Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član jednaod3M

Upisao:

jednaod3M

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1040

PUTA

Trenutno stanje globalnog zagrijavanja: cjelovita recenzija

Trenutno stanje globalnog zagrijavanja: cjelovita recenzija
Kada promatraju informacije koje uključuju globalno zagrijavanje, mnogi bi ih mogli smatrati zavaravajućima ili netočnima. Internet je posuda za razmjenu netočnih informacija, uključujući globalno zagrijavanje. Ovo otkriće može natjerati ljude da u potpunosti zanemaruju točne i istinite podatke. Uz to, naše opsežno istraživanje na ovu temu dovelo nas je do formuliranja ovog članka koji sadrži vrijedne bilješke koje vrijedi pročitati . U ovom ćete članku zajamčeno pronaći sve ključne informacije u vezi s našim trenutnim statusom globalnog zatopljenja.
  • 19. veljače 2021
  • 5 min čitanja

Trenutno stanje globalnog zagrijavanja: cjelovita recenzija

Kada promatraju informacije koje uključuju globalno zagrijavanje, mnogi bi ih mogli smatrati zavaravajućima ili netočnima. Internet je posuda za razmjenu netočnih informacija, uključujući globalno zagrijavanje. Ovo otkriće može natjerati ljude da u potpunosti zanemaruju točne i istinite podatke.

Uz to, naše opsežno istraživanje na ovu temu dovelo nas je do formuliranja ovog članka koji sadrži vrijedne bilješke koje vrijedi pročitati . U ovom ćete članku zajamčeno pronaći sve ključne informacije u vezi s našim trenutnim statusom globalnog zatopljenja.

Uz to, dijeljenje ovog članka izuzetno se isplati i vrlo se potiče. To je zato što će im dijeljenje takvog članka s poznanicima, prijateljima i obitelji ponuditi vrijedne informacije kako bi ih upozorili na opasnosti od povećanja stakleničkih plinova i učinke koje uzrokuje globalno zagrijavanje . Dakle, to također pomaže drugima da svjesno učine sprečavanje da se globalno zagrijavanje pogorša.

Koliko je globalno zagrijavanje sada presudno?

U ovom je trenutku globalno zagrijavanje presudno. U to nema sumnje. Kako to znamo? Danas je u atmosferi više ugljičnog dioksida nego u bilo kojem trenutku u posljednjih 800 000 godina. Ovo možda ne zvuči previše alarmantno, ali ovo označava neke uznemirujuće činjenice.

Najveća zabluda je da su globalno zagrijavanje i klimatske promjene pojmovi koji se mogu koristiti na zamjenjiv način. Međutim, to nije slučaj. Većina znanstvenika klasificira globalno zagrijavanje kao porast površinske temperature Zemlje . Ovaj porast temperature je ono što uzrokuje klimatske promjene.

Iz porasta površinske temperature Zemlje, nekoliko je utjecaja koje to ima na čitav planet. To uključuje porast temperature vode, porast razine mora i promjenu životinjske populacije i staništa . Međutim, postoje mnogi drugi značajni utjecaji koje globalno zagrijavanje ima na naš planet, o čemu ćemo raspravljati kasnije u ovom članku.

Uz to, vrlo je znakovito da na svijetu ima više ugljičnog dioksida nego u bilo kojoj drugoj točki u posljednjih 800 000 godina. Učinci klimatskih promjena također su imali ulogu u uzrokovanju ekstremnih vremenskih uvjeta. Dogodila se masovna krčenje šuma, što je ostavilo naš planet s manje drveća i manje proizvodnje kisika . Ovo samo ponavlja da globalno zagrijavanje negativno mijenja način na koji funkcionira naš svijet.

Stoga je jasno da je globalno zagrijavanje presudno, jer klimatske promjene ostavljaju naš planet s manje kisika i više ugljičnog dioksida . Kao što vidite, to nije nešto što želimo da se događa na Zemlji jer nam je potreban kisik za život, a ne ugljični dioksid.

Pitanja klimatskih promjena

Nije tajna da su globalne klimatske promjene imale mnogo vidljivih učinaka na naš okoliš. Životinje su izumrle, razina mora porasla, a ledenjaci se smanjili . Nakon što su otkrili učinak koji su ljudi imali na planet, znanstvenici su od tada predvidjeli da će klimatske promjene rezultirati onim što sada doživljavamo. Tu spadaju intenzivniji valovi vrućine koji traju dulje vrijeme, ubrzani porast razine tuljana, kao i gubitak morskog leda .

Kada se gleda raspon objavljenih dokaza, sve ove informacije ukazuju da su neto troškovi štete zbog klimatskih promjena nevjerojatno značajni i da će vjerojatno rasti kako vrijeme prolazi. Iskusni i obrazovani znanstvenici potpuno su sigurni da će globalne temperature rasti tijekom sljedećih desetljeća . To je posljedica stakleničkih plinova koji nastaju ljudskim aktivnostima.

Međuvladin panel o klimatskim promjenama (IPCC) sastoji se od više od 1300 znanstvenika iz mnogih različitih zemalja, uključujući SAD. Znanje podijeljeno među tim znanstvenicima navelo je IPCC da vjeruje da će buduće temperature vjerojatno porasti i do 10 stupnjeva Celzijevih u odnosu na nadolazeće stoljeće .

Uz to, znanstvenici koji čine IPCC također vjeruju da će se opseg posljedica klimatskih promjena na određene regije vremenom mijenjati. Da ne spominjem, ove povišene temperature proizvedu blagotvorne učinke na raznim područjima, a istovremeno uzrokuju mnoge štetne učinke od povećane temperature u drugim regijama. Čak i uz blagotvorne učinke ovih povišenih temperatura u nekim područjima, neto godišnji troškovi klimatskih promjena i dalje će se vjerojatno povećavati tijekom vremena zbog porasta globalnih temperatura .

Uz sve gore spomenuto, postoje mnogi dugoročni učinci globalnog zatopljenja i klimatskih promjena. Neki od ovih učinaka utvrđeni su u Trećem i Četvrtom nacionalnom izvještaju o procjeni klime i detaljno su opisani u nastavku:

Globalna temperatura i porast razine mora

Doživljava se globalni porast temperatura, što je dovelo do promjene mnogih različitih elemenata. Jedna od stvari na koju je utjecala klima koja se zagrijava u svijetu je morska voda. Kao rezultat porasta temperatura, oceani su postali topliji . To je dovelo do leda u hladnijim predjelima u oceanu koji se topi.

Ledenjaci su se smanjili, dok su se ledeni pokrivači također smanjili. Međutim, ovaj led ne isparava u zraku. Umjesto toga, ona postaje voda i dodaje se oceanu. Kao rezultat, u morima se skuplja više vode, što povećava razinu mora .

Očekuje se da će ovaj porast razine mora najviše pogoditi obalna područja. Znanstvenici vjeruju da će ovaj porast razine mora imati potencijalno masivan utjecaj na mnoga različita područja. Uz to, očekuje se da će grad Venecija u Italiji biti potpuno pod vodom u sljedećih 50 godina zbog povećanja razine mora. Znanstvenici su utvrdili da svjetska razina mora neprekidno raste od davne 1900. godine . Za to se vrijeme razina mora povećavala brzinom ne manjom od 0,04 inča svake godine .

Zagrijavanje i zakiseljavanje oceana

Povećanje zagađenja stakleničkim plinovima i fosilnim gorivima ne utječe samo na razinu mora. Gledajući širu sliku, ovo zagađenje ugljikom također mijenja kemiju oceana. To čini usporavanjem sposobnosti oceana da usvoji ugljični dioksid. Kao rezultat toga dolazi do zakiseljavanja oceana, što šteti školjkama i drugim morskim organizmima koji ovise o oceanu koji ostaje alkalnija otopina .

Međutim, ovaj porast razine ugljičnog dioksida u atmosferi također povisuje površinske temperature oceana. Dakle, događa se zagrijavanje oceana i dovodi do štetnih okoliša za preživljavanje morskog života . Kako oceanske vode brzo postaju toplije, morski divlji svijet nema priliku prilagoditi se dovoljno brzo tim promjenama.

Jedan od primjera toga su koraljni grebeni duž mnogih obala svijeta. Koraljni grebeni podložni su mehanizmima, što znači da prilagodljivost promjenama u određenim okruženjima nije prevladavajuća. Zbog toga se mnoge bolesti mogu izuzetno brzo proširiti i prouzročiti izbjeljivanje . Sve ove prijetnje mogu ubiti mnoge koraljne grebene u svijetu, dok su druge već pretrpjele.

Znanstvenici su zabilježili da je zakiseljavanje oceana odigralo značajnu ulogu u najvećem vodenom tijelu na svijetu. Za površinske vode koje čine ocean sada je poznato da su više od 30 posto kiselije nego na početku industrijske ere . Da ne spominjem, zakiseljavanje oceana trenutno se događa čak brže nego bilo koji drugi trenutak. Uz to, istraživanje je navelo mnoge znanstvenike da vjeruju kako će površinske vode oceana vjerojatno biti više nego dvostruko kiselije kao što su bile te vode u prošlom stoljeću ako ne napravimo planove za smanjenje emisije ugljika.

Skupljanje ledenih ploča

Nema sumnje da je skupljanje ledenih pokrivača problem za svijet. Znanstvenici su otkrili da su se ovi ledeni pokrivači smanjili za više od 4.000 gigatona od 1994. Smatra se da je primarni razlog smanjenja tih ledenih ploča zagrijavanje oceana koji je prisutan ispod tih ledenih pokrova.

S tim u vezi, jedna od najvećih briga koja dolazi zbog smanjenja ledenih pokrivača jest globalni porast razine mora. Međutim, to nije jedini očekivani problem. Otapanje ledenih pokrivača također može promijeniti cirkulaciju oceana i globalne temperaturne obrasce. Da ne spominjem, ovo skupljanje ledenih pokrivača također ima potencijal za pokretanje ekstremnih vremenskih događaja širom svijeta .

Uz to, otapanje ledenih pokrivača na Grenlandu moglo bi usporiti strujanje. Kao rezultat, transport topline može postati sporiji, što može negativno utjecati na klimatske obrasce u cijelom sjevernom Atlantiku. Još je gore što mnogi znanstvenici vjeruju da je ovaj proces već započeo.

Prikupljeno istraživanje pokazuje da ledeni pokrivači smješteni u polarnim regijama imaju presudnu ulogu u svjetskoj klimi u budućnosti . To može prouzročiti pojavu ekstremnih vremenskih uvjeta, dok u potpunosti remeti mehanizme koji tvore ocean .

To je zato što skupljanje ledenih pokrova stvara velike priljeve slatke vode u ocean, a njegovo neuspjeh da se pomiješa s ostatkom mora može uzrokovati katastrofalne probleme. Ovaj priljev slatke vode stvara sloj na površini vode. Ovaj sloj zarobljava toplinu ispod oceana, što dovodi do zagrijavanja dubljih slojeva oceana.

Kao rezultat toga stvaraju se tople oceanske struje. Te tople oceanske struje predstavljaju prijetnju za više struktura u svjetskom oceanu. Poznato je da ove struje sve više tope ledenjake na mnogim dijelovima ledene ploče. Ovi podaci ukazuju da ovo skupljanje ledenih pokrivača može promijeniti klimatski sustav, čineći ga promjenjivijim i sklonijim poremećajima i kolebanjima, poput ekstremnih vremenskih prilika .

Postupak glacijala

Poznato je da se povlačenje glacijala događa kada se njegov kraj ne proteže onoliko koliko je to ranije činio. Mnogo je razloga zbog kojih bi se ledenjaci mogli povući, a uzrokovan je otapanjem ili otpuštanjem leda bržim tempom nego što snježne padavine imaju priliku nakupiti se i stvoriti novi ledenjački led .

Poznato je da ledenjaci zahtijevaju posebne klimatske uvjete i obično se nalaze u regijama s velikim snijegom tijekom zimskih mjeseci i u područjima s hladnim temperaturama u ljetnim mjesecima. Ovi specifični uvjeti osiguravaju da se snijeg koji se nakuplja tijekom zime ne izgubi tijekom ljetnih mjeseci. Iz tog su razloga mnogi ledenjaci prisutni u visokim alpskim i polarnim regijama.

Povlačenje ledenjaka prijeko je pitanje iz različitih razloga. To je zato što ledenjaci djeluju kao rezervoari vode koji su dostupni tijekom cijelog ljeta. Topljenje ledenjaka osigurava vodu ekosustavu tijekom sušnijih mjeseci, što stvara višegodišnji mlaz vode za životinje i biljke .

Međutim, ove ledenjake treba nadopuniti, inače će se strukture koje čine ove ledenjake povući. Zbog toga blagodati topljenja ledenjaka u ljetnim mjesecima neće biti prisutne, što će životinje i biljke ostaviti bez stalnog strujanja vode .

Klimatske promjene uzrokovane globalnim zatopljenjem uzrokuju prorjeđivanje i povlačenje ledenjaka. Ovo je izravan odgovor na toplije temperature i također dovodi do gubitka ledene ploče. Znanstvenici razumiju da su ledenjaci stražari sadašnjih klimatskih promjena. To je zato što je povlačenje ledenjaka jedan od najvidljivijih dokaza globalnog zatopljenja.

Primjer za to je da bijele površine ledenjaka imaju funkciju odbijanja sunčevih zraka, što u konačnici pomaže u održavanju trenutne klime koju imamo u svijetu. Međutim, kad se ovi ledenjaci povuku, ostaju nam tamnije izložene površine koje rade na upijanju zraka sunčeve svjetlosti i oslobađanju topline. To pridonosi porastu temperatura Zemljinih površina.

Nekoliko problema proizlazi iz povlačenja ledenjaka. Topljenje ledenjaka pridonosi porastu razine mora, što smo već naglasili štetne učinke koje to ima na oceanske mehanizme i klimatske promjene. Međutim, povlačenje ledenjaka također povećava eroziju obale i podiže olujni val . To je zato što zagrijavanje oceanskih temperatura proizvodi intenzivnije i učestalije obalne oluje, poput tajfuna i uragana .

Smanjeni snježni pokrivač

Snježni pokrivač često se naziva količinom zemlje prekrivene snijegom u bilo kojem trenutku. Uz to, veći snježni pokrivač nudi brojne prednosti. Jedna od tih prednosti je što više snijega podrazumijeva da se više energije odražava u svemiru. To rezultira hlađenjem. Dakle, manje snježnog pokrivača povećat će Zemljinu temperaturu, jer se više energije upija u površinu Zemlje .

Ovaj snježni pokrivač ima snažan utjecaj na klimu, dok promjene u okolišu utječu na snježni pokrivač svijeta. Kada se gleda šira slika, toplije temperature izravno skraćuju vrijeme prisutnosti snijega na tlu . To je posebno vidljivo na sjevernoj hemisferi.

Uz to, klimatske promjene zbog globalnog zagrijavanja također igraju ulogu u smanjenju snježnih padavina. To ograničava količinu snijega prije nego što proljetno otapanje uopće bude prisutno. Porast površinske temperature Zemlje također skraćuje sezone snježnog pokrivača .

Primjer za to je da su klimatske promjene dovele do toplijih temperatura na Aljasci, što je dovelo do topljenja snijega ranije tijekom proljeća i rezultiralo produljenom ljetnom sezonom bez snijega. S tim u vezi, klimatske promjene ne znače samo da temperature rastu . Ekstremni vremenski obrasci rezultiraju i intenzivnim snježnim padalinama u nekim regijama . Međutim, to ne mora nužno značiti da će snijeg i dalje padati.

Mnogi su znanstvenici utvrdili da postoji velika opasnost za svijet kao rezultat klimatskih promjena. To je da porast površinskih temperatura Zemlje može uzrokovati izumiranje snijega. Iako se ovo čini pretjeranim, u nekim regijama to doista nije. Iz različitih studija znanstvenici su utvrdili da bi ukupna količina snijega koja padne na određenim područjima mogla pasti na samo 65 posto onoga što se sada proizvodi. Odavde će se snijeg svake godine smanjivati ​​kako se emisije ugljika u zrak povećavaju, a površinske temperature povećavaju .

Pad Arktičkog morskog leda

Arktičko more klasificirano je kao oceanski bazen koji je okružen kopnenim masama s planinskim obilježjima. Opseg morskog leda prisutan na Arktiku ograničen je kopnenim masama koje ga okružuju, a taj se opseg morskog leda često mijenja s godišnjim dobima .

Međutim, pokazalo se da se uz pomoć satelitskih zapisa morski led na Arktiku drastično smanjio od kraja 1970-ih. Ovaj satelitski zapis započeo je 1978. godine i dokazano je da se minimalni opseg leda na Arktiku (koji se obično javlja u rujnu) smanjio za približno 40 posto.

Ovaj se morski led širi i pokriva veće područje svake arktičke zime. Međutim, ovaj morski led proizvodi se tanji nego što je nekada bio. Pokazani su dokazi koji upućuju na to da ovaj pad morskog leda nikada nije viđen u posljednjih 1.450 godina .

Činjenica da arktički morski led opada predstavlja ozbiljan problem. To je zato što pad leda znači porast vode, što pokreće porast mora. Kao što smo razgovarali, ovaj porast razine mora ozbiljan je problem koji može ugroziti obalne gradove i male otočne države. Rezultati porasta razine mora su olujni udari i pogoršanje obalnih poplava, a opasni vremenski događaji učestali i intenzivni .

Uz to, promjene u količini prisutnog morskog leda imaju sposobnost poremetiti prosječnu cirkulaciju oceana. Kao rezultat toga, može se dogoditi više promjena u globalnoj klimi. Poremećaj ovih oceanskih cirkulacija igra veliku ulogu u povećanju temperature ovih voda , a čak i najmanja promjena temperature može s vremenom rezultirati značajnijim zagrijavanjem .

Da ne spominjem, ovaj morski led djeluje tako da odražava sunčevu toplinu daleko od planeta. No kako ovaj arktički morski led opada, tako se smanjuje i bijeli pokrivač koji odražava toplinu sunčevih zraka. Dakle, izložena su dublja mora koja su mračna i upijaju toplinu sunčeve svjetlosti . Kao rezultat toga, temperature vode ponovno su izložene uvjetima koji povećavaju njezinu temperaturu, što osigurava okruženje za napredovanje klimatskih promjena .

Ekstremni događaji

Ekonomski utjecaj koji ekstremno vrijeme ima jedna je mjera koja pokazuje da klimatske promjene utječu na broj ekstremnih događaja koje svijet trenutno doživljava . To se pokazuje kako se broj ekstremnih događaja od milijardu dolara drastično povećava. Postoji mnogo različitih ekstremnih događaja na koje je poznato da utječu klimatske promjene. Tu spadaju tropske oluje i poplave.

Iz opsežnih istraživanja i studija, znanstvenici su dovedeni do uvjerenja da klimatske promjene mogu pogoršati utjecaje, intenzitet i učestalost mnogih različitih ekstremnih vremenskih događaja . Nacionalna procjena klime pokazala je da su se broj i snaga glavnih uragana, jakih pljuskova i vrućina povećali u SAD-u i drugim zemljama.

Primjer za to je da se pokazalo da porast razine mora povećava utjecaje obalnih oluja, dok globalno zatopljenje može stvoriti veći stres na zalihama vode tijekom suše. Međutim, veze između klimatskih promjena i različitih ekstremnih događaja imaju različite uzroke i utjecaje, kao što su :

Šumski požari

Nije teško povjerovati da klimatske promjene igraju ulogu u sve većem riziku i opsegu šumskih požara. Rizik od požara ovisi o raznim čimbenicima, uključujući prisutnost grmlja, drveća i drugog potencijalnog goriva, vlage u tlu i temperature . S tim u vezi, sve ove varijable imaju snažne neizravne i izravne veze s klimatskim promjenama i klimatskom varijabilnošću.

Znanstveno je dokazano da klimatske promjene pospješuju isušivanje šumskih organskih tvari. To su materijali koji rade na širenju požara. Dakle, prisutnost klimatskih promjena razlog je udvostručavanja broja velikih požara između 1984. i 2015. godine .

Istraživači vjeruju da se produžena sezona požara formira zbog prisutnosti klimatskih promjena, jer je to stvorilo sušnije i toplije uvjete u mnogim različitim regijama širom svijeta. Kao rezultat toga, povećava se rizik od pojave šumskih požara (s povećanjem učestalosti i intenziteta).

Uragani

Znanstvenici postaju sve sigurniji da postoji određena veza između klimatskih promjena i prisutnosti uragana. Istraživanje je pokazalo da toplije temperature oceana i viša razina mora izravno uzrokuju da uragani postaju češći i intenzivniji .

Toplije temperature površine mora povezane su s pojačanom brzinom vjetra tropskih oluja , koje mogu nanijeti veću štetu nakon što ovi uragani padnu na zemlju. Uz to, navodno će porast razine mora buduće obalne oluje, poput uragana, učiniti skupljima i štetnijima .

Uz to, izvještava se da se područja koja su najviše pogođena uraganima pomiču prema polu. To je uglavnom povezano s širenjem tropskog pojasa i visokim globalnim prosječnim temperaturama. Ove promjene u obrascima tropskih oluja kreću se prema Atlantiku prema sjeveru. Rečeno je da ovo dovodi u opasnost više ljudskih života i imovine.

Ekstremne oborine

Ekstremni oborinski događaji uzrokovali su više oborina. Uz to, povećane kiše također su učestale. Mnogi znanstvenici vjeruju da će se ovaj trend nastaviti kako se temperatura Zemljine površine nastavlja zagrijavati .

To je zato što topliji zrak ima sposobnost zadržavanja više vodene pare. S tim u vezi, primijećena je atmosfera s više vlage koja proizvodi ekstremnije oborine.

Ekstremna vrućina

Nije tajna da su vrući dani širom svijeta sve češći i vrući dok mi proživljavamo sve manje hladnih dana. Zbog toga su valovi vrućine sve češći i još intenzivniji. Te se temperature povećavaju kako emisije stakleničkih plinova u atmosferu postaju sve jače. Nedavno je istraživanje došlo do pretpostavke da će se godišnji broj dana s indeksom topline većim od 100 stupnjeva Fahrenheita u budućnosti udvostručiti .

Ove su informacije dovoljno alarmantne, ali ova ekstremna vrućina predstavlja novi problem. Poznato je da ekstremne vrućine povećavaju rizik od nastanka drugih vrsta katastrofa. Ova vrućina ima sposobnost pogoršanja suše. Izuzetno suhi uvjeti koji se obično nalaze u područjima sa sušom povećavaju rizik od stvaranja šumskih požara . Sve u svemu, porast temperatura u cijelom svijetu stvara ogromnu prijetnju ljudima, gospodarstvu i ekosustavima na globalnoj razini.

Suša

Prisutnost klimatskih promjena povećava šanse za pogoršanje suše u raznim dijelovima svijeta. Istraživanja pokazuju da klimatski promjene na niz načina doprinose suši . Toplije površinske temperature povećavaju isparavanje iz tla, što čini da razdoblja s niskim oborinama suše nego da su ta područja pod hladnijim uvjetima.

Uz to, promjena klime mijenja i atmosferske rijeke. Ove atmosferske rijeke klasificiraju se kao uski potoci vlage koji se prenose u atmosferi. To stvara rizik od narušavanja oborina . Kombinacija toplijih temperatura i promjenjivih atmosferskih rijeka također može negativno utjecati na snježni pokrivač i otopiti se u mnogim područjima, što potencijalno može umanjiti bitnu opskrbu vodom.

Porast učestalosti i intenziteta suše predstavlja nekoliko prijetnji. To uključuje negativan utjecaj na transport vode i učinkovito funkcioniranje poljoprivrednog sektora . Uz to, šumski požari vjerojatno će se povećati u uvjetima sličnim suši , dok se pouzdanost postrojenja za proizvodnju električne energije dovodi u pitanje ako im ta postrojenja trebaju hladnu vodu za sigurno obavljanje operacija.

Mjere prevencije: Kako možemo zaustaviti klimatske promjene?

Kad prvo razgovaramo o tome kako možemo zaustaviti klimatske promjene, prvo moramo shvatiti kako su uzrokovane klimatskim promjenama. Ukratko, klimatske promjene povezane su s prisutnošću globalnog zatopljenja. Stoga, ako želimo zaustaviti klimatske promjene, moramo ulagati u mjere koje sprečavaju pogoršanje globalnog zagrijavanja. To se može postići različitim metodama koje bi trebale biti primijenjene istovremeno. Međutim, sjajan početak bio bi sudjelovanje u jednoj ili dvije dolje opisane metode :

Počnite govoriti

Jedan od najznačajnijih načina na koji možete napraviti promjenu u svijetu i zaustaviti globalno zagrijavanje je izražavanje svoje zabrinutosti. Čineći to, drugima šaljete poruku da vam je stalo do našeg planeta. O ovom pitanju možete govoriti na razne različite načine. Međutim, društveni su mediji jedna od najboljih metoda jer imaju sposobnost dosezanja tisuća ljudi u kratkom vremenskom rasponu.

Zaštitite svoju imovinu obnovljivom energijom

Ulaganje u nekretninu koja je izgrađena za proizvodnju prilične količine energije koja se koristi iz solarne ili vjetrovne energije može vam pomoći smanjiti količinu emisija stakleničkih plinova koje proizvodite, što pozitivno utječe na atmosferu i pomaže u zaustavljanju globalnog zagrijavanja.

Smanjite otpad vode

Poznato je da štednja vode smanjuje zagađenje ugljikom. To je zato što je potrebno puno energije za pumpanje vode, kao i zagrijavanje i tretiranje. Stoga je kraće tuširanje i zatvaranje slavine dok perete zube izvrstan način za smanjenje količine zagađenja ugljikom kojem pripisujete i smanjenje globalnog zatopljenja.

Koje vlasti preuzimaju odgovornost?

Nevjerojatno je zahtjevan zadatak pokušati pronaći vlasti koje trebaju preuzeti odgovornost za globalno zagrijavanje. Svi su ljudi igrali ulogu u uzrokovanju globalnog zagrijavanja, jer smo se svi akreditirali za proizvodnju zagađenja ugljikom tijekom svog vijeka trajanja. Međutim, nema sumnje da su neke vlasti odgovornije od drugih.

Kada se promatraju prikupljeni podaci, kristalno je jasno da najznačajniji doprinos globalnom zatopljenju može biti povezan s proizvodnjom električne energije i topline, što je industrija koja je približno 25 posto globalnih emisija stakleničkih plinova . To uključuje izgaranje ugljena, nafte i prirodnog plina za grijanje i grijanje. Ova je industrija najveći pojedinačni izvor globalnih emisija stakleničkih plinova.

S tim da je još uvijek potrebno uzeti u obzir još 75 posto . Bilo bi gubitak početi pokazivati ​​prstima, jer je šteta načinjena. Gubili bismo dragocjeno vrijeme koje bi se moglo iskoristiti za preokret globalnog zagrijavanja.

Važnije je razumjeti tko je odgovoran za pomaganje u poboljšanju svijeta i poboljšanju globalnog zagrijavanja. Gledajući cjelokupnu sliku, svi smo odgovorni za borbu protiv klimatskih promjena . Odgovorni ste kao i političari, aktivisti i proizvođači energije . Svi imamo uloge koje možemo igrati u zaustavljanju globalnog zagrijavanja i poboljšanju svijeta u kojem živimo.

Osobna odgovornost

Pojedinačne mjere za rješavanje problema klimatskih promjena uključuju osobne izbore u raznim područjima. Ta područja uključuju prehranu, putovanja na kratke i velike udaljenosti, kao i potrošnju energije u kućanstvu. Da ne spominjem, veličina vaše obitelji i potrošnja roba i usluga pripisuju se područjima koja imaju potencijal za poboljšanje krize globalnog zagrijavanja . Uz to, pojedinci također imaju priliku sudjelovati u političkom i lokalnom zagovaranju koje uključuje pitanja klimatskih promjena i globalnog zagrijavanja.

Činjenice o globalnom zagrijavanju koje trebate znati

Učenje o klimatskim promjenama i globalnom zatopljenju važno je. Međutim, učenje, a zatim i poduzimanje nečega u vezi s onim što ste naučili presudno je za promjenu u našem svijetu na bolje. Evo nekoliko najzanimljivijih činjenica o globalnom zatopljenju koje trebate znati:

  1. Globalno zagrijavanje uzrokuje porast prosječne površinske temperature Zemlje . To je rezultat stakleničkih plinova koji se skupljaju u atmosferi (sasvim poput pokrivača koji se zgušnjava) i zarobljavaju sunčevu toplinu, što rezultira povećanjem temperature planeta.
  2. Staklenički plinovi imaju funkcionalnost koja održava toplinu blizu površine Zemlje . To je ono što čini Zemljinu površinu pogodnom za životinje i ljude. S tim u vezi, globalno zagrijavanje uzrokovano je prekomjernom emisijom stakleničkih plinova i fosilnih goriva, poput ugljena, benzina i prirodnog ulja.
  3. Ljudi su počeli proizvoditi i distribuirati više fosilnih goriva u zrak od početka industrije 1700-ih . Ta su fosilna goriva generirana iz plina, nafte i ugljena za pogon tvornica, kamiona i automobila. Jedan od najznačajnijih doprinosa emisiji fosilnih goriva bili su i još uvijek jesu automobili. Iz tog razloga je stvoren pametan ili električni automobil. Vozeći takav automobil, ne samo da ćete uštedjeti novac na plinu, već ćete također spriječiti daljnje emisije fosilnih goriva u atmosferu Zemlje i spriječiti pogoršanje globalnog zagrijavanja.
  4. U ovom trenutku u atmosferi ima više ugljičnog dioksida nego u bilo kojem drugom trenutku u posljednjih 800 000 godina . To pokazuje da je globalno zagrijavanje još gore nego što je ikad bilo. Učinci koje osjeća ova promjena prosječnih temperatura nikada prije nisu zabilježeni, što je alarmantno.
  5. Iako Amerika čini samo četiri posto cjelokupne svjetske populacije, ova je zemlja odgovorna za proizvodnju 25 posto onečišćenja ugljičnim dioksidom povezanih s fosilnim gorivima . To je najveći udio onečišćenja zraka koje uzrokuje bilo koja država na cijelom svijetu.
  6. Agencija za zaštitu okoliša, poznata kao EPA, odgovorna je i ovlaštena smanjiti onečišćenje koje uzrokuju elektrane . To je omogućeno Zakonom o čistom zraku, koji se smatra nacionalnim zakonom o zagađenju zraka i koji je prvi put usvojen 1970.
  7. Izviješteno je da su razine mora u cijelom svijetu porasle za više od osam centimetara od 1870. godine . Kaže se da je to zbog topljenja ledenjaka i ledenih pokrivača koji se nalaze na Sjevernom i Južnom polu.
  8. Klimatske promjene koje se događaju globalno već su se materijalizirale na mnogo različitih načina koji su omogućili vidljive učinke na okoliš . Vjeruje se da su se od globalnih klimatskih promjena mnogi ledenjaci smanjili dok se jezera i rijeke na ledu prerano raspadaju, populacije životinja i staništa kreću, a drveće prerano cvjeta.
  9. Vrućine su sve češće kako klimatske promjene postaju sve drastičnije . Ovi toplinski valovi predstavljaju veći rizik od smrti i bolesti povezanih s vrućinom. To se obično događa među osobama koje imaju dijabetes, bilo da su starije ili mlađe dobi.
  10. U skladu s američkim Programom za istraživanje globalnih promjena, izvještava se da je prosječna površinska temperatura SAD-a porasla za dva stupnja u posljednjih 50 godina . Uz to, smatra se da percepcija u svim regijama koje čine SAD u prosjeku raste za pet posto više nego inače.
  11. Učinci globalnog zatopljenja doveli su koraljne grebene u krajnju opasnost . To je zato što se temperatura vode oceana povećava tako drastičnim tempom. Zbog brzine porasta temperature, koraljni grebeni i mehanizmi koji čine to okruženje nemaju vremena da se dovoljno brzo prilagode ovim toplijim vodama. Kao rezultat toga, koraljni su grebeni ranjivi na promjenjive uvjete, vjerojatnost rasta bolesti i incidente s izbjeljivanjem.

Zaključak

Promjena mehanizama našeg planeta vjerojatno će se nastaviti kroz ovo stoljeće i kasnije. Prisutnost globalnog zatopljenja i klimatskih promjena prevladava u našem svakodnevnom životu. Vrijeme je da shvatimo ove utjecaje.

Nije 'ludo' što doživljavamo toliko ekstremnih vremenskih uvjeta i događaja. To je znak zagrijavanja koji pokazuje da se ti događaji neće zaustaviti. Ovi će se problemi od ovog trenutka pogoršavati samo ako svi učinimo okretanje našeg planeta i smanjenje emisija stakleničkih plinova koje proizvodimo kao društvo .

Prijetnja izumiranja snijega nije mit. To je stvarnost koju će naši praunuci vjerojatno iskusiti ako sada ne prestanemo uništavati svoj planet. Temperature će i dalje rasti, a mi smo jedini koji to možemo zaustaviti. Ovo je jedina Zemlja koju imamo, pa je moramo zaštititi . Pazite na prirodu . Podijelite ovaj popis sa svojim prijateljima kako biste povećali svijest u društvu .

www.tomorrow.io

 Milost

Grace Gagnon je voditeljica marketinga proizvoda B2C aplikacije Tomorrow.io. Prije je radila u ProfitWell, platformi za optimizaciju cijena. Prije ulaska u startup svijet, Grace je radila kao novinarka televizijskih vijesti na WBNG-TV, gdje je pratila loše vrijeme i najnovije vijesti. Izvan posla, Grace uživa čitati, šetati svog psa i izrađivati.

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

Osvježi podatke

TRAVANJ...

Osvježi podatke

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

Osvježi podatke

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

Osvježi podatke

MAGIJA

Osvježi podatke

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info