Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član gemini1

Upisao:

gemini1

OBJAVLJENO:

PROČITANO

478

PUTA

OD 14.01.2018.

Zašto socijalni partneri ništa ne uvjetuju Vladi

Uzimaju nam 3% teško stečenog dohotka i to pod punim imenom (nomen est omen) krizni namet... Ako nas radi milion i pol, te ako je službena prosječna plaća 5200 kuna to bi bilo (mada znam da se tako ne računa. ali dobit ćemo po prilici približnu veličinu) nekih 500 milijuna kuna do konca ove godine. Kap u moru dubioze koja navodno iznosi 40 milijardi kuna... (s astroblogera)
I to se prihvaća. A zašto se to prihvaća, pitam se? Što to znači u ukupnoj masi? Tko koga tu zajebava? Znate li na što mene podsjeća ova situacija; isto kao da je požar i rukovoditelji gašenja bijesno viču širokoj masi raje, vode.. dajte vode, odmah donesite vode, ne pitajte kako samo donesite.... i raja trkom nosi vodu, tko u kabliću, tko u lavoru, tko u tepsiji, tko u šalici i zdušno baca tu vodu u spremnik na kojega je spojena ogromna pumpetina koja crpi tu istu vodu i baca snažnim mlazom..... ali ne u požar, nego nedje pored....

Jer, odakle pravo nekome da pita moju mizeriju dok istodobno nije začepio sve rupe koje ima u svome sustavu? Odakle pravo nekome da meni kaže kako se moram odreći paštete dok isti taj maže kavijar? u ime koga?  U ime čega? Zar Države???? A što je to Država molit ću lijepo, pitam ja vas, danas, 18 godina i koji dan nakon što smo tiho i stidljivo označili rođendan naše države. Na kolegiju Teorija države i prava učili smo da je Država batina u ruci vladajuće manjine (elite) nad potlačenom većinom  (masom)...

E pa draga rajo, kod nas u Splitu živio je stanoviti lik, pokojni Pajdo (RiP). taj lik jednom je putovao gradskom autobusnom linijom pored cementara Dalmacijacementa u ono doba kada nisu postojali filteri - pročišćivači zraka (danas postoje, ali rade samo danju, a noću ih Cemex isključuje) i cijelim je putem vikao (a imao je strahovito sonoran glas); dakle vikao je "rajo diši duboko.....rajo diši duboko..... rajo diši duboko i punim plućima"..sve dokj nisu prošli cementare... da bi u konačnici rekao posljednju.... "rajo.... a sad seri blokete"

E pa draga rajo, želim Vam da i dalje tiho, mirno, poskrivečki, tak po našku i hrvatsku, slegnemo ramenima, prignemo šije, primimo krizni namet na svoja nejaka pleća i bez ikakvih uvjetovanja nastavimo još malo pognutije i sporije ploviti dalje u kišnoj postkonflagracijskoj noći jašući na nazgulima užasa, u nadi da  će netko drugi umjesto nas postaviti koherentnu listu prioritetnih i ulitamativnih zahtjeva ovoj Vladi (čija mi je predsjednica čak i simpatična i vjerujem joj više  nego mnogim drugima, ali to ne mijenja na stvari, uostalom i ja bih njoj bio simpatičan, uvjeren sam) od kojih ću nabrojati samo neke i to najhitnije:
- ukidanje letova i prodaja vladinih zrakoplova (ne radi uštede jer to su gluposti nego radi reda),
- prepolovljenje voznog parka limuzina, (to je već ušteda),
- svođenje zastupničkih plaća na 2 neto prosjeka zaposlenih u RH za nezaposlene zastupnike,
a zaposleni nek i dalje primaju plaću tamo gdje rade,  (također radi reda)
- prestanak gradnje pelješkog mosta (hitno)
- svođenje proračunskih rashoda središnje države na razinu proračuna 2006-tem koliki bio da bio (a bio je oko 20%  manji i država je opet živjela i hvalila se da nema deficit)
- donošenje novog Zakona o teritorijalnom ustroju RH u kojemu će se broj regija svesti na  najviše 6, a broj općina i gradova između 80 i 100 i to odmah iza Nove godine, pod uvjetom da to urodi otpuštanjem najmanje 50% službenika i namještenika lokalne uprave i samouprave
- davanje autocesta u koncesiju,
- zamrzavanje konkordata sa Crkvom i prestanak izdvajanja za crkvu,
- prestanak izdvajanja za Hrvate u BiH i bilo gdje drugdje,
- prestanak kupovine električne energije po 84  €i njezine redistribucije u BiH po 20 €
- prestanak kupovanja plina od Rusa po 20 €  i prodaje vlastitog plina Talijanima po 7 € (ne držite me za ove brojke, pišem iz sjećanja, za struju su točne, za plin guglajte i nađite od ove zime podatak, tu je negdje približno),
- prestanak davanja socijalnih pomoći besposličarima u oslobođenim područjima nakon Oluje,
ako su odbili ponuđene im  poslove od strane zavoda za zapošljavanje (a jesu, hrpimice),
- prestanak davanja socijalne pomoći onima  koji odbiju ponuđene programe poticanog rada u poljoprivredi i stočarstvu (jer nam pola države stoji neobrađeno i u korovu, dok u isto vrijeme u tim područjima i velikim gradovima sjede i leže besposličari na jaslama države čiji je jedini zadatak da dana X svi redom glasuju,  prvo ovdje, a nakon toga da sjednu u autobuse, pa onda i tamo negdje drugdje, za koga.... zna se),
- objaviti popise branitelja (jer me kao branitelja vrijeđa laž da nas je bilo pola milijuna) ta brojka podsjeća me na onu crnogorsku... nas i rusa 300 miliona, a bez rusa.. pol kamiona,
- nastavak liste kreirajte po slobodnoj volji i porivima vlastite duše
astrobloger @ 00:11 |Komentiraj | Komentari: 0 srijeda, srpanj 22, 2009 Skok u new age, ili aflicirani natusi jašu na Nazgulima u kišnoj noći apokaliptičnog užasa 2. dio
Radi ograničenosti prostora, nastavljam isti članak u drugome upisu.

Kraj 2009. godine

Iako je trenutno stanje loše, ipak tijekom perioda od lipnja do studenog 2009. godine, imamo neke vrlo pozitivne tranzite koje bi trebali iskoristiti. Ove tranzite možemo iskoristiti jedino pod uvjetom da smo svjesni da je potrebno prilagoditi se, promijeniti te prihvatiti novonastalu situaciju. Što se prije promijenimo i prilagodimo imamo više šanse za opstanak. Ovi tranziti će biti aktivni do početka 2010. godine, pa preporučam da ne gubite vrijeme. Što možete za sebe napraviti u ovom periodu? Kratka lista koja bi vam mogla pomoći:

 

  • Planirajte za cijelu 2010. godinu – što bi mogli promijeniti, koji cilj želite postići, gdje se možete prilagoditi
  • Razgovarajte sa svojim najbližima, kako se prilagoditi
  • Očekujte tijekom naredne godine najgore ekonomske vijesti, pripremite se psihički za njih, no zadržite pozitivan stav
  • Izbjegavajte ljude i stvari koje troše vašu energiju i vrijeme – vrijeme je trenutno najveća dragocjenost koju imate
  • Budite tolerantni, otvoreni za promjene
  • Naučite se prilagoditi, razmišljajte o drugim mogućim izborima,
  • Pronađite u svom životu i samima sebi sve kruto i rigidno, te pokušajte takve stavove i stvari polako mijenjati
  • Budite upoznati sa tranzitima svoje natalne karte
  • Reagirajte na prilike brže, koristite više intuiciju

 

Ukoliko se pokušate već sada prilagoditi, kasniji tranziti Marsa, Jupitera, Saturna, Urana, Neptuna i Plutona, će vas manje pogoditi. Ovi tranziti u 2010. godini ukazuju na vrh ekonomske krize, koja će pokazati umiranje stare i poznate strukture življenja i poslovanja.

Krajem listopada 2009. godine Saturn će ući u Vagu, te napraviti egzaktni kvadrat sa Plutonom u Jarcu (15. studeni 2009.), tako da ovaj kvadrat pojačava energije za studeni, prosinac i siječanj 2010. godine. Ovaj aspekt će se odigrati na 2 stupnju Vage – Jarca, dok će kasnije Saturn na 4 stupnja Vage uči u stacionarno/retrogradno kretanje. Ova kombinacija donosi borbu oko vlasti koja može postati izuzetno agresivna i neprijateljska, a može se odvijati kroz odnose između pojedinaca, grupa ljudi, organizacija, vlada ... Bilo kakav pokušaj korištenja nedozvoljenih ili pokvarenih načina da se dođe do moći ili prevlasti, ili da se iskoristi druge,  osuđen je na propast i kaznu. Ovaj aspekt u mundanoj astrologiju ukazuje na pokušaj da se na bilo koji način ostane u poziciji moći, od iniciranja ekonomskih zavjera, preko intriga, političkih manevara, lažnih optužbi, crnjenja protivnika, ucjene, skandali, aktiviranje tajnih službi u svrhu ostajanja na vlasti. Korupcija je naročito naglašena sa ovim aspektom. Usput napominjem kako natalna karta Republike Hrvatske ima Sunce (Vlada, premijer, predsjednik) na 4 stupnja Raka, te je u kvadratu sa Saturnom, opozicijom sa Plutonom!

Saturnov tranzit kroz Vagu će zasigurno donijeti fokus na međuljudske odnose, kako u privatnim životima, tako na globalnoj razini. Cilj lekcije je naučiti kako zajednički raditi da bi se postigli ciljevi u kojima nitko nije zakinut, jer ukoliko bude svatko radio za sebe, pokušavajući opstati preko tuđih leđa, na kraju će nam se to obiti o glavu.

A ukoliko niste upoznati zašto je pored svega navedenoga ovaj nadolazeći period važan, možda bi bilo dobro da dodatno pročitate prilog o Mayama i kraju vremena kakvog poznajemo, 2012. godina.

astrobloger @ 16:03 |Komentiraj | Komentari: 0 Skok u new age, ili aflicirani natusi jašu na Nazgulima u kišnoj noći apokaliptičnog užasa 1. dio
Moja kolegica astrologinja otvorila je temu na forumu Astrologija pod nazivom Skok u novo doba, kojemu sam dodao svoju metaforku u naslovu teme.
Riječ je o dugoročnoj analizi planetarnih tranzita u svjetlu mundane astrologije.
Uglavnom pred nama je vrijeme ogromnih promjena u kojemu će čitav svijet, u obrisima i s vrijednostima kakvoga ga poznajemo, zauvijek nestati.

Indikativno je da sam i sam upravo jutros razmišljao o tome kako bih na zgodan način "zagadio" astrološku čistoću ovoga bloga sa mojim astro-političkoekonomsko-sociološko-semiotičko-dekonstrukcionističkim razmišljanjima koja se uglavnom kreću u reperima između  tumačenja tranziita i poznavanja temeljnih postavki marksizma za kojega smatram da se jedini dovoljno približio istini u tumačenju objašnjenja uzroka ekonomske krize, ne ulazeći sad u lenjinističke podvarijante prijedloga rješenja iste, tim prije što smatram da metode i tehnike samospoznaje većine ontoloških nauka nudi bolja rješenja od koncepta dikature prolatarijata, a ta rješenja uglavnom se kreću u dubokoj spoznaji sebe i prilagodbi sebstva u modalitetu duhovnog, a ne materijalnog bogatstva življenja.

No,  da ne duljim, prenosim kolegičin fascinantni članak pisan lakim i veoma razumljivim stilom oslobođenim od natruha prevelikih astroloških objašnjenja.

dakle, Skok u novo doba, ili aflicirani natusi jašu na nazgulima u kišnoj noći poskonflagracijskog užasa:

Astrolozi koji se bave promatranjem dugotrajnih ciklusa, uglavnom znaju koje cikluse naročito promatrati, jer oni mogu ukazivati na krizu ili napredak. S druge strane, često se ne vjeruje astrolozima da znaju što pričaju iz dva jednostavna razloga: prvi, nisu ekonomisti, a drugi, nisu znanstvenici. No, kako smo svi upoznati da u prirodi postoje određeni ciklusi, počevši od onih najočitijih, kao što je dan-noć, godišnja doba, tako u astrologiji promatramo globalne cikluse, koji ukazuju na globalna kretanja. Ponekad ih se proziva da bez znanja bespotrebno plaše ljude. Ne radi se o zastrašivanju nego o upozorenjima koja daju opcije da se određene krize lakše prebrode.

Situaciju nadolazeće krize većina astrologa je vidjela još prije 10 godina. Sva upozorenja su bila odbačena iz jednostavnog razloga – ekonomija je bila u punom zamahu, kretanja su išla u plus, a nastajali su novi poslovi, nove tehnologije, nove firme .... pa kako bi onda mogli zapasti u probleme?

- nastavlja se -

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Zašto socijalni partneri ... II dio