Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član tara

Upisao:

tara

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1012

PUTA

OD 14.01.2018.

NEVJERA - IZ PRETPOTOPNOG ČASOPISA

NEVJERA - IZ PRETPOTOPNOG ČASOPISA
Ovo sam našla u nekom starom časopisu, a vrijedi vjerojatno i danas. Zgodno je pročitati...

Nevjera

Dozvoliti da se vrati ili ne?

Kad otkrijete da vas je partner prevario, sruši vam se svijet. Teško je oprostiti – a nemoguće zaboraviti – ali što god se dogodilo, vaš se odnos zauvijek promijenio.

Pojavi se sitna sumnja...Vraća se kasno noću, nekako je otsutan. A onda jednog dana otkrijete da vas muškarac kojeg volite i na kojeg ste mislili da se možete osloniti – vara. Preplavljuje vas ljubomora i bijes. Kako je samo mogao? Mrzim ga...Ali još uvijek ga volim...Hoću li mu ikad više vjerovati?

 Kad se smirite od prvog šoka, suočite se sa stvarnošću. Vaš partner, umjesto da se kaje, pokazuje znakove olakšanja. Kao da se očistio od krivnje pa sad neopterećen očekuje da nastavite svoju vezu tamo gdje ste stali.

Ali ženi, koja se tek oporavlja od šoka, to je sasvim druga priča. Njegova nevjera dobar je povod da se zagledate u svoju vezu i prepoznate stvari koje i nisu baš idilične. Ponovno ga prihvatiti nije uvijek lako.

Tako se osjećala Sonja nakon što je otkrila da je muž vara. U braku su bili 16 godina, a djecu nisu imali jer su tako sami odlučili. Svi su ih prijatelji smatrali savršenim parom koji se odlično razumije. A onda se Mladen, tada u 42. godini, počeo sve češće  kasno vraćati kući. Kritizirao bi Sonju ni zbog čega. Osjetila je da nešto nije u redu.

“Pokušala sam s njim razgovarati ali on se libio razgovora i pritom me još i vrijeđao – a to nikako nije ličilo na njega. Moj rođendan bismo uvijek proslavili negdje vani, ali te godine dobila sam samo čestitku. Tu večer sam provela kod brata pa tamo i prespavala. Nekoliko sam puta zvala kući, ali Mladena nije bilo do kasno ujutro što se nikad prije nije dogodilo. Tad sam bila sigurna da ima nekoga drugoga.

“Napala sam ga i spremno je priznao da se već nekoliko mjeseci viđa s prijateljicom s posla. Rekao mi je da mu je draga – emocionalno i seksualno. Grizla sam se od ljubomore, ali mi je istodobno bilo lakše jer sam sad znala istinu. Sjeli smo i razgovarali. Bilo je to mučno ali smo na kraju zaključili kako ni on ni ja ne želimo raskid veze. U tom sam razgovoru shvatila još nešto – koliko su mi i Mladen i brak postali dosadni.

“Potpuno sam izgubila u njega povjerenje pa sam nekoliko sljedećih mjeseci bila na  pravim mukama. Provjeravala sam njegove bankovne račune, pretraživala mu džepove i svaki čas zvala na posao da čujem gdje je. On je smatrao da o njegovoj nevjeri više ne trebamo razgovarati, ali ja sam htjela iz njega izvući svaki detalj o suparnici. Tek kad mi je na kraju rekao da bi bilo bolje da mi ništa nije priznao – osjetila sam pravu bol.”

Sonjine osjećaje mogu razumijeti svi koji su se suočili s partnerovom nevjerom. Prva reakcija je obično neodoljiva želja da partnera izbacite iz života i tako se odrežete od  izvora bola. Bračni savjetnici međutim preporučuju da se prvo smirite kako biste sabrano mogli razmisliti o budućnosti i tome što doista želite. Razvod braka je bolan proces a statistike pokazuju da 50 posto muškaraca i 29 posto žena žali što su se u to upuštali. Stoga ne žurite.

Najvažnije je utvrditi zbog čega je došlo do nevjere. Najčešći su razlozi rođenje djeteta, zasićenost, žena koja se vraća na posao, odrasla djeca koja napuštaju dom, strah od starosti ili jednostavno ugađanje taštini.

Odlučite li nastaviti vezu, prihvatite činjenicu da se morate promijeniti. To će možda najteže pasti “krivcu”. Osjećat će da je prisiljen prihvatiti nove uvjete, ali znajte, da se oba partnera moraju promijeniti. Ne krivite sebe što, po vašem uvjerenju, više niste privlačni ni zanimljivi nego ispitajte gdje ste bili pretjerano samodopadni i zadovoljni.

Sonja priznaje: “Mladenova nevjera natjerala me da preispitam svoj život. Kad smo se preselili u drugo mjesto zbog njegova posla, više nisam radila nego sam više manje čitala i sretala prijatelje. Financijski je to bio vrlo neprijatan period, a ja se nisam čak ni potrudila naći neki posao što mora da je ozlojedilo Mladena. Stoga sam se zaposlila što mi je dalo više sigurnosti i uvelo novu komponentu u bračni život. Vjerojatno mu nikad više neću potpuno vjerovati, ali život ide dalje.”

A što ako se to ponovi?

Nevjera se javlja u mnogo oblika – u pijanstvu čovjek pokupi nekoga za jednu noć, doživi iznenadnu navalu seksualne privlačnosti ili se upusti u dužu privlačnu vezu. Jednokratna nevjera može biti šok ali i upozorenje partneru da u vezi nešto ne štima. Vrijeme je za više ulaganja u odnos koji se pretjerano ustalio pa i “zahrđao”. Oba se partnera trebaju suočiti s novim okolnostima i što one znače za vezu.

Jasnu je muž Filip varao tokom trudnoće s prvim djetetom, a u 20 godina braka imao je više izvanbračnih izleta. Oprostila mu je prvu nevjeru, a kasnije više jednostavno nije htjela znati iz straha da je ne ostavi. Jednom ju je doista i ostavio ali se vratio, a ona ga prihvatila. Kad je to ponovio, Jasna je smogla snage da ga otpiše.

“Lagao mi je s lakoćom. Znao je da znam da mi laže ali je isto tako bio siguran da ništa neću poduzimati. Sve to vrijeme nije se pretjerano bavio ni sa mnom ni s djecom, ali je plaćao račune. Na kraju sam shvatila da će to ići i dalje ne smognem li konačno snage da mu kažem kako to nije u redu.

“Sada, kad sam sama, žalujem s gorčinom. Ali, povratila sam samopoštovanje i znam da ga više nikad ne bih prihvatila.”

Upušta li se vaš muž u niz izvanbračnih veza, trebali biste iskreno razmisliti o tome koliki je vaš udjel u takvom stanju stvari. Svaki put kad ga ponovno prihvatite, prešutno mu govorite da je njegovo ponašanje u redu. No, prije ili kasnije, doći ćete do točke kad to više nećete trpjeti, ali tad će možda biti prekasno da išta poduzmete kako biste popravili štetu.

Kad je povjerenje nestalo

Povjerenje je u samim temeljima veze pa ga je teško obnoviti. Možda ćete neprestano imati potrebu da ga kontrolirate, uhodite, provjeravate, potajice čitate njegovu poštu ili prisluškujete telefonske razgovore, ali to ne može trajati predugo. Morate naučiti da mu ponovno vjerujete, ali on to isto tako treba zaslužiti.

Deniza kaže: “Ako on kaže da će se vratiti do sedam, toga se mora držati. Ako kasni, mora mi telefonirati. Ako ne može, mora objasniti zašto kasni čim se pojavi na vratima, a ne da ga ja ispitujem.”

U prvo vrijeme, nakon otkrića nevjere, žena obično nije spremna za vođenje ljubavi. Povrijeđena žena treba neko vrijeme da ju se razuvjeri, da joj se ugađa, prije nego poželi seks – a većina muškaraca smatraju da je vođenje ljubavi znak da je sve ponovno u redu.

Nevjera ne znači samo vođenje ljubavi s nekim drugim nego mnogo više – to je izdaja bliskosti – a to je upravo ono što je većini žena najteže prihvatiti.

Sažetak:

Nakon što je priznao nevjeru muškarac može osjetiti olakšanje i smatrati da je sve u redu i da se veza nastavlja

Kad žena uzastopce prihvaća muža nakon nevjere, prešutno mu odobrava njegovo ponašanje

5 koraka koje treba poduzeti nakon saznanja

1.      Ne djelujte iz ljutnje i bijesa. Bez obzira koliko ste bijesni na partnera, dobro promislite prije nego poduzmete nešto što biste kasnije mogli gorko žaliti.

2.      Odvojite se. U napetoj atmosferi s partnerom mogli biste donijeti nerazumne odluke pa je bolje da nekoliko dana provedete kod rodbine ili prijatelja kako biste si dali vremena za razmišljanje.

3.      Zadržite to za sebe. Iz prkosa biste mogli svima razglasiti što se dogodilo. Ali, kad odlučite popraviti vezu te sve osobe kojima ste ste izbrbljali mogle bi se pojaviti sa savjetima koji bi vas mogli odvesti na krivi put.

4.      Zapišite. Ako su vam misli zbrkane i burne, dobro je razvrstati ih zapisivanjem. Napišite kako se osjećate. Ako s partnerom ne biste mogli razgovarati a da pritom ne doživite živčani slom, napišite mu pismo.

5.      Razmislite o posjeti bračnom savjetniku koji postoje u svakoj zajednici. Potražite knjigu o samopomoći kojih je danas u izobilju.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info