Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član gemini1

Upisao:

gemini1

OBJAVLJENO:

PROČITANO

596

PUTA

OD 14.01.2018.

Teorija urote na Kaptolu! Glas Koncila: Josipovića su postavili tajni centri moći! -

Katolički tjednik posebno ističe da je novi hrvatski predsjednik izabran ‘voljom manje od trećine birača’ , a objašnjavajući Josipovićevu pobjedu Miklenić ne isključuje niti ‘moguću primjenu metode ucjenjivanja’

Izbor Ive Josipovića za novoga predsjednika RH nije iznenađujući jer je on bio favorit “određenih centara moći”, što je rezultiralo posebnim medijskim tretmanom prema njemu, a ti “centri” potrudili su se i da oslabe desnu političku scenu dajući potporu “nerealno ambicioznim” kandidatima s nje i tako jačajući poziciju lijevih kandidata - to su samo neke od kontroverznih teza u novome uvodniku glavnog urednika katoličkog tjednka Glas Koncila Ivana Miklenića.

U uvodniku pod naslovom “Potvrda kontinuiteta” Miklenić Josipovićevu pobjedu problematizira na više načina, pa tako navodi i kako je za njezino “objektivno procjenjivanje” važno navesti da je Josipović izabran “voljom manje od trećine birača” te da je od izlaska na izbore apstiniralo “gotovo više od 50 posto birača”.

Kako urednik Glasa koncila objašnjava, Ivo Josipović je, osim potpore svoje stranke, sadašnjeg predsjednika te prešutne potpore vladajućeg HDZ-a i “dijela umirovljenog vojnog establišmenta”, imao i potporu “skrivenog establišmenta”, odnosno “određenih centara moći koji djeluju daleko od očiju javnosti”. One su Josipoviću osigurale pobjedu, među ostalim i oslabljujući desnu političku scenu potporom bezopasnim kandidatima, pri čemu Miklenić ne isključuje ni “moguću primjenu metode ucjenjivanja”.

Napad i na medije

- Ishod drugog kruga izbora potvrdio je koje snage stvarno upravljaju hrvatskim društvom, kao i to da su svima drugima dane samo epizodne uloge - tvrdi u svojoj kolumni Miklenić te zaključuje kako se zbog svega toga o Josipovićevoj pobjedi ne može govoriti kao o “demokratskom iskoraku”, nego kao o znaku “kontinuiteta političkog ozračja u hrvatskom društvu što najviše odgovara najmoćnijim političkim snagama”.

Uvjerljivost Josipovićeve pobjede, napisao je Miklenić, može se zahvaliti i “hrvatskim okolnostima nepostojanja medijske ravnoteže koja bi održavala pluralnost hrvatskog društva”.

Optimističan oko suradnje

Iako je napisao uvodnik kojim očito pokušava oduzeti legitimitet Josipovićevoj pobjedi, Miklenić je jučer u izjavi za Jutarnji list bio malo optimističniji u procjenama o budućoj suradnji novog čovjeka na Pantovčaku i Katoličke crkve.

- Vrijeme će pokazati kakva će ta suradnja biti, ali što svakako mogu reći jest da ne treba nikoga unaprijed dovoditi u pitanje niti imati predrasude prema njemu, pa ni prema novom predsjedniku - rekao je Miklenić, odbijajući objasniti neke od svojih teza iz uvodnika jer to “nikada ne čini”.

Unatoč ovakvom uvodniku u Glasu Koncila, neki crkveni dužnosnici ustraju na tome kako tvrdnja Ive Josipovića da je u preidzborno vrijeme “Crkva otvoreno agitirala” za njegova protukandidata ne stoji.

Glasnogovornik Hrvatske biskupske konferencije Zvonimir Ancić na pitanje kakvu suradnju očekuje između Crkve i novoizabranog predsjednika kaže da će ta suradnja biti jasno definirana “ovlastima predsjednika i hrvatskim zakonima” te da nema razloga da ne bude korektna.

Rješenje za probleme

Sličnoga je mišljenja i Adalbert Rebić, koji napominje kako su Josipovića i izabrali katolici, ne kao agnostika (kako se predsjednik izjašnjava), nego kao političara koji je očito dobro rješenje za probleme koji u ovom trenutku muče Hrvatsku.

VEZANE VIJESTI

Vijesti

 

Goran Andrijić

14.01.2010.

www.jutarnji.hr

 

 

 

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info