Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član shanti

Upisao:

shanti

OBJAVLJENO:

PROČITANO

678

PUTA

OD 14.01.2018.

O VLADI I VLADARIMA

O VLADI I VLADARIMA
Evo jedan aktualan tekst koji sam napisao nekad davno, a bas je sada aktualan. Mozda g procita netko od onih koji se bore za "visoke položaje".

Ovaj članak je općenit, ne govori ni o kojoj državi ili vladaru posebno, pa ako se netko prepozna u dolje iznijetom, moram reći, «svaka sličnost je slučajna». U Vedama, knjigama znanja, o vladaru stoji zapisano ovako: “jedina dužnost vladara je blagostanje i sreća svakog POJEDINOG stanovnika njegovog carstva, i tako dugo dok se to ne ispuni, on ne može biti miran”. Vladar je morao biti osoba puna mudrosti, morala, razumijevanja i sućuti za svoje podanike, a njegova dužnost ili darma se je morala ispuniti. I on je činio sve, da to tako bude. Pitate se zašto? Ili…… Zašto današnji vladari nisu takvi?

Ovi današnji, djelujući iz ega, ne znaju što čine. No, to ne umanjuje njihovu odgovornost. Ustvari, brinući samo o svojim potrebama, oni misle da znaju što rade, ali to je daleko od ZNANJA. Oni nekada, znali su što moraju činiti da bi sa ovog svijeta otišli bez odgovornosti. Isto tako su znali da smrt nije prestanak svega i ništavilo, i da se svaki dug mora platiti. Bilo kada. Ovi današnji, barem prema djelima, misle da plaćanje dugova ne postoji, da sa smrću sve prestaje, i da mogu raditi što žele. Moram reći, kako naivno! Kakvo će to iznenađenje biti! I neće pomoći; nismo znali! Ako prekršite zakon, sudac vam neće uzeti u obzir to što zakon niste poznavali. Dobit ćete ono što ste zaslužili, prema zakonu.

Postoje zakoni koji su iznad svih zakona, koji su nepotkupljivi i nepromjenljivi, jer ih nisu izmislili ljudi, već su to moralni zakoni vječnosti. Pred tim zakonom, visoki položaj nije „olakšavajuća okolnost“, već taj zakon veli; što viši položaj, odgovornost za ono što smo učinili je veća!

Zato nije sve jedno, dali je neku grešku učinio „mali“ čovjek, ili netko tko donosi odluke o drugima. Viši položaj, donosi veću odgovornost. Svaka greška, svako iskorištavanje tog položaja, za sobom povlači teške posljedice. I što više patnje prouzročimo svojim postupcima, pa makar i iz neznanja, tu svu patnju, mi sami morat ćemo nositi jednog dana, na svojim plećima. I vjerujte mi, bilo kad to bilo, bit će nam jednako teško kao i onima, kojima se patnja učinila. Tada se obično pitamo: što sam ja Bogu kriv, jer ne znamo da smo svu patnju sami stvorili. To je zakon karme, od kojeg se samo rijetki mogu spasiti. I nemojte se zavaravati. Tu novac i moć nisu od nikakve koristi. Lukavstvo, veze, utjecaj, i sve druge metode koje su prije dale rezultate, tu zakazuju. Iznad karme može vas izdići samo život pun vrline. Ništa drugo.

I sada, ako malo razmislite; svi jednog dana moramo položiti račune. Pa čemu onda sve to?? Zar se isplati za par bijednih godina života u obilju, koji smo stvorili na BILO KOJI način, propustiti priliku da nađemo unutrašnji mir? I onako prave sreće nema bez unutrašnjeg mira. Sreća koju vam stvara sve ono što se može kupiti novcem, prolazna je i bezvrijedna. (pitajte one koji imaju novac, a pate od neizlječive bolesti) A živjeti život zadovoljavanja želja, samo nas gura u sve veći nemir. Jer, zadovoljenje jedne želje rađa tri nove koje je još teže zadovoljiti. A kad puno steknemo, dolazi strah da to ne izgubimo. Zato, nesebičan rad za druge spada u najviše vrline koje jedan vladar može imati. Da bi se stekla takva vrlina, iz unutrašnjeg mira mora se roditi ljubav prema onima s kojima se vlada.

Ustvari, vladar bi trebao biti sluga svoga naroda. Ne ponizni sluga, već radosni sluga. Onaj kojem služenje predstavlja najvišu radost. Pitat čete me, gdje toga ima? Nigdje! Takvi vladari u današnje vrijeme ne postoje, jer je svijest i vladara, i naroda na vrlo niskom nivou.

Tehnički napredak koji smo ostvarili, samo je stepenica više od toljage pračovjeka. Zbog toga i jesmo najdalje otišli u pronalaženju oružja za uništavanje ljudi. Oružja znanih, i tajnih. A ako se pitate gdje je rješenje, ne brinite, ono uvijek postoji. Najbolji način je, težnja da se određenim znanje svijest uzdigne na višu razinu. Da shvatimo da smo svi jedno, i da je patnja drugog i naša patnja.

A drugi način je onaj, kojim ide većina. Primanje «šamara» sudbine, tako dugo dok ne naučimo lekciju. A šamari su bolesti, patnja, prirodne katastrofe, i da ne nabrajam.

U viši razred života ne može ako niste položili sve testove, a testove nećete položiti bez pravog znanja. Pa, koji je zaključak?? «Uz vladare bez pravog znanja, pati narod». To vam izgleda nepravedno? Iznenadit ću vas, ali nije. Vi ste ti koji ste odabrali vaše vladare. Svaki narod dobiva upravo onakve vladare, kakve je zavrijedio prema svojoj razini svijesti. Tu vam se ujedno nudi rješenje kako do boljih vođa. Uzdignite svoju svijest, ne dozvolite da budete glas za one koji toga nisu vrijedni. I doći će neki bolji, neki pošteniji i svjesniji vladari. A ja vam upravo takve želim. V.M.

P.s Iskreno se nadam da uskoro dolazi vrijeme kad svijet više i neće trebati vladare, jer će se razina svijesti svakog pojedinca dići na razinu razumjevanja da smo svi braća, kad će jedina želja biti pomaganje drugima, a jedini zakon, LJUBAV.

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 02.12.2011. 12:34h

  Član yasminMerlin3

  Ma koliko mi s e mučilo od ovakvih vladara, vjerujem da sam ih izabrala, i samim time ako ih nisam željela, izabrala sam ih jer su mi baš ovakvi bili potrebni..opraštam im..jer ni oni kao ni ja..nismo znali bolje..

  sad kad znamo, barem donekle, ovisi o izboru..

  neću glasat za nikoga..jer nitko mi nije po ukusu..neću glasat za \"ove\" da ne bi prošli -\"oni\".neću trgovat..bit ću po strani..

  -doći će vrijeme kad će doći na vlast oni o kojima ti ovdje govoriš..

  jedina dužnost vladara je blagostanje i sreća svakog POJEDINOG stanovnika njegovog carstva, i tako dugo dok se to ne ispuni, on ne može biti miran”.

 • 02.12.2011. 15:18h

  Član ehoMerlin1
  baš prikladan članak..na vrijeme..pred izbora..kaže uzdignite svoju svijest,ne dozvolite da budete glas za one koji nisu vrijedni..
  .možemo uzdignuti svijest,ali gdje su ti koji su vrijedni,ja ih danas,dva dana pred izbore ne vidim..nadala sam se da će se netko pojaviti kome bih vjerovala...ali ovoj najezdi stranaka i strančica a i ovim velikim strankama koje samo čekaju da ugrabe vlast i rade za svoje potrebe,a ne za nas..ne mogu dati svoj glas..a opet mislim da bi trebalo ići glasati...i što sad?..:)

   

 • 02.12.2011. 16:36h

  Član mgracanMerlin3

  Ovi današnji, vladari su Kali juge. Crnog doba. Pošto se u takvom dobu inkarniraju sami neuki, tako smo i mi neuki pri odabiru vladara.

  Nitko ne zna odrediti kad je Kali juga počela i kad će završiti. Razni kalendari daju razna tumačenja. Jedni govore o skorom početku Zlatnog doba, a drugi tvrde da još nismo dosegli dno Kali juge.

  Ima strašnih opisa tog dna; roditelji jedu svoju djecu.

  Kanibalizam je rasprostranjen jer nema druge hrane.

  Iz tih se opisa najživlje sjećam samo te rečenice o žrtvovanju djece za hranu.

  Još donedavno bili smo uvjereni da u Europi više nikad ne može biti gladi. A danas?U ovu se tvrdnju više nitko ne može zakleti.

   

 • 02.12.2011. 19:13h

  Član sutonMerlin2

  ODBEGLI POLITICKI POLOZAJ

  Stigavsi u prestonicu jedne drzave, Putnik uoci
  ogromno bojiste van zidina grada puno ljudi koji su se
  tukli i vikali. Dok je posmatrao ovaj zastrasujuci prizor,
  jedan Politicki Polozaj se izvuce iz gomile i pronađe
  skloniste u raci nedaleko od Putnika, jer je gomila
  bila suvise zaokupljena tucnjavom da bi primetila
  kako je uzrok njihove tuce umakao.
  \"Jadni, izgubljeni i krvavi stvore\", rece saosecajni
  Putnik, \"koji je bio tvoj zlocin?\"
  \"Trazio sam coveka\", rece Politicki Polozaj.

  Embrouz Birs

 • 03.12.2011. 10:24h

  Član borivojMerlin3

  u antičkoj grčkoj vladar je trebao biti močan kao: znanstvenik, filozof, umjetnik i religiozna osoba.

  sve su to stranice hipotenuze piramide i duži im je put. u sijecištu osnovice piramide do vrha koji predstavlja DHARMU, pravo znanje i zakon je, najkraći put jest. to je put vladara, političara. tako bi trebalo biti i danas.

  na žalost danas su, ili bili su političari: drvosjeće, glumci, i dr.

 • 19.02.2012. 12:03h

  Član dzorkoMerlin2

  neka MIR vlada, i vladari neka budu VLADARI MIRA, neka budu baš poput - Vladimira !

  :)

 • 24.04.2013. 22:42h

  Član edin.kecanovicMerlin3

  ...A živjeti život zadovoljavanja želja, samo nas gura u sve veći nemir. Jer, zadovoljenje jedne želje rađa tri nove koje je još teže zadovoljiti. A kad puno steknemo, dolazi strah da to ne izgubimo. Zato, nesebičan rad za druge spada u najviše vrline koje jedan vladar može imati. Da bi se stekla takva vrlina, iz unutrašnjeg mira mora se roditi ljubav prema onima s kojima se vlada....

 • 24.04.2013. 22:50h

  Član edin.kecanovicMerlin3

  Kali yuga je - po Vedama -otpočela prije nekih pet hiljada (5 000) godina, a traje četiri stotine i trideset dvije hiljade (432 000) godina.

  Bog je milostiv, pa je na tako dug period vrlo loših uslova za život, dao u samoj Kali yugi - jedan period blagostanja. Taj dio Kali Yuge će se zvati zlatno doba. Trajaće određeno vrijeme, a onda će se nastaviti Kali Yuga do isteka svih 432 000 godina.

 • 16.06.2013. 11:40h

  Član shadowofsoulMerlin9

  ''U Vedama, knjigama znanja, o vladaru stoji zapisano ovako: “jedina dužnost vladara je blagostanje i sreća svakog POJEDINOG stanovnika njegovog carstva, i tako dugo dok se to ne ispuni, on ne može biti miran”.''

  da je ovako, Bog bi stvarno hodao Zemljom

  ''...brinući samo o svojim potrebama, oni misle da znaju što rade, ali to je daleko od ZNANJA...''

  ''Postoje zakoni koji su iznad svih zakona, koji su nepotkupljivi i nepromjenljivi, jer ih nisu izmislili ljudi, već su to moralni zakoni vječnosti. Pred tim zakonom, visoki položaj nije „olakšavajuća okolnost“, već taj zakon veli; što viši položaj, odgovornost za ono što smo učinili je veća! ''

  ma, mogla bih ovako cijeli članak, odličan je, već sam čitala, ali dobro ga je ponovo postaviti ...

   

SADRŽAJ UPISAO

Član shantiMerlin3 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana shanti dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

VELJAČA...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član Luce malaLuce mala

  Lp svima! :)

  23.02.2021. 19:59h
 • Član ShadowOfSoulShadowOfSoul

  za Iridu: ostvarilo se tumačenje mog sna, draga Irodo, san o bijelim ljiljanima

  23.02.2021. 19:20h
 • Član Luce malaLuce mala

  Ja nisam tu. :) Odnosno upravo idem.. :) Ugodna večer! :)

  18.02.2021. 21:23h
 • Član iridairida

  tko nije prisutan, molim neka se javi....

  16.02.2021. 19:40h
 • Član iridairida

  gdje su ovo troje nestali..., otišli u maškare...:)))

  16.02.2021. 12:18h
 • Član DeVeTDeVeT

  naravno da je sve u redu...:))))...

  12.02.2021. 20:16h
 • Član Luce malaLuce mala

  Onda je sve u redu. :))))))

  12.02.2021. 19:00h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info