Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član DeVeT

Upisao:

DeVeT

OBJAVLJENO:

PROČITANO

688

PUTA

OD 14.01.2018.

Prijava zbog 'bando gestapovska'....

Prijava zbog 'bando gestapovska'....
Marko Jurčić, aktivist za ljudska prava i autor Facebook grupe 'Upadnite meni u stan, bando gestapovska', bit će kazneno prijavljen, najavio je Krunoslav Borovec.

 Kaznenu prijavu protiv Marka Jurčića načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec najavio je u HTV-ovoj emisiji Otvoreno. Borovec nije pojasnio hoće li policija goniti i oko tri tisuće članova te grupe koji su dali potporu slobodi interneta i političke satire te mladom dubrovačkom SDP-ovcu Nikši Klečaku, koji se našao na meti policije zbog objave fotomontaže premijera Ive Sanadera u fašističkoj odori.

FAŠIZAM NA FACEBOOKU
Zašto policija '(ne)prati' servere?
Privođenje Klečka, autora grupe na Facebooku "Kladim se da ću naći 5000 ljudi koji ne vole Sanadera", bila je tema HTV-ove emisije Otvoreno voditeljice Dijane Čuljak-Šelebaj. Gotovo svi gosti emisije su se složili da je zakon u tom pitanju nedovoljno određen i nejasan, piše Jutarnji list.

Borovec je ponovio riječi premijera Ive Sanadera kako isticanje činjenice da se u ovom slučaju radi o satiri vodi na sklizak teren upozorivši kako policija ne može procijeniti je li posrijedi performans, satira ili veličanje fašizma.

Čelniku HDZ-ove mladeži politička satira također je neprihvatljiva.

Marko Jurčić u prilogu je upozorio kako je najavljena akcija policije prepala mnoge na Facebooku koji su izjavili da pružaju podršku grupi, ali i najavili izlazak iz nje zbog straha od represije.

Profesor na Pravnom fakultetu Ivo Josipović istaknuo je kako je višekratni odlazak policije na konzultacije u sud u ovom slučaju potpuno neprihvatljiv. Objasnio je kako nije slijeđena bit kvalifikacije, jer se očito radi o satiri, te upozorio da će Hrvatska zbog toga dobiti loše kvalifikacije u inozemstvu.

Josipović je upozorio kako je s druge strane protuzakonito početi koncert sa "Za dom spremni" kako to čini Marko Perković Thompson, te pjevati o klaonicama i leševima koji plove Neretvom, a da se to još uvijek ne sankcionira.

Na dvostruke kriterije upozorio je i profesor Žarko Puhovski.

"Ako u Slavonskom Brodu nosim transparent 'Živio poglavnik Ante Pavelić', policija će me uhititi, dok grad istovremeno ima ulicu doglavnika Budaka", rekao je Puhovski.

Također smatra da se mora zabraniti da koncert započinje sa "Za dom spremni" ili podignutom rukom.

Puhovski je zaključio da imamo zakone koji nisu jasno definirani te da su loše napisani jer u njima stoji kako je zabranjeno pronošenje ideje o superiornosti jedne rase.

Dario Markuš, osnivač portala Blog.hr, upozorio je kako vlasnik karikature Sanadera nije Nikša, jer već dugo postoje deseci blogova sa sličnim fotografijama.

Markuš je pitao Borovca zašto je policija reagirala na sliku koja kritizira Sanadera, dok je internet prepun blogova i grupa koje otvoreno veličaju ustaštvo.

Borovec je na to odgovorio kako je policija do sada već više puta intervenirala. Na sličan način Borovec je izbjegao komentirati pitanje zašto Thompson nije sankcioniran zbog svojeg pozdrava, piše Jutarnji list.

www.net.hr

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U TRAVNJU...

TRAVANJ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

  • Član bglavacbglavac

    dragi ljudi, nemojte zaboraviti ići na izbore. Lp

    17.04.2024. 08:21h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi, kako je prošla pomrčina sunca?

    09.04.2024. 06:53h
  • Član bglavacbglavac

    Dragi magicusi, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs. Lp

    31.03.2024. 07:20h
  • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

    "Tako mi smokve i masline, i Sinajske gore, i grada ovog sigurnog." Kur'an

    24.03.2024. 19:53h
  • Član bglavacbglavac

    Cvjetnica. Idemo posvetiti maslinovu grančicu. Lijep dan vam želim!

    24.03.2024. 06:34h
  • Član bglavacbglavac

    Dobro jutro dragi magicusi. Lp

    21.03.2024. 06:56h
  • Član bglavacbglavac

    Danas je i Dan očeva. Sretno!

    19.03.2024. 08:06h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karteLjubavne poruke

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Sanader udara na "virtualnu raspravu" ...