Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član kozmologija

Upisao:

kozmologija

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1587

PUTA

OD 14.01.2018.

SAMOUBOJSTVO

SAMOUBOJSTVO
Odabrali smo ovu tešku i ozbiljnu temu kako bi pokazali koje logičke argumente Martinus koristi kako bi ukazao na uzaludnost ovog čina.

SAMOUBOJSTVO (MARTINUS)

Pitanje: Da li samoubojstvo uzrokuje mračnu sudbinu u duhovnim svjetovima ili u nečijoj sljedećoj inkarnaciji ?

Odgovor: S obzirom da se sposobnost doživljavanja života održava i obnavlja isključivo putem doživljavanja iskustava, sva ta iskustva, bez obzira da li se javljaju kao ugodna ili neugodna, kao svijetla ili mračna sudbina, postaju životna osnova za vječno doživljavanje života svakog živog bića. S obzirom da samoubojstvo, kada ono nije posljedica mentalne poremećenosti, uvijek predstavlja pokušaj oslobađanja od mračne sudbine ili mračnih iskustava koja netko doživljava, ono zapravo predstavlja sabotiranje normalnog i apsolutno neophodnog obnavljanja života. No, s obzirom da se samoubojstvo u apsolutnom smislu ne može dogoditi, jer niti jedno živo biće ne može stvarno umrijeti bilo od svoje vlastite ruke ili od tuđe ruke, jer svaki takav pokušaj može samo utjecati ili uništiti fizički organizam, tada samoubojstvo predstavlja samo daljnji dodatak mračne sudbine već postojećem mračnom mentalnom stanju koje je biće i dovelo do samoubojstva.

Umjesto da se oslobodi svoje mračne sudbine, stanje bića samoubojstvom postaje još gore. S obzirom da do samoubojstva može samo doći kombinacijom misli čiji je krajnji rezultat za biće u datom trenutku teška depresija, iz toga proizlazi da ta depresija ili to zlo kojeg se biće samoubojstvom pokušava osloboditi nije istovjetna sa fizičkim organizmom, već predstavlja materiju koja se nalazi iznad fizičke razine. Zbog toga je uzaludno osloboditi se tog organizma. Problem nije u tjelesnoj materiji. Naprotiv, u svim situacijama to je u krajnjem slučaju problem mentalne ili duhovne prirode. Gore spomenuti problem, tu depresiju, biće će još uvijek doživljavati bez obzira da li ono još ima svoj fizički organizam ili ne.

Dakle, biće će nakon samoubojstva doživjeti da smrt ili nesvjesnost, za koju je vjerovalo da će ju postići putem samoubojstva, zapravo uopće ne postoji. Njegov mentalitet je još uvijek isti i ono će još uvijek doživljavati svoju depresiju, mračne misli i mračnu sudbinu. Oslobađajući se svojeg fizičkog organizma, koji je predstavljao njegov osnovni instrument za manifestiranje i doživljavanje na fizičkoj razini, on je samo pogoršao svoju situaciju, jer on sada više nema priliku savladati fizičke neugodnosti ili prepreke u koje se upleo i koje su bile uzrok samoubojstvu. On tu priliku ponovno može dobiti tek kada se ponovno inkarnira u fizičkom organizmu, a ponekad tek kada dođe u godine kada je počinjeno samoubojstvo. Biće koje je počinilo samoubojstvo još uvijek se nalazi u tmurnom, mračnom stanju svijesti iz kojeg se više bez tuđe pomoći ne može osloboditi. To će ga na kraju dovesti do brige anđela čuvara koji će ga pomoću sugestije osloboditi mračnih slojeva svijesti tako da će se ta strana njegovog mentaliteta nalaziti u transu sve dok se u budućoj inkarnaciji ona ponovno ne ispolji i tada će ga biće na fizičkoj razini prevazići. No, na početku svojeg postojanja na duhovnoj razini nakon samoubojstva – zbog mračnog mentalnog stanja u kojem se nalazi – ono neće moći doživljavati inače normalno svijetlo duhovno postojanje koje doživljava svako biće koje je umrlo normalnom smrću i koje se prilikom umiranja ne nalazi u nekom mračnom mentalnom raspoloženju. To mračno mentalno stanje, koje biće sa fizičke razine može donijeti sa sobom putem smrti na duhovnu razinu i koje neko vrijeme zatamnjuje iskustva bića na toj razini, poznato je kao čistilište. Prema tome, čin samoubojstva neizbježno vodi u čistilište i nikada ne može osloboditi biće od tame koja je dovela do samoubojstva. Svaka fizička sudbina mora biti odigrana i ovladana na fizičkoj razini. Ukoliko ona nije ovladana ili nadvladana prije nečije smrti u ovoj inkarnaciji, biće će ju susresti i fizički i mentalno u svojoj sljedećoj fizičkoj inkarnaciji. I tu će to iskustvo, već prema njegovoj više ili manje mračnoj prirodi, u odgovarajućoj mjeri postati odgovarajuća veća ili manja prepreka za postizanje svijetle sudbine tog bića.

Pitanje: Zašto buđenje na duhovnoj razini mora biti tako teško za nekoga tko je počinio samoubojstvo ? Zar osobi koja nosi tako težak teret koji ona ne može podnijeti nije potrebnija pomoć ?

Odgovor: S obzirom da svako kršenje zakona prirode stvara bol i patnju, a svako ostvarivanje tih zakona stvara radost i dobrobit, patnja i dobrobit predstavljaju dva neophodna faktora pomoću kojih živo biće može postati svjesno kako ono može očuvati svoju potpunu osjetilnu sposobnost i svoju sposobnost doživljavanja života. Jedan dio te sposobnosti se nalazi u fizičkom tijelu ili organizmu bića. Ukoliko bi ono moglo uništiti taj organizam bez stvaranja neugodnosti ili patnje, ono bi time u odgovarajućoj mjeri smanjilo svoju sposobnost opažanja i doživljavanja, koju održava isti taj organizam, a da pritom ne bi opazilo ili ne bi primjetilo to smanjivanje svijesti.

Ono tada ne bi naučilo kako izbjegavati kršenje zakona prirode ili zakona života. Kada bi fizičko tijelo bilo neosjetljivo na oštećenja ili povrede, ako bi ga netko mogao sjeći ili derati ne uzrokujući bol ili patnju, kako bi netko mogao primjetiti da on sabotira svoju sposobnost doživljavanja ? Kako bi netko mogao spriječiti da se mala, nevina djeca ne provrijede ili osakate ? Bol i patnja zapravo predstavljaju signal za opasnost koji upozorava živo biće da radi nešto što je neprirodno ili opasno.

Na isti način normalna doborbit je signal da se biće nalazi unutar područja onoga što je prirodno. Podrazumijeva se da samoubojstvo, koje samo po sebi predstavlja potpuno uništenje fizičkog tijela bića, ne može predstavljati izuzetak toga. Netko si ne može odrezati ruku i još uvijek je koristiti; netko si ne može uništiti oči i još uvijek sa njima gledati. Ne može predstavljati nedostatak ljubavi od strane Providnosti to što netko ovdje mora doživjeti neugodnost koja se sastoji u uskraćenosti za onaj dio nečijeg zdravlja koji je povezan sa rukom ili očima.

Naprotiv, biće upravo kroz takvu neugodnost ili patnju stječe živo iskustvo koje se ugrađuje u njegovu svijest, koje će ga, u njegovim budućim fizičkim postojanjima, u većoj ili manjoj mjeri spriječiti da ponovno napravi sličnu sabotažu svoje sposobnosti doživljavanja života. Isto tako će neugodnost i patnja koji nastaju samoubojstvom pružiti biću iskustvo koje će ga isto tako spriječiti da ponovno počini samoubojstvo u svojim budućim fizičkim postojanjima. Međutim, treba napomenuti da se onima koji počine samoubojstvo pruža velika duhovna pomoć, kao što je slučaj i sa svim ostalim nesretnim bićima.

Anđeli čuvari su spremni pomoći i svakome tko počini samoubojstvo biti će pružena pomoć na duhovnoj razini da se izvuće iz svojeg nesretnog mentalnog stanja.

Prevela sa danskog na engleski : Mary McGovern, 1985.

Preveo sa engleskog na hrvatski : Davorin Gruden (22.01.2010.)

Copyright © Martinus Institut

www.martinus.dk

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 10.04.2010. 23:05h

  Član aliusMerlin6 ...a sta biva recimo, i da li je to samoubistvo isto, u ovom kontekstu,.. na primer kao i kod abordzina sto je normalna stvar da snagom volje zaustave vitalne procese i umru, a ne u ocaju i zbog nepodnosljive im patnje, nego jednostavno to odluce iz samo njima znanih drugih razloga?
 • 10.04.2010. 23:27h

  Član dzorkoMerlin2 nesvjesnost (nepostojanje) zapravo uopće - ne postoji ;)
 • 10.04.2010. 23:30h

  Član dzorkoMerlin2 Julijo Divna & Suosjećajna, Aboridžini su odlučili - privremeno - napustiti ovu pojavnu razinu, jer im mi bijelci nasilno oduzesmo njihov prostor
 • 10.04.2010. 23:33h

  Član dzorkoMerlin2 jedna izuzetna žena, Marlo Morgan joj je ime, otišla je živjeti s Aboridžinima - svoja iskustva prenijela je potom u par dirljivih i poučnih (za nas bijelce=neznalice) knjigica
 • 10.04.2010. 23:35h

  Član dzorkoMerlin2 prevedene su pod naslovima \"PORUKE IZ ZAUVIJEK\" i \"Tihi zov Australije\"
 • 10.04.2010. 23:36h

  Član aliusMerlin6 ..da znam, i prestali su iz istih razloga i da radjaju decu ...ali su to radili, mislim odlazili snagom volje, i pre i iz drugih razloga, kod njih je privatna stvar kad zele da odu sa ovog sveta..
 • 10.04.2010. 23:38h

  Član aliusMerlin6 ..citala sam tu knjigu, ..jako me dojmila
 • 10.04.2010. 23:40h

  Član aliusMerlin6 ..bas u toj knjizi sam citala o tome da je kod njih kraj zivota privatna stvar i odluka koja se postuje, i ne osudjuje..
 • 10.04.2010. 23:45h

  Član dzorkoMerlin2 mudri Ljudi =) -> očito su znali ono što Pčelica Maja objavljuje u nastavcima - možda najkoristnije znanje što postoji =)
 • 10.04.2010. 23:59h

  Član aliusMerlin6 da, savrseni su, ...secam se recenzije sto je napisao za tu knjigu, da je sa tom knjigom ispravljena 600 godisnja nepravda, kada je neki danac u putopisu napisao da je narod Abordzina najprimitivniji narod i vrsta koja je ikada zemljom hodala, ..uzas...a mnogo mnogo imamo od njih da ucimo..
 • 11.04.2010. 00:14h

  Član aliusMerlin6 ...a ako se tom uzasnom komentaru od pre 600 godina doda i ta sramota i absurd, da su Abordzini u Australiji tek pre olimpijade (2000) dobili drzavljanstvo, (sa tim i status coveka sa pravima) ..od takozvanog civilizovanog sveta...no comment :(
 • 11.04.2010. 00:36h

  Član dzorkoMerlin2 da, tijekom oko dva stoljeća Aboridžini su ubijani, to se NIJE smatralo zločinom, roditelji su djeci tumačili da je ubiti Aboridžina kao i ubiti vrapca
 • 11.04.2010. 00:37h

  Član dzorkoMerlin2 kao da i jedno i drugo nije ZLOČIN, činjenje zla, zlo činjenje
 • 11.04.2010. 00:39h

  Član dzorkoMerlin2 Aboridžini su prije toga živjeli, procjenjuje se, BAREM oko 50.000 godina (pedeset tisuća) na tome prostoru
 • 11.04.2010. 00:42h

  Član dzorkoMerlin2 englezi su tu od kraja 18. st. i cijelo 19. stoljeće odvozili svoje zatvorenike, za \"dobro\" vladanje dobivali bi zemlju (koju su \"čistili\" od Aboridžina)
 • 11.04.2010. 00:44h

  Član dzorkoMerlin2 slično kao i u tzv. americi, \"očišćenoj\" od tzv. \"Indijanaca\"
 • 11.04.2010. 00:59h

  Član dzorkoMerlin2 srećom, nepostojanje ne postoji =)
 • 11.04.2010. 01:00h

  Član dzorkoMerlin2 blagoslov svim bićima, u svim svijetovima
 • 11.04.2010. 06:50h

  Član srceMerlin3 neznam dali je istina, ali sam više puta pročitala da Morganova nikada nije ni bila u Australiji, da je sve izmišljena priča, kao i o Anastaziji sibirskoj.
 • 11.04.2010. 09:39h

  Član mgracanMerlin3 A tu su i cijenjena ritualna samoubojstva japanskih samuraja...što s njima?
 • 11.04.2010. 09:54h

  Član zemljaMerlin2 \"Bol i patnja zapravo predstavljaju signal za opasnost koji upozorava živo biće da radi nešto što je neprirodno ili opasno. Na isti način normalna doborbit je signal da se biće nalazi unutar područja onoga što je prirodno.\"
 • 11.04.2010. 09:55h

  Član srceMerlin3 za mene su samuraji bili diktatori. celo selo su držali pod kontrolom. narod ih se je bojao. a čast koju su tako branili je po meni bila fanatična.niti jedna skrajnost nije dobra. A samoubojstvo? to večno pitanje i dilema, dali je hrabrost ili kukavičluk?. Spopasti se sa izazovom života ili podići ruku na sebe zbog nemoći? To je bolest, duše, srca i tela. Na žalost na našim prostorima je puno toga.
 • 11.04.2010. 10:40h

  Član aliusMerlin6 ..Srce, i ja sam cula to da je izmisljeno, i da ona nikad nije bila u Australiji, ...a vaznije je to da su cinjenice iz knjige istinite , nije ona jedina koja je pisala o Abordzinima, kao i ..Piter Weir, sjajan reditelj, .... jedan od velikih postovalacai poznavaoca Abordzinske kulture, skoro kroz svaki njegov film se provlaci nit Abordzinke mudrosti... ...a sa druge strane, malo mi je cudno da niko nije posumnjao u to da je autor putopisa iz Danske pre 600 godina stvarno bio u Australiji, ...kad je bilo \"malo\" komplikovanije stici tamo...bas zanimljivo...
 • 11.04.2010. 10:48h

  Član srceMerlin3 ne znam, ali ja niti jednom narodu niti skupini ne dajem prioritetu. da su Aboridžiniji mudriji od evropejaca, ili Inddijanci od Eskima, ili Indijci od arapskih naroda. svaka skupina naroda je imala i ima svoju tradiciju, svoje obićaje prouzrokovane okoljem u kome živi, tu su uticaji klime, navika. i samo svi zajedno i svako od svakih trebamo uzeti ono najbolje ono što će koristi napretku i održanju naše vrste. Nikoga posebno ne smatram mudrijim od drugih. ja tako nekako
 • 11.04.2010. 10:53h

  Član aliusMerlin6 ..bas se o tome radi, o nepostovanju i omalovazavanju i istrebljenju, drugih kultura i naroda, i to bas od strane zapadne civilizacije.. u ovom slucaju, ..
 • 11.04.2010. 11:01h

  Član srceMerlin3 i sam Dalaj Lama je na pitanje novinara: kako nešto rešiti što je evidentan problem i neda ga se lepim, niti edukacijom je rekao: na žalost nekada se mora i amputacija izvesti. ne bih sada dalje ulazila u diskusiju. polako će se sve rešiti, za sve treba vremena, samo da ne bude nasilja niti mržnje. istok-zapad sever-jug, svuda ima i dobrih i slabih i ekstrema i miroljubivih. svi smo krvavi pod kožom i trebamo poći svako od svoje odgovornosti i biće uredu. Odgovornost osobna. to je zadatak čoveka.
 • 11.04.2010. 11:16h

  Član aliusMerlin6 ..slazem se da ne ulazimo u dalje diskusije... ..jedino to da sam naravno 100% sigurna da to sto je rekao Dalai Lama, nije mislio u kontekstu teme nase (male)rasprave u vezi istrebljivanja i proterivanja naroda.. ..i on iz istih razloga zivi od svog detinjstva u izbeglistvu, ..kad su nekoliko miliona nenaoruzanih pripadnika njegovog nevidjeno miroljubivog naroda surovo pobili...istina ovaj put ne zapad, ..nego Kina. sa svim ostalim se slazem sto si rekla, ..narocito,... da treba od sebe poceti.. ..i kako ti ponekad kazes, ...KRAJ! :)))))
 • 11.04.2010. 12:40h

  Član dzorkoMerlin2 zapravo se radi o suicidalnom ponašanju cijele civilizacije - tzv. zapadne - koja je prethodno sve druge civilizacije \"osvojila\", tj. pobila ili porobila
 • 10.09.2018. 18:08h

  Član iridaMerlin30

  Svjetski dan prevencije samoubojstava obilježava se svake godine 10. rujna na inicijativu Međunarodnog udruženja za prevenciju samoubojstava i u suradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom, a danas će u 17 sati udruga Životna linija organizirati hrvatsko obilježavanje ovog dana u sklopu kojeg će volonteri zapaliti 625 lampiona uzduž Mosta slobode u Zagrebu u spomen na osobe koje su tijekom protekle godine umrle počinivši suicid.

SADRŽAJ UPISAO

Član kozmologijaMerlin3 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana kozmologija dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SIJEČANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Jutro. Sretnu i lijepu nedjelju vam želim. Lp

  24.01.2021. 08:19h
 • Član DeVeTDeVeT

  jutro...

  22.01.2021. 14:02h
 • Član iridairida

  evo, meni je sada jutro, imam pokvaren bioritam...

  22.01.2021. 12:37h
 • Član Luce malaLuce mala

  Jutro u 14:49? Kome? :)

  22.01.2021. 10:10h
 • Član DeVeTDeVeT

  jutro....

  21.01.2021. 14:49h
 • Član DeVeTDeVeT

  LN...

  20.01.2021. 22:42h
 • Član bglavacbglavac

  Laku noć magicudi. Snivajte lijepe snove!

  20.01.2021. 21:52h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Misli o Uskrsu RAZDOBLJE INTUICIJE