Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član borivoj

Upisao:

borivoj

OBJAVLJENO:

PROČITANO

1178

PUTA

OD 14.01.2018.

ISCJELITELJSKE VIBRACIJE KRISTALA

ISCJELITELJSKE VIBRACIJE KRISTALA
Dragi kamen posjeduje vrijednosti, koje su duboko magicne, svete i simbolicne. Vjerovanje u utjecaj dragog kamenja i plemenitih metala na covjekovu sudbinu vuce korjene iz pradavnih vremena. Dragi kamen je dio prirode i kao takav egzistira zivotom. Sposoban je emitirati energiju i vibracije, generirati je i apsorbirati.

Borivoj Bukva

Rijeka, 1996.

 

UVOD

Dragi kamen ili kristal je prozirni, sjajni, tvrdi i kemijski otporni mineral cistih i lijepih boja, koji jako lome i dispergiraju svjetlost. Lom, refleksija i apsorpcija svjetlosti u kristalu izvor su cudesnih efekata, a time ljepota, rijetkost, cvrstoca i sjaj cine drago kamenje slicno zvjezdama, kako se obicno navodi.

Dragi kamen posjeduje vrijednosti, koje su duboko magicne, svete i simbolicne. Vjerovanje u utjecaj dragog kamenja i plemenitih metala na covjekovu sudbinu vuce korjene iz pradavnih vremena. Dragi kamen je dio prirode i kao takav egzistira zivotom. Sposoban je emitirati energiju i vibracije, generirati je i apsorbirati.

S pokretom " New age ", kristali i drago kamenje sve vise dolaze u modu. Kristaloterapija se zasniva na lijecenju vibracijama, u skladu s istocnjackim vjerovanjem da se bolest razvija, kada se u organizmu preprijeci put energiji. Kao i lijekovi iz tradicionalne medicine i kristali razlicito djeluju na razlicite osobe, u ovisnosti od njihove svjesnosti, nekima mogu biti savrseno djelotvorni, a na druge ne djelovati.

POSTUPCI SA DRAGULJIMA I KRISTALIMA

Kristal odaberemo intuitivnom ili radiestezijskom metodom, ukoliko ste dobar poznavalac radiestezije. Sa jednog kupa istovjetnih kristala, prvo pogledom odaberete, zatim stavite u ruku. Usaglasite se sa njegovom velicinom, tezinom, bojom, bistrinom, nacinom prelamanja svjetlosti, temperaturom. Bilo koji pozitivan osjecaj ako ostavlja na vas, a od presudnog je znacaja, time je kristal sa vase strane odabran i za vas predstavlja najbolji moguci izbor.

Kristale je potrebno drzati u odredjenim prirodnim tkaninama : vuna, pamuk, koza i dr. Izbjegavati sinteticke materijale, umjetnu svjetlost, zracenja umjetne prirode, dodirivanje tudjim rukama, ili da su izvrgnuti tudjem pogledu.

KRISTALI SE MOGU CISTITI NA VISE NACINA :

- Disajnom metodom, prebacivanjem kristala u visini nasih grudi iz lijeve u desnu ruku, tako sto udahnemo pa izdahnemo u pravcu kristala s namjerom i zeljom da je cist. To ponoviti vise puta za redom, jedno 5 min.

- Uz pomoc Mjeseca, za vrijeme puna Mjeseca na mjesecini drzimo 2 - 3 dana kristal, izlozenog utjecaju mjesecine.

- Ciscenje uz pomoc vode - staviti kristal u ruku i pustiti da tece hladna voda preko kristala vise minuta, potom se stavi na Sunce jedno dva sata. Nakon toga protrlja se pamucnom ili svilenom tkaninom.

- Ciscenje kristala u otopini soli - u jednu litru vode stavite tri zlice morske soli, ili se uzme litra morske vode i kristal se drzi u vodi sedam dana. Tako ociscen kristal potrebno je potom programirati.

PROGRAMIRANJE KRISTALA :

Programiranje kristala vrsi se uz pomoc vizualizacije i misaone energije, sa sasvim odredjenom svrhom, koja nam je potrebna, vezano uz taj kristal. Vrlo je efikasno programiranje i sa zvukom, uz vizualizaciju zeljene slike za doticni kristal, potrebno je ponavljati odredjen ton. To se obicno cini uz glasove : OM, JAM, RA, HA, KAM, LA, A, BA i sl. - izgovarati vibracijom tog zvuka. To je potrebno ciniti vise dana za redom. Intuitivno trebate osjetiti kada sa programiranjem treba prekinuti.

RAD SA KRISTALIMA :

U slobodno vrijeme, ako ste u mogucnosti, potreban je kontinuiran rad sa kristalima. U prirodi na osami, stavite kristal u morsku ili tekucu vodu, potok ili jezero. Zatim ga iznesite na svjetlo, kristali vole svjetlo, takodjer vole da ih volite i postujete. Pokusajte osjetiti kakvu vam poruku salje kristal, da li je posrijedi zadovoljstvo, radost, sreca i slicno.

To isto, istom mjerom uzvratite kristalu, time mi upucujemo pozitivne misli, kristal prima energiju nasih misli, transformira tu energiju i vibrira odredjenom frekvencijom, odasiljuci energiju i svjetlost oko nas u prostor. Kristali su kompjuteri, koji primaju, zadrzavaju i vracaju energiju, koja im se posalje. Samo dobrim, pozitivnim mislima upucenim njima, oni uzvracaju istom mjerom i nama.

 

Vrste kristala i dragog kamenja

- KVARCNI KRISTAL / cisti kvarc, gorski kristal /

Boja : bijela, proziran. Pojacava auru. Njegova frekvencija povoljno djeluje na ljudski organizam. Pomaze kod svih bolesti. Pojacava sposobnost meditiranja. Kvarcni kristali su djelotvorni zbog svoje sposobnosti prenosenja i emisije vibracija. Najcesce je upotrebljavani kristal od davnina do danas. Koristi se jako mnogo u lijecenju i proricanju sudbine. Tvrdi se da kristal kvarca, ako se tokom dana nosi uz sebe u tasni ili dzepu, povecava snagu koncentracije.

Kvarc se moze upotrijebiti i na duge nacine. Ako se popije voda, u kojoj je neko vrijeme odstajao ovaj mineral, organizam ce dobiti dodatnu dozu energije. Masaza hladnim, iz hladnjaka izvadjenim kvarcem, smiruje nervozu i stisava emocije. Otpusta negativnu energiju i blokade, kada se postavi na odredjeni dio tijela.

- JASPIS

Boja: zelena, ili krvavo crvena. Onom tko ga nosi daruje energiju i neustrasivost. Donosi radost i odklanja svaku bol. Zeleni jaspis, po vjerovanju, ulijeva glumacke sposobnosti. Posjeduje ljekovita svojstva.

- DIJAMANT

Dijamant je uglavnom bezbojan, postoje zuti, smedji, ruzicasti, zeleni i plavi. Crveni je veoma rijedak. Najtvrdji dragi kamen od svih poznatih. Znamenje za hrabrost, odvaznost i nepobjedivost. Zraci najjacu svjetlost i danas je rasprostranjeno vjerovanje da dijamant donosi srecu onome tko ga poseduje. Simbol je srece i vjernosti u ljubavi. Uspjesno stiti od svakog zla. Danas se vjeruje da sprijecava nastanak mnogih bolesti. Od davnih vremena se upotrebljavao tako da sterilizira atmosferu i ocisti prostorije od spiritualnih necistoca.

Voda u kojoj je potopljen dijamant, lijeci apopleksiju, kostobolju i koristi se kao osvjezivac za srce. Kaze se da odklanja svaki negativn utjecaj, ako se nosi na lijevoj strani tijela, na kozi. Treba ga nositi na desnom prstenjaku u zlatnom prstenu. Primjena dijamanta je minimalna zbog njegove visoke cijene, mada je efekat u lijecenju isti kao u lijecenju s kvarcnim kristalom, koji je daleko jeftiniji.

- SAFIR

Boja : prozirni, bezbojni, zuti, plavi, ruzicast, ljubicast. Zbog svoje blage plavicaste svjetlosti, sto umiruje ljude, safir odstranjuje mrznju i povecava osjecaj ljubavi. Znamenje je za snagu, cvrstinu, dosljednost i istrajnost. Ovaj kaman je jedini, koji se smatra svetim dragim kamenom. U srednjem vijeku nosili su ga samo biskupi i kardinali, jer se vjerovalo da cisti dusu i priblizava je bogu. Jevreji su ga zvali " svetim kamenom " - kao simbol ravnoteze i mudrosti.

Posjeduje sirok spektar ljekovitih svojstava. Neprekidno gledanje u safir poboljsava vid. Nosi se na ogrlici oko vrata u zlatnom okviru ili kao prsten na ruci. Od davnine se koristio u okultnoj praksi i smatrali su ga tajanstvenim kamenom. Zbog njegove sposobnosti da donosi mir, Lame su ga upotrebljavale na taj nacin, sto su ga davali ljudima na samrti za olaksavanje prelaza u drugi svijet.

- TOPAZ

Boja : plavi, zuti, tamno zuti, visebojni. Prozirni su rasireni u cijelom svijetu. Najtrazeniji su zlataste boje. Prema legendi, topaz je kamen prijateljstva. Razveseljava dusu, cini covjeka slobodnim i zadovoljnim. Umiruje zivce, podaje ljepotu i dug zivot.

Posjeduje sirok spektar ljekovitih svojstava. Nosi se na desnom prstenjaku u zlatnom prstenu ili oko vrata na zlatnoj ogrlici. Ako se nosi na lijevoj saci, pospjesuje inteligenciju i hrabrost, a ujedno stiti od melanholicna raspolozenja. Takodjer pojacava senzualnost. Kod zena stavlja se na donji dio stomaka i olaksava bolove, a koristi se za sprecavanje iznenadne smrti. Topaz stavljen na dijelove sljepocnice umiruje um, tijelo i osvjezava san.

- GRANAT

Boja: crvena, ruzicasta. Kamen je srece za one, koji vole raskosno i sjajno. Njegovi povoljni efekti su psiholoske prirode, jer stvara dobro raspolozenje kod onoga, tko ga nosi, takodjer eliminira razne upale grla. Granat ulijeva energiju i postenje. Posjeduje ljekovita svojstva. Kada se nosi oko vrata, mrko crveni granat lijeci bolesti grla i poremecaje varenja.

- AMETIST

Ametist je poludragi kamen u spektru ljubicaste boje. Tamniji kristali su vrijedniji od svjetlijih. Poznat kao " dobrocudni " kamen ili " kamen srece ". Znamenje mu je smirenost, spokojstvo i dostojanstvo. Pomaze razvitku razmisljanja i povecava spiritualnost ljudi. Najbolje je drzati ga negdje u stanu, za svaki slucaj. Ako zelite da se opustite i relaksirate - sjednite u sobi, u kojoj su kristali ametista i umor ce nestati, kazu, kao od sale.

Djeluje prvenstveno na sestu cakru - trece oko, omogucujuci razvoj telepatskih sposobnosti. Ako se stavi pod jastuk, ametist ce izazvati prijatne snove i poboljsati pamcenje. Treba ga nositi u zlatnoj ogrlici, oko vrata.

- AKVAMARIN

Boja : zelenkastoplava. Zelenkastoplavom bojom potice osjecaj vjernosti i postojanosti, pobudjuje na duboka razmisljanja. Simbolizuje nadu, zdravlje, mladalacku vitalnost, vrednocu i radinost. Grcki i rimski moreplovci vjerovali su da akvamarin donosi srecu na moru i sprijecava morsku bolest. Akvamarin je takva vrsta kamena, kojem ne treba naredjivati, vec ga treba slusati i osjecati njegove vibracije. Energetsko polje, odnosno cijeli organizam puni se tako sto se nosi na ogrlici oko vrata.

- SMARAGD

Boja : zelena. Jedan je od najljepsih i najskupljih kristala, donosi mir, podstice nadu, pojacava svako osjecanje, produbljuje strasti. Ako je bracni partner nevjeran, mijenja boju. Vjeruje se da smaragd predskazuje buducnost, da pomaze razvoju inteligencije i donosi veliku i sveobuhvatnu mudrost. Sprijecava nastanak mnogih bolesti.

- OPAL

Boja : javlja se u svim bojama. Jedan je od malobrojnih dragih kamenova, koji nije kristal. Opal je njezni kamen, jako senzibilan. On je bozji dragulj ljubavi i vjere, suosjecaja, stvaralastva, razumijevanja u medjusobnim odnosima. Znamenje je za srecu u zivotu. Posto u sebi sadrzi sve dugine boje, ima - po indijskom shvacanju - moc stimuliranja duha i dozivljavanja nadnaravnoga. Posmatrajuci ga, mogu se pridobiti natprirodne moci, posebno u sferi predvidjanja dogadjaja ili pogadjanja neizvjesnih cinjenica.

Otvara trece oko - sestu cakru. Kako je u vise boja, prema tome mozemo ga koristiti kod vracanja harmonije vecini cakri. Posjeduje siroki spektar ljekovitih svojstava. Nosi se na desnom kaziprstu ili oko vrata na zlatnoj ogrlici.

- KRIZOLIT / Peridot, Olivin /

Boja : tamno zelena ili zeleno zlatna. To je njezni kamen. Nosiocu podaruje mudrost, otpornost i istrajnost. Uz pomoc njega dospijeva se u vise sfere svijesti. Posjeduje iscjeljiteljska svojstva.

- KARNEOL

Vrsta je cvrstog i providnog kamena, mlijecne, bijelo ruzicaste do ridjo - crvene boje. Smiruje jake emocije, podstice hrabrost. Od davnina je poznat po tome, sto ima pozitivan ucinak na one, koji se zele obraniti od psihickog napada. Nosen nad predjelom solarnog pleksusa, gdje se obicno osjecaju promjene, pri ovakvim napadima, pomaze za odbijanje takvih energija i uspostavljanju ponovne ravnoteze u tijelu vlasnika. Posjeduje ljekovita svojstva.

- TIGROVO OKO

Boja : smedje prugast ili sa zelenim sarama preko povrsine. Kamen srece. Donosi mudrost, vidovitost, mentalnu cistocu i unutrasnji mir. Povecava hrabrost i olaksava probleme kod nocnih mora, narocito kod djece. Posjeduje ljekovita svojstva.

- RUBIN

Boja : svjetlucavo crvena. Za rubin mitovi kazu da je kamen kapljica krvi od srca majke zemlje. Simbol je zivotne snage, hrabrosti i ljubavne odanosti. Smatra se da ce vlasniku pomoci da sacuva svoje aristokratsko rodoslovlje i nasljedstvo. Mijenja boju u prisustvu opasnosti. U Burmi vjeruju da je sveti kamen i tamo ga daju onome, tko je prebolio neku tesku bolest. Treba ga nositi na lijevom prstenjaku u zlatnom ili srebrnom prstenu. Posjeduje siroki spektar ljekovitih svojstava.

- HEMATIT

Boja : zelenkasti kamen protkan purpurnom bojom. Vrlo je rasireno vjerovanje u zastitnicku i iscjeljiteljsku moc tog minerala. Podstice hrabrost, pa je jedna od najomiljenijih vojnickih amajlija. Posjeduje ljekovita svojstva. Potopljen u vodu i stavljen na ranu, cini da ona zacjeljuje, a takodjer utjece na izljecenje hidropsije i groznice. Tibetanci su ga koristili na taj nacin, sto su ga stavljali oko vrata osobama, koje su bile sklone krvarenju iz nosa. Nosi se oko vrata na zlatnoj ili srebrnoj ogrlici ili kao prsten na ruci.

- JANTAR / Cilibar /

Fosilna smola, koju jos zovu " zlato sjevera ". Nosi u sebi misticnu energiju i ljekovita svojstva, bas zbog osobine da privlaci i skuplja oko sebe elektricitet. Nosenje ogrlice od zrna jantara, po antickom vjerovanju, zastita je od bolesti. Posjeduje ljekovita svojstva. Bilo je dovoljno nositi neki ukras s jantarom, kako bi se uklonila glavobolja i zubobolja. Pomijesan sa medom i uljima poboljsava cirkulaciju.

- LAPIS LAZULI

Boja : tamnoplava. To je nebeski sveti kamen. Daje snagu tijelu i umu, i onoga tko ga nosi, cini duhovno osjetljivim. Lapis lazuli priziva zvjezdano nebo. Sluzi za mentalno i spiritualno ciscenje. Rjesava energetske probleme iz proslosti, pomaze razvijanju stabilnosti i snage uma. Potice osobni izvor snage i otkrivanje bozanske prirode u sebi. Povecava prirodne sposobnosti onoga tko ga nosi, a takodjer donosi uspjeh. Posjeduje siroki spektar ljekovitih svojstava. Treba ga nositi oko vrata na zlatnoj ogrlici.

- ROZENKVARC

Boja : zuckasta, roza. Povoljno djeluje na nervni sistem, smiruje i otklanja strah. U kombinaciji s hematitom pomaze kod bolesti kostiju. Posjeduje ljekovita svojstva. Stiti od podzemnih zracenja.

- MJESECEV KAMEN

Boja : s plavicastim prelivima. Smatra se da donosi srecu uopce, narocito zaljubljenima. Smiruje um, ima utjecaj na nerve na taj nacin sto smanjuje strahove. Koristi se za povecanje vidovitosti i intuitivnih sposobnosti, narocito kada se mjesec smanjuje. Posjeduje ljekovita svojstva. Omogucava svom vlasniku da vidi buducnost, ako se drzi u ustima, u noci punog mjeseca. Ako osoba pati od emocionalnih stresova i dozivljava nemir u vrijeme mladjaka ili ustapa, treba nositi mjesecev kamen u srebrnom prstenu na desnom prstenjaku.

- TIRKIZ

Boja: nebesko plava do zelena. Pripada mu znacenje " Kamena srece " i " Dijagnostickog dragulja ". Simbol je ljubavi i bogatstva, cesto se poklanja prilikom zaruka ili vjencanja. Pridavane su mu misticne sposobnosti, a pomagao je i u ozdravljenju oboljelih od psihickih depresija i melanholije. Donosi vlasniku hrabrost i cini da svaki ulozen napor donese uspjeh. Obuzdava svadje i ucvrscuje prijateljstvo.

Posjeduje ljekovita svojstva. Upozorava vlasnika na bolesti, koje mu prijete. On, naime, mijenja boju, ako ga netko stalno nosi. Zbog toga treba prilikom pranja ruku prstenje s tirkizom uvijek skidati. Lijecnici u starom Rimu nosili su tirkiz na malom prstu, kako bi pobijedili svaku bolest. Buda ga je koristio u svom spiritualnom razvoju, da ga obrani od nepoznatih sila.

- AHAT

Boja: raznobojni ili prosaran prugama. Uspostavlja harmoniju u organizmu, jaca osjecaj sigurnosti, vraca samopovjerenje, podize svijest, pobudjuje simpatije, jaca autoritet. Kamen ima sposobnost da privlaci odane prijatelje, da donosi sklad i mudrost onome, tko ga nosi. Posjeduje ljekovita svojstva. Za one, koji su na spiritualnom putu, ahat se nosi na solarnom pleksusu, a ima karakteristiku da stiti od negativnih zracenja drugih ljudi. Ako se drzi u ruci za vrijeme bolesti, ubrzace ozdravljenje i neminovno ga donijeti.Zena, koja se plasi da je sterilna, treba da pije vodu, u kojoj je opran prsten zelenog ahata.

- AMBER

Amber nije kamen, vec fosil. Veoma je njezan, svjetao i posjeduje elektricne i magnetske osobine kod zagrijavanja. Smiruje strah svih vrsta i poboljsava opce zdravstveno stanje. Posjeduje ljekovita svojstva. Nosi se oko vrata.

- AVENTURIN

Smatra se da donosi srecu i ljubav. Pojacava sposobnost meditiranja. Posjeduje ljekovita svojstva.

- BAKAR

Njegov je magijski naboj izvanredan. U modi su narukvice od bakra, za koje se smatra da odklanjaju razne bolesti, zbog pretpostavljenih elektromagnetskih moci ovog metala. Posjeduje ljekovita svojstva.

- BERIL

Boja : zuta, plava, sa nijansama koje idu do bijele. Smatran je simbolom cistoce. Potice i poboljsava inteligenciju, snagu, ugled i polozaj u drustvu, te razvija osjecaj vrijednosti za umjetnost i glazbu. Ima povoljan utjecaj za razvijanje vizionarskih mogucnosti. Od davnina su ga nazivali kamenom vidovnjaka. Dugo je beril imao veliku ulogu u " umjetnosti iscjeljivanja. " Starogrcki lijecnici upotrebljavali su vodu, u kojoj se mocio beril za lijecenje bubreznih bolesti, te za odstranjivanje bubreznih i mokracnih kamenaca. Takva terapija se primjenjivala i za lijecenje astme.

- BISER

Bijeli, njezni, nastaje iz unutrasnjosti skoljke, iz zrnca pijeska. Jedini je dragulj, koji se vadi iz mora. Kod starih Grka bio je amblem ljubavi i braka i vjerovalo se da nastaje od kapi rose, koja se uvuce u skoljku. Znamenje je ljepote i zenstvenosti, pa ga zato samo zene nose. Po tradicionalnom vjerovanju, odbija sva negativna zracenja, ukoliko je broj u nizu neparan. Djeluje na zensku kozu, cineci je njeznom, cistom i mladjom.

Biser je osnazujuce kvalitete, potice hrabrost i vitalnost. Posjeduje ljekovita svojstva. Elektricitet bisera moze se iskoristiti " biser-vodom ". Cetiri ili pet malih bisera stavi se u casu vode i tako drzi preko noci. Ova voda uzima se kao tonik narednog dana. Voda ce ublaziti pecenje ociju i kod mokrenja. Biser voda djeluje i kao prirodni antacid i pomaze kod akutnih upala. Biser sadrzi kalcijev karbonad, te hladi i tako smiruje. U svom prociscenom obliku, kao pepeo, biser se uzima kod zelucanih smetnji, kod upale crijeva ili kod povracanja zuci.

- CITRIN

To je kamen kojeg zbog njegovog izgleda cesto zamjenjuju s dijamantom. Njegova energija grije, potice povjerenje i sigurnost u sebe. Posjeduje ljekovita svojstva.

- CIRKON

Boja : crveni, zeleni, ruzicasti, zeleni, ruzicasti, zuti ( dzargon ). Poslije dijamanta je najsjajniji dragulj. Dragulj je blagotvornosti i dostojanstva. Posjeduje ljekovita svojstva.

- DIOPTAZ

Veoma povoljno djelovanje pokazao je kod fenomena ekstra senzorne percepcije i postizavanja visih spiritualnih stanja svijesti. Preporuka je da se nosi na grudima. Povoljno djeluje kod iscjeljivanja biljaka i zivotinja.

- EMERALD

Boja : Nikada nije jednobojan, zato ga zovu i " bastom boja ". Emerald je veoma senzibilan kamen, takodjer pojacava senzibilnost drugih kamenja. Posjeduje veliku reputaciju u razvoju visih energetskih nivoa. Posjeduje ljekovita svojstva. Zatvor ili gubitak apetita, iscjeljuje se upornim gledanjem u emerald, takodjer iscjeljuje i bolesti vida. Kod oboljelih od sizofrenije pojacava senzibilnost i memoriju.

- FELDSPAT

Onoga, tko ga nosi, stiti od glavobolje, krvarenja iz nosa i od suncanice.

- FLUORIT

Donosi mentalnualnu ravnotezu, razumijevanje i osjecaje. Dobar je provodnik vise zivotne energije / prane / u mozak. Izlozeni djelovanju ultraljubicastog svjetla, neki kristali flourita luminisciraju.

- GARNET

Boja : narandzasta, zelena, zuta i smedja. Garnet je kamen, za koji se od davnina vjerovalo da mijenja boju, kada se njegov vlasnik nalazi u opasnosti. Jako je dobar za lijecenje bolesti krvi. Posjeduje ljekovita svojstva.

- GAGAT ( Crni Jantar )

Lignit crne boje, svjetlucav i cvrst. Prema vjerovanju, njegove pare su dobre kod epilepsije, bolova maternice i tjeranju otrovne zivotinje. Dosta se koristi i u lijecenju nateklina koljena. Posjeduje ljekovita svojstva.

- HIACINT

Boja : Crveno smedji cirkon. Onog, tko ga nosi, stiti od melanholije. Stiti od udara groma i kuge.

- JET

Nosioca ovog dragulja stiti od obmana i iluzija, kao i mogucih uzbudjenja.

- KALCEDON

Boja : bijela do plava. Odklanja strah od spiritualnih sila, i odstranjuje melanholiju. Posjeduje ljekovita svojstva. Kada je plave boje, ima iste kvalitete kao i safir.

- KALCIT

Boja : bezbojan ili bijel. Kristali su uglavnom prozirni, s plohama staklastog sjaja. Zraka svjetlosti pri prolasku kroz kalcit dvostruko se lomi.

- KARBUNKL

Povoljno djeluje na osobe sklone depresiji i tuzi. Donosi mir i cistocu uma. Posjeduje ljekovita svojstva. Egipcani su ga koristili kod spaljivanja rana, u Indiji direktno stavljali na ranu.

- KORALJ

On nije kamen u pravom smislu rijeci, vec je produkt mora. Koralj je simbol jake volje i snage, koja se rijetko kad moze slomiti. Borbenost, poduzetnost, naboj, poticaj i dinamicnost u moci su ovog kamena. Smatra se da mijenja boju, kada je bolest u blizini. Posjeduje sirok spektar ljekovitih svojstava.

- KORUND

Boja : crvena ili plava. Korund je kamen fleksibilne, duhovite i otvorene zene. Taj jasan i proziran kamen, daruje joj bistrinu u izboru partnera i prave ljubavi. Sasvim prozirni, crveni ili plavi primjerci su skupocijeno drago kamenje - rubin ili safir.

- KRIZOBERIL ( Macje oko )

Boja : mlijecno bijela, smedji, zuckast ili ruzicast. Osigurava blagostanje i dug zivot. Posjeduje umirujuce djelovanje. Objesen oko vrata lijeci astmu i gusobolju kod djece. Posjeduje ljekovita svojstva.

- KRIZOPRAS

Boja : uglavnom zelena. Kod njegovih nosioca stimulira vidovitost, razvija senzibilnost, i podaje samopouzdanje. Jaca rad srca. Donosi radost onome tko ga nosi. Posjeduje ljekovita svojstva.

- KUNZIT

Pomaze pri opustanju, uspostavljanju osjecajne ravnoteze. Prizemljuje energiju. Posjeduje ljekovita svojstva.

- LABRADORIT

Boja : siva ili crna. Preporuka je da ga nose osobe sa velikim problemima u zivotu. Siva boja povoljno djeluje na zdravlje. Posjeduje ljekovita svojstva.

- MAGNETIT

Boja : crna, metalnog sjaja. Kamen ima snazna, magnetna svojstva. Donosi svom nosiocu zdravlje, vitalnost, ljubav bogova i ljudi. Posjeduje ljekovita svojstva. Kada se stavlja na predio oboljelih organa u neposrednoj blizini, ima sposobnost iscjeljivanja, napr. jetre ili kostobolje ( stavi se na stopalo ).

- MALAHIT

Boja : zelena. Vrsi prizemljenje vise energije. Potice proces ciscenja potisnutih podsvjesnih trauma i blokada. Izvlaci negativnu energiju, zato je potrebno nakon svake upotrebe ocistiti malahit. Uliva nadu i spokojstvo. Ako se stavi na zglobove, odstranjuje bolove, koji poticu od reumatizma. Posjeduje ljekovita svojstva.

- ONIKS

Boja : crna ili tamno mrka s bijelim zilicama. Simbolizira iskrenost, ostroumnost, duhovnu snagu, vjerovalo se da ublazava zar ljubavne strasti. Pogodan je za one koji su rodjeni u znaku jarca. Mnoge legende pripisuju mu nezdravo djelovanje. Smatra se da je crni oniks narocito mocan kamen. Posjeduje ljekovita svojstva. Prema arapskoj tradiciji, porodilju je oslobadjao bolova, ako bi se stavio u njenu kosu.

- OPSIDIJAN

Cvrsta je staklasta, bezbojna vulkanska stijena. Jaca sposobnost proricanja. Posjeduje ljekovita svojstva. Pomaze kod raznih upala.

- RODONIT

Boja : boja tresnje. Povezuje zemaljski princip s principom univerzalne ljubavi. Razara strahove i tjeskobu. Povoljno djeluje na nervni sistem. Posjeduje ljekovita svojstva. Preporuca se da se nosi na lijevoj ruci, na trecem prstu, jer on ste pozicije najbolje djeluje na srce.

- SARDONIKS

Vrsi transformaciju licnosti stabilizirajuci i stvarajuci vece razumijevanje prema drugim ljudima. Osigurava samokontrolu, a nosi se kao zastita od svih bolova uopce. Posjeduje ljekovita svojstva.

- SEDEF

Pomaze pri osvajanju plemenitih duhovnih visina. Ne nosi li se, " gasne " i ozivljava ga jedino koza i sarm one, koja se kiti njime. Posjeduje ljekovita svojstva.

- SODALIT

To je kamen, koji je slican lapis lazuliju, ali su razliciti po djelovanju. Povoljno djeluje na rad srca, smiruje, nosi se u predjelu srca. Dobro ga je nositi u kombinaciji s kvarcnim kristalom. Preporuca se da se preko noci drzi na srcanoj cakri. Posjeduje ljekovita svojstva.

- SOKOLOVO OKO

Djeluje protiv negativne energije. Pomaze kod oboljenja umornih ociju.

- SREBRO

Opce prihvaceno kao najcistiji i najfiniji metal. Poklanja se kao nakit i predmeti od srebra sluze kao zastita od bolesti i briga. Pripisuju mu se terapeutske osobine i ljekovita svojstva. Koristi se u mnogim magijskim obredima.

- SUGALIT

Potice vezu uma i fizickog tijela. Omogucuje uvid u uzrok problema. Otklanja sumnju i potice unutarnju harmoniju sa svojim ja. Posjeduje ljekovita svojstva. Pomaze ciscenju limfnog sistema.

- TURMALIN

Ima najsiri spektar boja medju svim vrstama dragog kamenja. Najvredniji je zeleni turmalin. Crveni turmalin je poznatiji pod imenom rubin. Zahvaljujuci lijepim bojama i dovoljnoj tvrdoci, cijenjeni je dragi kamen. Inspirise razum, donosi prijateljstvo i srecu. Turmalin posjeduje svojstvo magneta. Posjeduje siroki spektar ljekovitih svojstava.

- ZLATO

Simbol je sunca, svjetlosti u duhovnom i materijalnom pogledu. Posjeduje ljekovita svojstva. Povoljno djeluje na bolesti zutice.

- ZAD

Boja : zelena, narandzasta, smedja. Kinezima je simbol sa pet osnovnih i najvaznijih covjekovih vrlina : skromnost, moralna cistoca, pravednost, pristojnost i hrabrost. Oni koji nose ukras od zada, kod njih potice te vrline. Smatra se amblemom savrsenstva i simbolom kraljevske vladavine, porede ga sa zlatom. Takodjer nekad su ga nazivali draguljem bogova. Posjeduje ljekovita svojstva. Kada se nosi kao ogrlica, lijeci poremecaje stomaka i bubrega. Koristi se i tako da dodiruje oboljelo podrucje.

nastavlja se.....

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 19.09.2008. 18:46h

  Član dinajaMerlin2 Što je kristal veći, to je veća energija koju sadrži. Kad govorimo o energiji, koristimo izraz proizašao iz polja ljudskog shvaćanja. Ali energija u kristalima razlikuje se od uobičajenog smisla ove riječi ? to je ELEKTROMAGNETSKA ENERGIJA, za koju još uvijek NE ZNAMO KAKOJE IZMJERITI I MAKSIMALNO KORISTITI za dobrobit čovječanstva. JOŠ NISMO SVJESNI PUNE SNAGE i MOĆI KRISTALA. Oni skrivaju mnogo više od onog što su otkrili, a povremeno otkrijemo još koju mrvicu njihove izuzetne moći. Ako želimo razumjeti čaroliju i snagu kristala, moramo se prisjetiti da su oni dio prirode upravljani njezinim zakonima ? onim istim koji vode i naše živote i živote svakog stvorenja na Zemlji i u svemiru.
 • 19.09.2008. 19:05h

  Član borivojMerlin3

  još 1994. neki dijelovi skripte bili...

  su objavljeni... www.galaksija.info :: Vidi temu - Radiestezija - [ Translate this page ]23 kol 2007 ... prikaza \"ISCJELJITELJSKE VIBRACIJE KRISTALA\" 10.- Oda- bir kristala prema \"Cakri\" na koju zelimo ..... U Rijeci, 10.05.1994. Borivoj Bukva ... ------------------------------ održao sam predavanje na ezoterici kroatici u opatiji, ne siječam se točno datuma, ali ču ga prezentirati, imam uz tekst skripte na svom blogu. ------------------------------ zahvaljujem se poštovanoj iridi na objavi skripte koja će biti prezentirana u cijelosti. ------------------------------- pozdrav svima, boro
 • 19.09.2008. 19:06h

  Član borivojMerlin3 dinaji hvala na komentaru.
 • 19.09.2008. 19:19h

  Član borivojMerlin3

  14.03.2005. godine

  na blogu: https://budan.blog.hr/ objavljen tekst u cijelosti, na kraju s napomenom: / Predavanje je odrzano na danima ezoterije \"Ezoterika Croatika\", 30.03.1996, u Hotelu Ambasador, Opatija/ U Rijeci, 15.03.1996. Borivoj Bukva -------------------------------------------- sa bloga su isto tako mnogi skidali, bez obzira na donju napomenu o održanom predavanju ili izdanoj skripti te 1996. godine koja je promovirana od strane jadrana zalokara u rijeci i na ezoteriki croatiki ja osobno. bez imena autora, što je mizerno, da kažem BEDA! pozdrav svima, boro
 • 20.09.2008. 05:22h

  Član borivojMerlin3

  o kristalima,

  skripta je objavljena u Rijeci, 1006. godine. pogledaj: https://www.val.hr/php/ https://www.sokakezoterije.com/masaze/kristali.htm objavljeno na: kristali - znanje
 • 20.09.2008. 05:25h

  Član borivojMerlin3 pardon, greška, Rijeka, 1996. pozdrav svima, boro
 • 26.09.2009. 08:20h

  Član borivojMerlin3

  magicusu,

  magicusu veliko hvala na objavi moje skripte o kristalima. VELIKO HVALA! boro
 • 26.09.2009. 08:25h

  Član borivojMerlin3 dragi moji, ovih dana u gužvi sam i stalno u pletencima, u selu sam kamo se selim... stalno teglim neke stvari, knjige, stalaže i to sa dva ranca i torba... sutra dolaze majstori montirati kuhinju, a jučer sam ja 2 stolice i stol, danas je nastavak. pikanterije su to sa onim malenim ključićem i vidama... lagano i dugo sve to traje... točnost zahtijeva, i konačno rješenje jer tako ostaje nakon montiranja i popravki nema... alata odgovarajućeg nemam, nadam se da će sve to majstori nadomjestiti... ovih dana majstorišem i fizikalac sam... lp, boro
 • 26.09.2009. 11:25h

  Član dzorkoMerlin2 pozdrav i u mislima i srcu podrška, sensei Boro :)
 • 26.09.2009. 11:48h

  Član borivojMerlin3 hvala ti dzorko. pozdrav!
 • 08.12.2010. 21:37h

  Član vajranMerlin3

  kažeš ovako;

  KRISTALI SE MOGU CISTITI NA VISE NACINA : - Disajnom metodom, prebacivanjem kristala u visini nasih grudi iz lijeve u desnu ruku, tako sto udahnemo pa izdahnemo u pravcu kristala s namjerom i zeljom da je cist. To ponoviti vise puta za redom, jedno 5 min. ima tri pitanja. je li moguće da nam prljav kamen zaprlja ruke i što onda.... što ako prljavština sa kristala kontaminira našu srčanu čakru ako njime mlataramo u visini grudi.... kuda ide prljavština sa kristala ako i kada ostane čist.... i kako znamo da je očišćen... možda smo umislili da je a nije...
 • 09.12.2010. 09:14h

  Član borivojMerlin3 neka zaprlja ruke, ne škodi... isto ništa ne znači, nemre ti naškoditi... zaprljan si po 100x, od puno toga i ne primječuješ... ne škodi ti... prljavština ide u kanalizaciju ako je bila pod vodom, ili ako si je odagnao dijelom prstima ona pada na tlo i sve je o.k., tlo obogaćeno atomima kristala bit će... kako želiš, da ili ne očišćen tvoje je uvjerenje... ti biraj!
 • 09.12.2010. 09:17h

  Član vajranMerlin3 zašto onda čistimo kristal ako ta prljavština ne škodi...
 • 09.12.2010. 09:55h

  Član borivojMerlin3 očistiti ga svakako, ali ako si ti uvjerenja da dovoljno očišćen nije i kompliciraš sebi život na nevažnim sitnicama, tebi u svakom slučaju nitko ne može pomoći niti ima lijeka za tebe. ako ti prljav kamen zaprlja ruke, oprao si kamen pod vodom, oprao si i ruke i sve je u redu... to čišćenje je i po radi uspostavljanja vibracije između tebe i kamena, usaglašavanja kamena sa tvojim tijelom i dušom, a čisti se prvenstveno od upliva osobe koja ga je ranije držala kod sebe i djelovala na taj kamen, a kamen bio u suglasju s tom osobom... time brišeš upliv vlasnika kamena kojeg je ona imala na njega... sad je kamen tvoj i samo tvoj... čak se ne dopušta da ga itko drugi gleda, jer mogao bi utjecat na kamen mislima da ga izgubiš, ili da ne djeluje i da nije u suglasju s tobom... više sati, više dana drži kamen u rukama i usaglašavaj se s njim, promatrajući ga, osjetivši toplinu tog kamena, te dodir, vibracije, težinu, prihvatiti ga kao sastavnog dijela svog bića... sugerirati tom kamenu zašto će ti biti od pomoći: bolest, učenje, snovi, vizualizacija, fobije ako ih imaš, prorokovanje, i dr.
 • 09.12.2010. 14:22h

  Član vajranMerlin3 nemaš dakle odgovor.... a gore sam spomenuo disajnu metodu. zašto sada petljaš vodu, neznam. za vodu nisam pitao. a što ako naletiš na majstorki isprogramiran kamen... kako to deprogramirati...
 • 09.12.2010. 15:16h

  Član borivojMerlin3 promaklo mi to DISAJNA METODA, sasvim je u redu tako i to. majstorski \"isprogramiran kamen\", ako je vrhunski učinjeno programiranje, potruditi se u dužem vremenskom intervalu reprogramirati ga sa više različitih metoda... ili spoznati čiji je to kamen bio i od kojeg majstora koji ga je programirao, više znati o majstoru i magijskim metodama djelovat prema majstoru na bilo koji način da ga napusti ili reprogramira, da odbaci taj kamen... a ako ni to nije moguče onda napustiti taj kamen... bilo je slučajeva da su vrhunsko izrađeni i vrijedan kamen nepovoljno djelovao na vlasnika koji ga se domogao... metode su različite i balansirati kojom i kakvom metodom, u kojem vremenskom trenutku djelovati na kamen to su finese, ide ili ne ide sa reprogramiranjem... slično je i sa maskama ili totemima kupljenim u africi ili aziji gdje je sirotinja koja ga je radila, utkala svu svoju mržnju prema bijelom čovjeku, i te maske nepovoljno su djelovale na ljude u toj prostoriji... maska se trebala na bilo koji način uništiti...
 • 10.12.2010. 08:37h

  Član borivojMerlin3

  vajran

  KROKODILSKI TEST: ako ti ovo nije dovoljno, ti posegni za \"krokodilskim testom\", u baru punu krokodila šibni taj kamen... ako krokokokokokdilčić neće zagrist kamen, i premišljava se \"bil - nebil\" gricnut ga, na posljetku on nebil griznut, to znači da s kamenom niti se za igrat... ako ga krokodil popapa, znači da je kamen ispravan... onda prikolješ tog krokokokokokdilčića i iz želudca mu ga ispeljaš vanka i posvojiš kamen, ili sačekaš da ga on posere i tad si ga rukama uzmeš, kamen je tvoj... problem je riješen!
 • 10.12.2010. 09:48h

  Član vajranMerlin3

  boro...

  kakav sam, ni krokodil mi nije dovoljan da zagrize. možda t-rex... samo, kako je ta vrsta izumrla... izumrla je sa njom vjerojatnost da mi se pomogne...
 • 10.12.2010. 10:16h

  Član borivojMerlin3 krokokodilčić uginut je pronađen u istri, u onom jezeru prije pazina gdje vidim poodosta ribića... tko ga čušno tamo, kome je to trebalo?... sva sreća da je pronađen uginut, a živ nikog nije gricno... nađeš ti meni dragi moj vajran krokodile u istri, sačekaj malo jer ih tamo ima... nema se frka za test...
 • 10.12.2010. 10:22h

  Član vajranMerlin3 ako ti se da, mogli bi nas dvoje uvoziti krokodile u istru... možda bi se vremenom navikli na ovo naše more pa bi naskakali turiste... nije to loše, povratili bi ljetni mir ribama ... i odvratili europejce od najezde. navodno ovdje godišnje ostave tristo tisuća kubičnih metara vlastitih govana...
 • 10.12.2010. 10:23h

  Član vajranMerlin3 mislim da je to njihovo sranje ovdje primarna energija koja kontaminira... i dovlači sva ostala sranja iz europe...
 • 10.12.2010. 16:28h

  Član borivojMerlin3 poput one tvornice staklene vune u pičnu... jebo ti sve te tvoje političare istriane koji su to dozvolili... ja sam da se nastane krokodili po istri, i prvo ih nahuškati na jakovčića i njemu slčne... jednog pustiti u jakovčićevom selu u vinski podrum... potom na golfere ispod motovuna i svakako nezaobilazno istrianske političare...
 • 10.12.2010. 17:10h

  Član vajranMerlin3 ja ti se s tim političarima ne petljam a oni su više tvoji nego moji... ti stalno nešto petljaš oko njih....
 • 24.11.2011. 15:57h

  Član borivojMerlin3


  --- On Wed, 11/23/11, Jadran Zalokar


  From: Jadran Zalokar

  Subject: FW: Pogled sa Sljemena, snimljeno jucer u zoru
  To: borivojbukva@yahoo.com
  Date: Wednesday, November 23, 2011, 2:38 PM

  ------------

  bok boro
    
  jadranka vucak bi htjela onu knjigu
   
  lp jadran 


  From: Jadranka Vucak
  Sent: Wednesday, November 23, 2011 1:46 PM
  To: Jadran Zalokar
  Subject: 
  ---------------------------------
   
  moze li se kod borivoja nabaviti njegova skripta o kristalima?
   
  bk
   
  --------------------------
   
  POŠTOVANA JADRANKA!
   
  HOĆE LI VAM OVO POMOĆI, OVO JE MOJ PRIJENOS TEKSTA U CIJELOSTI SA SKRIPTE:    https://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=9246
   
  SRDAČAN POZDRAV VAMA I SPLITU!
   
  boro
   
   
 • 25.11.2011. 18:18h

  Član borivojMerlin3  --- On Fri, 11/25/11, Jadranka Vucak

  From: Jadranka Vucak
  Subject: Re: FW: Pogled sa Sljemena, snimljeno jucer u zoru
  To: borivojbukva@yahoo.com
  Date: Friday, November 25, 2011, 10:00 AM

  -----------------

  dragi boro,
   
  puno hvala, jako je zanimljivo!
   
  zapravo trazim informacije o tanzanitu, vrlo rijetkom dragulju koji je dobar za duhovni razvoj.
   
  ugodan vikend i puno pozdrava tebi i rijeci iz splita,
   

  jadranka

  -----------------------

  draga jadranka,
  veliko ti hvala na pismu.
  pozdrav tebi i splitu, boro

SADRŽAJ UPISAO

Član borivojMerlin3 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana borivoj dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

Osvježi podatke

VELJAČA...

Osvježi podatke

METODE I TEHNIKE

Osvježi podatke

BRZI CHAT

 • Član vanessavanessa

  *

  24.02.2020. 19:49h
 • Član mkrmarmkrmar

  Svjetlosni zagrljaj

  16.02.2020. 12:18h
 • Član mkrmarmkrmar

  Dobar dan svma !

  16.02.2020. 12:17h
 • Član bglavacbglavac

  Nedjelja, predivan dan, neka vam je radostan. LP

  16.02.2020. 08:31h
 • Član vanessavanessa

  ♥ ☕️Lp ♥ ☕️♥ ☕️♥ ☕️♥ ☕️

  15.02.2020. 15:39h
 • Član bglavacbglavac

  Drago nam je da si tu. Lp

  12.02.2020. 09:02h
 • Član www.yahoo.comwww.yahoo.com

  ☕️♥♫♥ ☕️♥

  12.02.2020. 08:34h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

Osvježi podatke

MAGIJA

Osvježi podatke

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Metode iscjeljivanja ( kako koristiti kristale )