Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član magicus

Upisao:

magicus

OBJAVLJENO:

PROČITANO

431

PUTA

TEMA ZA MJESEC LIPANJ – DUGINE BOJE – LGBT

TEMA ZA MJESEC LIPANJ – DUGINE BOJE – LGBT
Naše društvo opterećeno je raznim i brojnim predrasudama i stereotipima, a najčešće žrtve su oni koji pripadaju kategoriji drugačijih i drugih. Tako je populacija LGBTI u najvećem broju slučajeva predmet žestokih rasprava koje su  popraćene čak i  uvredama. O čemu se tu radi ?

Naše društvo opterećeno je raznim i brojnim predrasudama i stereotipima, a najčešće žrtve su oni koji pripadaju kategoriji drugačijih i drugih. Tako je populacija LGBTI u najvećem broju slučajeva predmet žestokih rasprava koje su  popraćene čak i  uvredama. O čemu se tu radi ?

Prije svega moramo spomenuti neke pojmove vezane uz ovu pojavu npr. Rod – to je društveni i pravni status koji „djevojčice“ i „dječaci“ „ muškarci“ i „žene“ imaju, kao skup društvenih i kulturnih očekivanja o tome kako bismo se trebali ponašati, izgledati ili razmišljati.

Zatim tu dolazimo do pojma rodne slobodepravo svake osobe da izražava svoj rod na način koji izabere; kroz ženskost, androginost, muškost ili bilo koju drugu točku na rodnom spektrumu. Ovo uključuje pravo na rodnu neodređenost i rodnu kontraindikaciju. Podrazumijeva da svaka osoba ima pravo odrediti, uvjetovati ili mijenjati spol ili rod na način koji joj odgovara. Ovo podrazumijeva i pravo na fizičku neodređenost.

 Sada dolazimo i do rodne uloge, a ona podrazumijeva skup očekivanih postupaka i ponašanja koje društvo nameće osobama ovisno je li njihov spol definiran kao „muški“ ili „ženski“.

Nakon toga dolazimo do rodnog identiteta – unutarnji osjećaj roda i način na koji izražavamo svoj rod kroz odjeću, ponašanje i izgled, no nije ovisan o spolu propisanom pri rođenju.

Sve ovo opisano štite ljudska prava po čime se podrazumijeva pravo, sloboda i obveza svakog ljudskog bića samim njegovim postojanjem, Ne postoji hijerarhija ljudskih prava niti se ona mogu oduzeti i odbaciti. Osnovne karakteristike ljudskih prava su: univerzalnost, neotuđivost, nedjeljivost i međusobna ovisnost i povezanost. Principi ljudskih prava su: nediskriminacija i jednakost, učešće, uključenost, odgovornost i vladavina zakona.

To tako piše ali u praksi je drugačije. Da bi oni koji su drugačiji ostvarili svoja prava organiziraju se putem raznih udruga, a isto tako organiziraju godišnje prosvjedne skupove koji su poznati kao POVORKE PONOSA. Takvi prosvjedi poznati su od 1970 tih godina, pa sve do danas. Uzmimo u razmatranje jedan od oblika različitosti kao npr. homoseksualnost koja je danas većinom prihvaćena kao činjenica o čemu znanost ima različito mišljenje. Do nedavno se je tretirala kao bolest koju medicina može i treba liječiti. Danas ne postoji takva kvalifikacija. Danas se taj problem ne vrednuje više negativno već pozitivno, normalno što više kao poželjno. Tu se postavlja i pitanje istospolnih brakova , a čiji je pravni status različit u pojedinim državama. Kod nas je ozakonjen.

 Pitanje LGTB obitelji za sobom povlači raznovrsnost mišljenja te političke i društvene sukobe zbog suprotnih gledišta. Također se dovodi u pitanje reproduktivnost partnera, odnosno neispunjavanje društvene zadaće, a to je reprodukcija. Ukoliko istospolni par posvoji dijete, stvaraju se sumnje oko odgoja djece te vrijednosti koje LGTB parovi prenose djeci. Zbog toga su lezbejski parovi u povoljnijoj situaciji od homoseksualnih upravo zbog same reprodukcije. Žene mogu začeti i umjetnom oplodnjom dok muškarci nemaju tu mogućnost. Kod ovih skupina postavlja se i pitanje mentalnog zdravlja  te nedostatka psihosocijalne podrške. Pripadnici LGBT zajednice imaju jednake obiteljske probleme kao i ostale obitelji kao što su svađe, nevjera, ekonomska kriza ali kog LGTB obitelji može se i dodati osjećaj neprihvaćanja od okoline, tipovi nasilja , osjećaj manje vrijednosti što svakako utječe na mentalno zdravlje osobe.

U Hrvatskoj LGTB obiteljima omogućeno je sklapanje životnog partnerstva i udomljavanja i posvajanja djece po čemu je RH u očima svijeta otvorena i tolerantna država.  

Sada se postavljaju pitanja na koje bi nam vi dragi magicusi mogli dati odgovore. U skladu sa Svetim pismom i katoličkom vjerom partnerstvo između dviju osoba istog spola ne može nikada biti brak. Njihova međusobna ljubav jest sudjelovanje u kreativnoj ljubavi Boga po tome što je usmjerena na djecu, nov život, na stvaranje obitelji. Ovo bi trebalo biti shvatljivo svakom čovjeku koji je spreman shvatiti bit cjelokupne istine o čovjeku kao biću duše, duha i srca, a ne samo kao bića seksualnosti.

Međutim smatra se da LGBT ideologija ograničava čovjekov identitet na njegovu seksualnost čime stvara zasebno društvo sa svojom kulturom, jezikom, odijevanjem, običajima što nije dobro za pojedinca ni za društvo. Kad to sve gledamo iz nekog drugog kuta vidimo da čak i „rodna teorija“ tvrdi da je taj pokret konstrukt stvoren iz nekog interesa. Iz njihovog agresivnog djelovanja je vidljivo da manjina nameće svoju volju većini. Što vi dragi čitatelji mislite o svemu tome. Temu smo otvorili, sada je na vama da ju nastavite pišući kako vi na to gledate i kakva su vaša iskustva sa LGTB grupacijom. Kako će se ta djeca osjećati u vrtiću, u školi, kakav će to imati utjecaja na njihov razvoj i rast u društvu koje je u većini  drugačije.

Pišite, a mi ćemo vas kao i uvijek nagraditi.  

Puno uspjeha želi vam redakcija magicusa!

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi,, želim vam lijep , sretan i uspješan tjedan. Lp

    04.03.2024. 07:58h
  • Član aliusalius

    bglavac ❤️

    01.03.2024. 11:58h
  • Član bglavacbglavac

    Lijep pozdrav alijus! Drago mi je da si tu.

    28.02.2024. 17:45h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

TEMA ZA MJESEC SVIBANJ - EKOLOŠKA SVIJEST I ZDRAVA HRANA TEMA ZA MJESEC SRPANJ - ZABRANA ASPARTAMA