Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član dsercar

Upisao:

dsercar

OBJAVLJENO:

PROČITANO

880

PUTA

OD 14.01.2018.

PROŠLI ŽIVOTI

PROŠLI ŽIVOTI
Vjerojatno ne postoji čovjek koji vjeruje u reinkarnaciju, a da se nije upitao: «Što sam bio u prošlim životima?» Neki misle da su bili Napoleon, Kleopatra, Mozart ili neka druga poznata ličnost, no vjerojatnije je da smo bili anonimni seljaci, vojnici, domaćice, trgovci, učitelji, grofovi...

Naša podsvijest je duboko, neistraženo more iz kojeg tek povremeno bljesnu neki simboli i slike koje nas iznenade i natjeraju na razmišljanje...

Kada u snu ili meditaciji vidimo lica, predjele i gradove u kojima nismo nikada bili, možda nam se pokazuju tragovi prošlih života...

I kako se pojave, tako nam i pobjegnu iz svijesti...

Postoji li način da ih vidimo kao film i shvatimo što smo u kojem životu bili i radili?

Osnovne metode regresije ili vraćanja u prošle živote su hipnotička (kad je osoba u besvjesnom stanju poput dubokog sna) i nehipnotička (osoba je duboko opuštena, ali svjesna svega što vidi i što se zbiva).

U mojoj terapeutskoj praksi nehipnotička se pokazala kao izvrsno sredstvo za otkrivanje prošlih života, ali i nekih potisnutih trauma koje nas ometaju i blokiraju u ovom životu. Jednako tako, mnogi se loši odnosi uspiju objasniti regresijom – kad je netko iz najbliže okoline izuzetno grub prema nama bez posebnog razloga, uzrok može biti u nekom prošlom životu!

Mi smo sklop svih svojih misli, osjećaja i života. Otkrivanje tajnih strahova, sukoba u prošlim životima, prepoznavanje osoba s kojima smo već bili, razrješavanje odnosa koje smatramo sudbinskim ili karmičkim, shvaćanje uzroka bolesti, rješavanje problema na duhovnoj razini – sve su to dobrobiti koje može donijeti regresija.

Također i objasniti iskustvo prepoznavanja kada nekoga vidimo prvi put, a imamo osjećaj da se poznajemo i razumijemo. Osjećaj da smo već bili negdje zajedno, živjeli, doživljavali ista iskustva obično je točan! A regresija nam tu pretpostavku u najvem broju slučajeva potvrdi.

Iako se regresijom otkriva puno toga, ne treba je činiti iz puke znatiženje. To je način susreta sa samim sobom, iscjeljenja i duhovnog rasta, pa cijeloj stvari treba pristupiti ozbiljno.

Tijekom godina rada usavršio sam tehniku nehipnotičke regresije koja se sastoji od tri susreta. Kroz više sastanaka osoba se uvodi teoretski i praktično u svijet nesvjesnog i potisnutog te uči razlikovati sjećanja iz prošlosti i sjećanje iz prošlih života.

Na prvom sastanku razgovaramo o razlozima koji su osobu doveli na regresiju, njezinim željama i očekivanjima. Isto tako, pričamo kako će sve izgledati u praksi.

Na drugom sastanku radi se vježba opuštanja i viđenje slika iz prošlosti i prošlog života, kao priprema za regresiju.

Na trećem susretu događa se nehipnotičko viđenje prošlih života. Ovisi koliko je osoba otvorena i opuštena, može vidjeti 1-3 života. Viđenje je potpuno jasno i bezopasno, jer nas čuva naša svijest!

Kad je netko stručno pripremljen i spreman na susret sa samim sobom, sve će proći u najboljem redu!

Sam postupak je značajan iskorak u prepoznavanju potisnutih sadržaja iz prošlosti, otpuštanja strahova i osvješćivanja problema u ovom životu koji nose korijen iz prošloga.

Iskustvo je izuzetno iscjeljujuće i posebno nadahnjuje jer se otkriju mnoge stvari – zašto su nam neke tradicije i kulture bliže od drugih, zašto djelujemo kako djelujemo, koje smo osjećaje potisnuli, zašto smo ponekad ljuti ili tužni bez ikakvog razloga...

Kad god se nađete u situaciji kojoj ne možete prepoznati uzrok i razloge, odgovor je vjerojatno jednostavan – pokrenulo se nešto iz prošlog života!

Ako želite znati i prepoznati, postoji dobar, provjeren i siguran način. – to je nehipnotička regresija.

 

Dan Šercar, Angels centar HTA

www.angels-city.com

 

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 05.06.2008. 10:47h

  Član safirisMerlin7 Koliko su vizije u toku Reiki tretmana regresija ?Često sam bila vođena po nevjerojatnim mjestima, nezemaljski lijepima, na svojim počecima to sam protumačila kao bujnu maštu, onda je sve počelo dobivati smisao, obzirom da se nova priča nadovezivala na prethodnu, a neke vizije su donosile poruke budućnosti .
 • 05.06.2008. 10:59h

  Član dsercarMerlin1 \"Bljeskovi\" iz podsvijesti mogu imati različite izvore! Sjećanja iz sadašnjeg i prošlih života, miješaju se s simboličkim asocijacijama svega što prožvljavamo. Što smo opušteniji, enegstski jaki, tj. spremi za suočavanje, to su uvidi dublji i jasniji. Uloga regresoterapeuta je da vodi i pomaže u snalaženju, razlučivanju i na kraju tumačenju. Pri tome nesmije svoje asocjativne nizove \"projecirati\" na onoga s kim radi. Reiki je mogući put za ulazak u područje prošlih života, no treba znati razlučiti sjećajnja prošlih života, a i kako ih razriješavati.
 • 05.06.2008. 11:30h

  Član vasi9Merlin0 Pošto regresije mogu inicijanta odvesti u maštu aveti prošlosti i probuditi zlu karmu. U tradiciji mudraca, samo Bog zna koji je pravi put duše. Kako nastaje osobnost? Ona nastaje zahvaljujući sjećanju, odnosno poistovjećivanjem sadašnjosti s prošlošću i njezinim projiciranjem na budućnost. Misli o sebi kao o nekome tko postoji trenutno, bez prošlosti i budućnosti i tvoja će osobnost nestati.
 • 05.06.2008. 12:02h

  Član taraMerlin4 Čini mi se da je u modi teza da ne treba kopati po prošlosti niti se bojati budućnsoti nego biti ovdje i sada.
 • 05.06.2008. 13:09h

  Član zeljkaMerlin3 Biti ovdje i sada je vrhunska mudrost! Slažem se s tobom, Tara! :-))) Svi duhovni učitelji govore o tome. To je jedino stvarno! Ali kako živjeti smireni u sadašnjosti da nismo očistili prošlost? Ona je kao prašina pod tepihom koja se gomila ili potisnute povrede koje što više tiskamo to više žele izaći van! Djelovanje u sadašnjem trenutku stvara dobru karmu i to si treba stalno ponavljati... Vasi, ne vjerujem u buđenje loše karme niti u zastrašivanje ljudi! Znanje je snaga, a iza svega treba biti ljubav, a ne strah!
 • 05.06.2008. 13:37h

  Član matajiMerlin0 Duhovni razvoj može početi u bilo kojoj dobi, no to je rast onkraj ega, a ne regresija i ne zamjena za stanje ego-razvoja. Vrijme se projektira iz ega. A ne ego u vremenu Buduči da svijet postoji samo u vremenu, on nema drugog tvorca osima ega.
 • 05.06.2008. 14:23h

  Član shantiMerlin3 Prošlost ne postoji. Možda ste ju sanjali, izmislili. U svakom slučaju, nitko nemože garantirati ono što nosite u sječanju kao prošlost, da je zaista i bilo. A budučnost se još nije desila. A možda i neće.
 • 05.06.2008. 19:02h

  Član geminiMerlin4 Trebamo budućnost, kad jasno ne vidimo sadašnjost. (Krišnamurti) Oni koji se ne mogu sjetiti prošlosti osuđeni su da je ponove. (G. Santayana) - Zbog ovog treba regresija, treba izaći iz naučenih situacija gdje griješimo i padamo na ispitima.
 • 05.06.2008. 19:02h

  Član geminiMerlin4 By the way Dan, da li si kad radio hipnotičke regresije i što o njima misliš?
 • 05.06.2008. 19:57h

  Član darioMerlin0 Gemini Trebamo budućnost, kad jasno ne vidimo sadašnjost. (Krišnamurti) Je dio iz objašnjenja koji je dan za neznalice i umove koji prebivaju u iluziji. Tako i mržnju, i rat treba netko za neku manipulaciju. Tko je taj koji nešto treba? Upitaj se
 • 05.06.2008. 20:34h

  Član geminiMerlin4 Ti to mene pitaš, kad milijune u svijetu zanima budućnost, sve im se vrti oko toga, na to troše milijarde umjesto na pametne stvari? Ne žele preuzeti odgovornost u svoje ruke. Ne žele kreirati vlastiti život i sudbinu. Traže tko će to umjesto njih preuzeti, tko će preuzeti odgovornost, tko će im pričati i obećavati laži, brda i doline. Kad sam završila tečaj Excalibura shvatila sam da sam samo ja odgovorna za svoje postupke i više me nije zanimala budućnost kao takva. Budućnost mi stvaramo.
 • 05.06.2008. 20:51h

  Član geminiMerlin4 Vergilije je davno rekao da duh pokreće materiju.
 • 05.06.2008. 20:55h

  Član dsercarMerlin1 Onima koji mogu sami, pomoć netreba! Ali po mom osobnom iskustvu rada na sebi, a i s drugima, jos je mnogo kojima itekako treba pomoć, kao i da imaju još puta pred sobom. Također, što više učim, a puno sma toga prošao u svom 27 godina dugom putu, to sam oprezniji \"pametovati\". Kao da mi Sokrat šapće na uho \"Što više znaš, stalno doznajš koliko toga još više neznaš! Rasprava o dimenzijama vremena prošlost-sadašnjost-budućnost svarno treba puno znati za ozbiljniju raspravu. Nužno je zaću u multidimenzionalno poimanje našeg svijeta, što uopće nije lako! Ponajprije preklapanje materijalog prolaznog i vjećnog duhovnog svijeta. U duhovnom svijetu nema vremena, pa ni prošlosti ni budućnosti. No, ta rasprava nije za komentar. Ego, id i superego su kontekst za ego. No korištenje ovog pojma toliko se iskrivilo. da svaka rasprava treba započeti definicijom što se pod njim milsi.... inače se neda razgovarati. Hipnotičku regresiju nisam radio, vec samo čitao o takvim radovima. Nehipnotička regresija dobor me služi, a nisam naišao na učitelja hipnotičke regresije za kojeg bih osjetio da sam njegov učenik. Svaki pristup ima svoje prednosti i mane. Hipnotički pristup ima prednost da hipnotizirana osoba neutjeće na ono što doživljava, a mana je da teraput direktno, bez kontrole svijesti, može poremetiti strukturu podsvijesti.
 • 05.06.2008. 21:01h

  Član geminiMerlin4 Da, ali neki alternativci ju rade i to dugo godina, možda su neoprezni, misle da ako nisu imali negativnih iskustava da ni neće. To je opasno, može imati loše posljedice.
 • 05.06.2008. 21:47h

  Član geminiMerlin4 Vijnana je pisao o uništenju vasana
 • 23.01.2018. 10:23h

  Član iridaMerlin29

SADRŽAJ UPISAO

Član dsercarMerlin1 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana dsercar dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SRPANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član mkrmarmkrmar

  Dobro jutro svima !

  05.07.2020. 09:44h
 • Član magicusmagicus

  Dobar vam dan dragi magicusi. Lp

  01.07.2020. 18:47h
 • Član tantriktantrik

  Hvala Irida!

  23.06.2020. 07:04h
 • Član iridairida

  Tantrik, dobrodošao na magicus! Nadamo se da ćeš pisati o svome radu...

  18.06.2020. 14:36h
 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav!

  17.06.2020. 14:00h
 • Član tantriktantrik

  Dobro jutro, dragi magicusi!

  17.06.2020. 07:35h
 • Član bglavacbglavac

  Dobar dan gospodine. Lp

  16.06.2020. 20:19h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info