Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član mlabos

Upisao:

mlabos

OBJAVLJENO:

PROČITANO

620

PUTA

OD 14.01.2018.

Dozivanje k sebi - Trance Dance je meditacija u pokretu

Dozivanje k sebi - Trance Dance je meditacija u pokretu
TranceDance je meditacija u pokretu, a pleše se s povezom preko očiju kako bi se olakšalo usmjeravanje pogleda tamo gdje treba - u nutrinu.

TranceDance je meditacija u pokretu, a pleše se s povezom preko očiju kako bi se olakšalo usmjeravanje pogleda tamo gdje treba - u nutrinu.

Foto: trancedance.com

U jesen 2002. godine, igrom slučaja ili ne, a slučajno nije ništa, uključila sam se u organizaciju prve Trance Dance radionice Wilberta Alixa u Zagrebu.

Osim silnih e-mailova, ubiranja para za voditelja i umiranja od straha da mi ih netko ne mazne iz torbe dok sam plesala s povezom preko očiju, što mi je, naravno, pokvarilo doživljaj, zapalo me i bedinanje Wilberta kojeg sam svaki dan vozikala u svojoj peglici, u čemu nismo uživali ni ja, ni on.

Prohujale su godine, a neki novi klinci su počeli voditi tjedne zagrebačke TranceDance radionice. Nakanjivala sam se ići pogledati sviđa li mi se to, ali nikako otići. Sve dok nisu doselili s radionicom u moj kvart. I tako sam polu-redovito opet počela plesati s povezom.

U posljednjih me nekoliko dana prilično zaokupio pojam prisutnosti; to je ono što Eckhart Tolle opisuje u svojim knjigama kao ovdje i sada, a suprotno od onog kada smo na automatskom pilotu. (A većinu vremena jesmo.) Stanje prisutnosti je lijek protiv tjeskobe, straha i svih ispaljenih stanja kroz koja svako malo prolazimo.

Za skidanje s automatike i dozivanje k sebi, pomaže i TranceDance, ples koji se temelji na šamanskim obredima raznih kultura. To je plesni način povezivanje sa sobom, svojevrsna meditacija u pokretu. Pleše se u grupi, ali za sebe, s povezom preko očiju rad istraživanja nutrine i pronalaženja novih, osobnih odgovora i friških mogućnosti.

Evo od čega se sastoji:
namjera: prije plesa postavlja se namjera po koju se ide u dubinu samog sebe. Narodski rečeno, odrediš prije nego si krenuo plesati kojim si poslom došo'. To može biti pitanje vezano za neki konkretan problem, traženja odgovora za ponašanje u nekoj životnoj situaciji... Namjera je moćan alat u energetskom svijetu, a ipak svaki put kad je spomenu Ana ili Michel, voditelji TD-a, ja se ponovno iznenadim. Ugodno, kao da sam došla doma, kao da nisam došla bez veze, nego pravim poslom.

trans: nije nešto čega bi se trebalo bojati, već drugo ime meditacije ili stanja u kojem ne upravlja um, već nešto više i autentičnije

Foto: trancedance.com

glazba: je ritmička, često oponaša otkucaje srca. Dakle, to nisu pjesmice od kojih bi se čovjeku srce razgalilo jer gle, ovo je sviralo kad smo brijali po … (nemam pojma gdje se danas brije, ja sam brijala po Saloonu), već glazba više organska i domorodačka, onakva kakva je potrebna za ulazak u trans, ako je čovjek u stanju otpustiti kočnice i ući u svoj sakriveni unutarnji svijet.

povez: služi tome da pažnju okrenemo prema unutra, da postanemo na neki način nevidljivi i da ne zjakamo okolo. Osim toga, tako isključujemo i kritički um koji bi inače komentirao kako drugi plešu. Stavlja se na oči prije početka plesa; najbolje je staviti ga tako da stvarno ništa ne vidimo, iako sam ja prvih par puta mogla vidjeti svjetla na podu, i nisam to popravljala jer mi je davalo određenu sigurnost. Sad sam se malo ohrabrila, pa eksperimentiram; potpuni mrak mi ipak omogućava da uđem dublje u sebe.

integracija: 20-ak minuta na kraju plesa, kad se leži na podu i sabire se doživljeno.

voditelj: pazi da se plesači međusobno ne sudaraju i ne razvale, ali vjerujem da paze i sami plesači. Ja to radim tako da svako malom raširim ruke i okrećem se lagano u krug, tako sam sigurna da neću nikoga umlatiti kad krenem u nepredviđeno kretanje.

I za kraj moj dojam: čini mi dobro, stoga preporučam. Ali nemojte sad svi nahrupiti, da ne nastane prevelika gužva. :-)

Marina Katarina Grgić

 

http://www.mediapositiva.hr/Default.aspx?sid=6417

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U SVIBNJU...

SVIBANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, sretan i radostan vam ovaj dan. Uživajte i odmorite se. Lp

    01.05.2024. 07:55h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član iridairida

    dobro jutro i od mene svima!

    29.04.2024. 11:49h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, lijep i radostan dan vam želim. Lp

    29.04.2024. 06:06h
  • Član bglavacbglavac

    Danas ujutro pogledam broj posjetitelja , a ono iznenađenje: 59.009.626 dakle pedesettevetmilijona pregleda. Impozantno. Lp

    26.04.2024. 07:13h
  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Voli me zbog mojih razloga Usklađivanje srca