Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član Rodrigo

Upisao:

Rodrigo

OBJAVLJENO:

PROČITANO

775

PUTA

OD 14.01.2018.

Povjerovat ću kad vidim 10

Povjerovat ću kad vidim 10
Na primjer, ako ste vezani za to da vas drugi poštuju, a neko prema vama pokaže prezir, Srce će vam se zatvoriti i ljubazne misli koje ste do tada mislili zamijenit će one neljubazne.


I
zreka “Povjerovat ću kad vidim” u stvari bi trebalo glasiti “Vidjet ću kad povjerujem”, pošto je ono što vidimo stvarnost, koju stvaraju naše misli i uvijerenja. Dakle, ako su nam misli ispunjene Ljubavlju i mirom, osećat ćemo mir i Ljubav i vidjet ćemo mir i Ljubav svuda oko nas. Ako nam se u mislima kriju ljutnja i prigovaranje, tako ćemo se osećati i takav će i Svet izgledati.
Kako su misli te koje stvaraju našu realnost, može nam se učiniti da, ako želimo da nas ispunjava Ljubav, onda treba pokušati misliti samo misli ispunjene Ljubavlju, a izbjegavati one u kojima ljubavi nema. Zašto ne bismo stvarali realnost kakvu želimo? Poistovjećivanje s ‘ljubaznim’ mislima a nepoistovjećivanje s ‘neljubaznim’ zaista bi nas ispunilo sa više ljubavi, ako bismo pri tom u te misli i povjerovali. To je sigurno vrijedno truda i nešto što se može preporučiti.

Međutim, pokušaj da imamo samo ljubazne misli na kraju bi propao jer je nemoguće osloboditi se neljubaznih misli sve dok smo vezani za lažnu osobnost koja uslovno (uvjetovano)voli. Na primjer, ako ste vezani za to da vas drugi poštuju, a neko prema vama pokaže prezir, Srce će vam se zatvoriti i ljubazne misli koje ste do tada mislili zamijenit će one neljubazne. Ili, ako u vama postoji vezanost za osuđivanje nasilja, a nekoga fizički napadnu, to ćete ponašanje osuditi, jer vam je duh ta vezanost zatvorila, usprkos tome što ste riješili misliti samo ljubazne misli. Zato, da bismo oslobodili Ljubav koja je naša prava priroda, moramo odstraniti vezanost za misli koje nas zatvaraju. Tek tada će Ljubav moći ostati.
 
Problem koji imamo sa stvarnošću koje stvaramo jeste da nam se neki dijelovi te realnosti sviđaju a neki ne (vezanost za sud ili poistovjećivanje). Rješenje je da ih sve volimo, a to je ono što nam omogućuje otpuštanje i prihvaćanje (čistoća misli riječi i djela). Puno pomaže ako shvatimo da je sve što doživljavamo savršeno takvo kakvo jeste da bi nas potaklo čistoći misli i ispravnost odluka.. To je stoga što su naše realnosti projekcije naših  lažnih osobnosti koje vole uslovno i te realnosti nam pružaju točno ona  iskustva sa kojima trebamo vježbati nevezanost, točno u određenom redoslijedu koji je neophodan da bismo poništili sve vezanosti koje nam zatvaraju jasno rasuđivanje. Kada shvatimo da su svi ljudi koje odbacujemo ili optužujemo samo odrazi nas samih, postaje mnogo jednostavnije osloboditi se stavova lišenih Ljubavi.

“Bez obzira da li nekoga volite, mrzite ili mu se podsmijevate, to su sve samo vaši odrazi. Ako odustanete od tih ‘reakcija, odjeka i odraza’ vašeg Uma, koji vam se pojavljuju u pojavnom Svijetu, i uhvatite se za Stvarnost koja se zove biče, duh, Srce, onda će sve te razlike u mišljenju, osjećanjima, postupcima, i ostalom, zauvijek nestati”. Zato, “Prvo shvatite da je vaš Svijet samo odraz vas samih i prestanite odrazu praviti zamjerke” (Nisargadata)

 

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 31.01.2009. 19:01h

  Član srcemsrcuMerlin1 sve što doživimo, sve što želimo, sve što smo proživjeli se zrcali u zrcalnim neuronima u našoj glavi. tu je ključ naše osobnosti, zrcaljenje naše prošlosti i zrcaljenje naše stvarnosti. Mi tek možemo vidjeti ono što se preslikalo u zrcalima naše svijesti, u kristalnom labirintu našega mozga. tu počinje i završava naša samosvijest, tu upoznajemo sebe i svijet u kojem živimo, tu možemo zatvorenih očiju gledati sebe i prepoznati svoje greške, svoje nesreće, svoje tuge i svoju sreću. Tu u našoj glavi se sjedinjuju sve filozofije, svi svjetonazori i mi SAMO MI SAMI možemo odlučiti kojim putem ćemo krenuti.
 • 01.02.2009. 09:07h

  Član gemini1Merlin2 Živjeli Girija i Nisargadatta!
 • 01.02.2009. 10:31h

  Član kajaMerlin5 Nebi rekla (koliko god to svi govore) da ono što vidim vani je odraz mojega stanja ... ako VIDIM ono što vidim i znam da to spada u onaj dio djelovanja koji se meni ne sviđa, odnosno kojega ja ne slijedim, to ne znači da ja tu osobu moram prestati voliti, da ju trebam osuditi a nemoram čak ni prosuđivati...tome je tako i kvit, to je moja konstatacija o načinu djelovanja pojedinca. Onog trena kad sam oslobođena navezanosti i nemoći - da netko utjeće na mene , ..da sam o nekome ovisna,.. da netko narušava NEŠTO sveto, .. da netko može nešto pošemeriti na GLOBALU,.. meni postaje jasna slika djelovanja te osobe koja to što čini , čini samo sebi a ja sa tim nemam ništa. Moja ljubav prema njoj je ,; lagana , svjesna, čak humoristićna, iskrena , ona hrli prema toj osobi. Ako ona to prepozna tražiti će \"recept\" moj kako sam došla do te ljepote života...a ako neće neće... ja sam svoje obavila ... Jednostavno znam reči popu pop a bobu bob. .... Primjer: boli jedan dan mog muža jako noga...iz dosada sakupljenog znanja vidim razlog zašto ga boli i to mu kroz lagane riječi objasnim ( ne više zapovjedničke, mudre..neke teške) nego razigrane , tome je tako a ti sam izaberi .....ja dalje sa tim nemam ništa,...to neznači da mu neću pomoći oko bedinanja iste , ali neću više radi toga biti u bedu...TO JE NJEGOV IZBOR.... ......... Moja ljubav prema osobni usmjerena je prema njezinoj Duši po kojoj činimo SVI jednotu....naprosto preskačem fizičnost i lude ljudske glave...
 • 01.02.2009. 11:26h

  Član dinajaMerlin2 draga kaja, srcemsrcu je napisao komentar slijedeći nova saznanja u neuroznanosti, poraćenim sa zadnjim tvrdnjama filozofije i fenomenologije duše........ i mi uistinu više ne možemo pobijati činjenicu da je u mozak središnje mjesto iz kojeg proizlazi naša percepcija svijeta u kojem živimo..drevne mudrosti to same potvrđuju služeći se drugačijim terminima.kruska čakra je ono što nas povezuje sa višom svijesti i jedino njom spoznajemo tko smo od kda smo došli i kamo želimo krenuti. U mozgu je pronađena točka koju znanost naziva BOŽJA TOČKA i to je vjerovatno ono mjesto u gdje su se smjeslile oči Božje koje nas vode kroz život.bez mozga mi ne bi živjeli, bez tog čudesnog organa ne bi nikada spoznali da postoji BOG, ne bi bili u stanju spoznati njegovo postojanje u nama, bez mozga te najčudesnije tvorevine univerzuma nebi odkucavala naša srca, bez mozga, ne bi mogli disati, bez mozga bi mi ostali biljke, jer čak i jednostanična bića imaju mozak koji se očituje kroz njihov stanični skelet, one male cjevićice koje su se poredale slijedeći osnovni zakon iz kojeg se univerzum i sve u njemu razvilo.zakon zlatnog reza.......mudrost dnevnih mistika se danas potvrđuje kroz dokaze u znanosti.....ali da dnevni mistici nisu imali mozak sigurno se ne bi razvila ni njihova mudrost...........i oni bi ostali na stadiju biljki i jednostaničnih bića..živjeli bi svoje spoznaje, ali ne bi bili u stanju te svoje mudrosti proširiti dalje i utirati put dolazećim generacijama.........:-))))
 • 01.02.2009. 11:52h

  Član dinajaMerlin2 kako puno mudrosti na ovom portalu proizlazi iz drevne mudrosti indijskih religija i njihove filozofije želim ti draga Kaja još nešto napisati.......živim i radim u Švicarskoj i svakodnevno se susrećem sa indijcima koji su drevnu filozofiju koju su dobili u naslijeđe sjedinili sa novonastajućom znanosti........Indijci su ovdje cjenjeni informatičari, cjenjeni neurolozi, cjenjeni fizičari.........iz njihovih eseja, njihovih znanstvenih radova se uistinu može puno naučiti, da oni se pozivaju na svoje drevne mudrace, ali njihove misli uspoređuju sa novoizraslim teorijama i nude nama koji ih čitamo sveukupan pogleda na čovjeka, njegovu svijest, naročito na njegovu samo svijest..jedan od vodećih svjetskih neurologa je indijac Vilaynur S. Ramachandran, o njemu sam već pisala, on nam poručuje jednom od svojih knjiga \"Slijepa žena, koja vidi\" upravo to da se cijeli svijet smjestio u našim glavama.........:-)))
 • 01.02.2009. 12:03h

  Član srcemsrcuMerlin1 kao i obićno u našem životu dinaja je uvijek brža od mene.Evo ja se tek sad probudih iz terapijskog sna i čitam Kajina pitanja i Dinajine odgovore. Da dinaja me je uvela u svijet neuroznanosti, dala mi knjigu indijaca Vilaynur S. Ramachandran u reuke i dok sam je čitao spoznah da se stare mudrosti i novonastajuće premise moraju sjediniti u novu spoznaju. Jedno ne iskljućuje drugo to nam poručuje pisac knjige o slijepoj ženi, čovjek koji je pronašao BOŽJU ISKRU U LJUDSKOM MOZGU. Ne smijemo ostati jednoumni, sjedinimo jedno i drugo da bi ovaj PORTAL doista bio ulaz u VELIKU ZGRADU ZNANJA..:-)))
 • 01.02.2009. 12:06h

  Član srcemsrcuMerlin1 malo kasnim, bio sam još pospan, sada pročitah sve komentare. Gemini 1 se zahvaljuje GIRIJI, a tekst je od jednog drugog autora. GEMINI 1 kome se vi zahvaljujete, autoru teksta ili nekom drugome?
 • 01.02.2009. 12:09h

  Član gemini1Merlin2 Jednom i drugom, prvenstveno tko je napravio članak dostupnim. Naša Girija je isto tako mudra da je to čudo jedno. Puse Giriji
 • 01.02.2009. 12:09h

  Član kajaMerlin5 Draga Dinaja, moj osvrt bio je direktno vezan na riječi ...Nisargadate ..... Što se tiče mozga ne treba ga prezentirati niti braniti , imam ga i ja i to povelikog ...isprobanog na sve moguće fele kroz moj vlastiti život..ne trebam za to znanstvenike da mi oni kažu... pa tko može vidjeti bolje stanje kod mene osim mene same....JA NEMAM ZA TO izričaje znanstvenika a da oprostiš mene to i ne zanima kako se to zove ...; Božje Oko, cjevčice ..i sl. ...( iskreno to je za mene muka, vjerojatno sam preblesava ) ... .MENE ZANIMA I TO ŽIVIM DUŠA-VJEČNOST ISPOLJENA KROZ FIZIČNOST.....ODNOSNO da ja koja jesam bog , sa svom moći i snagom osobnosti boga ispoljavam to u potpunoj svijesnoti na ovoj fizičkoj razini ...... .. Pa bi to drugim riječima rekla , ja naprosto živim punim plućima kao bezazleno dijete ,imajući povjerenja u svog Roditelja koji me je stvorio , koji me vodi, koji bdije nad menom , koji me još uvijek uči i ima puno toga za naučiti, i koji me vodi do cilja gdje neću imati samo znanje da smo On i ja Jedno nego ću to naprosto i BITI. ... Ali, ne zaboravi SVI SMO MI RAZLIČITO CVIJEČE U BOŽANSKOM VRTU ... :-))) .....
 • 01.02.2009. 13:04h

  Član srcemsrcuMerlin1 DRAGA GEMINI 1nekako ima osjećaj da ste na neki način motivirani GIRIJA PORTALOM da širite njenu reklamu na MAGIKUSU.Zašto svojim paušalnim komentarima ne ostane tamo gdje mislite da je sve savršeno. Ovdje na PORTALU MAGICUS postoji DEMOKRACIJA, PARLAMENTARNOST i SLOBODA MIŠLJENJA, konstruktivnog mišljenja GEMINI 1. A ja , naravno kratko sam u ovom svijetu, još nisam doživio neki konkretan odgovor na VAMA postavljeno pitanje, uvijek se pozivate na mišljenja indijskih mudraca, Dalai Lame, GIRIJE...........GEMINI 1 ŠTO VI UISTINU MISLITE I OSJEĆATE........ZNATE LI VI TO DRAGA GEMINI 1. TKO STE, OD KUDA STEDOŠLI I ŠTO ŽELITE POSTIĆI OVIM PAUŠALNIM KOMENTARIM NA NA VRATIM OGROMNE ZGRADE U KOJOJ SE >SJEDINJUE MISTIKA ZNANOSI I VJEROVANJE...u šta vi draga GEMINI 1 vjerujete, tko su vaši uzor???????iz vaših komentara još nisam spoznao kojim putem vi idete.........i da li ste uistinu spoznaja jedinstvo univerzuma........osmijeh vam ostavljam draga GEMINI 1, osmijeh koji je najbolja treapija protiv svih neuravnoteženih i nesretnih duševnih stanja...........:-)))
 • 04.09.2009. 08:07h

  Član srceMerlin3 Odlično Rodrigo, print od 1 - 10. Pozdrav

SADRŽAJ UPISAO

Član RodrigoMerlin0 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana rodrigo dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

SRPANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član mkrmarmkrmar

  Dobro jutro svima !

  05.07.2020. 09:44h
 • Član magicusmagicus

  Dobar vam dan dragi magicusi. Lp

  01.07.2020. 18:47h
 • Član tantriktantrik

  Hvala Irida!

  23.06.2020. 07:04h
 • Član iridairida

  Tantrik, dobrodošao na magicus! Nadamo se da ćeš pisati o svome radu...

  18.06.2020. 14:36h
 • Član bglavacbglavac

  Pozdrav!

  17.06.2020. 14:00h
 • Član tantriktantrik

  Dobro jutro, dragi magicusi!

  17.06.2020. 07:35h
 • Član bglavacbglavac

  Dobar dan gospodine. Lp

  16.06.2020. 20:19h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info

Lažna osobnost 9