Član dinaja

Upisao:

dinaja

OBJAVLJENO:

Jedna mala priča o jeseni i krštenju ljubavi.

Jedna mala priča o jeseni i krštenju ljubavi.
Gledajući ovu Tigrusovu sliku osjetih mirise dozrijevanja grožđa i prisjetih se jedne davne priče o jeseni i krštenju ljubavi.

poezija vode

 

"Do sutra ljubavi , da, do sutra" rekla je tiho, spuštajući telefosku slušalicu. Gledala je ka istoku gdje se obojen ljubičastom bojom njenih snova nazirao novi dan. Ona ispruži ruke ka nebu i koraknu u novi san.

Prisjeti se pisma koje mu je napisala.

"Koliko puteva još moramo proći do prvog poljupca, koliko je još lutajuće samoće do ponovnog sustreta? Usamljeni vlakovi se kotrljaju kišom. U zemlji runolista će uskoro biti jesen. Ti i ja smo sjedinjeni korjenjem rođenja, sjedinjeni proljećem vode i bokovima ljeta. Ti i ja odjeljeni vlakovima i narodima, ti i ja smo se jednostavno morali voljeti. Voda i smjeh dolaze iz zemlje i sjedinjuju se pod jesenskim nebom u himnu ljubavi i vinu.

samo Ona koja te voli "

 Dolazak ljubavi u njenu svakodnevicu, trenutak istinske spoznaje života, je bio u jesen.

Kairos, sretan trenutak buđenja, pojava sunca u sivilu željezničke stanice, svjetlosni zagrljaj sreće je brisao tragove njegovog kašnjenja.

 

klimt

 

Visok i taman On s torbom punom snova na ramenu i osmjehom na licu zaustavi vrijeme, osmisli trenutak u kojem zasja sjećanje, čudesna uspomena na dane prvih susreta.

"Odakle dolazi voda?" upita Ona
"Iz zemlje" odgovori On

Njegova poezija i njeno sanjarenje o životu se u tom času sjediniše u himnu ljubavi. Kao da je sišao s neba u trenutku dozrijevanja grožđa, njegov dolazak pojača u njoj, već nagomilan, osjećaj uzbuđenosti. Zagrljaj i poljubac, krštenje ljubavi, otvoriše vrata vječnosti.

 

bog, svjetlostBog svijetlosti se nasmiješio i svjetlosni zagrljaj koji traje već tisućama godina, je postao sreća susreta i istina života na peronu velegrada, sjedinjenje svih prošlih trenutaka u taj jedan jedini.

Njenim žilama je potekao šampanjac, a grad je mirisao na mlado vino i kestenje.

Oko njih je tekao običan život, pun žurbe subotnjeg jutra.  Dvanaest otkucaja s crkvenog tornja prepolovi dan. Neki nasmiješeni mladić s velikim buketom ulazi u jednu od kuća u aleji pored rijeke. Ona se prisjeti buketa koji je dobila za svoj osamnaesti rođendan, osamnaest crvenih ruža, sve zvjezde neba, snovi u celofanu, znakovi mladosti i sreće.

 

Zagrljaj iza vrata će ubrzati okretaje zemlje pojačati sjaj sunca, ali i ukrasti mladost, ograničiti slobodu, smanjiti prostor, ukrasti vrijeme.


Da li će ova mladost znati od navika učiniti ljubav ili će boreći se protiv njih, kao što je i ona jednog davnoga proljeća, krenuti u pustolovinu novih spoznaja, očekujući renesansu sna?

Sjetila se Petrarkinih stihova i osjeti umiranje prošlosti da bi ljubav u njima mogla živjeti.  Vječna svjetlost s neba je sjedinjavala  suprotnosti u sintropiju istinskog postojanja.
Elementarna snaga njihovih energetskih polja, to univerzalno ljepilo života i sna, postade jedna vrsta kompromisa stvarnog života u dvoje.

 

 

Vesela znanost o istini početka raširi ruke i zagrli ih u zajednicu onog velikog "da " izgovorenog u hramu ljubavi.

Sjedinjena dva božanstva u stvarnost trenutka, u jednom suncu i cilju koji je isprepleten različitim životima postaje vrhunac spoznaje. Tišina i širina hrama, sidrište života, mjesto na kojem će misao misli postati podrška, je prekrasna arhitektura za emocionalnost znanja o zajedništvu želja. Tada misli misle nove misli i sidrište ideala raste i prerasta u pučinu, nepregledno more novih doživljaja, beskrajno nebo treperećih želja.

 

 

Iluzija, nastala iz njenih lutanja snovima, tamo negdje iza očiju u kaosu želja i urednosti misli,  postala zajednički tijek jedne nove, njihove zajedničke iluzije stvarnosti.

 Zamišljajući je kao beskraj Božjeg sna, doživjeli su i eksploziju boja, sve njihove nijanse i jakost svjetlosti prosute nebom u istinskom postojanju. Nova dimenzija ujedinjenja izašla iz hrama ljubavi se pred njima širila kao što se univerzum širi.

Opustjele ulice su najavljivale smiraj dana, ono prelazno vrijeme između obaveza i ljepote.
Jesensko veče puno podnevnog sunca, biverzum iza vrata svijeta iz kojeg su, držeći se za ruke, tiho izašli, postade njihov putokaz ka životu. Boje vječnog svijetla su se počele mijenjati valovima njihovih misli.

 

 

Promatrajući ovu Tigrusovu sliku osjetih ona davna uzbuđenja, osjetih jesenske opijajuće mirise, začuh dionizijsku himnu ljubavi, a u njenim predivnim bojama osjetih ono drevno krštenje jednoj velikoj ljubavi.

KLIKALICE

SADRŽAJ UPISAO

Član dinajaMerlin2 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana dinaja dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

🔝

KOMENTARI

 • 22.08.2009. 11:03h

  Član shadowofsoulMerlin8 dobro jutro :) svaka čast Tigrusovoj slici... ima senzibilitet - jedan od rijetkih... ah, baš sam senza nešto danas :) odgovorila sam ti na mom topic-u :)
 • 22.08.2009. 11:07h

  Član ivanaMerlin1 mogla bih napisati vrlo nježan komentar, nježan kao što je tvoj tekst, ali baš neću... okani se tog \"kukolja\" već jednom, prestani ga zadržavati u sebi i podsjećati na njega stalno svih nas koji čitamo tvoje tekstove, a pogotovo mislim da nije u redu tigursovu sliku trpati pod takav naslov bez da ga išta pitaš, ali ok - ni ja nemam pravo biti ničiji odvjetnik... sve u svemu, zajednička rubrika postoji i svatko od nas osjeća zašto postoji i čemu je namijenjena, ja recimo osjećam da kukolj nema nikakve veze s makovima i da se rubrika trebala zvati prije \"korov\" pa ne bi bilo oko toga stalnog prepucavanja... dinajo, daj već jednom koračaj malo duljim koracima, preko svakog kamenčića ti se spotičeš ponovo i ponovo i sama sebi nanosiš bol... zapravo me se ne tiče, ali naravno da u tome prepoznajem i sebe pa me zato boli i ljuti... hajmo već jednom naprijed krupnim koracima ljubavi i ne spuštajući pogled sa sunčanog radosnog neba... nos u vis, dinajo, jer tvoj kad se spusti - povlači dolje i moj... molim te :) budi neki cvijet za koji nije sporno da li je kukolj ili nije, toliko cvjetova ima... da si ovaj niz svojih tekstova nazvala \"makovi\" sve bi bilo drukčije, a opet bismo svi znali na što aludiraš... zaboga, sam sebe trpati u kukolj... ne mogu to razumjeti i žao mi je, eto... i neću više ni riječ tu napisati, taman da jednog dana dobiješ nobelovu nagradu za književnost za tekst koji točno tu objaviš... amen
 • 22.08.2009. 11:26h

  Član shadowofsoulMerlin8 ivama ima pravo 150%... dinajini tekstovi, dinaja i bilo što dinaja napiše, nije uopće za kukolj.. ali znam, dinaja je fina, preskromna osoba i zaboljelo ju je nešto od nekoga i želi to na neki način odbolovati - na svoj način... ali nema što odbolovati... to što netko trkelja o dinaji, mogu samo reći ovako: nije važno ŠTO kaže, već TKO kaže.. prema tome, dinajo, molim te poslušaj i ivanu i mene...- tvoji tekstovi, pjesme, ti.. ništa od tebe nije za kukolj... ! please..!
 • 22.08.2009. 11:32h

  Član dinajaMerlin2

  ivana

  ivana draga, pa zar mak nije kukulj u žitu, nježan cvijetić kojeg svi volimo......pogriješila sam nazivom, priznam, ali sama ga više ne mogu mjenjati........ i ova rubrika nije onaj \"kukolj\" u kojem se drugi optužuju, nego je moja osobna rubrika, rubrika koju sam otvorila pjesmom o sebi samoj... i nekako mi moji davni tekstovi spadaju među to nježno cvijeće koja često raste na margini životnih puteva..........nježno cvijeće koje ponekad bezvrijedno raste, treperi na vjetru i umire tiho kao što su i moje davne pjesme tiho umirale u požutjeloj pjesmarici.........odlučih se te davne osjećaje sjediniti u jednu rubriku........ a Tigrusova slika sigurno ne bi bila tu da sam se odlučila za onu drugu rubriku....... draga Ivana, hvala ti na razmišljanju o tekstu i jasno i na pohvali teksta.........:-))
 • 22.08.2009. 11:38h

  Član dinajaMerlin2

  shadow

  hvala na toplini misli i osjećaja koje mi ostavljaš kao zvijezdani šapat tvoje dobre duše.........da pogrešila sam sa izborom imena za rubriku....Ivana ima pravo trebala sam je nazvati \"makovi\"........:-))))
 • 22.08.2009. 11:41h

  Član ivanaMerlin1 otvoriš novu i riješeno - možda se i tekstovi mogu podići ponovo ? ovaj je zaista prenježan da bi ostao pod ovim naslovom...
 • 22.08.2009. 11:54h

  Član dinajaMerlin2 hvala Ivana, nadam se da uredništvo može promijeniti naslov rubrike........iskreno se nadam da im to nije teško............jer razmišljajući potaknuta tvojim i sjenkinim komentarima prisjetih se onog vremena nesporazuma........ hvala ti draga Ivana na tragu koji ostavljaš iza mojih tekstova......:-))))
 • 22.08.2009. 12:05h

  Član shadowofsoulMerlin8 pošalji poruku uredništvu magicusa da ti sve ove lijepe tekstove prebace u drugu rubriku.. pleaseeeeeeeee, učini to..!!!!!
 • 22.08.2009. 12:06h

  Član shadowofsoulMerlin8 da ja mogu to učiniti za tebe, napisala bih novi topic \"molba uredništvu magicusa\", ali ne mogu to činiti za tebe, jer to možeš samo ti, kao autorica....
 • 22.08.2009. 12:07h

  Član magicusMerlin12 dinaja, rubrike su fiksne, ali tekstovi se mogu prebaciti u drugu rubriku, samo napiši točno koje naslove treba prebaciti i u koju rubriku...
 • 22.08.2009. 13:09h

  Član dzorkoMerlin1 drage Dame... \"Makovi\" bi bio prikladan naslov... i vrlo lijep :)
 • 22.08.2009. 13:30h

  Član shadowofsoulMerlin8 eto, magicus-uredništvo je dalo svoj odgovor, samo trebaš napisati točan naslov rubrike... ne možemo mi kreirati ovdje rubrike, one su već zadane, koliko vidim . hajde, dinajo, daj zahtjev da se ova ljepota prebaci iz kukolja u poeziju ili nešto drugo :)
 • 22.08.2009. 13:51h

  Član dinajaMerlin2 drago uredništvo, zar nije moguće samo promjeniti naslov rubrike.....? recimo da ga nazovem MAKOVI.ako je moguće onda bih vam bila od srca zavalna......i naslov prve pjesme bi se onda promjenio u makovi..........unaprijed vam hvala.......:-)))
 • 22.08.2009. 16:59h

  Član dinajaMerlin2

  magikus

  drago uredništvo ove tekstove objavljujem pod fiksnom rubrikom \"predstavite sebe i svoj rad\" ali unutar mojih tekstova povezujem članke pod različitim naslovima.......Ovaj je nažalost dobio naslov \"Kukolj u žitu\", moj predlog je bio samo da promjenite naslov prve pjesme u ovom djelu mojih tekstova.......Umjesto \"KuŽ\" Makovi.....:-))))
 • 22.08.2009. 17:07h

  Član mlabosMerlin9 dinajo...naslov rubrike je jedno...a naslov teksta je drugo cijelo vrijeme se spominje rubrika...
 • 22.08.2009. 17:44h

  Član dinajaMerlin2 oprosti Majo, kako se u zadnje vrijeme puno pisalo o kukoljima, sjenka i ivana su pomislile da stavljam pjesme u kukolj jer sam prvu tako nazvala..........hvala ti na korekturi naslova.......:-)))
 • 23.08.2009. 10:11h

  Član ivanaMerlin1 uskoro će još jedna jesen... bog zna što ova nosi... mene je oduvijek proljeće oduševljavalo, ali kroz tvoju priču osjećam i kako jesen može biti lijepa, topla, uzbudljiva, zadržana u vječnosti sjećanja i ljubavi... koju ću jesen ja tako ljubičasto-smeđe-žuto pamtiti ? po čemu će ta neka moja jesen mirisati ? imaš divna sjećanja, divne jesenske početke, dinajo...
 • 23.08.2009. 10:19h

  Član dinajaMerlin2

  ivana

  jesen je meni drago godišnje doba.....rođena sam kada su laste odlazile i lišće poćelo otpadati.nekako se sve lijepo događalu u tim mjesecima.........odu jeseni koju nosim u sebi osjetih u tigrusovoj slici.......... hvala ti na toplim riječima.......:-)))

IZDVOJENO

Tehnike

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

SNOVI

TERAPIJE

METODE

TEHNIKE

MAGAZIN

MAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuMAGIFON - Životne promjene, sudbinaPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I Ching

BRZI CHAT

Cijeli Chat

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Kako vi zovete taj osjećaj? Ti ne znaš.........