Član borivoj

Upisao:

borivoj

OBJAVLJENO:

PROČITANO

192

PUTA

OD 14.01.2018.

Metode iscjeljivanja ( kako koristiti kristale )

Metode iscjeljivanja ( kako koristiti kristale )
Terapija dragim kamenjem i kristalima ima isti pristup lijecenju, kao i kromoterapija, homeopatija i slicne metode; jer pristupa covjeku kao cjelini, sa svim psihickim i suptilnim tijelima, koja formiraju polja sila i koja okruzuju i daju vitalnost njegovom fizickom tijelu.

Takodjer iz filozofije " Yoge ", kristaloterapija je preuzela koncepciju " Cakri ", u kojima je koncentrirana energija. Na cakre se stavljaju kristali, koji djeluju na nasu energiju i isijavaju svoju. Elementarna razina tretmana sastoji se u tome da svako od nas nosi kamen, koji mu moze biti od koristi.

- Kristal se uvijek nosi sa sobom. Drzeci ga uz sebe, kristal pozitivno djeluje na nasu auru. Ovo se narocito odnosi na bolesti psihickih blokada, jer djeluje na uzrok, a ne na simptom.

- Moze se drzati na radnom stolu, kraj naslonjaca, u torbici ili ispod jastuka.

- Ako dragi kamen, kristal ili mineral postavimo bilo gdje u prostor, iscjeljujucom energijom ispunjava prostor.

- Postavljanjem kristala na odredjene dijelove tijela, cakre, akupunkturne tocke ili refleksione zone, mi vrsimo usmjeravanje energije kristala, tako da djelotvornije utjecemo na odredjeni problem.

- Ako osjetite iznenadnu bol, dobra je metoda da u desnoj ruci drzite jedan kamen, daleko od bolnog mjesta, a lijevu ruku s kamenom u dlanu polozite na mjesto, gdje vas boli. Drzite tako 10 - 20 min.

- Kristaloterapija je ucinkovita i za ljepotu. Za razlicite vrste koze, u vodi, prije no sto udjete, drzite 10 min. odgovarajuci kristal, a zatim u toj kupki lezite sto duze.

- Za ciscenje koze i naslage otrova, prije odlaska na spavanje stavite kristal u cistu vodu. Izjutra nataste popijete tu vodu.

- Pomocu " ekstrakta " dragog kamenja, dobivenog otapanjem u alkoholu odredjen broj sati, dobije se tekucina, koja se koristi kao i svi homeopatski lijekovi.

- Ovisno za koje se poremecaje koriste, mogu djelovati sami ili u kombinaciji vise kamenja za otopinu, narocito kod nekih vrsta kronicnih bolesti.

- Dragi kamen ili kristal pomaze osvjescivanju i produbljuje meditaciju.

- Koristi kao energetski pojacivac i rezonator pri iscjeljivanju.

- Stara metoda lijecenja, cije su vrijednosti poznate tek od nedavno je i Gemoterapija. Moderna gemoterapija razvila se pocetkom naseg stoljeca, zahvaljujuci zapazenom klinickom radu indijskog lijecnika A.Batacarija ( Bhattacharaya ), koji je lijecio pacijente metodom teleterapije. Na diskovima leze dragulji, koji rotiraju. Zraci sa dragog kamenja padaju na fotografiju pacijenta, koja se u ovom slucaju ponasa kao prijemnik i sprovodnik ljekovitih osobina zraka dragog kamenja na pacijenta.

- Oblikovanjem simbola kristalima na tijelu ili oko tijela, djeluje se na vise razina.

- Jedna takva metoda lijecenja je pomocu " Davidove zvijezde ", vrlo snazne geometrijske formacije dvaju trokuta pri lijecenju, zatim metoda duple Davidove zvijezde, metoda budjenja energija u cakrama, metoda geometrijskih formacija kristala s koristenjem masivnih kristala.

- Ovo su samo neke od vec iskusanih metoda, koje se primjenjuju u radu sa kristalima. Koju metodu treba primjeniti, vec postojecu od gore navedenih, ili kombinaciju vise njih, na vama je da odredite. Za to je potrebno odredjeno iskustvo i rad sa kristalima duze godina.

 

NEPOVOLJNO DJELOVANJE KRISTALA I DRAGULJA

( prema horoskopskim znacima nepovoljno djelovanje kristala ili dragulja ) :

OVAN : GAGAT ( crni Jantar )

BIK : ONIKS, GRANAT, JANTAR, CIRKON

BLIZANCI : ZAD

RAK : EMERALD, OPAL

LAV : MAGNETIT, TURMALIN ( crni i zeleni )

DJEVICA : AHAT, KRIZOPRAS

VAGA : ONIKS, TOPAZ, OPAL, GAGAT

SKORPION : CIRKON

STRIJELAC : ZAD

JARAC : OPAL

VODENJAK : MAGNETIT

RIBE : AHAT, TOPAZ, KRIZOPRAS

***

- ONIKS - Izaziva pojacana depresivna stanja, nocne kosmare i razdrazljivost svake vrste. Ako su posude od oniksa i iz njih se pije tekucina, pati se od nesanice. Mnoge legende pripisuju mu nezdravo djelovanje, narocito za Bika i Vagu.

- EMERALD - Ako je mjesec na astroloskoj karti los, onda treba izbjegavati emerald, jer ce pojacati slabost i slabe strane, koje su pod uplivom Mjeseca, narocito se odnosi na Rakove.

- TURMALIN - Varijante crna i zelena ne preporucuju se za nosenje, jer dovode do prevelike stimulacije probavnog trakta, narocito za Lava.

- GAGAT - Ne bi ga smio nositi nitko - to je siroko rasprostranjeno vjerovanje, za koje ne postoji objasnjenje.

- OPAL - Donosi nesrecu onima, kod kojih Venera nije u dobrom polozaju na astroloskoj karti. Oni koji zloupotrijebe energiju Venere, brzo ce osjetiti kontra udarac od ovog kamena, ako ga nose, u smislu lose srece ili loseg zdravlja. Narocito se odnosi na Vage. Opcenito, ako je poklonjen kao vjencani prsten, donosi nesrecu, odnosi se na Raka i Jarca. Sjajeci u svim bojama spektra, kod brojnih ljudi izaziva strah. Tvrdilo se da je tim bojama Bog ovjekovjecio smrtne grijehe : u zutoj zavist, u plavoj pijanstvo, u zelenoj varljivu nadu.

- TOPAZ - Smatra se da djeluje na raspolozenje onoga, tko ga nosi i zato se preporucuje samo mirnim i tihim osobama, jer kod temperamentnih izaziva razdrazljivost.

- SMARAGD - Pozitivan utjecaj dobivaju osobe, koje su vezane za informacije. Ipak, ne preporucuje se osobama, koje su sumnjicave i neodgovorne.

- KORALJ - Koristi se samo kod onih, kod kojih dominira Mjesec u astrologiji. Inace, ne preporucuje se puno nositi, jer izaziva depresiju. Treba ga koristiti u prirodnoj formi, ne kao nakit radi nosenja u estetske svrhe. Kod osoba, koje teze destruktivnosti i nasilju, moze izazvati negativne ucinke.

- DIJAMANT - Treba voditi racuna o nacinu upotrebe. Za jako veliko kamenje se smatra da izaziva mentalne poremecaje kod onog koji ga nosi, a za dugmad za manzetne, napravljene od dijamanta, smatra se da donose nesrecu, cak i smrt. Ukradeni dijamant lopovu donosi veliku nesrecu. Dijamant slabe kvalitete ima nepovoljno djelovanje na tijelo. Takodjer se ne preporucuje osobama, koje imaju veliki apetit i pretjerani seksualni nagon.

- AMETIST - Po starom vjerovanju smije se nositi tek kada je u zivotu vec postignuta odredjena zrelost. Naime, vrlo nepovoljno djeluje na one koji ga nose, a skloni su egoizmu, nasilju, tlacenju drugih ili su bezobrazni. Ne donosi srecu ni onima koji su skloni melankoniji.

- RUBIN - U pravilu je namijenjen muskarcima. Ako ga nosi zena, izuzev iznimki, moze imati negativan utjecaj na odnose sa muskarcima. U nekim slucajevima, nose ga samo kada nisu u blizini muskarca s kojim su u emotivnoj vezi. Podstice i pojacava ljubavna osjecanja, stoga se ne preporucuje, ipak, pretjerano vatrenim i nerazumnim osobama. Moze prouzrociti nesanicu i nervozu.

- LAPIS LAZULI - Ne preporucuje se da se nosi cijeli dan, jer moze prouzrociti budjenje velikih emocija, te uzrokuje probleme vlasniku.

***

NAJPOGODNIJE KOMBINACIJE DRAGULJA I MINERALA

( nacin primjene )

KVARCNI KRISTAL I DIJAMANT

- Zbog svoje velike providnosti i disperzije svjetla, mogu se primjenjivati kod lijecenja svih bolesti.

HEMATIT SA KVARCNIM KRISTALOM I ROZENKVARCOM

- Smatra se da hematit pretesko djeluje na mozak, pa se zbog toga ne upotrebljava nikad sam.

LAPIS LAZULI SA KVARCNIM KRISTALOM

- Kod lijecenja prvenstveno se koristi Lapis Lazuli u ovoj kombinaciji.

SODALIT I KVARCNI KRISTAL

- Kod lijecenja ova kombinacija je najcesca.

MAGNETIT I MUTNI KVARC

- Ima povoljno djelovanje na pocetne stadije raka.

MAGNETIT I KARNEOL

- Povecava koncentraciju i mudrost.

MAGNETIT

- Kod lijecenja moze se odvojeno koristiti u kombinaciji sa LAPIS LAZULI, MALAHITOM ili sa DIOPTAZOM. U kombinaciji sa KORALOM kao ogrlica olaksava porodjaj. U kombinaciji sa SREBROM izostrava vid. Ugradjen u ZLATO, jaca rad srca. Gubi svaku moc, kada je postavljen blizu DIJAMANTA.

DIJAMANT

- Dijamant ugradjen u CELIK zastita je od dusevnih bolesti.

KARNEOL i AMETIST

- U kombinaciji sluzi za dostizanje visih stanja svijesti. Oba povoljno djeluju u borbi protiv depresije ( imaju pojacan smirujuci efekat ), reguliraju probavne smetnje, lijece bolesti jetre, kao i kod reumatskih oboljenja.

AMETIST i HEMATIT

- U kombinaciji rastvaraju krvni tromb, na taj nacin da se nekoliko dana i noci drze na oboljelom mjestu.

HEMATIT i ROZENKVARC

- U kombinaciji smanjuju bol u kostima i lijece kozna oboljenja.

TIRKIZ i LAPIS LAZULI

- Harmoniziraju tijelo i omogucavaju razvoj vise svijesti. Izuzetno efektno se koristi ova kombinacija.

TIRKIZ i SREBRO

- U kombinaciji pomazu odklanjanju konfliktnih situacija, tuge, stanja soka, smiruju i lijece takve bolesnike.

SARDONIKS I AHAT

- U kombinaciji stite vlasnika od infekcija i postizu vibracije, koje djeluju antisepticki.

EMERALD

- Kao jako senzibilan kamen pojacava senzibilnost drugih kamenja.

***

KAKO SE NOSI ODREDJENI DRAGULJ ILI MINERAL

- Na zlatnoj ogrlici LAPIS LAZULI, RUBIN, OPAL, oko vrata nosi se : TOPAZ, AMETIST, SAFIR, AHAT, HEMATIT, TIRKIZ, MAGNETIT, PERIDOT, SARDONIKS

- Na srebrnoj ogrlici RUBIN, BERIL, BISER, TIRKIZ, oko vrata nosi se : HEMATIT, MAGNETIT

- Na zlatnom prstenu OPAL, DIJAMANT, TOPAZ, RUBIN, oko vrata nosi se : SAFIR, HEMATIT, TIRKIZ, MAGNETIT, PERIDOT, SARDONIKS

- Na srebrnom prstenu HEMATIT, MJESECEV KAMEN, oko vrata nosi se : BISER, BERIL, RUBIN, TIRKIZ, MAGNETIT

***

KAKO IZABRATI KRISTAL

 

1.- Prema problemu kojeg zelimo razrijesiti, kada je u pitanju bolest

2.- Prema psihickom uzroku, koji je izazvao bolest

3.- Prema povezanosti organa i centara svijesti ( bolesti izazvane psihickim uzrocima )

4.- Odabir kristala prema planetama

5.- Odabir kristala prema mjesecu rodjenja

6.- Odabir kristala prema mjesecu u kojem je potrebno djelovati na bolest

7.- Odabir kristala prema horoskopskom znaku

8.- Preostali moguci izbor prema horoskopskim znacima

9.- Terapija kristalima u ovisnosti od njihove boje

10.- Prema " CAKRI " na koju zelimo djelovati

11.- Odabir prema " SEFORITU " ( Kabala - Drvo zivota )

12.- Odabir kristala prema Kineskoj tradicionalnoj medicini ( YIN - YANG )

13.- Odabir kristala prema boji imena

14.- Odabir kristala prema broju

15.- Uloga muzike u iscjeljivanju

16.- Odabir kristala radiestezijskom metodom ili intuitivnim putem

 

***

nastavlja se.......

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

ZDRAVLJE

LJETO

BRZI CHAT

 • Član mkrmarmkrmar

  (__)7 (__)7 kavica

  18.07.2018. 07:36h
 • Član mkrmarmkrmar

  Dobro jutro svima !

  18.07.2018. 07:35h
 • Član mkrmarmkrmar

  (__)7 (__)/ kavica

  17.07.2018. 07:58h
 • Član mkrmarmkrmar

  Dobro jutro svima želim da vam sreća koja sve pokreće ostane u srcima a vedrina na licima koa osmijeh koji je uvijek dobro došao za sva vremena

  17.07.2018. 07:57h
 • Član mkrmarmkrmar

  Hvala našim dečkima i treneru što su nas podigli do Neba i što su naša srca kucala kao jedno!

  17.07.2018. 07:55h
 • Član bglavacbglavac

  Osvojili smo srebro zlatnog sjaja, zar to nije prekrasno! Čestitke svim predivnim ljudima reprezentacije. Lp

  16.07.2018. 11:24h
 • Član mkrmarmkrmar

  (__)7 (__)7 kavica

  16.07.2018. 09:49h
Cijeli Chat

VJEROVANJA

ALTERNATIVA

MAGAZIN

MAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuMAGIFON - Životne promjene, sudbinaPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganice

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebDirektni putSajmovi hrane i zdravog življenjaInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

ISCJELITELJSKE VIBRACIJE KRISTALA 1. ODABIR KRISTALA PREMA BOLESTIMA