Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član nlandeka

Upisao:

nlandeka

OBJAVLJENO:

PROČITANO

4026

PUTA

OD 14.01.2018.

ŠTO JE ZAPRAVO LJEPOTA?

ŠTO JE ZAPRAVO LJEPOTA?
Često se u svakodnevnom životu znam uplesti u dugotrajnu raspravu o ljepoti čovjeka ili žene? Svatko od nas ima različitu viziju ljepote. Nekome je važna ljepota "iznutra" - ono što čovjeku daje osobnost, dok većina "pada" na onaj vanjski izgled žene, a koji se u skladu sa nekim tabelama i liječničkim razmišljanjima mora uklopiti u standard odnosno tabelarne mjere, da bi pripadale grupi "lijepo".

Kako je pojam ljepote sve veći problem današnjeg vremena, a takodjer i pitanje da li je lijepa žena ona mršava ili ona punašnija sve više se na raznim forumima i portalima raspravlja i o ovoj temi.

Na žalost, modna industrija je uvela točno odredjene mjere u svijet manekenki koje skoro pa moraju stati u konfekcijski broj 34 da bi bile atraktivne i tražene za snimanje kataloga i revija.

S obzirom da je za većinu žena takav konfekcijski broj potpuno neprirodno stanje, velik broj manekenki preživljava na jednoj jabuci dnevno, nekom sitnom zalogaju sastavljenom od ribe i povrća a ostatak dana na običnoj ili mineralnoj vodi. Osim što se izgladnjuju, da bi ostale u vrhu top liste najtraženijih i "najljepših", vrlo aktivno se bave i tjelovježbom. No kako to uspijevaju ako tijelo nema dovoljno energije niti da odrade svakodnevne obveze, a kamo li još i neke dodatne aktivnosti?

Da bi sve to uspjele, upletu se u jedan začarani krug u kojem gotovo da i nema izlaza. Da bi funkcionirale troše različite stimulanse i energetske napitke kojim nadoknadjuju onu tako prijeko potrebnu snagu i energiju koja im je potrebna, stalno im se spava, nemaju snage za tjelovježbu ili za kakve druge aktivnosti pa se često u društvu predaju i alkoholu da bi razbili taj svijet pritiska i prisile koji stalno nešto od njih traži.

No problem nije samo medju manekenkama, problem je u čitavom svijetu jer modni svijet diktira pravila. Gotovo da niti u jednoj trgovini poznatog branda ne možete pronaći konfekcijski broj veći od 40, maksimalno broj 42, modeli su takvi da ih niti jedna mladja žena, modno osviještena, a koja je malo punašnija ne može obući, a svaka mlada osoba da bi pripadala tom kultu modno osviještenih i pristalih žena ne smije biti deblja od 55 kg.

Osobno ne spadam u tu grupu. Dok sam bila mlada, sjećam se svog silnog truda da budem ista kao i mnoge druge mlade djevojke - mršava, koščata - jer to je bio trend, baš kao i danas. Nikako nisam uspjela dostići kilažu svoje sestre koja je prirodno bila mršava i nikad teža od 52 kg, i ja sa svojih deset kg više bila sam doslovno debeljuca. Često sam se naslušala priča ljudi iz susjedstva, ti si debeljuškasta, vidi kako si rumena, zdrava, itd. A ja sam se tada zbog toga osjećala nesretno.

S godinama, kako sam sazrijevala, tako se i moj pogled na svijet, pa i na žensku ljepotu promijenio. Kroz kontakte sa suprotnim spolom primjetila sam da je i za njih tip manekenske ljepote prikladan za naslovne stranice ali ne i za svakodnevno druženje. Većina muškaraca u svakodnevnom životu teži za tim da upozna ženu koja nije opterećena brojanjem kalorija, koja nije nervozna zbog toga jer je gladna i neispavana, koja ne mora potrošiti kg pudera i raznih drugih krema da bi zategla i dala sjaj uveloj koži.

Nikad mi mojih 65-70 kg na moju visinu od 167 nije bilo opterećenje, niti sam se zbog njih osjećala manje lijepom. Naročito kad sam kroz svoje sazrijevanje i kroz odgoj vlastite kćerke uočavala promjene koje su u  mom i njenom tijelu nastale uslijed silnog nastojanja da budemo  mršave, ili iste kao te ljepotice s modnih naslovnica.

Nervoza, otresanje, nesanica, nezdrava košćatost, hormonalni poremećaji koji su izazvali izostanak mjesečnice a uporedo s tim i bol u trbuhu, i na kraju nezdravo opterećenje vlastitim izgledom koje seže čak do faze da se do duboko u noć utrljava u kožu anticelulitna krema i ostali slični preparati koji reduciraju masnoću i ostalo. Gledala sam kako se pred mojim očima jedno lijepo stvorenje, zdrave i sjajne kože, bez akni i bubuljica, nasmijano, vedro, energično, pretvara u jednu čangrizavu mladu curu koja skače na svaku riječ koja joj se kaže ako je u suprotnosti s načelom mršavljenja odnosno koja "preživi na jednoj jabuci dnevno, ili na dva kuhana jaja, ili na pahuljicama". Naravno ništa od toga se ne jede zajedno u jednom danu, već svaki dan po jedno od tog jela.

Uspjeli smo tu fazu prebroditi, uz predočavanje dokaza o tome što je zapravo lijepo. Jer nekakvo koščato, živčano i neuravnoteženo stvorenje bez energije za život sigurno nije niti osoba ugodna za druženje, niti sposobno za posao.

Pa što je onda ljepota žene?

I koji su to kriteriji koji o ljepoti žene odlučuju? 

Moji kilogrami meni nikad nisu predstavljali poseban problem. Trudim se živjeti zdravo, jesti hranu koja nije premasna i prekalorična, trudim se i vježbati no konstituciju svog tijela ne mogu promijeniti. Ali mogu mijenjati svoj stav o svom tijelu.

Upravo danas sam pročitala da kako je Janifer Lopez pokrenula pravu revoluciju u svijetu zvijezdi, osiguravši svoju pozamašnu stražnjicu, i samosvjesno se postavivši kao iznimno lijepa žena, iako apsolutno drugačija od onih koji su do sada bili na vrhu.

Sve više se modni svijet počinje mijenjati. Ove godine su mnogi kreatori uvrstili i punije manekenke u modne revije i sve više se vraćamo zaista prirodnom izgledu.

A tko će popraviti štetu? Još uvijek čujem ponekad komentare "Čuj, super izgledaš, bomba si, samo da ti bokovi nisu tako jaki!"

Bokovi su ono što me čine ženom. Baš kao i grudi. A tko je kad podigao hajku na muškarce zbog njihovog podbradka, masnog pivskog trbuha, nezgrapnog tijela koje baš ne podsjeća na sportske favorite?

U što se pretvorio taj svijet ako je oslijepio na stvarne  vrijednosti i na ono što je zaista lijepo. Gledajući u one košćate manekenke koje izgledaju kao su si već preplatile grobno mjesto kao da izvikujem caru "da su mu haljine prekrasne" a u stvari je gol. Prosudite sami!

beyonce

Beyonce - koja s ponosom nosi svoje žensko tijelo

marilin monroe Marilin Monroe - žena o kojoj se priča

 

Angelina Jolie - nekad seks ikona

A sad...........??

 

I što reći?

 

Elizabeth Taylor - žena koja je meni bila pojam ljepote

 

Moje mišljenje je da je svaka žena lijepa onoliko, koliko lijepom se osjeća. A osjeća se lijepom svaka žena koja je zdrava, koja drži do higijene svog tijela, do usavršavanja i napretka svog intelekta, do fizičkog stanja svog tijela, i koja nije zapuštena. Svaka žena je lijepa na svoj način, a to dokazuju i muškarci činjenicom da sve žene koje su prema standardima ispodprosječno lijepe imaju za svog para muškarca koji je i lijep i imućan i sposoban.

Dakle, žena treba iznad svega biti dobar i pametan sugovornik, nasmiješena i sretna, i to je recept za ljepotu i za uspjeh.

 

 

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 10.01.2010. 14:19h

  Član shadowofsoulMerlin10 Glava Elizabeth Taylor je najljepša glava svjetskog filma... /bar za mene/, jer ljepšu i klasičniju ljepotu žene još nisam vidjela... :) predivne oči, kosa, ten, usne... to je ljepota! fizička ljepota....
 • 10.01.2010. 14:21h

  Član nlandekaMerlin4 Slažem se u potpunosti s tobom. Ona je za mene oduvijek bila pojam prave ljepote.
 • 10.01.2010. 14:30h

  Član safirisMerlin7 Čemu uopće kategorizirati nečiji izgled?Ovo je prava ljepota-ovo nije prava ljepota itd. Pogrešno u samom startu.Osim toga, uz ljepotu vezati imeprativ kao- žena bi trebala ovo, žena bi trebala ono, jer je samo tako lijepa,opet pogrešno. Živi i budi ono što jesi, radosno ljudsko biće. Možda bi se češće trebali podsjećati koliko je blagoslov roditi se kao cjelovita i zdrava osoba.
 • 10.01.2010. 14:42h

  Član nlandekaMerlin4 Na žalost, draga Safiris, previše kategorizacije je dovelo do toga da bi žena morala ispunjavati određene norme da bi bila prihvaćena u društvu. Bit svega je da čovjek ili žena, kad se i rodi zdrav, radi nametnutih kriterija uništava zdravlje da bi dosegla nešto što je gotovo nemoguće a to je dostići one mjere iz tabela kojim se mjeri indeks tjelesne mase, kg, visina itd. I za mene je prirodno lijepo samo nasmiješeno i neopterećeno ljudsko biće. Svaka nervoza ili želja da se dostigne nešto što je nerealno opterećuje čovjeka i kvari mu izgled koji mu je priroda dala.
 • 10.01.2010. 14:46h

  Član gemini1Merlin3 Sve je relativno. O ukusima se ne raspravlja. Nekom je lijepo ovo, nekom ono. Jedino znam da su u krivu žene koje su opsjednute svakim detaljom na sebi, jer jako bi se iznenadile kad bi im kraj sve ljepote i izgleda muža ili dečka odvela - što se jako često dogodi - potpuno naizgled nezanimljiva žena neopterećena izgledom, što samo potvrđuje da su šarm, toplina, vrline i karakter puno zanimljivije muškima nakon prve presenećenosti nečijim izgledom iza čega obično ne stoji ništa ili malo.
 • 10.01.2010. 14:47h

  Član gemini1Merlin3 A ovi bogatuni koji plaćaju lutku od žene koja ih obično prevari ili ostavi, tako im i treba. Bolje im je da si kupe gumenu lutku za napuhavanje, jeftinije i manje povreda ega.
 • 10.01.2010. 15:00h

  Član magicusMerlin28 Bravo Nado, i ti otvaraš svoju kolumnu sa iznimno važnom temom.....samo naprijed!
 • 10.01.2010. 15:05h

  Član vajranMerlin5 lijepa je svaka koja je draga. i nema do drage žene...
 • 10.01.2010. 15:17h

  Član elycaMerlin4 ...ljepota je ono što privlači.... a privlači osmjeh, izgled, bokovi, grudi, kosa, hod, glupost...nešto... ...ali osobnost je ono što zadržava :-))
 • 10.01.2010. 15:22h

  Član shadowofsoulMerlin10 lijepa žena uvijek bolje prolazi u životu, nego ona manje lijepa i to je najveća tragedija za \"prosječan\" izgled žene... na žalost, muškarci su vizuelna bića, najprije gledaju atribute žene, a tek onda \"dušu\".... a znamo da muškarci još uvijek vladaju svijetom.... do kad će to trajati ne znam, no svaki od njih- kad mu se rodi dijete kaže: rodio se sin, a kad se rodi curica: neka je živa i zdrava!... dakle, na žalost, još uvijek je tako
 • 10.01.2010. 15:24h

  Član ivanaMerlin2 različite grupe - različiti kriteriji za lijepo... kao i u svemu drugome, tako i u pogledu ljepote: ako grupa ne cijeni iste vrijednosti koje cijenim ja ili su kriteriji grupe pretjerani u odnosu na moje - ja odoh... biti prihvaćen u grupi istovremeno traži i to da grupa bude prihvaćena od nas, čemu inače takva pripadnost ? potiranje sebe zato da bi se pripadalo grupi uvijek isto završava...
 • 10.01.2010. 16:09h

  Član runovalMerlin4 Tko razmišlja po navedenim standardima privlačiti, će osobe koji mjere po tim istim standardima. Tko razmišlja i o drugim standardima privući će isve ostalo što mu je potrebno za ispunjenje u životu! POZDRAV SAFIRIS ZA NAVEDENI PRVI NAJELEMENTARNIJI STANDARD ( biti zdrava osoba)
 • 10.01.2010. 16:28h

  Član boris_pecigosMerlin2 I vanjska ljepota dolazi iznutra! Kako žena zrači (ili muškarac) to je čini lijepom i u vizualnom smislu. Barem ja tako vidim ljude. Budi(mo) samopouzdani i uopće nećemo imati problema s bilo kakvim kategorizacijama (osim kod kupovine odjeće, to jest problem, čak sam i ja imao problema s tim).
 • 10.01.2010. 16:34h

  Član mlabosMerlin14 Pozdrav našoj novoj kolumnistici....
 • 10.01.2010. 17:58h

  Član shadowofsoulMerlin10 kod prvog susreta s nekim (muško-ženski princip) cca 80% uspješnosti nastavka nekog odnosa čini fizički izgled... npr. može lik biti super dobar sve 5+, no ako mi se na prvi pogled ne sviđa - nema ništa... :) to ne znači da ga manje cijenim ili bilo što, ali priznajmo da je fizički izgled vrlo bitan
 • 10.01.2010. 18:18h

  Član shantiMerlin3 Po meni, najvažnije je da vam drugi ne određuju standarde ni za to što je lijepo, ni za to što je dobro. Ako mislite da su lijepe žene u prednosti, ili pogotovo da su sretnije u životu, jako se varate. I sam Sai Baba veli da ljepota može biti kazna, a ne dar. A fizicki izgled bi trebao isijavati zdravlje i unutarnji mir. P.s. Nado, od kud si \"iskopala\" sliku od Brigitte Bardot??? Jel to ona?
 • 10.01.2010. 18:37h

  Član kajaMerlin5 * \" Svi potječu iz jednog jedinog stabla Bića - vječnog življenja koje znamo pod imenom Bog. Na ovaj način, Veliki Duh živi unutar svih stvari, u svakoj životinji i biljci, u svakom drvetu, i u svakome od nas koji smo ovdje prisutni. Postoji savršen lik za vas, duhovno energetsko polje uklapa vašu biologiju u vibrirajuće modele Bića u kojima ona postiže savršenu svrhu. Vi se trebate samo opustiti i osloboditi načina na koje ste ranije mislili o sebi, osjetiti ovaj savršeni lik, osjetiti svoju duhovnu svrhu, dozvoliti Bogu da vas opiše. Zašto stvarate od sebe nesavršeni lik, kada Veliki Duh, izvor sveg života, čuva za vas lik neizrecive ljepote? Možete li ga osjetiti sada kako leprša u atmosferi vaše svijesti? \" ... po K.K.
 • 10.01.2010. 19:37h

  Član gemini1Merlin3 Shanti, bravo! Tu izreku Sai Babe i sama citiram! Lijepe žene su često samožive ili čak nesigurne, jer uvijek ih smatraju da su manje pametne i sposobne! A obično i jesu, jer su se manje morale truditi! Isto kao što veliko bogatstvo i nekretnine su teret jer imaš brigu oko toga i plaćanja! Najbolje je zlatna sredina u svemu!
 • 10.01.2010. 19:59h

  Član gemini1Merlin3 Shanti da, BB je bila prekrasna što se vidi, ali - kakva je sad!? Eto vam dokaza da se ne treba vezati za ljepotu! I evo jedna od Sai Babe još o vanjskom: \'\' ... Stoga, ne budite ponosni na tijelo ili bogatstvo. Novac dolazi i odlazi, a moralnost dolazi i raste. Razvijajte moralnost. Dajte da ona jača i buja. Usprkos visokom obrazovanju ljudi su danas izgubili moral, a čovjek bez morala uopće nije ljudsko biće. To je zapravo demon u ljudskom liku. Gdje nema morala ne može biti niti ljudskosti ... \'\' Sai Baba
 • 10.01.2010. 21:24h

  Član nlandekaMerlin4 Prva slika je Brigitte Bardot, lijepo da si je prepoznao Shanti. Dobro Gemini citira izreku Sai Babe - novac odlazi, a moralnost je ta koja čini čovjeka. Na žalost, puno toga je danas podređeno novcu, i za slavu i takozvanu ljepotu mnogi bi dali sve, a ne vide da od sebe rade ruglo. Npr. Cher koja ne sliči na živo stvorenje i po medijima joj se izruguju zbog lica koje ne može više načiniti niti jednu mimiku. Upravo sam sve to i htjela naglasiti. Žene koje nisu prema standardima ljepotice, ali vjeruju u sebe i samopouzdane su, one uspijevaju, iz njih isijava ona unutarnja ljepota i pozitivna energija koja privlači ljude. Dok upravo one klasične ljepotice prema svim standardima, nakon što ih se upozna odbijaju ljude jer one imaju samo jednu misao u glavi: \"da li su savršene, i da nešto ne bi pokvarilo njihovu savršenost tog trenutka\" i s tim su potpuno opterećene. Na žalost, upravo ta opterećenost kvari odnose, jer partnere, prijatelje, prijateljice zanima i drugačiji vid komunikacije, razgovor o svemu, podjela mišljenja, neopterećeno druženje, a ne samo opterećenost vanjskim izgledom od kojeg priličan broj žena pati.
 • 10.01.2010. 21:28h

  Član nlandekaMerlin4 Osim toga Barbara Streisand je očiti dokaz kako je osobnost iznad vizualne ljepote. Svoj izgled treba znati nositi. Samopouzdanje, pozitivna energija, osmijeh i dobra duša, temelj su svakog dobrog i dugotrajnog odnosa.
 • 10.01.2010. 21:31h

  Član zemljaMerlin2 Ma, baš me briga kome sam lijepa, kome nisam... Imam ogledalo! :) Njemu sam lijepa. Gle BB... ista ja! Kad se naspavam... :) Šalu na stranu, rekli smo da je ljepota u očima promatrača, a, opet ponavljam, shanti je na to dodao - i čistoći duše onoga koji gleda. Eto, to je za mene najbolja definicija ljepote.
 • 11.01.2010. 09:48h

  Član elycaMerlin4 ne znam da li je predugo za ovu raspravu...al sam ja...pokušavajući odbit muškarce od sebe...nabavila 3 ogromna muška džempera ...(veličina 56....a osobno nosim 38-42 - žensku konfekciju)...i da ne bi izgledala zavodnički... non stop nosila sve ono što po svim zakonima logike odvlači mušku pažnju: - jako široku robu i majice bez ikakvog isticanja struka, japanke ili niske cipele... i NEPOČEŠLJANA....s Hipy torbom preko ramena... tako obučena zavela sam: 1. direktora jedne velike firme 2. vlasnika kamenoloma i još koječega 3. vlasnika turističke agencije, restorana i apartmana 4. tipa s dionicama (taj mi je bio najdraži s izjavama \"poslat ću atuo po tebe\") ...ne mogu se sjetit više...ali ostalima sa bila vrlo simpatična kad bi tako pila kavu u Hotelu Park u Splitu ili Sheraton u Zagrebu :-)9 ...kad sam se javno na svom blogu požalila da kad idem s tim ljudima van da se uopče ne počešljam...i da šta me više ne ostave na miru... javio se jedan moj prijatelj koji nikad nije komentirao i napisao nešto u stilu: \"Što god ti napravila i obukla na sebe ne možeš sakrit svoj veseli duh!\" ....dakle...šminkali se ili ne.... svejedno vam je :-)) ....ako...kako to i sama nlandeka kaže \"znaš nosit svoj izgled\" ...pa kakav god on bio
 • 31.03.2010. 23:07h

  Član flickaMerlin1 Taj mit o ženskoj ljepoti nas prati još iz antičkog doba.Žene su se uvijek uređivale ili da bi se kome dopale ili za svoj gušt ili iz neke socijalne potrebe. Danas sam neopterećena svojim izgledom ,jer sam svjesna da mi je dobro u svojoj koži ,da sam zdrava i zadovoljna; za razliku kad sam bila mlađa i nesigurna u sve oko sebe i sebe same. Kad se pogledam u ogledalo vidim sretnu ženu !!

SADRŽAJ UPISAO

Član nlandekaMerlin4 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana nlandeka dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝

Napiši nešto, ostavi trag

Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST U KOLOVOZU...

KOLOVOZ...

ASTROLOGIJA, NUMEROLOGIJA I OSTALO

BRZI CHAT

 • Član bglavacbglavac

  Dragi magicusi radostan dan vam želim. Lp

  07.08.2022. 08:40h
 • Član bglavacbglavac

  djedovi i bake sretan vam današnji dan!

  25.07.2022. 07:13h
 • Član iridairida

  broj članova 12 002....

  19.07.2022. 12:11h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  HVala.

  13.07.2022. 07:33h
 • Član bglavacbglavac

  Ispravljeno. Lp

  13.07.2022. 06:57h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Ako može isšravka u novom članku...Umjesto Bušenje...treba - buđenje. Živjeli.

  12.07.2022. 18:01h
 • Član iridairida

  ajme ljudi, pa chat nam je još u lipnju...hahaha...svi zbrisali na more...ugodan vam dan...!

  09.07.2022. 12:43h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlogMagnezij tajne

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info