Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član magicus

Upisao:

magicus

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1748

PUTA

Tema mjeseca za ožujak: DAN ŽENA - DALI JE ISPUNIO SVOJU SVRHU

Tema mjeseca za ožujak: DAN ŽENA - DALI JE ISPUNIO SVOJU SVRHU
Prvi Dan žena obilježen je 08.ožujka 1909. godine u  SAD-u . Taj dan predstavlja povijesnu borbu žena za ravnopravnost kojom su se izborile za pravo glasa, pravo na obrazovanje, pravo na odabir majčinstva, pravo na obnašanje svih funkcija u društvu te sva temeljna prava osigurana zakonima. Nakon toliko godina što se je promijenilo?

Prvi Dan žena obilježen je 08.ožujka 1909. godine u  SAD-u . Taj dan predstavlja povijesnu borbu žena za ravnopravnost kojom su se izborile za pravo glasa, pravo na obrazovanje, pravo na odabir majčinstva, pravo na obnašanje svih funkcija u društvu te sva temeljna prava osigurana zakonima. Nakon toliko godina što se je promijenilo? U mnogim razvijenim zemljama jednakost žena i muškaraca je samo mrtvo slovo na papiru.

Kako to danas funkcionira kod nas svjedoci ste i sami. Žene su i dalje u neravnopravnom položaju, zastupljenost žena u tijelima koje odlučuju o našoj  sadašnjosti i budućnosti  je vrlo mala . Na rukovodećim položajima su rijetko žene. Svaki dan radimo sve dulje, a plaće su sve manje. Za isti posao muškarci su i dalje više plaćeni. Trudnicama se uručuju otkazi, a prema mladim majkama poslodavci se ponašaju  kao prema nužnom zlu. Žena radi sve poslove kod kuće  te istovremeno daje sve od sebe na poslu koji nije odgovarajuće plaćen. Žene se teže zapošljavaju,a nasilje nad ženama raste.

U posljednjih 10 godina ubijeno je 300 žena što je uistinu strašan podatak. Žene se teško odlučuju prijaviti nasilje zbog toga što nisu financijski neovisne budući da živimo u zemlji gdje je većina stanovništva siromašna te postoji još jedan problem što je premalo povjerenja u institucije koje se trebaju baviti tom problematikom.  Sigurnih kuća je premalo, a kakav stav prema tome ima država vidi se po podatku da za sigurne kuće  država troši manje od 20 milijuna kuna , a za službene mobitele daje 25 milijuna kuna.

Ovdje postoji još jedan problem koji je na štetu žene i djece, a to je da se nasilnici kažnjavaju blagim kaznama. Kad muškarac pretuče ženu i dobije uvjetnu kaznu to stvara dojam da se nije dogodilo ništa strašno. Zanima me kakva bi bila kazna kad bi žena pretukla muškarca. Prostora za borbu  za prava žene ima na svim frontovima.

Dan žena treba slaviti ali trebalo bi ženu slaviti svaki dan. Žena je srce ljudske zajednice , žene se brinu za djecu i obitelj, za nemoćne roditelje i još k tome mora mukotrpno raditi na poslu kako bi prehranila obitelj. Dan žena bi trebao pokazati što se je promijenilo na bolje ali nema se što pokazati. Dalje u Saboru sjede većinom mušketiri u politici također da ne nabrajam, a vidimo kuda su nas te muške glave dovele.

 Dan žena se svodi na cvijeće i poneki poklon ,a njihova prava su na čekanju.

Što vi mislite o tome da li je Dan žena ispunio svoju svrhu ili nije . Pišite nam o tome, iznesite svoje mišljenje, mi ćemo vas kao i uvijek nagraditi.

Redakcija magicusa

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi,, želim vam lijep , sretan i uspješan tjedan. Lp

    04.03.2024. 07:58h
  • Član aliusalius

    bglavac ❤️

    01.03.2024. 11:58h
  • Član bglavacbglavac

    Lijep pozdrav alijus! Drago mi je da si tu.

    28.02.2024. 17:45h
  • Član aliusalius

    irida ❤️

    28.02.2024. 10:47h
  • Član aliusalius

    istankovic ❤️

    28.02.2024. 10:47h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Tema mjeseca za veljaču: KRIZA PARTNERSKIH ODNOSA Tema mjeseca za travanj: Korona, više nikad ništa neće biti isto