Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član magicus

Upisao:

magicus

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1668

PUTA

TEMA MJESECA ZA SRPANJ: KAKO PROVESTI LJETO 2020 g.

TEMA MJESECA ZA SRPANJ: KAKO PROVESTI LJETO 2020 g.
Ovogodišnje ljeto započelo je kišnim danima, ali pred nama su dva mjeseca koja će donijeti i sunčane i tople dane.

Ovogodišnje ljeto započelo je kišnim danima, ali pred nama su dva mjeseca koja će donijeti i sunčane i tople dane. Ljeto zahtijeva promjenu načina života, od prehrane, odijevanja te do drugačijeg rasporeda aktivnosti što opet ovisi o starosnoj dobi. Nadam se da nas neće obvezati da nosimo maske po ovoj vrućini i da nas neće i dalje plašiti virusom koji je već dobio noge i krila.

Svjedoci smo  da imamo smrtonosni virus od kojeg 90% inficiranih nije bilo bolesno, a  virus je tako jak da je kompletno istrijebio običnu gripu od koje je u svijetu svake godine umrlo i do 700.000 ljudi, a o tome nitko nikada nije pisao u novinama niti govorio u medijima.  

 Sada imamo i još jedno čudo, a to su precizni testovi na koji je pozitivna ovca, koza i drvo papaje. Šalu na stranu ali višemjesečno širenje panike i straha gdje su se svakog dana prebrojavali mrtvi i zaraženi, ostavilo je traga na ljudskoj psihi Sada umjesto da se ide u prirodu i na ljetovanje ljudi jure u svoje krletke.

Ako se vratim u nazad kad sam bila dijete, sjećam se da sam voljela ljeto jer nisam morala imati ništa na nogama. Cijelo ljeto proveli smo bosi igrajući se do kasno navečer jer je dan trajao dugo. Na poljani ispred kuća igrali smo se lovača, skrivača i sličnih igri i nitko nije visio nad nama i govorio nam nemoj ovo ili nemoj ono kao što to danas rade roditelji kad dovedu djecu da se igraju na dječjem igralištu.  Bili smo zamazani od trave i blata ali to nije bilo ništa posebno zbog čega bi se naše mame uzrujavale.

Ako ste imali na selu baku i djeda to je bio pun pogodak. Cijelo ljeto provesti na selu među kravama, konjima i ostalim životinjama u čistoj prirodi bio je doživljaj. Kako je to biti na moru nismo imali pojma niti smo o tome sanjali. Svaka graba puna vode bila nam je more i što je najvažnije bili smo sretni. Ponekad bi u selo dolazio neki dedek sa kolicima sladoleda, a naše bake bi nam sladoled kupovale jajima. Bilo je to sredstvo plaćanja. Takav sladoled je bio najfinija stvar na svijetu. Nažalost danas se djeca boje posjetiti vlastite roditelje, nitko se s nikim ne druži, malo ih se uopće odlučuje nekud otputovati na ljetovanje.

Osim toga prije početka ljeta sve je komercijalizirano. Novine i portali puni su naslova kako do savršenih butina, kako izgledati lijepo u kupaćem kostimu, promocije raznih  dijeta i krema za sunčanje i zaštitu od najzdravije stvari na svijetu, a to su sunčane zrake. Naprosto da poludiš. Zar je važnije izgledanje ili uživanje u odmoru?

Grad u kojem živim je cijelo ljeto pun buke do jutra i jedina želja svima koji živimo u centru grada je kako pobjeći od toga. Kao da se svi natječu kako da se muzika iz njihovih lokala ili otvorenih prostora  čuje što dalje, kao da ih nije briga za publiku koja ih sluša, a od glasnih vibracija ništa ne čuju.

Ne čuješ ni sam sebe, što je svrha uživanje u muzici , slušanje pjesme ugodnog tona  ili gas do daske pa oglušiš prije vremena. Imam osjećaj da su svi muzičari gluhi zbog čega je zvuk  nabijen do daske. To me podsjeća na klince kojima  su roditelji prvi puta dali auto pa ga  toriraju do besvijesti.  

Kod nas je uvijek isto, sve je podređeno radu kafića do jutra tj. prodaji alkohola, proizvodnji buke i nereda. Ujutro grad izgleda kao da ga je pregazio tornado. Počupano cvijeće, razbacane kante za smeće, neprestano zavijanje zaštitnih alarma, deranje izbezumljene mladeži sl.

 Za vrijeme korone bio je blaženi mir u gradu, oporavila se je priroda. Naš park u centru grada je ljepši nego ikad pun pozitivnih iona. Rijeka Drava je bistra predivne plavo zelene boje.

Dragi magicusi, kako vi doživljavate ovo ljeto i kako ga planirate iskoristiti. Pišite nam o svojim namjerama i iskustvima. Nagrada vas kao i uvijek čeka. Želimo vam sretno i radosno ljeto.

 

Vaš magicus!

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi,, želim vam lijep , sretan i uspješan tjedan. Lp

    04.03.2024. 07:58h
  • Član aliusalius

    bglavac ❤️

    01.03.2024. 11:58h
  • Član bglavacbglavac

    Lijep pozdrav alijus! Drago mi je da si tu.

    28.02.2024. 17:45h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

TEMA MJESECA ZA LIPANJ: EGZISTENCIJALNI PROBLEMI I DUHOVNOST Tema mjeseca kolovoza - DUHOVNI TURIZAM U RITMU KORONE