Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član magicus

Upisao:

magicus

OBJAVLJENO:

PROČITANO

3239

PUTA

Tema mjeseca za veljaču: KRIZA PARTNERSKIH ODNOSA

Tema mjeseca za veljaču: KRIZA PARTNERSKIH ODNOSA
Statistike pokazuju da svaki treći brak u Hrvatskoj završava razvodom. Postavlja se pitanje zašto je to tako? Da li to ima veze sa odumiranjem tradicionalnih vrijednosti ili se tu radi o sasvim nečem drugom.

Statistike pokazuju da svaki treći brak u Hrvatskoj završava razvodom. Postavlja se pitanje zašto je to tako? Da li to ima veze sa odumiranjem tradicionalnih vrijednosti ili se tu radi o sasvim nečem drugom. Pod partnerskim odnosima podrazumijevamo u prvom redu brak. Što je u biti brak?   Sa božanskog aspekta brak je božanski obred. On je dio božanskog plana od kad je stvoren čovjek. To bi trebala biti najsvetija veza na ovoj planeti. Dan vjenčanja je blagdan  kojeg treba pamtiti. Svjetlost tog dana trebala bi osvjetljavati sve ostale dane do kraja života.

Smisao braka trebala bi biti radost. Božja zamisao u odnosu na brak se sastoji u tome da on donosi sreću i mužu i ženi. U braku ne bi nitko smio biti na gubitku već je to dobit za oboje.  Obiteljski život  trebao bi biti ljubav  jer  obiteljska dužnost je nesebična ljubav. Za dobar brak potrebna je razboritost, strpljenje, iskrenost, odanost, a u riječima i djelima treba biti puno nježnosti. Ljubav ne daje nikom pravo da se grubo ponaša prema onom koga voli jer u braku nije važno biti u pravu nego u miru.  Sve mora biti usmjereno na dobrobit jednog i drugog.

Kako to u stvarnosti funkcionira vidimo svakodnevno. Novinski stupci puni su obiteljskog  nasilja. Nema poštovanja, međusobnog razumijevanja, moralna načela su pogažena. Malo je onih koji su spremni mijenjati se , prilagoditi se partneru i raditi na izgradnji svog karaktera. U brak trebaju ulagati oba partnera , međusobno se usklađivati i zajedno rasti te tako zajedno ostarjeti.  Na odnosu treba raditi stalno sa puno iskrenosti i tolerancije. Svog partnera treba smatrati svojim učiteljem , a poteškoće koje dolaze treba smatrati prilikama za rast.  Kad poteškoća dođe,  treba se prvo pitati što iz toga mogu naučiti? U braku partneri okrivljuju jedan drugog za neuspjeh, vrijeđaju se, na kraju se i rastaju. Sve je to jako tužno. Posebno je tragično ako se rastanu, a nisu ništa naučili.  Koliko su šansi propustili što je zaista šteta. Obzirom na to kako završavaju mnogi brakovi, mislim da bi u školama dobrodošao predmet o braku i odnosima u braku. No prije će brak nestati nego se to dogodi.

Današnji tempo života usmjeren je većinom na preživljavanje što crpi životnu energiju te parovi imaju sve manje volje za razumijevanje i prilagođavanje partneru, tako raste broj nesretnih brakova. Od mladih ljudi na poslu se zahtjeva potpuna predanost tvrtki u kojoj su zaposleni, a obiteljski život se smatra ozbiljnom preprekom za stvaranje karijere. Posebno su u nepovoljnom odnosu žene koje uz posao žele biti i majke.  Rad od jutra do mraka uništava obiteljski život. Posebno tu prednjače korporacije koje zaposlene smatraju svojim robovima bez ikakvih prava na privatnost. Takav odnos uništava zdravlje zaposlenih i njihov obiteljski život.

Obitelji se sve manje druže s rodbinom i drugim obiteljima pa se pojavljuje neka vrsta osamljenosti koja nije dobra jer u naravi čovjek je društveno biće.  U samoj obitelji često nedostaje zdrave komunikacije , a odnos dodatno opterećuje  bolest jednog o partnera, gubitak posla, odlazak djece na studij, nevjera i razne vrste ovisnosti. Premalo se partneri pitaju  što nas to udaljuje ili što nas to približava partneru, što trebamo činiti da zajedno bili sretni i zadovoljni te kako da zadovoljimo vlastitu potrebu za ljubavlju i pripadanjem.

Kako vi dragi naši čitatelji doživljavate partnerske odnose, pišite nam o tome, a mi ćemo vas kao i uvijek nagraditi za vaš doprinos ovoj temi.

Vaš magicus

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi,, želim vam lijep , sretan i uspješan tjedan. Lp

    04.03.2024. 07:58h
  • Član aliusalius

    bglavac ❤️

    01.03.2024. 11:58h
  • Član bglavacbglavac

    Lijep pozdrav alijus! Drago mi je da si tu.

    28.02.2024. 17:45h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Tema mjeseca za siječanj: GDJE SU NESTALA GODIŠNJA DOBA Tema mjeseca za ožujak: DAN ŽENA - DALI JE ISPUNIO SVOJU SVRHU