Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Buntovnik

Upisao:

Buntovnik

OBJAVLJENO:

PROČITANO

2298

PUTA

OD 14.01.2018.

Anatole A. Klyosov - Praslaveni sa Balkana su prvi Arijevci

Anatole A. Klyosov - Praslaveni sa Balkana su prvi Arijevci
Mit o doseljavanju primitivnih slavena u 7.st. je pobijen genetičkom potragom za prapostojbinom Arijevaca, za kojom se ispostavilo da je Balkan prvobitni dom Arijevaca-Praslavena otprije 12 200 god., i to ne prosto Balkan, već Srbija, Kosovo, Bosna, Makedonija koji imaju najstarije haplotipove roda R1a1. Što znači da su južni slaveni oduvijek tu i da imaju pravo na povijest starih Grka, Trojanaca, Ilira... i da su prvi nositelji napredne kulture i prvog pisma (pismo Lepenskg Vira i Vinčansko pismo) u Europi i Aziji. I vjerojatno prve izbjeglice u Europi sa Atlantide nakon njenog pada

 

Publisher

The Russian Academy of DNA Genealogy

Anatole A. Klyosov

Boston, USA 

 

PRASLAVENI, ILI ARIJEVCI U EVROPI I IZVAN NjENIH GRANICA. PRAPOSTOJBINA SLAVENA, ARIJEVACA, „INDOEVROPLjANA“


Pa, u kojem smjeru se kretao arijevski, praslavenski tok – na zapad, u Evropu,ili obrnuto, na istok? Po regijama – prije više ili manje od 4.500 godina?

U Indiju, kako smo vidjeli – manje, od 4.500 do 3.850 godina. Znači da se tok sa teritorije sadašnje Rusije kretao na istok. A zapadno? I evo tu naša priča izlazi u sasvim neočekivani, takoreći, rakurs. Prikupio sam haplotipove od 25 markera roda R1a1 iz svih zemalja Europe, i za svaku zemlju ili regiju odredio haplotip zajedničkog pretka dotične populacije, i kada je taj predak živio. I ispostavilo se da je u gotovo čitavoj Europi, od Islanda na sjeveru pa do Grčke na jugu, zajednički predak bio isti!
Drugim riječima, potomci su svoje haplotipove kao štafetu prenosili vlastitim potomcima po pokoljenjima, razilazeći se iz jednog istog istorijskog mjesta, prapostojbine Praslavena, prapostojbine „Indoeuropljana“, prapostojbine Arijevaca – za koju se ispostavilo da je Balkan. I to ne prosto Balkan, već Srbija, Kosovo, Bosna, Makedonija. To je areal najstarijih haplotipova rodaR1a1
. I doba kada je živio prapredak, na koje ukazuju najstariji, najvišemutirani haplotipovi – to je prije 12.000 godina. Točnije, prije 12.200 godina, ali to je već pretjerano. U arheologiji i lingvistici ne znaju za takve preciznosti u tolikoj davnini.DNK-genealogija sasvim određeno ukazuje da su tokom gotovo 6.000 godina naši praslavenski balkanski preci živjeli u tim krajevima, nikuda se naročito ne krećući. Ako su se i kretali – tragovi tih aktivista u haplotipovima naših suvremenika zasad nisu pronađeni. Moguće da nisu ni ostali. Ali prije oko 6.000 godina je započela Velika seoba naroda
– izgleda, u vezi sa prelaskom na nove oblike privređivanja i potrebom za osvajanjem novih teritorija.
Prvo pomicanje je bilo na sjeverne Karpate, na teritoriju istočne Bukovine. Tamo gdje je pronađena zagonetna Tripoljska kultura, koja je po mišljenju arheologa isto tako zagonetno i nestala.A ona nije nestala. Potomci Tripoljaca isto tamo i žive. Njihov zajednički predak je, po lokalnim haplotipovima, živeo prije 6.000 godina i pripadao rodu R1a1. Praslaven. I haplotip toga pretka nam je sada poznat. On je isti kao i haplotip pretka Istočnih Slavena. Ista porodica. I dalje su krenuli da se razilaze valovi migracija roda R1a1 na sve strane, sa Balkana (arheološka kultura Vinča i njoj srodne) i iz Bukovine (tripoljska kultura). Praktično na sve strane – pre 4.000-5.000 godina, treće-četvrte tisućite prije naše ere.

Njemačka
– isti haplotip sa 25 markera kao kod Istočnih Slavena, pre 4.800 godina.13 25 16 10 11 14 12 12 10 13 11 3015 9 10 11 11 24 14 20 32 12 15 15 16. Sada onih koji ga poseduju (već s mutacijama) u Nemačkoj ima u prosjeku 18%, ali u pojedinim područjima dostiže trećinu. Većina ostalog stanovništva Njemačke ima „baltičku“ haplogrupu I1 (24%) i „zapadnoevropsku“ R1b (39%).

Norveška
– isti haplotip, predak je na teritoriji suvremene Norveške živio pre 4.300 godina. U Norveškoj sada udio R1a1 u prosjeku iznosi od 18 do 25% stanovništva. Uglavnom su baltičke I1 (41%) i zapadnoeuropske R1b (28%) haplogrupe.

Pošto je kod ostalih Europljana roda R1a1 haplotip prapretka isti, to više neću spominjati. Samo ću navoditi kada je prapredak (isti je potomak balkanskih R1a1) živio.

Švedska
– prije 4.250 godina. Izgleda da je za osvajanje sjevernih teritorija – Norveške, Švedske – bilo potrebno vrijeme, nekoliko vijekova, 500-600 godina.Ukupno među suvremenim Šveđanima ima 17% potomaka Praslavena, roda R1a1. Uglavnom su baltičke I1 (48%) i zapadnoeuropske R1b (22%) haplogrupe.

Pređimo na Atlantik, na britanske otoke.

Tu je čitava grupa teritorija na kojima odvajkada žive potomci Arijevaca, R1a1. Oni po broju nipošto ne dominiraju u odnosu na drugi rod, R1b, čiji su tipični predstavnici Kelti ikoji su tu došli pre 3.500-4.000 godina. Ali na otocima ima i dosta potomaka Arijevaca. U Engleskoj je zajednički predak suvremenih nosilaca R1a1 živio prije 4.800 godina, kao i u Njemačkoj. Ali je u Engleskoj i na britanskim otocima uopće relativno malo potomaka Slavena, od 2% do 9% za sve otoke. Tamo sasvimdominiraju zapadnoeuropska R1b (71%) i baltička I1 (16%) haplogrupa. U Irskoj– prije 5.200 godina iz nekog razloga su irski haplotipovi najstariji u Zapadnoj Europi i na Britanskim otocima. Ili je naseljavanje zaista bilo rano, ili su stari Irci sretnije no drugi opstali. Ali sada u Irskoj nema mnogo predstavnika haplogrupe R1a1, najviše 2-4% stanovništva. Tamo ima tri četvrtine zapadnoeuropske haplogrupe R1b.Za osvajanje sjeverne, hladne i planinske Škotske zatrebalo je vrijeme. Zajednički predak tamošnje podružnice roda R1a1 živeo je pre 4.300 godina. Broj potomaka Praslavena u Škotskoj opada sa sjevera na jug. Na sjeveru, na Shetlandskim otocima, ima ih 27%, i ta brojnost opada do 2-5% na jugu zemlje. U prosjeku ih je oko 6% u čitavoj zemlji. Ostali – od dvi trećine do tri četvrtine – imaju zapadnoeuropsku haplogrupu R1b. Počnimo da se krećemo na istok.

Poljska
– zajednički predak R1a1 je živio prije 4.600 godina. Kod rusko-ukrajinskog stanovništva – prije 4.500 godina, što se praktično poklapa u granicama preciznosti rezultata. Čak ni četiri pokoljenja za takve rokove ne predstavlja razliku. U suvremenoj Poljskoj ima u prosjeku 57% potomaka Praslavena, a u pojedinim oblastima do 64%. Ostali imaju uglavnom zapadnoeuropsku R1b (12%) i baltičku I1 (17%) haplogrupu. U Češkoj i Slovačkoj
je zajednički praslavenski predak živio prije 4.200 godina. Nešto kasnije nego kod Rusa i Ukrajinaca. To jest, radi se o raseljavanju na teritoriju suvremene Poljske, Češke, Slovačke, Ukrajine, Belorusije, Rusije – sve u granicama bukvalno nekolikih pokoljenja, ali prije više od četiri tisuće godina. U arheologiji je takva preciznost datiranja sasvim nezamisliva. U Češkoj i Slovačkoj ima oko 40% potomaka Praslavena roda R1a1. Ostali imaju uglavnom zapadnoeuropsku R1b (22-28%), baltičku I1 i balkansku I2 (ukupno18%) haplogrupu.

Na teritoriji suvremene Mađarske je zajednički predak R1a1 živio prije 5.000 godina. Tamo sada ima do četvrtine potomaka Praslavena-R1a1. Ostali imaju uglavnom zapadnoeuropsku R1b (20%) i ukupnu baltičku I1 i balkansku I2(zbirno 26%) haplogrupu

Sve u svemu, situacija je jasna. Dodati ću samo da je u europskim zemljama
– Islandu, Nizozemskoj, Danskoj, Švicarskoj, Belgiji, Litvi, Francuskoj, Italiji, Rumunjskoj, Albaniji, Crnoj Gori, Sloveniji, Hrvatskoj, Španjolskoj, Grčkoj, Bugarskoj, Moldaviji – zajednički predak živio prije 4.500 godina. Ako ćemo sasvim tačno – onda prije 4.525 godina, ali tolikom preciznošću ovdje namjerno ne operiram. To je zajednički predak roda R1a1 za sve pobrojane zemlje. Zajednički europski predak, takoreći, ne računajući gore prikazani balkansku regiju, prapostojbinu Praslavena, Arijevaca, „Indoevropljana“.
Udio potomaka Slavena-Arijevaca u tim zemljama varira od 4% u Nizozemskoji,Italiji (do 19% u Veneciji i na Kalabriji), 10% u Albaniji, 8-11% u Grčkoj (do 25% u Solunu), 12-15% u Bugarskoj i Hercegovini, 14-17% u Danskoj i Srbiji, 15-25% u Bosni, Makedoniji i Švicarskoj, 20% u Rumuniji i Mađarskoj, 23% na Islandu, 22-39% u Moldaviji, 29-34% u Hrvatskoj,  30-37% u Sloveniji(16% za Balkan u cjelini), ali istovremeno i – 32-37% u Estoniji, 34-38% u Litvaniji, 41% u Letoniji, 40% u Belorusiji, 45-54% u Ukrajini. U Rusiji, kako sam već spomenuo, Slovena-Arijevaca ima u proseku 45%, na račun visokog udjela Ugro-Finaca na sjeveru Rusije, ali na jugu i u središtu Rusije udio Istočnih Slavena-Arijevaca dostiže 60-75%.
Haplotipovi predaka su svugdje isti. A i zašto bi bili drugačiji? Pošto je to isti rod. R1a1.
Nije značajno to što je predački haplotip isti, značajno je to što iz haplotipova suvremenika ISPADA da je isti. To znači da je metodologija analize i obrade haplotipova ispravna, statistika dovoljna, podaci su ponovljivi i pouzdani. Eto šta je krajnje važno. Pređimo na Sjeverne Karpate u susjedstvu Mađarske. O njima sam već pisao. Ali vrijedi ponoviti da je zajednički predak roda R1a1 u Bukovini živio prije 6.000 godina. Kasno kameno doba, sa prijelazom u eneolit. Podsjetiću da je Bukovina – stari naziv predjela na sjeveroistoku Karpata, na dodiru Ukrajine i Rumunjske, sa strane Ukrajine – Černovicka oblast. Grad Černovci i jeste istorijsko središte Bukovine. U okviru arheologije – dio teritorije tripoljske kulture. To i jeste eneolit. Eto, pronašli smo one koji su tamo živjeli u doba eneolita. Naučni radovi izvještavaju – porijeklo tripoljske kulture nije određeno, u njenom osnovu su bilaneolitska plemena, to jest plemena epohe kasnog kamenog doba koje je trajalo doprije oko 5.000 godina. A DNK-genealogija je odredila. Praslaveni su tamo živjeli. Arijevci.„Indoevropljani“. Naši preci.
Rod R1a1 kome pripada do tri četvrtine Rusa.
U naučnim knjigama piše da su rani žitelji tripoljske kulture, koji su tamo živjeli prije najmanje 5.000 godina, bili „istisnuti odatle migracijom„Indoeuropljana“ pre oko 4.000 godina. Ali mi vidimo da to nije tako. Praslaveni i jesu ti najraniji žitelji, dvije tisuće godina prije roka koji uvaženi naučnici navode. Isti su i „Indoeuropljani“, samo što tada nije bilo ni traga ni glasa od bilo kakvih „Indoeuropljana“, potomci tih Praslavena su otišli u Indiju tek dvije i pol tisuće godina poslje opisivanog razdoblja njihovog života u tripoljskoj kulturi. I eto, pronašli smo prapostojbinu Praslavena, isti su i Arijevci. To je Balkan. Dinarski Alpiadresa internet strane koju preslovljavate.

A šta je onda sa Kavkazom, Anatolijom, Bliskim Istokom, poluotokom Arabija kao mogućim prapostojbinama Arijevaca roda R1a1, Praslovena? Da, hajde da pogledamo.
Jermenija.
Zajednički predak roda R1a1 je živio prije 4.400 godina.

Mala Azija, poluostrvo Anatolija
 Istorijska raskrsnica puteva između Bliskog Istoka, Europe i Azije. To je bio prvi ili drugi kandidat za „indoeuropsku prapostojbinu“. Međutim, zajednički predak R1a1 je tamo živio isto prije 4.500 godina. Jasno je da ta prapostojbina, sudeći po haplotipovima, ne može biti u Anatoliji. Dakle, i Istočni Slaveni, i Jermeni, i Anatolijci – svi imaju ili istog zajedničkog pretka, ili su im preci vremenski međusobno vrlo blizu, u granicama nekolikih pokoljenja. Treba istaći da se 4.500 godina do zajedničkog pretka Arijevaca u Anatoliji dobro slaže sa vremenom pojave Hetita u Maloj Aziji u poslednjoj četvrtini III. tisutljeća pre n.e., pošto ima podataka da su Hetiti podigli ustanak protiv Naramsina (2.236-2.200 g. prije n.e., to jest prije 4.244-4.208 godina).

 

http://www.scribd.com/doc/53093311/Anatolij-Kljosov-Otkud-su-se-pojavili-Sloveni

 

Nastavlja se

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 30.12.2012. 00:50h

  Član buntovnikMerlin3

  Mi smo stari Heleni

  Čitava povijest će se morati nanovo pisati!

  A Primorac, Jurić i slični njima koji odvajaju genetski Hrvate od Srba i drugih neka pred ovim bježe u mišije rupe.

  Hoćemo svoje pravo na povijest Ilira i svih naših predaka prije njih!

  Veliki Aleksandar Makedonski je naš čovik, otac mu iz srca današnje Srbije, a majka sa današnjeg hrvatskog primorja!

  A Trojanci prije njega su iz Crne Gore, a Odiseja se zbila na našim hrvatskim otocima.

  Slugama germana i romana i njihovom skrivanju vlastite povijesti će doći kraj!

 • 30.12.2012. 22:16h

  Član mgracanMerlin3

  Pojma nemam o tome kako se određuju haplotipovi...i može li se podacima istraživanja manipulirati kao što se može napr. manipulirati statistikama...

  Kojeg su tipa naša tijela? Jesu li divlja ili genetski sređena i disciplinirana? Dobivamo li ih doista prema stupnju duhovne prosvjetljenosti? Nije li logično da ovdje na Balkanu uvijek preživi barem šačica starosjedilaca kako bi mogli dalje prenositi gene predaka? I tko su ti preci kad su ovuda prošle sve vojske ovog svijeta osim možda kineske i japanske?

  I je li to značajno za naš sadašnji život i težnju da budemo ovdje i sada? Da ljubimo bližnjeg svoga kao što ljubimo sebe?

 • 07.01.2013. 18:25h

  Član arcanumMerlin0

  Kljosov...hmmm...radi se o vrlo opskurnom "znanstveniku" koji je prije svega kemičar, a ne genetičar ili povjesničar....uz to je i opterećen rasnim pitanjima, pa niti ne čude njegovi suludi stavovi, ali i bezuspješni pokušaji da ih afirmira u širem znanstvenom miljeu...

  ...najbitnije od svega je što je potpuno pogrešno interpretirao nalaze, a koji se tiču starosti pojedine haplogrupe, odnosno haplotipa, pa tvrdeći da je "balkanski R1a" stariji od "indijskog" upada u glib iz kojeg ne uspijeva izaći, a za saobom povlaći sve one koji su se primili za njegovu pogrešnu interpretaciju...dakle, netočno je da je "balkanski R1a" stariji od "indijskog", a s time padaju u vodu mnoge teze koje je na temelju te pogreške postavio...

  ...nadalje, potpuno je pogrešna interpretacija da je na području Lepenskog Vira i Vinče pronađeno pismo...nije pronađeno pismo...pronađeni su izvjesni znakovi, no ti znakovi se nikako ne mogu nazvati pismom...sve se svodi na tumačenje još jednog opskurnog "znanstvenika" Radivoja Pešića, književnika, a ne stručnjaka za lingvistiku i arheologiju, a koji vrlo proizvoljno interpretira nalaze...no, srećom postoji genetika, koja je dokazala da nema ikakve veze Etruščana sa Slavenima, ali da isto tako postoji veza R1a haplogrupe s Indijom, posebno sjeverozapadnom, i pripadnicima hinduskih viših kasti...

  ...ovime ne mislim dazavuirati ničiji rad...postoji velik broj nestručnjaka kojima su neke teme zabavne, hobi, a i među njima ima velik broj onih koji ispravno povezuju ili pak dopuštaju drugima da povezuju bez proizvoljnih ciljeva...

 • 20.02.2013. 22:45h

  Član buntovnikMerlin3

  Arcanum

  Tvoje tvrdnje djeluju opskurno. Uopće ne poznaješ rad Anatole A. Klyosova i Radivoja Pešića, sve što tvrdiš su pokazatelj da nemaš pojma o čemu pričaš.

  Možda bi ti pomogao ovaj video da razumiješ: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Wvx1tOyat5E#!

  Svima kojima se ruši hrvatski mit od stoljeća 7. ne odgovaraju znanstvenici poput Anatole A. Klyosova, Radivoje Pešića i dr., pa ih je najlakše proglasiti šarlantanima, i ne saslušati što kažu i dokazuju.

 • 01.03.2013. 19:23h

  Član arcanumMerlin0

  Zanimljivo, tvrdiš da nemam pojma o čemu pričam, a ja sam u potpunosti argumentirao svoje tvrdnje. Za razliku od tebe, koji si samo zalijepio jedan članak bez ikakvih objašnjenja.

  Klyosov je, vrlo jednostavno, pogriješio u svojoj interpretaciji povijesti, a na temelju genetičkih istraživanja. Povijesno, Balkan NIJE dom praslavenskih Arijevaca, njihov "dom" su stepe jugozapadne Azije odakle se šire prema Indiji i Europi. Europski nositelji R1a haplogrupe su potomci Skita i Sarmata, konjaničkih naroda, dok su protoslaveni bili zemljoradnici koji su tek u dodiru s ovim prethodnima došli u doticaj s konjima i jahačkom kulturom. U potpunosti je apsurdna Kljosovljeva tvrdnja o nekakvom zajedničkom pretku pripadnika R1a haplogrupe. Otkrio je toplu vodu. Naravno da svi pripadnici R1a haplogrupe imaju zajedničkog pretka. Dakle ta tvrdnja je točna, točna je i tvrdnja da su se potomci tog pretka dalje raselili, no nije mi jasno odakle njegova tvrdnja da je taj haplotip nastao na Balkanu. To je jednostavno notorna glupost. Ako imaš dokaze za suprotno, volio bi da ih navedeš. Kod Hrvata je pronađena subklada tzv. Z280-BC2 koja se datira na oko 2500 godina prije sadašnjice, dok je "indijska" Z93 i datira se na oko 5700 godina prije sadašnjice. Valja se napomenuti i to da je Kljosov u posljednjih nekih godinu dana znatno korigirao svoje stavove, tako da je ovaj članak koji je ovdje postan zapravo zastario. Pa da samo ne kritiziram (poput buntovnika) nego da nešto i objasnim: haplogrupa R1a je nastala oko 20 tisuća godina prije sadašnjice u stepama središnje Azije. Postoje 3 glavne grane R1a, a označene su kao L664, Z93 i Z283, a odijelile su se otprilike u isto vrijeme između 7300 i 9000 godine prije današnjice. L664 naseljava sjeverozapadnu Europu, Z93 odlazi prema Indiji, a Z283 se dijeli na daljnje podgrane i "odgovorna" je za naseljavanje istočne i jugoistočne Europe, danas ova tzv. slavenska grana. Kod Hrvata dominira grana Z280, odnosno njena podgrana BC2, koja odgovara baltoslavenskoj skupini danas raširenoj od Poljske i Češke prema istoku. R1a naseljava Balkan u dva naleta, prvi sredinom 1. milenija prne i drugi po raspadu Rimskog carstva tzv. Velika seoba naroda.

  Nadaljle, jezikoslovlje (lingvistika) ne dokazuje ništa u smislu porijekla nekog naroda. Eto, odličan primjer za to je mađarski narod, čiji su pripadnici većinom R1a i R1b, dok govore uralskim jezikom koji nema veze s njihovim genetskim porijeklom.

  Da zaključim, drevni stanovnici Balkana nisu bili praslaveni, praslaveni (ili možda zgodnije protoslaveni) nisu nastali na području Balkana nego na području današnje Ukraine. Također, drevni stanovnici Balkana nisu bili Arijevci, Arijevci su ti oni Z93 koji su se spustili u Indiju koji su, da tako kažemo, braća onih Z283.

  Ajmo sad na drugu tvrdnju, o genetskoj povezanosti Etruščana i Slavena. Kratko rečeno, nema takve povezanosti. Svi analizirani genotipovi etrurski muškaraca, baš SVI, pokazuju pripadnost haplogrupi G2. To pokazuje da su porijeklom s područja Kavkaza, vjerojatno od pontskih moreplovaca, a u srodstvu su s anatolskim Lidijcima i Tirenjanima. G2 haplogrupa kod Slavena je u potpunosti zanemariva, kod Rusa primjerice tek 1%, dok je od balkanskih naroda najviše pronađeno kod Turaka 11%, te Grka i Rumunja 6,5%, dakle kod neslavenskih naroda. Ako pak pogledamo etrurski jezik, koji je pročitan, ali nije u potpunosti dešifriran, vidjet ćemo sličnosti s italskim jezicima, pa i s grčkim, čak i s albanskim, dok takve sličnosti sa slavenskim jezicima jednostavno nema.

  Dakle, Kljosov 3 (zbog korekcije pogreški), Pešić -2 (zbog truda), Buntovnik - sjedi 1.

 • 01.03.2013. 23:09h

  Član mlabosMerlin14

  @Arcanum hvala na iscrpnom i zanimljivom objašnjenju...

 • 10.03.2013. 22:56h

  Član buntovnikMerlin3

  Arcanum - dežurni policajac

  Ti si ovdje uletija kao neki policajac, kao da si sluga onih koji vrše cenzuru u povijesti, arheologiji i genetici u Hrvatskoj.

  Ovaj članak je dobro postavljen i ima link na kojem je sve opširno, j... ga triba ga pročitat na ćirilici... a nakon toga ima čitava stranica od Klyosova sa službenim istraživanjima i rezultatima.

  Žao mi je. ali ja ti nisam za neke argumente, niti sam znanstvenik niti se toliko kužim u genetiku, koristim se intuicijom, koju jačam duhovnim radom, ako tvoj racionalni, nevjerni i muški um to razumije.

  Više vjerujem našem starom narodu od genetskih istraživanja. Istraživajući na terenu, nailazio sam na stare ljude koji imaju narodne predaje koje su stare 1500-4000godina, Pa naše balkanske narodne predaje pjevaju čak o Trojanskim ratovima, Teuti, Aleksandru Velikom, Batonu, pa o Rimu, rimskim carevima našeg porijekla, mladićima koji su išli u legiju... ti mi ljudi kažu da smo mi tu preko 10tisuća godina, da su se imena mijenjala, da su znanje prenosili usmeno i preko uklesanih simbola... a nekom doseljenju u 7.st. nemaju pojma, kažu od tada su počeli mijenjati narodne vjere u rimsku... počeli su uništavati naše sveto drvo hrast.

  Tako da su mi se istraživanja poklopila sa radom Anatole A. Klyosova. Zato što ja imam taj osjećaj da smo ovdje jako dugo, znači za našu autohtonost postoje neoborivi genetički dokazi, a da ne pričamo o etnološkom, obrednom, antropološkom, jezičnom i svakom drugom kontinuitetu.

  Što također potvrđuje istraživanje britanskih arheologa Prof. Vince Gaffney-a i Dr David Smith-a iz 2005/2006 na području Dalmatinske zagore koji tvrde da kod nas postoji gotovo svugdje neprekinuti niz od najmanje 10,000 godina čovjekovog postojanja.
  Američki arheolog Andrew Moore je u Pokrovniku kod Šibenika, na neolitičkom nalazištu pronašao poljoprivredu istu kao kod naših starih staru 8000 godina, također da se u nas toliko konzumira janjetina sa ražnja, što je isto potvrdio svojim istraživanjem zadarski arheolog Zdenko Brusić.

  Zašto je to teško prihvatiti, zašto bježiš od svog iskona?

 • 10.03.2013. 23:20h

  Član buntovnikMerlin3

  hrvatski haplotipovi

  Klyosov; Croatian haplogroups contain 22% R1a, 38% I2a1b ("Dinaric"), 11% E1b1, 8% R1b, 6% J2, 5.5% I1, 3% G2a, 1% J1. This is already 94.5%. The rest is "others", which include 0.4% N1c1, etc.

  Idemo redom:

  1. R1a jest stara preko 20 tisuća godina i prijeklom je iz Azije i Sibira, premda je moje mišljenje da je izbjegla sa Balkana u Aziju kada je bio potop prije potopa (prije 25tisuća godina) i vratila se preko Anatolije na Balkan, ali je u našim ljudima stara 12000godina, ali još nemamo arheološki dokaz, ili imamo pa se ne smije objaviti zbog Talijana, kao što oni ne žele reći da je Etrurci uz haplotip G2a (star 1200god.) imaju i R1a (star 4500god).

  2. I2a1b kako je vole ustašija zvati dinarskom, a nije, jer je došla sa Krapata, (a porijeklom je sa britanskog otočja od prije 5000god, odakle je zbog neke katastrofe pobjegla), znači istočnoeuropski haplotip, u nas je star 2300 god. i poklapa se sa arheološkim i povijesnim dokazima o prodoru istočnih Kelta u 4st.pr.n.e. u Bosnu i Dalmaciju.

  3. E1b1 tzv. sjevernoafrička, iskopana arheološki i zasad je iz Španjolske prije 7000god., a u nas je stara 3600 god. Vjerojatno je nastala feničkom kolonizacijom naših krajeva.

  4. Ove sve druge grupe po 3-5posto su razni utjecaji raznih naroda kroz povijest.

  Ali pustimo genetiku, za mene su jači ovi argumenti kao ruski izvori, recimo Nestorova kronika tvrdi suprotno od službenih tvrdnji, dakle, da su Slaveni sa Balkana stigli u Rusiju, konkretno iz Podunavlja „gdje je sada zemlja ugarska i bugarska” negdje u davno doba.

  Znači sve se poklapa, slaveni su ipak sa Balkana.

 • 11.03.2013. 08:48h

  Član buntovnikMerlin3

  Još važnije Indijske narodne predaje

  Indusi i Pakistanci, nekada davno jedan narod, a i pričaju istim jezikom, ali se ne podnose, jer ih je podijelila religija, baš kao i nas na Balkanu, također potvrđuju Klyosova. Pričaju našim ljudima koji dolaze u Indiju o Arijevcima, narodu koji je oko 1200 godine pn.e. pohodio Indiju i sa sobom donio vede, pismo, kulturu i običaje. To su bili ljudi plave (ili riđe) kose, svijetlih očiju, visoki, bijele puti....„ljudi svijetlosti“...U Indiji su zatekli Dravide, lokalno stanovništvo, tamne kože, kojima su vladali i kojima su ostavili mnogo znanja na čuvanje, kao da su znali da će tamo odakle potječu biti svo znanje uništeno

  I tako naše ljude Indusi pitaju o našoj povijesti, ali im nisu mogli da im odgovoru na neka pitanja – jednostavno zato što nisu znali. Ne samo  zato što smo učili cezuriranu povijest u komunističkom sistemu, nego isto tako i u ovom „našem“ današnjom sistemu koji ne ide dalje od 7.st. Ali mozaik se sklapa....

  I tako Indusi, te gurui, učitelji yoge i meditacije pitaju naše da li su ikada čuli za Arijevce. Normalno svako odgovori da jesu, da su to oni Njemci od  kojih je Hitler je htio da pravi arijevsku rasu......“ gluposti i zablude!
  Ali oni pitaju nas za one Arijevce koji su prije par tisuća godina dolazili iz naših krajeva (Balkana) u Indiju. Kakvi sad arijevci iz naših krajeva? I još im pokažu arijevsku svastiku koja je normalno suprotno i pravilno okrenuta nego nacistička i nema veze sa nacistima, jer je to obilježje drevnog indijskog božanstva sunca, koje su u Indiju donijeli – Arijevci. Iste takve svastike su pronalažene na stećcima i na kamenim pločama po Dalmaciji i Hercegovini, o tome također ne učimo... ovo su meni argumenti da je Klyosov u pravu.

 • 11.03.2013. 08:54h

  Član buntovnikMerlin3

  Ispravak

  ali još nemamo arheološki dokaz, ili imamo pa se ne smije objaviti zbog Talijana, kao što oni ne žele reći da je Etrurci uz haplotip G2a (star 3200god. ) imaju i R1a (star 4500god).

  Znači slavenski haplotip je stariji od toga G2a u Italiji, također su i Veneti imali najviše slavenskog haplotipa dok se nisu pomiješali sa većinskim talijanskim grupama.

 • 11.03.2013. 16:05h

  Član arcanumMerlin0

  Meni je zanimljivo koliko su neznalice sklone etiketiranju drugih. Možemo se razgovarat, ali si ti, druže buntovniče, diskreditirao sam sebe. Kaj se mene tiče, možemo razgovarat, ali tvoj napadački i uvredljiv pristup ne mogu prihvatiti. Govoriti o meni kao nekakvom policajcu, cenzoru, ustaši, kaj ćeš jođš reć za mene?

  Mogu ti reć samo par činjenica: pogriješio si. Kljosov je barem shvatio pogrešku pa se korigirao. Opisuješ rezultate genetičkih istraživanja iz 2006 godine. To ti je za genetičku nauku srednji vijek. Nemaš pojma koliko se toga izmijenilo u 6 godina. Jednostavno namećeš stavove za koje nemaš nikakve znanstvene dokaze, sam tvrdiš da se radi o tvojem mišljenju, pa ako je tako, misli kaj hoćeš...ja ne mislim tako. Pokušavam provjeriti tvrdnje, raspitam se kod stručnjaka ako nešto ne znam ili ne razumijem. Tvoje povezivanje genetike i povijesti je na razini Jovana Deretića ili onog "našeg" Yoshamye. Čitaj, obrazuj se, spusti se na zemlju, pročitaj još jednom kaj si napisal, možda shvatiš zakej si smiješan svakom razumnom istraživaču....sretno ti bilo

 • 24.06.2013. 23:56h

  Član buntovnikMerlin3

  Arcanum

  Žao mi je što živiš u neznanju, a valjda će i tome doći kraj.

  Počuj

  Arheološki pronađene haplogrupe u kostima od Njemačkog podunavlja do Azije su slavenske, starost im se poklapa sa Klyosovim istraživanjima. Takva istraživanja su obustavljena i zabranjena na Balkanu...zanimljivo.

  Znači, odkud slaveni u Njemačkoj prije 4500 godina, ako su službeno došli prije 1300god?

  Kako se starost kostiju slavena blizu Indije poklapa sa Arijevskom invazijom?

  Otkud pretpovijesne Vede slavena sa Indijskim Božanstvima i sanskritom u izoliranim djelovima Bugarske i Makedonije 

  Ovo o čemu ja govorim je bilo prija 150 god. ozbiljna rasprava i istraživački rad, te su se objavile debele knjige sa dokazima i argumentima... S.Verković, M.S.Milojević...
  Sve se poklapa, samo našim isprogramiranim umovima se ne smije poklapati.
  Zato su narodi Balkana, a posebno Hrvati i dalje prokleti narodi jer ne znaju tko su, izgubili su istost sa svojim Balkanskim narodom, izgubili su istinu, izgubili su bitak....
 • 31.07.2014. 15:14h

  Član hexenkindMerlin0

  Ti "buntovniče" jednostavno ne razumiješ genetiku. Prije 4500 godina nema nikakvih Slavena. Slaveni nastaju više od 2500 godina kasnije.

  Nikakva istraživanja na temu genetike posljednjih godina nisu "zabranjena na balkanu". Odakle ti to? Tko je to zabranio? Kada? Po čemu to znaš? Genetska istraživanja se vrše zadnjih 15-ak godina i nitko nikakav istraživanja nije zabranio.

  TVOJE teze o Hrvatima su jednostavno sulude. Ako ti misliš da si proklet, zato što si Hrvat, ja ti tu ne mogu ništa. Ja ne vjerujem da je itko proklet, ta riječ ne postoji u mom rječniku, ona je za vjerske fanatike, bolesnike, kojima je pljuvanje jedino na pameti. Čovjek ti je sve lijepo objasnio, a ti i dalje trućaš o nekakvim teorijama zavjere.

  Vede, i drugi drevni spisi, su univerzalne slike svijesti, podsvjesti i nesvijesti. Odraz jednog davnog vremena kad smo "svi" pričali jedan jezik, imali iste/slične poglede na život i svijet. Ništa čudno da se filozofska misao proširila po euroazijskom kontinentu, on je za drevne ljude bio jedini svijet.

SADRŽAJ UPISAO

Član BuntovnikMerlin3 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana buntovnik dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝

Napiši nešto, ostavi trag

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U LIPNJU...

LIPANJ..

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Ko lovi - uloviće, a ko hvata - uhvatiće.

  25.05.2023. 15:10h
 • Član iridairida

  u nevrijeme legnem, u nevrijeme se dignem i dok uhvatim ritam dana, ode dan...kako da uhvatim još i redovnu komunikaciju ovdje...:)))

  25.05.2023. 14:48h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi, danas je Jupiterov dan, dan koji donosi sreću u svemu što radite ali zapamtite dobro se dvostruko vraća . Lp

  25.05.2023. 08:52h
 • Član bglavacbglavac

  Ovo sam bila postavila malo provokativno kako bi potaknula magicuse na komunikaciju ali nitko nije očito shavatio, ali ti si to odmah skužio. Hvala ti na razmjeni mišljenja. Lp

  24.05.2023. 15:03h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Bitno je da se čovjek može osloniti na drage ljude, komšije. Ne kažu bez veze:"Ljubi djecu žene svoje, možda je neko od njih i ...tvoje".

  24.05.2023. 12:16h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Hahahaha......."planirajte prinovu u obitelji, a ako vam je teško zatražite pomoć od dragih ljudi."...hahahahaha.....

  24.05.2023. 12:14h
 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi, ponedeljak je mjesečev dan . Bavite se cvijećem i bilkama. Slušajte muziku, posjetite starije i nemoćne, rješavajte emocionalna pitanja, planirajte prinovu u obitelji, a ako vam je teško zatražite pomoć od dragih ljudi. Lp

  22.05.2023. 08:27h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info