Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član magicus

Upisao:

magicus

OBJAVLJENO:

PROČITANO

524

PUTA

TEMA ZA MJESEC RUJAN – NOVA ŠKOLSKA GODINA I EKSPERIMENT CJELODNEVNA ŠKOLA

TEMA ZA MJESEC RUJAN – NOVA ŠKOLSKA GODINA I EKSPERIMENT CJELODNEVNA ŠKOLA
Nova školska godina počinje 05. rujna, a u 50 osnovnih škola počinje cjelodnevna nastava. O čemu se tu radi. Radi se o eksperimentalnom programu pod nazivom „Osnovna škola kao cjelodnevna škola“. Projekt će se eksperimentalno provoditi iduće četiri godine i odnosi se na sve učenike od prvog do osmog razreda.

Nova školska godina počinje 05. rujna, a u 50 osnovnih škola počinje cjelodnevna nastava. O čemu se tu radi. Radi se o eksperimentalnom programu pod nazivom „Osnovna škola kao cjelodnevna škola“. Projekt će se eksperimentalno provoditi iduće četiri godine i odnosi se na sve učenike od prvog do osmog razreda. Po tom novom programu obavezna nastava trebala bi trajati do 14 sati, nakon čega slijedi ručaka, a u 15 sati počinju izvan nastavne aktivnosti koje traju do 17 sati. Ako se pitate zbog čega se ovo radi onda ćete dobiti obrazloženje da je to zbog toga da se makne s dnevnog reda potrebna instrukcija kod kuće, da se poveća kvaliteta obiteljskog života, s obzirom da neće biti domaćih zadaća, jedno kvalitetnije obiteljsko druženje, ali i socijalizacija među učenicima i djecom odnosno vršnjacima.

 

Ova promjena donosi i nove predmete i satnice pa tako Priroda i društvo u petom i šestom razredu postaje Prirodoslovlje te se uvode i novi predmeti Društvo i zajednica te Praktične vještine, što bi bio predmet sličan nekadašnjem Domaćinstvu.

Informatika postaje Informacijske i digitalne kompetencije te će po novom biti obavezni, a ne izborni predmet od prvog razreda. Obavezan će biti i drugi strani jezik, od četvrtog razreda. Predmet Svijet i Ja će biti novi izborni predmet, koji je zamišljen da učenici koji ne odaberu Vjeronauk ne provode vrijeme po hodnicima ili imaju jednu ocjenu manje. Uz ove promjene povećava se i broj sati za Hrvatski jezik i Matematiku te umjetničke predmete poput Likovne i Glazbene kulture. Novost je da nastavu Tjelesne kulture u prva četiri razreda osnovne škole više neće predavati učitelji već magistri kineziologije.

Oko svega postoje i mnoge nejasnoće koje muče roditelje. Prije svega nitko ih nije pitao dali to oni žele za svoje dijete ili ne. Na neka pitanja oko nastave isto tako nema odgovora npr. Za novi predmet Svijet i ja nezna se što je to i tko će ga predavati.

Postavlja se i jedno drugo pitanje, a to je ne uzima se na taj način djetinjstvo. Djeca moraju proživjeti svoje djetinjstvo. Na predložen način oni to gube. Cijelo vrijeme su pod kontrolom nema tu spontanosti, maštovitosti ničeg djetinjeg. Nisu li roditelji izgubili pravo da odgajaju svoje dijete. Zamislite da imate školarca koji u 18 sati dolazi kući, koliko sati ste vi kao roditelj ustvari s njim. Tek tri ili četiri sata. To dijete koje voliš najviše na svijetu gubiš već u djetinjstvu, postati će osoba koju ti ne poznaješ njega će oblikovati sustav bez roditeljske ljubavi i brižnosti. Kako će to utjecati na njegovu emocionalnu i socijalnu inteligenciju. To otvara još mnoga pitanja.

Dragi naši čitatelji i članovi kako vi vidite ovo novo normalno. Želimo čuti vaše mišljenje pa vas molimo da pišete na tu temu.

Najbolji uradak ćemo kao i uvijek nagraditi.

Vaš magicus!

  

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

TEMA ZA MJESEC KOLOVOZ – KLIMATSKE PROMJENE ILI MANIPULACIJA VREMENA TEMA ZA MJESEC LISTOPAD - VRŠNJAČKO NASILJE