjetiti gubitak. No i onda, ako je on prepoznao svoje drugo JA, čovjek uvijek naginje tome, da svoje osjećaje, raspoloženja itd. klasificira kao nešto identično sa univerzalnom jezgrom svog bića.

U današnje vrijeme, kad se sa osjećajima postupa kao sa svetom kravom, istinitom tražitelju ne pada na um, da njegovi naučeni osjećaji nemaju apsolutno ništa zajedničko sa njegovim pravim JA, sa njegovom dušom i njegovim duhom. Čovjek mora učiti, da ovi procesi postoje na temelju sakupljenih iskustava i odluka, da doživljeni osjećaj ne znači automatski čistu, duhovnu dušu. Konačno postoji samo jedan istinit osjećaj i to je daleko više nego samo emocija – to je ljubav. Ona je sve, što postoji. I iskusiti protupol stvorilo bi strah.

Čovjek mora učiti razlikovati svoj pravi JA od svog EGO – JA. On ga mora prepoznati kao stvari, koje nastaju na temelju njegove duhovnosti i koje su u njemu prisutne. To su njegova vlastita stvorenja. No nikad nije stvorenje prava ličnost, božanska jezgra bića. Mi upravo govorimo o tome, da ne pokušavamo izbrisati EGO – JA. To ne funkcionira. EGO – JA je neodjeljivo povezan sa ličnošću. On mora biti priznat i transformiran, to znači smisleno zaposlen za dobro cjelokupne ličnosti.

Pravo JA se doživljava kroz spoznaju vjerskih pravila, kroz školovanje volje, čime se osjećajna stanja EGO – JA preobražavaju u suprotne osjećaje. Može se negativno pretvoriti u pozitivno i time svoj EGO – JA uzdići iznad zakona. Ovo stanje traži koncentraciju i promatranje samog sebe. Ova cijela knjiga usmjerena je na to, da u čovjeku probudi ovu svijest. Ako je proveden proces „staviti na stranu“ tad si sebi svjestan svog pravog, istinitog Jastva, koje se prepoznaje kao dvostruki duh, kao transformirani EGO i pravo JA. Bit će prepoznat kao ženski, duševni potencijal u kojem nastaju misli, ideje, osjećaji i druga stanja.

Veliki mudraci označili su ženski princip kao duhovnu utrobu, koja je sposobna rađati duhovne potomke.

Čovjek, koji prepoznaje kreativnu energiju Yin - , iskusit će, da tu mora postojati jedna duhovna snaga, koja posjeduje snagu volje, koja omogućava , da Yin bude aktivno u stvaralačkom smislu. Ova je snaga isto tako u stanju stupiti po strani i promatrati duhovno stvaranje. Ovaj će čovjek ovu snagu prepoznati kao svoje pravo JA.

On prepoznaje sposobnost Yanga da ideje i predodžbe projicira ka Yin, koje počinje sa ispunjenjem stvaranja. Ovaj duhovni blizanac nalazi se u svakom čovjeku, pri čemu muški princip – Yang stoji za aspekt života, a ženski princip – Yin za aspekt nastajanja, očuvanja i rušenja. Princip rezonance važi na svim područjima.

Time princip spola sadrži glavni ključ, koji leži u temelju svih pojava duhovnih utjecaja. Namjera ženskog principa kreće se uvijek u pravcu primanja i ostvarenja utisaka; tendencija muškog principa uvijek se prema tome ispoljava i objavljuje.

No, ženski princip posjeduje veliko radno područje kao muški princip. Glavni se rad prinosi pri stvaranju novih misli, pojmova i ideja, uključujući i zaposlenje fantazije. Muški se aspekt ograničava sa svojom voljom, htijenjem na svojim različitim područjima.

Duhovni ženski princip može također bez podupiranja  muškog principa stvoriti duhovne slike na temelju vanjskih utisaka i doživljaja i izvesti vlastito duhovno stvaranje. Pošto ovaj princip nikada ne miruje on će preuzeti strane muške principe i izraziti utjecajne energije, ako vlastiti muški princip ostane nerazvijen. Ženski princip za svoje stvaranje treba poticaj čistog muškog aspekta volje.

Nažalost većina se ljudi, iz neznanja, zadovoljavaju time, da slijede ideje i misli, koje im pruža njihov negativno programirani Ego. Ove misli i ideje, koje nastaju na temelju vanjskih utjecaja, potječu  često od JA jednog drugog  čovjeka, jer ih nije stvorio vlastiti Yang. To su naučene predodžbe. Kod hipnoze i telepatije jasno se vidi, kako se voljno jaki muški  princip usmjerava na primajući  ženski  princip. Ženski princip prima sugestiju i dopušta da se razvije do sazrijevanja.

Time iz strane volje kod hipnoze i telepatije ili nametnute volje kroz odgoj roditelja nastaje tobože vlastita misao. Postupanje koje iz tog slijedi  jest vlastito duhovno dijete. Ženski princip služi kao posuđena majka jednog stranog ploda, samo s tom razlikom da za to treba nositi  brigu i preuzeti odgovornost. To je bilo umjetno ,izvana oplođeno. U stari se radi o kukavičjem jajetu, čime je dotična osoba sama sebe stavila u „ gnijezdo.“ Time je onemogućeno odgajanje vlastitog potomstva.

Danas se mnogo govori o neophodnosti, da se dovede u sklad Yin i Yang. No, bez poznavanja zakona duhovnosti neophodnost je beznačajna. Ti možeš yin i Yang samo harmonizirati, ako istražiš svoje vlastito jastvo, ako si našao sebe u sebi samom, ako si MENE našao u JA. Naravno duševno – duhovno čovjekovo stanje može nastati samo iz harmonične povezanosti Yin i Yang-a, koji zajednički koordiniraju i djeluju.

Muški princip prosječnog čovjeka postao je vrlo komotan. To znači, da je snaga volje, koja je ljudima u djetinjstvu slomljena, postala slaba i nedjelotvorna. Stare su škole stavljale veliku vrijednost na školovanje volje. Posvećenik je bio gospodar – gospodarica njegove – njezine vlastite volje. Kroz čeličenje i školovanje volje on – ona mogao je i mogla se je uzdići iznad prirodnih zakona.

Nikad te ne će učiniti slobodnim školovanje EGO-VOLJE, razvijanjem u sebi buntovnika i tvrdoglavca. Radi se o školovanju čiste, božanske, stvaralačke volje.

Samo školovanjem može biti spriječeno da na čovjeka utječe duh i volja jedne druge osobe i da ona živi njega. Običan  prosječan čovjek biva često slobodan  voljom i duhom drugih, kojima dopušta da za njega zastupaju njegovo mišljenje i htijenje, time što nekritično preuzima mišljenja drugih i usvaja ih kao svoja vlastita. „Kako ću saznati, što hoću, ako mi nitko ne kaže, što trebam htjeti ?!“

Nevolja je, što prosječan čovjek živi gotovo isključivo kroz svoj programirani ego i ne zamjećuje jezgru svog božanskog bića. On se stalno zadržava na ženskom, pasivnom polu svog duha i ostavlja nezaposlenim muški, aktivni pol, u kojem je čvrsto usidrena volja. Tako on sam kreira stvaranja, za koja tvrdi da on ili ona to nikad nije htio. Jer : ženski princip jednostavno mora nešto činiti.

Čovjek je često sklon nastupati prema vani sa negativnim aspektima muškosti. Stoga moramo ženske aspekte, prema vani i prema nutrini, školovati i uspostaviti harmoniju sa muškim aspektom.. Ovdje spadaju mekoća, prihvaćanje, stvaralaštvo isto tako kao što je i snaga probijanja. U nutrini prosječan čovjek svladava većinom negativan aspekt ženskog pola. Ovo se ispoljava jadikovanjem i kukanjem. Ovdje trebamo razvijati pozitivan protupol. Mi živimo na različitim područjima. Stoga moramo na različitim područjima različito harmonizirati ženske i muške aspekte. Svi jaki muškarci i žene izražavaju sebe kroz muški princip, princip volje. Ova čista volja jest naš najjači poticaj i opruga. Mjesto , da se podčinimo volji drugih mi razvijamo svoju vlastitu volju i time stvaramo poželjne slike, predodžbe, rezultate i stvarnosti. Ovakvi ljudi postižu, da često svoju volju nametnu ljudskoj masi i njih tjeraju, da žive, misle i postupaju prema njihovoj volji.

To je razlog zašto čovjek mase često sliči ovčjem stadu, koje ide iza svog ovčara ( duhovni stav, mentalitet, vijesti, moda itd.), jer niti stvaraju samo svoje vlastite ideje niti su naučili koristiti vlastite snage za svoja ostvarenja. Stvarno uspješan čovjek, stvarno jaka žena, uvijek pliva protiv struje, kao što losos ženka pliva uz rijeku, da bi ostavila svoje leglo.

Djelovanje ovog duhovnog zakona može se promatrati posvuda u životu. Ljudi, koji posjeduju privlačno zračenje uvijek su oni, koji su prepoznali svoj vlastiti muški princip i naučili ga koristiti. Svejedno, da li za pozitivno ili za negativno. Oni su obadvije kvalitete, žensku i mušku, u sebi ujedinili. Oni su u nutrini cjeloviti. Ovdje leži tajna magnetizma, utjecaja, čaranja itd. kao i svih pojava hipnoze ili osjećaj bez svoje volje u prisutnosti jednog takvog čovjeka.

Svaki čovjek, koji je u sebi integrirao muški pol taj je u sebi prepoznao snagu sugestije. Tako su u tvoj život privučeni ljudi i energije, koje ti kod ostvarenja tvojih ciljeva stoje podupirajući te ili slabeći te. Ovo se događa, kako je prethodno rečeno, posve intenzivno kod djece. Djeci se od roditelja i okoline uvijek ponovo sugerira, koje vrednote trebaju ili ne trebaju posjedovati u društvu. Mali će čovjek sav svoj kasniji život usmjeravati po ovim sugestijama.

Stoga još jednom preispitaj sve iskaze svojih roditelja i drugih suodgojitelja. Uvijek ustanovi koliko to sam vrednuješ !? Dobro provjeri sugestije kao npr. „ ti nisi nizašto

, ti si glup, od tebe ne će biti ništa, ti si kriv da je meni tako loše itd.“ Zapiši si sve ove sugestije iz svog djetinjstva i ustanovi koliko si ostao sjediti na ženskom, prihvaćajućem, rađajućem principu i u kojoj mjeri točno po tome živiš ?! Koliko su još u tebi tvoji roditelji, jer tvoj ženski aspekt ove sugestije primjenjuje kao svoje vlastite. Ti moraš ovu vježbu shvatiti ozbiljno i izvoditi je !

Upravo kroz ove sugestije uvijek nastupa volja jačega – o tome nema diskusije kod roditelja i djece - na ženski, primajući pol slabijeg. Ovo biva prihvaćeno i izleženo kao kukavičje jaje.

Mali vrabac gleda veliku pticu kao sebi jednaku. Vrabac si ne može predstavit, da druga ptica može biti tako zla, da uništi njegove mlade ptiće i njega zloupotrijebi za odgoj svog legla. Naprotiv vrabac radi mukotrpno, da bi ovog stranca hranio i odgojio i ponosan je svojim potomstvom. Vrabac mora isto tako kao ženski princip sjediti na jajima i hraniti.

Isto je tako sa našim osjećajima, pogledima, iskustvima, načinom mišljenja i postupcima. Neophodno je potrebno ispitati samog sebe. Upoznaj samog sebe – svoje jastvo ! Ti ćeš u svojoj nutrini otkriti mnogo kukavičjih jaja. Probudi snagu volje u sebi i poveži je sa svojim ženskim aspektom. Ti ćeš radosno iz svog gnijezda moći izbaciti kukavičje leglo.

Etički razvijen čovjek ima moć nad sobom i ne će nikada koristiti nemoć drugog za vlastitu prednost. Ti možeš zakone za dobro i za prednost primijeniti za samog sebe i za druge. Svatko može koristiti zakone kako za dobro tako i za zlo. Zakoni su neutralni i djeluju uvijek. No, čuvaj se toga, da utječeš na drugog čovjeka radi svoje koristi. Učinak će neizostavno slijediti nakon uzroka, prije ili kasnije.

Stupanj između crne i bijele magije uvijek je uzak.No, uistinu moralan čovjek imat će sebe i svoju volju toliko pod kontrolom, da se nikad ne će igrati sa zakonima. Svatko može u životu postići sve, a da druge ne zloupotrijebi.

Stoga shvati, ako nešto želiš postići, svejedno da li na duhovnom, duševnom ili tjelesnom području, da je ključ za uspjeh uvijek školovanje tvog ženskog principa, istinite božanske volje u tebi. Tek u suglasju Yina i Yanga, ako oboje rade u međusobnoj harmoniji – kad se transformira ego i integrira božansko Jastvo – leži ključ za istiniti uspjeh na svim područjima. Ti ne ćeš morati nikad više tražiti nešto u vanjštini, jer ti znaš : Ti sam možeš i ti ćeš to naći u svojoj nutrini.

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

TRAVANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član vanessavanessa

  Smijeh je, viši oblik molitve!***

  01.04.2020. 16:57h
 • Član vanessavanessa

  ♥*

  01.04.2020. 16:15h
 • Član mkrmarmkrmar

  Svjetlosni zagrljaj

  31.03.2020. 18:40h
 • Član iridairida

  primijetili smo...♥

  31.03.2020. 11:50h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  počela sam pisati pjesme na slikama

  28.03.2020. 14:18h
 • Član iridairida

  svima koji svraćaju na ♥

  27.03.2020. 15:38h
 • Član vanessavanessa

  ♥*

  27.03.2020. 14:49h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

6. ZAKON UZROKA I UČINKA OPHOĐENJE SA OSNOVNIM HERMETIČKIM ZAKONIMA