Odigraj "Tarot DA/NE"

Kalendar događanja

Član gemini1

Upisao:

gemini1

OBJAVLJENO:

PROČITANO

762

PUTA

OD 14.01.2018.

Izvještaj s hodanja po žeravici

Vrijeme je bilo baš kako treba - kako gore, tako i dolje. Vruće gore, a još više dolje. Zato sam i htjela hodati po žeravici kad je vrućina.

Već dugo imam želju kao iskreni tragatelj za znanjem i istinom hodati po žeravici. Kako sam osoba koja se uopće ne snalazi u prostoru i luta kad treba tražiti neku adresu, a često se zabuni i kad drugi put ide na istu, nisam svojedobno išla u Gornje Mekušje, na hodanje po vatri kod Kreše Lušičića i meni vrlo dragog Damira Štancla.

Ali iskustvo se mora steći, ono je najvažnije, obogaćuje nam život, pa sam bila odlučna da probam hodanje kad-tad. Prilika mi se pružila kod yogina Jože, znalca istočnih tehnika i voditelja Shiva Univerziteta, u koji se namjeravam uključiti. Zanimljivo kako Hrvati hrle u Indiju, a ovdje imaju gurue koji znaju sve tehnike, samo su samozatajni i često se ne znaju reklamirati i gurati u javnost, za razliku od mnogih prevaranata koji zarađuju, ali to je sad pitanje karme i savjesti.

O Joži ćemo više i njegovim yoga radionicama drugom zgodom, samo bih napomenula da ste inicirani u Shiva yogu nakon samo četiri dolazaka četvrtkom na prayere kod njega i vježbi pranayame, a koliko ćete napredovati ovisi o vama i vašem radu.

Dakle dan je bio očekivano vruć oko 33 st. C, ali ništa u usporedbi sa 600-injak koliko je Joža kasnije rekao da je užareno tlo gdje smo hodali (moram obavezno bar još jednom doći hodati po zimi, kad je snijeg, jer kažu da ti ionako odrvene od snijega stopala, pa žeravicu onda ni ne osjetiš).

 Došla sam na livadu u Zlatar Bistrici bez ikakvog straha, više s osjećam da trebam izvršiti zadatak na duhovnom putu, a kao uvijek, tjerala me znatiželja svojstvena Blizancima, djeci Merkura.

Inače mi je Shiva drag, pa mi je bilo zanimljivo kako nas shivaist Joža vodi ceremoniju koja me malo podsjetila na neka stara vremena - kruženje oko tog komada livade, paljenje vatre u sredini, trčanje i držanje za ruke ukrug, okretanje sam oko sebe dok trčiš s grupom u krugu oko livade, stalno grupno vikanje AUM, pjevanje Om Namah Shivaya ...

Zanimljvo je što svi u grupi zajednički sudjeluju -  nose komade drveća kojima slažu "lomaču", zatim svatko nađe štapić i unese mislima u njega svoje brige i strahove koje želi spaliti, pa ih baci na komade drveta naslagane u kvadrat u par "katova". Zatim se svatko mora pokloniti vatri, nakon čega svatko svakom poželi sigurno i sretno hodanje, a kad ceremonija završi, svatko se na sve četiri strane tog područja pokloni i zahvali.

Inače volim tajanstvene i čudne obrede i prastare običaje, a iako sam samotnica, asket i solitaire po naravi, bilo mi je jako upečatljivo i zanimljivo tako u grupi i timskom radu, a podsjetilo me na vrijeme kad sam rođena u 5. st. i kopala po kamenim putevima na sjeveru Engleske, i na davna vremena kad je magija sačinjavala zrak.

Bilo nas je šest (Venerin broj), ne računajući hiperaktivnu Jožinu 10-godišnju unuku Blizanku, koja je asistirala navikla na  duhovni rad i učenike svog djede od malih nogu, zveckajući s instrumentima. I mi smo svi dobili zvončiće s kojima smo zvoncali, vikali AUM u glas i Om Nama Shivaya, a Joža nas je vodio u krugu lupajući s defom, a meni je izgledao kao pravi veseli otkačeni  čarobnjak.  

Bilo je ludo i zabavno, ali stvar je u tome da se trebate opustiti, jer što je bolja priprema, bolje i lakše prođete cijelu ceremoniju hodanja. Poslije smo komentirali da smo čak i malo prerano počeli hodati nakon pripreme.

Čula sam da je puno lakše kad je grupa velika, jer je veća podrška, pozitivna energija, pa je ovaj put jače peklo sve prisutne, a i meni nije bilo baš ugodno moram priznati, ali kao hrabar Kelt, druid, Templar prešla sam dva puta po žeravici, koliko su i prisutni dečki, iako sam htjela preći tri puta, a kako sam duhovna 1-inica, uvijek težim savršenstvu i nezadovoljna sam sa samo dva prelaska.  

Reći ćete da je težnja savršenstvu nepotrebna, ali kad nešto napravim i savršeno htjela bih još bolje, pa je vječni život idealan za ovakve kao ja kojima savršenstvo nije dovoljno, nego teže briljantnosti. Osim toga, htjela bih sve znati, moći i probati, za što je ovaj život smiješno ograničen, a k tome me muči što ovdje na Zemlji koristimo tako mali postotak mozga. Mr. Spock i puno svemiraca imaju druge probleme - imaju puno mozga a ništa emocija, a kod mene je to pomiješano, pa sam obožavateljica rozih nijansi.

Jako mi je zgodno i veseli me kad vidim na internetu indijskog gurua obučenog u rozo, a vidjela sam i Arjunu u bojnim kolima u istoj boji. Na zapadu te nijanse nose djevojčice i žene koje su više po tipu slatkaste i razmažene, a na Istoku ju nose mudraci i ratnici.

Kako sam duhovna 1-inica i znam da mogu bolje i najbolje, ne volim se hvaliti, ali mislim da mi je urođena hrabrost, a imam urođen osjećaj za rizik, prodor u mističnost i čak kockanje sa mnogo stvari, pa i životom, jer mislim da sam mezimica Kreatora, koji mi je nakon svih groznih stvari koje sam radila toliko puta učinio puno puta milost da preživim (Jupiter u Ribi u 8/9. kući - daj milost i milost će ti biti data) pa se nadam da ću opet imati sreće, čemu će mi pridonijeti i meni omiljena Bija Mritunjaya Mantra. Osim toga, koliko ih se može pohvaliti da upoznaje sam vrh duhovnog života pojedinaca koji toliko znaju i vrijede u Hr i šire?! U ovom groznom razdoblju kali yuge.

Moram reći da se ne osvrćem na primjedbe i predskazanja kako neću dugo, i kako me čekaju okrutni završeci. Ja znam bolje od svih, ja sam JEDINICA, tako sam sposobna i spretna da imam jak osjećaj da mogu smrti umaknuti i prevariti ju u bar 99% slučajeva.

Osim toga, stvari koje su suđene ionako će se desiti, pa zaštose onda opterećivati negativnim vibracijama straha i čekivanja najgoreg?

Mi možemo zahvaljujući pozitivi, dobrim djelima i pravim tehnikama, mantrama, molitvama i ljubavi izbjeći neke stvari, promijeniti karmu, ili doći do prosvjetljenja, koje najavljuju masovno na Zemlji. A najviše zahvaljujući pomoći duhovnih bića, voljenih uzašlih majstora, te najviše Kreatoru, u ovo doba je sve moguće iskrenim tragaocima i vjernicima.  

Ne bih željela potcjenjivati hodanje po vatri, koje nije tako lako i za kojeg treba hrabrosti, ali nije mi to nešto naročito, a dobro mi je Boro napomenuo: ne trebaš ići, samo ćeš se speći, jer nije istina što kažu da ništa ne osjećaš, peče kad hodaš, a pecka i drugi dan. Tko zna, da je pao mrak pa da sam vidjela (jer sam vizualan tip) onaj crveni žar, možda ne bi bila tako hrabra, ovako je to izgledalo lakše, kao da hodaš po pepelu, jer se popodne žar nije vidio). 

Ipak, svakako je ovo vrijedno i neophodno iskustvo i jako mi je drago da sam prošla po žeravici. Još jedna lekcija je obavljena, a lekcija nikad dosta. Čula sam da je duhovni put naporniji što ideš dalje, ali ne možeš ni odmah iz osnovne škole na akademiju?!  

 AUDACES FORTUNA IUVAT

 

KLIKALICE

🔝

KOMENTARI

 • 02.08.2009. 10:33h

  Član ivanaMerlin2 čestitke, gema ! učinila si što si naumila i to je to !
 • 02.08.2009. 10:37h

  Član gemini1Merlin3 Čudi me da ovo ne privlači više ljudi?! Gdje ste vi bili?! Probajte, čisto da odbacite strah i osjećaj da to ne možete i ne usuđujete se.
 • 02.08.2009. 10:59h

  Član reaMerlin3 svaka čast, maco... jesi probala kada ići na aquagan? onaj najstrmiji? nakon što sam vidjela kako nekoj dječici \" ispadaju oči \" od straha, usudila sam se i ja... straaava... strašno... kugla straha oslobodi se sa srca i odleti u svemir... izazov... možda jednom i žeravicu probam. dosad nisam imala prilike....
 • 02.08.2009. 11:04h

  Član reaMerlin3 nakon panike u očima koju sam vidjela kod jedne prijateljice dok se spuštala tim aquaganom, dobila sam uvid i rečeno mi je : \"živjela sam u pompejima\". naravno, to se odnosi na nju....
 • 02.08.2009. 11:06h

  Član dinajaMerlin2 volim ovu uzrečicu... odvažnima sreća pomaže....... volim odvažne ljude, volim ljude koji i pocijenu velikog rizika ostvare svoj cilj...bravo Gemini i hvala na ovom izvještaju......zamišljam te kako lagana koraka prelaziš preko žeravice i poželjeh osjetiti ono što si ti pri tome osjećala..........ne ide......tek tko se odvaži taj je darivan tim osjećajem.....:-)))
 • 02.08.2009. 11:06h

  Član gemini1Merlin3 Mislim da je ag smijurija prema žaru.
 • 02.08.2009. 11:16h

  Član reaMerlin3 ma nisam rekla da ga je lako proć...
 • 02.08.2009. 11:52h

  Član shantiMerlin3 Gemini. Nekog pece, nekog ne pece. Kad sam ja bio, bilo nas je 36! Poslije hodanja gledali smo jedni drugima stopala, i nitko nije imao opekline.
 • 02.08.2009. 12:50h

  Član tigrusMerlin3 Bravo Gemini! :-) Samo... kad veliš \"yogin Joža\"... to mi tak smješno zvuči... :-))) ne ide mi zajedno.
 • 02.08.2009. 13:44h

  Član gemini1Merlin3 Ma baš ide, prestanimo potcjenjivati ovu zemlju i njene županije i ugledajmo se na pojedince. Inače Joža kao i kralj tantre Makaja ne skidaju svoje japa male s vrata, a obojica nose smeđe i drvene. Dobila sam od Girije najljepšu japu malu, da mi je znati otkud je, vjerojatno iz Indije, od gorskog kristala.
 • 02.08.2009. 13:45h

  Član gemini1Merlin3 Inače malo me ti moji izvještaji podsjećaju na Helgu i Sturmbannfuhrere.
 • 02.08.2009. 13:55h

  Član gemini1Merlin3 Dobila sam kompliment da sam rođena kraljica sinkretizma. Ne mogu se odlučiti da li više volim Muslimane, Hinduse, Kineze, Japance, kod mene je sve to super u mixu 21.st., obožavam Islam i klanjanja, sadhane, hodam Mormonima, dolaze mi Jehovini svjedoci čitati citate, zaljubljena sam u Budu i njegove hramove, Shiva mi je very cool, Isus u srcu, Baba je savršen, s Krishnom se vozim u kolima po svemiru brzinom XXX milijuna milja oko planeta (a to može samo 1/7), itd. itd. Za ljetovanje preporučam manastire patrijarha Pavla, tamo su mir i debeli hladni zidovi, a super su mi ruske pravoslavne crkve i grko-katolička...
 • 02.08.2009. 14:00h

  Član gemini1Merlin3

  Shanti

  Joža sam kaže da što je grupa veća, puno manje te peku noge, zbog energija, podrške, itd., a bilo nas je nekoliko vaj put a imali smo i kraću pripremu. Ali sve je prošlo OK. Nema nikakvih mjehura, i napomena ako idete (ide se svake subote pred puni mjesec) ne smiju se noge polijevati barem do drugog jutra ili druge večeri, da ne bi tek došlo do pojave mjehurića, ni skidati čarape radi iscjeliteljskog efekta. Ne samo da svladate strah od hodanja po žaru, nego navodno oslobodite i nešto što vas je kočilo ili nije moglo ići naprijed. Bilo kakve zadatke na duhovnom putu nije moguće opisivati i prenositi drugima, trebate sami probati.
 • 02.08.2009. 14:03h

  Član gemini1Merlin3 PS Idete bosi, sokne oblačite nakon hodanja.
 • 02.08.2009. 15:18h

  Član mgracanMerlin3 Čestitam na hrabrosti, Gemini!
 • 02.08.2009. 18:49h

  Član nedaMerlin0 Tko voli neka izvoli, sve je to bavljenje tijelima, čulima, metodama, tehnikama, što naravno većini treba. No shiva svjesnost, i sva učenja, tehnike shiva yoge je dimenzija samospoznaje iza uma , tijela, i ja individualnosti, gdje ne postoje koncepti, i poistoviječivanja sa bilo kojim umnim idejama, željama i činjenjem. O hodanju po vatri nikad nećete ćuti u yogi niti nekim malo ozbiljnijim učenjem koja se bavi spoznaje ?tko stvarno Jesmo?. Najaveća hrabrost je izbaviti se od ja-iluzija i probuditi se.To je moje mišljenje.
 • 02.08.2009. 19:04h

  Član gemini1Merlin3 A u međuvremenu ja kao i svi, pokušavam, učim, vježbam ...
 • 02.08.2009. 20:18h

  Član dzorkoMerlin2 draga Gemini, čestitke... i veliko BRAVO :)
 • 04.08.2009. 10:02h

  Član safirisMerlin7 Sve čestitke Gema, jedno iskustvo više vrijedno tvojoj duši:)

SADRŽAJ UPISAO

Član gemini1Merlin3 Dodaj ili oduzmi Merlina

Smatrate člana gemini1 dobrim članom portala? Nagradite ga Merlinom.

IZDVOJENO

Vitamin C

🔝

IZDVOJENO

Najnoviji članci

🔝
Pregled najnovijih komentara Osobne stranice svih članova kluba

DUHOVNOST

LIPANJ...

METODE I TEHNIKE

BRZI CHAT

 • Član iridairida

  aha, odavno....od vrućine ni ne vidim dobro...-:)

  20.06.2021. 16:54h
 • Član iridairida

  ajme što je dugo putovala, pa nije imala koronu da je zadržavaju po putu...:)

  20.06.2021. 16:53h
 • Član Luce malaLuce mala

  Dobar dan svima! :) Nagradna knjiga je odavno stigla tako da se još jednom zahvaljujem. :)

  20.06.2021. 15:16h
 • Član iridairida

  *...:)

  18.06.2021. 22:28h
 • Član vanessavanessa

  pozdrav*

  16.06.2021. 17:20h
 • Član bglavacbglavac

  Dobro jutro dragi magicusi. Lp

  16.06.2021. 05:56h
 • Član edin.kecanovicedin.kecanovic

  Želim vam dobar dan i ...radostan.

  15.06.2021. 10:19h
Cijeli Chat

TAROT I OSTALE METODE

MAGIJA

MAGAZIN

Magicusov besplatni S O S tel. 'SLUŠAMO VAS' za osobe treće dobiMAGIFON - temeljit uvid u Vašu sudbinuPitajte Tarot, besplatni odgovori DA/NEPitaj I ChingAnđeliProricanje runamaSudbinske karte, ciganiceOstvarenje željaLenormand karte

OGLASI

Harša knjigeDamanhurSong of SilenceSpirit of TaraIndigo svijetPranic HealingSharkUdruga magicusUdruga leptirićiSmart studioHipnoza ZagrebKreativna akademijaSvijet jogeInfo izlog

Jeste li propustili aktivacijsku e-mail poruku?

Javite nam se na info@magicus.info