Član gemini

Upisao:

gemini

OBJAVLJENO:

PROČITANO

54

PUTA

OD 14.01.2018.

Drago kamenje i njihov utjecaj

Pravilno izabrano drago kamenje može donijeti sreću i zaštititi od negativnih utjecaja. Vjerovanje u utjecaj dragog i poludragog kamenja te plemenitih metala na ljudsku sudbinu korijene vuče iz najdavnijih vremena. Čovjek je oduvijek izrađivao amajlije i talismane kojima je pokušavao privući pozitivne utjecaje i otjerati negativne.

U astrologiji, svakoj planeti i zviježđu pripisuje se određeni dragi kamen ili plemeniti metal koji odražava određene osobine u skladu s pojedinim horoskopskim znakom. Pravilno izabrano drago kamenje može, ne samo donijeti sreću onom koji ga nosi, već i zaštititi od negativnih utjecaja.

Prema mjesecu rođenja odgovaraju:

Siječanj: granat, ružičasti kvarc
Veljača: ametist, oniks
Ožujak: akvamarin, crveni jaspis
Travanj: dijamant, gorski kristal, kvarc
Svibanj: smaragd, krizopras
Lipanj: biser, mjesečev kamen (selenit)
Srpanj: rubin, karnelian, žad
Kolovoz: peridot, aventurin, sardoniks, safir
Rujan: safir, ahat, lapis lazuli
Listopad: opal, ružičasti turmalin
Studeni: žuti topaz, citrin, tirkiz
Prosinac: tirkiz, lapis lazuli

Prema horoskopskom znaku:

Ovan: dijamant, jaspis
Bik: tirkiz, safir, akvamarin, dijamant, hematit
Blizanci: ahat, biseri, tigrovo oko, topaz
Rak: smaragd, mjesečev kamen, biseri
Lav: turmalin, sardoniks, oniks, ćilibar
Djevica: jaspis, granat, karnelian, žad, citrin
Vaga: opal, lapis lazuli
Škorpion: akvamarin, granat, rubin, dijamant
Strijelac: safir, ametist, tirkiz, topaz
Jarac: rubin, ahat, granat, lapis lazuli
Vodenjak: granat, opal, ametist, tirkiz
Ribe: gorski kristal, safir, ametist, akvamarin

AHAT je posebna vrsta kvarca prošaran kalcedonom, opalom, ametistom, hematitom... Daje hrabrost, energiju, snagu, rastjeruje strahove i daje porast samopouzdanja. Osim toga štiti od štetnog zračenja, od oluje, gromova, glavobolje i groznice. Sprečava iritacije kože, liječi groznicu i očne infekcije, poboljšava vid i cirkulaciju, pomaže plodnost kod žena. Ahat može pomoći osobi da postane rječita te poveća atletsku snagu i hrabrost.

AKVAMARIN je dragi kamen rođenih u znaku Škorpiona, a može ga nositi i osoba u znaku Bika. Svojom zelenkastoplavom bojom potiče osjećaj vjernosti i postojanosti i zato se koristi i kao amajlija koja učvršćuje vjernost u vezi i braku. Poznat je kao kamen hrabrosti i odvažnosti. Osim toga potiče brze intelektualne reakcije, daje mir, umirujuću komunikaciju i štiti auru. Po starom vjerovanju ima ljekovita svojstva kod upale grla, desni, crijeva i jetre. Pomaže i kod zubobolje.

AMETIST je poznat kao „dobročini“ kamen, posebno vrijedan za osobe rođene u znaku Ribe. Ovo je iskonski kamen sreće koji je nerijetko krasio prstene visokih svećenika. Poznato je njegovo umirujuće djelovanje koje poboljšava raspoloženje kod nervoznih ili histeričnih osoba. Kao amajlija štiti čovjeka od pijanstva i svake vrste ovisnosti. Na duhovnoj razini ametist pomaže komunikaciju s anđelima, razvija telepatiju i druge psihičke sposobnosti. Ovo je izvrstan kamen za meditaciju i molitvu. Potiče dobar san.

AVENTURIN pomaže razvijanju kreativnosti i postizanju mentalne jasnoće. Vjeruje se da povećava blagostanje i donosi uspjeh u karijeri, pomaže vidjeti alternativu u svim situacijama. Daje mir, ravnotežu, unutarnju snagu i povećava radost. Donosi sreću, posebno u igrama na sreću. Koristan je za krv, cirkulaciju, glavobolje, poremećeni san. Štiti srčanu čakru od vanjskih prodora energije.

BAKAR je plemeniti metal vezan uz ljude rođene u znaku Bika i Vage. Njegov magijski naboj je izvanredan. Danas je u modi nositi narukvice od bakra za koje se smatra da uklanjaju razne bolesti, naročito reumatizam zglobova zbog pretpostavljenih elektromagnetskih moći ovo metala.

BISER U brojnim kulturama biser ima dublje simbolično značenje. Tako su biseri u Kini simbol bogatstva, mudrosti i časti; u Japanu znače sreću, a u Indiji blagoslov brojnom djecom. U arapskim kulturama se žene ili određeni dijelovi tijela, kao primjerice zubi, uspoređuju s biserima. Osim toga, biserima su se pripisivala afrodizijačka svojstva, ali su ih smatrali i lijekom protiv melankolije i ludila. Biseri su i simbol za suze. Oduvijek se smatraju simbolima ljepote, ljubavi, sreće i bogatstva.

CITRIN je jedan od rijetkih kamenja koji poništava negativnu energiju i nije mu potrebno čišćenje ili pražnjenje. Topla energija, potiče optimizam, privlači bogatstvo i pomaže ga održati. Dobar za mentalno fokusiranje, izdržljivost i samopoštovanje. Citrin je poznat kao kamen uspjeha, jer promovira uspjeh i obilje, posebno u poslu i trgovini. Povezan je s mentalnom jasnoćom, povjerenjem, srećom, veseljem i osjećajem moći. Dobar je i općenito kao zaštitni kamen. Pomaže probavu i eliminira noćne more.

ĆILIBAR je posvećen ljudima u znaku Lava, a nepovoljan utjecaj ima na Bikove. Vjekovima se smatralo da ćilibar u sebi nosi mističnu energiju i ljekovita svojstva , baš zbog osobine privlačenja i sakupljanja elektriciteta oko sebe. Nošenje ogrlice od zrna ćilibara, po antičkom je vjerovanju, zaštita od bolesti.

DIJAMANT je dragi kamen rođenih u znaku Bika, Škorpiona i ostalih pod utjecajem Marsa. Smatran je najmoćnijim talismanom, simbolom sreće i vjernosti u ljubavi, te se zato poklanja prilikom zaruka i vjenčanja. Dijamant je najtraženija amajlija koja uspješno štiti od svakog zla. Kaže se da uklanja svaki negativni utjecaj ako se nosi na lijevoj strani tijela.

GORSKI KRISTAL Rimljani su vjerovali da gorski kristal sadrži energije bogova koje daju snagu, hrabrost i mudrost. Gorski kristal je univerzalan kamen, svatko bi trebao imati jedan! Čist je i snažan energetski izvor, jača energetsko polje, stimulira moždane funkcije, jača imunološki sustav i dovodi tijelo u ravnotežu, aktivira sve nivoe svijesti; daje sklad duši. Ovaj kristal stimulira sve čakre; koristi se i za zaštitu od energetskih utjecaja drugih ljudi, za zaštitu od zračenja kompjutera kao i za zaštitu od podzemnih zračenja. Prilikom snimanja Kirlijanovom kamerom utvrđeno je da kvarc može udvostručiti ljudsko biomagnetsko polje te zaštiti nositelja od radijacija. Kvarc generira elektromagnetizam i poništava statički elektricitet.

GRANAT, divan kamen crvene boje koji postoji i u ružičastoj varijanti posebno odgovara osobama rođenim u znaku Djevice, a nije preporučljiv Bikovima. To je kamen romantične ljubavi i strasti. Povećava putenost, senzualnost, seksualnost i prisnost. Donosi pozitivne misli i porast energije. Stvara samopouzdanje i uspjeh u karijeri. Pruža veliku zaštitu od zla. Iscjeljujuć je za srce, krv, cirkulaciju, pluća. Osnažuje kosti i kožu. Izvrstan je za bolesti poput artritisa i reume jer daje energiju.

HEMATIT (Krvavi kamen) je poznat kao "kamen za um". Zelenkasti kamen protkan purpurnom bojom donosi sreću rođenima u znaku Škorpiona i Bika, ne preporuča se Rakovima. Specifično svojstvo je da potiče hrabrost, štiti od opasnosti, posebno u ratu. Donosi mentalnu organizaciju, vrlo je prizeman i umirujući. Poboljšava pamćenje, daje originalno razmišljanje. Pomaže nam shvatiti da su nam granice tamo gdje ih sami postavimo. Uravnotežuje tijelo, um i duh. Snižava  tjelesnu temperaturu, krvne poremećaje, anemiju, nervozu, nesanicu, odličan za zarastanje rana i kostiju.

JANTAR sreću donosi osobama rođenima u znaku Lava, a na Bika ima nepovoljno djelovanje. Povećava sreću, donosi vjeru, mir i uspjeh. Motivacijski je i uklanja prepreke. Cijelo tijelo vraća u ravnotežu. Koristan je za želudac, slezenu, bubrege, jetra, žučni mjehur, kožne poremećaje. Olakšava bolove u zglobovima, pomaže u liječenju rana i ublažava bolove pri izbijanju zubića.

JASPIS je kamen nježnosti i opuštanja. Donosi tišinu, utjehu, cjelovitost, izlječenje, blage završetke. Zovu ga još i velikim njegovateljem zbog njegove zaštitničke energije. Egipćani su crveni jaspis smatrali Izidinom krvlju, te je korišten za zaustavljanje krvarenja iz nosa, kao i za zacjeljivanje rana, Štiti od crne magije, ublažava bolove, pomaže dojiljama da uvijek imaju mlijeka, sprječava izazivanje krvarenja, preventira digestivne bolove, liječi epilepsiju, koristi se za dozivanje kiše.

KARNELIAN (Karneol) je kamen kreativnosti, individualnosti i hrabrosti. Zovu ga još i "glumački kamen". Veliki je zaštitnik. Pojačava memoriju i pomaže pronaći prave prijatelje. Štiti od ljubomore, ljutnje i straha. Pomaže ostvariti želje i donosi sreću; olakšava i uklanja tugu. Pomaže stabilizirati energije u domu. Povezan je s korijenskom i sakralnom čakrom. Koristi se za liječenje rana, pomlađuje tkiva i stanice, protiv reumatizma, bubrežnih kamenaca i drugih bubrežnih problema.

KORALJ je kamen specifične vrijednosti za ljude rođene u znaku Bika i Škorpiona, ali se univerzalno koristi kao obrana od uroka i ostalih negativnih utjecaja. Ogrlica od koralja najbolja je zaštita od zlih duhova i steriliteta. Odlična je amajlija za djecu. U prošlosti se računalo na ljekovita sredstva koralja, koji je, samljeven u prah i pomiješan s vodom, liječio bolesti unutarnjih organa.

KRIZOBERIL (Mačje oko) je dragulj rođenih u znaku Raka. Predivan kamen, obično mliječno-bijele boje, no može biti i žućkast, ružičast, pa i smeđi. Smatra se snažnom obranom od plućnih bolesti, ima i umirujuće djelovanje pa se koristi za liječenje psihičkih bolesnika.

KRIZOPRAS je moćan kamen. Donosi sreću, blagostanje i poslovni uspjeh. Olakšava samoizražavanje i daje nam sposobnost da ih mudro koristimo. Donosi radost onome tko ga nosi pomaže da se riješi negativnih misli i razdražljivosti. Također povećava i osnažuje prijateljstva. Krizopras je kamen ravnoteže i balansira yin i yang i omogućava duboku meditaciju. Može zaliječiti slomljeno srce i ukloniti osjećaj manje vrijednosti ili kompleks nadmoći. Ovaj ljekoviti kamen pomaže u problemima s vidom i očima, imunitetom, problema s plodnosti, artritis, duševne bolesti, olakšava groznice i preveliku tjelesnu temperaturu; može pomoći i kod spolnih bolesti. Krizopras je primarno povezan sa srčanom čakrom, koju aktivira, otvara i energizira, ali stavlja u red i ostale čakre.

RUŽIČASTI KVARC, poznat kao kamen ljubavi, donosi nježnost, toleranciju, praštanje. Smiruje, pomaže kod čišćenja nakupljenog bijesa, srdžbe, ljubomore, strahova. Zamjenjuje negativnost s harmonijom. Djeluje na četvrtu čakru i područje srca, krvotoka, poboljšava rad bubrega; pomlađuje i revitalizira kožu. Kada se programira za mršavljenje daje izvrsne rezultate. Protiv nesanice i štiti od štetnih podzemnih zračenja, pa je s kombinacijom takvih djelovanja idealan za spavaću sobu. Kamen koji morate imati! Ispunjava ljude ljubavlju i srećom, utječe na uklanjanje opsesija i psihoza, harmonizira vitalnu energiju i otklanja srčane tegobe, a posebno aritmiju srca.

LAPIS LAZULI je kamen posvećen ljudima rođenim u znaku Vage. Takozvani „dragulj radosti“ produbljuje ljubav i prijateljstvo. Lapis lazuli donosi iskrenost, otvorenost, unutarnju moć, intuiciju, kreativnost, muževnost. Osnažuje um, tijelo i povećava svjesnost i duhovnu vezu/ evoluciju. Pomaže da organiziramo svakodnevnicu i stišati i zaposliti nemiran um. Lapis se često koristio za kontaktiranje duhovnog čuvara (anđela čuvara). Pomaže izgraditi samopouzdanje i tradicionalno je kraljevski kamen. Donosi i povećava ljubav i vjernost u braku. Pomaže u prevladavanju plahosti. Lapis je također dobar zaštitnik protiv fizičkih i psihičkih napada. Koristan je za sinuse, glavobolje, živčani sustav, govorne poteškoće, hipofizu, olakšanje boli.

MALAHIT je kamen intenzivne zelene boje koji ulijeva nadu i spokojstvo, posvećen je ljudima u znaku Jarca. To je kamen preobrazbe, pomaže promjene i duhovnu evoluciju. Malahit pomaže uravnotežiti čistu ljubav, romantiku i vlastitu dobrobit. Malahit je kamen sreće, blagostanja i obilja. Također je moćan zaštitnički kamen, služi kao opća zaštita, zaštita od zla, zaštita tijekom trudnoće i rođenja, zaštita za djecu. Izvrstan je kao zaštitini kamen tijekom letenja i dugih putovanja. Povećava emocionalnu stabilnost i ravnotežu. Djeluje dobro kod astme, artritisa, napetih mišića, tumora i bolesti izazvanih radijacijom.

MJESEČEV KAMEN (Selenit) je amajlija osoba rođenih u znaku Raka. Svojim plavičastim tonovima smatra se da donosi sreću uopće, naročito zaljubljenima. Mjesečev kamen povećava žensku energiju, osjetljivost, intuiciju, psihičke sposobnosti. Štiti tijekom trudnoće, rođenja, putovanja na moru. Povezan je sa svim vrstama ljubavi. Dobro djeluje na hipofizu, probavni sustav, pretilost, zadržavanje vode, hormonske poteškoće, menstrualne poteškoće. Kamen čistoće, nade, želje za novim početkom, dopušta da od univerzuma uzmemo što nam je potrebno.

ONIKS Crn ili tamno mrk, s bijelim žilicama, taj je kamen pod ingerencijom planeta Saturna, pa ima povoljno djelovanje na rođene u znaku Jarca. Neke legende pripisuju mu nezdrav utjecaj, posebno za pripadnike Venerinih znakova, Bika i Vage. Pomaže u nošenju s izazovima u životu, posebno s onim koji uzrokuju iscrpljivanje energije. Pomaže s uzemljenjem i kontroliranjem viška neželjene energije. Koristan je za porast izdržljivosti i hladnokrvnosti.

OPAL je dragi kamen koji garantira svojim prekrasnim šarenkastim izgledom nadu i spokojstvo  rođenima u znaku Vage i bika. Opal inspirira povećanje mašte i kreativnosti. Pomaže osloboditi kočnice i povećava memoriju. Vrlo je duhovan i omogućuje uvid u "nevidljivi svijet". Promatrajući opal, navodno, se mogu dobiti natprirodne moći posebno u sferi predviđanja događaja ili pogađanja neizvjesnih činjenica. Donosi lijepe, sretne snove. Olakšava proces promjene. Dobar za vid i Parkinsonovu bolest.

PERIDOT se koristi za ravnotežu i stimulaciju srčane čakre. Kamen suosjećanja. Ima prijateljsku energiju i izvrstan je za liječenje. Pomaže da se preporodimo i obnovimo u svakom smislu. Donosi obilje i blagostanje. Donosi sklad u odnose, posebno u braku. Smanjuje stres, ljutnju, ljubomoru, iscjeljuje čireve i probavne poteškoće. Stvara zaštitni štit oko tijela osobe koja ga nosi.

RUBIN je dragi kamen koji je najviše naklonjen ljudima rođenim u znaku Jarca. Njegova svjetlucava crvena boja potiče i pojačava ljubavna osjećanja, sjedinjuje zaljubljene. Rubin donosi cjelovitost, odanost i sreću. Povećava velikodušnost i donosi blagostanje, romantičnu ljubav. Zaštitnik doma, posjeda, djece i psihe. Kamen visoke energije i moći, donosi iscjeljenje na svim stupnjevima. Ne preporuča se pretjerano vatrenim ili nerazumnim osobama. Može uzrokovati nesanicu i nervozu.

SAFIR Ovaj svjetlucavi dragi kamen providne azurnoplave boje koji kao da poziva na sabranost i meditaciju preporuča se osobama rođenim u znaku Bika ili Jarca. Safir je kamen kreativnog izražavanja, intuicije, meditacije i povećava sve te stvari. Koristan je za mentalnu jasnoću i protiv depresije. Koristi se za spuštanje groznice i temperature, poteškoća sa sluhom, rak.

SARDONIKS donosi sreću u ljubavi i igri. Povezan je s prvom i petom čakrom. Regulira rad žlijezda, posebno štitnjače. Smiruje srce, čuva pluća i dišne puteve, povoljno djeluje na jetru.

SMARAGD je jedan od najljepših dragulja koji ima vrlo dragocjena svojstva posebice za rođene u znaku Raka. Njegova kristalna zelena boja ulijeva mir, daje nadu, pojačava osjećaje i produbljuje strasti. Ima ljekovito djelovanje na osjetilo vida, na pamćenje i nerve.

SREBRO je opće prihvaćen kao najčistiji i najfiniji metal. U odnosu je sa četiri znaka Zodijaka: Blizancima, Rakom Djevicom i Ribama. Na njih ima izuzetno pozitivan utjecaj. Mnogi narodi pripisivali su srebru terapeutske osobine, a običaj je kako europskih tako i azijskih naroda da se srebrni predmeti ili nakit daruju ka zaštita od bolesti i briga.

TIRKIZ je prekrasni azurni kamen rođenih u znaku Bika, Strijelca i Vodenjaka. Simbol je ljubavi i bogatstva, a često se poklanja prilikom zaruka i vjenčanja. Kaže se i da smiruje napetost, obuzdava svađe i učvršćuje prijateljstvo. Prema Indijancima i istočnjačkim tradicijama tirkiz je svet. Povezan je s nebom, donosi nebesku energiju na zemlju. Potiče iskrenost i jasnu komunikaciju iz srca. Štiti od zagađenosti okoline i donosi ispunjenost i obilje. Poznat je kao glavni iscjeljujući kamen jer ubrzava ozdravljenje. Moćan je za uzemljenje i općenito zaštitu. Aktivira povučene ljude. Koristi se za mišićno tkivo, regeneraciju, stres, glavobolje.

TOPAZ je kamen posebno povoljan za rođene u znaku Strijelca i Blizanaca. Potiče sreću u ljubavi. Kad je ovaj prozirno žuti dragulj optočen zlatom, tada je odličan talisman protiv uroka. Pripisuju mu se i brojna ljekovita svojstva; djeluje protiv astme, nesanice i duševnih bolesti.

TURMALIN KVARC je izvrstan zaštitnički kamen. Donosi ravnotežu i unutarnju snagu. Učinkovito rješava probleme. Povećava usredotočenost i otključava memoriju. Jača imunitet, pomaže kod disleksije, artritisa, olakšava bolove kičme. Povećava samopouzdanje, smanjuje strah. Uklanja osjećaj žrtve, a privlači inspiraciju, suosjećanje i toleranciju. Moćan mentalni isjeljitelj. Stvara ravnotežu između lijeve i desne strane mozga, pretvara negativne misli u pozitivne. Učinkovit je za uzemljenje. Snaži energiju tijela protiv vanjskih prodora i odbija štetne utjecaje iz okoline. Usklađuje meridijane, suptilno tijelo i čakre. Formira zaštitni štit oko cjelokupnog tijela.

ZLATO je simbol sunca, svjetlosti u duhovnom i materijalnom smislu. Ovaj plemeniti metal posvećen je osobito ljudima u znaku Lava. Zato je perogativ kraljeva, o čemu svjedoči obožavanje zlata koje vuče korijene još iz antike. Smatra se da zlato ima povoljan utjecaj na liječenje žutice.

ŽAD je kamen žarko zelene boje koji povoljno djeluje na ljude rođene u znaku Djevice, a ne preporuča se rođenima u znaku Blizanaca i Strijelca. Naklonjen je natjecanju, razvija borbenost, odlučnost i želju za afirmacijom. Privlači i pojačava ljubav svake vrste. Također je kamen vjernosti i velikodušnosti. Donosi emocionalnu ravnotežu i stabilnost. Koristi se kod plućnih, bubrežnih problema, slabosti imuniteta, PTSP, prevelikog umora živčanog sustava. Djeluje na izlječenje bolesti očiju, bubrega i probavnih organa.

24.07.2008.

Podaci su djelomično uzeti sa stranice www.nebeski-dar.hr.

www.zena.hr

 

 

KLIKALICE

SADRŽAJ UPISAO

Član geminiMerlin2 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana gemini dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

🔝

KOMENTARI

 • 15.09.2008. 18:12h

  Član dalajdamaMerlin0 Đizs...fakat puno pišeš. (stigneš li uopće išta drugo raditi?) Kaj tebe plačaju za sve ovo??? Svaka čast....ja nemam vremena ni iskomentirat sve što bi htjela.... Aj pozdrav i budi dobra (izmorila si me malo danas hehe). Bok!
 • 15.09.2008. 18:19h

  Član geminiMerlin2 Sjedobradi me plaća i to dobro.
 • 15.09.2008. 19:27h

  Član dinajaMerlin2 ROĐENA SAM U ZNAKU \"VAGA \" i doista volim OPAL I LAPIS LASULI........ bravo GEMINI.:-))))))))))
 • 15.09.2008. 20:14h

  Član geminiMerlin2 Čitala sam da opal nosi čak nesreću onima kojima nije namijenjen, a navodno Vagama je. Iako je prisutno vjerovanje da je kamenje podijeljeno po astrol. znakovima, mislim da svakom čovjeku treba drugi kristal. Primjerice, svake godine na Sajmu minerala i kristala pomoću viska mi odrede koji mi je kamen podesan. Naravno, i kupim one koji me privuku.
 • 15.09.2008. 20:34h

  Član dinajaMerlin2 ja ih ne kupujem, meni se samo sviđa njihova boja i njihovi prirodni oblici...........
 • 15.09.2008. 20:39h

  Član zeljkaMerlin2 Ne vjerujem da bilo koji kamen donosi nesreću - svi iscjeljuju! Samo je pitanje tko će reagirati na koji kamen... Između osobe i kristala mora se dogoditi jedna fina simbioza... Jedini način da kristal djeluje negativno je ako ga nismo dobro očistili. Ako je kristal čist i odgovara osobi, može izazvati neku pozitivnu reakciju (toplinu, trnce, ugodu itd.), a ako ne odgovara - najgore što se može dogoditi da ga osoba uopće ne osjeti!
 • 16.09.2008. 13:15h

  Član dalajdamaMerlin0 Apsolutna je glupost odabirati kamenje prema horoskopskom znaku, jednako glupo kao i \"programirati\" ih... Opal potiće strah kog ljudi koji su ga duboko potisnuli u sebe i samim nošenjem opala ti strahovi izlaze na površinu pa kamen iz tog aspekta može donijeti nesreću onome koji ga nosi. Dakle, ako imate u sebi skrivenih strahova ili ste u strahu od nečega na svjesnoj razini (bilo imaginarnom ili stvarnom) nemojkte nositi opal jer on potiče ostvarivanje vaših največih strahova, baš kao i mačje oko...boje u tom kamenu (postoji vjerovanje - boje su sedam smrtnih grijeha...i ako ste u strahu od nekog - jao si ga vama). Ahat (to gore nije napisano...nedostaje dosta toga o svakom od kamenčića) najbolji je kamen protiv uroka i opčenito zlih i loših vibri...čuva i onoga koji ga nosi i njegovu kuću u onoliko \"zaštitnih omotača - linija\" koliko ih ima na sebi...(to vam izgleda poput godova na drvetu...tako nekako...ako gledate presjek kamena)... KAMEN JE NAJBOLJE KUPOVATI PREMA INSTINKTU I LJUBAVI NA PRVI POGLED. INTUICIJA JE JEDINO KAJ VAM MOŽE KORISTIT, A ISTO JE I SA INTENZITETOM NOŠENJA NEKOG POLUDRAGOG KAMENA ILI KRISTALA. Samo intuicija...nikakvi horoskopi i ostale gluposti. Pusa velika!
 • 16.09.2008. 13:59h

  Član geminiMerlin2 Slažem se da svakoj osobi pristaju drugi kameni, i da je to individualno. Tako ja i radim. Kamenje kupujem na alternativnom sajmu prema tome koji me privuče, ali se i konzultiram sa znalcima na licu mjesta koji ih uskladi sa mojim čakrama.
 • 16.09.2008. 14:09h

  Član dinajaMerlin2

  Mineralogija

  Mene je u svijet minerala i čudesnost kristala uvela moja pokojna teta prof. ZLATA BART. Ona je kamenje gledala očima stručnjaka i tvrdila je da svaki kamen ima svoj život, da nam šalje poruke i da smo mi ti koji svojim sposobnostima spoznajemo taj svijet i sjedinjujemo se s njim. Mi smo jači od kamenja, govorila je ona, onaj kamen koji ti se sviđa taj kamen je tvoj KAMEN. Slijedeći njene misli, lutajući zbirkom kamenja koju mi je ostavila u nasljeđe ja sam počela tražiti i literaturu koja bi mi što bliže objasnila snagu kamenja...... Evo knjige koju vam mogu preporučiti........ Knjiga autora prof. dra Dragutina Slovenca i prof. dra Vladimira Bermanca \"Sistematska mineralogija ? mineralogija silikata\" djelo je neophodno za struku i znanost. Sadržajem i opsegom predstavlja priručnik za korištenje i u znanstveno istraživačkim djelatnostima. Ide u red onih malobrojnih djela iz grupacije geoznanosti ? mineralogije ? kao temelj za razumijevanje PROCESA u prirodi, kao temelju geoloških studija. Autori su izvrsno odabrali opseg, količinu i izbor sadržaja, kompoziciju i način prikaza i opisa, dozirali tematiku, ukratko, svekoliki habitus djela od 360 stranica. Djelo je pisano suvremenim konciznim stilom izvrsno je opremljeno. Knjiga ide u red visokog standarda sličnih malobrojnih u okruženju našeg državnog prostora i zaslužuje najvišu ocjenu. Djelo će nesumnjivo poslužiti kao vrijedan udžbenik, ali i svima iz geološke struke i znanosti koji se bave mineralogijom i srodnim znanostima ? petrologijom, geokemijom, mineralnim ležištima, svima kojima su potrebne spoznaje i podaci o mineralima. Suvremen pristup opisu i sadržaju odražava se ne samo na aktualnoj sistematici i klasifikaciji minerala baziranim na kemizmu i strukturi, već i po naglašenim osnovama kristalokemije. Osim inoviranih podataka o kristalografiji, fizikalnim i kemijskim svojstvima dati su podaci o genezi minerala i njihovih najvažnijih nalazišta. Dodatnu vrijednost čini i činjenica da su uneseni podaci o mineralima nalazišta iz naše zemlje i susjednih geoloških prostora, ali i sva glavna nalazišta u svijetu. U knjigu su uneseni i brojni novi podaci o mineralim a koja su istraživali i publicirali sami autori, čime se u značajnoj mjeri unapređuju spoznaje o mineralima iz naših geoloških prostora. Ova je knjiga visokog i svrsishodnog standarda, rijetkost je u našoj stručnoj i znanstvenoj publicistici, i po svim kriterijima zaslužuje nagradu.
 • 16.09.2008. 15:09h

  Član vajranMerlin3 boja kristala odgovara boji energije koja iz njega izlazi. ametist npr. emitira ljubicastu energiju odnosno pranu. zovimo je tako ali i ne moramo. boja energije koja iz kristala izlazi je uvijek njeznija odnosno blaza od boje samog kristala. recimo za dvije trecine boje.. oni koji vide to i znaju. u odredjenom trenutku po osjecaju izaberemo kristal. tog trenutka imamo potrebu za bas takvom bojomm, odnosno energijom. vjerojatno, ali samo vjerojatno, nismo pogrijesili. dobili smo boju ili energiju koja nam nedostaje da nas uravnotezi. ali to niposto ne znaci da ce vec slijedeci trenutak ili sutradan biti isto. ako bi na taj nacin pristupali kristalima, nas bi se fond kristala za koju godinu popeo na par stotina. pa bi onda svakodnevno birali odnosno setali bi okolo sa kilom kristala oko vrata. zbrka ziva. moramo biti svjesni da kristali koji se tako upotrebljavaju, odnosno izaberu intuicijom, nista na fizickom planu nece izlijeciti ni pomoci. mogu samo djelovati na psihickom planu, najvise kao oblik sugestije. autosugestije. rijetko zbog svojstava vibracija koje ispustaju. ali zna se desiti da crvena ojaca i zagrije, narancasta oznoji i ocisti, zuti kristali konsolidiraju, zeleni asimiliraju, plavi inhibiraju, roza smire. ljubicasti kao i bijeli imaju sva svojstva ostalih boja odnosno kristala. zna se desiti rijetko i niposto nije pravilo. ako je netko terapeut, dajuci pacijentu kristal, zajedno sa njim mu preda i namjeru i to je vec jedan visi oblik, visi u odnosu na autosugestiju i gore navedena svojstva kristala koju ovi intuitivno vrse. ali davanje kristala s namjerom ili stavljanje kristala s namjerom, odnosno znanje kako djeluju, to je vec oblik programiranja. mala bica svjetlosti koja u kristalima zive to prepoznaju. zato, kada smo vec nenamjerno programirali ili prije toga sugerirali ili se oslonili na moc samog svojstva odredjenog kristala, zasto ne i programirati sa namjerom. ali sada vec ulazimo u podrucje okultne nauke i komunikacije sa visim bicima koja mogu komunicirati sa kristalima. i nasom sposobnosti da to ucinimo.. i da od jednog malog lijepog kristala ucinimo energetski stroj koji ce uistinu pomoci i sa namjerom sluziti svrsi. jer zasto prepustiti slucaju ako mozemo pozitivno i s ljubavlju posrednicki djelovati...
 • 16.09.2008. 15:42h

  Član geminiMerlin2 Profesore hvala. Kao obuzeta i oduzeta sam kad vidim onako grubo izvađen komad ametista.

IZDVOJENO

Snovi

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

PROLJEĆE

EZOTERIJA

BRZI CHAT

 • Član mkrmarmkrmar

  (__)7 (_)7 (__)7 kavica

  23.05.2018. 07:01h
 • Član mkrmarmkrmar

  Dobro jutro svima !

  23.05.2018. 07:00h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro veće Mirjana

  22.05.2018. 21:10h
 • Član mkrmarmkrmar

  Dobra večer svima

  22.05.2018. 20:50h
 • Član vanessavanessa

  (_)/ hvala :))))

  22.05.2018. 19:12h
 • Član mkrmarmkrmar

  (_)7 (_)/ kavica

  21.05.2018. 08:41h
 • Član mkrmarmkrmar

  Dobro jutro svima !

  21.05.2018. 08:40h
Cijeli Chat

VJEROVANJA

ALTERNATIVA

MAGAZIN

MAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuMAGIFON - Životne promjene, sudbinaPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganice

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebDirektni putUskrsInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info