Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član bglavac

Upisao:

bglavac

OBJAVLJENO:

PROČITANO

489

PUTA

SVJETSKI DAN BICIKLISTA

SVJETSKI DAN BICIKLISTA
Svake godine 16. srpnja održava se svjetski dan biciklista. Biciklisti postajemo još u ranoj životnoj dobi što je za djecu veliki užitak. Kako rastemo tako nam vožnja biciklom postaje ne samo potreba već i rekreacija u kojoj uživamo, a koja je korisna i našem zdravlju.

Svake godine 16. srpnja održava se svjetski dan biciklista. Biciklisti postajemo još u ranoj životnoj dobi što je za djecu veliki užitak. Kako rastemo tako nam vožnja biciklom postaje ne samo potreba već i rekreacija u kojoj uživamo, a koja je korisna i našem zdravlju. Bicikl je i danas kao i davnih dana još uvijek najbolje, najjeftinije i najpristupačnije prijevozno sredstvo.

U vrijeme mog odrastanja bicikl je bio gotovo jedino prijevozno sredstvo osim konjske zaprege. Automobili su bili rijetkost na cestama. Roditelji su na biciklima iši na posao, a mi klinci na biciklu u školu. Dnevno sam kao djevojčica od deset godina na bicklu prašla preko deset kilometara. Naravno bicikli nisu bili lijepi kao danas i prilagođeni za djecu ali ipak su dobro poslužili svojoj svrsi. Inaće se cijeli život služim biciklom kao prijevoznim sredstvom. Mislim da će se sada mnogi vratiti ponovno biciklu zbog poskupljenja goriva.

Danas vidim da se bicikl koristi sve više za dostavu hrane iz restorana. Nisam uspjela pronaći tko je izumitelj prvog bicikla ali sam pronašla tko je bio prvi vozač bicikla. Bio je to bicikl na guranje a prvi vozač je bio njemački barun Karl von Drais, još davne  1817 godine. 

Danas postoje razni modeli dječjih, ženskih i muških bicikala. Prvi bicikl dizajniran za žene zvao se je "Smart Lady" a proizveden je 1956.g. prvi dječji bicikl proizveden je 1965.g. Biciklizam je postao sport 2008.g. na ljetnim Olimpijskim igrama u Pekingu.

Danas postoje i razne biciklističke utrke bilo dječje bilo masovne. Najpoznatija biciklistička utrka u svijetu je Tour de France koja je prvi puta održana 1903.godine. 

Vožnja bicikla je ne samo zdrastveno preporučljiva već je i ekološki prikladna . Preporučujem vam da se preorijntirate na bicikl umjesto na auto i tako poboljšate svoju kondiciju i uštedite novac te dajete doprinos ekoligiji. Sretno vam bicikliranje. 

Božica Glavač

www.magicus.info

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info