Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član gemini

Upisao:

gemini

OBJAVLJENO:

PROČITANO

3432

PUTA

OD 14.01.2018.

Iscjeliteljske vibracije kristala

Iscjeliteljske vibracije kristala
Dragi kamen ili kristal je prozirni, sjajni, tvrdi i kemijski otporni mineral čistih i lijepih boja, koji jako lome i dispergiraju svjetlost. Lom, refleksija i apsorpcija svjetlosti u kristalu izvor su čudesnih efekata, a time ljepota, rijetkost, čvrstoća i sjaj čine drago kamenje slično zvijezdama, kako se obično navodi.

UVOD

Dragi kamen ili kristal je prozirni, sjajni, tvrdi i kemijski otporni mineral čistih i lijepih boja, koji jako lome i dispergiraju svjetlost. Lom, refleksija i apsorpcija svjetlosti u kristalu izvor su čudesnih efekata, a time ljepota, rijetkost, čvrstoća i sjaj čine drago kamenje slično zvijezdama, kako se obično navodi.

Dragi kamen posjeduje vrijednosti, koje su duboko magične, svete i simbolične. Vjerovanje u utjecaj dragog kamenja i plemenitih metala na čovjekovu sudbinu vuče korijene iz pradavnih vremena. Dragi kamen je dio prirode i kao takav egzistira životom. Sposoban je emitirati energiju i vibracije, generirati je i apsorbirati.

S pokretom "New age", kristali i drago kamenje sve vise dolaze u modu. Kristaloterapija se zasniva na liječenju vibracijama, u skladu s istočnjačkim vjerovanjem da se bolest razvija, kada se u organizmu prepriječi put energiji. Kao i lijekovi iz tradicionalne medicine i kristali različito djeluju na različite osobe, u ovisnosti od njihove svjesnosti, nekima mogu biti savršeno djelotvorni, a na druge ne djelovati.

POSTUPCI SA DRAGULJIMA I KRISTALIMA

Kristal odaberemo intuitivnom ili radiestezijskom metodom, ukoliko ste dobar poznavalac radiestezije. Sa jednog kupa istovjetnih kristala, prvo pogledom odaberete, zatim stavite u ruku. Usaglasite se sa njegovom veličinom, težinom, bojom, bistrinom, načinom prelamanja svjetlosti, temperaturom. Bilo koji pozitivan osjećaj ako ostavlja na vas, a od presudnog je značaja, time je kristal sa vaše strane odabran i za vas predstavlja najbolji mogući izbor. Kristale je potrebno držati u određenim prirodnim tkaninama: vuna, pamuk, koža i dr. Izbjegavati sintetičke materijale, umjetnu svjetlost, zračenja umjetne prirode, dodirivanje tuđim rukama, ili da su izvrgnuti tuđem pogledu.

KRISTALI SE MOGU ČISTITI NA VIŠE NAČINA:

- Disajnom metodom, prebacivanjem kristala u visini naših grudi iz lijeve u desnu ruku, tako što udahnemo pa izdahnemo u pravcu kristala s namjerom i željom da je čist. To ponoviti više puta za redom, jedno 5 min.

- Uz pomoć mjeseca, za vrijeme punog mjeseca na mjesečini drzimo 2 - 3 dana kristal, izloženog utjecaju mjesečine.

- Čišćenje uz pomoć vode - staviti kristal u ruku i pustiti da teče hladna voda preko kristala više minuta, potom se stavi na Sunce jedno dva sata. Nakon toga protrlja se pamučnom ili svilenom tkaninom.

- Čišćenje kristala u otopini soli - u jednu litru vode stavite tri žlice morske soli, ili se uzme litra morske vode i kristal se drži u vodi sedam dana. Tako očišćen kristal potrebno je potom programirati.

PROGRAMIRANJE KRISTALA:

Programiranje kristala vrši se uz pomoć vizualizacije i misaone energije, sa sasvim određenom svrhom, koja nam je potrebna, vezano uz taj kristal. Vrlo je efikasno programiranje i sa zvukom, uz vizualizaciju željene slike za dotični kristal, potrebno je ponavljati određen ton. To se obično čini uz glasove: OM, JAM, RA, HA, KAM, LA, A, BA i sl. - izgovarati vibracijom tog zvuka. To je potrebno činiti više dana za redom. Intuitivno trebate osjetiti kada sa programiranjem treba prekinuti.

RAD SA KRISTALIMA: U slobodno vrijeme, ako ste u mogućnosti, potreban je kontinuiran rad sa kristalima. U prirodi na osami, stavite kristal u morsku ili tekuću vodu, potok ili jezero. Zatim ga iznesite na svjetlo, kristali vole svjetlo, također vole da ih volite i poštujete. Pokušajte osjetiti kakvu vam poruku šalje kristal, da li je posrijedi zadovoljstvo, radost, sreća i sl. To isto, istom mjerom uzvratite kristalu, time mi upućujemo pozitivne misli, kristal prima energiju naših misli, transformira tu energiju i vibrira određenom frekvencijom, odašiljući energiju i svjetlost oko nas u prostor. Kristali su kompjuteri, koji primaju, zadržavaju i vraćaju energiju, koja im se pošalje. Samo dobrim, pozitivnim mislima upućenim njima, oni uzvraćaju istom mjerom i nama.

Vrste kristala i dragog kamenja:

- KVARCNI KRISTAL/čisti kvarc, gorski kristal/Boja: bijela, proziran. Pojačava auru. Njegova frekvencija povoljno djeluje na ljudski organizam. Pomaže kod svih bolesti. Pojačava sposobnost meditiranja. Kvarcni kristali su djelotvorni zbog svoje sposobnosti prenošenja i emisije vibracija. Najčešće je upotrebljavani kristal od davnina do danas. Koristi se jako puno u liječenju i proricanju sudbine. Tvrdi se da kristal kvarca, ako se tokom dana nosi uz sebe u torbi ili džepu, povećava snagu koncentracije.

Kvarc se može upotrijebiti i na druge načine. Ako se popije voda, u kojoj je neko vrijeme odstajao ovaj mineral, organizam će dobiti dodatnu dozu energije. Masaža hladnim, iz hladnjaka izvađenim kvarcem, smiruje nervozu i stišava emocije. Otpušta negativnu energiju i blokade, kada se postavi na određeni dio tijela.

- JASPIS/Boja: zelena, ili krvavo crvena. Onom tko ga nosi daruje energiju i neustrašivost. Donosi radost i otklanja svaku bol. Zeleni jaspis, po vjerovanju, ulijeva glumačke sposobnosti. Posjeduje ljekovita svojstva.

- DIJAMANT - Dijamant je uglavnom bezbojan, postoje žuti, smeđi, ružičasti, zeleni i plavi. Crveni je veoma rijedak. Najtvrđi dragi kamen od svih poznatih. Znamenje za hrabrost, odvažnost i nepobjedivost. Zrači najjaču svjetlost i danas je rasprostranjeno vjerovanje da dijamant donosi sreću onome tko ga poseduje. Simbol je sreće i vjernosti u ljubavi. Uspješno štiti od svakog zla. Danas se vjeruje da spriječava nastanak mnogih bolesti. Od davnih vremena se upotrebljavao tako da sterilizira atmosferu i očisti prostorije od spiritualnih nečistoća.

Voda u kojoj je potopljen dijamant, liječi apopleksiju, kostobolju i koristi se kao osvježivač za srce. Kaže se da otklanja svaki negativan utjecaj, ako se nosi na lijevoj strani tijela, na koži. Treba ga nositi na desnom prstenjaku u zlatnom prstenu. Primjena dijamanta je minimalna zbog njegove visoke cijene, mada je efekat u liječenju isti kao u liječenju s kvarcnim kristalom, koji je daleko jeftiniji.

- SAFIR - Boja: prozirni, bezbojni, žuti, plavi, ružičast, ljubičast. Zbog svoje blage plavičaste svjetlosti, što umiruje ljude, safir odstranjuje mržnju i povećava osjećaj ljubavi. Znamenje je za snagu, čvrstinu, dosljednost i istrajnost. Ovaj kamen je jedini, koji se smatra svetim dragim kamenom. U srednjem vijeku nosili su ga samo biskupi i kardinali, jer se vjerovalo da čisti dušu i približava je bogu. Židovi su ga zvali "svetim kamenom" - kao simbol ravnoteže i mudrosti.

Posjeduje širok spektar ljekovitih svojstava. Neprekidno gledanje u safir poboljšava vid. Nosi se na ogrlici oko vrata u zlatnom okviru ili kao prsten na ruci. Od davnine se koristio u okultnoj praksi i smatrali su ga tajanstvenim kamenom. Zbog njegove sposobnosti da donosi mir, Lame su ga upotrebljavale na taj način, što su ga davali ljudima na samrti za olakšavanje prijelaza u drugi svijet.

- TOPAZ Boja: plavi, žuti, tamnožuti, višebojni. Prozirni su rašireni u cijelom svijetu. Najtraženiji su zlataste boje. Prema legendi, topaz je kamen prijateljstva. Razveseljava dušu, čini čovjeka slobodnim i zadovoljnim. Umiruje živce, podaje ljepotu i dug život.

Posjeduje širok spektar ljekovitih svojstava. Nosi se na desnom prstenjaku u zlatnom prstenu ili oko vrata na zlatnoj ogrlici. Ako se nosi na lijevoj šaci, pospješuje inteligenciju i hrabrost, a ujedno štiti od melanholična raspoloženja. Također pojačava senzualnost. Kod žena stavlja se na donji dio trbuha i olakšava bolove, a koristi se za spriječavanje iznenadne smrti. Topaz stavljen na dijelove sljepoočnice umiruje um, tijelo i osvježava san.

- GRANAT Boja: crvena, ružičasta. Kamen je sreće za one, koji vole raskošno i sjajno. Njegovi povoljni efekti su psihološke prirode, jer stvara dobro raspoloženje kod onoga tko ga nosi, također eliminira razne upale grla. Granat ulijeva energiju i poštenje. Posjeduje ljekovita svojstva. Kada se nosi oko vrata, mrko crveni granat liječi bolesti grla i poremećaje varenja.

- AMETIST Ametist je poludragi kamen u spektru ljubičaste boje. Tamniji kristali su vrijedniji od svjetlijih. Poznat kao "dobroćudni" kamen ili "kamen sreće". Znamenje mu je smirenost, spokojstvo i dostojanstvo. Pomaže razvitku razmišljanja i povećava spiritualnost ljudi. Najbolje je držati ga negdje u stanu, za svaki slučaj. Ako želite da se opustite i relaksirate - sjednite u sobi, u kojoj su kristali ametista i umor će nestati, kažu, kao od šale.

Djeluje prvenstveno na šestu čakru - treće oko, omogućujući razvoj telepatskih sposobnosti. Ako se stavi pod jastuk, ametist ce izazvati ugodne snove i poboljšati pamćenje. Treba ga nositi u zlatnoj ogrlici, oko vrata.

- AKVAMARIN Boja: zelenkastoplava. Zelenkastoplavom bojom potiče osjećaj vjernosti i postojanosti, pobuđuje na duboka razmišljanja. Simbolizuje nadu, zdravlje, mladalačku vitalnost, vrednoću i radinost. Grčki i rimski moreplovci vjerovali su da akvamarin donosi sreću na moru i spriječava morsku bolest. Akvamarin je takva vrsta kamena, kojem ne treba naređivati, vec ga treba slušati i osjećati njegove vibracije. Energetsko polje, odnosno cijeli organizam puni se tako što se nosi na ogrlici oko vrata.

- SMARAGD Boja: zelena. Jedan je od najljepših i najskupljih kristala, donosi mir, podstiče nadu, pojačava svaki osjećaj, produbljuje strasti. Ako je bračni partner nevjeran, mijenja boju. Vjeruje se da smaragd predskazuje budućnost, da pomaže razvoju inteligencije i donosi veliku i sveobuhvatnu mudrost. Spriječava nastanak mnogih bolesti.

- OPAL Boja: javlja se u svim bojama. Jedan je od malobrojnih dragih kamenova, koji nije kristal. Opal je nježni kamen, jako senzibilan. On je božji dragulj ljubavi i vjere, suosjećanja, stvaralaštva, razumijevanja u međusobnim odnosima. Znamenje je za sreću u zivotu. Pošto u sebi sadrži sve dugine boje, ima - po indijskom shvaćanju - moć stimuliranja duha i doživljavanja nadnaravnoga. Promatrajući ga, mogu se pridobiti natprirodne moći, posebno u sferi predviđanja događaja ili pogađanja neizvjesnih činjenica.

Otvara treće oko - šestu čakru. Kako je u više boja, prema tome možemo ga koristiti kod vraćanja harmonije većini čakri. Posjeduje široki spektar ljekovitih svojstava. Nosi se na desnom kažiprstu ili oko vrata na zlatnoj ogrlici.

-KRIZOLIT/Peridot, Olivin /Boja: tamno zelena ili zeleno zlatna. To je nježni kamen. Nosiocu podaruje mudrost, otpornost i istrajnost. Uz pomoć njega dospijeva se u više sfere svijesti. Posjeduje iscjeljiteljska svojstva.

- KARNEOL - Vrsta je čvrstog i prozirnog kamena, mliječne, bijelo ružičaste do riđe - crvene boje. Smiruje jake emocije, podstiče hrabrost. Od davnina je poznat po tome, što ima pozitivan učinak na one, koji se žele obraniti od psihičkog napada. Nošen nad predjelom solarnog pleksusa, gdje se obično osjećaju promjene, pri ovakvim napadima, pomaže za odbijanje takvih energija i uspostavljanju ponovne ravnoteže u tijelu vlasnika. Posjeduje ljekovita svojstva.

- TIGROVO OKO Boja: smeđe prugast ili sa zelenim šarama preko površine. Kamen sreće. Donosi mudrost, vidovitost, mentalnu čistoću i unutarnji mir. Povećava hrabrost i olakšava probleme kod noćnih mora, naročito kod djece. Posjeduje ljekovita svojstva.

- RUBIN Boja: svjetlucavo crvena. Za rubin mitovi kazu da je kamen kapljica krvi od srca majke zemlje. Simbol je životne snage, hrabrosti i ljubavne odanosti. Smatra se da će vlasniku pomoći da sačuva svoje aristokratsko rodoslovlje i nasljedstvo. Mijenja boju u prisustvu opasnosti. U Burmi vjeruju da je sveti kamen i tamo ga daju onome, tko je prebolio neku tešku bolest. Treba ga nositi na lijevom prstenjaku u zlatnom ili srebrnom prstenu. Posjeduje široki spektar ljekovitih svojstava.

- HEMATIT Boja: zelenkasti kamen protkan purpurnom bojom. Vrlo je rašireno vjerovanje u zaštitničku i iscjeliteljsku moć tog minerala. Podstiče hrabrost, pa je jedna od najomiljenijih vojničkih amajlija. Posjeduje ljekovita svojstva. Potopljen u vodu i stavljen na ranu, čini da ona zacjeljuje, a također utječe na izlječenje hidropsije i groznice. Tibetanci su ga koristili na taj način, sto su ga stavljali oko vrata osobama, koje su bile sklone krvarenju iz nosa. Nosi se oko vrata na zlatnoj ili srebrnoj ogrlici ili kao prsten na ruci.

- JANTAR /Ćilibar /Fosilna smola, koju jos zovu "zlato sjevera". Nosi u sebi mističnu energiju i ljekovita svojstva, baš zbog osobine da privlači i skuplja oko sebe elektricitet. Nošenje ogrlice od zrna jantara, po antičkom vjerovanju, zaštita je od bolesti. Posjeduje ljekovita svojstva. Bilo je dovoljno nositi neki ukras s jantarom, kako bi se uklonila glavobolja i zubobolja. Pomiješan sa medom i uljima poboljšava cirkulaciju.

- LAPIS LAZULI - Boja: tamnoplava. To je nebeski sveti kamen. Daje snagu tijelu i umu, i onoga tko ga nosi, čini duhovno osjetljivim. Lapis lazuli priziva zvjezdano nebo. Služi za mentalno i spiritualno čišćenje. Rješava energetske probleme iz prošlosti, pomaže razvijanju stabilnosti i snage uma. Potiče osobni izvor snage i otkrivanje božanske prirode u sebi. Povećava prirodne sposobnosti onoga tko ga nosi, a također donosi uspjeh. Posjeduje široki spektar ljekovitih svojstava. Treba ga nositi oko vrata na zlatnoj ogrlici.

- ROZENKVARC Boja: žućkasta, roza. Povoljno djeluje na nervni sistem, smiruje i otklanja strah. U kombinaciji s hematitom pomaze kod bolesti kostiju. Posjeduje ljekovita svojstva. Štiti od podzemnih zračenja.

- MJESEČEV KAMEN Boja: s plavičastim prelivima. Smatra se da donosi sreću uopće, naročito zaljubljenima. Smiruje um, ima utjecaj na nerve na taj način što smanjuje strahove. Koristi se za povećanje vidovitosti i intuitivnih sposobnosti, naročito kada se mjesec smanjuje. Posjeduje ljekovita svojstva. Omogućava svom vlasniku da vidi budućnost, ako se drži u ustima, u noći punog mjeseca. Ako osoba pati od emocionalnih stresova i doživljava nemir u vrijeme mlađaka ili uštapa, treba nositi mjesečev kamen u srebrnom prstenu na desnom prstenjaku.

- TIRKIZ Boja: nebesko plava do zelena. Pripada mu značenje "Kamena srece" i "Dijagnostičkog dragulja". Simbol je ljubavi i bogatstva, često se poklanja prilikom zaruka ili vjenčanja. Pridavane su mu mistične sposobnosti, a pomagao je i u ozdravljenju oboljelih od psihičkih depresija i melankolije. Donosi vlasniku hrabrost i čini da svaki uložen napor donese uspjeh. Obuzdava svađe i učvršćuje prijateljstvo.

Posjeduje ljekovita svojstva. Upozorava vlasnika na bolesti koje mu prijete. On, naime, mijenja boju, ako ga netko stalno nosi. Zbog toga treba prilikom pranja ruku prstenje s tirkizom uvijek skidati. Liječnici u starom Rimu nosili su tirkiz na malom prstu, kako bi pobijedili svaku bolest. Buda ga je koristio u svom spiritualnom razvoju, da ga obrani od nepoznatih sila.

- AHAT Boja: raznobojni ili prošaran prugama. Uspostavlja harmoniju u organizmu, jača osjećaj sigurnosti, vraća samopovjerenje, podiže svijest, pobuđuje simpatije, jača autoritet. Kamen ima sposobnost da privlači odane prijatelje, da donosi sklad i mudrost onome, tko ga nosi. Posjeduje ljekovita svojstva. Za one, koji su na spiritualnom putu, ahat se nosi na solarnom pleksusu, a ima karakteristiku da štiti od negativnih zračenja drugih ljudi. Ako se drži u ruci za vrijeme bolesti, ubrzat će ozdravljenje i neminovno ga donijeti. Žena, koja se plaši da je sterilna, treba piti vodu u kojoj je opran prsten zelenog ahata.

- AMBER Amber nije kamen, vec fosil. Vrlo je nježan, svjetao i posjeduje električne i magnetske osobine kod zagrijavanja. Smiruje strah svih vrsta i poboljsava opće zdravstveno stanje. Posjeduje ljekovita svojstva. Nosi se oko vrata.

- AVENTURIN Smatra se da donosi sreću i ljubav. Pojačava sposobnost meditiranja. Posjeduje ljekovita svojstva.

- BAKAR Njegov je magijski naboj izvanredan. U modi su narukvice od bakra, za koje se smatra da otklanjaju razne bolesti, zbog pretpostavljenih elektromagnetskih moći ovog metala. Posjeduje ljekovita svojstva.

- BERIL Boja: žuta, plava, sa nijansama koje idu do bijele. Smatran je simbolom čistoće. Potiče i poboljšava inteligenciju, snagu, ugled i položaj u društvu, te razvija osjećaj vrijednosti za umjetnost i glazbu. Ima povoljan utjecaj za razvijanje vizionarskih mogućnosti. Od davnina su ga nazivali kamenom vidovnjaka. Dugo je beril imao veliku ulogu u "umjetnosti iscjeljivanja." Starogrčki lijecnici upotrebljavali su vodu, u kojoj se močio beril za liječenje bubrežnih bolesti, te za odstranjivanje bubrežnih i mokraćnih kamenaca. Takva terapija se primjenjivala i za liječenje astme.

-        BISER - Bijeli, nježni, nastaje iz unutrašnjosti školjke, iz zrnca pijeska. Jedini je dragulj, koji se vadi iz mora. Kod starih Grka bio je amblem ljubavi i braka i vjerovalo se da nastaje od kapi rose, koja se uvuče u školjku. Znamenje je ljepote i ženstvenosti, pa ga zato samo žene nose. Po tradicionalnom vjerovanju, odbija sva negativna zračenja, ukoliko je broj u nizu neparan. Djeluje na žensku kožu, čineći je nježnom, čistom i mlađom.

Biser je osnažujuće kvalitete, potiče hrabrost i vitalnost. Posjeduje ljekovita svojstva. Elektricitet bisera može se iskoristiti "biser-vodom". Četiri ili pet malih bisera stavi se u čašu vode i tako drži preko noći. Ova voda uzima se kao tonik slijedećeg dana. Voda će ublažiti pečenje očiju i kod mokrenja. Biser voda djeluje i kao prirodni antacid i pomaže kod akutnih upala. Biser sadrži kalcijev karbonat, te hladi i tako smiruje. U svom pročišćenom obliku, kao pepeo, biser se uzima kod želučanih smetnji, kod upale crijeva ili kod povraćanja žuči.

- CITRIN To je kamen kojeg zbog njegovog izgleda često zamjenjuju s dijamantom. Njegova energija grije, potiče povjerenje i sigurnost u sebe. Posjeduje ljekovita svojstva.

- CIRKON Boja: crveni, zeleni, ružičasti, zeleni, ružičasti, žuti (dzargon ). Poslije dijamanta je najsjajniji dragulj. Dragulj je blagotvornosti i dostojanstva. Posjeduje ljekovita svojstva.

- DIOPTAZ Vrlo povoljno djelovanje pokazao je kod fenomena ekstrasenzorne percepcije i postizavanja viših spiritualnih stanja svijesti. Preporuka je da se nosi na grudima. Povoljno djeluje kod iscjeljivanja biljaka i životinja.

- EMERALD Boja: Nikada nije jednobojan, zato ga zovu i "bastom boja". Emerald je vrlo senzibilan kamen, također pojačava senzibilnost drugih kamenja. Posjeduje veliku reputaciju u razvoju viših energetskih nivoa. Posjeduje ljekovita svojstva. Zatvor ili gubitak apetita, iscjeljuje se upornim gledanjem u emerald, također iscjeljuje i bolesti vida. Kod oboljelih od šizofrenije pojačava senzibilnost i memoriju.

- FELDSPAT - Onoga tko ga nosi, štiti od glavobolje, krvarenja iz nosa i od sunčanice.

- FLUORIT - Donosi mentalnu ravnotežu, razumijevanje i osjećaje. Dobar je provodnik više životne energije /prane/ u mozak. Izloženi djelovanju ultraljubičastog svjetla, neki kristali flourita luminisciraju.

- GARNET - Boja: narančasta, zelena, žuta i smeđa. Garnet je kamen, za koji se od davnina vjerovalo da mijenja boju, kada se njegov vlasnik nalazi u opasnosti. Jako je dobar za liječenje bolesti krvi. Posjeduje ljekovita svojstva.

- GAGAT (Crni Jantar) - Lignit crne boje, svjetlucav i čvrst. Prema vjerovanju, njegove pare su dobre kod epilepsije, bolova maternice i tjeranju otrovne životinje. Dosta se koristi i u liječenju nateklina koljena. Posjeduje ljekovita svojstva.

- HIACINT - Boja: Crveno smeđi cirkon. Onog tko ga nosi, štiti od melanholije. Štiti od udara groma i kuge.

- JET - Nosioca ovog dragulja štiti od obmana i iluzija, kao i mogućih uzbuđenja.

- KALCEDON - Boja: bijela do plava. Otklanja strah od spiritualnih sila, i odstranjuje melanholiju. Posjeduje ljekovita svojstva. Kada je plave boje, ima iste kvalitete kao i safir.

- KALCIT - Boja: bezbojan ili bijel. Kristali su uglavnom prozirni, s plohama staklastog sjaja. Zraka svjetlosti pri prolasku kroz kalcit dvostruko se lomi.

- KARBUNKL - Povoljno djeluje na osobe sklone depresiji i tuzi. Donosi mir i čistoću uma. Posjeduje ljekovita svojstva. Egipćani su ga koristili kod spaljivanja rana, u Indiji direktno stavljali na ranu.

- KORALJ - On nije kamen u pravom smislu riječi, već je produkt mora. Koralj je simbol jake volje i snage, koja se rijetko kad može slomiti. Borbenost, poduzetnost, naboj, poticaj i dinamičnost u moći su ovog kamena. Smatra se da mijenja boju, kada je bolest u blizini. Posjeduje širok spektar ljekovitih svojstava.

- KORUND - Boja: crvena ili plava. Korund je kamen fleksibilne, duhovite i otvorene žene. Taj jasan i proziran kamen, daruje joj bistrinu u izboru partnera i prave ljubavi. Sasvim prozirni, crveni ili plavi primjerci su skupocjeno drago kamenje - rubin ili safir.

- KRIZOBERIL (Mačje oko) - Boja: mliječno bijela, smeđi, žućkast ili ružičast. Osigurava blagostanje i dug život. Posjeduje umirujuće djelovanje. Obješen oko vrata liječi astmu i gušobolju kod djece. Posjeduje ljekovita svojstva.

- KRIZOPRAS - Boja: uglavnom zelena. Kod njegovih nosioca stimulira vidovitost, razvija senzibilnost, i podaje samopouzdanje. Jača rad srca. Donosi radost onome tko ga nosi. Posjeduje ljekovita svojstva.

- KUNZIT - Pomaže pri opuštanju, uspostavljanju osjećajne ravnoteže. Prizemljuje energiju. Posjeduje ljekovita svojstva.

- LABRADORIT - Boja: siva ili crna. Preporuka je da ga nose osobe sa velikim problemima u životu. Siva boja povoljno djeluje na zdravlje. Posjeduje ljekovita svojstva.

- MAGNETIT - Boja: crna, metalnog sjaja. Kamen ima snažna, magnetna svojstva. Donosi svom nosiocu zdravlje, vitalnost, ljubav bogova i ljudi. Posjeduje ljekovita svojstva. Kada se stavlja na predio oboljelih organa u neposrednoj blizini, ima sposobnost iscjeljivanja, npr. jetre ili kostobolje (stavi se na stopalo).

- MALAHIT - Boja: zelena. Vrši prizemljenje više energije. Potiče proces čišćenja potisnutih podsvjesnih trauma i blokada. Izvlači negativnu energiju, zato je potrebno nakon svake upotrebe očistiti malahit. Ulijeva nadu i spokojstvo. Ako se stavi na zglobove, odstranjuje bolove, koji potiču od reumatizma. Posjeduje ljekovita svojstva.

- ONIKS - Boja: crna ili tamno mrka s bijelim žilicama. Simbolizira iskrenost, oštroumnost, duhovnu snagu, vjerovalo se da ublažava žar ljubavne strasti. Pogodan je za one koji su rođeni u znaku jarca. Mnoge legende pripisuju mu nezdravo djelovanje. Smatra se da je crni oniks naročito moćan kamen. Posjeduje ljekovita svojstva. Prema arapskoj tradiciji, porodilju je oslobađao bolova, ako bi se stavio u njenu kosu.

- OPSIDIJAN - Čvrsta je staklasta, bezbojna vulkanska stijena. Jača sposobnost proricanja. Posjeduje ljekovita svojstva. Pomaže kod raznih upala.

- RODONIT - Boja: boja trešnje. Povezuje zemaljski princip s principom univerzalne ljubavi. Razara strahove i tjeskobu. Povoljno djeluje na nervni sistem. Posjeduje ljekovita svojstva. Preporuča se da se nosi na lijevoj ruci, na trećem prstu, jer on s te pozicije najbolje djeluje na srce.

- SARDONIKS - Vrši transformaciju ličnosti stabilizirajući i stvarajući veće razumijevanje prema drugim ljudima. Osigurava samokontrolu, a nosi se kao zaštita od svih bolova uopće. Posjeduje ljekovita svojstva.

- SEDEF - Pomaže pri osvajanju plemenitih duhovnih visina. Ne nosi li se, "gasne" i oživljava ga jedino koža i šarm one, koja se kiti njime. Posjeduje ljekovita svojstva.

- SODALIT - To je kamen, koji je sličan lapis lazuliju, ali su različiti po djelovanju. Povoljno djeluje na rad srca, smiruje, nosi se u predjelu srca. Dobro ga je nositi u kombinaciji s kvarcnim kristalom. Preporuča se da se preko noći drzi na srčanoj čakri. Posjeduje ljekovita svojstva.

- SOKOLOVO OKO - Djeluje protiv negativne energije. Pomaže kod oboljenja umornih ociju.

- SREBRO - Općeprihvaćeno kao najčistiji i najfiniji metal. Poklanja se kao nakit i predmeti od srebra služe kao zaštita od bolesti i briga. Pripisuju mu se terapeutske osobine i ljekovita svojstva. Koristi se u mnogim magijskim obredima.

- SUGALIT - Potiče vezu uma i fizičkog tijela. Omogućuje uvid u uzrok problema. Otklanja sumnju i potiče unutarnju harmoniju sa svojim ja. Posjeduje ljekovita svojstva. Pomaže čišćenju limfnog sistema.

- TURMALIN - Ima najširi spektar boja među svim vrstama dragog kamenja. Najvredniji je zeleni turmalin. Crveni turmalin je poznatiji pod imenom rubin. Zahvaljujući lijepim bojama i dovoljnoj tvrdoći, cijenjeni je dragi kamen. Inspirira razum, donosi prijateljstvo i sreću. Turmalin posjeduje svojstvo magneta. Posjeduje široki spektar ljekovitih svojstava.

- ZLATO - Simbol je sunca, svjetlosti u duhovnom i materijalnom pogledu. Posjeduje ljekovita svojstva. Povoljno djeluje na bolesti žutice.

- ŽAD - Boja: zelena, narančasta, smeđa. Kinezima je simbol sa pet osnovnih i najvažnijih čovjekovih vrlina: skromnost, moralna čistoća, pravednost, pristojnost i hrabrost. Oni koji nose ukras od žada, kod njih potiče te vrline. Smatra se amblemom savršenstva i simbolom kraljevske vladavine, uspoređuju ga sa zlatom. Također nekad su ga nazivali draguljem bogova. Posjeduje ljekovita svojstva. Kada se nosi kao ogrlica, liječi poremećaje probave i bubrega. Koristi se i tako da dodiruje oboljelo područje.

Dio teksta je uzet sa

www.val.hr/znanje/kristali

www.astrorion.com/kristali

 

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 19.09.2008. 12:12h

  Član geminiMerlin4 Mislim da je tekst dobar, jedino nije navedeno KOJI KAMEN SE ČISTI NA KOJI NAČIN, pa molim majstore da izuzmu iz teksta i navedu. Hvala.
 • 19.09.2008. 15:04h

  Član borivojMerlin3 Znanje-kristaliISCJELITELJSKE VIBRACIJE KRISTALA. Borivoj Bukva Rijeka, 1996. .... Vrlo je rasireno vjerovanje u zastitnicku i iscjeljiteljsku moc tog minerala. ... www.sokakezoterije.com/masaze/kristali.htm - 262k - Cached - Similar pages Did you mean to search for: borivoj bukva, iscjeljiteljske vibracije kristala - google.com
 • 19.09.2008. 15:07h

  Član borivojMerlin3 KRISTALI ------------------------------------------------- ISCJELITELJSKE VIBRACIJE KRISTALA Borivoj Bukva Rijeka, 1996. UVOD Dragi kamen ili kristal je prozirni, sjajni, tvrdi i kemijski otporni mineral cistih i lijepih boja, koji jako lome i dispergiraju svjetlost. Lom, refleksija i apsorpcija svjetlosti u kristalu izvor su cudesnih efekata, a time ljepota, rijetkost, cvrstoca i sjaj cine drago kamenje slicno zvjezdama, kako se obicno navodi. Dragi kamen posjeduje vrijednosti, koje su duboko magicne, svete i simbolicne. Vjerovanje u utjecaj dragog kamenja i plemenitih metala na covjekovu sudbinu vuce korjene iz pradavnih vremena. Dragi kamen je dio prirode i kao takav egzistira zivotom. Sposoban je emitirati energiju i vibracije, generirati je i apsorbirati. S pokretom \" New age \", kristali i drago kamenje sve vise dolaze u modu. Kristaloterapija se zasniva na lijecenju vibracijama, u skladu s istocnjackim vjerovanjem da se bolest razvija, kada se u organizmu preprijeci put energiji. Kao i lijekovi iz tradicionalne medicine i kristali razlicito djeluju na razlicite osobe, u ovisnosti od njihove svjesnosti, nekima mogu biti savrseno djelotvorni, a na druge ne djelovati.... tako piše u mojoj skripti...
 • 19.09.2008. 15:10h

  Član borivojMerlin3 https://www.sokakezoterije.com/masaze/kristali.htm pogledaj: znanje - kristali
 • 19.09.2008. 15:13h

  Član borivojMerlin3 KRISTALI SE MOGU CISTITI NA VISE NACINA : - Disajnom metodom, prebacivanjem kristala u visini nasih grudi iz lijeve u desnu ruku, tako sto udahnemo pa izdahnemo u pravcu kristala s namjerom i zeljom da je cist. To ponoviti vise puta za redom, jedno 5 min. - Uz pomoc Mjeseca, za vrijeme puna Mjeseca na mjesecini drzimo 2 - 3 dana kristal, izlozenog utjecaju mjesecine. - Ciscenje uz pomoc vode - staviti kristal u ruku i pustiti da tece hladna voda preko kristala vise minuta, potom se stavi na Sunce jedno dva sata. Nakon toga protrlja se pamucnom ili svilenom tkaninom. - Ciscenje kristala u otopini soli - u jednu litru vode stavite tri zlice morske soli, ili se uzme litra morske vode i kristal se drzi u vodi sedam dana. Tako ociscen kristal potrebno je potom programirati -------------------------------------------------- sve je do majstora - način, tehnika, uspješnost, rezultati i td.... pozdrav, boro
 • 19.09.2008. 15:16h

  Član borivojMerlin3

  ČERUPANJE TEKSTA,

  prvo je krenula stim čerupanjem i prisvajanjem krešimira gojanović, kasnije jedna švabica - vračara - bosanka, prisvojila je uvodni dio sebi za epp. onda je čerupanje nastavljeno. skripta mi je izdana 1996. godine u rijeci. objavljeno na više pretraživača... slepac more vidjeti autora i dr.
 • 19.09.2008. 15:21h

  Član borivojMerlin3

  sa YAHOO,

  Forum.bljesak.info ? Pogledaj temu - Iscjeliteljske vibracije kristala - [ Translate this page ]Vrlo je rasireno vjerovanje u zastitnicku i iscjeljiteljsku moc tog minerala. ...... Predlozeni kristali : crni jantar, oniks, ... Borivoj Bukva preuzeto sa ... forum.bljesak.info/viewtopic.php?f=26&t=11298 - 94k - Cached - Similar pages NAPREDNI TEČAJ IZ RADIESTEZIJE - ** Budan.blog.hr ** Alternativa ... - [ Translate this page ]Tekst se nalazi u sklopu prikaza \"ISCJELJITELJSKE VIBRACIJE KRISTALA\", 13. ..... U Rijeci, 10.05.1994. Borivoj Bukva Post je objavljen 19.05.2005. u 07:03 sati. www.blog.hr/print/id/278457/napredni-tecaj-iz-radiestezije.html - 61k - Cached - Similar pages Cyberbulevar forum ? View topic - Kristali i njihove isceliteljske ...ISCJELJITELJSKE VIBRACIJE KRISTALA. Post by borivoj on 14 Jan 2005 03:51. bio je visak, izbrisi. ... PREUZIMATE TEMU UZ ODOBRENJE AUTORA: BORIVOJA BUKVE ... www.cyberbulevar.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=8180 - 45k - Cached - Similar pages Cyberbulevar forum ? View topic - Kristali i njihove isceliteljske ... - [ Translate this page ]by borivoj on 26 Jan 2005 03:22. Borivoj Bukva -------------- STO JE HAIBUN? ..... Post by borivoj on 02 Feb 2005 12:00. Iscjeljiteljske vibracije kristala ... www.cyberbulevar.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=8180&start=25 - 54k - Cached - Similar pages More results from www.cyberbulevar.com ? Astro-art.NET :: Astrologija - forum :: View topic - RADIESTEZIJA - [ Translate this page ]Tekst se nalazi u sklopu prikaza \"ISCJELJITELJSKE VIBRACIJE KRISTALA\", 13. ..... Svojom knjigom u obliku prirucnika, Borivoj Bukva izlaze temeljne pojmove i ... www.astro-art.net/forum/topic-1503.html - 165k - Cached - Similar pages Astro-art.NET :: Astrologija - forum :: View topic - TAKO MI ... - [ Translate this page ]17 ožu 2006 ... Lijep pozdrav, Borivoj U Rijeci, 14.10.2005. Borivoj Bukva ..... jos jedan tekst pod \"iscjeljiteljske vibracije kristala\", pa si procitaj. ... www.astro-art.net/forum/topic-472-120.html - 102k - Cached - Similar pages More results from www.astro-art.net ? www.galaksija.info :: Vidi temu - Radiestezija - [ Translate this page ]23 kol 2007 ... prikaza \"ISCJELJITELJSKE VIBRACIJE KRISTALA\" 10.- Oda- bir kristala prema \"Cakri\" na koju zelimo ..... U Rijeci, 10.05.1994. Borivoj Bukva ... www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=132 - 201k - Cached - Similar pages Forum 212150: ISCJELITELJSKE VIBRACIJE KRISTALABorivoj Bukva : ISCJELITELJSKE VIBRACIJE KRISTALA / Rijeka, 1996. / .... Vrlo je rasireno vjerovanje u zastitnicku i iscjeljiteljsku moc tog minerala. ... www.network54.com/Forum/212150/thread/1041711565/last-1100734361/ISCJELITELJSKE++VIBRACIJE++KRISTALA - 110k - Cached - Similar pages ** Budan.blog.hr ** Alternativa, zen filozofija, duhovne teme ... - [ Translate this page ]Borivoj Bukva. DVA AUTORITETA I DVIJE ENIGME O KOJIMA BI TREBALI ZNATI VISE ...... Tekst se nalazi u sklopu prikaza \"ISCJELJITELJSKE VIBRACIJE KRISTALA\", 13 ... budan.blog.hr/2005/05/index.html - 149k - Cached - Similar pages ----------------------------------- pretraživač yahoo
 • 19.09.2008. 15:23h

  Član geminiMerlin4 Borice baš si sladak, hvala ti, puseeeeeeeee
 • 19.09.2008. 15:25h

  Član borivojMerlin3

  sa google...

  Forum.bljesak.info ? Pogledaj temu - Iscjeliteljske vibracije kristala - [ Translate this page ]Vrlo je rasireno vjerovanje u zastitnicku i iscjeljiteljsku moc tog minerala. ...... Predlozeni kristali : crni jantar, oniks, ... Borivoj Bukva preuzeto sa ... forum.bljesak.info/viewtopic.php?f=26&t=11298 - 94k - Cached - Similar pages NAPREDNI TEČAJ IZ RADIESTEZIJE - ** Budan.blog.hr ** Alternativa ... - [ Translate this page ]Tekst se nalazi u sklopu prikaza \"ISCJELJITELJSKE VIBRACIJE KRISTALA\", 13. ..... U Rijeci, 10.05.1994. Borivoj Bukva Post je objavljen 19.05.2005. u 07:03 sati. www.blog.hr/print/id/278457/napredni-tecaj-iz-radiestezije.html - 61k - Cached - Similar pages Cyberbulevar forum ? View topic - Kristali i njihove isceliteljske ...ISCJELJITELJSKE VIBRACIJE KRISTALA. Post by borivoj on 14 Jan 2005 03:51. bio je visak, izbrisi. ... PREUZIMATE TEMU UZ ODOBRENJE AUTORA: BORIVOJA BUKVE ... www.cyberbulevar.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=8180 - 45k - Cached - Similar pages Cyberbulevar forum ? View topic - Kristali i njihove isceliteljske ... - [ Translate this page ]by borivoj on 26 Jan 2005 03:22. Borivoj Bukva -------------- STO JE HAIBUN? ..... Post by borivoj on 02 Feb 2005 12:00. Iscjeljiteljske vibracije kristala ... www.cyberbulevar.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=8180&start=25 - 54k - Cached - Similar pages More results from www.cyberbulevar.com ? Astro-art.NET :: Astrologija - forum :: View topic - RADIESTEZIJA - [ Translate this page ]Tekst se nalazi u sklopu prikaza \"ISCJELJITELJSKE VIBRACIJE KRISTALA\", 13. ..... Svojom knjigom u obliku prirucnika, Borivoj Bukva izlaze temeljne pojmove i ... www.astro-art.net/forum/topic-1503.html - 165k - Cached - Similar pages Astro-art.NET :: Astrologija - forum :: View topic - TAKO MI ... - [ Translate this page ]17 ožu 2006 ... Lijep pozdrav, Borivoj U Rijeci, 14.10.2005. Borivoj Bukva ..... jos jedan tekst pod \"iscjeljiteljske vibracije kristala\", pa si procitaj. ... www.astro-art.net/forum/topic-472-120.html - 102k - Cached - Similar pages More results from www.astro-art.net ? www.galaksija.info :: Vidi temu - Radiestezija - [ Translate this page ]23 kol 2007 ... prikaza \"ISCJELJITELJSKE VIBRACIJE KRISTALA\" 10.- Oda- bir kristala prema \"Cakri\" na koju zelimo ..... U Rijeci, 10.05.1994. Borivoj Bukva ... www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=132 - 201k - Cached - Similar pages Forum 212150: ISCJELITELJSKE VIBRACIJE KRISTALABorivoj Bukva : ISCJELITELJSKE VIBRACIJE KRISTALA / Rijeka, 1996. / .... Vrlo je rasireno vjerovanje u zastitnicku i iscjeljiteljsku moc tog minerala. ... www.network54.com/Forum/212150/thread/1041711565/last-1100734361/ISCJELITELJSKE++VIBRACIJE++KRISTALA - 110k - Cached - Similar pages ** Budan.blog.hr ** Alternativa, zen filozofija, duhovne teme ... - [ Translate this page ]Borivoj Bukva. DVA AUTORITETA I DVIJE ENIGME O KOJIMA BI TREBALI ZNATI VISE ...... Tekst se nalazi u sklopu prikaza \"ISCJELJITELJSKE VIBRACIJE KRISTALA\", 13 ... budan.blog.hr/2005/05/index.html - 149k - Cached - Similar pages Znanje-kristaliISCJELITELJSKE VIBRACIJE KRISTALA. Borivoj Bukva Rijeka, 1996. .... Vrlo je rasireno vjerovanje u zastitnicku i iscjeljiteljsku moc tog minerala. ... www.sokakezoterije.com/masaze/kristali.htm - 262k - Cached - Similar pages ------------------------------------------- eto, ima ga po svuda i po pretraživačima... pozdrav, boro
 • 19.09.2008. 15:28h

  Član vajranMerlin3 sol, tamjan, sandalovina.. molitva.. bitno je znati kada je cist... ja to radim ovako. provjerim auru kristala. osjetim njegovo polje. zatim uzmem malo te energije medju prste i osjetim kvalitetu energije... ako je prava, cist je... ali to je samo sto se tice zaprljane energije. potrebno je i ispitati moguce prethodne psihicke utjecaje na kristal.. to mozemo ocistiti el. ljubicastom.
 • 19.09.2008. 15:32h

  Član dinajaMerlin2 Kristali su započeli prvi korak u stvaranju života Od samog početka postojanja planete Zemlje paralelno su se razvijala 4 lanca života: - Minerali - Biljke - Životinje - Ljudi Prije 4 milijarde godina kristali su započeli prvi korak u prijelazu iz KEMIJSKE U BIOLOŠKU prirodu, prvi korak u stvaranju života. Za prijelaz iz pred-biološkog svijeta od prije 4 milijarde godina do svijeta kakav danas poznajemo bilo je potrebno da se aminokiseline (građevni blokovi proteina u svim živim sustavima) povežu u lančane molekule. Aminokiseline sakupljene u dugačke lance čine proteinske molekule. Redoslijed aminokiselina u proteinima zapisan je redoslijedom slova genetičkog teksta (A, T, G, C) u genima. Znanstvenici R. Hazen, T. Filley i G. Goodfriend otkrili su ključan korak u tom procesu prijelaza - korak koji je bio predmetom istraživanja više od pola stoljeća. Njihov je rad objavljen u Proceedings of the National Academy of Sciences. Molekularna struktura svih aminokiselina, osim jedne, asimetrični je razmještaj okupljen oko ugljika. Takav razmještaj podrazumijeva postojanje dva odraza oblika svake aminokiseline, a oblici su označeni kao lijevi (L) i desni (D). Kemijski ustroj svih živih sustava razlikuje se prema selektivnoj uporabi tih (L) i (D) molekula. S druge strane, nebiološki procesi najčešće ne razlikuju L i D varijante. Da bi se pojavio prijelaz između kemijskog i biološkog područja, bio je nužan nekakav prirodni proces koji je trebao odvojiti i ponovno zasebno skupiti L i D aminokiseline. Hazen je sa suradnicima proveo jednostavan eksperiment. Uronili su kristal uobičajenog minerala kalcita (koji oblikuje kamen vapnenac i čvršće dijelove mnogih morskih životinja) u razrijeđenu otopinu kiseline razdvojenih aminokiselina i otkrili da se najvećim dijelom L i D molekule okupljaju na različitim dijelovima kristala kalcita. Većina minerala su centrični, njihove strukture nisu razdijeljene po stranama. Neki kristali pokazuju parove kristalnih površina koje imaju međusobni odnos odraza. Jedan takav mineral je kalcit i uobičajen je danas baš kao što je bio i tijekom azoičkog razdoblja otprilike prije 4 milijarde godina kada se pojavio život. Zaključak studije je da su se miješane L i D aminokiseline u vrijeme nastanka života odabirale i ponovo zasebno skupljale uz pomoć postojećih površina minerala. KAKO KRISTELI RASTU? Pokušat ćemo razumjeti postupak kojim nastaju kristali i moći koje kristali imaju u usporedbi s ?običnim? kamenjem upravo zahvaljujući postupku svog stvaranja koji ih natapa posebnim svojstvima. Svaki mineral posjeduje čitav niz svojstava koji konačno određuje fizikalnu i kemijsku narav minerala. Kristali imaju dva važna svojstva: sposobnost prenošenja ili lomljenja svjetlosnih zraka i način na koji se puni elekticitetom. Glavno svojstvo KRISTALA KAO MINERALA je da atomi oblikuju molekule i kristale koji nastavljaju rasti prema pravilu nizanja strana koje se susreću u KUTOVIMA da bi na mjestima spoja oformile dva ili tri vrha. Za vrijeme tog predodređenog i nepromjenjivog postupka kristalizacije kristal se dijeli u označive dijelove. Svaki dio simetrički odgovara drugom dijelu i svaki će uvijek biti simetrična slika onog drugog. Govoreći o kristalizaciji, govorimo o postupku kojeg svi poznajemo, ali tek je nekolicina o njemu razmislila. Postupak kristalizacije može se usporediti s onim što se događa kad stavimo magnet na ploču, a onda pospemo željeznu prašinu uokolo magneta. Magnet će privući prašinu ? najprije one bliže čestice, stvarajući simetričan oblik s vlastitim pravilima uokolo magneta. Nakon što su prve čestice magnetizirane, one akumuliraju moć i privlače sljedeće, puno udaljenije čestice, stvarajući strukturu uokolo magneta. Drugi je primjer blok leda stavljen u vodu temperature ispod 0°C. Voda će se početi kretati prema ledu ? najprije oko leda, a onda preko cijele površine. To je postupak kristalizacije. Jezgra počinje čitav postupak i oko nje se kristaliziraju strukture u čvrstom obliku. Proces stvaranja kristala bezvremen je i kad ispitujemo stvaranje kristala radimo to u odnosu na vlastite pojmove vremena. Nekim su kristalima potrebne stotine tisuća godina za rast. Čak i prilično mali kristali kvarca mogu biti stari 100 000 godina ili više u ljudskim okvirima. Isti taj kristal imat će različit i veći oblik kad dosegne dob od 200 000 godina. On upija energiju godinu za godinom i svaka energija koju upije unosi u njega ?dojmove? iz vanjskog svijeta. Kad izvadimo kristal iz zemlje ili ga pronađemo u prirodnom staništu, on sadrži svo energetsko blago koje je akumulirao tijekom stotina tisuća godina. Što je kristal veći, to je veća energija koju sadrži. Kad govorimo o energiji, koristimo izraz proizašao iz polja ljudskog shvaćanja. Ali energija u kristalima razlikuje se od uobičajenog smisla ove riječi ? to je ELEKTROMAGNETSKA ENERGIJA, za koju još uvijek NE ZNAMO KAKOJE IZMJRITI I MAKSIMALNO KORISTITI za dobrobit čovječanstva. JOŠ NISMO SVJESNI PUNE SNAGE i MOĆI KRISTALA. Oni skrivaju mnogo više od onog što su otkrili, a povremeno otkrijemo još koju mrvicu njihove izuzetne moći. Ako želimo razumjeti čaroliju i snagu kristala, moramo se prisjetiti da su oni dio prirode upravljani njezinim zakonima ? onim istim koji vode i naše živote i živote svakog stvorenja na Zemlji i u svemiru. Kristali svojim harmoničnim vibracijama podržavaju sva živa bića i vibriraju određenu konstantnu vibraciju okolo biosfere planete Zemlje. Svi kristali spadaju u minerale, ali svi minerali nisu kristali. KIRIANOV SNIMAK pokazuje da fantastično jako zrače i jedino kristali, poput živih bića, stvaraju jaku auru. ONI SU NAJVIŠI EVOLUCIIJSKI PRODUKT mineralnog carstva. Zemljinu koru, te velik dio njezine unutrašnjosti pokriva ogroman udio kristala kvarca u najraznovrsnijim omjerima. Kristal kvarca upotrebljava se u kvarcnim satovima jer točno daje vrlo precizni titraj koji se u mehanizmu sata manifestira kao sekunda. Poznato nam je iz fizike da SVA TIJELA NA ZEMLJI imaju svoj specifični titraj. Čovjek je u svojem razvojnom toku razvio izrazito zamršena i vrlo kompleksna ENERGETSKA POLJA duhovne, mentalne i astralne razine. Jedino vrlo razvijena suptilna polja i frekvencije kristala djeluju harmonično i u ispravnom suodnosu sa suptilnijim poljima čovjeka, mogu mu mijenjati osjećaje, mentalne sadržaje i duhovne kvalitete. Globalna im je funkcija smanjivanje destruktivnog elementa i transformiranje istog u harmonični. Mudraci starog svijeta i drevnih kultura proučavali su tisućama godina svojstva kristala i njihov utjecaj na čovjeka i došli do zaključka da KRISTALI VIBRIRAJU vrlo skladnim titrajima koji djeluju iscjeljujuće na ljudske organe. Tako su razvili učenja i popise o kristalima i njihovom iscjeljujućem djelovanju na ljudska bića.
 • 19.09.2008. 15:59h

  Član dinajaMerlin2 u žurbi sam zaboravila navesti izvor informacija o kristalima https://www.val.hr/php/index.php?option=com_content&task=view&id=41&Itemid=60 to je portal na kojem se doista može puno naučiti o kristalima, njihovom nastajanju, razvoju, održavanju i djelovanju !!!!!!!!!!!
 • 19.09.2008. 18:27h

  Član taraMerlin4 Kristali su živi jer i oni rastu, samo jako, jako sporo.
 • 19.09.2008. 19:01h

  Član borivojMerlin3

  draga tara,

  ne da su živi, već u posjedu su i duše. ako osjećaš kristal i njegovu pulsaciju, voliš ga, on će i tebe, i pomoći ti u mnogo čemu. imao je pravo tesla nikola, kad je bio protiv nošenja kristala i dragog kamenja nakinđurenih i glupavih babetina i alapača... pozdrav tebi, boro

SADRŽAJ UPISAO

Član geminiMerlin4 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana gemini dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SRPANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član magicusmagicus

  Dobar vam dan dragi magicusi. Lp

  01.07.2020. 18:47h
 • Član tantriktantrik

  Hvala Irida!

  23.06.2020. 07:04h
 • Član iridairida

  Tantrik, dobrodošao na magicus! Nadamo se da ćeš pisati o svome radu...

  18.06.2020. 14:36h
 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav!

  17.06.2020. 14:00h
 • Član tantriktantrik

  Dobro jutro, dragi magicusi!

  17.06.2020. 07:35h
 • Član bglavacbglavac

  Dobar dan gospodine. Lp

  16.06.2020. 20:19h
 • Član tantriktantrik

  Dobar dan, dragi magicusi!

  16.06.2020. 14:54h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info