Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član sara

Upisao:

sara

OBJAVLJENO:

PROČITANO

710

PUTA

Papirnati otac...

Papirnati otac...
Na žalost to je samo jedan otac (gad) a ima ih previše, a izbjegavaju sve obaveze na sve moguće načine. Naravno od zakona koji bi takve očeve doveo u red nema ništa. One političke „patke“ kako će svaki otac neplatiša alimentacije završiti u zatvoru nema ništa. Samohrane majke se moraju snalaziti kako znaju, a djeca odrastaju sa velikom tugom u srcima jer imaju oca samo na papiru.

TEMA MJESECA

OČEVI GDJE STE

Dugo sam razmišljala da li da napišem ovaj tekst ili ne. No, imena su druga, njihova zanimanja također pa bi se mogao prepoznati samo „dragi“ otac, no ovaj portal i ovakvo štivo nije za njega.

Dakle, Karolina se udala za Dalibora, njemu je to bio drugi brak. Iz prvog je već imao sina. Mislila je da je najsretnija na svijetu, onako zaljubljena  a on  pun obećanja.

Stvarnost se pokazala odmah u drugom svjetlu, prvo svekrva koja se ponašala kao prava rospija, a on malo po malo sve više izbivao iz kuće. Rodio se i Noa i to je Karolinu nekako održavalo u nadi da će se sve popraviti i promijeniti, no nije, i prije nego je dijete pošlo u školu otišla je iz tog braka. U podstanare, sa djetetom, sa svojom plaćom i čekanjem da se okonča razvod pa da stigne i kakva takva alimentacija.

Dugo vremena sam je nagovarala da uzme kredit i kupi neki stančić jer umjesto da baca novac na stanarinu plaćat će kredit i biti u svom stanu. I poslušala me je i sada je otplata kredita pri kraju, Noa je završio i školu i fakultet.

Sve vrijeme Noinog odrastanja morao je vikendom odlaziti ocu i baki, kad je porastao i ojačao onda je ocu pomagao u različitim fizičkim poslovima.

Naravno, otac se ponovo oženio, opet u trećem braku dobio sina i sad je Noa imao obavezu malog podučavati. I sve je to šutke odrađivao nadajući se da će ga barem jednom otac pohvaliti, ali.....

Prije nekoliko godina otac je otvorio Noi tekući račun i „potajno“ da sadašnja supruga ne zna uplaćivao nešto novca tako da Noa ipak bude nešto imao od oca. I skupilo se tu oko dvadesetak tisuća kuna.

Na početku studiranja Noa je malo vrludao i napustio fakultet, pa je upisao iduće godine drugi ali tu je  trebalo plaćati. I naravno otac je pripomogao za vrijeme studiranja novčano.

I sad počinje prava priča. Sin diplomirao i dobio posao na 6 mjeseci. Umjesto čestitke i sreće što je sin eto i obrazovan i dobio posao, odmah je zvao i tražio da mu se vrati novac koji je dobrovoljno davao za vrijeme Noinog studija. Po njegovoj računici to je nekih pet do šest tisuća eura. Nije to bila pozajmica, davao je dobrovoljno. I kaže neka se snađe kako zna, neka podigne kredit ili neku pozajmicu jer želi taj novac natrag.

Istovremeno u banci je podigao oko pet tisuća kuna sa onog tekućeg koji je trebao biti „naslijeđe“ i tražio da i Noa odmah podigne ostatak i da mu vrati i taj novac.

Naravno mladi čovjek je otišao u banku, podigao novac i uplatio ocu na račun. Ali mu je rekao da nema otkuda, ali niti misli da mora vraćati novac kojim mu je otac pomagao plaćati studij.

Sad „brižni“ otac svakodnevno zove telefonom sina ili bivšu suprugu i prijeti ne budu li mu odmah vratili i taj novac.

Stvarna istina je da taj otac nikada nije bio u školi (pet minuta mu je od kuće) da upita kako sin uči, dnevno zarađuje po nekoliko tisuća kuna, vozi auto vrijedan pola miliona kuna......

Nadam se da će jednog dana doći u situaciju da moli sina za pomoć, možda bude bolestan i jadan i pitanje je može li očekivati ikakvu sućut i pomoć kad je bio sve samo ne dobar otac.

Ni sin iz prvog braka s njim nema gotovo nikakve veze, osim prezimena, sam Bog zna kako će ga poštovati treći sin iz sadašnjeg braka.

Mislim da ga je Noa „prekrižio“ ali znajući koliko je empatičan vjerujem da će u datom trenutku pružiti ruku i pomoći.

Na žalost to je samo jedan otac (gad) a ima ih previše, a izbjegavaju sve obaveze na sve moguće načine. Naravno od zakona koji bi takve očeve doveo u red nema ništa. One političke „patke“ kako će svaki otac neplatiša alimentacije završiti u zatvoru nema ništa. Samohrane majke se moraju snalaziti kako znaju, a djeca odrastaju sa velikom tugom u srcima jer imaju oca samo na papiru.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info