Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član gemini

Upisao:

gemini

OBJAVLJENO:

PROČITANO

746

PUTA

OD 14.01.2018.

Moje tijelo i ja

Moje tijelo i ja
U svemiru postoji samo jedan hram, a to je ljudsko tijelo (Novalis)

Moram priznati da, iako imam automatski naučenu brigu o tijelu kroz očuvanje i izgled, nikad nisam pisala o ovoj temi, usprkos velikom broju proučenih članaka i časopisa na temu zdravlja i mnogobrojnih razgovora. Znam za zakonitosti poput: Kad je energija u tijelu porušena i neuravnotežena, dolazi do bolesti i Ono što jedeš, ono jesi.

 

HRANA

 

Negdje do 30-te bila sam zavidno mršava (garderoba vel. 36-38, cipele 36,5), a onda su godine i način života donijele svoje – uredski posao, sjedenje po 10-12 sati dnevno, sendviči i sl. K tome sam sladokusac, pa me užasava voće tipa naranče i jabuke, iako volim ananas, jagode, marelice, trešnje, višnje, breskve i banane. Natjeram se pojesti neko voće (ali samo koje volim), a od 5-9 mj. ima na tržištu puno meni omiljenih vrsta. Zimi jedem od voća samo banane i ananas.

 

Kao što trudnice imaju potrebu za određenim jelom, koja ukazuje što im je potrebno, tako i ja mislim da trebamo jesti ono što nam tog momenta tijelo traži. Nikad nisam bila osobiti ljubitelj mesa, jedem ga rjeđe (cca 1x tj. i to komadić bijelog mesa piletine, puretine ili ribe), ali sam 0-ta grupa, koju stručnjaci zovu predatori, mesožderi, pa ako ne pojedem komadić malo npr. pureće šunke ili određenih bjelančevina, bit ću neutaživo gladna.

 

Odrasla sam na proteinima – mlijeko, sir, jaja i meso, a mogu živjeti danima bez povrća i voća. Od povrća volim većinu osim: cikle, cvjetače i prokulica. Obožavam zelenu salatu, papriku, luk, paradajz, češnjak, zelje, grahorice ... Kelj kuham rijetko (volim ga u obliku odreščića – povrće je izvrsno kad ga napravite na način kao meso, a vegetarijanci znaju puno takvih dobrih recepata), ali skuham si poriluk zbog vlakana, jeftin je i zdrav. Volim meksičke, pileće, francuske, ruske i ine salate, te salatu sa surimi-štapićima, mada zbog majoneze ne treba pretjerivati. Naime, ako mi jelo nije fino, nije mi gušt jesti, a izbjegavam kuhanje, jer sama si kuham najbolje, pa onda ne mogu odoljeti. Po ljeti mogu jesti sir s ili bez vrhnja svaki dan, paradajz, papriku, krastavce s jogurtom i sl. Volim integralnu rižu i kruh, sve mliječno, te soju. Imam prijateljice koje rade sejtan i tofu, koji su mi odlični. Juhu jedem kad imam prilike, jedino ne volim onu od paradajza.

 

Meso pripremam u umaku ili na grillu (imam grill i wok tave). Oduševljavaju me istočnjačke kuhinje - kineska i tajlandska (ne i japanska), a obožavam meksičku kuhinju, za koju imam veliku putopisnu kuharicu. Volim ljuto, kiselo i gorko (po feng shuiu to i je moj okus). Jesti nešto s čilijem, paprom, crvenom paprikom i feferonima meni je OK, dok neki to ne mogu ni gledati. Ali to je dobro, jer ubrzava metabolizam.

 

Jedini porok u životu su mi (samo fini) kolači i čokolade, kao i u svemu u životu i tu sam probirljiva, ali zadnjih godinu dana sam i to napustila. U zadnje vrijeme odem u super market u nabavu pa ne kupim ni jednu čokoladu. Inače, ne pušim, ne pijem (osim za posebne prigode 0,3 finog likera apricot, cherry brandy, Martini bianco, whiskey ili franc. konjak). Pijem puno mineralne vode, ali ne svake vrste. Saznala sam da je laž čime nas bombardiraju časopisi i Internet, da ljeti trebamo piti od 2-4 l vode, jer da to nije dobro za srce. Idealno je 8 čaša vode kroz dan. Vrlo volim početi dan kavom s mlijekom, i to Nessicom. Preko dana popijem još jednu takvu.

 

Po meni bi odmah propali dileri droge, duhanska i industrija alkohola. To me sve uopće ne privlači, a ne volim ni pivu ni vino. Sve navedeno napravilo je čovječanstvu uostalom dosta zla, zbog izmijenjenih stanja svijesti.

 

KRETANJE – VJEŽBA

 

Dnevno hodam barem 5-6 sati (da se ne krećem već bih se zakočila jer sjedim do 12 sati radnim danom), osim što sam to zadnjih pola godine zanemarila zbog trimaleolarnog prijeloma. Jedva čekam da se vratim u formu, najljepše mi je s psom šetati dugo uz nasip, osobito vodu (mojoj 7-ici trebaju šetnje uz vodu). Za razliku od mojih bivših pasa koji nisu voljeli vremenske nepogode (a radili su mi društvo oko 25 godina), sadašnji pas (labrador) je kanadskog porijekla, pa obožava kišu, zimu i snijeg, pa šećemo i onda po najmanje sat vremena. Do prije par godina sam obožavala aerobic 3 puta tjedno, od kojeg sam se učvrstila, ali ne i smršavila. Vrlo me teško natjerati npr. u teretanu. Nabavila sam prije loma prostirku za jogu, odličnu knjigu o jogi s CD-om, ali sad najprije čekam da mi noga ozdravi. U stvari, idealno bi bilo za mene da imam trenera koji bi me natjerao na svakodnevne idealne vježbe posebno za mene. Općenito od sportova volim nogomet, triatlon, badminton, mini-golf i rafting. Smatram da je plivanje izvrstan sport koji razgibava sve mišiće, ali plivam prsno, a kako imam kao svi što puno sjede problema s kralježnicom, trebala bi plivati leđno. Kad uđem u bazen ne izlazim tri sata. Iako me teško natjerati na vježbanje, volim plesati kod kuće, imam smisla za glazbu i ritam.

 

ODRŽAVANJE, KOZMETIKA ...

 

NIKAD u životu nisam otišla u krevet a da nisam skinula šminku i stavila kremu (zaštitna i hidratantna mi je uvijek na licu) što je počelo negdje s 18.g. Naravno, automatsko mi je pranje zubi, kose sv. 5-6 dana, odlasci pedikeru, frizeru sv. 3 mj. na šišanje vrhova. Zubaru i ginekologu idem na redovne kontrole sv. 6 mj. Jako sam pazila uvijek na kožu i kosu, pa se mogu pohvaliti da u ovim godinama nemam nijednu boru (što pripisujem stanju duha, genima i njezi) kožu kao beba, te čvrstu, jaku kosu, koju volim dugu, jer je kvalitetna. Njegujem je balzamima, regeneratorima, maskama, uljima. Koristim kad stignem maske za lice i kosu bazirane na žumanjcima, bademovom i maslinovom ulju, limunovom soku i sl. Nekad dodam vitaminske kapi. Za ispiranje nakon šamponiranja je odlično dodati malo bijelog octa ili limunovog soka za nas plavuše. Ne znam puno o aromaterapiji, ali oduševljena sam bademovim uljem za lice i kosu. Za kosu napravim razne mixeve, zavisno što nađem u kući. Jedan mix je: prst maslinovog, zatim običnog ulja, bademovog ulja, dva žumanjca, malo meda i limuna i držim to bar sat vremena na kosi pokriveno nylon-vrećicom. Nakon toga operem blagim šamponom i stavim regenerator. S licem isto – koristim kupljene kozmetičke ili prirodne pripravke – maske, pilinzi, dnevnu i noćnu kremu. Klasičan ritual.

 

Med i jogurt jedem i koristim za njegu. Također uvijek pijem multivitamine, jer živim brzo i puno radim. Moram napomenuti da na žalost nisam materijalno osigurana da ne moram ništa raditi pa da se samo mogu posvetiti sebi, vježbati i uživati, ali činim najbolje što mogu kad se od svih obaveza opustim navečer kod kuće. Nekad vam se ne da, uhvati vas lijenost, ali se upornost itekako isplati dugoročno. Treba se naći vremena, barem za vikend. Tijelo i lice bit će vam zahvalni.

 

Ruke su jako važne, jer je dodir bitan – njima sve radimo, rukujemo se, a po njima se vide godine. Uvijek imam barem tri dobre kreme za njih, a u zadnje vrijeme i dosta skuplje, jer imam suhu kožu, pa ako npr. operem nešto kao čarape ručno i sl., ruke su mi odmah osjetljive i izreagiraju. Kako nisam nikad fizički radila u životu i bila domaćica (kad malo radim po kući, radim u rukavicama) vrlo sam osjetljiva na kemikalije. Od prašine dobijem odmah alergiju – osip, isto i od detergenta kad dođem s njim u kontakt. Ne volim se kupati nego tuširati, i onda su u tim kremastim gelovima razna sredstva za omekšavanje, proteini itd., a obožavam fine cvjetne mirise. Koristim losion za suhu kožu s E-vitaminom, bademovim uljem i prirodnim mineralima, za dugotrajnu hidrataciju, a uvijek moram imati barem dva dezodorana.

 

GARDEROBA

 

Koliko nekad nisam izlazila iz Chanel kostimića i sl. garderobe, danas sam na poslu pretežno u hlačama koje obožavam i najpraktičnije su. U ljeto volim sve moguće maštovite kreacije (obožavam jarke boje i kvalitetne tkanine, sama izmišljam modele i dam ih šivati). Trebala sam naime biti modni dizajner, s tolikom mašte sigurno bih se svjetski proslavila. Moram napomenuti da NIKADA ne bih obukla sintetiku ni umjetne materijale na sebe, volim samo prirodne – vunu, svilu, pamuk, lan i viskozu. Ne mogu se zamisliti u nekom umjetnom materijalu, osjećala bi se kao u oklopu, ma kako model bio lijep ili povoljan. Isto je s cipelama – prije ne bih izlazila iz potpetica 6-10 cm, a sad su do 5 cm. Pretežno sam privatno u trenirkama, volim se opušteno osjećati, a i stalno sam na terenu – Jarun i kafići – u slobodno vrijeme.

 

Mislim da ne treba robovati dizajnerima, pogotovo izdavati velik novac za garderobu (bolje je dati novac u humanitarne svrhe), ali da svatko treba imati par komada garderobe za posebne prigode. Neobično, ali nisam tip ”koji živi u trapericama” ili da bi mi bilo normalno u njima ići na posao (bila sam u vrhu državne uprave, a tamo i u sudstvu je to čak bilo uredbom zabranjeno).

 

Kako sam zračni znak, ne mogu bez zraka i prirode. Kao što se moramo rješavati smeća iz podsvijesti, treba voditi brigu o ekologiji. Pred ljeto se nekoliko puta osunčam u solariju po pet minuta, kao što sam sad napravila pred odlazak u Toplice, gdje sam dodatno uhvatila boju. Uopće mi se ne sviđa kad je netko pretaman, a često žene misle da tako izgledaju moderno i poželjno. Baš suprotno, izgledaju izgoreno, a uništavaju si kožu. Na suncu obavezno nosim naočale za sunce, a mana mi je da ne volim šešire i kape, što je poželjno na jakom suncu. (Kad smo već kod izgleda, lijepe su mi žene s oblinama, mislim da su to prave žene, dok mršave i vitkije niti ne primjećujem. Kod muških osoba mi nije toliko bitan izgled, kod njih gledam pamet i karakter, iz čega itekako može izvirati seksepil.)

 

Po ljeti volim bijelo, što mi je inače najdraža boja, a čitala sam da je povezana s duhovnosti. Zapravo je to ne-boja. Nakon nje najviše volim nijansu snažno crveno-rozo-narančaste, koju kad obučem, odmah sam dobro raspoložena.

 

Što se tiče liječenja tijela, uzmem jedino tabletu za bolove ako baš ne mogu izdržati (to je glavobolja ili migrena prosječno 1x mj.). Najviše vjerujem u: moć psihe, meditacije, bioenergiju, kiropraktiku, liječenje biljem, masaže, eterična ulja, plivanje i šetanje (brzo hodanje je po istraživanjima bolje od trčanja). Rijetko se ljutim ili svađam, imam odličan tlak (isti godinama), nemam holesterol. Moj živ i optimističan duh održat će me jednako u starosti, u to sam sigurna, a važno je i da sam odavno shvatila da se trebam maknuti od loših ljudi, energija i utjecaja, i sad mi je divno u životu. Zadnjih 10-ak godina mnogi se zapanje kad im kažem koliko mi je godina. Ne mislim da netko treba opsesivno vježbati ili držati dijete, nego raditi na sebi iznutra. Inače je idealna dijeta kad si zaljubljen – ne misliš na jelo a vježbate zajedno.

 

Slaba točka mi je spavanje – ako ne spavam prosječno 7 sati, nesposobna sam za napore tog dana, osjećam se loše. San mi daje svu potrebnu energiju, a alternativci savjetuju i popodnevni san (kad stignete od obaveza – npr. oko 18h) od 10-15 minuta ili opuštanje, koji vrijedi za 8 sati sna, a možete ga izvesti kroz kraću meditaciju, što sam probala i učinkovito je. Za osjetljive živce Blizanaca, Djevica, Riba i Rakova odlično i inače spavanje i B-vitamin. Naravno, posteljina mi je pamučna, pokrivam se frotirom ljeti, a po zimi vunom, a upravo sam kupila novi medicinski jastuk.

 

Obožavam fine parfeme, trenutno ih imam bar 10-ak, a volim cvjetne, puderaste i slatkaste. Šminkam se kad radim, ali ne i npr. blagdanom, vikendom kad pretežno boravim u prirodi. Volim izlaziti u kino, čitati, izlaziti s prijateljicama. Proučavam što je novo u zdravlju u znanosti, te volim rješavati psiho-testove. (U jednom službenom piše mi: izrazite kognitivne sposobnosti – ništa mi ne promakne, čak i ono što drugi ne vide, ne čuju i ne zamijete).

 

SAVJET

 

Čarobna formula po meni je: budi umjeren (nijedno pretjerivanje ne valja), budi svoj, slušaj govor tijela, poštuj druge ali ne stavljaj tuđe potrebe ispred svojih, jer bez energije nećeš moći ni sam živjeti i djelovati. Nagledala sam se tijekom života žena čiji muževi izgledaju kao da im je 30-ak godina, a one kao da su im majke - rintale su po dva-tri posla, kod kuće su ih tek dočekale obaveze zajedno s djecom. Također sam vidjela mlade žene koje izgledaju stare.

 

Nikad ne očajavam i ne padam u depresije, bar ne za dugo, svjesna sam da smo u vremenu kad ljudi teško žive i trebaju pomoć. Uvijek mislim pozitivno. Ako me nakratko uhvati tzv. ”bed” raspoloženje, operem kosu, pustim glazbu, prošetam se, pročitam nešto pametno i zabavno. Uvijek sam aktivna, s obaveznim trenucima predaha. Ipak mi je Mjesec u Biku, hedonizam i životna zadovoljstva su važni. Obožavam mistiku, umjetnost i filozofiju, koje me iznutra obogaćuju, a duh je vezan za tijelo, pa tu leži moja snaga. Koliko mogu, pomažem drugima, što me veseli. Život mi je po mom mišljenju prekrasno ispunjen.

 

Moja je poruka: volite sebe jer inače vas neće voljeti ni drugi (naročito vi žene), iako je Lucille Ball rekla da je tajna mladosti živjeti pošteno, jesti polako i da trebate lagati o svojim godinama.

 

 

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

  • 06.06.2008. 11:05h

    Član mlabosMerlin14 Dojmljivo posebice zbog iskrenosti i osjećaja da što god činiš tu si 100%. I to svjesno ili nesvjesno prenosiš i na druge :-)
  • 06.06.2008. 11:20h

    Član geminiMerlin5 To mi često ljudi kažu da sam ih dirnula iskrenosti. Uopće ne znam lagati, MC mi je u Ovnu, pa uvijek impulzivno iskreno reagiram. Smišljati neke taktike, biti podao, smišljati manipulacije i podmetati potpuno mi je strano prirodi. Naravno, ako nekog usput slučajno povrijedim zbog vatre (Lava i Ovna) i iskrenosti, to nije namjerno.
  • 06.06.2008. 11:28h

    Član safirisMerlin8 svaka čast gema:):)
  • 06.06.2008. 11:31h

    Član geminiMerlin5 Kao jedinica sam probila led. Nisam imala na koga se ugledati glede texta.
  • 06.06.2008. 11:59h

    Član mlabosMerlin14 Pa u tome je taj ovnovski pionirski duh i lavlji biti zapažen :-). Gemini ti si pozitiva na našem portalu i hvala ti za to!!!
  • 06.06.2008. 12:03h

    Član iridaMerlin39 ha, čini se da smo sličnije nego li sam mislila, od krvne grupe nadalje, jedino što sam ja pušač, odličan tekst, opsežna i detaljna opservacija....
  • 06.06.2008. 12:04h

    Član geminiMerlin5 mogla bi vi bez cigareta, kao što bih i ja bez slatkog, samo da hoćemo
  • 06.06.2008. 12:17h

    Član geminiMerlin5 Volim istraživanja, interes za mistiku, život nakon smrti, onostrano i duhovnost je tu (Jupiter u 8/9 škorpionskog i strijelačkog tipa), tu je ljubav za tajne, forenziku, arheologiju, a imala bih hrabrosti predvoditi svemirske ekspedicije - da mogu, slijetala bih na planete uzimati uzorke tla!
  • 06.06.2008. 14:03h

    Član devetMerlin6 daleko je to od prave...gerilke...:)))
  • 06.06.2008. 14:08h

    Član geminiMerlin5 što ćeš, sebi sam dobra. Takva sam, kakva sam - ako hoćeš nešto bolje - široko ti polje.
  • 06.06.2008. 14:28h

    Član geminiMerlin5 između izbildanog, razvikanog gerilca (ne mislim sad na 9, nego općenito) i naizgled neuglednog mudraca izabrala bih svakako ovog drugog jer je znanje moć
  • 06.06.2008. 14:49h

    Član dinajaMerlin2

    Novalis

    Novalis piše o hramu, jednom jedinom hramu u svemiru, ti stavljaš njegovu misao na početak tvog teksta i opisuješ hram iz vana, hram na kojem djeluju dekorateri, kozmetičari, frizeri, a hram svoju glavnu vrijednost ima u svijesti onoga kome pripada.........tema mjeseca je ljudsko tijelo koje misli i osjeća samo, tijelo koje živi sve ljudske osjećaje, preživljava sve ljudske tuge, sretna i nesretna stanja. Što tebi kaže tvoj skočni zglob poslije tako teške frakture, kako se osjeća tvoje tijelo u vodi kada više ne osjeća silu gravitacije u kojoj je rođeno i po čijim zakonima je izraslo, što titraju strune orgulja u tom jednom jedinom hramu u svemiru, koju melodiju slušaju njegove unutarnje uši, što vide njegove oči kontemplacije????????? Tijelo nije vješalica za Chanel kostime ili moderne hlače, tijelo je doista hram u kojem trepere strune duše i tek tragom tih zvukova možemo doista slijediti Novartisovu misao i tada kažemo ja sam moje tijelo. Divno si opisala onoš to vidiš u zrcalu, prekrasno si opisala što radiš za vanjski izgled tvoga tijela, ali tijelo je puno više od toga, tijelo je mudrac koji zna više od našega ja kojem dajemo prednost u današnjem vremenu. Tijelo je u evoluciji postojalo prije toga \"Ja\", i novonastajuća znanost pokušava tom našem jadnom tijelu vratiti samostalnost, prizanati njegovu mudrost i prisiliti nas da poslušamo njegove tonove i razumijemo njegov jezik. Moje tijelo i ja smo cjelina koja sama sebe izgrađuje i obnavlja, sve drugo je samo prolazna kozmetika.
  • 06.06.2008. 15:11h

    Član geminiMerlin5 Ja sam pisala o zadanoj temi, ne mislim da se ne treba raditi na sebi iznutra. Tema nije bila kako radite na svom duhu i pameti. Time što brinem za tijelo i ugađam mu znači da se volim, što se hvala Bogu na meni i vidi. A svoje tijelo ne smatram uopće bitnim za čitaoce. Ali ako ne postupamo sa svojim tijelom kako treba, ne volimo ga i ne poštujemo, kako ćemo uopće živjeti i koliko dugo? Očekivala sam polemiku, osobito od muške strane, što mi je baš drago.
  • 06.06.2008. 15:15h

    Član geminiMerlin5 Ljepota umire, pamet ostaje, a duh je vječan.
  • 06.06.2008. 15:25h

    Član geminiMerlin5 Još bih napomenula da sam staromodna i daleko od tipične feministice, i cijenim muškarce (one koje treba cijeniti), ali nikad im ne bi ugađala i rintala za njih nauštrb sebe, svog razvoja i svog života. Ako obostrano ulažemo u vezu vrijeme, trud i energiju, to je OK. Imam dovoljno iskustva, mogu predavati na temu partnerstva u svako doba bilo gdje. Iako sam dijete iz tradicionalnog, mirnog i konzervativnog braka dvaju Bikova, ne bi mi palo na pamet da se potčinjujem i podređujem, a žene vidim ovdje tako pokorno žive, naučene još od djetinjstva. Takvom partneru koji dođe kod kuće kad hoće, stavi noge na stol očekujući večeru, prigovara, odmara se samo, igra igrice, pijanči s društvom ili odmah ode van, rekla bih da me zaobiđe, ma kakav bio, ma moram neke razočarati što sam umjesto da ugađam nekom muškarcu, ugađala sebi, i nije mi krivo, dapače.
  • 06.06.2008. 15:30h

    Član geminiMerlin5 Čekam da vidim što ćeš ti Dinajo napisati, jer najlakše je svakog kritizirati. Svatko od nas može gledati mane drugome i cjepidlačiti. A nisam tako mudra da znam da li sam slomila nogu zbog karme ili neopreza i brzine, niti znam čitati zapise Akashe, nego sam tu da nešto naučim i od vas.
  • 06.06.2008. 15:34h

    Član geminiMerlin5 Brzo se opopravljam zahvaljujući zaštiti u 8. kući smrti, opasnosti, operacija; zaštićena sam u najtežim opasnostima. Sad hodam bez štaka na kratke relacije i nemam srećom problema. Kako nisam pesimist ni mračna po prirodi, dobra energija me ozdravljuje, liječim sama sebe.
  • 06.06.2008. 15:35h

    Član dinajaMerlin2 Govorimo o dvije različite stvari, kao da smo se iznenada našli u drevnom Babilonu. Tijelo misli i osjeća, tijelo govori svojim jezikom, tijelo to smo mi u univerzumu misaono- osjetilno- osjećajnog u nama, tijelo i duša su cjelina, a ne suma djelova. Geometrija tijela je ono što nas održava na ovoj prekrasnoj planeti i ako ne spoznamo i ne osjetimo njegove harmonične prostore, ako ne spoznamo statiku i dinamiku njegove arhitekture tada se taj HRAM ruši iako u njegov vanjski izgled ulažemo puno. Samo iz nutra se sanja.
  • 06.06.2008. 16:08h

    Član geminiMerlin5 tako je duša i tijelo su cjelina, zato uživam stalno izvana i iznutra i blistam. Stalno sam haj u meni je sjaj kao u Betlehemu, zar to ne piše? Vidjet ćemo tvoj text jedva čekam, samo što vidim da zaobilaziš temu
  • 06.06.2008. 16:14h

    Član darioMerlin0 Dinaja je odlično odgovorila. No mislim da te ne razumiju. Svaka zadana tema uvijek bi trebala biti u tom najvišem duhu, radu na sebi, onom iznutra, o cjelini. Brinuti za tijelo (hram) i ugađati mu na način da su životna zadovoljstva važna a ne duša nije voljeti sebe već upravo iluziju. Voljeti \"sebe\" trebaš biti u sebi, i kroz to i u svakoj temi djelovati, a i životu kroz hram svjestan unutarnje mudrosti.
  • 06.06.2008. 16:25h

    Član dinajaMerlin2 Gemini oprosti što sam se upetljala u tvoj tekst, ali nova na portalu nisam ni znala da postoji tema mjeseca i da svatko iz svoga ugla obrađuje temu, ja sam tvoj opis tijela gledala stručno........Ono što si napisala je odlično i sjedinjuje se sa temom jeseca. molim te nemoj me krivo svatiti, ali ja sam vjerovatno profesionalno deformirana i za mene tijelo znači nešto sasvim drugo.
  • 06.06.2008. 16:26h

    Član geminiMerlin5 ugađajući si izvana i iznutra hranim svoj duh i zadovoljna sam. Da li to nekog smeta? Vi napišite tekst o sebi, kako vi to osjećate. Ja radim na sebi najviše i najbolje što znam. Radila bih i više, ali u zadanim okvirima i okolnostima sretna sam. Ja nisam fakir ni guru niti kanim živjeti od riže, zelenja i vode, niti bi mi to palo na pamet. To tek vodi u bolest i poremećaje.
  • 06.06.2008. 16:41h

    Član dinajaMerlin2 Ne znam koliko ste draga Gemini upoznati sa razlogom zašto sam se pojavila na portalu, ali ja nisam niti guru, niti fakir, ne živim od riže niti zellenja i vode, ja sam kineziterapeut koje se već godinam bavi univerzumom misaono- osjetilno- osjećanim u čovjeku, njegovim tijelom i njegovim pokretom. Napisala sam i objavila knjigu \"Umijeće svakodnevnog pokreta\" s željom da pomognem čovjeku naputu ka spoznaji tijela i pokreta.To je razlog da sam se, priznam nepotrebno i sigurno netaktično, taknula u vaš tekst. Doista mi je žao ako sam vas povrijedila. Ali vjerujte mi draga Gemini ja još uvijek nisam prestala učiti i iz svakog dijaloga ja naučim nešto novo o univerzumu ljudskoga uma.
  • 06.06.2008. 17:03h

    Član irnanMerlin2 Majko moja, koliko se tu pisalo u posljednje vrijeme. :) Moram vrijedno krenuti s čitanjem, da sve nadoknadim. Gemini, tvoj prvi odlomak ( negdje do 3o...) kao da sam pisala ja. :))))
  • 06.06.2008. 17:15h

    Član geminiMerlin5 Stići ćeš ti sve pročitati, marljivo sa perajicama
  • 06.06.2008. 17:24h

    Član geminiMerlin5 svatko ima svoj doživljaj i piše na zadanu temu kako ju je shvatio. Merkur mi je u sjedištu, 3. kuća razmišljanja i komunikacije u Djevici, pišem racionalno a ne iracionalno. Kad bih radila i živjela na način kako mi ne odgovara, sigurno u duhu ne bi bila zadovoljna što bi se očitovalo i fizički. Mogu nekom eventualno reći: to ti nije zdravo, napravi to i to, ali svatko je odgovoran za sebe i živi kako najbolje zna. A titule medicinske i ostale uopće me ne fasciniraju, znam više pametnih ljudi bez titula nego sa, a i svakog dana pojavljuju se nova saznanja i ide se dalje u budućnost.
  • 06.06.2008. 18:04h

    Član zeljkaMerlin3 Meni se sviđa kako Gemini piše! :-) Mislim da je bila hrabra prva progovoriti na zadanu temu, tako opširno, iskreno i tako pošteno! Ni u jednom trenu nisam pomislila da se ne bavi svojom Dušom - pa tekst piše osoba u kojoj postoji ljubav za alternativu, znanje i (čini mi se) godine iskustva i rada! Gemini se potrudila detaljno opisati stvari koje je čine sretnom i meni je to super! Bravo Gemini! :-))) Zar ne mislite da je lijepo pročitati tekst kao članak, ispiraciju, pjesničko djelo ili što već drugo?!? Nego odmah krenemo dokazivati zašto je Gema u krivu?!! Iz mog malog ugla čini mi se da je sretna i zadovoljna i sasvim lijepo funkcionira! Živi život koji je pun malih radosti i ljubavi za sebe, ali i za druge... Nismo sveci ni Avatari jer bi već bili u svjetlu! Gemini, super pišeš! :-)))
  • 06.06.2008. 19:08h

    Član geminiMerlin5 Hvala puno na podršci, a da sam svetica i Avatar tko zna gdje bi bila, o tome upravo i pišem, nesavršena sam smrtnica ali živim najbolje što znam. Ili možda netko misli da jesam neko božanstvo, ili ga smeta što previše blještim možda?
  • 06.06.2008. 19:19h

    Član geminiMerlin5 Navest ću samo rad iz astrologije Aleistera C., u kojem opisuje osobu s Ur na Asc.: Spadaju u nezavisne i originalne umove. Njihov pogled na svijet je uvijek radikalno različit od stavova većine ljudi. Ovi ljudi su, kako ih nihovi prijatelji mogu nazvati, nepromjenjive persone. Ali, ako su u pitanju pretjerivanja ili izrazito konvencionalna sredina u kojoj žive, mogu postati ekscentrični... Čovjek će ovaj utjecaj smatrati za svoje divno otkrovenje i vjerojatno efekt Urana neće biti trajan, jer njegova vladavina nosi promjene. Riječ je o čovjeku slobodnog uma. Uobičajena razmišljanja ga ne zanimaju, tradicija za njega ne predstavlja težište razmišljanja, već on prodire do suštine stvari, prateći prvobitne principe. Jedino očigledan stav će mu biti u tome da je u svijetu moguće živjeti samo uz pomoć uzajamne podrške i ljubavi. Zato je sklon da razumije da svijet zaista tako i funkcionira. ... Ovakva tendencija Uranovog djelovanja učinit će čovjeka usamljenim, ne kao Saturnov prirodni utjecaj, već protuprirodno. Prezire samoću i traži naklonost i druželjubivost svojih prijatelja, i često postaje izuzetno nesretan, ako ga oni ne razumiju. Voljet će upoznavati slične ljude zbog njihovih originalnih ideja, ali te ideje neće biti slične njegovim. Njegov upečatljiv izgled će ga učiniti privlačnim onima koji obožavaju heroje i nalazit će veliku utjehu u njihovim milovanjima. ... Njegova greška je u tome što je zaista izvan svog vremena, u stvari je poslat da živi u vremenu koje je iza njegovog, i posijati sjeme iz kog će se razviti nove ideje koje mogu biti shvaćene tek za 100 godina. Treba se pomiriti s time da će orati usamljenu brazdu, za dobrobit onih koji tek dolaze. Mora sijati u suzama da bi drugi s radosti ubirali plodove. ... Ponekad je Uran dovoljno jak da nadvlada, makar privremeno duh svog vremena. Ako su u pitanju veće sposobnosti i povoljan horoskop, može postati nadmoćan u svom svijetu. Te osobe nikad ne gube nadu. Naklonjeni su krajnostima i nepredvidljivi, dok su periodi krajnjeg očaja kazna za pretjeranu radost; međutim, sreća im nikad ne okreće leđa. Kad je situacija najgora, iznenada se oporave, kado što su se iznenada i skrhali. Nije uputno za njih da se uklope u svoju sredinu, jer vjerojatno neće uspjeti. Mudrije je cijelom svijetu pokazati da se razlikuju, pa će ga tolerirati i oni koji su poštovani u čoporu, a boje se drugih ovaca, dok on, očigledno, sve vrijeme nije pripadao tom stadu. Trebalo bi se bojati vuka i lava.
  • 06.06.2008. 21:39h

    Član iridaMerlin39 vidim da se razvila prava diskusija....i to je dobro, da nam pristignu jednoobrazni tekstovi, mi u redakciji bi se morali zapitati; da li smo fulali temu.......... Dakle svaki od pristiglih tekstova ima svoju vrijednost baš zato što je pisan iz osobnog kuta gledanja.... Pravila ponašanja, bontoni i koreografije također mogu sputati tijelo i dušu. Ne mislim da je u ijednom pristiglom članku fulana tema...
  • 07.06.2008. 07:08h

    Član geminiMerlin5 Vi ste Vage prirodni mirovni arbitri. Ali svima fali više tolerancije. Stalno to pišem svi smo različiti. Umjetnost svi gledamo drugačijim očima, svako će jednu apstraktnu sliku različito doživjeti i vidjeti. Nekom je Dinajin text odličan, meni je loš i totalno nepogođena tema, ali ću pročitati svaki. Stvar ukusa i osobnog mišljenja. Ali pustite svakom kreativnosti na volju. Osjećaj da me netko želi zblokirati, brani moje viđenje stvari i želi me ukalupiti prema svome ili mi ne da slobodu izražavanja meni je nepodnošljiv i iritira me. Netko voli plavu boju, netko ne. Tu smo da svatko nešto nauči i uzme ono što mu se sviđa i obogaćuje ga. Poštujmo različitosti. Ako ne želiš hvaliti, nemoj ni kritizirati. Ako ti se nečija energija i rad ne sviđaju, ne moraš ga čitati.
  • 07.06.2008. 07:49h

    Član geminiMerlin5 Neka govor koji služi istini bude jednostavan i prirodan (Seneca)
  • 07.06.2008. 07:57h

    Član taraMerlin4 Puno sam spoznala o sebi na desetodnevnom uvodnom tečaju u vipassanu - meditaciju kojom se prosvijetlio sam Buda. Iako je meditacija naizgled super jednostavna - samo uporno sjediš cca 11 sati na dan s kratkim pauzama - i promatraš što se zbiva na tvojoj koži a kasnije i u tijelu - izuzetno je naporno, ali vrijedno truda. Iz fizičkog promatranja izranjaju utisnuti osjećaji, zaboravljena sjećanja, čišćenje, bolovi, suze...a na kraju tih devet dana u tišini (to sam zaboravila reći da nema komunikacije sa okolnim svijetom i da šutiš cijelo vrijeme) javi se osjećaj sreće i ushita. Kao mlada ptičica poletiš svjež i nevin u svijet.
  • 07.06.2008. 08:31h

    Član geminiMerlin5 Moto Alesteira je: Sloboda od svih propisa i spoznaja svoga narcističkog božanstva i vječni život preko bezbrojnih reinkarnacija.
  • 07.06.2008. 09:32h

    Član geminiMerlin5 Taro, zaboravila si pritom napisati da li si se trudila imati um u tolikim satima potpuno isključen? Tko to može, ima moć. Ja mogu ali nisam probala koliko dugo. Trebaju se za to imati i uvjeti naravno, potpune neometanosti. Zašto ne napišeš text na to iskustvo? Meni i sigurno mnoge bi zanimao?
  • 08.06.2008. 08:32h

    Član geminiMerlin5 gerilci = dosade pametnoj ženi najviše za pola sata sa SVIME što znaju; sistem upotrijebi pa baci; Znanstvenik = stalno nadograđuje svoju pamet, stalno je zanimljiv.
  • 08.06.2008. 12:38h

    Član devetMerlin6 gemini draga...kako si ti zalutala u duhovnost..točnije zgob čega...???...
  • 08.06.2008. 17:39h

    Član geminiMerlin5 pisala sam o sebi kad sam došla. Sa mnom se nisu bavili zbog okolnosti pa sam čitala bajke (uz kruh i čokoladu). Svi kažu da sam super ispala, jer su u bajkama pouke kao obavezno poštenje, koje se dugoročno isplati, ne laži, ne budi zločest, pravda pobjeđuje, ljubav pobjeđuje, zle vještice nadrapaju, i na kraju su uvijek dobri ljudi nagrađeni. Otuda onda u životu silno zaprepaštenje i razočaranje što to nije tako. Onda sam počela kao teenagerica izrezivati horoskope i proučavati. Negdje s 13 sam već sve znala tko je što itd. I tako je krenulo. Neke stvari su i karmičke, a već sam pisala da mi je mama bila uvjerena katolkinja. Inače vjerojatno neke zbunjuju moji hedonistički bljeskovi ali nikad nisam bila licemjerka ni bogomoljka. Važno je činiti dobra djela, ne lagati i pretvarati se. Zadnjih 10-ak g. je dobro opisala Irida u tumačenju mog sna, neke stvari koje su se srušile su opet otvorile neke stvari u toj duhovnosti. To je sad druga tema za diskusiju. Moje je iskustvo da nitko s lijepim životom nije duboko ušao u duhovnost, obično su to bile neke nesretne situacije. Npr. gubitak bliske osobe može te uvesti u vjeru i sl.

SADRŽAJ UPISAO

Član geminiMerlin5 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana gemini dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝

Napiši nešto, ostavi trag

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U OŽUJKU...

OŽUJAK...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je blagdan sv. Josipa. Sretan imendan svima koji nose to ime. Lp

    19.03.2024. 08:03h
  • Član bglavacbglavac

    Sretan vam dan žena , drage moje žene. Lp

    08.03.2024. 06:52h
  • Član iridairida

    a najavili su nam olujno vrijeme..., ali hvala ti, i tebi ugodan dan...:-)))

    04.03.2024. 14:15h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info