Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član happy

Upisao:

happy

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1760

PUTA

OD 14.01.2018.

ŠTUCANJE, TITRANJE OKA....

ŠTUCANJE, TITRANJE OKA....
Uzrok i posljedice: Razlozi za štucanje, titranje oka, lupanje srca...

 

        

Tijelo može iznenaditi, ali umjesto da se pitate šta mi je, bolje je upoznati se na vrijeme sa mogućim reakcijama poput vrtoglavice ili lupanja srca.

Štucanje: prebrzo ste jeli
Osjetili ste nagli trzaj u dijafragmi. Istog trena se zatvara grkljanski poklopac (epiglotis) i počinjete štucati. Ovaj refleks se uglavnom javlja ako jedemo ili pijemo prebrzo, konzumiramo prevruću il prehladnu hranu ili piće, ili ako nam je želudac prepun.

Šta poduzeti? Probajte neku od provjerenih protumjera: Zadržite dah, dignite i držite ruke u zrak, gurajte jezik snažno prema nepcima, jedite suh hljeb, pojedite kašiku šećera ili brzo popijte čašu vode.

U slučaju da štucavica ne prolazi cijeli dan obavezno se javite doktoru. U vrlo rijetkim slučajevima ona može biti znak upale jednjaka, neke druge upale u grudnom košu ili u predjelu trbuha.

Titranje oka: uzrok je hormon stresa
Jedan kapak ili tanki mišići u vanjskim krajevima oka počinju titrati, a ponekad osećate i blagi svrbež. Reč je o fascikulaciji - brzim drhtajima snopova mišićnih vlakana.

Značajnu ulogu u ovoj pojavi igra i hormon stresa adrenalin, koji nadražuje male mišiće, što se najsnažnije oseća ispod kože. Najčešći razlog su neispavanost i stalno nakupljanje stresa.

Šta poduzeti? Potrebno vam je više mira. Priuštite sebi češće pauze, spavajte najmanje sedam sati dnevno. Više šetajte, najbolje na kraju dana. To će vas opustiti i spriječiti dalje izlučivanje hormona stresa.

Kruljenje u želucu: zrrak stvara buku
Ponekad iz želuca dopiru glasni zvuci, ali ne brinite - kruljenje u želucu je znak da probava dobro funkcioniše. Želudac je šupalj mišić koji miješa hranu i zatim je transportira do drugih organa tako što se grči dio po dio (peristaltika). To se zbiva i kada se u njemu nalazi samo zrak, a peristaltika u tom slučaju potiskuje zrak i proizvodi zvukove.

Šta poduzeti? Pojedite nešto. Kada je želudac napunjen, zvuci su slabiji. Dobro je sve što je tečno i kremasto, npr. jogurt. Savjet za prvu pomoć: popijte čašu tople vode, jer toplota ublažava grčeve.

Vrtoglavica: znak premorenosti
Najčešće je osjetite ujutro. U većini slučajeva, to je normalna i bezopasna reakcija.

Vrtoglavica, međutim, može biti znak fizičke premorenosti. Previše radite i često ste izloženi stresu? I promjena vremena može izazvati vrtoglavicu. Cirkulacija slabi i mozak ne dobiva dovoljno šećera iz krvi koji mu je neophodan.

Šta poduzetii? Naizmjenično tuširanje toplom i hladnom vodom u jutarnjim satima potaknut će rad cirkulacije. Za prvu pomoć popijte veliku šoljicu toplog čaja sa jednom kašikom šećera - time ćete poboljšati cirkulaciju. Poslije toga pojedite komadić integralnig hljeba. Ugljikohidrati iz integralnog hljeba se lagano razgrađuju i pretvaraju u šećer što je bolje nego pojesti čokoladicu koja naglo podiže nivo šećera no ona kasnije jednako naglo pada.

Važno: ako vrtoglavicu izaziva jednostavno okretanje glave, svakako se javite doktoru. U ovom slučaju mogući uzrok vrtoglavice može biti poremećaj cirkulacije unutrašnjeg uha.

Lupanje srca: nervi su vam napeti
Dok ležite okrenuti na stranu, čujete otkucaje vlastitog srca? Imate osećaj da vam kuca u grlu? Umirite se, život vam nije u opasnosti.

Ova pojava ukazuje na psihičku preopterećenost, često nakon dužih faza izloženosti stresu, npr. na poslu. Nervni sistem vam je napet i šalje snažne signale srcu, stavljajući ga u stanje pripravnosti.

Šta poduzeti? Priuštite sebi neophodan mir. Budite spremni češće reći "ne". Tako ćete imati vrijeme za potreben pauze. Za prvu pomoć: U čašu vode uspite 50 kapi tinkture arnike - popijte. Supstance iz ove biljke umiruju srce i regulišu cirkulaciju.

Kihanje zbog sunca
Pogledali ste u blještavo nebo ili jaku lampu i već osjećate nekontrolisani nadražaj za kihanje. Otkud to? Dva snopa nervnog tkiva smještena u prednjem dijelu mozga nalaze se vrlo blizu jedan drugoga: sa jedne strane, tu je produžetak očnih živaca, koji prenose nadražaje iz očiju do mozga, i sa druge strane, produžetak živaca koji prenose mirisne nadražaje. Jak nadražaj u očima može se prenijeti na nerve koji prenose nadražaje u nosu i tada kišemo. Šta poduzeti? Nosite naočale, koje će zaštititi oči od štetnog UV zračenja.


Izvor:24 Sata

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 14.09.2009. 12:37h

  Član gemini1Merlin3 Titranje oka - opsesivno - kompulzivni poremećaj. Potreba da sve stižemo i možemo i to još savršeno.
 • 14.09.2009. 19:29h

  Član mgracanMerlin3 A nije li titranje oka dio tehnike tzv. magnified healinga?
 • 27.06.2019. 12:57h

  Član emilio-iiMerlin0

  Kada imate osiječaj...

  .....tada biste Se i trebali Osiječati!?

  Ili da vas netko posmatra/prati kao sjenka u svakom trenutku Vašega Života?

  Tada bi to moglo značiti i da ste se pravljenjem popisa i fiksirali u vremenu!?

  Ali bi to mogla biti i žena u neizmijernom području ispod ili zvijerinjaku jer i inače i nebi bilo mijesta za takve devijacije.........

  Inače je i najbolje "štucnuti" po sredini jer nam titrati može samo "lijevo ili desno":*Don Juan je rekao svojim učenicima da je za šamane drevnog Meksika koncepcija prema kojoj se ljudsko tijelo sastoji od dva potpuna, funkcionirajuća tijela, jednog s lijeve i jednog s desne strane, temelj njihovog djelovanja kao čarobnjaka. Takva klasifikacijska shema nema nikakve veze s intelektualnim špekulacijama tih čarobnjaka ni s logičkim zaključcima o mogućnostima raspodjele mase u tijelu. Kad mi je don Juan to objasnio, uzvratio sam da moderna biologija sadrži koncepciju bilateralne simetrije, što znači osnovni nacrt tijela u kojem se lijeva i desna strana organizma mogu podijeliti po sredini tako da su jedna drugoj zrcalne slike. - Klasifikacija šamana drevnog Meksika - rekao je don Juan - dublja je od zaključaka suvremenih znanstvenika jer se temelji na percepciji energije kako teče svemirom. Kad se čovjekovo tijelo percipira kao energija, očito je da se ono ne sastoji od dva dijela, nego od dvije različite vrste energije, dvije različite energetske struje, dvije suprotne a istodobno komplementarne sile koje postoje jedna uz drugu i tako odražavaju dualnu strukturu svega u svemiru. Šamani drevnog Meksika pripisivali su tim dvjema vrstama energije status potpunog tijela i govorili su isključivo o lijevom i desnom tijelu. Naglasak je bio na lijevom jer su ga, u smislu energetske konfiguracije, smatrali učinkovitijim za ciljeve šamana. Šamani drevnog Meksika, koji su opisali dva tijela kao energetske struje, opisali su lijevu struju kao uzburkaniju i silovitiju, koja se kreće u valovima i izbacuje valove energije. Kad mi je to opisivao, don Juan je rekao neka zamislim prizor u kojem je lijevo tijelo poput polovice sunca, pri čemu se svi sunčevi plamsaji događaju s te strane. Valovi energije koje izbacuje lijevo tijelo nalik su tim sunčevim plamsajima i uvijek su okomiti u odnosu na okruglu površinu s koje dolaze.
  118
  O energetskoj struji desnog' tijela rekao je da uopće nije uzburkana na površini. Kreće se kao voda u tanku koji se lagano pomiče amo-tamo. U njoj nema valova, nego se vidi samo stalno njihanje. No u dubini, kreće se u krugovima oblika spirale. Don Juan je tražio da zamislim široku, mirnu, tropsku rijeku u kojoj se voda na površini naizgled gotovo uopće ne pomiče, ali su pod površinom jake struje. U svijetu svakidašnjice te su dvije struje spojene u jednu jedinicu - ljudsko tijelo kakvo poznajemo. Međutim, u očima onih koji vide, energija cijelog tijela je kružna. To je za čarobnjake don Juanove loze značilo da je desno tijelo dominantna sila. - Što se događa kod ljevaka? - upitao sam ga jednom. - Jesu li oni pogodniji za čarobnjake? - Zašto to misliš? - odgovorio je, naizgled iznenađen mojim pitanjem. - Jer je kod njih lijeva strana očito dominantna. - To za čarobnjake uopće nije važno. Da, lijeva je strana kod njih dominantna u smislu da mogu u lijevoj ruci držati čekić. Pišu lijevom rukom. Mogu držati nož u lijevoj ruci. Tresu li nogama, mogu to vrlo dobro činiti lijevim koljenom. Drugim riječima, imaju ritam u lijevom tijelu, ali kod čarobnjaštva se ne radi o toj vrsti dominantnosti. Njima unatoč tome upravlja desno tijelo svojim kružnim kretanjem. - Ali, imaju li ljevaci ikakvih prednosti ili nedostataka kao čarobnjaci? - pitao sam. Na to me pitanje potaknula implikacija ugrađena u mnoge indoeuropske jezike o mračnoj prirodi ljevaka. - Koliko znam, nemaju ni prednosti ni nedostataka - odgovorio je. Podjela energije između dva tijela ne mjeri se spretnošću ili nespretnošću. Dominantnost desnog tijela je energetska. Na nju su naišli drevni šamani. Nikad nisu pokušavali objasniti zašto je nastala, niti su željeli dalje istraživati filozofske implikacije te činjenice. Za njih je to bila činjenica, ali vrlo osobita činjenica. Činjenica koju je moguće promijeniti. - Zašto su je željeli promijeniti, don Juane? - Zato što je dominantno kružno kretanje energije desnog tijela odveć dosadno! - uzviknuo je. - To kružno kretanje bez daljnjega pokriva sve događaje u svakidašnjici, ali to čini kružno, ako shvaćaš što želim reći. - Ne shvaćam što želiš reći, don Juane. - U svaku se životnu situaciju ulazi kružno - odgovorio je i rukom napravio mali krug. -1 tako se vrti i vrti. To kruženje kao da uvijek uvlači energiju prema unutra i onda je centripetalno vrti. U tim uvjetima nema širenja. Ništa ne može biti novo. Sve je pokriveno iznutra. Strašno dosadno! - A kako se to može promijeniti, don Juane?
  119
  - Prekasno je da bi se doista promijenilo. Šteta je već učinjena. Ta spiralnost je trajna. Ali, ne mora biti neprekidna. Da, hodamo onako kako hodamo, to ne možemo promijeniti, ali voljeli bismo i potrčati, ili hodati natraške, ili se popeti uz ljestve. Vječito samo hodati vrlo je učinkovito, ali besmisleno. Doprinos lijevog tijela učinio bi ta središta vitalnosti podatnijima. Kad bi mogla biti valovita umjesto da se kreću spiralno, makar samo na trenutak, u njih bi ušla drukčija energija, a rezultati bi bili zapanjujući. Shvaćao sam što govori na razini iznad misli, jer linearno to nikako ne bih mogao shvatiti. - Osjećaj da su sami sebi dosadili kod ljudi se pojavljuje upravo zbog te dominantnosti desnog tijela - nastavio je. - Jedino što je čovjeku preostalo, u univerzalnom smislu, jest da nađe način kako da se oslobodi dosade. Na kraju nalazi načine da ubije vrijeme, ono jedino čega nitko nema dovoljno. Ali, još je gora reakcija na taj neuravnoteženi raspored energije. Silovite reakcije ljudi rezultat su te neuravnotežene raspodjele. Čini se da bespomoćnost povremeno stvara silovite energetske struje u ljudskom tijelu koje eksplodiraju u silovitom ponašanju. Kao da je nasilje za ljude još jedan način ubijanja vremena. - Ali, don Juane, kako to da čarobnjaci drevnog Meksika nikad nisu poželjeli znati zašto je tako? - upitao sam zbunjeno. Fasciniralo me ono što sam osjećao prema tom unutarnjem kretanju. - Nisu to nikad pokušavali otkriti zato što su znali odgovor čim su sročili pitanje - odgovorio je. - Dakle, znali su zašto? - Ne, nisu znali zašto, ali znali su kako se to dogodilo. Ali, to je druga priča. Tako mi nije odgovorio, ali tijekom godina koje sam proveo s njim, objasnio je tu prividnu proturječnost. - Svijest je jedini put prema evoluciji dostupan čovjeku - rekao mi je jednom - a nešto vanjsko, nešto povezano s grabežljivom prirodom svemira, prekinulo je našu mogućnost da evoluiramo ovladavanjem svojom sviješću. Ljudi su postali žrtvom grabežljive sile koja im je, zbog svojeg interesa, nametnula pasivnost karakterističnu za energiju desnog tijela. Don Juan je opisao našu mogućnost evolucije kao putovanje na koje naša svijest kreće preko nečega što su šamani drevnog Meksika nazvali tamnim morem svijesti. Držali su to stvarnom osobinom svemira, neusporedivim elementom koji prožima svemir poput oblaka tvari ili svjetlosti. Don Juan bio je uvjeren da dominantnost desnog tijela u tom neuravnoteženom spoju desnog i lijevog tijela obilježava prekid našeg putovanja svijesti. Ono što se nama čini prirodnom dominantnošću jedne strane nad drugom za čarobnjake njegove loze je zastranjenje koje su nastojali ispraviti.
  120
  Ti su šamani vjerovali da oni koji žele uspostaviti harmoničnu podjelu između lijevog i desnog tijela moraju proširiti svoju svijest. No, svako proširenje čovjekove svijesti mora pratiti stroga disciplina. Inače se to teško stečeno proširenje može pretvoriti u opsjednutost, koja može izazvati loše posljedice, od psihičkog zastranjenja do energetskih ozljeda. Don Juan Matus nazivao je skupinu magičnih pokreta koji se bave isključivo odjeljivanjem lijevog i desnog tijela toplinskom skupinom - najvažnijom u obuci šamana drevnog Meksika. Tako su je nazvali zato što ta skupina magičnih pokreta čini energiju desnog tijela malo uzburkanijom. Don Juan je zbijao šale o toj pojavi. Govorio je da pokreti za lijevo tijelo izlažu desno velikom pritisku, a ono je od rođenja naviklo vladati bez otpora. Kad se suoči s otporom, odmah se zagrije od srdžbe. Don Juan je sve svoje učenike poticao da uporno izvode toplinsku skupinu kako bi njezinu silovitost mogli iskoristiti da ojačaju slabo lijevo tijelo. U tensegritetu ta se skupina zove toplinski niz kako bi bio više u skladu s ciljevima tensegriteta, koji su s jedne strane krajnje pragmatični, a s druge krajnje apstraktni, primjerice praktično korištenje energije za zdravlje spojeno s apstraktnom zamišlju o tome kako se ta energija dobiva. U svim magičnim pokretima ovog niza preporuča se usvajanje podjele na lijevo i desno tijelo, a ne lijevu i desnu stranu tijela. Krajnji rezultat tog pridržavanja bio bi da tijekom izvođenja tih magičnih pokreta tijelo koje ne izvodi pokrete ostaje nepokretno. Ali, treba angažirati sve mišiće, ne u aktivnosti nego u svijesti. Nepokretnost tijela koje ne izvodi pokrete treba obuhvatiti i glavu, to jest, suprotnu stranu glave. Takvu nepokretnost polovice lica i glave teže je postići, ali s praksom je moguće*

  A bi onda i Istinska dilema bila "kihnuti ili prdnuti"........... ako možemo i IstoVremeno?!

  Također bi bilo i ponegdje kontraproduktivno upišati se od smijeha baš kao i u pustinji dehidrirati zbog plača......................

 • 27.06.2019. 13:26h

  Član emilio-iiMerlin0

  Od Srca ili......

  ......ako Veliki Brat preferira "Antonije" koje nemaju skrupula popišati se svome bratu i zavrat!?

  Možete li si zamisliti tek toplinu kada Krvca nam poteče!

  A opet i po nekoj "voditeljici"?

  Tojest i koja bi nam bila pozadina preferencijalnog klanja........

  Ili da ipak pođemo od jačeg spola a gdje one mogu biti prijateljice samo ako oboje su misserable.... a mi se onda kao ubijamo u njihovim produžecima i postajemo brača po oružju???

 • 20.08.2019. 16:01h

  Član emilio-iiMerlin0

  kad god mi...........

  .....lijevo oko titra to ima veze sa Desnim Tijelom !

  I' u tom kontekstu mi i Uši gore...... bi reka "WiNeTu" !

  Ali zašto se loš glas.... dalje-čuje !

  Jeste li i ikada propitali svog...... daljinca !

  U........... "Ruci" !?

 • 20.08.2019. 16:30h

  Član emilio-iiMerlin0

  Jesteli naprimjer.......

  .........primjetili koliko se Kontekst mijenja brže nego vaše Reakcije u Vremenu !?

  Trebali bismo kao biti i zahvalni Pizdama na Udarcu ?

  No pitanje je jesu li i Začele u sklopu Bezgrešnog začeća !

  Što-a ako je sve bilo socijalno-uvjetovano...........

  Bunar"..... ili "zagrabiti u Akashu" a bez prethodne i Ljubavi je nalik onome da "žene najžešče svršavaju kad su silovane" i otuda i "djeca zastranjenja" uz podršku "oca svoga" na neko-vrijeme ???

  Možemo si samo misliti šta bi taj Ego tražio u "trenutnom stanju čovječanstva" ??

  Pa još i Institucionalizovan Planetarno... uspomogg-bog Nogometaša i Manekenki-Sponzora'uša ?

  Tojest možete li Vidjeti kroz ova Slova koja su i....... u prednjem planu ako vam je Svijest u pozadini ?!

  Tako da i Biskupi imaju pravo kad propituju nadam se i bez idolopoklonstva "oni vam daju svoj um u zamjenu za vašu Energiju"......... uostalom poslušajte Sponzoruše kojima se topi kurac u ustima kada vam nude recimo i najnovili LapTop u komparaciji sa Androidnom TeleVizijom jer i znate li vi šta če vam ta HiperTenzija u smislu *Using our ego as front in our interactions with the world forces us to carry on exhausting our energy. Whenever someone throws a tantrum, you can be sure that there is a flyer around to take advantage of such a waste. *

  I' onda na "Špicu"......... ispunjena Kurcem jer i gdje bi drugo drugi-druge nego na trgu-slobode.

  Ali i Liberalizam kao i Komunizam bez prethodne korijenite promijene u Svijesti..... slijede Žbice u Obruču od Glavčine:.

SADRŽAJ UPISAO

Član happyMerlin2 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana happy dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

LISTOPAD...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član iridairida

  hvala!

  15.10.2021. 14:49h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  draga irido, želim ti sretan rođendan sa malim zakašnjenjem :)

  15.10.2021. 12:24h
 • Član iridairida

  hvala...ja sam jednruki jack, pami je mlo teško pisati....!

  15.10.2021. 12:02h
 • Član Luce malaLuce mala

  Sretan rođendan, draga Irida i svako dobro! :)

  13.10.2021. 08:33h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro. Sretan rođendan draga Irida. Puseee....

  13.10.2021. 06:32h
 • Član Luce malaLuce mala

  Op, op, opala! :)))

  11.10.2021. 20:33h
 • Član DeVeTDeVeT

  al' je danas drugi covjek jer se obeco..../ laze /...:))))..

  11.10.2021. 11:49h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info